-
Εννοεί ότι υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα, για να μην περιμένεις.
-
Καλημέρα,
Έκλεισα ένα test drive για να το οδηγήσω λίγο. Ξέρω πως είναι πολύ μικρή η διαδρομή που κάνουν αλλά από το τίποτα νομίζω είναι καλύτερο. Κοιτάζω λοιπόν να αντικαταστήσω το 2ο αμάξι και αυτό μου φαίνεται πολύ καλό deal με τον εξοπλισμό που έχουν. Παρατήρησα όμως (ναι δεν το πρόσεξα αμέσως) πως έχει τις ίδιες σχεδόν διαστάσεις σε μήκος/πλάτος με το Q3 2019 που πήρα πριν ένα χρόνο ακριβώς. Είναι άλλη κατηγορία μεν, αλλά δεν είναι όσο 'μαζεμένο' περίμενα. Και αυτό με έχει βάλει ήδη σε σκέψεις.
-
Λοιπόν, πήγα και το οδήγησα. Είχε όμως αρκετή κίνηση στο δρόμο και τους ζήτησα να ξαναπάω σε ώρα μη αιχμής γιατι δεν κατάλαβα και πολλά. Και θα γίνει έτσι. Μερικά πραγματάκια.
-
Στην κίνηση μου φάνηκε πως αλλάζει πολύ πιο ομαλά τις ταχύτητες από το Q3. Βασικά δεν καταλάβαινα καν σχεδόν πότε άλλαζαν
-
Το καντράν δεν είναι αυτό το διαστημικό που διαφημίζουν (όπως θα έχετε υποψιαστεί οι περισσότεροι). Δεν είναι το ελεεινό αναλογικό αλλά δεν είναι και αυτό που βλέπεις στις μπροσούρες.
-
Το τιμόνι στην κίνηση μου φάνηκε βαρύ. Τουλάχιστον σε σχέση με του Q3.
Περισσότερο νομίζω θα αποκομίσω τη Δευτέρα που θα πάω να το ξαναοδηγήσω.Α, δεν είχαν άνθρωπο εύκαιρο και μου το δωσαν μόνο μου. Μπήκα στον πειρασμό να πάω κάπου πιο μακρυά να το ευχαριστηθώ αλλά μου είχαν ζητήσει αν επιστρέψω σε κανα τέταρτο. Νομίζω δε χρειαζόταν καθώς δεν περίμενε άλλος στην ουρά για να test drive.
-
-
Στη θέση σου θα γυριζα σε καμία ώρα. Έτσι δε θα χρειαζόταν να ξαναπάς σε ώρα μη αιχμής και να χάνεις το χρόνο σου.
Παραδοσιακά τα BMW είχαν πιο βαρύ τιμόνι από τα audi (και τα περισσότερα αυτοκίνητα εδώ που τα λέμε) και πιο πληροφοριακό.
-
Το αμαξι το εχω σχεδον δυο μηνες κ ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Κιβωτιο κορυφη κ αισθηση στον δρομο φοβερη. Καταναλωση εντος με κινηση μ εχει δειξει απο 9-10.5 και σε ταξιδια 6.1. Οτι θες μπορεις να με ρωτησεις.
-
Το αμαξι το εχω σχεδον δυο μηνες κ ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Κιβωτιο κορυφη κ αισθηση στον δρομο φοβερη. Καταναλωση εντος με κινηση μ εχει δειξει απο 9-10.5 και σε ταξιδια 6.1. Οτι θες μπορεις να με ρωτησεις.
Γυρίσαμε με φίλο μου που ψάχνεται για αυτοκίνητο περιξ των 25-28κ τις αντιπροσωπείες και πέσαμε πάνω στον άσσο, κάναμε test drive με τον βενζίνης 1.5 και αυτόματο και ενθουσιαστήκαμε. Επειδή τον τελευταίο καιρό έκανα πολλά test drive για εμένα (suv/crossover) μπορώ να πώ ότι το αυτοκίνητο είναι εκπληκτικό, καμμία σχέση σε συμπεριφορά και επιδόσεις με οποιοδήποτε αντίστοιχης τιμής σουβοειδές. Δυστυχώς το sport πακέτο εξοπλισμού της βενζίνης δεν υπάρχει στην αντίστοιχη diesel έκδοση για την οποία ενδιαφέρεται κυρίως (η οποία δείχνει λίγο γυμνή). Τέλος πάντων αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν κάποιος έχει εμπειρία και από τις 2 εκδόσεις (βενζίνη/diesel) πόση διαφορά έχουν στις επιδόσεις και γενικά στην ποιότητα κύλισης (πχ τραχύτητα, θόρυβος). Επίσης με πολύ οικονομική οδήγηση στο eco mode πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει η κατανάλωση σε συνθήκες χαλαρής οδήγησης πχ με 100χαω σταθερά με βενζίνη και diesel αντίστοιχα;
-
Έχει κανείς δοκιμάσει λοιπόν αυτή την 1 και το A180 2019 για να μου πει πως του φαίνονται συγκριτικά;
-
Λοιπον κοιτα, η Α180 πολυ ωραιο αυτοκινητο αλλα για να το παρεις αυτοματο κ με εξοπλισμο οπως η 118 θελεις 35000€. Οποτε τιμολογιακα δεν υπαρχει μετρο συγκρισης.
-
Προερχομαι απο diesel, καλομαθημενος με τις χαμηλες καταναλωσεις κ τα εξοδα καυσιμου.Αν ο φιλος σου κανει ταξιδια δεν θα δει διαφορα μεγαλη με το diesel, 5.6 με εκαιγε το juke πετρελαιο στα ταξιδια 6.1 η 118 βενζινη.μες στην πολη εχει μεγαλη διαφορα αλλα η ο θορυβος, το πολιτισμενο μοτερ κ ο τροπος π επιταχυνει λες χαλαλι τα παραπανω λεφτα μες στην πολη. Η αληθεια ειναι οτι πλεον δεν παω στο περιπτερο με το αμαξι αλλα χρησιμοποιω κ ποδια οποτε εχω τα ιδια μηνιαια εξοδα καυσιμου. Υποψην δουλεια κανονικα τα πρωινα και 2-3 φορες την βδομαδα κεντρο περιπου 110€ τον μηνα σε βενζινη (BP παντα)
-
Προερχομαι απο diesel, καλομαθημενος με τις χαμηλες καταναλωσεις κ τα εξοδα καυσιμου.Αν ο φιλος σου κανει ταξιδια δεν θα δει διαφορα μεγαλη με το diesel, 5.6 με εκαιγε το juke πετρελαιο στα ταξιδια 6.1 η 118 βενζινη.μες στην πολη εχει μεγαλη διαφορα αλλα η ο θορυβος, το πολιτισμενο μοτερ κ ο τροπος π επιταχυνει λες χαλαλι τα παραπανω λεφτα μες στην πολη. Η αληθεια ειναι οτι πλεον δεν παω στο περιπτερο με το αμαξι αλλα χρησιμοποιω κ ποδια οποτε εχω τα ιδια μηνιαια εξοδα καυσιμου. Υποψην δουλεια κανονικα τα πρωινα και 2-3 φορες την βδομαδα κεντρο περιπου 110€ τον μηνα σε βενζινη (BP παντα)
Εχω 3 diesel που ταξιδεύω αρκετα υψηλα σε ταχύτητες και κανένα δεν καιει 5.6 σε ταξίδι, ειναι υπερβολικα μεγαλο το νούμερο. Βασικα μεικτή, με πολυ Αθήνα αν εχει μποτιλιαρισματα κ τετοια με παει στα 5.6 μέση κατανάλωση. Αυτες τις μερες που πηγα και πολυ Αττικη οδο ειμαι στο 5.
