kokotinos wrote:
Το αμαξι το εχω σχεδον δυο μηνες κ ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Κιβωτιο κορυφη κ αισθηση στον δρομο φοβερη. Καταναλωση εντος με κινηση μ εχει δειξει απο 9-10.5 και σε ταξιδια 6.1. Οτι θες μπορεις να με ρωτησεις.
Γυρίσαμε με φίλο μου που ψάχνεται για αυτοκίνητο περιξ των 25-28κ τις αντιπροσωπείες και πέσαμε πάνω στον άσσο, κάναμε test drive με τον βενζίνης 1.5 και αυτόματο και ενθουσιαστήκαμε. Επειδή τον τελευταίο καιρό έκανα πολλά test drive για εμένα (suv/crossover) μπορώ να πώ ότι το αυτοκίνητο είναι εκπληκτικό, καμμία σχέση σε συμπεριφορά και επιδόσεις με οποιοδήποτε αντίστοιχης τιμής σουβοειδές. Δυστυχώς το sport πακέτο εξοπλισμού της βενζίνης δεν υπάρχει στην αντίστοιχη diesel έκδοση για την οποία ενδιαφέρεται κυρίως (η οποία δείχνει λίγο γυμνή). Τέλος πάντων αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν κάποιος έχει εμπειρία και από τις 2 εκδόσεις (βενζίνη/diesel) πόση διαφορά έχουν στις επιδόσεις και γενικά στην ποιότητα κύλισης (πχ τραχύτητα, θόρυβος). Επίσης με πολύ οικονομική οδήγηση στο eco mode πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει η κατανάλωση σε συνθήκες χαλαρής οδήγησης πχ με 100χαω σταθερά με βενζίνη και diesel αντίστοιχα;
To diesel θα ειναι πολυ ποιο οικονομικο στην πολη σε σχεση με το βενζινη που καιει πολλα σε συνθηκες Αθηνας με κινηση. Σε ταξιδια και το βενζινη ειναι πολυ οικονομικο. Η διαφορα στην πολη ευκολα το ντηζελ 2 λτ στα 100 χμ κατω απο το βενζινης. Με το βενζινης με πολυ προσεκτικη οδηγηση εχω 7.4 λτ/100 χμ συνολικα.
Στα 100χμω το βενζινη αν ο δρομος ειναι επιπεδος εισαι περιπου στο 5.8 με 6 το πολυ λτ/100. Αν εισαι στα βουνα τοτε παει στο 6.5 λτ/100.
Ντηζελ δεν ξερω αλλα νομιζω στα ταξιδια οι διαφορες δεν ειναι μεγαλες. Αν πιεσεις ομως το βενζινη η καταναλωση εκτοξευεται οποτε θελει ισα να ακουμπας το γκαζι.