-
Κανενας λόγος ανησυχίας
-
Οκ ευχαριστώ για την εμψύχωση
Είναι όντως ξενέρωμα γιατί από την αρχή όλο στο συνεργείο πάω, αλλά τι να κάνω, ελπίζω μετά να ηρεμήσω λίγο.
-
Γενικά με το αμάξι πώς είσαι? Πέραν του ελαττωματικού infotainment δηλαδή είσαι ικανοποιημένος?
-
Γενικά με το αμάξι πώς είσαι? Πέραν του ελαττωματικού infotainment δηλαδή είσαι ικανοποιημένος?
Παρόλο που έχω κάνει μόνο 450 χλμ προς το παρόν κι όλα μέσα στην Αθήνα, μπορώ να πω οτι είμαι αρκετά ευχαριστημένος από θέμα οδηγικής συμπεριφοράς. Έχω εντυπωσιαστεί απ΄ το πόσο καλά τραβάει στις ανηφόρες ακόμα και με 3η, πολλές φορές και με 4η αν είναι μικρή η κλίση.
Λίγο με την κατανάλωση έχω ένα θεματάκι που μέσα σε κίνηση δύσκολα να πέσει κάτω από 9-10 λίτρα. Πολλές φορές φτάνει μέχρι και 12 αν μπλέξω σε πολλά φανάρια. Το πήγα όμως μια μέρα Πειραιά από εθνική και έγραψε 5.5 που είναι σούπερ.
Επίσης μάλλον δεν έχω μάθει ακόμα τη συμπεριφορά του start/stop γιατί μου έχει σβήσει σε κάτι άκυρες στιγμές που με έκοψε ο μπροστινός κι εγώ είχα ακόμα 2α και πατημένο συμπλέκτη.
Από εσωτερική εμφάνιση μπορώ να πω ότι είναι πολύ ποιοτικό στα πλαστικά του και γενικά σε όλα τα μέρη του ταμπλό.
Λίγο μεγαλύτερο πορτ παγκαζ να είχε (400 λίτρα) θα ήταν τέλειο.
-
Πρέπει να είναι ευκολο-οδήγητο , πολύ βολικό μέσα και ευρύχωρο !Αν όντως είχε ποιο μεγάλο πορτ μπαγκαζ ( από τα 260 λίτρα που είχε το g-tec) ίσως και να το είχα πάρει !
-
Ναι είναι όντως πολύ ευκολο-οδήγητο και ευρύχωρο. Ειδικά οι πίσω επιβάτες θα νιώθουν ευτυχισμένοι!
-
Δυστυχώς, η επαναφορά εργοστασιακών δεν έδωσε καμία λύση.
Χθες επιβεβαιώθηκε η ελαττωματική λειτουργία του infotainment καθώς έκανε άλλη μια επανεκκίνηση με το που έβαλα μπροστά τον κινητήρα και μετά από λίγο που πήγα να παρκάρω δεν άνοιγε με τίποτα η κάμερα οπισθοπορείας. Χρειάστηκε να κάνω soft reset με πάτημα του κουμπιού για 10 δευτερόλεπτα για να ξεκολλήσει και να ανοίξει η κάμερα.
Άρα καταλήγουμε στο ότι όντως χρειάζεται η αλλαγή του εγκεφάλου και τώρα αρχίζει το άγχος αν θα γίνει η δουλειά όπως πρέπει στο συνεργείο. Από αυτά που έχετε γράψει, με έχετε φοβίσει πολύ είναι η αλήθεια όσον αφορά τον Μακρή, αλλά δεν μπορώ να κάνω κι αλλιώς εφόσον το ανταλλακτικό έχει παραγγελθεί από αυτόν.
δεν είναι για το kamiq αλλά μήπως είναι αυτή η περίπτωση?
Εδώ το λέει καλύτερα
https://car-recalls.co.uk/recall/skoda-kamiq-2019-2020-the-e-call-function-may-not-work/
-
Καλησπερα παιδια
Να ρωτήσω θέλω το εξής: Έχει κάποιος την έκδοση style με την 8άρα οθόνη; Βλέπω στον configurator οτι για να έχεις πλοήγηση δλδ χάρτες, πρέπει να βάλεις την οθόνη 9.2 ιντσών που φυσικά είναι και 800 ευρώ εξτρά εξοπλισμός δλδ πάνω από χιλιάρικο στην τελική τιμή..
Δεν υπάρχει τρόπος να έχεις πλοήγηση στην στάνταρ οθόνη την 8ιντση; Την 9.2 οθόνη αν τη βάλεις, κερδίζεις σε κάτι άλλο περαν της πλοήγησης και της μιας ίντσας παραπάνω;
-
Με την 8άρα δεν έχει android auto/apple car play; Αν έχει τότε δε χρειάζεσαι την ενσωματωμένη.
-
Σήμερα οδήγησα το Kamiq CNG. Είχα πρότερη εμπειρία από τον χιλιάρη ΦΑ, αλλά ήταν σε ένα Arona από Λαμία μέχρι Αθήνα. Εκεί μου είχε φανεί ένα επαρκέστατο μοτεράκι, στο κάτω-κάτω απλώς βγήκα Εθνική και κρατούσα 120 σταθερά. Δε ζοριζόταν σε ανηφόρες, ήταν αξιοπρεπές.
Πήρα το Kamiq από τη Skoda Γλυφάδας και το οδήγησα καμιά ώρα. Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ μέσα στα στενά και διαπίστωσα ότι το μοτέρ είναι ανεπαρκές και σε αναγκάζει σε πολύ συγκεκριμένο τρόπο οδήγησης, αλλιώς μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Όχι απλώς σπαστικό, αλλά επικίνδυνο.
Ποιο είναι το πρόβλημά του; Ότι κάτω από τις 2.000 σαλ είναι ΝΕΚΡΟ. Όσο κρατάς το μοτέρ εκεί που αποδίδει η τουρμπίνα, όλα βαίνουν καλώς. Έχει 16 κιλά ροπής, επαρκές νούμερο για καθημερινή χρήση. Αν όμως βρεθείς κάτω από αυτό το νούμερο, μην περιμένεις απλώς νωχελική ανταπόκριση ή χειρότερες επιδόσεις. Να περιμένεις ότι το μοτέρ λειτουργεί σα σβηστό. Δεν κάνει τίποτα. Αυτό μπορεί να είναι από:
*ενοχλητικό (πλησιάζω σε ΣΤΟΠ με καλή ορατότητα, έχω 2α, πέφτω στα 15 και πατάω γκάζι για να περάσω, αλλά η επιτάχυνση είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη)
*μέχρι επικίνδυνο (το προηγούμενο σενάριο, αλλά με κάποιον να έρχεται με φόρα και να τον παίρνω χαμπάρι τελευταία στιγμή). Επίσης, επικίνδυνο μπορεί να γίνει αν ξεχαστεί σε ανοιχτό δρόμο με λάθος σχέση. Μου έτυχε: είμαι Βουλιαγμένης, πάω με 70 κι 6η, θέλω να αλλάξω λωρίδα αλλά κάποιος έρχεται και πρέπει να επιταχύνω. Όχι κάτι τραγικό, αλλά να πάω στα 80 ας πούμε. Βγαίνω, τέρμα γκάζι, δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ. Φέρτε λίγο στο μυαλό σας το επεισόδιο του Clarkson με το EVO FQ400 και το Stilo πετρέλαιο. Ε, το EVO μάλλον θα νικούσε το Kamiq.
Προφανώς, αν το αυτοκίνητο είναι δικό σου και το μάθεις, με ΠΟΛΥ ανακάτεμα της κουτάλας, θα μεριμνείς να μη βρεθείς πουθενά ξεκρέμαστος. Όποτε η ταχύτητα πέφτει κάτω από τα 20-25, αναγκαστικά 1η. Και στην κανονική οδήγηση, συνεχώς κατεβάσματα. Ή θα ξεχάσεις την χαλαρή οδήγηση και θα έχεις 1 ή 2 κάτω, ώστε να είναι οι σαλ ψηλά. Αλλά για μένα που οδηγώ σαν DSG (από τα 50 με 7η, ει δυνατόν), το χιλιαράκι ΦΑ ήταν μεγάλο ξενέρωμα.
Από εκεί και πέρα, το αυτοκίνητο ήταν αξιοπρεπέστατο. Γεροδεμένο, με άνετη ανάρτηση, ελαφρύ τιμονάκι στα λίγα, καλό στα πολλά (για βάρος λέω, η αίσθηση δε με απασχολεί πλέον), ωραίο κιβώτιο, πολύ καλοί χώροι (όχι αποσκευών), ποιοτικό, με πολύ καλό ηχοσύστημα. Δηλαδή αν το αγοράσεις σε 1,5 με 150 ίππους και DSG, θα είναι πάρα πολύ ωραίο.
Οπότε βγαίνει από τη λίστα; Μάλλον ναι. Μπήκα στο Verso για να γυρίσω σπίτι κι είπα 'καλά ρε φίλε, έχω τέτοια αμαξάρα;' Προφανώς δεν είναι αμαξάρα, αλλά ένα ατμοσφαιρικό 1800άρι ακούει στοιχειωδώς στα χαμηλά, οπότε αν εσύ παίζεις μονίμως χαμηλά, σου κάνει διαφορά.
Αν δεν υπήρχαν οι υπόλοιποι περιορισμοί (πρατήριο μακριά, μικρός χώρος αποσκευών, αμφιβολίες για τη μεταπώληση σε 5 χρόνια), η απόκριση του μοτέρ θα ήταν κάτι που μπορείς να ζήσεις μαζί του. Και ξαναλέω για να μην πάρω κανέναν ενδιαφερόμενο αγοραστή στον λαιμό μου, πολύς κόσμος οδηγάει με τις σαλ ψηλά, οπότε δε θα ενοχληθεί τόσο όσο εγώ.
Κατανάλωση: παρά το πολλά τέρμα γκάζι, κινήθηκε στα 5,5 κιλά, ήτοι 4,5 ευρώ στα 100. Σε test drive με μπόλικο ζόρισμα, το λες και κατόρθωμα.
-
Παρόμοια αίσθηση (όχι τόσο χάλια όμως) μου είχε αφήσει και το βενζίνης 1.000αρι με τα 115. Θέλει γκάζι, χαμηλά είναι έτοιμο να σβήσει, οπότε θέλει DSG αυτό το μοτέρ.
-
Ή το 1.5 ΦΑ, που όμως η Skoda ΔΕΝ το βάζει στο Kamiq, μόνο στην Octavia. Αλλά εκεί ανεβαίνουν πολύ τα φράγκα.
Ίσως πάλι να φταίω που έχω καλομάθει με τα ατμοσφαιρικά κάμποσων κυβικών (1800 και 2500), ενώ όλα τα χιλιάρα να συμπεριφέρονται ψιλοαντίστοιχα. Νομίζω όμως ότι το ΦΑ κάνει χειρότερα τα πράγματα σχετικά με την απόκριση.
-
ερωτηση νημα για την οκταβια υπάρχει? θέλω να γράψω κάτι. Ενημερώστε με αν υπάρχει.
-
ερωτηση νημα για την οκταβια υπάρχει? θέλω να γράψω κάτι. Ενημερώστε με αν υπάρχει.
Εαν υπάρχει, δεν το βρήκα! Βρήκα για Skoda γενικά και για την παλιά Octavia:
https://forum.4troxoi.gr/comment/3106612
https://forum.4troxoi.gr/comment/2105806269
Φυσικά μπορείς να ανοίξεις νέο θέμα και να γράψεις ό,τι θές.
-
Δυστυχώς, η επαναφορά εργοστασιακών δεν έδωσε καμία λύση.
Χθες επιβεβαιώθηκε η ελαττωματική λειτουργία του infotainment καθώς έκανε άλλη μια επανεκκίνηση με το που έβαλα μπροστά τον κινητήρα και μετά από λίγο που πήγα να παρκάρω δεν άνοιγε με τίποτα η κάμερα οπισθοπορείας. Χρειάστηκε να κάνω soft reset με πάτημα του κουμπιού για 10 δευτερόλεπτα για να ξεκολλήσει και να ανοίξει η κάμερα.
Άρα καταλήγουμε στο ότι όντως χρειάζεται η αλλαγή του εγκεφάλου και τώρα αρχίζει το άγχος αν θα γίνει η δουλειά όπως πρέπει στο συνεργείο. Από αυτά που έχετε γράψει, με έχετε φοβίσει πολύ είναι η αλήθεια όσον αφορά τον Μακρή, αλλά δεν μπορώ να κάνω κι αλλιώς εφόσον το ανταλλακτικό έχει παραγγελθεί από αυτόν.
Επανέρχομαι μετά από αρκετό καιρό για να σας πω οτι παρόλο που έγινε αλλαγή του infotainment, δυστυχώς κανένα από τα προβλήματα δε λύθηκε.
Συνεχίζει να εμφανίζει σε εντελώς τυχαίες στιγμές τα ίδια προβλήματα με πριν, δηλαδή:
-
Δεν ανοίγει η κάμερα οπισθοπορείας
-
Κάνει επανεκκινήσεις το infotainment
-
Απενεργοποιείται μόνο του το Lane Assist
-
Δε λειτουργεί σχεδόν ποτέ το start/stop, δηλαδή δε σβήνει ο κινητήρας όταν σταματάω σε φανάρια
-
Μια φορά μόνο δεν λειτουργούσαν για λίγη ώρα τα κουμπιά στο τιμόνι που αλλάζουν τους σταθμούς ραδιοφώνου.
Πλέον το θέμα έχει πάει στην Kosmocar, απ' την οποία περιμένει απάντηση ο Μακρής για το τι πρέπει να κάνει από δω και πέρα.
Ειλικρινά, έχω απελπιστεί με όλη αυτή την κατάσταση, γιατί βλέπω οτι δεν μπορούν να βρουν τι φταίει στο αμάξι και εμφανίζει τόσα προβλήματα στα ηλεκτρονικά του.
Η σκέψη μου πάει ίσως σε δυσλειτουργία της μπαταρίας, αλλά μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο να προκαλεί όλα αυτά τα προβλήματα.
Τι λέτε;
-
-
Μπαταρια, εγκέφαλος. Λογικά θα στα αλλάξουν ένα ένα μέχρι να βρουν τι φταίει.
-
Εγώ στην προηγούμενη σελίδα τα έλεγα.
Το infotainment κάνει ότι του πει ο εγκέφαλος και οι διάφορες μονάδες ελέγχου μέσω του CAN BUS.
Αυτή η συμπεριφορά του infotainment δείχνει πρόβλημα είτε στο CAN BUS είτε σε κάποια μονάδα ελέγχου. Αν ο κεντρικός εγκέφαλος είχε πρόβλημα τότε θα υπήρχε σοβαρή δυσλειτουργία στο αυτοκίνητο. Άρα το πρόβλημα είναι σε κάποια μονάδα ελέγχου ή στο Can Bus. Δεν γνωρίζω πόσες μονάδες ελέγχου έχει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Από τα συμπτώματα όμως καταλαβαίνω ότι κάποια μονάδα ελέγχου δυσλειτουργεί. Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο το CAN BUS να έχει πρόβλημα.
Περισσότερα εδώ: https://www.caroto.gr/2014/05/09/τι-είναι-το-can-bus/
α! το start/stop μπορεί να είναι άσχετο με τα υπόλοιπα. Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να είναι θέμα της μπαταρίας (πεσμένη τάση).
-
Εγώ στην προηγούμενη σελίδα τα έλεγα.
Το infotainment κάνει ότι του πει ο εγκέφαλος και οι διάφορες μονάδες ελέγχου μέσω του CAN BUS.
Αυτή η συμπεριφορά του infotainment δείχνει πρόβλημα είτε στο CAN BUS είτε σε κάποια μονάδα ελέγχου. Αν ο κεντρικός εγκέφαλος είχε πρόβλημα τότε θα υπήρχε σοβαρή δυσλειτουργία στο αυτοκίνητο. Άρα το πρόβλημα είναι σε κάποια μονάδα ελέγχου ή στο Can Bus. Δεν γνωρίζω πόσες μονάδες ελέγχου έχει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Από τα συμπτώματα όμως καταλαβαίνω ότι κάποια μονάδα ελέγχου δυσλειτουργεί. Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο το CAN BUS να έχει πρόβλημα.
Περισσότερα εδώ: https://www.caroto.gr/2014/05/09/%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-can-bus/
α! το start/stop μπορεί να είναι άσχετο με τα υπόλοιπα. Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να είναι θέμα της μπαταρίας (πεσμένη τάση).
Απόλυτα λογικά όσα λες, το θέμα είναι θα βρουν τι φταίει στην Kosmocar ή θα με ταλαιπωρούν κάνα χρόνο;
Επίσης, πλέον αρχίζω και ανησυχώ γιατί είναι και θέμα ασφάλειας εφόσον απενεργοποιούνται και συστήματα υποβοήθησης.
-
Εγώ φίλε μου μπορώ να σου πω τι θα έκανα αν ήμουν στη θέση σου. Εσύ φυσικά μπορείς να κάνεις ότι θέλεις.
Αυτό που θα έκανα καταρχήν θα ήταν να πάω σε ένα ειδικό του χώρου να μου πει την άποψή του. Όχι να το φτιάξει. Απλά να μου πει την άποψή του. Οι ειδικοί στο χώρο είναι αυτοί που βάζουν ηχοσυστήματα, συναγερμούς κλπ... και τρώνε στην μάπα τέτοια προβλήματα μετά από επεμβάσεις που κάνουν.
Φυσικά πρέπει να βρεις έναν ειδικό που θα έχει την διάθεση να ακούσει το πρόβλημα και να σου πει δύο λόγια. Εγώ αν θέλεις μπορώ να σου πω έναν τέτοιο παλικάρι που έχει μαγαζί, ακούει και λέει την άποψή του.
Αφού λοιπόν θα είχα μαζέψει κάποιες πληροφορίες θα πήγαινα στην Κοσμοκάρ εξαρχής, προετοιμασμένος όμως για να μιλήσω με τον τεχνικό που ασχολείται με τέτοια θέματα. Μην νομίζεις ότι οι ηλεκτρολόγοι/ηλεκτρονικοί τεχνικοί στα συνεργεία είναι εξοικειωμένοι με τέτοια προβλήματα. Ούτε τεράστιες εμπειρίες έχουν, ούτε έχουν έρθει αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα. Συνήθως περνούν το πρόβλημα στα κεντρικά του κατασκευαστή και αναμένουν οδηγίες. Ακόμη όμως και αυτά τα παλικάρια (οι τεχνικοί) θέλουν μία κάποια κατεύθυνση. Να τους βάλει κάποιος στην πρίζα να ασχοληθούν λίγο παραπάνω, να σκεφτούν λίγο περισσότερο.
Μία χαλαρή φιλική κουβέντα με έναν ηλεκτρονικό τεχνικό συνεργείου με αναφορές σε Can Bus, σε μονάδες ελέγχου μπορεί να βάλει σε σκέψεις τον τεχνικό και να δώσει σε αυτά περισσότερη προσοχή ώστε να περάσει ενημέρωση στα κεντρικά ή να κάτσει να ελέγξει αυτές τις μονάδες.
Δεν μπορώ να ξέρω πότε και αν θα επιλυθεί το πρόβλημα. Ξέρω όμως ότι σε τέτοια προβλήματα πάμε στην πηγή και όχι σε ενδιάμεσους. Ακόμη και η Κοσμοκάρ ενδιάμεσος θεωρείται. Απλά έχει την απευθείας επικοινωνία με τον κατασκευαστή. Άρα θα πρέπει αυτή η επικοινωνία να μεταφέρει σωστή πληροφόρηση ώστε να εντοπισθεί γρήγορα η μόνιμη λύση του προβλήματος.
-
Σε μια 'καλή' ανηφόρα τί mode πρέπει να χρησιμοποιήσουμε΄Drive, Sport, ManDrive 'ή ManSport; αν ξέρει κάποιος ας αναφέρει εμπειρία.
Εγώ το έβαλα Sport για να έχω ροπή και στροφές αλλά οι αλλαγές από 1η σε 2α και πάλι 1η πηγαίναν σύννεφο.βέβαια το Kamiq βγήκε νικητής αλλά με προβλημάτισαν οι αυτόματες αλλάγές ταχύτητας.
Θεωρώ ότι στο Sport και γύρισμα σε Man (ManSport) θα ήταν η καλύτερη περίπτωση για μια καλή και μακρυά ανηφόρα.
Skoda Kamiq