-
Και να γίνει διακοπή, πόσο θα κρατήσει; 10'; 20'; 30'; Ε και; Τι διάφορα θα κάνει σε μια ολονυχτία φόρτιση; Καμία!
-
Ετσι κ αλλιώς, όλοι νομιζω συμφωνούμε οτι το ηλεκτρικό ειναι για αστικές μετακινήσεις κ συνήθως υπάρχει κ δεύτερο θερμικό όχημα...
Τώρα με κάλυψες!
-
Σωστό αυτό με τις διακοπές ρεύματος, αν και ακραίο φυσικά. Μένοντας στο θέμα φόρτισης, θα αναφέρω ένα σενάριο, πολύ πιο σοβαρό αυτή τη φορά, για το οποίο πιστεύω ότι το πολύ σε 5 χρονάκια θα είναι μόνιμη πληγή:
Διακοπές σε κάποιο νησί, τριήμερο σε κάποιο βλαχοχώρι από τα χιλιάδες που έχουμε, απόκριες στην Πάτρα, αγίου Πνεύματος σε κάποιο δημοφιλή προορισμό επίσης, μια ιβέντ/συναυλία/εμποροπανήγυρις μείζονος σημασίας κάπου όπου κατά τεκμήριο γίνεται λαικό προσκύνημα,κ.ο.κ.
Και γενικά, κάθε σενάριο όπου εντελώς ξαφνικά μια συγκεκριμένη περιοχή που κατοικείται από π.χ. α μόνιμο κόζμο , κάποια στιγμή ξαφνικά κατακλύζεται από x50α επισκέπτες οι οποίοι καταφτάνουν ταυτόχρονα και μαζικά με ηλεκτρικά ιχ, σκούτερ και μοτοσυκλέττες, αύριο και με λεωφορεία τέτοια. Θα μείνουν για μερικές μέρες, και θέλουν να κάνουν και τις βόλτες τους τριγύρω σε αξιοθέατα, μουσεία, παραλίες, πίστες σκι, παραδοσιακούς οικισμούς, ταβερνεία,κ.ο.κ.
Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει? Ποιός θα πρωτοφορτίσει από αυτούς? Πόσες ΧΙΛΙΑΔΕΣ φορτιστές δ.χ. πρέπει να στηθούν σ'αυτά τα κωλοχώρια, να είναι σχεδόν άπραγοι όλο το χρόνο για 2 μήνες κοζμοσυρροή τα σαββατοκύριακα, το πάσχα, το καλοκαίρι? Ποιός θα πληρώσει όλα αυτά τα έξοδα (νταξ' ρητορική ερώτηση, το πόπολο φυσικά). Ποιός θα πρωτοτραβήξει καρούλι με μπαλαντέζα από το κάμπινγκ/ξενοδοχείο/ξενώνα που διαμένει μέχρι το γιωταχί του στο πάρκινγκ, αν είναι τυχερός, ή έξω στο καλντερίμι σε άλλη περίπτωση? Πόσες ασφάλειες θα πέφτουν από την υπερφόρτωση, ιδιαίτερα σε μη διασυνδεδεμένα νησιά? Πόσα καλώδια θα κάνουν 'φτερά' από πονηρούληδες? Ποιός επισκέπτης που ήρθε να ηρεμήσει για λίγες μέρες θα ξενυχτήσει στο δρόμο ή στη βεράντα του φυλώντας καραούλι μπας και αδειάσει καμία θέση για να κοτσάρει το δικό του να φορτίσει κι αυτός, αλλά και για να μην του πάρουν τα καλώδια? Πώς θα το κάνεις αυτό π.χ. στα Ζαγοροχώρια στο καταχείμωνο ή στην Οία το κατακαλόκαιρο, όπου έχεις παρκάρει στην πλακόστρωτη πλατεία, 100 μέτρα παρακάτω και γύρω γύρω υπάρχουν πεζόδρομοι ή καλντερίμια? Πόσο θα κοστίζει η κάθε kwh σε αυτές τις περιπτώσεις? Πως θα λειτουργήσει η υπόλοιπη κοινωνία, όταν δεν θα επαρκεί το ρεύμα για όλους στα συγκεκριμένα αυτά χρονικά διαστήματα? Πως θα έχεις οδοφωτισμό/θερμοσίφωνα/ερκοντίσιο/κουζίνα/θέρμανση/συναγερμούς/ανελκυστήρες, γενικά οτιδήποτε ηλεκτρικό σε αυτές τις συνθήκες ολιγοήμερης υπερβάλλουσας ζήτησης ρεύματος? Πόσα χρόνια απαιτούνται για να υλοποιηθούν αυτές οι ακραίες υποδομές ανά την επικράτεια, σε ποιό βαθμό θα υλοποιηθούν και με τι κόστος, και στο ενδιάμεσο ο ηλεκτρόβιος πως θα φορτίζει το εργαλείο του?
-
Τώρα με κάλυψες!
Μα δεν είπα ποτέ οτι ένα ηλεκτρικό είναι για ταξίδια... απλά όπως κ εγώ, μπορείς να κάνεις ταξίδι με συγκεκριμένες προυποθέσεις, αλλά δεν ειναι σίγουρα η καλύτερη λύση. Πόσα χιλιόμετρα σε ταξίδια όμως κάνει κατά μέσο όρο ο Έλληνας αστός?
-
Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει? Ποιός θα πρωτοφορτίσει από αυτούς?
Αυτό είναι πολύ σωστό που αναφέρεις, κ έχει αναφερθεί σε παλαιότερα posts, οτι δηλαδή με τις υπάρχουσες υποδομές δικτύου κ παραγωγής ενέργειας δεν καλύπτεται η ζήτηση ρεύματος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αν το ποσοστό αυτών αυξηθεί κατακόρυφα. Βέβαια στην Ελλάδα δεν βλέπω κάτι τέτοιο άμεσα, ωστόσο όλοι οι πάροχοι νομίζω προς ιδίων όφελος, θα αυξήσουν την παραγωγή πχ τις νυχτερινές ώρες, ενώ η ΔΕΔΔΗΕ που σύντομα θα ιδιωτικοποιηθεί, πρέπει να ρίξει αρκετό χρήμα σε αναβάθμιση του δικτύου. Με τους ρυθμούς που προχωράει η Ελλάδα στην ηλεκτροκίνηση, δεν θα έχουμε πρόβλημα...
-
Σα να είμαστε στο 1900 και να ακούω τους αρνητές των αυτοκινήτων να λένε 'και πού θα βρίσκω εγώ βενζίνη στη μέση του πουθενά; Ενώ τώρα, όπου και να είμαι, το άλογό μου θα βρει χορτάρι για να φάει'. 'Και πού θα παρκάρουν τόσες χιλιάδες αυτοκίνητα έξω από το σαλούν; Τώρα τα στριμώχνουμε δίπλα στην ποτίστρα'. 'Κι αν μου ανοίγουν το ντεπόζιτο και μου κλέβουν τη βενζίνη; Ενώ δεν μπορούν να ανοίξουν το στομάχι του αλόγου να του πάρουν το σανό'.
Το σενάριο που αναφέρεις ΙΣΩΣ παίζει στην Ελλάδα του 2057, όχι του 2020. Αλλά και τότε, δε θα προσγειωθούν τα ηλεκτρικά ουρανοκατέβατα, αλλά θα αυξηθούν σταδιακά. Όπως σταδιακά θα αυξηθούν κι οι υποδομές. Εν τω μεταξύ, μιλάμε για μία τεχνολογία που καλπάζει. Πριν 10 χρόνια, τα 120 χιλιόμετρα αυτονομίας του Leaf ήταν κοσμογονικά σε σχέση με τις προηγούμενες υλοποιήσεις, ενώ τώρα μιλάμε για 600+ και βάζουμε τα γέλια με τα 120. Ούτε μπορούμε να φανταστούμε τι θα ισχύει σε 30-40 χρόνια από τώρα. Μπορεί να φορτώνεις 1.000 χιλιόμετρα αυτονομίας σε 19'. Μπορεί κι όχι. Κανείς δεν ξέρει.
Βλέπω ότι σας έχει πιάσει μία απίστευτη περμούρα να ακυρώσετε την ηλεκτροκίνηση και κατεβάζετε όποια απίθανη ιδέα σάς έρχεται στο μυαλό. Διαβάσαμε χτες και για ολονύχτιες διακοπές ρεύματος, λες κι είμαστε σε χωριό στην επαρχία της Κινσάσας στο Κονγκό...
Το γράφω μία ακόμα φορά: δεν υπάρχει λόγος να νιώθετε πίεση να αποδεχτείτε τα ηλεκτρικά. Δε σας επιβάλλει κανείς να τα αγοράσετε, ώστε να βρείτε 1.002 απίθανους λόγους να τα απορρίψετε. Υποτίθεται ότι έχουμε μια πολιτισμένη συζήτηση, εγώ τουλάχιστον προσπαθώ να γράφω μόνο με επιχειρήματα, χωρίς να προσβάλλω κανέναν κι από την άλλη διαβάζουμε από ανακρίβειες (πάλι χτεσινό δημοσίευμα) μέχρι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Δε σου αρέσει; Θέλεις την ένταση της βενζίνης; Γουστάρεις ήχο; Κάνεις τακτικά μεγάλα ταξίδια και θες την ξεγνοιασιά του καυσίμου; Σου αρέσει να καβαλάς το Jimny σου και να χάνεσαι στην Πίνδο; Με γεια σου, με χαρά σου. Μην πάρεις ΠΟΤΕ ηλεκτρικό. Μη νιώθεις υποχρεωμένος να απορρίψεις μια άλλη μορφή αυτοκίνησης, εφευρίσκοντας ό,τι κουλό μπορείς να φανταστείς.
Για τελευταία φορά κάνω έκκληση για αλληλοσεβασμό και πολιτισμένο διάλογο. Η τελευταία φορά που υπήρχε τέτοιος ήταν το χτεσινό post του Dstou για τα προβλήματα φόρτισης στην Καλιφόρνια. Το οποίο θα σχολιαστεί εν καιρώ.
Αυτά και την αγάπη μου. Συγγνώμη αν ακούγομαι απόλυτος αλλά αν δεν μπορούμε να σεβόμαστε τη νοημοσύνη των υπολοίπων μελών, τι νόημα έχει το φόρουμ;
-
Όσο αναφέρονται οι υποδομές ως αρνητικό, θυμάμαι που διάβαζα κάτι ανάλογα ιστορικά άρθρα από το 1890-1900 για το πως απλά ταΐζεις τα άλογα και οι άμαξες δίχως άλογα χρειάζονται να κουβαλάς κουβάδες με παραφίνη-βενζίνη μαζί σου και δεν είναι βολικές επειδή δεν μπορείς απλά να βρεις τα κατάλληλα καύσιμα εκτός των μεγάλων βιομηχανικών πόλεων.
Φυσικά και όταν αυξηθεί κατακόρυφα η χρήση ηλεκτρικών θα δούμε και αύξηση των υποδομών. Λογικό δεν είναι;
Τουλάχιστον σε χώρες που υπάρχει σχεδιασμός.
Από την άλλη θα δούμε πτώση σε ενεργειακές ανάγκες από επιχειρήσεις/μεταφορές συμβατικών καυσίμων. Από τα βενζινάδικα έως τα διυλιστήρια, θα έχουν όλα πτώση στις ανάγκες επειδή οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις θα πάνε στα ηλεκτρικά.
Το τελικό ενεργειακό ισοζύγιο θα είναι πολύ μικρότερο ή ακόμη και θετικό λόγω του πόσο περισσότερο αποδοτικά είναι τέτοια οχήματα.
-
Για τελευταία φορά κάνω έκκληση για αλληλοσεβασμό και πολιτισμένο διάλογο. Η τελευταία φορά που υπήρχε τέτοιος ήταν το χτεσινό post του Dstou για τα προβλήματα φόρτισης στην Καλιφόρνια. Το οποίο θα σχολιαστεί εν καιρώ.
Ωραίος, πολύ σωστός φίλε, όλες οι πλευρές πρέπει να χαλαρώσουμε. δημοκρατία έχουμε ο καθένας κάνει τις επιλογές του, δεν χρειάζεται να γινόμαστε ακραίοι. Κ εγώ προσωπικά εχω οδηγηθεί σε ακραίες συμπεριφορές το αναγνωρίζω, αλλά πρέπει όλοι να μιλάμε πολιτισμένα κ ρεαλιστικά.
-
Α μπράβο, γιατί κι εσύ έχεις βάλει το λιθαράκι σου για να το παίρνουν πατριωτικά και να υπάρχει πόλωση. Ούτε ξέρω πόσες φορές έχω διαβάσει το 'μου πληρώνει το ρεύμα το αφεντικό οπότε ΕΜΕΝΑ με συμφέρει'. Οι υπόλοιποι ας είχατε καλό αφεντικό!
Είναι απίστευτο πώς έχουμε χωριστεί τόσο έντονα στα δύο, ίσως είναι χαρακτηριστικό της φυλής μας. Εν τω μεταξύ, εγώ έχω υγραέριο 15ετίας, το ξεκαθαρίζω γιατί μερικοί μπορεί να θεωρούν ότι έχω ηλεκτρικό και προσπαθώ να δικαιολογήσω την αγορά μου.
-
Α μπράβο, γιατί κι εσύ έχεις βάλει το λιθαράκι σου για να το παίρνουν πατριωτικά και να υπάρχει πόλωση.
Το δέχομαι, όμως πρέπει κ εσείς να καταλάβετε οτι το επιχείρημα οτι το ηλεκτρικό δεν πάει με 150 κτλ κ επειδή πληρώνω μεγάλο πόσο θέλω αυτοκίνητο επιδόσεων...δεν στέκει. Δεν πληρώνεις bmw 3 λιτρη με 250 αλογα... πρέπει όλοι να καταλάβουμε οτι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτά τα ποσά. Αντιλαμβάνομαι οτι το αρχικό κόστος παραπέμπει σε άλλες κατηγορίες αυτοκινήτων, αλλά πλέον όλα τα αυτοκίνητα έχουν ανέβει σε κόστος.
-
Γενικά υπάρχει μεγάλη αντίδραση, ιδίως από τους Έλληνες, για πολλούς λόγους.
-
Το πατροπαράδοτο 'οι κουτόφραγκοι πάλι χαζομάρες κάνουν, εμείς κσέρουμε ότι η μπετζίνα θα είναι καλύτερη'. Ιδιαίτερα προφανές από μπαρμπάδες με κάτι opel από το 1978. Τεχνοφοβία γενικά.
-
'Θέλουν να μας επιβάλουν να αγοράσουμε κάτι νέο'. Οι 'εγώ θα πληρώσω τα ηλεκτρικά', ενώ το πρόβλημα δεν είναι ο εξηλεκτρισμός, αλλά ποιον ψήφισαν εδώ και 40 χρόνια.
-
Μηχανικοί και λοιποί που έχουν μαγαζί σε κάθε γωνία.
<li>Ιδίως μαστρομήτσοι και παραγιοί που βγάζουν το ψωμί τους κοροϊδεύοντας τον κόσμο με φο ανταλλακτικά και ψευτοεπισκευές που χρεώνουν στο θεό
</li>
-
Μαντράδες και υπάλληλοι που φέρνουν τα γυρισμένα ντίζελ και λοιπά σαπάκια
-
Βενζινάδες και υπάλληλοι που πουλάν μαυρόζουμο ως βενζίνη
-
petrolheads που βλέπουν τα 'geeks-φλώρικα ηλεκτρικά' να πατάν τα τίμια χώματα τους
<li>Ιδιαίτερη μνεία σε γκάγκουρες που εξισώνουν το ιδιαίτερα ενοχλητικό-θορυβώδες σαπάκι τους με τον ... τους.
</li>
-
Αυτοί που νομίζουν ηλεκτρικό==αυτόνομο και γράφουν για τα μπλιμπλίκια που δεν θα αφήνουν τον οδηγό να απολαύσει την οδήγηση
-
Τέλος οι 'να πσοφήσει η κατσίκα του γείτονα' τύποι που απλά δεν μπορούν να αγοράσουν ηλεκτρικά και πάνε από σάπιο μεταχειρισμένο σε σάπιο μεταχειρισμένα
Στο εξωτερικό υπάρχει πολύ λιγότερη αντίδραση σε αυτά, λόγω νοοτροπίας απέναντι στην τεχνολογία, σωστού πολιτικού κλίματος και φυσικά ανώτερης παιδείας και κοινωνίας.
BTW: Από ότι είδα πολλοί επαγγελματίες που θα χάσουν πολλά με τον εξηλεκτρισμό γυρνάνε και στα γιουτούμπια-φόρουμ για να κράξουν.
-
-
Βλέπω ότι σας έχει πιάσει μία απίστευτη περμούρα να ακυρώσετε την ηλεκτροκίνηση και κατεβάζετε όποια απίθανη ιδέα σάς έρχεται στο μυαλό. Διαβάσαμε χτες και για ολονύχτιες διακοπές ρεύματος, λες κι είμαστε σε χωριό στην επαρχία της Κινσάσας στο Κονγκό...
Επειδή το λές για εμένα (μην ντρέπεσαι, πές όνομα...αχαχα!!), θα σε παρακαλέσω να διαβάζεις πιο προσεκτικά.
Έγραψα, ότι εάν είχα τρόπο φόρτισης στο σπίτι μου θα είχα ΗΔΗ αγοράσει ηλεκτρικό! Άρα ΔΕΝ την ακυρώνω, ίσα ίσα. Απλά το βλέπω αντικειμενικά, με τα μύρια όσα προβλήματα και δεν εθελοτυφλώ οτι το έκαναν για το περιβάλλον ή όποια άλλη μπούρδα μας πασάρουν. Και ναι τα προβλήματα είναι πολλά όταν καλείσαι να πληρώσεις τόσα χρήματα (εαν έκαναν €5.000 δεν θα συζητάγαμε για τα προβλήματα, όλοι θα είχαμε από ένα 2ο ή 3ο για την πόλη), θές κάτι που να σου κάνει την ζωή πιο εύκολη από την υφιστάμενη κατάσταση και όχι πιο δύσκολη.
Όσο για τις διακοπές, δεν ξέρω που μένεις και τι γίνεται αλλά στις περιοχές που μένω εγώ ναι συμβαίνει να έχουμε διακοπή ρεύματος το βράδυ για αρκετές ώρες. Όπως και στο νησι της συζύγου που παραθερίζω κάθε καλοκαίρι έχει συχνά διακοπές.
-
Μ' αρέσει που ο dimsabas είναι υπέρ του πολιτιζζμένου διαλόγου, άσχετα αν κάθε δεύτερη λέξη είναι απαξιωτικός χαρακτηρισμός για όσους υπογραμμίζουν τις δεκάδες πραγματικές αδυναμίες του να χρησιμοποιεί κάποιος ηλεκτρικό στην Ελλάδα σήμερα.
Κατά τα άλλα, υπάρχουν στην κουβέντα δυο τρεις δογματικοί υποστηρικτές των σημερινών ηλεκτρικών, εκ των οποίων ένας έχει ένα μεταχειρισμένο με το σκεπτικό φθηνή μετακίνηση εντός πόλης επειδή τυχαίνει κι έχει δωρεάν φόρτιση και μερικές δεκάδες ιδιοκτήτες θερμικών που όντας τρελοί αναχρονιστές, περιμένουν πότε θα λυθούν τα πολλά προβλήματα που καταγράφουμε για να αγοράσουν κι αυτοί ηλεκτρικό.
Και για να τα συνοψίσουμε τα δεκάδες προβλήματα, αποτελούν το εξής ένα: ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ σημερινής τεχνολογίας. Το πιθανότερο είναι σε χώρες με τις Ελληνικές συνθήκες, δηλαδή τις περισσότερες Μεσογειακές, να μη λυθούν ικανοποιητικά εντός της 15ετίας τα προβλήματα αυτά (Μπαταρίες), αλλά ας πούμε οι επόμενες 1-2 γενιές υβριδικών να είναι τόσο αποτελεσματικά που όλοι να έχουμε τέτοιο. Ή να προκύψει κάποια επανάσταση στην αποθήκευση ενέργειας που να αλλάξει όλα τα δεδομένα.
-
Και για να αλλάξω λίγο το mood, διάβαζα τεστ του ηλεκτρικού Kona (σε 4Τ & Drive). Αυτό ναι, είναι εξαιρετικό!! Μεγάλη αυτονομία και σχετικά λογική τιμή, με χώρους επίσης και με έξυπνο σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Το Κονα (με την μεγάλη μπαταρία) θα μπορούσε να μοναδικό αυτοκίνητο μιας οικογένειας που μπορει να φορτίζει σπίτι.
-
Και για να τα συνοψίσουμε τα δεκάδες προβλήματα, αποτελούν το εξής ένα: ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ σημερινής τεχνολογίας. Το πιθανότερο είναι σε χώρες με τις Ελληνικές συνθήκες, δηλαδή τις περισσότερες Μεσογειακές, να μη λυθούν ικανοποιητικά εντός της 15ετίας τα προβλήματα αυτά (Μπαταρίες), αλλά ας πούμε οι επόμενες 1-2 γενιές υβριδικών να είναι τόσο αποτελεσματικά που όλοι να έχουμε τέτοιο. Ή να προκύψει κάποια επανάσταση στην αποθήκευση ενέργειας που να αλλάξει όλα τα δεδομένα.
Το θέμα με τις θερμοκρασίες- μπαταρίες ειναι μεγάλο, έχεις απόλυτο δίκιο. Πριν πάρω το leaf το έψαξα, διότι το συγκεκριμένο δεν έχει υγρόψυκτο σύστημα μπαταριών αλλά αερόψυκτο με όλα τα μειονεκτήματα που αυτό συνεπάγεται. Επανάσταση, προσωπικά δεν περιμένω αυτή την 10ετία, μεγάλη βελτίωση σίγουρα, αλλά οχι ικανή να τραβήξει πολύ μεγάλο ποσοστό ιδιοκτητών ΙΧ στα ηλεκτρικά.
-
Kona 64 έχει ο Evans1969, που έχει γράψει κι εδώ μέσα. Τον διαβάζω στο ΦουΜπού και το έχει λιώσει στα χιλιόμετρα. Απολαμβάνει την ποιότητα ζωής που του προσφέρει, τόσο εντός πόλης, όσο και με τα πολύ φθηνά ταξίδια.
Ποιος από εδώ μέσα έχει μεταχειρισμένο ηλεκτρικό για την πόλη; Εγώ είπα ότι ΘΑ ΗΘΕΛΑ να αγοράσω, δεν έχω.
-
Ο bekiaris εχει leaf, dimsabas.
Ειπαμε, ειναι απο τους τυχερούς που δουλευουν σε γραφείο και μπορεί να φορτισει στη δουλειά του. Δεν ξέρω αν έχει και παρκινγκ στο σπίτι του. Πχ εγώ που κάνω διαδρομές λόγο δουλειάς εν ώρα εργασίας και παρκάρω στο δρόμο (μπορεί και 300 μετρα από το σπίτι μου) δεν προβλέπεται τα επόμενα 15 χρόνια να μπορώ να πάρω ηλεκτρικό.
Αυτά είναι τα σημαντικά προβλήματα της ηλεκτροκίνησης, εχουν μέλλον μέχρι να λυθούν. Ελπίζουμε και θέλουμε όλοι να λυθούν
-
Πχ εγώ που κάνω διαδρομές λόγο δουλειάς εν ώρα εργασίας και παρκάρω στο δρόμο (μπορεί και 300 μετρα από το σπίτι μου) δεν προβλέπεται τα επόμενα 15 χρόνια να μπορώ να πάρω ηλεκτρικό.
Αυτά είναι τα σημαντικά προβλήματα της ηλεκτροκίνησης, εχουν μέλλον μέχρι να λυθούν. Ελπίζουμε και θέλουμε όλοι να λυθούν
Μαι πολύ καλή (αλλά κοστοβόρα) λύση είναι να υπάρχουν στον δρόμο φορτιστές (όπως παλιά τα παρκόμετρα!) και να φορτίζει όποιος παρκάρει. Αλλά να είναι 1 φορτιστής ανά θέση στάθμευσης (οι διπλοί, όπως στις μαρίνες).
-
Μαι πολύ καλή (αλλά κοστοβόρα) λύση είναι να υπάρχουν στον δρόμο φορτιστές (όπως παλιά τα παρκόμετρα!) και να φορτίζει όποιος παρκάρει. Αλλά να είναι 1 φορτιστής ανά θέση στάθμευσης (οι διπλοί, όπως στις μαρίνες).
Την κατάληξη των παρκομέτρων την ξέρεις νομίζω. Επίσης μιλάς για πάνω από 3μυρια τέτοιες θέσεις.
Η βασική προϋπόθεση για πλήρη επικράτηση των ηλεκτρικών είναι να λυθεί το θέμα φόρτιση για όλους. Αυτό γίνεται με έναν τρόπο μόνο. Να γκρεμιστούν όλα τα κτήρια που δεν έχουν όσες θέσεις πάρκινγκ όσες οι χρήστες τους, ώστε εκεί να τοποθετηθούν wallbox που θα φορτίζουν τα αμάξια.
Εντάξει είμαστε στο 2020 με Κουλή πρωθυπουργό, ένας σεισμός 7-8 Ρίχτερ που θα γκρεμίσει όλη την Ελλάδα είναι πιθανός, ειδικά σήμερα Παρασκευή και 13.
-
Δυστυχώς κ εγω ζω σε περιοχή που έχει πρόβλημα με διακοπές ρεύματος, ειδικά το δικό μας τετράγωνο, δεν ξέρω γιατί, έχει κάποια διακοπή σε εβδομαδιαία συχνοτητα, για αυτό έχω 4 ups. Πού να ακούσεις να χτυπάνε όλα μαζί κάτι 2-3 το πρωί! Σε προαστιο, κέντρο-αποκεντρο μένω. Μερικές φορές κάνει πάνω από 5 ώρες να επανέλθει. Αθήνα 2020.
Δεν διαφωνεί κανένας ότι τα ηλεκτρικά είναι το μέλλον, απλά θα έρθει - δεν είναι ακόμη εδώ.
Εγώ φέτος 'προσπάθησα' για ηλεκτρικό scooter/ποδήλατο και δεν μου έκανε καμία λύση, δυστυχώς θα επενδύσω μερικές χιλιάδες ευρώ για 2κυκλο και θα πάω πάλι σε βενζινουλα, ήθελα το 21 να με βρει με κάτι ηλεκτρικό να μπω και εγώ στο μέλλον, αλλά όσο και να το τράβαγα δεν βόλευε. Κάποιους άλλους τους βολεύει, τίποτα από τα 2 δεν είναι κατακριτέο, απλά ένα αυτοκίνητο είναι μια μεγάλη δαπάνη, για πολλούς δεν είναι εύκολο να κάνουν ένα τέτοιο 'πείραμα', εδώ θα είμαστε να τα λέμε.
Με πολιτισμένο τρόπο πάντα, δεν χρειάζονται κατηγόριες και πόλωση σε ένα τόσο απλό και προσωπικό θέμα!
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης