-
Ο χρήστης emminad έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Είχα αποφασίσει diesel και το σκεφτόμουν μπας και κάνω λάθος.
Και εγώ πιστεύω ότι αν έρθει κάτι σε απαγόρευση αυτό θα έρθει μετά τα 15 χρόνια.
Και θα πρέπει να απαγορεύσουν και τα ταξί, τα λεωφορεία και τα φορτηγά.
Αλλιώς ένας μπορεί να αποφασίσει να το πάει δικαστικά.Ότι πως κύριε νομοθέτη απαγορεύεις μόνο τα ΙΧ που είναι λιγότερα από το 50% της ρύπανσης από diesel μέσα στην πόλη;Και πολύ καλα έκανες!!!προς ποια μοντελα έχεις σκοπό να κινηθείς ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
peugeot 3008 allure 1500cc 130 hp eat8
-
Αυτά είναι τα όμορφα.... Με το καλό...
-
Τούμπανο!!!!Με το καλό λοιπόν!σουπερ επιλογή..
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Eδώ και καιρό λέω σε μερικούς που έχουν σκοπό να δώσουν ένα τσουβάλι λεφτά για καινούργια ρόδα (όχι όλους), ότι οι καιροί είναι μεταβατικοί και αν μπορούν να παρατείνουν την αγορά για 2-3 χρονάκια για να δουν ποιά καύσιμα θα φύγουν με ντισκαλιφιέ και πως θα παίξουν κάποια άλλα, νεοφερμένα, να το κάνουν. .Χαζομαρες λες, με το συμπαθειο.
Δεν υπαρχει κανενας λογος να 'ξεκαθαρισει' η κατασταση γιατι η κατασταση δεν ειναι κατι στατικο που θα μεινει για 10-20 χρονια σωνει και καλα.
Αυριο μπορει να αρχισει θεμα με τις εκπομπες βενζινοκινητων.
Αυριο μπορει να λυσσαξουν με τα ηλεκτρικα επειδη η VW θα αποφασισει να παει εκει.Εφοσον καποιος χρειαζεται αυτοκινητο σημερα,κανει υπολογισμους με αυτα που ξερει σιγουρα,και προχωραει.
Ειναι σχεδον απιθανο να εχει καποιος στην Ελλαδα προβλημα με euro 6,not gonna happen.
Τωρα αν μια κυβερνηση σε ~5 χρονια αποφασισει οτι τα τελη κυκλοφοριας των diesel πρεπει να διπλασιαστουν,αυτο ειναι κατι που κανεις δεν μπορει να προβλεψει αν δεν εχει κρυσταλλινη σφαιρα. -
Ο χρήστης kdeligior έγραψε:
Που όλοι ξέρουμε ότι ποτέ δεν πέφτουν μέσα. Η κατανάλωση του καυσίμου όμως θα είναι ίδια και σε 2 και 3 χρόνια. Στη μπαταρία πόσο θα έχει αλλάξει;
Στα του diesel συμφωνώ ότι είναι ένα βρώμικο καύσιμο ωστόσο ποιος μου λέει ότι με τα ηλεκτρικά θα μειωθεί η μόλυνση. Για τις φορτήσεις χρειάζεται ρεύμα, το ρεύμα δε φυτρώνει οπότε χρειάζεται παραγωγή ενέργειας. Επίσης αυτοί που τώρα καταργούν τα φίλτρα είναι αυτοί που σε λίγα χρόνια θα πετάνε τις παλιές τους μπαταρίες από δω κι από κει συνεχίζοντας να μολύνουν με διαφορετικό τρόπο.
Στην τελική δεν ξέρουμε το κατά πόσο η ηλεκτροκίνηση θα είναι περισσότερο οικολογική απλά πλέον η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει να επιδείξει τίποτα όσον αφορά την εξέλιξη των κινητήρων και τις επιδόσεις τους οπότε το πάει και αλλού. Σε οικολογική συνείδηση, οικονομία, επιδόσεις ηλεκτρομοτέρ κλπ.Φιλε μου ψαξε να βρεις τη μολυνση επιφερουν απλες κλασικες μπαταριουλες μικροσυσκευων που χρησιμοποιουμε στην καθημερινοτητα και μεταμασχηματιστες(φορτιστες) κινητων που πετανε αρκετοι μεσα στο σωρο σε μπλε ανακυκλωσιμους καδους που η περιφερεια εδω σε εμας ειχε ανακοινωσει οτι καταληγουν ουσιαστικα στη χωματερη (γιατι το μπουγιο και η μιξη απο ανακυκλωσιμα κανει την διαδικασια διαλογης και επεξεργασιας σχεδον αδυνατη)......δες ποσο υδροφορο οριζοντα μολυνουν ουσιαστικα με καρκινο!!!....και σκεψου ολους εμας τους 'ευρωπαιους' κατα τα αλλα, στην χωρα μας να τα πεταμε σε ρεματιες και ποταμακια σε σωρους σαν βουναλακιανα δεις το μεγεθος την ανυπολογιστης καταστροφης (που θα κανει τις χωματερες και τα χυτα να μοιαζουν 'paradise') που σκορπισουν στην καθημερινοτητα μας καθως τα υλικα που περιεχουν θελουν πολλες δεκαετιες για να αφομοιωθουν απο το περιβαλλον........ελα κοντα στον ποταμο της σινδου και λιγο εξω απο το καλοχωρι στην θεσ/νικη να δεις τα βουνα απο τα μπαζα και τα σκουπιδαρια....και ελα μιλα μου μετα για τις εξατμισεις των ντιζελ και βενζινης.....
Στάλθηκε από το HUAWEI Y625-U51 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Έχω την εντύπωση ότι το ίδιο λέμε στα περί μόλυνσης από μπαταρίες.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Συζητήσεις επί συζητήσεων, αγνοώντας το πιο βασικό πράγμα.
Η τεχνολογία του κινητήρα diesel είναι αρχαία στην εποχή της μηχανολογίας.
Ο κινητήρας diesel είναι ό,τι πιο βρώμικο υπάρχει σε ιδιωτικά οχήματα.
Κανένας τέτοιος κινητήρας ακόμα και βελτιωμένος δεν μπορεί να περάσει compliance rules, χωρίς την προσθήκη πανάκριβων εξαρτημάτων που τινάζουν το κόστος χρήσης αν τηρηθούν τα προβλεπόμενα στο compliance και στον ορίζοντα χρόνου ζωής του οχήματος.Κατά τα άλλα σκάνε κάτι βαρύγδουπα επιχειρήματα τύπου «δεν ξέρω φιλαράκια μουυυ, αλλά εγώ φουλάρω και πάω κυριλέ για X χιλιόμετρα και τα ρέστα τα κάνω τσίπουροοοο».
Αυτή τη στιγμή το diesel μάς χαιρετάει στις χώρες που έχουν πάρει απόφαση να πάνε σε μια πιο πράσινη εποχή αυτοκίνησης.
Στον οίκο ανοχής που λέγεται Ελλάδα:
- Euro 4 οδηγοί κυκλοφορούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανενόχλητοι (οι εκτιμήσεις μιλάνε για άνω του 50%).
- Κάτοχοι diesel οχημάτων αφαιρούν φίλτρα και μετά κάνουν τις πάπιες (ακόμα και εδώ μέσα στο φόρουμ) και πετάνε επιχειρήματα περί χαμηλού κόστους χρήσης, τη στιγμή που απέχουν έτη φωτός από τα compliance rules!
Όλοι αυτοί που θεωρούν ότι η οικολογία δεν έχει καμία σημασία, επιτρέπουν ακόμα και στα παιδιά τους να πίνουν καρκινογόνα καυσαέρια ακόμα και στην ίδια την αυλή τους και το γκαράζ τους ... και κάθονται και αναλύουν για την περηφάνεια του ότι οδηγούν diesel και άλλες ιστορίες για αγρίους.
Και όλοι μαζί πεθαίνουμε από καρκίνους χωρίς να έχουμε πάρει πρέφα ότι οι βιομηχανίες εξαπάτησαν μαζικά τους καταναλωτές ότι μπορεί να υπάρξει φθηνό compliant diesel μηχανικό σύνολο!
Εσυ καλά τα λες αλλά ο Έλληνας πάντα μόνο την τσέπη του και την πάρτι του κοίταζε.
Ακόμα και όταν βλάπτει τα ίδια του τα παιδιά.Η «κρίση» μας έδωσε ως λαό και το τέλειο άλλοθι να γίνουμε ακόμα πιο παρτακηδες, αυτιστικοί και κολοπαιδα, αντί να χρησιμοποιηθεί ως αφετηρία αναγέννησης και βελτίωσης.
Τα πράγματα είναι απλά ασχέτως καυσίμων.
Οποίος μπορεί μεταναστεύει και αφήνει τους ιθαγενείς να αυτό καταστραφούν.Very well said.
-
Αυτό που μερικοί εξισώνουν τα καυσαέρια των καυσίμων με τη μόλυνση από το υποθετικό πέταγμα της μπαταρίας, πραγματικά με ξεπερνά.
Το καύσιμο όταν καεί και τα καυσαέρια βγουν από την εξάτμιση, το θέμα έχει τελειώσει, η ζημιά έχει γίνει.
Η ηλεκτροκίνηση είναι καθαρή υπό προϋποθέσεις.
Αν κάποιος οδηγεί το αυτοκίνητό του με φορτίσεις σε δημόσια σημεία ή στο σπίτι με ρεύμα από τον πάροχο, είναι τόσο καθαρός όσο είναι το οικολογικό αποτύπωμα του παρόχου του.
Αν κάποιος, όμως, π.χ. οδηγεί ηλεκτροκίνητο φορτίζοντας με net metering ή αυτόνομο φωτοβολταϊκό από το σπίτι του, τότε είναι πιο καθαρός από όλους στην κίνηση.Άρα, με την ηλεκτροκίνηση δεν είναι αυτόματα όλα καθαρά, αλλά υπάρχει το δικαίωμα της ΕΠΙΛΟΓΗΣ βάσει του οικολογικού αποτυπώματος της πηγής που έγινε η παραγωγή του ρεύματος.
Με τα καύσιμα, καμία σχέση: ΠΑΤΗΣΕΣ το γκάζι, τέλος! Μόλυνες!
Στο θέμα της αποβολής μπαταριών υπάρχουν σαφείς οδηγίες και εύκολοι τρόποι να τις επιστρέφουμε!
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
...Αυτό που μερικοί εξισώνουν τα καυσαέρια των καυσίμων με τη μόλυνση από το υποθετικό πέταγμα της μπαταρίας...Σε αυτό εχεις δίκιο δεν υπάρχει περίπτωση μπαταρία απο ηλεκτροκίνητο να πεταχτεί , αξίζει πολλά € ακόμα και τελειωμένη...σε κάποια που λες για τα diesel δε συμφωνώ
-
Χαζομαρες λες, με το συμπαθειο.
Δεν υπαρχει κανενας λογος να 'ξεκαθαρισει' η κατασταση γιατι η κατασταση δεν ειναι κατι στατικοΠρόσεχε τους χαρακτηρισμούς σου!
Και πήγαινε πέστο αυτό με την κατάσταση σε κάποιον που σκέφτεται γενικά να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, αλλά αυτό που ήδη έχει δεν έχει 'φάει' ακόμη τα ψωμιά του, όχι αυτούς που πρέπει υποχρεωτικά να το κάνουν τώρα. Αυτόν που θα το προγραμματίσει με την άνεσή του και είναι επιφυλακτικός για το καύσιμο ή την τεχνολογία του, γιατί απλούστατα θα καταξοδευτεί εν μέσω κρισάρας και θέλει να βγάλει καμιά 15αριά χρόνια (και βάλε) με το καινούργιο.Σε 3 χρονάκια παίζουν με μεγάλη πιθανότητα ΌΛΑ τα κάτωθι, άλλο περισσότερο, άλλο λιγότερο :
Στην αγορά να διατίθενται καμιά 30αριά εργοστασιακά μοντέλα φ.α. και η χώρα να έχει 3πλασιάσει τα πρατήριά της (να θυμίσω ότι εντός του 2020 το φ.α. θα πάει σε καμιά 30αριά πόλεις ακόμη)
Να διατίθενται ανάλογη ποσότητα εργοστασιακών υγραεριοκίνητων μοντέλων
Να υπάρχουν καμιά 20αριά ηλεκτρικά πέριξ των 20.000 ευρώ και ανάλογα επαναφορτιζόμενα υβρίδια μεγάλης αυτονομίας σε τιμές 20-25.000 ευρώ, έστω και μέσω επιδοτήσεων
Να έχουν 'φυτευτεί' μερικές χιλιάδες φορτιστές
Να υπάρχουν καμιά 50αριά απλά υβρίδια
Να έχει ξεκαθαρίσει η νομοθεσία για το πετρέλαιο ή ακόμη και για τα απλά βενζινοκίνητα, ότι και να σημαίνει αυτό
Να υπάρχουν κίνητρα αντικατάστασης των παλαιών ΙΧ, πέστα και απόσυρση, το ίδιο είναι
Να δοθούν κίνητρα τοποθέτησης οικιακών φορτιστών σε πυλωτές, κήπους, υπόγεια και κλειστά γκαράζ
Να τροποποιηθεί η νομοθεσία δίνοντας κίνητρα στους νέους 'καθαρούς', π.χ. δακτύλιος, πάρκινγκ κ.α.
κ.ο.κ.Προφανώς η κατάσταση δεν είναι στατική, και προφανώς δεν μπορούν να περιμένουν όλοι αυτή την περίοδο (ούτε και νοιάζει μερικούς από αυτούς), αλλά μερικοί μπορούν να το κάνουν και να αποφασίσουν αργότερα με βάση που θα έχει κάτσει εκ νέου η μπίλια.
Για όσους δεν πείθονται, αρκεί να σκεφτούν τι υπήρχε στην αγορά π.χ. πριν από 10 χρονάκια:
-Βενζινοκίνητα
-Πετρέλαιο για την επαρχία (2% των πωλήσεων πριν από το 2011, μεγάλο τμήμα εξ΄αυτών ταξιά), και
-Υγραέριο με μετατροπή, στου κασίδη τα πιστόνια πολλές φορές.Υπάρχει καμία σχέση με το σήμερα, ή με αυτό που θα γίνει αύριο'?
-
@dstou: Πάρα πολύ καλή ανάλυση.
'Οντως βρισκόμαστε μπροστά σε τεράστιες αλλαγές στον τομέα της αυτοκίνησης και βεβαίως όχι μόνο στο επίπεδο της Ελλαδίτσας μας, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο! Στην αυτοκίνηση η κατάσταση όντως ποτέ δεν είναι στατική, όπως ειπώθηκε, αλλά οι εξελίξεις εν γένει είναι ομαλές και σταδιακές. Τώρα όμως βρισκόμαστε μπροστά σε ραγδαίες ως και βίαιες (λόγω της άνωθεν επιβολής τους με ενίοτε πολύ 'σφιχτά' χρονοδιαγράμματα) αλλαγές, οι οποίες φαίνεται ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα αλλάξουν την εικόνα του αυτοκινήτου που ξέραμε.Όπως λοιπόν πολύ σωστά ειπώθηκε, όποιος δεν έχει πιεστική ανάγκη να αλλάξει αυτοκίνητο, καλό θα είναι να περιμένει για 2-3 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα, θεωρώ ότι θα έχει 'κάτσει η σκόνη'. θα έχουν κατασταλλάξει αρκετά πράγματα και θα έχουν γίνει οι διαθέσιμες επιλογές πιο ξεκάθαρες.
-
Προσομοιάζω την κατάσταση με αυτή το 1991-92, την πρώτη και μεγάλη απόσυρση. Όπου μέσα σε δύο χρόνια μάθαμε τι θα πει αμόλυβδη, ψεκασμός μονού ή πολλαπλού σημείου, καταλύτες, ελεύθερα πετρέλαια για επαρχία μόνο, τεράστια αύξηση στα καύσιμα, εισαγωγή τελών κυκλοφορίας και τα τοιαύτα. Θα ξαναζήσουμε κάτι ανάλογο, θα γίνει χαμός.
Και στα μετάχειρα. Τα οποία δεν κρατάνε τιμή έτσι κι αλλιώς, σε λίγο θα τα δίνουνε έναντι πινακίου φακής για να πάρουνε τα 'καινούργια που δεν καίνε και δεν ρυπαίνουν' . Η χαρά του μεταχειρολάγνου. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Προσομοιάζω την κατάσταση με αυτή το 1991-92, την πρώτη και μεγάλη απόσυρση. Όπου μέσα σε δύο χρόνια μάθαμε τι θα πει αμόλυβδη, ψεκασμός μονού ή πολλαπλού σημείου, καταλύτες, ελεύθερα πετρέλαια για επαρχία μόνο, τεράστια αύξηση στα καύσιμα, εισαγωγή τελών κυκλοφορίας και τα τοιαύτα. Θα ξαναζήσουμε κάτι ανάλογο, θα γίνει χαμός.
Και στα μετάχειρα. Τα οποία δεν κρατάνε τιμή έτσι κι αλλιώς, σε λίγο θα τα δίνουνε έναντι πινακίου φακής για να πάρουνε τα 'καινούργια που δεν καίνε και δεν ρυπαίνουν' . Η χαρά του μεταχειρολάγνου.Ουσιαστικα οσοι μεσα σε αυτην την τριετια εχουνε παρει αμαξια καινουργια και μαλιστα ντιζελ...και οσοι παρουν και τα επομενα δυο χρονια ουσιαστικα σε μια πενταετια λετε οτι θα τραβανε τα μαλλια τους!!!!....θα δινουν τα αμαξια που ακομη θα χρωστανε μπιντ μπαρα προκειμενου να μπορεσουν να γλυτωσουν απο την αγρια φοροκαταιγιδα που θα ερθει.....και θα μενουν με τις δοσεις στα χερια....κατι σαν την συντελια το κοσμου που θα ερχοτανε το 2000 και πιο μετα μετατεθηκε το 2012....εμενα παντως που ψαχνομαι να παρω αμαξι και μενω σε επαρχια και δεν εχω κοντα πρατηρια φ.α....εχετε καταφερει να με τρομοκρατησετε....μαλλον θα αγορασω δυο ποδηλατα για εμενα και την γυναικα μου με καθισματακια για τα παιδια....
Στάλθηκε από το HUAWEI Y625-U51 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Γενικεύεις.
Και εγώ πήρα επέλεξα πετρέλαιο με λήζινγκ τον Νοέμβριο του 2014, και νιώθω δικαιωμένος. Έχει 190.000 χλμ. στην πλάτη του αυτή τη στιγμή, χωρίς να κάνει τσικ (σχεδόν). Θα κρατηθεί ακόμη λίγους μήνες και μετά πάμε για κάτι άλλο. Πιθανότατα ΚΑΙ ΠΑΛΙ πετρέλαιο, όσο ριψοκίνδυνο και αν διαβάζεται αυτό σήμερα, αν και μπορεί να παίξει κάτι άλλο, Κίντερ έκπληξη.
Δεν υπάρχουν ηλεκτρικά τζιπ ακόμη, ούτε φ.α., αλλά και να υπήρχαν με τέτοιο φόρτο εργασίας δεν μπορώ να τρέχω κάθε μέρα για ανεφοδιασμό σε πρατήριο που βρίσκεται κάμποσα χλμ. μακρυά μου ούτε έχω μπρίζα παντού, δεν με πείθει το υγραέριο, δεν υπάρχει υδρογόνο, είναι οικονομική αυτοκτονία η βενζίνη, δεν κυκλοφορώ σε δακτυλίους με δαύτο -> ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ με τα χίλια λοιπόν.
Σε άλλη περίπτωση να το συζητήσουμε, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Είναι αυτό που λέω από την αρχή του νήματος, τι πάει να πει βενζίνη ή πετρέλαιο και κάνω 20.000 χλμ. το χρόνο, πες μας τι στυλ αμάξι σε ενδιαφέρει, που και πως κινείσαι και θα βρεθεί η άκρη.Ότι θα γίνει χαμός στην αγορά, είναι νομοτελειακό. Ήδη γίνεται, με την πρωτοφανή εκστρατεία των εταιρειών να χώνουν βενζίνες στον οποιοδήποτε μπει στο μαγαζί τους και για το οτιδήποτε 'γιατί θα απαγορευτεί το πετρέλαιο και θα σου μείνει στα χέρια' . Επίσης είναι σίγουρο ότι κάμποσοι θα κοπανάνε το κεφάλι τους στον τοίχο με τις επιλογές τις δικές τους, αλλά και του πωλητή τους.
Παρακολουθώ την αυτοκίνηση από το 1980, είμαι πάλιουρας, αλλά δεν το παίζω παντογνώστης, τέτοιο σκηνικό όμως δεν έχω ματαδεί ούτε το 1991 επί καταλυτικών και απόσυρσης. -
Έχει διάφορα όμως το leasing. Τελειώνει η τετραετία και φεύγεις κύριος. Άντε να το έχει αγοράσει ο άλλος για 15 χρόνια, με 84 δόσεις.
-
Mα, γι' αυτό και το ανέφερα. Αν είσαι σε δίλλημα μπορείς να πάρεις ένα ΙΧ όπως - πρόσκαιρα- το θες, και να το ξεφορτωθείς κυριλέ μετά από μερικά χρόνια, ΑΝ αλλάξουν τα πράγματα.
Θα σου κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, ανησυχείς για την πιθανή ολοκληρωτική απαξίωση του ΙΧ σου πιστεύοντας τις ουρανομήκεις ΠΙΠΕΣ που λένε οι πωλητές, αλλά τσιγγουνεύεσαι τα λίγα παραπάνω χρήματα που θα σου κοστίσει το λήζινγκ προκειμένου να είσαι άνετος σε μία περίοδο που προοιωνίζονται αλλαγές? = δύο μέτρα και δύο χιλιόμετρα.
Αν είσαι επαγγελματίας μάλιστα το λήζινγκ είναι και πιο φθηνό. -
Θα κρατήσω το diesel μου μέχρι να λιώσει.... 310.000 χλμ και συνεχίζουμε...δεν έχω άλλη επιλογή με 120 χλμ / ήμερα διαδρομή σε επαρχία...
Άλλα και όταν το αλλάξω πάλι σε diesel θα πάω....και πιθανόν και πάλι μεταχειρισμένο...από αυτά που θα διωχθούν από τις μεγάλες πόλεις. -
ΕΥΓΕ για την συνειδητοποιημένη επιλογή σου.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
ΕΥΓΕ για την συνειδητοποιημένη επιλογή σου.Ευχαριστω!!! δεν γίνεται αλλιώς από 2010 μόνο με diesel αυτοκίνητα κινούμε....
Υπάρχει και η υποδομή για ηλεκτρικό στο γκαράζ μου άλλα ακόμα δεν με πείθουν...ανεβοκατεβαινω και το Αρτεμίσιο κάθε μέρα βλέπεις.... -
Με 120 χιλιόμετρα την ημέρα, το Leaf θα σου έκανε πάρα πολύ άνετα. Ακόμα και με κίνηση σε αυτοκινητόδρομο με υψηλή ταχύτητα (130-140) και με κάμποσα υψομετρικά.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Με 120 χιλιόμετρα την ημέρα, το Leaf θα σου έκανε πάρα πολύ άνετα. Ακόμα και με κίνηση σε αυτοκινητόδρομο με υψηλή ταχύτητα (130-140) και με κάμποσα υψομετρικά.Ναι ίσως τα 40000 € όμως που κοστίζει δεν θα τα κάνω απόσβεση στα επόμενα 15 χρονιά που θα κάνω την παραπάνω διαδρομή...καλά να είμαστε...
Συν ότι το Scenic είναι και το οικογενειακό αυτοκίνητο που χρησιμοποιώ σε ταξίδια....όποτε παίζει λίγο ρόλο και η αυτονομία.
Βενζίνη ή diesel