-
'Αν όμως έρθει Ελλάδα από επίσημη αντιπροσωπεία και βγει καινούριο στα 48.000 με αξιοπρεπή εξοπλισμό τότε δεν τα αξίζει καλύτερα πάρτε TESLA και με μικρότερη αυτονομία.'
Αυτο ειναι λιγο αστειο, διοτι αν ερθει επισημα στη ελλαδα με 48000, τοτε το tesla θα ερθει στις 70.000
-
Aβανταδόρικο το ύφος του άρθρου, βαλτός είναι ο κάτοχος? Πάντως λέει ότι το Κόνα είναι το δεύτερό του ηλεκτρικό, και παράλληλα είχε και CH-R? Πότε πρόλαβε? Δε ρωτάω για την οικονομική του επιφάνεια, προφανώς είναι σοβαρή.
-
42 000 € το Kona στην Γερμανία προ επιδοτήσεων.
-
Aβανταδόρικο το ύφος του άρθρου, βαλτός είναι ο κάτοχος? Πάντως λέει ότι το Κόνα είναι το δεύτερό του ηλεκτρικό, και παράλληλα είχε και CH-R? Πότε πρόλαβε? Δε ρωτάω για την οικονομική του επιφάνεια, προφανώς είναι σοβαρή.
Έχει πάρει κι ένα ηλεκτρικό Smart στην κυρά του και το έχει ακόμα. Παράλληλα με το CHR, πήρε το Leaf κι αποφάσισε ότι όλος ο στόλος του θα είναι ηλεκτρικός. Οπότε πούλησε και τα δύο και έφερε απ' έξω (με κόστος στα 30κάτι) το ελαφρώς μεταχειρισμένο Kona. Συντόμως, θα δημοσιεύσω τις εντυπώσεις του κι από το e-Smart.
-
Έχει πάρει κι ένα ηλεκτρικό Smart στην κυρά του και το έχει ακόμα. Παράλληλα με το CHR, πήρε το Leaf κι αποφάσισε ότι όλος ο στόλος του θα είναι ηλεκτρικός. Οπότε πούλησε και τα δύο και έφερε απ' έξω (με κόστος στα 30κάτι) το ελαφρώς μεταχειρισμένο Kona. Συντόμως, θα δημοσιεύσω τις εντυπώσεις του κι από το e-Smart.
Ενας φαναντικός της ηλεκτροκίνησης, θα πρέπει να μας μυήσει κ εμάς. Ενδιαφέρομαι για vw id.3 να ειμαι ειλικιρνής.
-
Αν έχεις Facebook, ψάξε την ομάδα Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.
-
Πάρα πολύ ενδιαφέρον άρθρο δείχνει πιο είναι το δυνατό όπλο της TESLA , κάτι τελείως αντίθετο με αυτά που μας έχουν συνηθίσει οι υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες.
Η Tesla έχει όλο το hardware (αισθητήρες , κομπιούτερ κλπ) τοποθετημένο στο αυτοκίνητο και με την 'over the air ' αναβάθμιση λογισμικού ενεργοποιεί δυνατότητες και λειτουργίες . 'Οταν πχ θα έχει μαζέψει τα δεδομένα από όλα τα tesla που κυκλοφορούν και ο αλγόριθμος είναι έτοιμος ένα βράδυ θα γίνουν όλα τα model 3 πλήρως αυτόνομα από το επίπεδο 2 που είναι τώρα .
Το έχει κάνει και παλιότερα σε έναν τυφώνα όποια tesla έπρεπε να φύγουν γιατί υπήρχε διαταγή εκκένωσης και δεν έφτανε η αυτονομία τους πήραν αναβάθμιση στο φτερό !
Φυσικά αυτά τα τσιπ δεν υπάρχουν στο εμπόριο και είναι κατασκευής Tesla.... μόνο εξι χρόνια πίσω οι υπόλοιποι δεν πειράζει τουλάχιστον δίνουν 11 χρόνια εγγύηση στην μπαταρία οπότε μέχρι τότε θα αντιγρ....φτιάξουν ήθελα να πω τα δικά τους .
Ειλικρινείς οι Ιάπωνες ,ξέρουν το έργο από παλιά όταν τσιγκλίζεις την Υπερδύναμη , ξυπνήσαμε τον γίγαντα που κοιμόταν κλπ ..πολύ αισιόδοξη την βρίσκω πάντως την VW , καλά οι Γερμανοί μυαλό δεν βάζουν αν μπεις στο σαιτ τους νομίζεις ότι μπορείς να πας στην αντιπροσωπεία να κάνεις τεστ ντραιβ και να το παραγγείλεις ,στην προπαγάνδα ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ!
https://europe.autonews.com/automakers/vw-id3-software-problems-threaten-summer-launch-report-says
-
Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά και σίγουρα δείχνουν προς ποιά κατεύθυνση κινείται η καινοτομία στην αυτοκίνηση πλέον.
-
Btw, η αναβάθμιση αυτονομίας, ήταν επειδή είχαν μεγαλύτερη μπαταρία, κλειδωμένη σε πιο μικρό νούμερο. Αφού έληξε ο συναγερμός γύρισαν στα κανονικά.
-
Για να δούμε τα φορολογικά κίνητρα των αμιγώς ηλεκτρικών στη χώρα, που θα ανακοινωθούν προς το καλοκαίρι.
-
Για όσους εκφράζουν παράπονα ότι θα τούς λείπει ο ήχος της εξάτμισης στα ηλεκτρικά, λύσεις υπάρχουν.
-
Φάση παλιός ελληνικός κινηματογράφος, τότε που πηγαινες Καμμένα Βούρλα και ηταν ταξιδι...
Άντε και μέχρι Σούνιο, καλά είναι, μη παίρνουμε και πολλά θαρρητα...
(Το Mini F56 jcw είναι στη wishlist μου και βιδωνομαι με τις σώνει και ντε ηλεκτροχαζομαρες.)
-
Φάση παλιός ελληνικός κινηματογράφος, τότε που πηγαινες Καμμένα Βούρλα και ηταν ταξιδι...
Άντε και μέχρι Σούνιο, καλά είναι, μη παίρνουμε και πολλά θαρρητα...
(Το Mini F56 jcw είναι στη wishlist μου και βιδωνομαι με τις σώνει και ντε ηλεκτροχαζομαρες.)
Αυτό που συμβαίνει είναι πως η μετάβαση της τεχνολογίας στην ηλεκτροκίνηση σε αυτό που αποκαλείται 'Ανεπτυγμένος' ή 'Δυτικός' Κόσμος (ΗΠΑ, Καναδάς, Δυτική & Κεντρική Ευρώπη και οι υπόλοιπες τεχνολογικά και κοινωνικά προηγμένες χώρες απανταχού), όπου ένας μέσος μισθός κινείται στο μέσο όρο των 4 χιλιάδων δολαρίων, βρίσκει την οικονομία της Ελλάδας σε τριτοκοσμικά επίπεδα (συνεπώς και την κοινωνία της σε πολλούς τομείς) και φαίνεται πλέον αγεφύρωτο το χάσμα σε πολλούς τομείς. Στις 'ανεπτυγμένες' χώρες, όπου η νοοτροπία και τα σενάρια χρήσης είναι πολύ διαφορετικά, δεν είναι καθόλου άσχημες προτάσεις για τη μέση & ανώτερη τάξη, τα τρέχοντα ηλεκτροκίνητα μοντέλα στις τιμές που προσφέρονται.
Το 'πρόβλημα' είναι περισσότερο 'λάιφστάιλ' καθώς εκτός από γκόμενες που ποτέ δεν θα πηδήξουμε, εξωτικές διακοπές τις οποίες ποτέ δεν θα πάμε και σούπερ κάρς τα οποία ποτέ δεν θα αγοράσουμε, πλέον τα ΜΜΕ θα μας προβάλλουν και καθημερινά (για άλλους) καταναλωτικά αγαθά τα οποία το 80% από εμάς, ποτέ πλέον δεν θα ακουμπήσουμε (αυτοκινητάκια, κινητά, ηλεκτρονικές συσκευές κλπ).
-
4000 € κιόλας ένας μέσος μισθός στην δυτική Ευρώπη;
-
4000 € κιόλας ένας μέσος μισθός στην δυτική Ευρώπη;
Αν υπολογίζεις το μηνιαίο εισόδημα στις ηλικίες και κατηγορίες εργαζομένων-επαγγελματιών που αγοράζουν αυτοκίνητα, περίπου σαν εμάς ας πούμε, ίσως είναι η βάση τα 4 χιλιάρικα, αν υπολογίζεις τις κοπέλες και τους νεαρούς που δουλεύουν part-time, αρχάριοι κλπ, η απόκλιση θα είναι μεγαλύτερη.
-
Αυτό ακριβώς φίλε μου, δυστυχώς...
Μαθητής μου μου 'πέταξε' ότι σκέφτεται ο πατέρας του να πάρει Mercedes eqc -ναι, μπορει-. Ο μικρός δεν έκανε λάθος στο μοντέλο. Προφανώς ο άνθρωπος θα το καλοσκεφτηκε και το ματαίωσε, ήδη έχει καινούργιο cla. 80000 για αμαξι που πιάνει 180, με αυτονομία 'ασανσέρ' αναλογα με τις συνθήκες κτλ. Ακόμα και να το έχεις το χρήμα, στην Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να μην προδοθεις και να μεινεις...με το φις στο χέρι.
Δεν είναι τόσο θέμα 'είμαι παραδοσιακός petrolhead' και δεν θέλω να ακούω γι'αυτα. Έχεις ένα τέτοιο και ένα...κανονικό. Προσωπικα κάνω 150km τη μέρα ΔΕ-ΠΑ και σε κάποιο παράλληλο σύμπαν θα ήταν καλή φάση ένα τέτοιο όχημα ώστε να γλιτώνω έξοδα κίνησης. Απλά θυμίζω: Ένα ÷corsa8 έχει 30000. Ζαμε των ζαμων...
-
Τι σχέση έχει η γκόμενα που θα πηδήξουμε με την ηλεκτροκίνηση;;; Όποιος μπορεί τα αγοράζει.- Οι υπόλοιποι ας τους φταίει η κακούργα κενωνία....
Αν έμενα μόνιμα στο χωριό, χαλαρά θα αγόραζα αμιγώς ηλεκτρικό. Κλειστό δικό μου πάρκινγκ και Νο4 παροχή ρεύματος. Στην πόλη που δεν έχω δικό μου πάρκινγκ, δυστυχώς δεν είναι επιλογή.
-
Σε αυτό συμφωνούμε. Με την πάροδο όμως του χρόνου θα γίνουν πιο οικονομικά. Όλες οι νέες τεχνολογίες στην αρχή είναι ακριβές. Μόλις αρχίσει η μαζική παραγωγή τότε πέφτει και η τιμή τους.
Ο παππούς μου όταν είδε πρώτη φορά αυτοκίνητο κρύφτηκε στο χωριό. Αρχές δεκαετία 90 κινητό είχαν μόνο οι πλούσιοι.
-
Το πρόβλημα δεν είναι ποιος μπορεί να αγοράσει τι. Είναι ότι ένα ένα τα κράτη αρχίζουν να βάζουν χρονικό όριο για την πώληση καινούργιων με ορυκτά καύσιμα και βέβαια σε 2η φάση θα έχουμε την ολική απαγόρευση χρήσης μη ηλεκτροκινητων. Λογικά εμείς θα έχουμε χαιρετίσει την οδήγηση ή και εντελώς ώσπου να γίνουν και τα 2 σενάρια μαζί πραγματικότητα. Όμως το electro happy κλίμα των site και περιοδικών αυτοκινήτου στην Ελλάδα είναι σε απόλυτη αντιδιαστολή με το μέσο αγοραστή αυτοκινήτου και τις δυνατότητες του...
Κάπου εκεί λοιπόν πρέπει να εξισορροπηθεί η ανάγκη καθαροτερης μετακίνησης με το τι είναι εφικτό για την πλειοψηφία του πληθυσμού μιας χώρας. Ε λοιπόν τι πρωτότυπο, η Ελλάδα (και γενικά οι βαλκανικές χώρες) θα αδυνατούν για χαλαρά μια 20ετια να ακολουθήσουν τον μ.ο. των πιο εύρωστων κρατών της Ευρώπης στο θέμα αυτο.
ΥΓ: Το mini πάντως που είναι premium έχει 34000 ενώ τα ÷corsa8 30000, το λες και ευκαιρία δλδ...
-
Σε αυτό συμφωνούμε. Με την πάροδο όμως του χρόνου θα γίνουν πιο οικονομικά. Όλες οι νέες τεχνολογίες στην αρχή είναι ακριβές. Μόλις αρχίσει η μαζική παραγωγή τότε πέφτει και η τιμή τους.
Ο παππούς μου όταν είδε πρώτη φορά αυτοκίνητο κρύφτηκε στο χωριό. Αρχές δεκαετία 90 κινητό είχαν μόνο οι πλούσιοι.
Σαν θεωρία είναι σωστό αυτό που γράφεις, αν μετρήσεις όμως τα κουκιά θα δεις πως πλέον ένα βασικό κινητό έχει 200€ και το πραγματικά 'καλό' έχει 1 χιλιάρικο, 1-2 βασικούς ελληνικούς μισθούς. Κάποτε και το βασικό αυτοκίνητο κόστιζε 1 ετήσιο εισόδημα, πλέον κοστίζει πάνω από 2 ετήσια ελληνικά εισοδήματα και τα ηλεκτρικά 3-4 τουλάχιστον. Δεν πρόκειται να φτηνύνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αυτό είναι ένα 'καρβέλι' που ονειρεύονται 'οι νηστικοί' της παροιμίας... όσο αυξάνεται η ζήτηση και γίνονται πιο πολύπλοκα τα αυτοκίνητα, τόσο θα τσιμπάνε προς τα πάνω... ότι θα πολλαπλασιαστεί η αυτονομία τους, θα έχουν ανεξάρτητες τετρακινήσεις κλπ. αυτό ναι.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης