-
0,22-0,25 kwh το χλμ. καίει ένα μεγάλο Τέζλα που έχει μπαταρίες των 25.000 ευρώ. Με 20 λεπτά το κιλοβατώριο, βουαλά!
-
Α, για το Tesla λες. Γιατί το πιο νορμάλ (Leaf-Kona) είναι στα 15-17 κι η κιλοβατώρα (για να δω τον τελευταίο λογαριασμό της Elpedison) είναι στα 6,6 για τη νυχτερινή χρέωση. Θέλω να πω ότι ένα φυσιολογικό όχημα, που θα φορτίζει κάθε βράδυ στην οικιακή πρίζα, μπορεί άνετα να κινείται με 1-1,5 ευρώ στα 100.
-
Mα για οχήματα του μεγέθους των μεγάλων Τέζλα μιλάει κι' αυτός. Το Ληφ κάνει ολόκληρο 30.000, στο Τέζλα μόνο η μπαταρία κάνει τόσο.
Κάτι άλλο. Κάνε σωστά τους υπολογισμούς, όχι με την νετ τιμή της κιλοβατώρας, αλλά με όλες τις προσαυξήσεις που αυτή έχει. Θα φτάσεις σχεδόν στα 20 λεπτά το ημερήσιο, και στα 12 περίπου το νυχτερινό, εκεί είναι το πραγματικό κόστος στην μπρίζα.
Και στο φινάλε, άμα έχεις χαμηλότερη χρέωση, ή και ιδιοπαραγωγή ρεύματος, συνηθισμένο το τελευταίο σε Γερμανία, τότε θα σου έρθει ακόμη φθηνότερο το ηλεκτρικό.
Ακόμη μεγαλύτερος παπάρας είναι λοιπόν ο τύπος που εξετάζει μόνο πόσο κάνει. -
Τόσο καιρό διατυμπανίζω παντού το 1-1,5 ευρώ του ηλεκτρικού. Είναι κάποια χρέωση που δε βλέπω; Πες γιατί παίρνω τώρα και ακυρώνω εκείνο το Zoe (από δω και πέρα Ζωή) που έχω παραγγείλει στον μαντρά στη γωνία.
Είναι η τιμή της κιλοβατώρας με 13% ΦΠΑ. Έχει άλλη αύξηση;
-
Αυτό το τιμολόγιο έχω εγώ, το διαβόητο νυχτερινό Γ1Ν. Τελευταία φορά που το κοίταξα ήταν περί τα 11 λεπτά η νυχτερινή κιλοβατώρα και κάτι σε 18-19 η ημερήσια.
Έχει ένα σκασμό επιπλέον χρεώσεις για να φτάσουμε σε αυτά τα νούμερα (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΗΕ, ΕΤΜΕΑΡ, Φ.Π.Α., ειδικό τέλος, κλιμακωτές χρεώσεις για το ημερήσιο αλλά και για μερικά άλλα, κ.α.).Δες το παράδειγμα του λογαριασμού.https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/timologia/oikiako-timologio-me-xronoxrewsi-oikiako-nuxterino
Μπορείς να το ρίξεις, αν φυσικά έχεις κεφάλαιο και χώρο κατάλληλο, με δικό σου φ/β διασυνδεδεμένο στο δίκτυο.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Προιστάμενος σου λέει μετά, θα βγάζει και κανά 300άρι το χρόνο.Πόσα!?!?! Τόσα βγάζουν οι Γενικοί Διευθυντές τραπεζών στην ψωροκώσταινα!!
Αυτός είναι μέλος του Δ.Σ. της BMW AG...οπότε κρατήσου: Για το 2017 έβγαλε €**4.155.771 **(μικτά)...ναι 4 εκατομμύρια Ευρώ!!
https://www.bmwgroup.com/content/dam/bm ... and_EN.pdf
-
Αναφέρω το
https://www.caroto.gr/2018/11/13/νέο-ρεκόρ-αύξησης-co2-αντίβαρο-τα-ηλεκτ/
γιατί δίνει κάποια στοιχεία (χωρίς να ξέρω πόσο είναι ακριβή)- Οι εκπομπές στο ΗΒ αυξήθηκαν για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια λόγω της μείωσης αγοράς diesel
οχημάτων. Το αντίδοτο που προωθείται είναι η ηλεκτροκίνηση. - Οι μπαταρίες έχουν ενεργειακό αποτύπωμα για να φτιαχτούν. Με βάση το
https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q= ... 2itHgWEm_U
ένα βενζινοκίνητο όχημα έχει για κύκλο ζωής 150Κ χλμ περίπου 24 τόνους CO2 (κατασκευή και κίνηση). Φαντάζομαι ένα diesel είναι λίγο παρακάτω. Ένα αντίστοιχο ηλεκτροκίνητο είναι στα 19, ομολογώ ότι περίμενα κάτι εντυπωσιακότερο. Ο λόγος είναι οι εκπομπες κατασκευής των μπαταριών που στην ακραία περίπτωση ένα Tesla S (περίπτωση η οποία όμως καταδεικνύει το παπατζιλίκι της 'οικολογίας' μιας ηλεκτρικής GT λιμουζίνας) μπορεί να φτάσει τους 15 με 20 τόνους CO2
πριν καν τσουλήσει στον δρόμο.
- Οι εκπομπές στο ΗΒ αυξήθηκαν για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια λόγω της μείωσης αγοράς diesel
-
Το άρθρο αναφέρει ότι μεγάλο μέρος της αύξησης οφείλεται στον διαφορετικό τρόπο υπολογισμού του διοξειδίου του άνθρακα.
Όσο για το ενεργειακό αποτύπωμα των μπαταριών, σαφώς υπάρχει, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα το υπολογίζουμε με βάση το πιο ακριβό, βαρύ και γρήγορο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πωλείται εκεί έξω. Γιατί τότε, για να είναι δίκαιη και ρεαλιστική η σύγκριση, θα πρέπει να υπολογίσουμε το αποτύπωμα μιας Aventador κι όχι ενός i20.Ο τύπος τα εξηγεί ωραία, θέλω να πιστεύω ότι και τα νούμερα που παραθέτει είναι ακριβή:
Youtube VideoΕπίσης, όσο πολεμική και να γίνεται στα ηλεκτρικά (ορισμένες φορές, νιώθω ότι παλεύουμε να τα βγάλουμε σκάρτα με το ζόρι), είναι η μοναδική σημερινή λύση που μπορεί να είναι 100% πράσινη.
-
Δεν το αναφέρω σαν 'κριτική' στα ηλεκτρικά. Άλλωστε ο συντάκτης αναφέρει καθαρά ότι
αν θέλετε να είσαστε οικολόγοι πάρτε μικρό ηλεκτρικό (κατηγορίας Leaf) που απαιτεί
μικρές μπαταρίες. Με Tesla S δεν είσαι οικολόγος. Είσαι απλά οικολογικότερος αυτού
με μια Maserati Quattroporte.
To 100% πράσινος πως προκύπτει; Το άρθρο αναφέρει έναν συγκεκριμένο ποσό
έκλυσης εκπομπών CO2 ανά KWh στην κατασκευή της μπαταρίας, το οποίο για ένα Leaf
είναι (αυτή την στιγμή με την σημερινή τεχνολογία) σχεδόν 1/3 με 1/2 από τις
εκπομπές του κύκλου ζωής ενός βενζινοκίνητου (αγοράζεις δηλαδή ένα Leaf και είναι
σαν να έχεις εκλύσει σε CO2 πριν το τσουλήσεις αντίστοιχο βενζίνης 50000+ χλμ).
Φαντάζομαι όμως ότι εννοείς τους υπόλοιπους ρύπους, σωματίδια κ.λ.π. -
Σύμφωνα με αυτά που ξέρουμε μέχρι στιγμής, αυτά που μας έχουν πει δηλαδή, είναι οικολογικότερα από τα συμβατικά. Εντελώς 'πράσινα' δεν είναι, και μάλλον δεν θα γίνουν και ποτέ.
-
Βενζινοκίνητο: 24 τόνοι για 150 χιλιάδες χιλιόμετρα. Το 23% αυτών κατά τη διαδικασία παραγωγής του, δηλαδή οι 5,5. Άρα, αν το κρατήσουμε 300 χιλιάδες χιλιόμετρα (γιατί έβαλαν το όριο στις 150Κ, ποιο βενζινοκίνητο κάνει μόνο τόσα χιλιόμετρα?), τότε θα έχουμε συνολικά 42,5 τόνους.
Το ηλεκτρικό εκλύει περίπου 9 τόνους στην παραγωγή του.
Επομένως, η λύση είναι να κρατάμε τα ηλεκτρικά μας αρκετά (δηλαδή θέλουμε πολλούς φορτιστές ώστε να μην τα έχουμε για αποκλειστικά αστική χρήση) και να τα τροφοδοτούμε με πράσινη ενέργεια, ώστε να μηδενιστεί η μόλυνση που θα παράγεται κατά τη χρήση τους.
Πράσινη ενέργεια = ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Με την ηλιοφάνεια που έχουμε, δε μου φαίνεται και τόσο δύσκολο, μόνο ακριβό. Φωτοβολταϊκά παντού. Κι όπως έγραφε κι ο Χοϊδάς, όλος ο Υμηττός έπρεπε να είναι πήχτρα στα φβ, ώστε να τροφοδοτεί κατευθείαν την Αθήνα, χωρίς ανάγκη για μπαταρίες αποθήκευσης του ρεύματος. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Σύμφωνα με αυτά που ξέρουμε μέχρι στιγμής, αυτά που μας έχουν πει δηλαδή, είναι οικολογικότερα από τα συμβατικά. Εντελώς 'πράσινα' δεν είναι, και μάλλον δεν θα γίνουν και ποτέ.Πώς θα μπορούσαν να γίνουν; Ακόμα κι αν καταργηθούν τα πάντα και κυκλοφορούμε όλοι με ποδήλατο, κάπου πρέπει να φτιαχτούν τόσα ποδήλατα. Με ενέργεια που θα καταναλωθεί και με περισσότερα τρόφιμα, γιατί θα αυξηθεί η κατανάλωση θερμίδων παγκοσμίως.
-
Αν θέλετε να είστε οικολόγοι, πάρτε Leaf που κάνει και €30.000. Γιατί όχι;
-
https://www.autocar.co.uk/car-news/new- ... ies-merger
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι η πρώτη επιλογή για όσους κάνουν λιγότερα από 30.000 χιλιόμετρα το χρόνο.
-
Εμένα μου φαίνεται κάργα δημοσιοσχετίστικη δήλωση αυτή. Το 2020 οι οδηγοί που κάνουν λιγότερα από 30.000 Km το χρόνο δεν βρίσκει πάρα ελάχιστους λόγους για να μην προτιμήσουν ηλεκτρικό;
Άσε μας κουκλίτσα μου...
Βγάλτε πρώτα μικρομεσαίο ηλεκτροκίνητο στα 20 χιλιάρικα, με πραγματική αυτονομία τουλάχιστον 500 Km, φτιάξτε ένα εκτεταμένο δίκτυο κοινοχρήστων ταχυφορτιστών και επιδοτείστε και τις αντίστοιχες οικιακές εγκαταστάσεις ταχυφορτιστών και μετά θα μπορείτε να υποστηρίξετε αυτή τη δήλωση!
-
Μα δε λέει για την Ελλάδα. Μιλάει για τις πολιτισμένες χώρες, όπου το δίκτυο υπάρχει ήδη. Όσο για το μοντέλο που λες, έχει εξαγγελθεί. Λέγεται Νέο, υποτίθεται ότι θα βγάζει 400+ χιλιόμετρα και θα κοστίζει 25 χιλιάρικα.
Κι εννοείται ότι είναι δημοσιοσχετίστικη δήλωση. Ο άνθρωπος θέλει να δημιουργήσει κλίμα, να προετοιμάσει το έδαφος. Τον ενημέρωσαν ότι μόνο οι προσπάθειες του Ζήκου δεν αρκούν.
-
Oι φανφαρόνικες, ουτοπικές, παπαρολογικές κ.α. δηλώσεις των στελεχών των κατασκευαστών είναι από τις καλύτερες μπαρούφες που μπορεί να διαβάσει κανείς, νομίζω πρέπει να ανοίξουμε ειδικό νήμα και να τις συγκεντρώσουμε μέσα. 'Αγαπημένα' πρόσωπα ο μακαρίτης ο Μαρκιόνε, η Άουντι, η Πεμβέ, οι Λαικοί, ο Ρερλ κ.α.
Ο άνθρωπος δείχνει να μην είναι σοβαρός, η δήλωσή του είναι απλά υπαγορευμένη από το τμήμα των δημιοσιοσχεσάδων και αυτός απλά παπαγαλίζει χωρίς σοβαρό αντίλογο ή ζόρικες ερωτήσεις.
Τι να πρωτοπιάσω, έως 30.000 χλμ. το χρόνο κάνει το 95% των οδηγών, χαλαρά. Όλοι αυτοί έχουν κλειστά γκαράζια και φορτιστές για να τα φορτίσουν, ή είναι πρόθυμοι να πληρώνουν 37 λεπτά το κιλοβατώριο στην Τέζλα για να κάνουν κάτι τέτοιο? Στα Μπέβερλυ Χιλς μένουν όλοι αυτοί?
Καταρχήν όλοι αυτοί θέλουν ηλεκτρικό και μπορούν να το αγοράσουν? Τους κάνουν τα μοντέλα που θα υπάρχουν του χρόνου, το 2020 είναι σε 13 μηνάκια μόνο.
Και που θα βρουν τόσους δημόσιους φορτιστές, οέο, τι θα γίνει άμα πλακώσουν πολλοί να φορτίσουν ταυτόχρονα?
Ποιός θα περιμένει με τις ώρες για να κάνει κάτι τέτοιο? Αντέχει το δίκτυο τόσες πολλές φορτίσεις ταυτόχρονα?
Με τις αδοκίμαστες μπαταρίες, τί γίνεται? Πόσο αντέχουν? Πόσο χρειάζονται για να αντικατασταθούν? Γιατί άμα κάνεις 30.000 χλμ. το χρόνο, σε 4-5-6 χρονάκια θα το πουν το ποίημα.Aυτά εδώ ρε βλακάκο τα έχεις διαβάσει?
I'm considering buying an e-golf. What is your experience with the battery life? Lost of range over time etc?
Does the cost of new batteries or questionable resale value make a lease a better deal. I usually keep my cars for at least 10 years....multiple folks here are reporting a capacity loss of 5% per year. Volkswagen guarantees 70% battery charge for 8 years or 100,000 miles, so...things might get interesting in years 6 and 7 of ownership.
http://www.myvwegolf.com/forum/viewtopic.php?f=11&t=1052
Ρε κάτι ceo να σου πετύχουν.
Φάνης75, πόσα βγάζει αυτός το χρόνο?
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Μα δε λέει για την Ελλάδα. Μιλάει για τις πολιτισμένες χώρες, όπου το δίκτυο υπάρχει ήδη. Όσο για το μοντέλο που λες, έχει εξαγγελθεί. Λέγεται Νέο, υποτίθεται ότι θα βγάζει 400+ χιλιόμετρα και θα κοστίζει 25 χιλιάρικα.Διαφωνώ γιατί σε όλα αυτά που εγώ θεωρώ απαραίτητα είναι εκτός! Πρώτα απ'όλα ακόμη και στις 'πολιτισμενες χώρες' θεωρώ απίθανο ως το 2020 να υπάρχει ανεπτυγμένο δίκτυο ικανό να υποστηρίξει μαζική κυκλοφορία ηλεκτρικών. Επίσης όταν τα επίσημα νούμερα λένε για 400+ Km, καλό θα είναι να υπολογίζουμε 300 Km πραγματικής αυτονομίας. Τέλος η εξαγγελθείσα τιμή (25 χιλιάρικα είναι ο στόχος, θα γίνουν 27-28 ως αφετηρία και τελικά θα θες 30 για έναν αξιοπρεπή εξοπλισμό) απέχει σημαντικά από τα 20.000 Ευρώ που κοστίζει ένα μικρομεσαίο.
Γενικά συμφωνούμε ότι είναι δημοσιοσχετίστικη δήλωση (bullshit θα προσθέσω εγώ).
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Φάνης75, πόσα βγάζει αυτός το χρόνο?€3,592,758 έβγαλε για το 2017. Καταραμένη φτώχεια!
-
Κυριοι, μη μενετε προσκολλημενοι στο μικροκοσμο της Ελλαδας θεωρωντας οτι οι εξελιξεις ακολουθουν το αγοραστικο κοινο εδω.
Ημουν τωρα Καλιφορνια. Το τι Tesla model 3 κυκλοφορει δε λεγεται, εχει γεμισει ο τοπος. Μερικα απ αυτα εχουν και χαβαλετζιδικες πινακιδες τυπου 'lng w8t'
Το κοστος αγορας και φορτισης (ακομα και σε σουπερτσαρτζερ) του Model 3 για την εκει αγορα ειναι αστειο. Μιλαμε για μια περιοχη (Bay area) με 10 εκατομμυρια κοσμο οπου ο βασικος μισθος ειναι 3.5 χιλιαρικα, ο μεσος μισθος στα 5 και υπαρχει απειρος κοσμος (οποιοσδηποτε ασχολειται με πληροφορικη και μηχανολογια) που βγαζει ανετα πανω απο 10 το μηνα.
Η αγοραστικη δυναμη τους κανει την αγορα της Ελλαδας να ειναι πραγματικα ασημαντη. Εχουν τη δυνατοτητα να αλλαζουν αυτοκινητο καθε χρονο και να δοκιμαζουν οτι καινουριο βγαινει. Εχουν δικα τους γκαραζ και δυνατοτητα φορτισης. Οδηγουν ολοι. ΟΛΟΙ, μεχρι και η τελευταια γιαγια εχει δικο της αυτοκινητο. Καθε οικογενεια (2 γονεις + 2 παιδια) εχει 4 αμαξια με το που γινουν 16 χρονων τα πιτσιρικια.
Εχουν τη δυνατοτητα να στειλουν το οποιο αμαξι σε ενα εξαμηνο αμα δε τους αρεσει και να παρουν κατι καινουριο. Επισης τα χιλιομετρα που κανουν το χρονο ειναι οσα κανουμε εμεις σε 10ετια, αρκετοι γραφουν 5000 μιλια το μηνα.
(Αξιζει να δει κανεις την εκθεση AMG της περιοχης, εχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ ετοιμοπαραδοτα, πας και παιρνεις S Class AMG ιδια μερα οτι χρωμα και εξοπλισμο θες )
Σε τετοιες αγορες βασιζονται οι επιλογες των εταιρειων αυτοκινητων, οχι σε μια αγορα σα τη δικια μας με 200.000 υποψηφιους αγοραστες μεσα στην επομενη 5ετια ΑΝ φτασουν τα φλουρια οι οποιοι μαζευουμε ταληρακια για να παρουμε το επομενο αμαξι με σκοπο να κρατησει για 20-30 χρονια. Προσοχη, κι εγω σ αυτη τη κατηγορια ειμαι Απλα αναγνωριζω οτι δεν ειμαι το κεντρο του κοσμου κι οτι δεν περιμενει η Τεσλα και η Βολβο εμενα για να αποφασισουν το μπιζνες πλαν τους.
Κι αν εκει που υπαρχει το χρημα (Αμερικη Σουηδια κλπ), η ηλεκτροκινηση δουλευει καλα, προς τα εκει θα κινηθουν οι κατασκευαστες. Κι εμεις θα ακολουθησουμε με αργα βηματακια, αρχιζοντας σε καμια 10ετια να κοιταμε σοβαροτερα την ηλεκτροκινηση, πιθανως φορτιζοντας ο,τι πουτσε low price ηλεκτρικο βγαλουν για να βολεψουν κι εμας εκει γυρω στο δικο μας pricepoint στα 20 χιλιαρικα.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης