-
Είχα οδηγήσει κατά τον Απρίλιο την έκδοση βενζίνης, για να δω αν μου έκανε το ηλεκτρικό. Έχουν θυσιάσει την πρακτικότητα για χάρη της σχεδίασης, θυμάμαι ότι οι χώροι ήταν μικροί στο εσωτερικό ύψος, το μπες-βγες ήταν προβληματικό (θυμίζω ότι το έπινα το γάλα μου μικρός) και γενικώς υπήρχε μια κλειστοφοβική εικόνα στο εσωτερικό. Παραδίπλα ήταν το C3 Air, μπήκα εκεί μέσα και αγαλλίασα. Καλή η μόστρα, αλλά όχι εις βάρος της καθημερινότητάς μας. Από εκεί και πέρα, αν λέμε ότι τα ηλεκτρικά θα φάνε μεγάλη απαξίωση στα επόμενα χρόνια, αυτό θα συμβεί κυρίως σε τέτοια μοντέλα όπως το C4, με μεσοβέζικες μπαταρίες κι αυτονομίες. Στην πραγματική ζωή, στο ταξίδι έχεις 200 χιλιόμετρα. Δεν είναι σοβαρή αυτονομία αυτή για οικογενειακό αμάξι. Τη στιγμή που παραδίπλα, το Kona έχει 400 πραγματικά χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο και το ID.3 αγγίζει τα 500 (εκδόσεις με τη μεγάλη μπαταρία). Όταν σε 5 χρόνια θα φορτίζουν πολύ πιο γρήγορα, θα βγάζουν περισσότερα χιλιόμετρα και θα έχει πέσει και το κόστος, πόσο θα πωλείται το C4 των 30 χιλιάδων ως μεταχειρισμένο πενταετίας; 8-9 χιλιάρικα; Λουκούμι για δεύτερο για μέσα στην πόλη. Η κυρά χωράει, δεν πήρα την κόρη του Φασούλα. Ο ρε μάνα μ', φράγκα να έχουμε και θα χτίσουμε έναν στόλο μούρλια!
-
Μηδενικές λέει οι πωλήσεις Tesla τον Ιούλιο..
https://www.newsauto.gr/news/midenikes-i-polisis-tis-tesla-stin-ellada/
Μήπως γνωρίζουμε αν υπήρξε κάποιο θέμα με τη διαθεσιμότητα ???
-
Γίνονται τέσσερις παραδόσεις τον χρόνο. Οπότε κάποιοι μήνες είναι τίγκα και κάποιοι άνομβροι.
-
-
Απορρίπτονται και τα δύο, εγώ μπαγαζιέρα οροφής δεν βάζω, για να πάω διακοπές.
-
Ε, δε νομίζω ότι δε θα έχεις κι ένα δεύτερο για τις διακοπές σου. Ή ότι οι κάτοχοι τέτοιων κατασκευών έχουν τέτοια πρακτικά προβλήματα. Στέλνουν τις αποσκευές τους με την Rolls κι αυτοί πάνε με το GT. Τέλος πάντων, ένας αγοραστής λιγότερος.
Όπως και να έχει, εμείς που ψωνίζουμε με μυαλό κι ουχί σαν τα ζα, ΔΕ θα τσιμπήσουμε να πάρουμε το Rimac. Θα περιμένουμε ένα χρόνο και θα πάρουμε το αντίστοιχο Tesla με κόστος το 1/15 του Rimac αλλά αντίστοιχες επιδόσεις. (https://ev-database.org/car/1167/Tesla-Roadster) Μη σου πω ότι θα το πάρουμε το 2027 στα 80 χιλιάρικα! Cirus, μάζευε χρήματα λέμε!
-
Γιατί κορυφαία στελέχη της Tesla πωλούν τις μετοχές της? Κάτι κακό μάλλον υπάρχει στον ορίζοντα, αργά η γρήγορα θα μάθουμε
-
Γιατί είναι καιρός να βάλουν κανένα φράγκο στην τσέπη. Οι μετοχές είναι εν δυνάμει λεφτά, όχι λεφτά!
-
Το όνειρο της απόκτησης ενός Enyaq προς 15 χιλιάρικα το 2025 έρχεται πιο κοντά, καθώς το τσέχικο μοντέλο πουλάει κάμποσο. Κατέλαβε μάλιστα την πρώτη θέση τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα:
Skoda Enyaq iV ταξινόμησε 25
Peugeot e-2008 ταξινόμησε 24
VW iD.3 ταξινόμησε 19
VW i.D4 ταξινόμησε 12
Hyundai e-Kona ταξινόμησε 9
Mercedes EQΑ ταξινόμησε 9
Ford Mustang Mach-E ταξινόμησε 7
Fiat 500-e ταξινόμησε 6
Volvo XC40 ταξινόμησε 6
Kia Nero EV ταξινόμησε 5
Bmw i3 ταξινόμησε 5
Smart fortwo ταξινόμησε 3
Peugeot e-208 ταξινόμησε 3
Smart forfour ταξινόμησε 3
Porsche Taycan ταξινόμησε 3
Mercedes EQV ταξινόμησε 2
Zhidou D2S ταξινόμησε 1
VW e-Up! ταξινόμησε 1
Honda e ταξινόμησε 1
Citroen E-C4 ταξινόμησε 1
BMW X3-Series ταξινόμησε 1
Nissan e-NV200 ταξινόμησε 1 -
dimsabas, να σου πω κατι να χαρεις. Πηγα στο γνωστο μολλ και ειδα το Μ3Ρ, και μου αρεσε πολυ. Πολυ καλυτερο απο το Model S μου αρεσε η απλοτητα της σχεδιασης και η κεντρικη οθονη. Το λογισμικο ειναι χρονια μπροστα σε σχεση με αλλους κατασκευαστες (λογικο γιατι η Αμερικη ειναι πολυ μπροστα σε αυτον τον τομεα). Απο οτι μου ειπαν το θεμα που εχει ειναι οτι ειναι χαμηλο και με τις 20αρες νομιζω ζαντες (δεν κοιταξα καλα) σπαει ευκολα λαστιχα και ζαντες στους Ελληνικους δρομους και βρισκει και ευκολα. Το μονο θεμα που ειδα και φυσικα μονο Ελλαδα ισχυει. Στην Αμερικη δεν εχουν θεματα στο παρκαρισμα αλλα στις λακουβες που εχουν πολλες εχω ακουσει να τρωνε και εκει λαστιχα και ζαντες. Μην ξεχναμε τους 1.8 τοννους.
Τωρα ψαχνω τα 60 χιλ να το παρω. Ξερεις κανενα οργανισμο στο δημοσιο να μου τα δωσει;
-
Το όνειρο της απόκτησης ενός Enyaq προς 15 χιλιάρικα το 2025 έρχεται πιο κοντά, καθώς το τσέχικο μοντέλο πουλάει κάμποσο. Κατέλαβε μάλιστα την πρώτη θέση τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα:
Skoda Enyaq iV ταξινόμησε 25
Peugeot e-2008 ταξινόμησε 24
VW iD.3 ταξινόμησε 19
VW i.D4 ταξινόμησε 12
Hyundai e-Kona ταξινόμησε 9
Mercedes EQΑ ταξινόμησε 9
Ford Mustang Mach-E ταξινόμησε 7
Fiat 500-e ταξινόμησε 6
Volvo XC40 ταξινόμησε 6
Kia Nero EV ταξινόμησε 5
Bmw i3 ταξινόμησε 5
Smart fortwo ταξινόμησε 3
Peugeot e-208 ταξινόμησε 3
Smart forfour ταξινόμησε 3
Porsche Taycan ταξινόμησε 3
Mercedes EQV ταξινόμησε 2
Zhidou D2S ταξινόμησε 1
VW e-Up! ταξινόμησε 1
Honda e ταξινόμησε 1
Citroen E-C4 ταξινόμησε 1
BMW X3-Series ταξινόμησε 1
Nissan e-NV200 ταξινόμησε 115 χιλιάρικα σε 4 χρόνια!?
Εκτός αν εννοείς κάτι σαν το C4, ή το 208, με 100000+ χλμ, ωραίες ρομαντικές σκέψεις...
-
Το Performance είναι δύσκολο για Ελλάδα για τους λόγους που ανέφερες. Επειδή με έχουν κάνει βόλτα με Long Range, έχει τρελό γκάζι και πολύ άνετη ανάρτηση. Επίσης, με λιγότερο από 2 χιλιάρικα κατεβάζεις εργοστασιακή αναβάθμιση που ρίχνει το 0-100 στα 3,7' (από 4,4').
Για τα χρήματα είναι δύσκολα τα πράγματα: ενώ τα υπόλοιπα ηλεκτρικά αναμένεται να βιώσουν έντονη απαξίωση (εξ ου κι οι βλέψεις μου για φθηνό μεταχειρισμένο σε λίγα χρόνια), τα Tesla κρατούν πάρα πολύ υψηλές τιμές. Αφενός γιατί είναι ήδη πόσα χρόνια μπροστά από τα υπόλοιπα, αφετέρου γιατί αναβαθμίζονται συνεχώς.
-
Η σωστή αγορά σε Model 3 είναι το Dual Motor Long Range στα 56 χιλιάρικα. Ως έχει με το λευκό του και τις 18αρες δεν χρειάζεται κανένα έξτρα! Και έχοντας το οδηγήσει, θα πω ότι είναι εξαιρετικό. Και όπως είπε σωστά ο προλαλήσας, αν τα 4,4 για το 0-100 σας φαίνονται πολλά, η Tesla σας πάει με 1.800 Ευρώ και OTA upgrade στα 3,9.
-
*προγραφησας,..... Ή προποσταρήσας
-
Αν υπηρχε καποιος τροπος να βαλεις και τα κοκκινα φρενα ισως να ηταν καλυτερη λυση το LR. Για αισθητικους λογους.
-
Η σωστή αγορά σε Model 3 είναι το Dual Motor Long Range στα 56 χιλιάρικα. Ως έχει με το λευκό του και τις 18αρες δεν χρειάζεται κανένα έξτρα! Και έχοντας το οδηγήσει, θα πω ότι είναι εξαιρετικό. Και όπως είπε σωστά ο προλαλήσας, αν τα 4,4 για το 0-100 σας φαίνονται πολλά, η Tesla σας πάει με 1.800 Ευρώ και OTA upgrade στα 3,9.
1800 ευρω για τετοιο πραγμα που αντε να το κανεις 2-3 φορες τον χρονο πετας τα χρηματα σου. Αντιθετα οπως εγραψα θελω να εχω τα μεγαλα κοκκινα φρενα και αισθητικα καλυτερα αλλα και πρακτικα αφου ειναι βαμμενα.
Πιθανον να μπορεις να βαλεις τις 18αρες στο Performance.
-
Τι να σου πω; Ότι έχεις άδικο; Ότι έχω εγώ άδικο; Ότι αρέσει στον καθένα.
Εγώ δεν θα έδινα ούτε μια δεκάρα παραπάνω από το βασικό LR (που κάθε άλλο παρά βασικό είναι σε εξοπλισμό). Ο φίλος μου έδωσε 2,5 χιλιάρικα για μπλε μεταλλικό και λευκό εσωτερικό.
Επίσης αν με απασχολούσε το χρώμα των δαγκάνων των φρένων, απλώς θα έβαφα τις μαμίσιες. Σε απόδοση μια χαρά είναι τα φρένα.
-
Εδώ να πούμε ότι για να αναβαθμίσεις τόσο τις επιδόσεις σου σε θερμικό μοντέλο, θέλεις κάμποσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Του στιλ από 911 Carrera να πας σε Turbo.
-
Αυτό δεν είναι αναβάθμιση όμως, είναι ότι αγοράζεις το αυτοκίνητο με downgrade, υπό βαθμιση, αφού το feature είναι κλειδωμένο, δεν αναβαθμίζει τίποτα, απλά σου έχει κλειδώσει πράγματα και τα πληρώνεις. Γνωστά κόλπα κομπιουτερακιδων είναι αυτά, Απλά τώρα με τα ηλεκτρικά περνάνε και στη βιομηχανία αυτοκινήτων. Είχα ποσταρει και εδώ για τους παρόμοιους τρόπους που θα τα κάνει και το group VAG.
-
Τι να σου πω; Ότι έχεις άδικο; Ότι έχω εγώ άδικο; Ότι αρέσει στον καθένα.
Εγώ δεν θα έδινα ούτε μια δεκάρα παραπάνω από το βασικό LR (που κάθε άλλο παρά βασικό είναι σε εξοπλισμό). Ο φίλος μου έδωσε 2,5 χιλιάρικα για μπλε μεταλλικό και λευκό εσωτερικό.
Επίσης αν με απασχολούσε το χρώμα των δαγκάνων των φρένων, απλώς θα έβαφα τις μαμίσιες. Σε απόδοση μια χαρά είναι τα φρένα.
Edit τωρα ειδα οτι και το LR εχει 4πιστονα οποτε ολα καλα, δεν χρειαζομαι κατι παραπανω. Τελος παντως, αυτη την στιγμη δεν αγοραζω αλλα αν αγοραζα μαλλον θα πηγαινα για performance και ισως να αλλαζα τις 20αρες με καποιον που τις θελει συν μετρητο (λεμε τωρα). Το μπλε μαλλον θα επερνα και εγω γιατι το κοκκινο κανει τα διπλα. Ας ελπισουμε οταν θα θελω να αγορασω να κανει 20 χιλ ποιο κατω. πολλα ζηταω;
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης