-
Κοιτώντας και τα ξένα φόρουμ , θα έλεγα ότι οι καταναλώσεις για το 1.5 ντίζελ είναι περί τα 6 και για το 1.6 180 είναι γύρω στα 8 . Βέβαια δεν έχουν καμία σχέση οι επιδόσεις τους , οπότε θα κρίνουμε τον 1,5 με τον 1,2 βενζίνης που εκεί είναι γύρω στα 7 λίτρα η κατανάλωση .
Ακόμα και αν δεχτούμε ότι θα καίμε 8 με 1,55 και 6 με 1,32 η διαφορά θα είναι στα 100000 χλμ 4500 € ΑΑΑΑΝ οι τιμές συνεχίσουν να έχουν διαφορά που στο εξωτερικό ΔΕΝΝΝ έχουν .
Αλλά πάντα μιλάμε για διαφορές στις επιδόσεις , ενώ με τον 1,2 η διαφορά τιμής θέλει 60-70000 χλμ για να αποσβεστεί .
Βέβαια για κάποιον που κάνει 30000 χλμ τον χρόνο , δεν τίθεται θέμα επιλογής . Ο ντίζελ είναι μονόδρομος . Για όσους κάνουν 15-20000 , υπάρχει μεγάλο δίλημμα .
Εγώ κάνοντας 10-12000 το χρόνο (και πολλά λέω)πήγα εν γνώσει μου σε βενζίνη γνωρίζοντας ότι θα καίω λίγο πάνω ή κάτω από τα 10.Τωρα εάν είναι κάτω κονταχστα 8-9 τότε ακόμα καλύτερα.Το δίλημμα ήταν ανάμεσα στον 180/225.Εβαλα παραγγελία αρχικά τον 180 μετά πηγαχστον 225 κυρίως λόγω της ροπής του.Ειχα την αβλεψία να μη βάλω αρχικά το Αλκαντάρα που ήθελα και όπως είπα πια έκδοση Αλκαντάρα στον 225 δεν υπάρχει γι'αυτό και έθεσα το ερώτημα πιο πριν....Για ρύπους ομολογώ δεν κοίταξα καν
-
criuser wrote:
Κοιτώντας και τα ξένα φόρουμ , θα έλεγα ότι οι καταναλώσεις για το 1.5 ντίζελ είναι περί τα 6 και για το 1.6 180 είναι γύρω στα 8 . Βέβαια δεν έχουν καμία σχέση οι επιδόσεις τους , οπότε θα κρίνουμε τον 1,5 με τον 1,2 βενζίνης που εκεί είναι γύρω στα 7 λίτρα η κατανάλωση .
Ακόμα και αν δεχτούμε ότι θα καίμε 8 με 1,55 και 6 με 1,32 η διαφορά θα είναι στα 100000 χλμ 4500 € ΑΑΑΑΝ οι τιμές συνεχίσουν να έχουν διαφορά που στο εξωτερικό ΔΕΝΝΝ έχουν .
Αλλά πάντα μιλάμε για διαφορές στις επιδόσεις , ενώ με τον 1,2 η διαφορά τιμής θέλει 60-70000 χλμ για να αποσβεστεί .
Βέβαια για κάποιον που κάνει 30000 χλμ τον χρόνο , δεν τίθεται θέμα επιλογής . Ο ντίζελ είναι μονόδρομος . Για όσους κάνουν 15-20000 , υπάρχει μεγάλο δίλημμα .
Εγώ κάνοντας 10-12000 το χρόνο (και πολλά λέω)πήγα εν γνώσει μου σε βενζίνη γνωρίζοντας ότι θα καίω λίγο πάνω ή κάτω από τα 10.Τωρα εάν είναι κάτω κονταχστα 8-9 τότε ακόμα καλύτερα.Το δίλημμα ήταν ανάμεσα στον 180/225.Εβαλα παραγγελία αρχικά τον 180 μετά πηγαχστον 225 κυρίως λόγω της ροπής του.Ειχα την αβλεψία να μη βάλω αρχικά το Αλκαντάρα που ήθελα και όπως είπα πια έκδοση Αλκαντάρα στον 225 δεν υπάρχει γι'αυτό και έθεσα το ερώτημα πιο πριν....Για ρύπους ομολογώ δεν κοίταξα καν.
Phantom έχεις δίκιο σε αυτό.Απλα άλλο τα 200-300 παραπάνω και άλλο επιπλέον και κάνα 1500+ τα τέλη ταξινόμησης εάν ισχύσουν τα νέα μέτρα.και τι τελικά θα ισχύσει
-
Criuser τα 8 με τον 1.6 βενζίνης ξέχνα τα. Το οδήγησα για 1 μέρα και κάτω από 9.5 δεν έπεσα... Anyway, κάθε ένας έχει κάνει τις επιλογές του και νομίζω ότι ο konstantinosnov πολύ καλα έκανε που έβαλε το 225 ΒASTILLE και όχι Alcantara. Θα το χαιρόταν μέχρι να λερωθει ή να γδαρθει ανεπανόρθωτα και μετά θα άρχιζε η γυναικομουρμούρα από τη σύζυγο (αστειεύομαι konstantinosnov!!!). Η δική μου πάντως θα με γκρίνιαζε πολύ αν της απαγόρευαν τυροπιτουλα και κουλουράκι on the Go για να μην λερωθει η ταπετσαρία... Ενώ με το bastille no problem!!!
-
Πείτε με ψείρα,πείτε με μίζερο αλλά φαγητό στο αυτοκίνητο δεν είχε ούτε έχει. ..Νερό άντε κ κανένα καφέ...κ αυτό μόνο ο οδηγός
Μην ανησυχείς και εγώ στο πολύ ταπεινότερο auris έτσι είμαι φαγητό κανένας, που να είχα το ds7 . Αφήνω την γυναίκα όμως να πιει καφέ και τα μικρά να πιουν νερό (μόνο σε παγουράκι όμως)
-
Εγώ τα πάντα όλα, και καφέ και φαγητό και ότι θέλουν....δεν με απασχολεί καθόλου το θέμα!
-
η κόρη βρήκε ένα μαρκαδόρο και ζωγράφισε μια καρδιά στον ουρανό του γκολφ. άντε τώρα πες μου, πως να αγοράσεις καινούργιο...ελεος
-
Criuser τα 8 με τον 1.6 βενζίνης ξέχνα τα. Το οδήγησα για 1 μέρα και κάτω από 9.5 δεν έπεσα... Anyway, κάθε ένας έχει κάνει τις επιλογές του και νομίζω ότι ο konstantinosnov πολύ καλα έκανε που έβαλε το 225 ΒASTILLE και όχι Alcantara. Θα το χαιρόταν μέχρι να λερωθει ή να γδαρθει ανεπανόρθωτα και μετά θα άρχιζε η γυναικομουρμούρα από τη σύζυγο (αστειεύομαι konstantinosnov!!!). Η δική μου πάντως θα με γκρίνιαζε πολύ αν της απαγόρευαν τυροπιτουλα και κουλουράκι on the Go για να μην λερωθει η ταπετσαρία... Ενώ με το bastille no problem!!!
Πείτε με ψείρα,πείτε με μίζερο αλλά φαγητό στο αυτοκίνητο δεν είχε ούτε έχει. ..Νερό άντε κ κανένα καφέ...κ αυτόν μόνο ο οδηγός
-
Εγώ τα πάντα όλα, και καφέ και φαγητό και ότι θέλουν....δεν με απασχολεί καθόλου το θέμα!
Καλά για το φαγητό νομίζω οτι χρειάζεται ξεχωριστό thread. Και εγώ τα πάντα (αρκεί να μην βρωμάνε βέβαια) με στανταράκι κρουασάν και μπισκότα στο ντουλαπάκι, τα οποία συνδυάζονται με τον καφέ που αράζει αρχοντικά και ψηλά στο SUV - ρε τι έχουμε πάθει ....
-
Καλά Χριστούγεννα σε όλους εδώ και σε όλον τον κόσμο!Να χαίρεστε τους δικούς σας και ασφαλή χιλιόμετρα!
Χρόνια πολλά με υγεία
-
ΔρΝικ wrote:
Πείτε με ψείρα,πείτε με μίζερο αλλά φαγητό στο αυτοκίνητο δεν είχε ούτε έχει. ..Νερό άντε κ κανένα καφέ...κ αυτόν μόνο ο οδηγός
Και εγω ποτε φαγητο μεσα (ειδικα τυροπιτες) γιατι πεφτει στις μοκετες και σαπιζει και μετα απο λιγο καιρο εχει μια μονιμη ασχημη μυρωδια. Αυτο μπορεις να το δεις ευκολα σε πολλα αμερικανικα αυτοκινητα που μυριζουν εντονα γιατι πανε πολυ σε drive though και τρωνε στα αμαξια. Μεταχειρο αμαξι απο οικογενειες με μικρα παιδια ή ατομα που τρωνε μεσα στο αμαξι μακρια.
-
Κοιτώντας και τα ξένα φόρουμ , θα έλεγα ότι οι καταναλώσεις για το 1.5 ντίζελ είναι περί τα 6 και για το 1.6 180 είναι γύρω στα 8 . Βέβαια δεν έχουν καμία σχέση οι επιδόσεις τους , οπότε θα κρίνουμε τον 1,5 με τον 1,2 βενζίνης που εκεί είναι γύρω στα 7 λίτρα η κατανάλωση
Γενικα μην δινετε πολυ σημασια σε ξενα φορουμ σχετικα με τις καταναλωσεις, καθως εχει τεραστια διαφορα το ειδος των διαδρομων που κανουν αυτοι με αυτες που κανουμε οι αθηναιοι. Μην ξεχνατε οτι α. στις πιο πολλες ευρωπαϊκες πολεις κινουνται με ΜΜΜ και β. ο πληθυσμος ειναι διασκορπισμενος σε μικροτερες πολεις και οχι συγκεντρωμενος σε 1-2 μεγαλες, οπως στην ελλαδα.
Δεν λενε ψεμματα οι ανθρωποι, αλλα η εμπειρια τους ειναι τελειως διαφορετικη απο αυτην της αθηνας.
Ειναι σαν να λεει καποιος οτι αφου ο Δημητρης απο την Καρδιτσα εχει καταναλωση 8, θα εχω και εγω στην αθηνα 8.
-
Να βαλω και ενα γου;;;;;
Στο εξωτερικο τηρουν τα ορια ταχυτητας... αλλο το να βλεπεις μια ευθεια στην Ελλαδα και να θες να διακτινιστεις και αλλο εκει που πηγαινουν αυστηρα με 50-55 χλμ ωρα.. ετσι και εγω ριχνω τα λιτρα.
Για παραδειγμα εδω ενας νεαρος Ελληνας, Αθηναιος, καθως οδηγει κατα το βραδακι με το αυτοκινητο του και ξαφνικα βλεπει μια αδεια ευθεια μπροστα του μεσα στον αστικο ιστο. Ο κυριουλης με τα ασπρα μαλλια πρεπει να ναι ο μπακαλης της γειτονιας που διασχιζει ο νεαρος ελλην με το αυτοκινητο του.....
-
Συμφωνώ γι'αυτό και θρηνουμε συνεχώς θύματα .Όπως χθες τα 2 πιτσιρίκια στην Κηφισιά.Κριμα κ άδικα.Το τιμόνι θέλει σύνεση κ 'φόβο' .Όχι άντε πήρα τα άλογα κ τα σανιδωσα.Καλα τα άλογα αλλά για όταν χρειάζονται κ όταν υπήρχουν οι σωστές προϋποθέσεις.Εγω πχ πήγα στον 225 όχι γτ έχω άχτι τα άλογα αλλά γτ μες αλέ στον πειρασμό η ροπη του 30,9 λόγω του σκάφους του ds 7
-
Συμφωνώ γι'αυτό και θρηνουμε συνεχώς θύματα .Όπως χθες τα 2 πιτσιρίκια στην Κηφισιά.Κριμα κ άδικα.Το τιμόνι θέλει σύνεση κ 'φόβο' .Όχι άντε πήρα τα άλογα κ τα σανιδωσα.Καλα τα άλογα αλλά για όταν χρειάζονται κ όταν υπήρχουν οι σωστές προϋποθέσεις.Εγω πχ πήγα στον 225 όχι γτ έχω άχτι τα άλογα αλλά γτ μες αλέ στον πειρασμό η ροπη του 30,9 λόγω του σκάφους του ds 7
Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους! Konstantinosnov αυτό που δεν έχω καταλάβει σχετικά με την ροπή, είναι τι σημαίνει ροπή 30 σε κινητήρα diesel 1.500cc και τι σε κινητήρα βενζίνης 1600cc.Στην οδηγική αίσθηση τι διαφορά κάνει? Έχει σχέση με την επιτάχυνση 0-100?Γιατι και στα 180 άλογα ο βενζινοκινητηρας 1600cc1600cc μπορεί να έχει μικρότερη ροπή από τον 1500ρι diesel αλλά στην επιτάχυνση 0-100 είναι και πάλι πιο γρήγορος από τον diesel. Οπότε προκύπτει το ερωτημα:Τι εστι ροπή???
-
...Γιατι και στα 180 άλογα ο βενζινοκινητηρας 1600cc1600cc μπορεί να έχει μικρότερη ροπή από τον 1500ρι diesel αλλά στην επιτάχυνση 0-100 είναι και πάλι πιο γρήγορος από τον diesel. ...
Επειδή έχει μεγαλύτερη ισχύ προφανώς;
-
konstantinosnov wrote:
Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους! Konstantinosnov αυτό που δεν έχω καταλάβει σχετικά με την ροπή, είναι τι σημαίνει ροπή 30 σε κινητήρα diesel 1.500cc και τι σε κινητήρα βενζίνης 1600cc.Στην οδηγική αίσθηση τι διαφορά κάνει? Έχει σχέση με την επιτάχυνση 0-100?Γιατι και στα 180 άλογα ο βενζινοκινητηρας 1600cc1600cc μπορεί να έχει μικρότερη ροπή από τον 1500ρι diesel αλλά στην επιτάχυνση 0-100 είναι και πάλι πιο γρήγορος από τον diesel. Οπότε προκύπτει το ερωτημα:Τι εστι ροπή???
Αυτα που ρωτας ειναι λιγο βασικα. Ροπη σε ντηζελ ειναι οταν πατας το γκαζι νοιωθεις οτι το αμαξι φευγει μπροστα ευκολα, το θεμα ειναι οτι εχει περιορισμενο ευρος στροφων. Ειτε σε ντηζελ ειτε σε βενζινη αν εχουν ιδια ροπη πχ 300 το ιδιο θα αισθανεσαι οταν το οδηγεις (αν τα οχηματα εχουν και το ιδιο βαρος). Ομως οι επιδοσεις 0-100 εχουν σχεση με την ιπποδυναμη και οχι με την ροπη γιατι ανεβαζει στροφες παραπανω απο ντηζελ και η ιπποδυναμη ειναι γινομενο στροφων και ροπης. Και οπως ξερεις οι περιστροφες στον κινητηρα επι τις σχεσεις στο κιβωτιο γινονται περιστροφες στους τροχους οποτε οι βενζινοκινητηρες εχουν μεγαλυτερη ιποδυναμη και ευκολια να ανεβασουν ταχυτητα γιατι δεν χρειαζονται αλλαγες στις ταχυτητες. Παντως με 8αρι αυτοματο τα μειον του ντηζελ κινητηρα περιοριζονται ειδικα αν μιλαμε για κινητηρα ντηζελ BMW που ειναι πολυστροφος σχετικα (νομιζω κοκκινο στα 5500 στροφες). Ο 2λτρος ντηζελ τον εχω οδηγησει και ειναι καλυτερος απο πολλους βενζινοκινητηρες που εχουν κοκκινα στα 6000 στροφες οπως μερικες εκδοσεις του THP.
-
Δε Νικ πιστεύω κάλυψαν με την απάντηση τους τα παιδιά.Εγωδν πήγα σε ντίζελ γιατί πολύ απλά δεν είμαι του ντίζελ....Δεν μ'αρεσει η χροιά του,ο ήχος τούς και δεν κάνω τα τόσα χιλιόμετρα.Για την επιλογή έκδοσης του βενζινοκινητήρα με 'τσιγκλισαν' και οι εδώ του φόρουμ...
-
Δε Νικ πιστεύω κάλυψαν με την απάντηση τους τα παιδιά.Εγωδν πήγα σε ντίζελ γιατί πολύ απλά δεν είμαι του ντίζελ....Δεν μ'αρεσει η χροιά του,ο ήχος τούς και δεν κάνω τα τόσα χιλιόμετρα.Για την επιλογή έκδοσης του βενζινοκινητήρα με 'τσιγκλισαν' και οι εδώ του φόρουμ...
Παντως εγω παιδες εχω αλλαξει γνωμη. Εχει φιλος ενα αγγλικο 307 ΣιΣι του 2006 πρπ (η 2005) το οποιο ειναι αγγλικο σπεκ (δεξιοτιμονο) με 2λτρ ντηζελ νομιζω 140 ιππους και πολη ροπη. Το αμαξι ειναι και γρηγορο και ροπατο και το βασικο δεν καιει τιποτα χωρις πλακα. Ειδικα στην Αθηνα οπου το δικο μου 1.5 τουρμπο βενζινη καιει τα αντερα του στην πολη αυτο εχει ενα 40% λιγοτερο καταναλωση και ειναι και ποιο δυνατο αφου 2λτρο. Μαλιστα αλλαξε προσφατα ιμαντες και ειναι πολυ ομαλο ελαχιστα διαφερει απο βενζινη και ουτε ακους και τιποτα ντηζελ θορυβους. Πριν αλλαξει ιμαντες ειχε πολλους κραδασμους στο τιμονι. Μονο μειον ειναι 6ταχυτητο χειροκινητο και λογο μικρου ευρους στροφων αλλαζεις συνεχως ταχυτητες, με ενα αυτοματο το λυνεις και αυτο.
Εχω αγχος για την ποιοτητα του ντηζελ περα απο αυτο αν ξαναγοραζα μαλλον θα το εκανα αλλα μονο αν μπορουσα να παρω 2λτρο ντηζελ γιατι οντως τα μικροτερα ειναι πολυ αργα. Παντως τα παλαιοτερα ντηζελ τα κυνηγανε και στην Αγγλια, το δικο του δεν μπορει να μπει καθολου κεντρικο Λονδινο τωρα. Αλλα ετσι και αλλοιως Αθηνα το εχει.
-
Εχω αγχος για την ποιοτητα του ντηζελ περα απο αυτο αν ξαναγοραζα μαλλον θα το εκανα αλλα μονο αν μπορουσα να παρω 2λτρο ντηζελ γιατι οντως τα μικροτερα ειναι πολυ αργα. Παντως τα παλαιοτερα ντηζελ τα κυνηγανε και στην Αγγλια, το δικο του δεν μπορει να μπει καθολου κεντρικο Λονδινο τωρα. Αλλα ετσι και αλλοιως Αθηνα το εχει.
Ούτε Αθήνα μπορεί να μπει αλλά δεν μαμιέται, Ελλάδα είσαι, πότε κάτι λειτούργησε σωστά.
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Konstantinosnov νομίζω ότι κατάλαβα την εξήγηση που μου έδωσαν τα παιδιά. Εσύ τελικά θα αλλάξεις εσωτερικό? Τι αποφάσισες? Έχεις μιλήσει με αντιπροσωπεία?
DS7 CROSSBACK