-
Πάντως καλό θα ήταν να μας πει κάποιος πόσο είναι το κόστος ενός ηλεκτρικού c - hatch / c-suv, πόσο είναι το κόστος κατασκευής του φορτιστή, του καλωδίου και ό,τι άλλο χρειάζεται και πόσο θα κοστίζει η φόρτιση ενός ηλεκτρικού, για 1000-1500 χλμ τον μήνα, όταν η τιμή του ρεύματος, θα είναι επιπλέον της οικιακής κατανάλωσης.
Ετσι για σύγκριση, τα 200 χλμ που πήγε ο άλλος στην Χαλκίδα, με το ντίζελ και 2 ευρώ τιμή του λίτρου, θα ήταν 20 ευρώ.
Με τα 8 που λέει, δεν πείθομαι, γιατί ξέρω ότι η τιμή της κβω αλλάζει με την κατανάλωση.
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ετσι για σύγκριση, τα 200 χλμ που πήγε ο άλλος στην Χαλκίδα, με το ντίζελ και 2 ευρώ τιμή του λίτρου, θα ήταν 20 ευρώ.
Όχι με το ίδιο αμάξι όμως...εδώ κάνεις την λάθος σύγκριση. Πόσο θα κόστιζε ένα Βόλβο ντήζελ (αντίστοιχου μεγέθους) για το ίδιο ταξίδι? Να συγκρίνουμε όμοια, σε επιδόσεις και μέγεθος. Θα συγκρίνεις π.χ. μια Χ3 ντηζελ 3λιτρη με την αντίστοιχη ix3, για να είναι σωστή η σύγκριση. ή αλλιως ένα 208e με ένα 208 130αρι ΕΑΤ8.
-
Φάνη το 40 πήρε, που δεν έχει και τίποτα σοβαρούς χώρους.
Αρα άντε να βάλω ένα 3008 με ντίζελ, το ίδιο θα κάψει με μένα, άντε αντί για 5, να πάει 5,3 επειδή είναι 200 κιλά παραπάνω.
-
Αρα άντε να βάλω ένα 3008 με ντίζελ, το ίδιο θα κάψει με μένα, άντε αντί για 5, να πάει 5,3 επειδή είναι 200 κιλά παραπάνω.
Με πόσα άλογα το 3008?? Για αυτό σου λέω συγκρίνεις ανόμοια αυτοκίνητα επειδή βολεύει. Για σύγκρινε ένα 3λιτρο ντήζελ με 350 άλογα με ένα αντίστοιχο ηλεκτρικό, να δούμε διαφορά.
-
Αφού δεν πάει πάνω από 100 ο ταξιδευτής.. εδώ ένα κάμπριο ami να βγάζει απ' έξω το κεφάλι του για να χωράει το ψηλοσκεφτεται. Τι συζήτηση να πιάσεις;
Βρήκες άνθρωπο να μιλήσεις για άλογα και εσύ.Πες για χελώνες.
-
Τις χελώνες μόνο τις αρμέγουμε..
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Με πόσα άλογα το 3008?? Για αυτό σου λέω συγκρίνεις ανόμοια αυτοκίνητα επειδή βολεύει. Για σύγκρινε ένα 3λιτρο ντήζελ με 350 άλογα με ένα αντίστοιχο ηλεκτρικό, να δούμε διαφορά.
Το 3008 ως ντίζελ έχει 130.
Τα τρίλιτρα ντίζελ, νομίζω κάποτε έφταναν μέχρι 250-280.
Τώρα δεν ξέρω.
Αλλά και πάλι για το ΞΙΣΙ 40 μιλάμε ....
Για αυτό που έχει φάει την κλωτσιά στον κώλο και μίκρυνε από το ΞΙΣΙ 60.
-
Και τα ami τα στρίβουμε....
Καλά δεν βγάζεις άκρη με αυτόν. Σου καίει τον εγκέφαλο με αυτά που λέει.
Το ξίσι 40 ήταν ξίσι 60 που δεν χωρούσε στο γκαράζ και βρήκε πίσω στον τοίχο.. Έτσι βγήκε η ιδέα. Από ένα τυχαίο παρκάρισμα του πρότζεκτ μάνατζερ.
Στο αμι είχε πάει ο ίδιος μάνατζερ μεταγραφή στην Σιτροέν και πήγε να παίξει γκολφ και οδήγησε ένα γκολφ καρτ των 3000 ευρώ και είπε να το πουλήσει 10.000
Και γ@@μω τους μάνατζερ ο τύπος.
-
Αλλά και πάλι για το ΞΙΣΙ 40 μιλάμε ....
Για αυτό που έχει φάει την κλωτσιά στον κώλο και μίκρυνε από το ΞΙΣΙ 60.
Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να συγκρίνουμε ίδια αυτοκίνητα. Δεν μπορώ να πω ότι εγώ με την ΜιΤο κάιω 5λτ, όταν ο άλλος κάνει το ίδιο ταξίδι με λίμο. Οπότε πρέπει να συγκρίνουμε αυτοκίνητα ιδίου μεγέθους (κατηγορία) και με τις ίδιες επιδόσεις. Εκεί τα ηελκτρικά είναι πολύ πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα θερμικά. Τώρα εαν συγκρίνουμε 5μετρη λίμο με ντήζελ αυτοκίνητο πόλης, θα βγάλουμε ακόμα μικρότερη διαφορά στο κόστος!!!
-
Καλά πέστε πόσο κάνει ο φορτιστής, τα καλώδια και τα λοιπά αναγκαία και πόσο κάνουν τα ΕΠΙΠΛΕΟΝ της οικιακής κατανάλωσης, για να δούμε την σούμα...
-
1800 ευρα άντε 2500 αν πέσεις σε κάποιον καλο..
Σε προγρμμα προμηθευτή -
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
1800 ευρα άντε 2500 αν πέσεις σε κάποιον καλο..
Σε προγρμμα προμηθευτήΟ γάτος 5500 ίτς που λένε και αγγλιστί...
-
Μάλλον όλη η εγκατάσταση. Εγώ που είδα τις προάλλες κάπου εκεί είδα αν θυμάμαι σωστά τους βασικούς σε πρόγραμμα
Λες να κοίταζα κάτι άλλο....μπορεί... -
Καλά πέστε πόσο κάνει ο φορτιστής, τα καλώδια και τα λοιπά αναγκαία και πόσο κάνουν τα ΕΠΙΠΛΕΟΝ της οικιακής κατανάλωσης, για να δούμε την σούμα...
Φορτιστής: €800
Καλώδια: έρχονται με το αυτοκίνητο
Λοιπά αναγκαία: δεν υπάρχουν
Ρεύμα: δεν έχω ιδέα. -
Αυτό λέω πως αν μπεις σε πρόγραμμα φωτοβολταϊκών και έχεις μια μεσοσταθμικη μείωση και φτάνει η kwh να βγαίνει 10 cents. Τι το συζητάμε;
2 ευρώ τα 100 χλμ απόστασης. Άντε γεια.Και future proof αγορά, και αξιόπιστο, και άνεση και ποιότητα κύλισης.
Αν θες να έχεις ένα μοναδικό αυτοκίνητο και για ταξίδια τότε phev.Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για κάποιον που μπορεί να διαθέσει τα κεφάλαια αυτά. Το κερασάκι είναι τα 300-450 άλογα.
Ναι υπάρχει phev κινέζια με 450 άλογα στη Γερμανία. -
Σαν τα προγράμματα αδυνατίσματος μου φαίνονται αυτά.
Σαν ιδέες καλά, στην πράξη χωλαίνουν.
-
Χαχαχα
Τι τέλεια πάσα μου έδωσες....αλλά θα μείνω στο ύψος της ηθικής μου -
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Φορτιστής: €800
Καλώδια: έρχονται με το αυτοκίνητο
Λοιπά αναγκαία: δεν υπάρχουν
Ρεύμα: δεν έχω ιδέα.Πρέπει να ενώσεις τον φορτιστή με το ρεύμα , οπότε έχεις Λοιπά αναγκαία έξοδα την ηλεκτρολογική εγκατάσταση και στο σπίτι και στο εξοχικό .
-
@yem said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πρέπει να ενώσεις τον φορτιστή με το ρεύμα , οπότε έχεις Λοιπά αναγκαία έξοδα την ηλεκτρολογική εγκατάσταση και στο σπίτι και στο εξοχικό .
Αμελητέο ποσό σε σχετικά νέο σπίτι, ανεβαίνει πολύ εαν θες άλλο πίνακα κλπ. Αλλά απιδοτείται και ο φορτιστής στο σπίτι και επίσης έχουν και προσφορές οι εταιρείες. Αλλά άντε να πω τα €800 να γίνουν €1.000, πάλι δεν είναι πολλά.
Το μέγα ερώτημα είναι η τιμή του ρεύματος και πόσο θα είναι σε 1-2-5-10 χρόνια. Αλλά αυτό κανείς δεν το ξέρει όπως και δεν ξέρουμε πόσο θα έχει η βενζίνη και το ντήζελ σε 1-2-5-10 χρόνια. Μόνο με σημερινά δεδομένα μπορούμε να μιλήσουμε. Γιατί και εγώ όταν πήρα βάρκα είχε 0.60€ η βενζίνη....εαν την είχα σήμερα με €2.50, μάλλον θα την έκαιγα!! Αλλά πριν 15 χρόνια που την πήρα την χάρηκα...αυτό είναι το νόημα.
-
Εμ για αυτό σας πριζω. Επενδύστε τώρα σε φωτοβολταϊκά. Τώρα που δεν βάζουν πολλοί και είναι σχετικά φθηνα
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης