-
Και εγώ χάρηκα Αντρέα
. Ναι τον ξέρω και εκτιμώ πολύ τις απόψεις του συγκεκριμένου. Έχω κάνει add το YouTube channel του απλά έχω δει λίγα από τα video του. Θα το δω αυτό αλλά και όσα περισσότερα μπορέσω. Πρόσφατα είχα δει την ανάλυση του για τα κιβώτια ταχυτήτων, εξαιρετική να την δεις
Ωραια βιντεο, δν ειχα και πολυ ιδεα για τα κιβωτια. Dct μαγεια αλλα δεν θελουν ζορισμα. Μετατροπεα ροπης τουμπανα αλλα ακριβα και καινε παραπανω.
-
Σρυ για το οφ τοπικ, και επειδη ειμαι λιγο νουμπας σε αυτο, τα aisin (peugot/volvo) ειναι με μετατροπεα η τα λεγομενα αυτοματα manual;
-
Σρυ για το οφ τοπικ, και επειδη ειμαι λιγο νουμπας σε αυτο, τα aisin (peugot/volvo) ειναι με μετατροπεα η τα λεγομενα αυτοματα manual;
Τα συγκεκριμένα είναι με μετατροπέα ροπής.
-
bolt wrote:
Τα συγκεκριμένα είναι με μετατροπέα ροπής.
Και αν δεν κάνω λάθος, το ίδιο κιβώτιο με τα Mazda? Τα volvo έχουν επίσης aisin? όλα τα μοντέλα και από πότε;
Επειδή είδα σχόλιο παραπάνω, το κιβώτιο του Mazda παίζει να είναι και το καλύτερο της αγοράς, κλασικό μετατροπέα ροπής αλλά καθόλου αργό. Επίσης, εγώ ως 'τεμπέλη' ήξερα αυτό το αξεσουάρ, πότε άλλαξε η ορολογία;
-
Και αν δεν κάνω λάθος, το ίδιο κιβώτιο με τα Mazda? Τα volvo έχουν επίσης aisin? όλα τα μοντέλα και από πότε;
Επειδή είδα σχόλιο παραπάνω, το κιβώτιο του Mazda παίζει να είναι και το καλύτερο της αγοράς, κλασικό μετατροπέα ροπής αλλά καθόλου αργό. Επίσης, εγώ ως 'τεμπέλη' ήξερα αυτό το αξεσουάρ, πότε άλλαξε η ορολογία;
-
Ναι και η Mazda Aisin έχει. Τα Volvo έχουν Aisin εδώ και αρκετά χρόνια, πιο παλιά (μέχρι το 2007 νομίζω) είχαν ZF. Επίσης τα μικρά μοντέλα δεν ειχαν με μετροπέα αλλά DCT, οπότε θέλει προσοχή για να ξέρεις τις αγοράζεις.
-
Της Aisin είναι εξαιρετικό αλλά υστερει ελαφρά σε σχέση με της ZF σε ταχύτητα αλλαγών και ποιότητα. Όμως της ZF τα καλά είναι μόνο για πισωκίνητα, οπότε το έχουν λίγα και ακριβα αυτοκίνητα (από της 'σειράς' μόνο η BMW 1 το είχε ελέω πίσω κίνησης).
-
Πρώτη φορά ακούω αυτό στο τιμόνι ώς 'τεμπέλη'! Πάντα ήξερα ότι είναι το υποβραχιόνιο.
-
-
Εσυ είσαι των σαλονιών, στα αλώνια το λένε τεμπέλη και ακουμπιστήρι.
-
'τεμπέλη' δεν λέγανε και εκείνο το στρογγυλό πώμα που έβαζαν παλιά στα τιμόνια των επαγγελματικών οχημάτων με την τεράστια διάμετρο ώστε να γίνεται ευκολότερη η διαδικασία της περιστροφής του τιμονιού;
-
Τεμπέλη λένε και εμένα, όταν αράξω στον καναπέ και δεν σηκώνομαι για τίποτα.
-
-
Kαλή δοκιμή στα ιταλικά (δεν ασχολείται πολύ με info,ποτηροθήκες και λοιπά μπλιμπλίκια):
-
Το να βλέπω ιταλικό βίντεο και να καταλαβαίνω το τι λέει, συμβαίνει μόνο με αυτά της Μπελουτσι.
Μου λέει πως με θέλει ....το καταλαβαίνω. Αλήθεια σας λέω.
-
Το να βλέπω ιταλικό βίντεο και να καταλαβαίνω το τι λέει, συμβαίνει μόνο με αυτά της Μπελουτσι.
Μου λέει πως με θέλει ....το καταλαβαίνω. Αλήθεια σας λέω.
Χαχα, α ρε Lap (η λάπαινα το ξέρει;;)
Λοιπόν, εν συντομία λέει πως το αμάξι είναι πολύ καλά στημένο (κοιτώντας συνολικά την οδηγική του συμπεριφορά ο ημιάκαμπτος συνδυάζει ικανοποιητικά άνεση και σπορτιφ οδήγηση,-μάλιστα όπως ανέφερα και στο τόπικ του Clio για τα φρένα- υποστηρίζει πως ο ημιάκαμπτος στις πλάγιες μετατοπίσεις στις στροφές σε καλό οδόστρωμα υπερτερεί των πολλ/λών που είναι καλύτεροι σε εγκάρσιες μετατοπίσεις), στις 2.800 σ.α.λ. έχει 130km/h -δε λέει τη σχέση,αλλά μάλλον εννοεί με 6η-, φρένα με άμεση απόκριση στο πεντάλ,χωρίς κενά,κατανάλωση έγραψε κοντά στο 6 (5,8 με μικτή 10ήμερη οδήγηση κι όχι πολύ προσεκτική) -με υπερβολική προσοχή ίσως και 5-, ενώ αν το στίψεις 10-12Lt. Άψογο κούμπωμα ταχυτήτων. Μείον η χωρητικότητα αποσκευών και πίσω επιβατών και το σκοτεινό πίσω κάθισμα (έως ύψος 1.80 είναι ο.κ. για τους πίσω) και μείον και το μαύρο γυαλιστερό που γρατζουνιέται εύκολα στις πόρτες και κονσόλα.
-
Χεχε
Εξαιρετικός.
Ο ημιακαμπτος πιθανότατα θεωρεί πως προσφέρει ακαμψία στην γεωμετρια υπό γωνίες λογω της φυσης του, αλλά και πάλι αν δεν έχει εξτρα βραχίονα συνδεσης ποσο μεγαλύτερη διαφορά θα υπαρξει;
Έχουμε γνώστες εδώ μέσα να μας πουν.
Η κατανάλωση φοβερή για τόσα άλογα.
-
Mιλάει για την υλοποίηση του συγκεκριμένου ημιάκαμπτου στο 3.
Για την κατανάλωση εγώ θα την έβαζα κοντά στο 6,5-7 με βάση άλλα βίντεο που έχω δει (που και πάλι είναι πολύ καλή τιμή για 2λιτρο/180 άλογα).
-
σήμερα πάω για test drive το skyactiv x
βλέπω ότι έχουν για πώληση και το diesel που μάλλον ήταν το αυτοκίνητο test drive... για να δούμε που θα κάτσει η μπίλια....
-
Εντυπώσεις από skyactiv x:
Δεν το πίεσα, μάλλον φταίει και το γεγονός ότι δε θέλω να κακομεταχειριστώ ξένη περιουσία, αλλά δεν κατάλαβα +60 άλογα σε σχέση με το skyactiv g. Μου φάνηκε ότι είχε λίγο περισσότερο θόρυβο, καθόλου ενοχλητικό όμως. Την αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας ίσα που την ένιωθες, πιο πολύ το έβλεπα στην οθόνη. Το αυτοκίνητο σφιχτό, αλλά όχι κουραστικό. Κιβώτιο τρέλα..... Τα φρένα λίγο περίεργα στην αίσθηση θέλουν λίγη εξοικείωση. Μέσα έξω χωρίς αντίπαλο...Όποιος λάτρης Merc Audi BMW ας μπει μέσα και μετά μπορεί να κλάψει ήσυχα στη γωνιά του. Η θέση οδήγησης με ψάρωσε πάλι (όπως και στο προηγούμενο td του G). Προέρχομαι από παλιό SUV και μετά το δικό μου μου φάνηκε νταλίκα.
Αρνητικά: Σκοτεινό και ολίγον στενάχωρο.... Για μικρή οικογένεια είναι οκ. Με δύο παιδιά είναι οριακό... Οι χώροι δεν είναι το φόρτε του. Ορατότητα πίσω και πλάγια το χάος. Ευτυχώς έχει το blind spot standard
Τιμή:Mazda 3 Skyactiv X Plus 28580 € με μεταλλικό χρώμα πινακίδες έτοιμο με το κλειδί στο χέρι για λίγα ετοιμοπαράδοτα.....
Συμπέρασμα (αποκλειστικά προσωπικό): Αυτοκίνητο που μιλά στη καρδιά και στις αισθήσεις σε αυτή τη κατηγορία με εξαιρετική ποιότητα, αλλά και με μειονεκτήματα που είναι σημαντικά για πολλούς (2000cc/ χώροι/ κλειστοφοβικό πίσω).
-
Παίδες μια ερώτηση. Ο 1.5 σταμάτησε να έρχεται?
-
Παίδες μια ερώτηση. Ο 1.5 σταμάτησε να έρχεται?
Ναι, είχαν έρθει μερικά αμάξια στην αρχή που άνοιξαν γιατί ενδιαφερομουν τότε και μου είχε η πωλήτρια οτι δε θα το ξαναφέρουν με αυτο τον κινητήρα λόγω wltp.
-
Ευχαριστώ. Οπότε σβήνουμε και την mazda από τον κατάλογο
-
Ο skyactive D είναι με ουρία/ad_blue ή χωρίς, γνωρίζει κάποιος 100%; Επίσης γενικά ποτέ περιμένουμε τιμοκατάλογους με τα νέα νέα ΤΤ γνωρίζει κανείς; Θα αλλάξει με κάποιον τρόπο και το αισχος με τα 'σκαλωπατια';
Mazda 3 2019