-
Εξαιρετικό ενδιαφέρον! Άρα σου κοστίζει κάπου στα 1,8 ευρώ στα 100. Αυτό που με χαλάει στο Leaf είναι ότι έχει μπόλικο αμάξωμα, οπότε δε σου βγάζει ότι είναι αστικό μοντέλο. Αλλά με 100-120 χιλιόμετρα αυτονομίας, μόνο αστικό μπορώ να το φανταστώ. Ενώ η Ζωή της Renault μού κάνει πολύ πιο ταιριαστή για αστική χρήση. Μικρές διαστάσεις, μικρή αυτονομία, όλα καλά.
Από την άλλη, σκέφτεσαι ότι αν είναι να δώσεις 12,5 χιλιάρικα μετρητά, μήπως να τα δώσεις για καινούριο Citigo και να βάλεις δόσεις τα υπόλοιπα; Εγγύηση, καινουργίλα, αυτονομία που περισσεύει.
Κάποια στιγμή πρέπει να καθήσω να γράφω τις εντυπώσεις μου από την οδήγηση του e-208 και του Leaf 40 kWh. Για να μη σας κρατάω σε αγωνία (και δεν μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ), ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ! Η ηλεκτροκίνηση είναι πολύ μπροστά.
-
Η λογική μου είναι σε 3-4-5 χρόνια που θα πέσει η αυτονομία του κάτω από 80-90 χλμ (κάθε χρόνο πέφτει λογικά γύρω στο 3%) να πάρω μια καινούργια μπαταρία με 2-3κ και να κρατήσω το αυτοκίνητο για πολλά χρόνια (καθότι θα χρειαστώ άμεσα 3ο+4ο αυτ/το για τις κοράκλες που μεγαλώνουν) Ιδωμεν κατά πόσο θα δικαιωθω..
Καλορίζικο κ welcome. Μου φαίνεται αρκετά αισιόδοξο το 3% αλλά μακάρι να το καταφέρεις. Εχει μεγάλη σημασία η φόρτιση με μεγάλη διάρκεια. Balex, τι σε ώθησε να πάρεις ηλεκτρικό?
-
Εξαιρετικό ενδιαφέρον! Άρα σου κοστίζει κάπου στα 1,8 ευρώ στα 100. Αυτό που με χαλάει στο Leaf είναι ότι έχει μπόλικο αμάξωμα, οπότε δε σου βγάζει ότι είναι αστικό μοντέλο. Αλλά με 100-120 χιλιόμετρα αυτονομίας, μόνο αστικό μπορώ να το φανταστώ. Ενώ η Ζωή της Renault μού κάνει πολύ πιο ταιριαστή για αστική χρήση. Μικρές διαστάσεις, μικρή αυτονομία, όλα καλά.
Από την άλλη, σκέφτεσαι ότι αν είναι να δώσεις 12,5 χιλιάρικα μετρητά, μήπως να τα δώσεις για καινούριο Citigo και να βάλεις δόσεις τα υπόλοιπα; Εγγύηση, καινουργίλα, αυτονομία που περισσεύει.
Κάποια στιγμή πρέπει να καθήσω να γράφω τις εντυπώσεις μου από την οδήγηση του e-208 και του Leaf 40 kWh. Για να μη σας κρατάω σε αγωνία (και δεν μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ), ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ! Η ηλεκτροκίνηση είναι πολύ μπροστά.
Αναμένω (με αγωνία) τις εντυπώσεις απο το e208
-
Τα έχουν γράψει τόσοι και τόσοι, τι ιδιαίτερο θα έχει η δική μου γνώμη; Άσε που θα αργήσω να γράψω σεντόνι (ή θα καταλήξω να γράψω κάτι πολύ συντομότερο) γιατί αγόρασα ηλεκτρικό ποδήλατο βουνού κι έχω πωρωθεί. Γράφω πολλά για αυτό σε ποδηλατικά φόρουμ, όταν δεν κάνω βόλτες.
-
Τα έχουν γράψει τόσοι και τόσοι, τι ιδιαίτερο θα έχει η δική μου γνώμη; Άσε που θα αργήσω να γράψω σεντόνι (ή θα καταλήξω να γράψω κάτι πολύ συντομότερο) γιατί αγόρασα ηλεκτρικό ποδήλατο βουνού κι έχω πωρωθεί. Γράφω πολλά για αυτό σε ποδηλατικά φόρουμ, όταν δεν κάνω βόλτες.
Για στείλε κανένα λινκ και για αυτό γιατί γλυκοκοιτάζω ένα Focus mtb για να ξεκινήσω την εξερεύνηση Πεντέλης και Υμμητού ώπου προς το παρόν χαίρομαι τους ασφάλτινους μόνο δρόμους.
-
Πήρα το Cube Hybrid Reaction Pro 500, αλλά ήταν το προτελευταίο μοντέλο στο μέγεθός μου (23). Πάρα πολύ δύσκολα θα βρεις διαθέσιμο ποδήλατο. Μιλάμε για τα μοντέλα του '21 κι είναι εξαντλημένα ήδη. Έχει γίνει χαμός με την επιδότηση.
Ο Γατσούλης μού έλεγε ότι ένα Orbea που μου άρεσε θα είχε παράδοση τον Μάιο. Είχα ξεχωρίσει κι ένα Focus διπλής ανάρτησης με αρχική κάπου στα 4 χιλιάρικα, μου το άφηνε 3.600 και παράδοση σε ένα μήνα. Δεν μπορούσα να φτάσω τόσο ψηλά όμως.