Ποσα χιλιομετρα το μηνα κανεις με 110€;
-
Λοιπον κοιτα, η Α180 πολυ ωραιο αυτοκινητο αλλα για να το παρεις αυτοματο κ με εξοπλισμο οπως η 118 θελεις 35000€. Οποτε τιμολογιακα δεν υπαρχει μετρο συγκρισης.
Οκ, αυτό αρκεί.
-
Έχει κανείς δοκιμάσει λοιπόν αυτή την 1 και το A180 2019 για να μου πει πως του φαίνονται συγκριτικά;
Το τελευταίο L'Automobile (γαλλικό) έχει συγκριτικό μεταξύ 118i και Α180. Το συμπέρασμα είναι ότι η 118 είναι συνολικά καλύτερο αυτοκίνητο! Σαφώς καλύτερες επιδόσεις (παρά την παρόμοια ιπποδύναμη, 140 vs 136 hp) και σαφώς καλύτερη οδική συμπεριφορά. Οι γάλλοι διατείνονται μάλιστα ότι (παρόλο που δεν το περίμεναν) είναι καλύτερη σε οδική συμπεριφορά (πιο ενδιαφέρουσα και σπορτιφ) και από την προηγούμενη πισωκίνητη 118. Η Α180 υπερέχει ουσιαστικά μόνο σε χώρους και τεχνολογικό περιεχόμενο (οθόνες και λοιπά μπλιμπλίκια).
-
kokotinos wrote:
Γυρίσαμε με φίλο μου που ψάχνεται για αυτοκίνητο περιξ των 25-28κ τις αντιπροσωπείες και πέσαμε πάνω στον άσσο, κάναμε test drive με τον βενζίνης 1.5 και αυτόματο και ενθουσιαστήκαμε. Επειδή τον τελευταίο καιρό έκανα πολλά test drive για εμένα (suv/crossover) μπορώ να πώ ότι το αυτοκίνητο είναι εκπληκτικό, καμμία σχέση σε συμπεριφορά και επιδόσεις με οποιοδήποτε αντίστοιχης τιμής σουβοειδές. Δυστυχώς το sport πακέτο εξοπλισμού της βενζίνης δεν υπάρχει στην αντίστοιχη diesel έκδοση για την οποία ενδιαφέρεται κυρίως (η οποία δείχνει λίγο γυμνή). Τέλος πάντων αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν κάποιος έχει εμπειρία και από τις 2 εκδόσεις (βενζίνη/diesel) πόση διαφορά έχουν στις επιδόσεις και γενικά στην ποιότητα κύλισης (πχ τραχύτητα, θόρυβος). Επίσης με πολύ οικονομική οδήγηση στο eco mode πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει η κατανάλωση σε συνθήκες χαλαρής οδήγησης πχ με 100χαω σταθερά με βενζίνη και diesel αντίστοιχα;
To diesel θα ειναι πολυ ποιο οικονομικο στην πολη σε σχεση με το βενζινη που καιει πολλα σε συνθηκες Αθηνας με κινηση. Σε ταξιδια και το βενζινη ειναι πολυ οικονομικο. Η διαφορα στην πολη ευκολα το ντηζελ 2 λτ στα 100 χμ κατω απο το βενζινης. Με το βενζινης με πολυ προσεκτικη οδηγηση εχω 7.4 λτ/100 χμ συνολικα.
Στα 100χμω το βενζινη αν ο δρομος ειναι επιπεδος εισαι περιπου στο 5.8 με 6 το πολυ λτ/100. Αν εισαι στα βουνα τοτε παει στο 6.5 λτ/100.
Ντηζελ δεν ξερω αλλα νομιζω στα ταξιδια οι διαφορες δεν ειναι μεγαλες. Αν πιεσεις ομως το βενζινη η καταναλωση εκτοξευεται οποτε θελει ισα να ακουμπας το γκαζι.
-
Τα έχω οδηγήσει αρκετά και τα δύο. Την Α180 και σε βενζίνη (163hp DCT) και σε πετρέλαιο.
Η Α180 έχει πολύ καλύτερο μοτέρ και κιβώτιο και υπερέχει σε χώρους. Σε οτιδήποτε άλλο είναι καλύτερο αυτοκίνητο η σειρά 1.
-
Ναι δεν τις παρακολουθώ τις συντομογραφίες. Πάντως από βενζίνη Α-κλαςς έχω οδηγήσει μόνο με τα 163hp αυτόματο. Πετρέλαιο έχω οδηγήσει με τα 95hp και τα 116hp.
-
vanity wrote:
Τα έχω οδηγήσει αρκετά και τα δύο. Την Α180 και σε βενζίνη (163hp DCT) και σε πετρέλαιο.
Η Α180 έχει πολύ καλύτερο μοτέρ και κιβώτιο και υπερέχει σε χώρους. Σε οτιδήποτε άλλο είναι καλύτερο αυτοκίνητο η σειρά 1.
163 εχει το Α200. Το Α180 εχει 136 ιππους. Το μοτερ της Α200 ειναι οντως καλυτερο αλλα δεν νομιζω να εχει διαφορα σαν Α180.
-
Η Α180 (βενζίνη) έχει 136 ίππους και σε αυτή την έκδοση χάνει από κινητήρα σε σχέση με την 118i. Με 163 ίππους είναι η Α200.
Όσον αφορά το κιβώτιο, αν μιλάμε για αυτόματα, οι γάλλοι λένε ότι της BMW είναι καλύτερο (βασικά καλύτερα ρυθμισμένο).
-
163 εχει το Α200. Το Α180 εχει 136 ιππους. Το μοτερ της Α200 ειναι οντως καλυτερο αλλα δεν νομιζω να εχει διαφορα σαν Α180.
Πώς μπορεί να είναι καλύτερο το μοτέρ της Α180 από αυτό της 118, όταν έχουν τόσο σημαντική διαφορά σε επιδόσεις με τόσο μικρή διαφορά ιπποδύναμης; Ενδεικτικά οι μετρήσεις του L'Automobile: 0-100: 8,5 - 9,6. 80-120(σε D): 6,0 - 6,9. Με πρώτη την 118.
Επίσης αυτό που γράφουν οι γάλλοι αυτολεξεί είναι: Αυτοί που τους αρέσει να οδηγούν θα προτιμήσουν την BMW.
-
wantone wrote:
Πώς μπορεί να είναι καλύτερο το μοτέρ της Α180 από αυτό της 118, όταν έχουν τόσο σημαντική διαφορά σε επιδόσεις με τόσο μικρή διαφορά ιπποδύναμης; Ενδεικτικά οι μετρήσεις του L'Automobile: 0-100: 8,5 - 9,6. 80-120(σε D): 6,0 - 6,9. Με πρώτη την 118.
Επίσης αυτό που γράφουν οι γάλλοι αυτολεξεί είναι: Αυτοί που τους αρέσει να οδηγούν θα προτιμήσουν την BMW.
Διαβασε καλυτερα τι γραφω. Της Α200 ειναι καλυτερο. Σαν 180 εχει σχεδον ιδια ιπποδυναμη αλλα λιγοτερη ροπη αλλα εχει το πλεονεκτημα οτι ειναι 4κυλινδρο. Σαν αποδοση λογικα ειναι σχεδον το ιδιο ισως ποιο αργο γιατι νομιζω η μεγιστη ροπη ειναι 200ΝΜ και οχι 220ΝΜ. Δεν το εχω οδηγησει αλλα θα προτιμουσα το 4κυλινδρο (ειμαι κατοχος του Β38 1.5 βενζινη).
-
Μια χαρά διαβάζω αυτά που γράφεις και απαντάω στην φράση σου 'Το μοτερ της Α200 ειναι οντως καλυτερο αλλα δεν νομιζω να εχει διαφορα σαν Α180', αποδεικνύοντας σου με νούμερα ότι έχει μεγάλη διαφορά σε απόδοση.
Νέα BMW 1 Series 2019