-
Απλά επειδή γράφτηκαν ανακρίβειες .
Και στους δύο Π.Π. μας έβαλαν , δεν μπήκαμε μόνοι μας .
Διαβάστε λίγο τα γεγονότα.
-
Wantone. Οχι δεν εμένα έτσι οπως φαντάζεσαι. Τελείως μόνος μου σε διαμέρισμα ππαρα πολυ μακριά απο το σπιτι μου. έβλεπε στον ακάλυπτο πολυκατοικίας. Στον πρωτο. Μόνο 11 το πρωι είχε για λίγη ώρα φως.
Από κάτω είχε μαγαζί με κάτι μηχανήματα και έκανε τόσο θόρυβο που ξυπνουσες από τις 8:00 ... Ακόμα και αν κοιμήθηκες 5 το πρωι ήσουν στο ποδι απο τις 8:00
Το τι περααε από αυτό το σπιτι
Η κόρη του γείτονα, στην ηλικία μου .. Μου χαμόγελουσε με νόημα.... Χαχαχαχα
Αχ θεε μου τι μου θυμισες.
Μια φορά ήρθαν οι γονείς μου τον είδαν για 5 λεπτα και δεν ξανά ήρθαν. Από τότε άλλαξα αλλά 2 σπίτια, μόλις ανέβαζα το διαθεσιμα χρήματα για κάθε μηνα. Πλέον έφτασα σε ένα μετριο, με παρκιγκ όμως. Βασικό για εμένα.
Αυτά.
Μου δόθηκε ευκαιρία να βγω εξω αλλά ζυγισα την κατάσταση εκείνη την εποχή και εμεινα.
Όλα τα αλλά που λες δεν ισχυουν για όλους τους Έλληνες.
Οκ περασαμε το τεστ του παιδιου του λαου σε ελληνικό έργο; Μπορουμε να εκφέρουμε άποψη περι κοινωνικοπολιτικων σκέψεων;
-
Μένεις εξωτερικό η Ελλαδα? Τεσπα, αν γενικά εξυπηρετήσε με τον ένα ή αλλο τρόπο χωρίς αυτό, το car sharing ειναι μία καλή λύση αρκεί βέβαια να το χρησιμοποιείς σε σπάνιες περιπτωσεις.
Μένω στην ελληνική επαρχία. Τα ίδια λέμε ως προς το ότι κάποιους θα βολέψει. Η ιδέα να παρουσιάζεται ως το μέλλον που θα λυτρώσει την ανθρωπότητα από τα έξοδα και το προπατορικό αμάρτημα ...θέτε δε θέτε... με ενοχλεί!
-
Το car sharing το ανέφερα σαν μελλοντική λύση που θα κάνει πολύ νόημα, μάλιστα έβαλα και μία ημερομηνία, 2030, σαν αρκετά πιθανή να υπάρχουν τέτοιες βιώσιμες λύσεις.
Εδώ στην Ελλάδα δεν πέτυχαν τα δημοτικά ποδήλατα, έφαγαν απίστευτα ποσά κάποιοι δήμοι και ουσιαστικά δεν λειτούργησε ποτέ!
Σε μητροπόλεις του εξωτερικού η ιδιοκτησία έχει πολύ διαφορετική διάσταση από ότι στην Ελλάδα, στο μετρό του Λονδίνου μετακινούνται εκατομμύρια κάθε μέρα, νομίζετε ότι όλοι αυτοί έχουν αυτοκίνητα, ή τους χρειάζονται; Επίσης νομίζετε ότι μπορείτε να αγοράσετε ένα 3αρι εύκολα στο Λονδίνο με 5 χρόνια δουλειάς (άσε που δεν υπάρχουν).
Κατά τα άλλα ακούγονται απίστευτες ανακρίβειες που δεν μπαίνω σε θέση να σχολιάσω φυσικά γιατί δεν υπάρχει κανένα νόημα.
Το ότι θέλουμε να κάνουμε καλύτερη τη χώρα μας και βρίσκουμε παραδείγματα από άλλα πιο επιτυχημένα μοντέλα πότε δεν κατάλαβα γιατί είναι κατακριτέο. Το ότι το κοινωνικό-πολιτικο (πολιτικό=πολίτες) έχει αποτύχει παταγωδώς είναι πλέον αυταποδεικτο. Απλά κάποιοι τα λέγαμε πριν 20-30 χρόνια, την περίοδο των παχουλοτατων αγελάδων και φυσικά τότε είμασταν οι περίεργοι.. φυσικά μετά τα πράγματα πήραν την φυσιολογική τους τροχιά.
Κανείς δεν λέει ότι υπάρχει τελειότητα, απλά υπάρχουν πετυχημένα παραδείγματα σε διάφορα κράτη, και διάφορους τομείς. Πάρε το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας, το κοινωνικό κράτος του Καναδά, το δημοκρατικό σύστημα της Ελβετίας, και ότι καλό βρίσκεις από εδώ και από εκεί, και κάνε κάτι καλό. Δεν χρειάζεται καν παρθενογένεση, απλά παρατήρηση/μελέτη και θέληση για βελτίωση.
-
Πωπω δεν είναι κάποιος να πει μια ιδέα, αμέσως μπαίνει ταμπέλα ότι το προωθούν ως τέλειο, θέσφατο, εξωθεν/άνωθεν επιβαλλόμενο και υπεράνω κριτικής.
Ξαναλεω: στα πλαίσια της μετακίνησης το car sharing είναι μια συνιστώσα. Για να δουλέψει προφανώς χρειάζεται η καθημερινή μετακίνηση να έχει λυθεί με άλλο τρόπο (ΜΜΕ, ποδήλατο, πόδι) έτσι ώστε το αυτοκίνητο να είναι για το κάτι παραπάνω. Προφανώς σήμερα στην Ελλάδα μικρή αξία θα εχει αλλά γιατί όχι σε πιο μικρές πόλεις που ήδη έχουν πολλά ποδήλατα. Δε θα κάτσω να κάνω οικονομοτεχνική μελέτη, παράδειγμα δίνω. Για κάποιον 20αρη που δε διαθέτει χρήμα να πάρει και μα συντηρεί αυτοκίνητο για μια φορά την εβδομάδα είναι καλή λύση. Για κάποιον οικογενειάρχη προφανώς όχι.
Την ίδια αντιμετώπιση βλέπω και σε όλες τις συζητήσεις: δε μου κάνει εμένα, άρα δε κάνει σε κανένα. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι ρε παιδιά ούτε έχουν τις ίδιες προτεραιότητες.
-
Ξαναλεω: στα πλαίσια της μετακίνησης το car sharing είναι μια συνιστώσα. Για να δουλέψει προφανώς χρειάζεται η καθημερινή μετακίνηση να έχει λυθεί με άλλο τρόπο (ΜΜΕ, ποδήλατο, πόδι) έτσι ώστε το αυτοκίνητο να είναι για το κάτι παραπάνω.
Την ίδια αντιμετώπιση βλέπω και σε όλες τις συζητήσεις: δε μου κάνει εμένα, άρα δε κάνει σε κανένα. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι ρε παιδιά ούτε έχουν τις ίδιες προτεραιότητες.
Ολόσωστη άποψη. Σίγουρα εγώ θα συμφωνήσω.Μια (ακόμα) συνιστώσα.
-
Πωπω δεν είναι κάποιος να πει μια ιδέα, αμέσως μπαίνει ταμπέλα ότι το προωθούν ως τέλειο, θέσφατο, εξωθεν/άνωθεν επιβαλλόμενο και υπεράνω κριτικής.
Ξαναλεω: στα πλαίσια της μετακίνησης το car sharing είναι μια συνιστώσα. Για να δουλέψει προφανώς χρειάζεται η καθημερινή μετακίνηση να έχει λυθεί με άλλο τρόπο (ΜΜΕ, ποδήλατο, πόδι) έτσι ώστε το αυτοκίνητο να είναι για το κάτι παραπάνω. Προφανώς σήμερα στην Ελλάδα μικρή αξία θα εχει αλλά γιατί όχι σε πιο μικρές πόλεις που ήδη έχουν πολλά ποδήλατα. Δε θα κάτσω να κάνω οικονομοτεχνική μελέτη, παράδειγμα δίνω. Για κάποιον 20αρη που δε διαθέτει χρήμα να πάρει και μα συντηρεί αυτοκίνητο για μια φορά την εβδομάδα είναι καλή λύση. Για κάποιον οικογενειάρχη προφανώς όχι.
Μαζί σου εγώ, δεν ξέρω αν νόμισες κάτι διαφορετικό. Το σχόλιο για τα ποδήλατα ήταν για την αχρηστοσυνη των τοπικών ηγεμόνων, το πρώτο μήνα το πρόγραμμα στην πόλη καταγωγής μου είχε δουλέψει άψογα, μετά έμαθα ότι τα ποδήλατα 150€ τα είχαν χρεώσει 800 το καθένα, δεν είχαν ΚΑΝΕΝΑΝ άνθρωπο να ελέγχει αν μπήκαν τα ποδήλατα μέσα, και ΚΑΝΕΝΑΝ για συντήρηση!
-
Wantone. Οχι δεν εμένα έτσι οπως φαντάζεσαι. Τελείως μόνος μου σε διαμέρισμα ππαρα πολυ μακριά απο το σπιτι μου. έβλεπε στον ακάλυπτο πολυκατοικίας. Στον πρωτο. Μόνο 11 το πρωι είχε για λίγη ώρα φως.
Από κάτω είχε μαγαζί με κάτι μηχανήματα και έκανε τόσο θόρυβο που ξυπνουσες από τις 8:00 ... Ακόμα και αν κοιμήθηκες 5 το πρωι ήσουν στο ποδι απο τις 8:00
Μια φορά ήρθαν οι γονείς μου τον είδαν για 5 λεπτα και δεν ξανά ήρθαν. Από τότε άλλαξα αλλά 2 σπίτια, μόλις ανέβαζα το διαθεσιμα χρήματα για κάθε μηνα. Πλέον έφτασα σε ένα μετριο, με παρκιγκ όμως. Βασικό για εμένα.
Αυτά.
Μου δόθηκε ευκαιρία να βγω εξω αλλά ζυγισα την κατάσταση εκείνη την εποχή και εμεινα.
Οκ περασαμε το τεστ του παιδιου του λαου σε ελληνικό έργο; Μπορουμε να εκφέρουμε άποψη περι κοινωνικοπολιτικων σκέψεων;
Oχι, μολις πας μεταναστης για 5 χρονια ελαχιστον τοτε θα μπορεις να εκφερεις γνωμη. Απο τη στιγμη που νοικιαζεις ειναι και ποιο ευκολο να την κανεις.
Βασικα αγνοεις αρκετα πραγματα και επισης θα πρεπει να αποκτησεις κοινωνικες εμπηρειες και σε αλλες χωρες για να καταλαβεις την ζωη καλυτερα.
-
Το car sharing το ανέφερα σαν μελλοντική λύση που θα κάνει πολύ νόημα, μάλιστα έβαλα και μία ημερομηνία, 2030, σαν αρκετά πιθανή να υπάρχουν τέτοιες βιώσιμες λύσεις.
Εδώ στην Ελλάδα δεν πέτυχαν τα δημοτικά ποδήλατα, έφαγαν απίστευτα ποσά κάποιοι δήμοι και ουσιαστικά δεν λειτούργησε ποτέ!
Σε μητροπόλεις του εξωτερικού η ιδιοκτησία έχει πολύ διαφορετική διάσταση από ότι στην Ελλάδα, στο μετρό του Λονδίνου μετακινούνται εκατομμύρια κάθε μέρα, νομίζετε ότι όλοι αυτοί έχουν αυτοκίνητα, ή τους χρειάζονται; Επίσης νομίζετε ότι μπορείτε να αγοράσετε ένα 3αρι εύκολα στο Λονδίνο με 5 χρόνια δουλειάς (άσε που δεν υπάρχουν).
Κατά τα άλλα ακούγονται απίστευτες ανακρίβειες που δεν μπαίνω σε θέση να σχολιάσω φυσικά γιατί δεν υπάρχει κανένα νόημα.
Το ότι θέλουμε να κάνουμε καλύτερη τη χώρα μας και βρίσκουμε παραδείγματα από άλλα πιο επιτυχημένα μοντέλα πότε δεν κατάλαβα γιατί είναι κατακριτέο. Το ότι το κοινωνικό-πολιτικο (πολιτικό=πολίτες) έχει αποτύχει παταγωδώς είναι πλέον αυταποδεικτο. Απλά κάποιοι τα λέγαμε πριν 20-30 χρόνια, την περίοδο των παχουλοτατων αγελάδων και φυσικά τότε είμασταν οι περίεργοι.. φυσικά μετά τα πράγματα πήραν την φυσιολογική τους τροχιά.
Κανείς δεν λέει ότι υπάρχει τελειότητα, απλά υπάρχουν πετυχημένα παραδείγματα σε διάφορα κράτη, και διάφορους τομείς. Πάρε το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας, το κοινωνικό κράτος του Καναδά, το δημοκρατικό σύστημα της Ελβετίας, και ότι καλό βρίσκεις από εδώ και από εκεί, και κάνε κάτι καλό. Δεν χρειάζεται καν παρθενογένεση, απλά παρατήρηση/μελέτη και θέληση για βελτίωση.
Δεν ξερω απο ποιο ακουσες ανακριβειες αλλα στο Λονδινο εχω ζησει/δουλεψει 8 χρονια συνεχη. Λονδινο ειναι ειδικη περιπτωση, οι 8 στους 10 δεν εχουν αμαξι (στο κεντρικο Λονδινο, απο ζωνη 3 και μετα ειναι αρκετα ποιο ευκολο να εχεις αυτοκινητο) γιατι τα κοστη να το κρατησεις ειναι παρα πολλα και η χρηση περιορισμενη. Γερμανια πχ γενικα εχουν πολλα αυτοκινητα, ειναι ποιο νορμαλ καταστασεις.
-
Το car sharing εφαρμόζεται απ την αρχή της αυτοκίνησης, βασικά πρώτα υπήρξε το car sharing και μετά ήρθε το American dream που κάθε σπίτι θα είχε κι ένα ιδιόκτητο αυτοκίνητο απ έξω.
Ταξί & ενοικίαση και ΔΧ, μορφές car sharing που μετράνε αιώνα και προηγήθηκαν της ατομικής ιδιοκτησίας. Το μόνο που αλλάζει είναι πως τώρα που γίνεται τεχνικά εφικτό, το όχημα δεν θα έχει μόνιμο οδηγό και η διαχείριση του θα γίνεται εξ αποστάσεως.
Ούτε χίπικο είναι ουτε τίποτα, πρωτίστως μάλιστα συμβαίνει σε business environment, εγώ από φίλο μου διευθυντικό μεγαλοστέλεχος στις τηλεπικοινωνιες στη Γερμανία το πρωτάκουσα πριν χρόνια (πάντα μάθαινα απ αυτόν πράγματα 3-5 χρόνια πριν γίνουν κοινή γνώση ή μόδα και στην Ελλάδα κι ασχοληθούν μ' αυτά δημοσιογράφοι).
Ακόμη και στο θέμα της καθαριότητας του οχήματος, όποιος έχει βρεθεί κεντρική Ευρώπη που ' να το πας για πλύσιμο' κόστιζε κάνα 40αρι €, όσο περίπου κι ένα ανδρικό κούρεμα, κι ήταν γεμάτος ο τόπος self service πλυστικά κιόσκια, δεν θα του φανεί και τόσο περίεργο.
Προσωπικά προτιμώ όσο μπορώ να έχω το ιδιόκτητο αυτοκίνητο μου, αλλά όπως όταν ταξιδεύω με αεροπλάνο και με περιμένει όταν φτάσω ή πριν πάω, ένα ταξί ή ένα ενοικιαζομενο όχημα, δεν θα με πείραζε καθόλου να έχω άμεσα αυτή τη δυνατότητα από μια εφαρμογή στο κινητό σε διάφορα σημεία της πόλης, χωρίς τη χρονοβόρα διαδικασία της ενοικίασης και χωρίς την υπερογκη χρέωση και τα καπρίτσια του κάθε ταξιτζή. Και θα αποφεύγουμε και τα ΜΜΜ.
Αν υλοποιηθεί σωστά, θα το χρησιμοποιούμε όλοι αρκετά ανά περίπτωση, ακόμη κι αν έχουμε ιδιόκτητο αυτοκίνητο.
Και μια σημείωση: χαίρομαι που αντί να με κατηγορούν κάποιοι πως 'πολιτικοποιω κάθε θέμα', αντιληφθεικατε πως όλα είναι θέμα Πολιτικής, και ως τέτοιο συζητάτε και το παρόν.
-
Lap wrote:
Αυτά.
Oχι, μολις πας μεταναστης για 5 χρονια ελαχιστον τοτε θα μπορεις να εκφερεις γνωμη. Απο τη στιγμη που νοικιαζεις ειναι και ποιο ευκολο να την κανεις.
Βασικα αγνοεις αρκετα πραγματα και επισης θα πρεπει να αποκτησεις κοινωνικες εμπηρειες και σε αλλες χωρες για να καταλαβεις την ζωη καλυτερα.
Τι όχι; παλι δεν μπορω να γράφω και να έχω άποψη ;;;
Προσωπικά με ενδιαφέρουν άλλα πραγματα, άλλου θέλω να σπαταλησω τα χρόνια μου. Άλλα ποτε δεν ξέρεις.
Δεκτή η εμπειρία σου αλλά δεν είναι εχέγγυο για κάθε ερμηνεία του πολιτοκου γίγνεσθαι και της ζωής. Είναι απλά μια άποψη υπό συγκεκριμένες συνθήκες.
-
Dublin wrote:
Δεν ξερω απο ποιο ακουσες ανακριβειες αλλα στο Λονδινο εχω ζησει/δουλεψει 8 χρονια συνεχη. Λονδινο ειναι ειδικη περιπτωση, οι 8 στους 10 δεν εχουν αμαξι (στο κεντρικο Λονδινο, απο ζωνη 3 και μετα ειναι αρκετα ποιο ευκολο να εχεις αυτοκινητο) γιατι τα κοστη να το κρατησεις ειναι παρα πολλα και η χρηση περιορισμενη. Γερμανια πχ γενικα εχουν πολλα αυτοκινητα, ειναι ποιο νορμαλ καταστασεις.
Όχι, δεν άκουσα ανακρίβειες από σένα, πώς σου ήρθε αυτό;! Νόμιζα ότι τα ίδια λέγαμε πάνω κάτω..που διαφωνήσαμε;!
Επειδή και εγώ έχω ζήσει αρκετά χρόνια έξω, νομίζω ότι Ελλάδα κρίνουμε μόνο εξ ιδίων τα αλλότρια, και επίσης νομίζουμε ότι ακόμη είμαστε το κέντρο της 'γης' (όχι, δεν είναι στους Δελφούς!), και επίσης όλοι μας χρωστάνε για τη 'δημοκρατία και τη 'φιλοσοφία' και επειδή νικήσαμε τους Πέρσες..
Όταν παλιά ήμουν έξω, που ακόμη όλα ήταν 'τέλεια' εδώ, όταν με ρωτούσαν για την Ελλάδα τους έλεγα ότι ήταν σαν το Στρουμφοχωριό, όλοι χαζοχαρουμενοι και με καμία ιδέα για το τι συνέβαινε έξω από το δάσος τους αλλά είχαμε τον δικό μας Δρακουμέλ (το πολιτικό προσωπικό).
-
Από εκεί να καταλαβεις.. Μπερδεύεστε και μεταξύ σας!!!!
Σας πειραζω....
Αν θες συνέχισε στο τοπικό της πολιτικής. Συμφωνώ με το τελευταίο ποστ περί αρχαιολατρειας σε υπερβολικό βαθμό. Επειδή διδάχθηκα κλασικές σπουδές, έστω σε βασικό επίπεδο, (αρχαία, φιλοσοφία, λατινικά (εκεί είχαμε ως κείμενα εξάσκησης μικρά φιλοσοφικά δοκίμια των αρχαίων Ρωμαίων), και έπεσα σε ένα φροντιστήριο που έκανε ότι πιο σπάνιο 'αγνωστο αρχαιο κείμενο' υπάρχει το οποίο περιείχε πολλές φιλοσοφικές αναζητήσεις απέκτησα μια αγάπη και έναν σεβασμό. Τον καταλαβαίνω κάποιες φορές τον Αδωνη, χαχαχα, αλλά ναι αυτά απαιτούν γνώση και σπουδή για να τα εκφράσεις σωστά.
Εδω ο κάθε άσχετος και αμόρφωτος για να κρύψει την αδυναμια του στηρίζεται σε ανδραγαθήματα αρχαίων προσωπικότητων και μέσα από αυτό θεωρεί ότι μπορεί να σταθεί στον σύγχρονο κόσμο.
-
-
Για μια ακομα φορα γραφω Car sharing ειχαμε στο Λονδινο απ το 2007. Στην αρχη πολυ κοσμος πηρε καρτα και εγω το κοιταξα αλλα οσοι το δοκιμασαν το παρατησαν, ηταν πολυ ακριβο. Ειδικα τα τελευταια χρονια που βγηκε το Uber, Lyft κλπ δεν αξιζει καν να ασχολεισαι.
Παντως ειδικα με τιμη βενζινης 1.625 που εβαλα δεν μας βλεπω να ξαναγοραζουμε θερμικο. Θα βγαλουμε οσα χρονια μπορουμε με τα τωρινα και μετα Μ3 performance.
-
Απορώ πως το άφησε έτσι η BMW. M3 είναι μόνο ΜΙΑ.
-
Τι μπορούσε να κάνει; Να μοιράζει μια Μ3 σε όποιον αποκαλούσε έτσι το Model 3;
-
To 3 το εβγαλε ετσι για να δειξει οτι το αυτοκινητο που θελει να χτυπησει ειναι το BMW σειρα 3, που ειναι το top selling luxury sports sedan στις ΗΠΑ τα τελευταια 30 χρονια. Κανονικα θα επρεπε να το βγαλει με ενα γραμμα οπως το S, X, Y etc.
-
Tesla originally wanted the Model 3 to be called the Model E, which would have really made the lineup spell out ‘SEXY’, but Ford shut down the plan.
Since 2013, Tesla officials had been referring to the company’s upcoming third generation vehicle as the “Model E”, which would have joined the models S and X in Tesla’s lineup to make “S-E-X” with the Model Y to follow later – the vehicle is confirmed, but has yet to be unveiled or assigned an official public timeframe.
The name stuck for a while, but during the shareholders meeting in July 2014, Tesla CEO Elon Musk revealed that the company had to drop its “Model E” trademark after Ford threatened to sue over having a similar naming scheme. At the time, Musk said that “Ford tried to kill sex.”
Since then, Tesla has been referring to the upcoming third generation vehicle as the “Model 3”, but Tesla is clearly trying to keep “SEX” alive by using three horizontal lines to represent the ‘3’.
https://electrek.co/2016/07/30/tesla-vehicle-naming-convention-sexy-model-y-elon-musk/
-
Σήμερα πηγαίνοντας για το πρώτο σέρβις στη Citroën, είδα λίγο παραπάνω την πλούσια έκδοση του C4 e-Cross με την μπαταρία των 350χλμ, πινακίδωμένο εκθεσιακό επιδοτούμενο το δίναν 31Κ περίπου. Κι άλλα 500+500€ επιδοτούμενα βγαίνει το Wall box.
Αν νομίζει κανείς πως μπορεί να κάνει δουλειά με τα σχεδόν 300χλμ που θα ναι η πραγματική αυτονομία, φαίνεται 'αμαξάρα' και η τιμή πατάει στο έδαφος.
Καλή περίπτωση για ανυπόμονους φανατικούς της μπαταριοκίνησης που καλύπτουν τις προϋποθέσεις. Συγκριτικά 28+ χιλιάδες βγαίνει το ίδιο πλούσιο αυτόματο ντίζελ με την 'άπειρη' αυτονομία και καλές συγκρισιμες επιδόσεις, 25+ χωρίς ζάντες και HUD και κάτι λεπτομέρειες.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης