-
Scala έχω, όχι δε μου έχει τύχει ούτε θυμάμαι την έκδοση αλλά το έχω ξανακούσει. Το δικό μου μια φορά δεν αποκρινοταν μετά από πολύωρο παρκάρισμα στον ήλιο. Δεν είχα άλλο πρόβλημα.
-
Το επαθα και εγω στο σουτζουκάκι το καλοκαιρι. Εμενα ειναι πιο πρωτόγονο.... Δεν μου εβγαλε μηνυματα και λικερ με σοκολατακια.... απλα κολλησε αντρικια και σταρατα με τημ πυγμη και το θαρρος ενος σαμουράι. Κοκκαλο ο σαμουράι.... Δεν σαλευε τιποτα.... Τα πιασαμε τα λεφτα μας ειπα.... Εσβησα το αμαξι πηγα να παρω κανα καφε και εφτιαξε μονο του...
Απο τοτε ολα καλα μεχρι στιγμης.
Φτου φτου.
Αριγκάτο
-
Απο τοτε ολα καλα μεχρι στιγμης.
Φτου φτου.
Αριγκάτο
Namaste !
-
Δυστυχώς, μόλις στον 2ο μήνα και έχω το εξής θέμα. Ξαφνικά βγαίνει ενα μήνυμα στο infotainment 'η προστασία των εξαρτημάτων ειναι ενεργοποιημενη' και φαίνεται να κλειδώνουν τα πάντα. Το ραδιόφωνο σταματάει να παίζει, η καμερα οπισθοπορειας δεν ανοίγει και πριν προλάβω να ελέγξω και τα υπόλοιπα, κάνει αυτόματα επανεκκίνηση και φτιάχνει μονο του. Την πρώτη φορά το έκανε ενώ οδηγούσα και τη δεύτερη όταν έβαλα μπροστά τον κινητήρα.
Εύχομαι καλή χρονιά, επανέρχομαι μετά και την επίσκεψη στην αντιπροσωπεία.
Απ' οτι μου είπαν, το αυτοκίνητο ήταν με κάποιες εργοστασιακές ρυθμίσεις (τις οποίες άλλαξαν), γι' αυτό έβγαλε αυτό το μήνυμα. Στην απορία που εξέφρασα βέβαια γιατί αυτό το μήνυμα βγήκε ξαφνικά μετά από ένα μήνα που κυκλοφορώ το αμάξι, δεν πήρα σαφή απάντηση, γιατί ο ίδιος ο Μακρής μού είπε οτι 'λογικά δε θα στο ξαναβγάλει...'. Επίσης, τις τελευταίες μέρες πριν την επίσκεψη στο συνεργείο, εμφανίστηκε και 2ο μήνυμα 'Λειτουργία κλήσης ανάγκης περιορισμένη. Μεταβείτε σε συνεργείο', το οποίο απενεργοποιείται με σβήσιμο του κινητήρα. Και γι' αυτό το μήνυμα πήρα μια παρόμοια απάντηση 'αυτό μπορεί να στο ξαναβγάλει, παρακολούθησέ το...'.
Ελπίζω να μην αποκρύφτηκε κάποιο πρόβλημα στο infotainment με μια απλή απενεργοποίηση κάποιας κατηγορίας μηνυμάτων.
Ποια η γνώμη σας;
-
Ποια η γνώμη σας;
Μακάρι να είναι σωστή η διάγνωση του Μακρή αλλά... όταν ένας μάστορας δεν μπορεί να σου δώσει πειστικές απαντήσεις σε εύλογες ερωτήσεις τότε δικαιολογημένα γίνεσαι πολύ επιφυλακτικός.
-
nikond wrote:
Επίσης, τις τελευταίες μέρες πριν την επίσκεψη στο συνεργείο, εμφανίστηκε και 2ο μήνυμα 'Λειτουργία κλήσης ανάγκης περιορισμένη. Μεταβείτε σε συνεργείο', το οποίο απενεργοποιείται με σβήσιμο του κινητήρα. Και γι' αυτό το μήνυμα πήρα μια παρόμοια απάντηση 'αυτό μπορεί να στο ξαναβγάλει, παρακολούθησέ το...'.
Αυτο το τελευταιο το χει βγαλει και σε μενα 3-4 φορες. Την πρωτη φορα απο κει που το αγορασα το βαλανε στο διαγνωστικο ολα καλα ειπαν. Βεβαια το σφαλμα ειχε φυγει μονο του.
Τη δευτερη μου ειπαν θα σου κανουμε αναβαθμιση. Στο συνεργειο μεσα με φωναξε ο τεχνιτης και μου εδειξε το changelog της αναβαθμισης το οποιο δεν ειχε καμμια αναφορα στο προβλημα αυτο. Συμφωνησαμε οτι πιθανον η αναβαθμιση να μη βοηθησει σε κατι αλλα αναβαθμιση ειναι ασ την περασουμε.
Εν τω μεταξυ ειχα ψαξει και σε ξενα forum και ειδα οτι και αλλοι εχουν το ιδιο θεμα και τα διαφορα συνεργεια σε διαφορες χωρες ελεγαν ο καθενας τα δικα του. Επίσης ειχα βρει οτι στη Γερμανια ειχε βγει ανακληση.
Τελος οταν πηγα στον Κοιλακο για service και ανεφερα το προβλημα μου ειπαν οτι θα αντικαταστησουν μια πλακετα -εντος εγγυησης- αλλα θα επρεπε να περιμενω γινει παραγγελια και να ερθει ελλαδα. Οντω με πηραν τηλεφωνο το πηγα για 2 ωρες και την αλλαξαν. Τωρα τι ακριβως εφταιγε δεν εμαθα ποτε αλλα τουλαχιστον δε το ξαναβγαλε.
Ενα τετοιο σφαλμα ειναι πιθανο να το βγαλει αν δεν εχει καλη ληψη σηματος κινητης τηλεφωνιας απο την esim αλλα βεβαια στην δικια μου περιπτωση δε υπηρχε τετοιο θεμα
-
Άρα καλά το υποψιάστηκε ο nikond ότι ο Μακρής υπεκφεύγει, εκτός αν ο Κοιλάκος είναι πιο ενημερωμένος.
-
Το αυτοκίνητο το έχεις παραλάβει από αντιπρόσωπο ή από leasing εταιρεία?
-
Μακάρι να είναι σωστή η διάγνωση του Μακρή αλλά... όταν ένας μάστορας δεν μπορεί να σου δώσει πειστικές απαντήσεις σε εύλογες ερωτήσεις τότε δικαιολογημένα γίνεσαι πολύ επιφυλακτικός.
Η αλήθεια είναι οτι πλέον είμαι αρκετά επιφυλακτικός και μάλλον θα ξαναπάω από κει για πιο πειστικές απαντήσεις.
Αυτο το τελευταιο το χει βγαλει και σε μενα 3-4 φορες. Την πρωτη φορα απο κει που το αγορασα το βαλανε στο διαγνωστικο ολα καλα ειπαν. Βεβαια το σφαλμα ειχε φυγει μονο του.
Τη δευτερη μου ειπαν θα σου κανουμε αναβαθμιση. Στο συνεργειο μεσα με φωναξε ο τεχνιτης και μου εδειξε το changelog της αναβαθμισης το οποιο δεν ειχε καμμια αναφορα στο προβλημα αυτο. Συμφωνησαμε οτι πιθανον η αναβαθμιση να μη βοηθησει σε κατι αλλα αναβαθμιση ειναι ασ την περασουμε.
Εν τω μεταξυ ειχα ψαξει και σε ξενα forum και ειδα οτι και αλλοι εχουν το ιδιο θεμα και τα διαφορα συνεργεια σε διαφορες χωρες ελεγαν ο καθενας τα δικα του. Επίσης ειχα βρει οτι στη Γερμανια ειχε βγει ανακληση.
Τελος οταν πηγα στον Κοιλακο για service και ανεφερα το προβλημα μου ειπαν οτι θα αντικαταστησουν μια πλακετα -εντος εγγυησης- αλλα θα επρεπε να περιμενω γινει παραγγελια και να ερθει ελλαδα. Οντω με πηραν τηλεφωνο το πηγα για 2 ωρες και την αλλαξαν. Τωρα τι ακριβως εφταιγε δεν εμαθα ποτε αλλα τουλαχιστον δε το ξαναβγαλε.
Ενα τετοιο σφαλμα ειναι πιθανο να το βγαλει αν δεν εχει καλη ληψη σηματος κινητης τηλεφωνιας απο την esim αλλα βεβαια στην δικια μου περιπτωση δε υπηρχε τετοιο θεμα
Προς το παρόν έχουν περάσει 2 ημέρες και δεν έχει βγάλει κάποιο μήνυμα.
Αυτό που μου έχει καρφωθεί στο μυαλό, όμως, είναι μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα και έχει αποκρυφτεί με απενεργοποίηση κάποιων μηνυμάτων.
Τι μου προτείνεις να κάνω; Σκέφτομαι να πάω από κει και να ζητήσω μια πειστική απάντηση γιατί εμφάνισε ξαφνικά τα μηνύματα ένα μήνα αφού πήρα το αμάξι. Και εννοείται να αναφέρω και αυτό που είπες με την αλλαγή πλακέτας.
Το αυτοκίνητο το έχεις παραλάβει από αντιπρόσωπο ή από leasing εταιρεία?
Το αγόρασα καινούργιο από την επίσημη αντιπροσωπεία του Μακρή.
-
αμα εισαι αθηνα γιατι δε περνας απο κοιλακο?
-
αμα εισαι αθηνα γιατι δε περνας απο κοιλακο?
Θα με εξυπηρετήσει ο Κοιλάκος εφόσον δεν έχω αγοράσει το αμάξι από αυτόν; Και θα δει σίγουρα τις αλλαγές που έκανε ο Μακρής στις ρυθμίσεις του infotainment.
-
Βγάλε μία φωτό το μήνυμα με το κινητό σου και πήγαινε στην ΚΑΡΕΝΤΑ στο Μαρούσι που είναι και τα κεντρικά. Αν δεν έχεις φωτό απλά πήγαινε και πες τους όλη την ιστορία. Το πολύ/πολύ να πηγαίνεις εκεί για service και όχι στον Μακρή που είναι δύο χιλιόμετρα ποιο πέρα.
υ.γ. επειδή και εγώ πολύ πρόσφατα αγόρασα SEAT από τον Μακρή και πήγα και στα δύο συνεργεία του να κόψω κίνηση δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Ειδικά στο Γαλάτσι (που παρακολούθησα την διαδικασία ελέγχου του δικού μου μεταχειρισμένου που θα έπαιρναν ανταλλαγή) δεν με έπεισαν.
-
Μπορεί στο ξεκλείδωμα να μην έγινε κάτι σωστά. Αλλά δεν το θεωρώ ανησυχητικό..... με κάποιο update λύνεται
-
Βγάλε μία φωτό το μήνυμα με το κινητό σου και πήγαινε στην ΚΑΡΕΝΤΑ στο Μαρούσι που είναι και τα κεντρικά. Αν δεν έχεις φωτό απλά πήγαινε και πες τους όλη την ιστορία. Το πολύ/πολύ να πηγαίνεις εκεί για service και όχι στον Μακρή που είναι δύο χιλιόμετρα ποιο πέρα.
υ.γ. επειδή και εγώ πολύ πρόσφατα αγόρασα SEAT από τον Μακρή και πήγα και στα δύο συνεργεία του να κόψω κίνηση δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Ειδικά στο Γαλάτσι (που παρακολούθησα την διαδικασία ελέγχου του δικού μου μεταχειρισμένου που θα έπαιρναν ανταλλαγή) δεν με έπεισαν.
Νομίζω η Karenta είναι μεταπωλητής όπως ο Κοιλάκος και ο Μακρής. Ο κεντρικός αντιπρόσωπος είναι η Kosmocar.
Σκέφτομαι μήπως στείλω κάποιο e-mail στην Kosmocar.
-
Μπορεί στο ξεκλείδωμα να μην έγινε κάτι σωστά. Αλλά δεν το θεωρώ ανησυχητικό..... με κάποιο update λύνεται
Το θέμα είναι οτι δε μου ανέφερε ο Μακρής οτι έκανε κάποιο update. Μόνο οτι άλλαξε κάποια εργοστασιακή ρύθμιση, η οποία όμως είναι απορία μου γιατί άρχισε να εμφανίζει αυτά τα μηνύματα ένα μήνα μετά την αγορά.
-
Νομίζω η Karenta είναι μεταπωλητής όπως ο Κοιλάκος και ο Μακρής. Ο κεντρικός αντιπρόσωπος είναι η Kosmocar.
Σκέφτομαι μήπως στείλω κάποιο e-mail στην Kosmocar.
Ίδια εταιρεία είναι. Η Καρέντα είναι θυγατρική της Κοσμοκάρ, ουσιαστικά είναι το παρακλάδι λιανικής της Κοσμοκάρ.
-
Ίδια εταιρεία είναι. Η Καρέντα είναι θυγατρική της Κοσμοκάρ, ουσιαστικά είναι το παρακλάδι λιανικής της Κοσμοκάρ.
Α οπότε αν πάω Καρεντα είναι σαν να μιλάω με κεντρικά δηλαδή.
-
Α οπότε αν πάω Καρεντα είναι σαν να μιλάω με κεντρικά δηλαδή.
Σχεδόν ναι. Απλά στην Κοσμοκάρ έχουν μια μεγαλύτερη εικόνα σε κάποαι πράγματα επειδή μιλάνε κατευθείαν με τον εργοστάσιο.
-
Λοιπόν, με αφορμή μια δυσλειτουργία στην οθόνη πολλαπλών λειτουργιών, όπου στο σημείο που εμφανίζονται τα χλμ κόλλησαν 2 νούμερα το ένα πάνω στο άλλο, έκανα μια δεύτερη επίσκεψη στον Μακρή και μίλησα με τον ίδιο.
Για το κόλλημα αυτό μου είπε ότι αν το ξανακάνει μάλλον πάμε για αλλαγή οθόνης (μετά από αλλαγή σε άλλο προφίλ το ένα νούμερο έφυγε).
Για το άλλο θέμα με τα μηνύματα στο infotainment, μου είπε οτι δεν απενεργοποίησε κανένα μήνυμα, απλά ενεργοποίησε την αντιστοίχιση(κλείδωμα) των εξαρτημάτων με το συγκεκριμένο αμάξι, κάτι το οποίο είχαν ξεχάσει να κάνουν στο εργοστάσιο. Μάλιστα, όταν επέμεινα γιατί έβγαλε τα μηνύματα μετά από ένα μήνα, απάντησε ότι έτσι είναι προγραμματισμένο. Δηλαδή, πρέπει να περάσουν κάποια χιλιόμετρα και μετά τα βγάζει. Δε ξέρω τι να πιστέψω, αν κάποιος είναι γνώστης το πώς λειτουργούν αυτά τα πράγματα ας με διαφωτίσει!
-
Τα συστήματα είναι είτε τελείως κλειδωμένα, είτε ρυθμισμένα σε προδιαγραφές λειτουργίας show room. Ο λόγος προφανής. Αποφυγή κλοπών. Αν πήρες έκθεμα βιτρίνας είχε ρυθμίσεις που μπορεί να μην τις έβγαλαν.
Επειδή έχω πάρει leasing μόλις το κατέβασαν από νταλίκα πρώτη βόλτα ήταν σε αντιπροσωπεία να ξεκλειδώνουν τα συστήματα.
Skoda Kamiq