-
Καλημέρα, εδώ και καιρό σκέφτομαι την αγορά ενός SUV. Εχω δει τα πάντα από κοντά... και έχω οδηγήσει αρκετά.
Αν δεν υπήρχαν τα εκτοξευμένα τέλη του 2018 μάλλον θα έπαιρνα το Sportage ή το Tucson, ή το HRV.Ωστόσο, δεν θέλω να δίνω 500αρικα για τέλη λόγω κυβικών και πολλαπλασιαστή ρύπων (από 160 CO2 και πάνω @@$@$ το σύμπαν με το 1.80 κατά WLTP), και αυτό με έχει οδηγήσει στο νέο **Tiguan **και Grandland
(ενημερωτικά, δεν μ'αρέσει το 3008, το οποίο μοιράζεται πολλά με το Grandland), με δεδομένο τα χαμηλά τέλη (βενζίνη, δεν κάνω χιλιόμετρα). Για μέσα στην πόλη το θέλω βασικά.- Το Grandland μου αρέσει περισσότερο ως μορφή, αλλά με προβληματίζει ο τρικύλινδρος και η αντοχή του στο χρόνο.
- Τη VW δεν την πάω καθόλου (βλέπετε 'απάτες' και βλάβες κινητήρων), αλλά το Tiguan το θεωρώ μια 'λογική' λύση (έχει και πολύ καλύτερους χώρους επιβατών και πορτ-παγκάζ). Το κυρίως όμως είναι ότι φοβάμαι το TSI και υπάρχει και το πρόβλημα των βλαβών και της γρήγορης απώλειας της αξίας ως VW και η 4ετής εγγύηση με επέκταση (σε σύγκριση με την 5ετή Opel κα). Τέλη 160 + 260 περίπου μου είπαν αναλόγως κινητήρα (135 vs 150).
Θα εκτιμούσα τη βοήθεια των πιο ενημερωμένων στο θέμα.
Ευχαριστώ -
Καλημέρα, εδώ και καιρό σκέφτομαι την αγορά ενός SUV. Εχω δει τα πάντα από κοντά... και έχω οδηγήσει αρκετά.
Αν δεν υπήρχαν τα εκτοξευμένα τέλη του 2018 μάλλον θα έπαιρνα το Sportage ή το Tucson, ή το HRV.Ωστόσο, δεν θέλω να δίνω 500αρικα για τέλη λόγω κυβικών και πολλαπλασιαστή ρύπων (από 160 CO2 και πάνω @@$@$ το σύμπαν με το 1.80 κατά WLTP), και αυτό με έχει οδηγήσει στο νέο **Tiguan **και Grandland
(ενημερωτικά, δεν μ'αρέσει το 3008, το οποίο μοιράζεται πολλά με το Grandland), με δεδομένο τα χαμηλά τέλη (βενζίνη, δεν κάνω χιλιόμετρα). Για μέσα στην πόλη το θέλω βασικά.- Το Grandland μου αρέσει περισσότερο ως μορφή, αλλά με προβληματίζει ο τρικύλινδρος και η αντοχή του στο χρόνο.
- Τη VW δεν την πάω καθόλου (βλέπετε 'απάτες' και βλάβες κινητήρων), αλλά το Tiguan το θεωρώ μια 'λογική' λύση (έχει και πολύ καλύτερους χώρους επιβατών και πορτ-παγκάζ). Το κυρίως όμως είναι ότι φοβάμαι το TSI και υπάρχει και το πρόβλημα των βλαβών και της γρήγορης απώλειας της αξίας ως VW και η 4ετής εγγύηση με επέκταση (σε σύγκριση με την 5ετή Opel κα). Τέλη 160 + 260 περίπου μου είπαν αναλόγως κινητήρα (135 vs 150).
Ευχαριστώ -
Ευχαριστώ -
Το Γκραντλαντ είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο και στην πρώτη του έκδοση που έχει πολλά πάνω του έχει 21800 είτε βενζίνη είτε ντίζελ . Ακόμα στα ίδια λεφτά έχει και μια έκδοση το ατέκα που είχε καλές κριτικές στο εξωτερικό
-
Προϋπολογισμό παρακαλώ... διότι κάποιος μπορει να σου πει π.χ. αυθαίρετα το Volvo που από ρύπους σκίζει αλλά έχει 35k, μη σου πω και βάλε.
-
Γενικά σκέφτομαι να δώσω 27-28 περίπου.
Λόγω των τελών και της κατανάλωσης έχω διαλέξει Grandland / Tiguan (αλλιώς θα έπαιρνα Sportage/Tucson, HRV όπως έγραψα νωρίτερα).
Το θέμα μου είναι πιο είναι πιο αξιόπιστο, ο τρικύλινδρος ή το TSI, τι είναι καλύτερα να εμπιστευτώ. Το πρώτο καινούργιοι (βραβευμένοι κινητήρες), το δεύτερο όλο για προβλήματα ακούω, τουλάχιστον τα παλαιότερα. Αλλά σαν χώροι το Tiguan έχει τεράστια διαφορά, και αυτό είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, κυρίως για την πόλη, αλλά και για εκδρομές περιστασιακά.
ΥΓ: Μιας και το ανέφερες τα Volvo είναι ίσως τα μόνα που δεν έχω δει, κυρίως γιατί είχα διαβάσει για το βαρύ αμάξωμα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Αλλά και πάλι, 35 δεν θέλω να δώσω.
-
Κάτι διαφορετικό ;
DS3 - DS7 ;
Το 7αρι ξεκινάει από τα 28Κ -
DS3-DS7 τα είδα στην έκθεση, και δεν μου άρεσαν. Το ίδιο και το C5 Aircross.
(έχω δει από κοντά τα QQ, Xtrail, 3008, Ateca, Karoq, Kodiaq, Q3, T-roc, Jeep Compass, CRV, HRV, Sportage, Tucson, Kuga, Kadjar, Χ1)Σαν θέση οδηγού μου άρεσουν περισσότερο τα Grandland/Tiguan και μετά τα X1/Kuga, μετά Sportage/Tucson, αλλά το Kuga έχει τέλη στο θεό, η νέα Χ1 ακριβή...
Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις, αλλά το βασικό μου ερώτημα είναι η αξιοπιστία των 2 κινητήρων βενζίνης για Grandland/Tiguan.
-
Ο χρήστης Beholder έγραψε:
- Το Grandland μου αρέσει περισσότερο ως μορφή, αλλά με προβληματίζει ο τρικύλινδρος και η αντοχή του στο χρόνο.
Ανώτερο αυτοκίνητο το Tiguan από το Opel και σαφώς καλύτερη μεταπωλητική αξία (και μάλλoν καλύτερη από όσα άλλα έχεις δει).
Το θέμα είναι για πόση διαφορά τιμής μιλάμε μεταξύ των 2 μιας και εκεί μπορεί να ανατρέπονται όλα -
Απλα θα ηθελα να προσθεσω οτι κατα τη χθεσινη επισκεψη σε αντιπροσωπεια vw με ενημερωσαν για τη διαθεση του tiguan με τον 1.5 tsi 130 ps, με αρχικη τιμη εκδοση advance 25+ αν θυμαμαι καλα και 26+ την rline.
Απλα προς ενημερωση -
Δε νομίζω οτι τίθεται θεμα σύγκρισης....
Έχουν πάψει να έχουν θέματα οι tsi εδώ και χρονια...
Sent from my iPad using Tapatalk
-
O καθένας με τις προτεραιότητές του, αλλά μου φαίνεται λίγο λάθος επιλογή να πάρεις για αυτοκίνητο πόλης ένα SUV των 28000 Ε, και των διαστάσεων που κοιτάς.
-
Έχοντας το ίδιο bdget κοιτάζω κάτι ανάλογο με την διαφορά ότι το θέλω αυτόματο. Άν δεν σε νοιάζει το αυτόματο έχεις πολύ περισσότερες επιγογές. Σαν εμφάνηση θα διάλεγα το Jeep Compass. Νομίζω ότι βγαίνει στα 26.000. Επίσης μπορείς να πάρεις το Grandland full εξοπλισμένο σε αυτά τα λεφτά (ακόμα και αυτόματο στα 27.000, σύμφωνα με το configrator της opel, όπως και το kodiaq στα 28.000).
-
Το αυτόματο δεν με νοιάζει. To Jeep Compass είναι συμπαθητικό αυτοκίνητο, μου άρεσε, ΑΛΛΑ έχει τα εξής: εγγύηση 2 ετών, χωρίς δυνατότητα επέκτασης όπως τουλάχιστον μου είπαν στην αντιπροσωπεία. Εχει επίσης μικρότερο χώρο πορτ-παγκάζ. Νομίζω ότι επίσης έχει υψηλή κατανάλωση (αρκετά υψηλότερη από το 5-6 της εργοστασιακής τιμής του GrandLand/Tiguan αν θυμάμαι καλά). Στις αναφορές στη USA έχει από τα υψηλότερα ποσοστά αναφοράς βλαβών, μου έκανε εντύπωση, γιατί τα θεωρούσα αξιόπιστα. Το απέρριψα λόγω της εγγύησης καταρχήν.
@elvet: με όσα βλέπω στο δρόμο στην Αθήνα, δεν νιώθω πια ασφαλής σε κανονικό αυτοκίνητο. Θα έπαιρνα το i30 Fastback/Focus, αλλά την έχω εγκαταλείψει την ιδέα.
-
Η αξιοπιστια δεν εχει να κανει με τον αριθμο των κυλινδρων. Τελειως ασχετο αυτο.
Και οι δυο κινητηρες στις παιδικες τους ασθενειες ειχαν θεματα.
Παρε οποιο σ αρεσει περισσοτερο, καθως πλεον εχουν βελτιωθει σε μικροεξαρτηματα που εκαναν την αρνητικη διαφορα.Και τα δυο ειναι αμεσου ψεκασμου γεγονος που θα χρειαστει να τα καθαρισεις ιδιαιτερα στις βαλβιδες εισαγωγης καποια στιγμη.
Παρε οποιο πιστευεις οτι θα μπαινεις μεσα και θα σ φτιαχνει τη διαθεση.
-
Με πρόλαβε στη στροφή ο Lap. Δεν είναι θέμα κινητήρα και οι 2 είναι αξιόπιστοι, θέλουν την ψιλοφροντίδα τους όπως όλοι. Δες χώρους, συναρμογή και τι έξτρα μπορείς να βάλεις στο καθένα με βάση τις ανάγκες σου, τα θέλω σου και το budget φυσικά.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Και τα δυο ειναι αμεσου ψεκασμου γεγονος που θα χρειαστει να τα καθαρισεις ιδιαιτερα στις βαλβιδες εισαγωγης καποια στιγμη.
Lap, νομίζω έχε ιβελτιώθει η κατάσταση στα καινούρια αμέσου ψεκασμού, είτε με την προσθήκη έμεσου, είτε με το έξτρα μπεκάκι που ψεκάζει.
-
Ο χρήστης Beholder έγραψε:
Τέλη 160 + 260 περίπου μου είπαν αναλόγως κινητήρα (135 vs 150).Σου ανεφεραν με σιγουρια αυτα τα νουμερα;
ενδιαφερον εχει επισης το γεγονος οτι ενω υπηρχε τιμοκαταλογος 7/11/18 τωρα βλεπω οτι τον εχουν κατεβασει και βρισκομαστε παλι στον 'παλιο' 24/9/2018 -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Παρε οποιο πιστευεις οτι θα μπαινεις μεσα και θα σ φτιαχνει τη διαθεση.+1000 Συμφωνώ απόλυτα. Όλα τα υπόλοιπα είναι και λίγο υποκειμενικά. Στον έναν αρέσει το ένα στον δεύτερο το άλλο κ.ο.κ Πάρε αυτό που σε 'φτιάχνει' περισσότερο και είναι μέσα στο budget σου
-
Καλησπέρα!
Απ' ότι καταλαβαίνω σε ενδιαφέρει η αξιοπιστία.
Νομίζω ότι το hrv κουμπώνει σε αυτά που ζητάς.
Τώρα αν αλλάξουν τα τέλη σε σχέση με τους ρύπους & πληρώνεις & κανένα 100σταρι € παραπάνω το χρόνο δε νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό.
Θα έχεις φοβερό ατμοσφαιρικό μοτέρ, αξιοπιστία, χαμηλή κατανάλωση & αξία μεταπώλησης.
Εγώ θα το ξανακοίταξα.
Φιλικά πάντα!
Τρικύλινδρος ή TSI ? Grandland ή Tiguan ?