-
Toyota vs the rest μου φαίνεται εμένα. Χθές πέτυχα διαφήμιση toyota στην τι βι περί υδρογονοκίνησης και μου έκανε φοβερή εντύπωση.. IBM vs Apple εποχές ζούμε, όποιος προλάβει !
-
Καλά, δεν τους λες και χαζούς στην Toyota!
Ιαπωνία πάντως, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Τόκυο αγοράζεις με 200.000€ μονοκατοικία με γκαράζ (πήρε φέτος ο κολλητός μου σπίτι και τα συζητάγαμε όλο το χειμώνα). Μες το Τόκυο είχε Kei car, τώρα H-RV. Η Ιαπωνία έχει άπειρη επαρχία, δεν είναι μόνο το Τόκυο.
-
Στην αγορά υπάρχουν δύο προσεγγίσεις. Η μία είναι των γλήγορων, βλέπε νισσάν, Τέζλα, τζιέμ αλλά και, εξόχως, κάποιων νεόκοπων κινέζων, ας μην τους ξεχνάμε θα παίξουν και αυτοί μπάλλα, και η άλλη είναι των αργών και ψυχρών υπολογιστών, βλέπε οι υπόλοιποι. Οι πρώτοι έχουν πήξει στα χρέη, αλλά έχουν πιάσει καλό στασίδι και περιμένουν να ρεφαρουν στο μέλλον, οι δεύτεροι πάνε κατευθείαν για τη μεγάλη μπουκιά, όταν ανοίξει για τα καλά αγορά. Ειδική μνεία θα κάνω στους τέζλα, αλλά και στους σαμουράιδες. Οι μεν πρώτοι πάνε αεροπορία, αλλά να σκεφτούμε ότι πουλάνε μόνο αυτό που έχουν και τίποτα άλλο. Οι σαμουράιδες από την άλλη φαίνεται ότι θα είναι οι τελευταίοι του αργού γκρουπ και θ, ανέβουν στο τρένο όταν αυτό σφυρίξει 3 φορές να φύγει, αλλά στο ενδιάμεσο βγάζουν (ακόμα) δις από τα 'παλιά' που πουλάνε. Που δε λες και παλιά τα υβρίδια και τα πλαγκ ιν τουλάχιστον.
-
Ρε παιδιά, η ΤΟΥΟΤΑ δεν έχει τεχνογνωσία ηλεκτρικών κινητήρων; δεν έχει τεχνογνωσία μπαταριών; ηλεκτρονικών και ρομποτικών; ατέλειωτα εργοστάσια σε όλο τον πλανήτη; ποιο τρένο θα χάσει; τα οχήματα που παράγει τώρα είναι ΚΑΙ ηλεκτρικά ΚΑΙ θερμικά. Ποιο πολύπλοκη μηχανολογία. Αλλά δεν πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Πουλάει ατελείωτα εκατομμύρια φορτηγάκια και SUV και όλων των κλάσεων οχήματα σε όλο τον πλανήτη, κάθε χρόνο, ΜΕ ΚΕΡΔΟΣ!
Ούτε η Τεσλα μπορεί να το κάνει αυτό που πουλάει στην ουσία μόνο 1 μοντέλο ανα 3ετία, τόσο μπορεί να παράγει και λεφτά βγάζει μόνο απ τα δικαιώματα ρύπων που πουλάει σε παραδοσιακούς κατασκευαστές, δηλαδή από ένα τεχνητό χρηματηστηριακό παιχνίδι;
Είναι σε φάση cash cow η εταιρεία, δεν έχει κανένα λόγο ούτε να βιάζεται ούτε να μένει πίσω, βρίσκεται ΗΔΗ μέσα στο παιχνίδι, κι απ' ότι φαίνεται ηγείται και των σχεδιασμών για τη μετά τη μπαταρία εποχή. Δηλαδή μια εταιρεία με τόσο προσωπικό και δυναμικότητα παραγωγής και μαγαζάκι σε κάθε πόλη ή χωριό της υφηλίου, με καβατζωμένο το 1/4 των πωλήσεων παγκοσμίως σε όλες τις αγορές από μόνη της, θα χει πρόβλημα να βγάλει τον θερμικό και να βάλει λίγο μεγαλύτερο κινητήρα και μπαταρία απ' τον ήδη υπάρχοντα;
Δεν έχετε καταλάβει πως η ΤΟΥΟΤΑ πουλάει εδώ και δεκαετίες ηλεκτρικά αυτοκίνητα που φορτίζουν από μόνα τους;
Η μηχανή δεν γίνεται να χάσει το τρένο... αυτή το κινεί. Πόσο δύσκολο θα είναι να αφαιρέσει τον κινητήρα απ' το Γιάρις και να βάλει μεγαλύτερες μπαταρίες για να το πουλήσει στην Ελλάδα ως αμιγώς ηλεκτρικό; θα της πάρει 6 μήνες; αν/όταν έρθει η ώρα, θα το κάνει.
(και να φανταστεί κανείς πως λόγω των μοντέλων που πουλάει στην Ελλάδα δεν την πολυγουστάρω την εταιρεία... αφού δεν χωράω).
Και επειδή μερικοί θα αναφέρουν την αυτόνομη οδήγηση της Τέσλα, αυτό κι αν θα είναι ανέκδοτο σε μη Αγγλοσαξωνικό περιβάλλον πλουσίων... όσοι έχουν οδηγήσει εκτός Ευρώπης, καταλαβαίνουν τί θέλω να πω...
-
Ρε παιδιά, η ΤΟΥΟΤΑ δεν έχει τεχνογνωσία ηλεκτρικών κινητήρων; δεν έχει τεχνογνωσία μπαταριών; ηλεκτρονικών και ρομποτικών; ατέλειωτα εργοστάσια σε όλο τον πλανήτη; ποιο τρένο θα χάσει; τα οχήματα που παράγει τώρα είναι ΚΑΙ ηλεκτρικά ΚΑΙ θερμικά. Ποιο πολύπλοκη μηχανολογία. Αλλά δεν πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Πουλάει ατελείωτα εκατομμύρια φορτηγάκια και SUV και όλων των κλάσεων οχήματα σε όλο τον πλανήτη, κάθε χρόνο, ΜΕ ΚΕΡΔΟΣ!
Ούτε η Τεσλα μπορεί να το κάνει αυτό που πουλάει στην ουσία μόνο 1 μοντέλο ανα 3ετία, τόσο μπορεί να παράγει και λεφτά βγάζει μόνο απ τα δικαιώματα ρύπων που πουλάει σε παραδοσιακούς κατασκευαστές, δηλαδή από ένα τεχνητό χρηματηστηριακό παιχνίδι;
Είναι σε φάση cash cow η εταιρεία, δεν έχει κανένα λόγο ούτε να βιάζεται ούτε να μένει πίσω, βρίσκεται ΗΔΗ μέσα στο παιχνίδι, κι απ' ότι φαίνεται ηγείται και των σχεδιασμών για τη μετά τη μπαταρία εποχή. Δηλαδή μια εταιρεία με τόσο προσωπικό και δυναμικότητα παραγωγής και μαγαζάκι σε κάθε πόλη ή χωριό της υφηλίου, με καβατζωμένο το 1/4 των πωλήσεων παγκοσμίως σε όλες τις αγορές από μόνη της, θα χει πρόβλημα να βγάλει τον θερμικό και να βάλει λίγο μεγαλύτερο κινητήρα και μπαταρία απ' τον ήδη υπάρχοντα;
Δεν έχετε καταλάβει πως η ΤΟΥΟΤΑ πουλάει εδώ και δεκαετίες ηλεκτρικά αυτοκίνητα που φορτίζουν από μόνα τους;
Η μηχανή δεν γίνεται να χάσει το τρένο... αυτή το κινεί. Πόσο δύσκολο θα είναι να αφαιρέσει τον κινητήρα απ' το Γιάρις και να βάλει μεγαλύτερες μπαταρίες για να το πουλήσει στην Ελλάδα ως αμιγώς ηλεκτρικό; θα της πάρει 6 μήνες; αν/όταν έρθει η ώρα, θα το κάνει.
(και να φανταστεί κανείς πως λόγω των μοντέλων που πουλάει στην Ελλάδα δεν την πολυγουστάρω την εταιρεία... αφού δεν χωράω).
Και επειδή μερικοί θα αναφέρουν την αυτόνομη οδήγηση της Τέσλα, αυτό κι αν θα είναι ανέκδοτο σε μη Αγγλοσαξωνικό περιβάλλον πλουσίων... όσοι έχουν οδηγήσει εκτός Ευρώπης, καταλαβαίνουν τί θέλω να πω...
Αν κρίνω από τις μεταφορές σου, βλέπεις πολύ Snowpiercer τελευταία!
Αν όχι, δες το.
Είναι αστείο κάποιοι να θεωρούν την Toyota και την Tesla ίσους παίχτες! Σε 10 χρόνια που θα έχει κάθε κατασκευαστής 10 διαφορετικά ηλεκτρικά μοντέλα η Tesla θα πρέπει να έχει γίνει κάτι άλλο, και κάτι πιο συγκεκριμένο για να επιβιώσει.
-
Η ταινία ήταν εξαιρετική, το σήριαλ το παράτησα... όπως όλα τα σίριαλ είναι ακόμη ένα 'αστυνομικό/σαπουνόπερα' σε sci/fi περιβάλλον. Μόνο το altered carbon, total recall, τα διαμάντια καταφέρνουν να ξεφεύγουν...
-
To get a sense of the difference in scale, let's go over the current and projected production capacities of the two companies. Toyota sells more than 10 million cars every year, though the number was slightly less in 2020 because of the pandemic. By comparison, Tesla sold 0.5 million cars last year. So, Toyota sold nearly 20 times more cars than Tesla last year.
Tesla is focused on ramping up its production capacity with new plants planned in Berlin and Texas. If it increases its deliveries by an average 50% annually, as it is hoping, it could reach around 2.5 million cars by 2024 -- roughly one-fourth of Toyota's current capacity. It would be a laudable accomplishment for Tesla for sure, considering that Toyota is an 84-year-old company.
Για να καταλαβαίνουμε τί λέμε και πως θα ... χαθεί το παιδικό τρενάκι του πάρκου που σέρνει η Τεσλα, στην παγκόσμια αγορά.
-
Για να καταλαβαίνουμε τί λέμε και πως θα ... χαθεί το παιδικό τρενάκι του πάρκου που σέρνει η Τεσλα, στην παγκόσμια αγορά.
Ενώ η βάση σου είναι σωστή, εμμένεις στα νούμερα... ξεκινάς με την τεχνολογία κ το προιόν, αν αυτό ειναι καλύτερο, τα νούμερα θα έρθουν. Δεν μπορεί μία αυτοκινητοβιομηχανία που έχει λίγα χρόνια ζωής, να συγρκουστεί κ να δημιουργήσει δίκτυα αντίστοιχα με τους γίγαντες. Η κεφαλαιοποίηση της όμως ειναι στο θεό, η τεχνολογία της αναγνωρίζεται από όλους, μήν βλέπεις μόνο τις μονάδες. Μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα, σε λίγα χρονια ας ελπίσουμε να είμαστε εδώ κ να τα ξαναπούμε τότε. Τελος, τα όσα έχει καταφέρει η Τεσλα στα λίγα χρόνια που βγάζει αυτοκίνητα, ειναι αξιομνημόνευτα.
-
Ναι αλλά την έχουμε κάνει ξανά τη συζήτηση. Πρέπει να μπορεί να ΠΑΡΑΓΕΙ και να πουλήσει πάνω από 20πλασιο αριθμό οχημάτων στον πλανήτη ολόκληρο, για να 'χαθεί το τρένο'. Και μιλάμε για μόνο 1 παραδοσιακό κατασκευαστή. Που αν το θέλει, 'αύριο' βάζει περισσότερες μπαταρίες και πουλάει μια ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτρικών για κάθε χρήση σε κάθε γωνιά του πλανητη, κι όχι μια μικρή παραγωγή πανάκριβων υπεραυτοκινητων. SONY, PANASONIC, κλπ. έχουν ριχτεί στις μπαταρίες...
-
Ο συλλογισμός σου φαίνεται λογικός και σωστός και θα έτεινα να συμφωνήσω αλλά η πραγματικότητα τον διαψεύδει ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ.
Πρώτον, η ίδια η Toyota δηλώνει ότι η Tesla είναι έξι χρόνια μπροστά. Η Toyota, όχι ο Dimsabas. Και προφανώς, όταν το 2027 η Toyota θα είναι στη θέση τής Tesla τού 2021, η Tesla θα έχει επίσης προχωρήσει. Άγνωστο πόσο, κανείς δεν ξέρει αν η ψαλίδα θα έχει κλείσει ή θα έχει ανοίξει.
Δεύτερον, το Lexus UX (η πρώτη ηλεκτρική απόπειρα της Toyota, αυτής ντε που θα πετάξει δύο μπαταρίες και θα πάρει όλη την αγορά, σιγά τη δυσκολία για τον Τιτάνα) είναι ανέκδοτο. Ένα Nissan Leaf τού 2011 με πολυτελές περίβλημα.
Οπότε, εκ των πραγμάτων, βλέπουμε ότι τα πράματα ΔΕΝ είναι και τόσο εύκολα.
-
Προσπαθείς να κρίνεις μια εταιρεία αλλά και την αγορά από μία παράμετρο μόνο ότι π.χ. η Τέσλα είναι 6 χρόνια μπροστά από την Τουότα, αλλά και τους λοιπούς σαμουράιδες, με τη μόνη εξαίρεση της νισσάν φυσικά.
Να σου πω κάτι ακόμη σημαντικότερο για τους τογιοταίους; ότι η φίατ είναι και αυτή πιο μπροστά από αυτούς, αφού έχει ήδη ρίξει στην αγορά δύο ηλεκτρικά ενώ οι σαμουράιδες κανένα. Ποιός; η φίατ που δεν εύρισκε λεφτά να εξελίξει το πούντο και το έχει 15 χρόνια στην αγορά απαράλλακτο, που έκλεισε τη λάντσια και ξεφτίλισε όσο δεν πάει άλλο την άλφα.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Τέσλα όπως και μερικοί νεόκοποι κινέζοι είναι κατασκευαστικά πιο μπροστά από τους σαμουράιδες αυτή τη στιγμή στην μπαλαντέζα. Μάλιστα, μερκοί κινέζοι όπως η byd έχουν και κέρδη, άγνωστη λέξη αυτή για τα αμερικανάκια. Επίσης δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα ανέβουν τελευταίοι στο σχετικό τρένο.
Αλλά δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που να του περνάει από το μυαλό του η ιδέα ότι έχουν πιαστεί στον ύπνο, ότι δεν δύνανται ή ότι δεν ξέρουν τι κάνουν.
Να θυμίσω ότι η τουότα έχει πλέον στο άρμα της και τις σουζούκι, σουμπαρού και μάζντα, ήτοι το ...50% της ιαπωνικής παραγωγής, ενώ παράλληλα κατέχει μερίδιο στην πανασόνικ ( που πουλάει γαμάουα μπαταρίες στην τέζλα μεταξύ άλλων), ενώ θησαύρισε και από το μερίδιο που είχε στην ...τέζλα όταν το ρευστοποίησε .
Σου φαίνονται για κοιμισμένοι αυτοί και όλοι οι υπόλοιποι που συμπαρατάσσονται μαζί τους?
-
Μεγάλο λάθος να συγκρίνεται οχήματα τρίτων χωρών με τα tesla.
Η σωστή σύγκριση είναι με το πόσα υψηλής τεχνολογιας και sport αυτοκινητα πουλάει η Toyota.
Δηλαδη ως προς την ποιότητα των προϊόντων, ενδέχεται η tesla να ειναι πιο μπροστα.
Ως προς την βιωσιμοτητα η Toyota είναι σε καλύτερη θέση καθώς έχει τις πωλήσεις εκατομμυρίων αυτοκινήτων με δοκιμασμένες τεχνολογιες να τροφοδοτούν με ρευστο τα νέα σχέδια της.
-
H toyota επενδύει σε μπαταρίες στερεάς μορφής. Θα είναι ο καταλύτης πολλών πραγμάτων αυτές οι μπαταρίες
-
Στο μόνο κομμάτι που η τέζλα συναντάει έστω και ξώφαλτσα μερικά τουότα είναι σε μερικά λέξους, πουθενά αλλού.
Όμως το θέμα δεν είναι το τέζλα vs τουότα , αλλά γιατί οι τογιοταίοι και οι χονταίοι, και όλοι οι υπόλοιποι σαμουράιδες που κρύβονται πίσω από τα φουστάνια τους δεν έχουν πέσει με τα μπούνια στα μπαταριάτα ηλεκτρικά, αλλά σπεύδουν βραδέως στο ραντεβού τους.
Και η απάντηση από μένα είναι: Γιατί κερδίζουν δις με το τσουβάλι με αυτά που πουλάνε και Γιατί προετοιμάζουν μεθοδικά ( πείτε το και ολίγον επιφυλακτικά) το επόμενο βήμα και την σταδιακή μετάβαση στις νέες τεχνολογίες.
-
Ίσως έχει να κάνει με την πολύ ιδιαίτερη κουλτούρα τους. Εμμονή στο αρχικό σχέδιο, αδιαφορία για όλους τους υπόλοιπους. Κλείσιμο στο καβούκι τους. Αν ήταν η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στη θέση τους, θα με εξέπλητε. Τώρα όμως μου φαίνεται πιο λογικό, δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων τους.
Προς το παρόν βέβαια, μια χαρά τής κάθεται η φάση με τα υβριδικά. Η ιδανική λύση για το τελευταίο 'μη ηλεκτρικό' μοντέλο που θα αγοράσει κανείς.
-
Ήρθε ο Ελον Μασκ να τους δείξει τα κτήματα με τις ανθισμένες κερασιές, κατά την παροιμία...
-
Ίσως έχει να κάνει με την πολύ ιδιαίτερη κουλτούρα τους. Εμμονή στο αρχικό σχέδιο, αδιαφορία για όλους τους υπόλοιπους. Κλείσιμο στο καβούκι τους. Αν ήταν η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στη θέση τους, θα με εξέπλητε. Τώρα όμως μου φαίνεται πιο λογικό, δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων τους.
Προς το παρόν βέβαια, μια χαρά τής κάθεται η φάση με τα υβριδικά. Η ιδανική λύση για το τελευταίο 'μη ηλεκτρικό' μοντέλο που θα αγοράσει κανείς.
Επίσης δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα ανέβουν τελευταίοι στο σχετικό τρένο.
Αλλά δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που να του περνάει από το μυαλό του η ιδέα ότι έχουν πιαστεί στον ύπνο, ότι δεν δύνανται ή ότι δεν ξέρουν τι κάνουν.
Για να υιοθετήσεις μία τεχνολογία, κ ο καλύτερος του χωριού να είσαι, θέλει κάποιο χρόνο...κ η vw δεν ειναι χαζή να ρίχνει τόσα χρήματα σε έρευνα για τα ηλεκτρικά. Το ότι θα ανέβουν τελευταίοι το τρένο δεν μου λέει τίποτα, εμένα μου φαίνεται οτι δεν θέλουν να το ανέβουν καθόλου κ περιμένουν μήπως σκάσει κάποια αλλη τεχνολογία κ πάνε προς τα εκεί, λες κ δεν πιστεύουν την ηλεκτροκίνηση. Σε καμία περίπτωση δεν είπε κάποιος ότι ειναι χαζοί, το θέμα είναι οτι δεν φαίνεται να έχουν κάποιο πλάνο στον ορίζοντα. Τα υβριδικά πόσο διαφορά έχουν στους ρύπους? πολύ φοβάμαι οτι σε λίγα χρόνια θα έχουν κ θέματα με την εισαγωγή οχημάτων στην ευρώπη με αυστηρότερα νομοθετικά πλαίσια για τους ρύπους. Τα υβριδικά για μένα προσωπικα (που έχω κ υβριδικό στην οικογένεια toyota yaris) είναι μία τεχνολογία που δεν πείθει, δεν έχεις κάποια θεαματική μείωση κόστους. Θα τα ξαναπούμε σε λίγα χρονια αυτά, αλλά προσωπικα η γιαπωνέζοι δείχνουν εγκλωβισμένοι, χωρίς σχέδιο, χωρίς εναλλακτική, απλά κάθονται στα μειονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης χωρίς όμως να δίνουν κάτι καλύτερο ως λύση. Μονόφθαλμη τακτική κατ εμέ, που θα τους αποδυναμώσει. Ο καιρός γαρ εγγύς....
-
Τα 208/2008 είναι 2α/3α στην Ελληνική αγορά και έχουν πουλήσει μαζί 182 αυτοκίνητα το 6μηνο. Μόλις οι αριθμοί μετριούνται στις χιλιάδες, να είναι σίγουρος ότι θα έχει προτάσεις και η Toyota. 6.500-7.000 (δεν θυμάμαι νούμερο ακριβώς απ'εξω) πωλήσεις είχε το ίδιο διάστημα η Toyota χωρίς κανένα ηλεκτρικό.
Ακόμη και η Tesla δεν έλεγε ότι χάνουν λεφτά με κάθε αυτοκίνητο που πουλάνε; 700-1.759$ ανα αυτοκίνητο είχα διαβάσει.
Κάτσε να μάθουμε πώς τα σβήνουν αυτά, και θα πάρουμε και στο Ελλαδισταν, εδώ 100 χρόνια καιγόμαστε, δασικές φωτιές δεν ξέρουν να σβήνουν ακόμη (σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται), τα ηλεκτρικά λογικά ούτε καν..
-
ΦΑΝΗΗΗΗΗΗΗΗ!
Οδήγησες ηλεκτρική Mustang και δεν έχεις γράψει τίποτα; Εκτός κι αν το καλό πράγμα αργεί να γίνει!
Μπήκα να γράψω και τώρα το είδα...αχαχα!
Έχω ξεκινήσει να γράφω αλλά δεν το έχω τελειώσει, λίγο η έλλειψη χρόνου και λίγο (έως και πολύ!) το ΣΟΚ από την οδήγηση. Το μέλλον είναι εδώ, σήμερα για όποιον έχει τα χρήματα (τα οποία δεν είναι και πολλά για αυτά που προσφέρει). Πραγματικά εντυπωσιάστηκα...τέτοια ηλεκτρικά και εγώ θέλω, ξεφτυλίζουν τα θερμικά οποιαδήποτε ώρα (και ναι κάνει και κολλίδια και burn-out για τον αμετανόητο!).
-
Τα 208/2008 είναι 2α/3α στην Ελληνική αγορά και έχουν πουλήσει μαζί 182 αυτοκίνητα το 6μηνο. Μόλις οι αριθμοί μετριούνται στις χιλιάδες, να είναι σίγουρος ότι θα έχει προτάσεις και η Toyota. 6.500-7.000 (δεν θυμάμαι νούμερο ακριβώς απ'εξω) πωλήσεις είχε το ίδιο διάστημα η Toyota χωρίς κανένα ηλεκτρικό.
Λέμε τα ίδια κ τα ίδια...αυτό που λες δεν λέει κάτι, το έχω απαντήσει ήδη, επειδή σήμερα οι πωλήσεις είναι χαμηλές στην Ελλάδα, κάτι που δεν ισχύει στην Ευρώπη, ποιος νοιάζεται? οταν θα εκτοξευτουν οι πωλήσεις οι japan θα δηλαδή θα βγάλουν σε μία ημέρα 5 οχήματα? κ η peugeut πουλάει βενζίνη πετρέλαιο, αλλά εβγαλε κ ηλεκτρικό... η toyota δεν έχει καμάι πρόταση καθαρά ηλεκτρικου, λες κ δεν την ενδιαφέρει. Ακόμα κ η bmw που έβγαλε από τους πρώτους το i3, δεν έχει μεγάλη γκάμα, τώρα λέει θα βγάλει την ηλεκτρική τριάρα κ το jeep. Ολα αυτά μου δείχνουν οτι πολύ απλά ή δεν πιστεύουν στην ηλεκτροκίνηση, ή κάτι φοβούνται...κ μάλλον να είμαι ειλικρινής είναι συνδυασμός κ των δύο, η bmw που έχει μειωμένες πωλήσεις κατά 7% καθε χρόνο (για την toyota δεν ισχύει αυτο) μου φαίνεται οτι δεν θέλει την ηλεκτροκίνηση, επειδή βλέπει οτι θα χάσει την μερίδα του λέοντος στο κέρδος από τα ανταλακτικά, που όπως κ να το κάνουμε εκεί παίζεται το χοντρό πανηγύρι. Τα λιγότερα ανταλακτικά θα πλήξουν την αυτοκινητιοβιομηχανία ριζικά κ θα αλλάξουν το τοπίο, τα ηλεκτρικά έχουν το 1/3 λιγότερα κινητά μέρη, κ ήδη υπάρχουν έρευνες που λένε για χαμένες θέσεις εργασίας, μηπως εν τέλει αυτό ειναι το πρόβλημα? αλλάζει ριζικά το τοπίο στην αυτοκινητοβιομηχανία, είτε αρέσει είτε όχι, κ να είμαι ειλικρινής, η θέση της toyota μου δείχνει αυτό που είπε πριν ο φίλος, εμμονή στην αρχική τους τοποθέτηση, υβριδικό κ τέλος, έχει καμία σχέση σε κόστος μετακίνησης κ ρύπους το ηλεκτρικό με το υβριδικό? η αδερφή μου αγόρασε yaris 18.500 για να γλιτώνει 1.5 λίτρο στα 100 max με επιπλέον βάρος κ πολυπλοκότητα με μπαταρίες κτλ, κ μιλάμε για yaris, σιγά τον κουβά που θα σε πάει κ ταξίδι, πανάκριβο κ πολυ φθηνό σττο εσωτερικό, όλα σαν ψεύτικα είναι.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης