-
Ήδη για το 2008 αναφέρουν ότι στη βενζίνη περνάει κραδασμούς στο κιβώτιο. Στο diesel δεν συμβαίνει αυτό. Είχα ξεκινήσει να γράφω κατεβατο αλλά βαρέθηκα, ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει ότι θέλει, άλλωστε οι καλύτεροι μικροί diesel είναι οι Γαλλικοί, και ουχί οι Γερμανικοί..
Θα ήθελες να το εξηγήσεις λίγο αυτό; Προκύπτει από κάποιες στατιστικές; Από τις καμπύλες απόδοσης των κινητήρων; Μηππως είναι κάποια λαϊκή δοξασία; Μήπως κάτι άλλο;
Προσωπική μου άποψη είναι ότι όλοι οι μικροί diesel παίζουν περίπου στα ίδια (πολύ καλά) επίπεδα αξιοπιστίας. Αλλά όπως είπες, 'ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει ότι θέλει'. Λογαριασμό θα δώσουμε;
-
https://m.youtube.com/watch?v=-pROqa9HNEA
Εδω ένας βενζινης 3 κιλυνδρων
Γύρε, νομίζω καλύτερα θα ήταν από πλευράς συγκρίσεως να βάλεις το 2008 με τον 1.5 diesel και τον 1.2 βενζίνης. Και πάλι βέβαια, με διαφορετικό κινητό και άλλη απόσταση ηχογράφησης μπορεί να βγούν λάθος συμπερασματα...
-
Ναι σωστα τα λες. Δεν βρήκα αυτό του 1.2 thp, όμως επέλεξα και το έβαλα από το ίδιο κανάλι ακριβώς διοτι το πιθανότερο είναι να γυρίστηκαν τα βίντεο με το ιδιο κινητό. Ακριβώς για αυτον τον λόγο το έβαλα.
-
Σωστός, τότε.
-
-
wantone wrote:
Aν οδηγησεις 2λιτρο ντηζελ BMW θα νομιζεις οτι ειναι βενζινης απο μια νορμαλ εταιρεια. Εχει υψηλα κοκκινα για ντηζελ. Φυσικα ολα αυτα γιατι κανει καλη δουλεια η ηχομονωση οταν εισαι μεσα. Αν ανοιξεις το καπω και βγεις εξω προσφανως θα ακους εντονα τον ντηζεληχο. Αλλα και στον βενζινης θα ακους ηχο και κραδασμους, εκτος απο 6κυλινδρο και 12 κυλινδρο που ειναι τελειως ισσοροπημενοι.
Ο 2λιτρος της Πεζω ντηζελ στο αμαξι φιλου 307 του 2006 περιπου πραγματικα μετα τους καινουριους ιμαντες ειναι μια χαρα πολυ κοντα σε βενζινη σε ομαλοτητα. Το καταλαβαινεις οτι ειναι ντηζελ γιατι αλλαζει ταχυτητες συνεχως (6αρι χειροκινητο) οχι απο τον θορυβο.
Λυπάμαι, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν πιστεύω, γιατί έχω ιδίαν άποψη. Και οι δύο τετρακύλινδροι diesel που ανέφερες δεν μπορεί κανείς (εκτός από τους παντελώς αδιάφορους για τα αυτοκίνητα) να τους μπερδέψει με τους αντίστοιχους βενζινοκινητήρες. Μόνο αν με κάποιο μαγικό τρόπο σε τηλεμεταφέρουν στο εσωτερικό των αυτοκινήτων ενώ ταξιδεύουν σε αυτοκινητόδρομο. Όταν όμως επιταχύνεις από χαμηλές ταχύτητες με ανοιχτό παράθυρο, η 'μαγεία' του diesel θα σε συνοδέψει... Χωρίς να χρειάζεται ούτε το καπό να ανοίξεις ούτε να βγεις έξω.
Σε καθε περιπτωση οπως ειπα εχει γινει τετοια δουλεια στην ηχομονωση σε πολλα μοντερνα αυτοκινητα που με κλειστα παραθυρα δεν ακους τιποτα. Παντως αν θυμιθω τι θορυβο εκανε το Κλειω 1.4 του 1991 που ειχα και αλλα αυτοκινητα εκεινης της εποχης και η βενζινη μπορει να κανει πολυ θορυβο και να εχεις και κινητηρες που ειναι λιγοτερο ομαλοι απο ενα ντηζελ. Για παραδειγμα προσφατο (πριν μερικα χρονια) Μικρα βενζινης με παλαιο ατμοσφαιρικο κινητηρα χωρις τουρμπο και Κλειω με τον νεο τοτε 1.5 ντηζελ. Το κλειω ηταν πολυ ποιο ησυχο. προφανως το Μικρα περα απο ψοφιο κινητηρα ειχε και ελαχιστη ηχομονωση.
Εχω οδηγησει το BMW X1 2.0d και δεν καταλαιβαινεις τιποτα απο θορυβο τραχυτητα επιταχυνοντας με τερμα γκαζι απο φαναρι πολλαπλες φορες. Προφανως καταλαβαινεις την αυξημενη ροπη. Μαλιστα μου αρεσε καλυτερα απο το 2λτ βενζινης λογω ροπης.
-
OK, δίκιο έχεις!
-
Πάμε κ σε επίπεδο χώρας πλέον-> Καναδάς: Στοπ στις πωλήσεις θερμικών κινητήρων
-
Όπου τι εργοστάσια παραγωγής ενέργειας έχουν και γενικότερα πως σκοπεύουν να καλύψουν τη ζήτηση σε ρεύμα;
-
Να δω τι θα κάνουν στις βόρειες επαρχίες που ζουν σαν ερημήτες...
-
Να δω τι θα κάνουν στις βόρειες επαρχίες που ζουν σαν ερημήτες...
μεχρι το 2035...
-
Δεν ξέρω αν το έχει προβάλει κάποιος άλλο φίλος, αλλά το βάζω κ εγώ, σύγριση bmw3 με model 3 συνολικά ως προς το κόστος Tesla Model 3 vs BMW 3 Series Super Transparent Purchase and Cost of Ownership Comparison
-
Όπου τι εργοστάσια παραγωγής ενέργειας έχουν και γενικότερα πως σκοπεύουν να καλύψουν τη ζήτηση σε ρεύμα;
Πυρηνικα, υδροηλεκτρικα, ΦΑ, λιγνιτη (πρεπει να εχει καταργηθει). Πολλα σπιτια εχουν γεννητριες αν κοπει το ρευμα (σε εξτρημ χειμωνες σε περιοχες που τα καλωδια ειναι πανω απο το εδαφος κοβεται, πολλες περιοχες ομως εχουν παντου υπογεια καλωδια).
Λογω κρυου καιρου δυσκολο το βλεπω να καταργηθουν τελειως, περα απο οτι θα ειναι αυτοκτονια γιατι υπαρχει αφθονο πετρελαιο που θα παει στραφι.
-
-
To ίδιο και με άλλα στοιχεία...
-
Ωραία νέα, άντε μακάρι, όταν θα ναι 10-12 ετών το Aircross να πάρω με ένα 20αρικο το επόμενο, κάτι σαν το σημερινό ηλεκτρικό C4 με καμιά 600αρια χλμ αυτονομία που θα φορτίζει σε κάνα τεταρτάκι, να πάω να μείνω μόνιμα στο χωριό που έχω μπαλατεζα.
-
Και βέβαια, να θυμηθούμε τι έλεγαν πριν ολίγους μήνες:
Και μετά μου λέτε ότι αυτοί 'ξέρουν' και ποιος είμαι εγώ που θα μιλήσω και κουραφέξαλα. Πολιτική κάνουν οι μάγκες και το πόπολο ψάχνει να πιαστεί από κάποια δήλωση που του δικαιολογηθεί το αφήγημα για να νιώσει δικαιωμένο.
-
Ποίο αφήγημα; Ποίο πόπολο; Ποια δικαίωση;
Εμείς απολαμβάνουμε τα αυτοκίνητά μας τελευταίας τεχνολογίας, και μόλις έρθει η ώρα για τα ηλεκτρικά, απλά θα πάρουμε το επόμενο μοντέλο.
Ο αγώνας που δίνεις είναι μόνο μέσα στο κεφάλι σου να ξέρεις, κανείς δεν ασχολείται.
Τα λέω με πολύ φιλική διάθεση, γιατί δίνεις μία σταυροφορία χωρίς να υπάρχει εχθρός, χαλάρωσε λίγο και δες το φορουμ λίγο πιο φιλικά.
-
Βρε χριστιανέ μου, δεν έχει κοτσαριστεί εδώ μέσα ή δήλωση του μάγκα; Μαζί και του Τογιοτέτοιου, ότι ορίστε, να που κάποιοι βγαίνουν και λένε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την αλήθεια! Φάτα Dimsaba, ανελέητο φανμπόι τής ηλεκτροκίνησης. Η αλήθεια θα λάμψει.
Φαπ τώρα η κωλοτούμπα από τον μεσιέ! Και ξαναλέω, πολιτική κάνουν και μη μου ξανατρίψετε τις δηλώσεις τους στα μούτρα θεωρώντας ότι δικαιώνεστε!
Ο σταυροφόρος τής μπαλαντέζας!
-
Είμαι με κινητό κια δνε μπορώ να διαβάσω σωστά αλλά....
Θα κοιτούσα πρώτον το γεγονός ότι τα οχηματα τα ονομάζει lev και οχι ηλεκτρικά!
Θα κοιτούσα την πορεία των μετοχών μετά των προηγούμενων δηλώσεων της εταιρίας. Δηλαδη μην είναι η ανακοίνωση αυτή απλώς ένα damage control στο σημερα Με διάφορους στόχους για το μέλλον.... Και βλέπουμε για αύριο.
Αυτός που πραγματικά έχει ευκαιρίες να έχει πρακτικά για όλον τον κόσμο ηλεκτρικά είναι η..... Toyota με την μεγάλη επενδυση της στις μπαταρίες στερεάς μορφής. Εδώ δεν διάβασα κάτι τέτοιο. Άρα τι σημαίνοθν τα δις σε επενδυση μπαταριων; Ποιας τεχνολογίας;
Αφήστε τον Ζηκο ήσυχο. Έχει αγάπη και ευαισθησίες για το περιβάλλον και τις εκφράζει μέσα από την ενημέρωση και υπενθύμιση πιο οικολογικών προτάσεων. Καλά κάνει. Ασχέτως αν δεν συμφωνω σε πρακτικό επίπεδο μαζί του. Καλά κάνει. Εδώ άλλοι ειναι σταυροφόροι κάποιου ομίλου και δεν ενοχλεί, ο Ζηκος σας ενοχλεί;
Εγω τα μισά από τα ηλεκτρικά από τον Ζηκο τα έμαθα, δνε μυρισα τα νύχια μου. Αυτός δίνει όλα τα links που μας ενημερώνουν.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης