-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Οι πωλητές κάνουν τη δουλειά τους. Έχουν εντολή για τις λιγότερες δυνατές ζημιές από τα στοκαρισμένα diesel σε ελληνικές και ευρωπαϊκές αποθήκες.Όποιος δεν ξέρει να κάνει διάλογο για το μέλλον της αυτοκίνησης, δεν πρόκειται να πάρει έκπτωση με το καλημέρα.
Οι αντιπροσωπείες θα λάβουν το πτηνό μέσα στα επόμενα 2 χρόνια με τα diesel που θα τούς μείνουν στα χέρια.
Για ποια στοκαρισμενα ντίζελ μιλάς; Μήπως 'μπερδευεις' ηθελημένα τα μεταχειρισμένα euro 4 του καρ στην κουβέντα για να δημιουργήσεις εντυπωσεις;
Μιλάμε για νέα αμάξια euro6d που την μια μέρα έρχονται στους ντηλερ και την άλλη φεύγουν γιατί είναι παραγγελίες!!! Για πήγαινε σε καμία πεζω να πάρεις τον νέο 1.5 ντιζελ euro6d για td να δούμε τι θα σου πουν;
Εσύ δλδ πας και μιλάς φιλοσοφικά για το μέλλον της αυτοκίνησης στον πωλητή και μετά ο πωλητής πάει στο αφεντικό και γυρίζει με την εκπτωσαρα στο χέρι;!!! Ρε τι άλλο θα ακούσουμε!!! Πόσο πηγαίνει η ώρα σου ; Αν είναι να σε πάρω μαζί μου να χτυπήσουμε καμια καλή έκπτωση λέγοντας τους ότι θα τους μείνουν στα χέρια αν δεν μας τα δώσετε τζάμπα!!!Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τρέμω στην υποψία ότι τα υπόλοιπα μέλη με βλέπουν τόσο κολλημένο και με παρωπίδες σαν τον Tkin73. Αυτός για το πετρέλαιο, εγώ για το φυσικό αέριο. Τρέμω...
-
Πως τα καταφέρνετε ρε παιδιά να πολώνετε ένα καθαρά τεχνικό θέμα; Ενώ είναι προφανές ότι η σωστή επιλογή δεν μπορεί να είναι κοινή για τους πάντες... Ανάλογα με τη χρήση, την τσέπη, τα χιλιόμετρα και τα γούστα του καθενός, η επιλογή διαφοροποιείται.
Οι περισσότεροι όμως στρατεύεστε πίσω από το λάβαρο ενός καυσίμου και ορμάτε εναντίον των 'απίστων'. Δεν σας αρκεί να διεκδικείτε για τον εαυτό σας τη βέλτιστη επιλογή, αλλά πρέπει να απαξιώσετε οπωσδήποτε και την επιλογή των άλλων...
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Πως τα καταφέρνετε ρε παιδιά να πολώνετε ένα καθαρά τεχνικό θέμα; Ενώ είναι προφανές ότι η σωστή επιλογή δεν μπορεί να είναι κοινή για τους πάντες... Ανάλογα με τη χρήση, την τσέπη, τα χιλιόμετρα και τα γούστα του καθενός, η επιλογή διαφοροποιείται.Οι περισσότεροι όμως στρατεύεστε πίσω από το λάβαρο ενός καυσίμου και ορμάτε εναντίον των 'απίστων'. Δεν σας αρκεί να διεκδικείτε για τον εαυτό σας τη βέλτιστη επιλογή, αλλά πρέπει να απαξιώσετε οπωσδήποτε και την επιλογή των άλλων...
Nice...
-
Έτσι είναι όπως τα λέει ο Χάρης. Δεν υπάρχει το ιδανικό καύσιμο, παρά μόνο το καλύτερο δυνατό για την χρήση του αυτοκινήτου την στιγμή της αγοράς (γιατί και αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον και έτσι ένα αυτοκίνητο που αγοράστηκε με προοπτική πολλών χιλιομέτρων τελικά να μην τα κάνει και να αργήσει η απόσβεση ή το ανάποδο).
Και μετά φυσικά είναι θέμα ζητούμενων του αγοραστή (κάποιος μπορεί να μην ασχολείται με την κατανάλωση), τα διαθέσιμα μοντέλα κλπ. Για παράδειγμα τι να το κάνω το Φ.Α εάν δεν χωράει μέσα την οικογένειά μου ή εάν δεν μου αρέσει σαν αυτοκίνητο? Επίσης, μπορεί να μου αρέσει το πετρέλαιο αλλά το αυτοκίνητο που θέλω να μην βγαίνει με ντίζελ κινητήρα (π.χ. C-HR, Vitara κλπ.) Είναι πολλές οι παράμετροι, δεν είναι απλά θέμα επιλογής καυσίμου. Εκτός εάν η οικονομία είναι αυτοσκοπός και μοναδικό κριτήριο αγοράς αυτοκινήτου.
-
Τα diesel δεν θα εξαφανιστουν αλλα θα γινουν παλι οχηματα εξειδικευμενης χρησης
Οσοι κατασκευαστες δεν ειχαν καποιο πλεονεκτημα ηδη εριξαν ταφοπλακα -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Οι πωλητές κάνουν τη δουλειά τους. Έχουν εντολή για τις λιγότερες δυνατές ζημιές από τα στοκαρισμένα diesel σε ελληνικές και ευρωπαϊκές αποθήκες.
Όποιος δεν ξέρει να κάνει διάλογο για το μέλλον της αυτοκίνησης, δεν πρόκειται να πάρει έκπτωση με το καλημέρα.
Οι αντιπροσωπείες θα λάβουν το πτηνό μέσα στα επόμενα 2 χρόνια με τα diesel που θα τούς μείνουν στα χέρια.
Για ποια στοκαρισμενα ντίζελ μιλάς; Μήπως 'μπερδευεις' ηθελημένα τα μεταχειρισμένα euro 4 του καρ στην κουβέντα για να δημιουργήσεις εντυπωσεις;
Μιλάμε για νέα αμάξια euro6d που την μια μέρα έρχονται στους ντηλερ και την άλλη φεύγουν γιατί είναι παραγγελίες!!! Για πήγαινε σε καμία πεζω να πάρεις τον νέο 1.5 ντιζελ euro6d για td να δούμε τι θα σου πουν;
Εσύ δλδ πας και μιλάς φιλοσοφικά για το μέλλον της αυτοκίνησης στον πωλητή και μετά ο πωλητής πάει στο αφεντικό και γυρίζει με την εκπτωσαρα στο χέρι;!!! Ρε τι άλλο θα ακούσουμε!!! Πόσο πηγαίνει η ώρα σου ; Αν είναι να σε πάρω μαζί μου να χτυπήσουμε καμια καλή έκπτωση λέγοντας τους ότι θα τους μείνουν στα χέρια αν δεν μας τα δώσετε τζάμπα!!!Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Συμφωνω....γυρισα σε ολες τις αντιπροσωπιες και τα ντιζελ τα μοσχοπουλανε και μαλιστα καπελακι ενα πεντοχιλιαρο παραπανω σε σχεση με τα βενζινης...και οι περισσοτεροι που θελουν μεγαλο αμαξι με χωρους επενδυουν σε ντιζελ ευτυχως ή δυστηχως.......το ντιζελ και ειδικα το euro6d-temp με καινουργιες μετρησεις και πιανοντας αλλα στανταρ εκπομπων ρυπου εχει ζωη ειδικα στην τριτοκοσμικη χωρα μας σε σχεση με τις αλλες ευρωπαικες χωρες τουλαχιστον μια 15ετια με 20ετια ζωης στο νερο....συνδυαζει δυναμη καταναλωση και λιγη συντηρηση με την λογικη οτι δεν εισαι καφρος και θα κακομεταχειριστεις το αμαξι...μενω εξω απο πολη και ολοι αγοραζουν σοριδον τα ντιζελ.....
Στάλθηκε από το HUAWEI Y625-U51 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Πως τα καταφέρνετε ρε παιδιά να πολώνετε ένα καθαρά τεχνικό θέμα; Ενώ είναι προφανές ότι η σωστή επιλογή δεν μπορεί να είναι κοινή για τους πάντες... Ανάλογα με τη χρήση, την τσέπη, τα χιλιόμετρα και τα γούστα του καθενός, η επιλογή διαφοροποιείται.Οι περισσότεροι όμως στρατεύεστε πίσω από το λάβαρο ενός καυσίμου και ορμάτε εναντίον των 'απίστων'. Δεν σας αρκεί να διεκδικείτε για τον εαυτό σας τη βέλτιστη επιλογή, αλλά πρέπει να απαξιώσετε οπωσδήποτε και την επιλογή των άλλων...
Μην αγχώνεσαι, στην Ελλάδα η γνώμη είναι σαν τις τρύπες, όλοι έχουν τουλάχιστον από μία...
Το παλικάρι σαφώς ρωτάει γιατί θέλει να δει οικονομικά τι τον συμφέρει, αλλιώς δεν θα ρωτούσε. Σε μια χώρα που έχουμε μπει σε μια 'διαδικασία'εδώ και χρόνια και η λέξη σταθερότητα έχει γίνει ανέκδοτο, δεν μπορώ αντικειμενικά να πω τι θα γίνει όχι σε 15 χρόνια αλλά ούτε την επόμενη εβδομάδα. Πριν 3 χρόνια η diesel είχε κάτω από 1€ και τώρα κοντεύει 1,50€. Θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις, ακόμα κι αν έχεις όλα τα δεδομένα μπροστά σου (χρήση, χιλιόμετρα κλπ).
-
Επειδή πολλοί μπερδεύεστε και πέφτετε φανατικά να υποστηρίξετε τις εμμονές σας περί βενζίνης ή diesel, η ταπεινή άποψη που διατύπωσα είναι ότι το 95% βάσει προφίλ κίνησης μπορεί να είναι σε βενζίνη και το υπόλοιπο 5% είναι για diesel. Αλλάξτε τα νούμερα εκεί γύρω όσοι δεν βολεύεστε. Σαφώς το φυσικό αέριο είναι καλύτερο, αλλά πέρασαν οι εποχές και οι ευκαιρίες για να έμπαινε πιο βαθιά σε χρήση στην αυτοκίνηση.
Την ώρα όμως που θέτουμε το δίλημμα αυτό, η ηλεκτροκίνηση με ΑΠΕ είναι το απόλυτο μελλοντικό οικολογικό προφίλ αυτοκίνησης (αν και δεν είναι της παρούσης).
Γελάω όταν αυτοί που πηγαίνουν και εμπιστεύονται πωλητές στις εκτιμήσεις τους, πήγαν και αγόρασαν από τέτοιους μικρά αυτοκίνητα πόλης με diesel, χωρίς καν να κάνουν πολλά χιλιόμετρα. Για πείτε μας τους οικονομοτεχνικούς λόγους που σάς οδήγησαν εκεί και αν μπορούν να σάς τους τεκμηριώσουν τα φιντάνια πωλητές που σάς τα πούλησαν.
Επίσης, είναι προφανές ότι όσοι κάνουν 45000χλμ ετησίως σαν τον φίλο παραπάνω, πρέπει να πάνε σε diesel ... και ανήκουν σε αυτό το 5% που ανέφερα παραπάνω. Αν δεν κάνει το 5%, βάλτε 10%.
Είναι αστείο όμως, λόγω μόδας, που φτάσαμε σε μια φάση να πουλάμε 60% diesel οχήματα για μικρές και μικρομεσαίες επιλογές σε τυπικά προφίλ κίνησης!
Να βάλουμε στην εξίσωση τα fault points και το ρίσκο, λόγω υψηλού ποσοστού νοθευμένου diesel στην Ελλάδα;
Αλήθεια, πόσοι από όσους έχουν diesel στην Ελλάδα, αντικαθιστούν προβλεπόμενα το φίλτρο καυσαερίων όταν πρέπει; (με το υψηλό κόστος που έχει)
Αν είναι να το κρίνουμε λοιπόν στο πλαίσιο της παρανομίας και όχι σαν προβλεπόμενη λύση, αλλάζει πολύ η κουβέντα περί του τί συμφέρει.
-
Petrol and diesel cars banned from areas in London
https://www.autoexpress.co.uk/car-news/ ... -in-london
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Τρέμω στην υποψία ότι τα υπόλοιπα μέλη με βλέπουν τόσο κολλημένο και με παρωπίδες σαν τον Tkin73. Αυτός για το πετρέλαιο, εγώ για το φυσικό αέριο. Τρέμω...Καλά χαλάρωσε...δεν κρέμεται και το μέλλον σου...την παίρνω πάνω μου την ταμπέλα εσύ είσαι αντικειμενικός παρατηρητής! Τόσο αντικειμενικός που γράφεις ότι η βενζίνη αφορά το 95% των χρηστών και το ντίζελ το 5%...γελάνε και τα πλακάκια...
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Προσωπικά έχω πάρει τις αποφάσεις.
Για μικρό εντός πόλης επιλέξαμε το polo cng μικρές διαδρομές, απίστευτη οικονομία (το πήρα Αθηνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα) με ούτε 35 ευρώ.
Για όλα τα υπόλοιπα diesel.
Όσοι θέλουν να χαίρονται τα αυτοκίνητά τους εννοείται η βενζίνη είναι καλύτερη αλλά προσωπικά βενζίνη θα πλήρωνα μόνο για μια giulia 2.0 280 άλογα ή για ειδικά αυτοκίνητα τύπου Evo.
Πλέον στην ηλικία που είμαι (47) έχω οδηγήσει απίστευτα αυτοκίνητα και λόγω δουλειάς πχ Ευρώπη, Εμιράτα, εχω συμμετοχές σε trackdays, εκδρομές με διάφορα κλαμπάκια και γενικώς τα έχω χορτάσει τα γκάζια.
Αυτή την στιγμή το diesel μου κάθεται μια χαρά. Ροπή από χαμηλά, και οικονομία.
Όσο αφορά την κίνηση στην πόλη δεν με ενδιαφέρει γιατί τα περισσότερα είναι μεγάλα σε μήκος οπότε έτσι και αλλιώς ήταν απαγορευτικά. Υπάρχει και το metro και τα ποδαράκια. -
Παιδιά εννοείται ο καθένας τα σταθμίζει κατά το δοκούν. Ανήκω στην κατηγορία που επιχειρηματολογω με πάθος για την άποψη μου ,γίνομαι συχνά δυστυχώς δεικτικος στα σχόλια μου ,και αυτό είναι ενοχλητικό και για εμένα όταν το διαβάζω αποστασιοποιημένα με ενοχλεί, αλλά δεν είναι πρόθεση μου να περάσω την αλήθεια μου κολλαρο στον καθένα.
Έχω γράψει άπειρες φορές ότι αν κάνεις λίγο χλμ ,όχι όμως ως 20000 που λένε τα παπαγαλάκια, αλλά ως 12-14 προτίμησε βενζινα, αν πας μόνο για τσιγάρα και σούπερ μην πάρεις ντίζελ , αν είσαι γκαζοφονιας που σου αρέσει να αλλάζεις ταχύτητες συνεχώς μην πάρεις ντίζελ, αν είσαι πιτσιρικάς μην πάρεις , αν είσαι απλας δεν χρειάζεσαι την οικονομία κοκ....
Αλλά όταν φτάνουμε να λέμε ότι το ντίζελ πέθανε, πάρε αν κάνεις από 20 χιλιαδες και πάνω σε λίγο θα απαγορευτούν , τα πουλάνε όσο όσο το 95% πρέπει να παίρνει βενζινας κλπ ε σόρρυ δεν κρατιέται...συγνώμη αλλά τέτοιες υπερβολές ούτε τα τρολακια του ειδικού τύπου δεν τολμούν να πουν ...Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Στη χώρα με την απελευθέρωση του πετρελαίου στην Αθήνα πολλοί τσιμπήσαμε και αγοράσαμε.
Λάθος αν κυκλοφορείς καθημερινά μικρες διαδρομές.
Επίσης λάθος και το μεγάλο αμάξι με λίγα χιλιόμετρα. Είχα δυο πετρέλαια και τα έδωσα. Το ένα μικρό με διαδρομές σύντομες και χωρίς σωστή προθέρμανση οδηγούμενο από γυναίκα που αλλάχθηκε στο ίδιο αλλά υβριδικό και ένα suv μεγάλο με μολις 7000 κατ έτος.
Αλλαχθηκε (και για αλλους λόγους) με Τούρμπο βενζινης και δικαίως κανοντας ακόμα λιγότερα χλμ ετησίως (5-6 χιλιάδες)Για καθημερινά υπάρχει τρίτο μικρούλη επαγγελματικό βενζίνη που βγάζει 800 χιλιόμετρα το μήνα με 90 ευρώ βενζινης (περνάνε στα έξοδα).
Φιλος δάσκαλος οδήγησης έκανε μετατροπή σε ΦΑ δυο Yaris που είχε.
-
Το καθημερινό με το οποίο κάνω περίπου 30.000χλμ το χρόνο φυσικά diesel μιας και είναι SUV με τετρακίνηση και αυτόματο σασμάν.Το παιχνίδι φυσικά με βενζίνη διθέσιο ανοιχτό με 300+ άλογα....
-
Επειδή έχει αναφερθεί στη συζήτηση αυτή και η επιλογή του φυσικού αερίου,αν και ο φίλος έβαλε το δίλημμα ντιζελ ή βενζίνη,,,να θυμίσω ότι τα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο είναι διπλού καυσίμου..καίνε και βενζίνη. Με ότι αυτό συνεπάγεται.
Αλλά δε μας έχει γράψει από ποιο μέρος είναι ο φίλος.
Που θα κινηται το αμάξι; ;
Η μπορεί στο άμεσο μέλλον να ανοίξει πρατηριο με φυσικό αέριο στη περιοχή του αν δεν υπάρχει τώρα. -
Εγώ βρίσκω τουλάχιστον περίεργο το ότι κάποιοι προσπαθείτε να βάλετε χιλιομετρικά ανά έτος όρια, κάτω από τα οποία δεν συμφέρει το diesel. Απορώ πως πιστεύετε ότι αυτά τα όρια που αυθαίρετα βάζετε, μπορεί να έχουν γενική εφαρμογή για όλους τους οδηγούς και όλα τα αυτοκίνητα...
Όταν άλλα αυτοκίνητα έχουν π.χ. ένα χιλιάρικο διαφορά τιμής μεταξύ βενζίνης και diesel και άλλα έχουν πέντε χιλιάρικα.
Όταν κάποια έχουν 3 Ευρώ/100 Km διαφορά στην κατανάλωση και άλλα έχουν 10 Ευρώ/100 Km.
Όταν κάποιοι αλλάζουν ανά 3 χρόνια αυτοκίνητο και άλλοι ανά 15.Χαλαρώστε λοιπόν και αφήστε τον καθένα να αποφασίσει για πάρτη του τι τον συμφέρει...
-
Να βάλουμε στην εξίσωση τα fault points και το ρίσκο, λόγω υψηλού ποσοστού νοθευμένου diesel στην Ελλάδα;Αλήθεια, πόσοι από όσους έχουν diesel στην Ελλάδα, αντικαθιστούν προβλεπόμενα το φίλτρο καυσαερίων όταν πρέπει; (με το υψηλό κόστος που έχει)
Αν είναι να το κρίνουμε λοιπόν στο πλαίσιο της παρανομίας και όχι σαν προβλεπόμενη λύση, αλλάζει πολύ η κουβέντα περί του τί συμφέρει.
Θα ήθελα να ακούσω τις οικονομοτεχνικές προσεγγίσεις πάνω στα παραπάνω όσων υπερθεματίζουν για την επιλογή diesel.
-
Να βάλουμε στην εξίσωση τα fault points και το ρίσκο, λόγω υψηλού ποσοστού νοθευμένου diesel στην Ελλάδα;
Αλήθεια, πόσοι από όσους έχουν diesel στην Ελλάδα, αντικαθιστούν προβλεπόμενα το φίλτρο καυσαερίων όταν πρέπει; (με το υψηλό κόστος που έχει)
Θα ήθελα να ακούσω τις οικονομοτεχνικές προσεγγίσεις πάνω στα παραπάνω όσων υπερθεματίζουν για την επιλογή diesel.
Ξερεις τα σύγχρονα αμάξια έχουν κάτι λαμπάκια που ανάβουν για να σε προειδοποιήσουν ότι θέλει αλλαγή ! Και αυτό συμβαίνει σύντομα...κάπου στις 200000 χλμ. Αν κρατήσω το αμάξι τόσο θα έχω γλιτώσει περί τα 15000 ευρώ ! Ε τότε ας πληρώσω και 1500 ευρώ για νέο φίλτρο αν δεν πάρω ένα aftermarket με 600! Τόσο τραγικά είναι τα πράγματα...
Και το φίλτρο πριν φτάσει να αλλαχθει κάνει παθητικές και ενεργητικές αναγγενησεις ενώ καθαρίζει κιόλας.
Τώρα αν τα δρομολόγια σου είναι για τσιγάρα και σούπερ μόνο με το ντίζελ ε ναι μάλλον θα το πάρεις γρηγορότερα στο χέρι το φίλτρο...
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Έλα όμως που δεν είναι όλα όπως τα λέει το βιβλίο.
Ένα αρκετό μέρος του κόσμου, λόγω υψηλού ποσοστού νοθευμένου diesel στην Ελλάδα, «μπουκώνει» το φίλτρο πολύ νωρίτερα σε χιλιόμετρα, και για να γλιτώσουν το κόστος αφαιρούν το φίλτρο αντί να το αντικαταστήσουν!
Αυτά τα συγκεκριμένα οχήματα - που δεν είναι λίγα στη χώρα - σε άλλες χώρες θα κόβονταν στα ΚΤΕΟ και εδώ περνούν ανενόχλητα!
Αν εννοούμε με αυτόν τον τρόπο «συμφέρει το diesel στην Ελλάδα» τότε πάμε πάσο. Γιατί αν αναλυθεί η εξίσωση κόστους χρήσης με όλες τις προβλεπόμενες αλλαγές λόγω βλαβών (που δεν υπάρχουν σε άλλες χώρες λόγω μη νοθευμένου), τότε δεν είναι όλα τόσο ρόδινα όσο νομίζουν μερικοί όταν κάνουν τη διαίρεση των ετήσιων χιλιομέτρων με την κατανάλωση.
Βενζίνη ή diesel