-
balex wrote:
Η λογική μου είναι σε 3-4-5 χρόνια που θα πέσει η αυτονομία του κάτω από 80-90 χλμ (κάθε χρόνο πέφτει λογικά γύρω στο 3%) να πάρω μια καινούργια μπαταρία με 2-3κ και να κρατήσω το αυτοκίνητο για πολλά χρόνια (καθότι θα χρειαστώ άμεσα 3ο+4ο αυτ/το για τις κοράκλες που μεγαλώνουν) Ιδωμεν κατά πόσο θα δικαιωθω..
Καλορίζικο κ welcome. Μου φαίνεται αρκετά αισιόδοξο το 3% αλλά μακάρι να το καταφέρεις. Εχει μεγάλη σημασία η φόρτιση με μεγάλη διάρκεια. Balex, τι σε ώθησε να πάρεις ηλεκτρικό?
Εχω εδω και 7-8 χρόνια ασχοληθεί με ηλεκτρικά ποδήλατα και scooter, πιο πολύ απολαμβάνω την ησυχία της ηλεκτρικής μετακίνησης.
Τα τελευταία 2 χρόνια λόγω μείωσης των εισοδημάτων μπήκα στη λογική της περικοπής των οικογενειακών παγίων κι απ τη στιγμή που οικογενειακά κάνουμε περίπου 30-35κ χλμ το χρόνο η λογική λέει γιατί να μη κάνεις τα 20-25 απ αυτά όσο πιο οικονομικά γίνεται ?
Πήρα το ληφ περίπου όσο έδωσα το Ignis Mod'17 πιου έδωσα οπότε δενυπήρχε στην εξίσωση και ο όρος απόσβεση, η απόφαση ήταν σχετικά εύκολη
-
Ναι, με τέτοιες κινήσεις ανταλλαγής, χρήση στα πολλά χλμ. σε κυκλικές διαδρομές και φόρτιση αποκλειστικά με νυχτερινό τιμολόγιο, πέφτουν αρκετά τα κοστολόγια. Ερώτηση, από τεχνική κάλυψη ποιά είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στη χώρα μας απέναντι σε ένα μοντέλο που δεν εισήχθη ποτέ, παρά μόνο ο διάδοχός του? Υπάρχει τεχνογνωσία? Υπάρχουν κοινά ανταλλακτικά? Έχει παρουσιαστεί πρόβλημα σε κανέναν, και πως το έλυσε?
-
Πήρα και εγώ ένα ηλεκτρικό cube. Τώρα κάνω την 2η φόρτιση του μετά απο μια βδομάδα.
που γράφεις dimsabas; -
Αλήθεια έχει υπολογίσει κανείς ποσό ρεύμα παίρνει η φόρτιση ενός πχ powerpack 500; (36v, 2A, 7,5 ώρες )
-
Δεύτερη φόρτιση; Σήμερα έκλεισα κι εγώ μία εβδομάδα, 191 χιλιόμετρα παρακαλώ. Κάμποσα ήταν όντως για commuting. Γιατί καλή κι η διασκέδαση αλλά να αντικαταστήσουμε και τα ΙΧ, για αυτό μας βοήθησαν και στην αγορά τους άλλωστε.
Γράφω στο φόρουμ του Cyclist.
-
-
-
https://www.autoblog.gr/2020/10/30/deuterh-anaklhsh-tou-polestar-2-se-ena-mhna/
Παιδικές ασθένειες... γιατί η Tesla δεν είχε τέτοια προβλήματα? εγώ βλέπω οτι υπάρχει ανταγωνισμός κ ειναι προς όφελος μας
-
Dublin wrote:
https://www.autoblog.gr/2020/10/30/deuterh-anaklhsh-tou-polestar-2-se-ena-mhna/
Παιδικές ασθένειες... γιατί η Tesla δεν είχε τέτοια προβλήματα? εγώ βλέπω οτι υπάρχει ανταγωνισμός κ ειναι προς όφελος μας
Εννοείται, the more the merrier, απλά υπάρχουν παιδικές ασθένειες, ίσως είναι λίγο νωρίς για όλα αυτά, το δείγμα είναι σχετικά μικρό αυτή τη στιγμή, και περιμένω μεγάλες και πολλές καινοτομίες μέχρι το 25, εκεί πιστεύω θα πάρουμε οι περισσότεροι κάποιο ηλεκτρικό (μάλλον μικρό πόλης, ή ειδικού σκοπού).
-
...και περιμένω μεγάλες και πολλές καινοτομίες μέχρι το 25, εκεί πιστεύω θα πάρουμε οι περισσότεροι κάποιο ηλεκτρικό (μάλλον μικρό πόλης, ή ειδικού σκοπού).
Σωστός!!! κ βασικά νομίζω οτι τα polestar ειναι volvo, οπότε δεν παίζει να μην τα φέρουν σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο.
-
https://www.newsauto.gr/news/i-bataria-tou-tourkikou-aftokinitou-fortizi-se-ligotero-apo-30-lepta/
Κυκλοφορούν φήμες ότι οι κάτοικοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας θα έχουν επιπλέον έκπτωση. Μήπως να το σκεφτούμε σοβαρά;!
-
Φίλος του φορουμ ανέφερε οτι η Volvo εγκαταλείπει βενζινοκινητήρες και diesel. Εχετε διαβάσει κάτι τέτοιο?
-
Ναι, Οι Κινέζοι βιάζονται να προσπεράσουν τους ευρωπέους.
-
Ναι, Οι Κινέζοι βιάζονται να προσπεράσουν τους ευρωπέους.
Αντιλαμβάνεστε τι θα πει αυτό? μια εταιρία του μεγέθους της Volvo για να παιρνει μια τέτοια αποφαση, απλά θεωρεί οτι το μέλλον ειναι εκει...
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης