-
Έχω την αισθηση οτι θα κλεισεις το focus. Γενικά είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Στις φωτο στο εσωτερικο φαινεται χάλια. Απο κοντα ειναι καταπληκτικό με χώρους με εξυπνη σχεδιαση για τα γόνατα του οδηγού, με υψηλοτατη ποιότητα. Ανταξιο μιας bmw ή mercedes.
To focus επίσης έχει μια συγκεκριμένη δομη του αμαξώματος του, το οποίο έχει ζώνες παραμόρφωσης για συγκρουση smalloverlap. Μοναδικό στην κατηγορια μαζί με το civic και το v40
Επειδη εισαι τυπος που το ψαχνει για αυτο το αναφέρω.
Οπότε καλοταξιδο και καλορίζικο το focus.
-
Tο Active και ολα τα Focus εκτός από τα 1000 κυβικά που έχουν ημιάκαμπτο, όλα τα άλλα έχουν ανάρτηση πολλαπλών.Όπως το έχω ξαναγράψει είναι ίδιο με την GLA.Προσωπικά λέω να περιμένω και το καινούριο Juke προς το καλοκαίρι.
-
Και τα 1500 diesel έχουν ημιάκαμπτο, αν δεν κάνω λάθος.
-
Επίσης, όλα τα station καθώς και όλα τα Vignale, ανεξαρτήτως κυβικών, έχουν πολλαπλούς συνδέσμους πίσω.
-
Μιας και με ενδιαφέρει και μένα το θέμα του νήματος, μπήκα και γω στη σελίδα και κοιτάζω το ντήζελ αυτόματο Focus Active... http://www.ford.gr/s/U2Cb
Κάνω διαμόρφωση και κοιτάζω τελική τιμή, 20 χιλιάρικα!
Μου λέω 'μεγειά' το καινούριο μου αυτοκίνητο και πάλι καλά που είναι νύχτα - και επίσης δεν βρίσκομαι στην Ελλάδα γιατί θα έτρεχα επιτόπου στην αντιπροσωπία να μου τυλίξουν ένα για το δρόμο!
Τελικά εκτός από ότι φτιάχνεται στη Κίνα, πρέπει να φέραν και μαρκετίστες από κει, γιατί την κινεζο-γυφτιά που σκέφτηκαν δεν τη συλαμβάνει εύκολα ντόπιος νους, και έχουν βάλει στη σελίδα:
Περίληψη τιμής
Αρχική τιμή
19.499 €
Συνολικά χαρακτηριστικά που προστέθηκαν
140 €
Χρώμα: Frozen White
140 €
Τελική τιμή
19.639 €έχουν αναρτήσει τιμή χωρίς ΦΠΑ & τέλη !
ρε σεις, δεν ήταν παράνομο αυτό τα τελευταία 15 χρόνια!?
Πάλι καλά που δεν έτρεξα στο μαγαζί με τα μετρητά στο χέρι, θα μου έλειπαν 7-8 χιλιάρικα και θα γινόμουν ρεζίλι στον καταστηματάρχη...
Είπαμε, φαίνεται καλό το αυτοκίνητο σαν Μερτσεντέ και μπεμβέ, αλλά να κοστίζει και τα ίδια!?... -
Αυτή η μλκια της Ford με το διαμορφωτή δεν έχει νόημα, πάρα μόνο για ένα πάρα πολύ μικρό κομμάτι των πελατών που μπορούν να εκπέσουν/συμψηφίσουν το ΦΠΑ. Οι οποίοι όμως ούτως ή άλλως έχουν συνηθίσει να υπολογίζουν αφαιρώντας το ΦΠΑ από την τελική τιμή του προϊόντος. Οπότε το μόνο που πετυχαίνει η Ford είναι να εκνευρίσει τη συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων πελατών...
Κατά τ' αλλα οι τιμές της Ford καμία σχέση δεν έχουν με BMW και MB! Μάλλον βρίσκονται σε ένα καλό επίπεδο σε σχέση με τους γενικούς κατασκευαστές.
-
Διπλή δημοσίευση.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Αυτή η μλκια της Ford με το διαμορφωτή δεν έχει νόημα, πάρα μόνο για ένα πάρα πολύ μικρό κομμάτι των πελατών που μπορούν να εκπέσουν/συμψηφίσουν το ΦΠΑ.Προφανώς το έχουν κάνει για να αποφύγουν την πολυπλοκότητα στον υπολογισμό της τελικής τιμής (γιατί θα πρέπει να κάνουν συνδυασμός ΛΤΠΦ και αλλαγής ρύπων από τον έξτρα εξοπλισμό, π.χ ζάντες). Εεε μάλλον θα βαρέθηκαν (ή δεν θα ήθελανα να το συντηρούν σε κάθε αλλαγή) να φτιάξουν τέτοιες παραμέτρους και για αυτό το έκαναν έτσι.
Και εμένα με εκνευρίζει, αλλά είναι καλύτερο από το να μην έχει καθόλου τιμές έξτρα εξοπλισμού (π.χ Σιτροέν) ή να μην υπλογίζει την αλλαγή κλίμακας στον φόρο και να δείχνει τελικά λάθος τελική τιμή.
-
Αν έχεις ανοιχτό και τον τιμοκατάλογο, είναι σχετικά εύκολο να δεις την τελική τιμή [emoji6]
-
Απλά μετά αν είναι να δώσεις 22000 για ένα ψευτο-SUV δίνεις τα ίδια και παίρνεις ένα C3 aircross φουλ εξοπλισμένο και με μεγαλύτερο χώρο αποσκευών 510 L ! (συρόμενα καθίσματα)
-
Ο χρήστης kokotinos έγραψε:
Απλά μετά αν είναι να δώσεις 22000 για ένα ψευτο-SUV δίνεις τα ίδια και παίρνεις ένα C3 aircross φουλ εξοπλισμένο και με μεγαλύτερο χώρο αποσκευών 510 L ! (συρόμενα καθίσματα)Είναι νωρίς ακόμη για να μιλάμε, αλλά παρ' όλο που το παιχνιδάκι της Ford με τις τιμές αγγίζει την παρανομία (αν ένα μπακάλικο έβαζε ονλάιν 'τελική τιμή' χωρίς ΦΠΑ, θα έβρισκε το μπελά του), το active φαίνεται υπερπλήρες από εξοπλισμό και μιλώντας για το βάγκον, ίσως αποτελέσει το ιδανικό αυτοκίνητο για τη χρήση που κάνει κάποιος σε ψευτο-SUV χωρίς τετρακίνηση...
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Έχοντας Focus ΜΚ3.5, γελάω πραγματικά όταν ακούω για τιμές Focus πάνω από 20.000 ευρώ, πόσο μάλλον 30.000 ευρώ. Το ταβάνι αυτού του αυτοκινήτου και κατασκευαστή είναι στα 22.000 με πλήρη εξοπλισμό.
Π.χ. αν το Active για να βάλεις κάποια ενδιαφέροντα αξεσουάρ και εξοπλισμό, πρέπει να πατήσεις τα 23.000-25.000 ευρώ ... θα πάει άκλαυτο με τέτοιο ανταγωνισμό σε crossover και μικρά SUV.
Το Focus Active το αξιολογώ ως αξιοπρεπή πρόταση μόνο όταν έρθει το mild hybrid 1.0 και με κάποια σοβαρά χαρακτηριστικά ημι-αυτονομίας οδήγησης.
-
Δεν το ξερα αυτο, θα ερθει mild hybrid focus;
Χμμμμ
Δηλαδη focus με 6 λίτρα πραγματικη καταναλωση, θα μπορεί να είναι;
Ξανα χμμμμμ -
Ήδη είναι στα σχέδια από πέρυσι.
https://www.fleeteurope.com/fr/autonomo ... rid&curl=1
Δεν βλέπω κάποιο λόγο να μην τον «φορέσει» το Active.
-
Πάντως αυτή την στιγμή χιλιαρι active focus δεν βλέπω στον τιμοκατάλογο.
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω που τοποθετείται από πλευράς εξοπλισμού.
Είναι το business υπερυψωμένο ή το St line υπερυψωμένο με το αισθητικό πακέτο για crossover;
Το Wagon active 1.5 στα 22.572 νομίζω είναι καλή τιμή νομίζω όταν τα αντίστοιχα wagon titanium και St-line είναι στα 24.000 + ( στον τιμοκατάλογο Σεπτεμβρίου το wagon titanium είχε 22.300 αν θυμάμαι αλλά τώρα πέρασε τις 17.000 σε ΛΤΠΦ)
Και εννοείται είναι πολύ πιο όμορφο , στο mall πριν λίγες εβδομάδες που το είδα (Wagon) ήταν υπέροχο, και το hatchback μοιάζει με ένα πιο ωραίο GLA.Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk
-
To Active με 1.0 δεν το φέρνει η ελληνική αντιπροσωπεία.
Η mild hybrid 1.0 εκδοχή, θα έχει ικανή ροπή και για βαρύτερα αμαξώματα και έτσι πιστεύω ότι θα αποτελέσει λύση που θα έρθει.
Πάντως, εντός 2 χρόνων από σήμερα, θα έχει γεμίσει η αγορά από τα σημερινά μοντέλα όλων των κατασκευαστών σε mild hybrid επιλογές. Αν κάποιος δεν βιάζεται, θα ήταν καλό να περιμένει ... και σε όρους μεταπωλητικής αξίας, αφού στο μεταίχμιο δεν θα ήταν καλό να βρεθείς με κάτι που μετά από 10 χρόνια θα έχει χαμηλότερη αξία, λόγω μη υβριδικότητας.
-
Futurist σε βρίσκω και πάλι σωστό, να το κοιτάξεις αυτό, μη το αφήσεις να μεγαλώσει.
Αλλά είδες απο το 2015 το μπαλένο εχει mild hybrid σύστημα.
Ήταν το πρώτο αυτοκλινητο με τετοια φθηνή αλλα και αποδοτική τεχνολογία. Δίνει +5 κιλά ροπής όπου τα έχει αναγκη ο κινητήρας, και ετσι δεν τραβάει πολύ βενζίνη η καύση.Τι κάνετε μωρέ, σταματήστε το κάρβουνο, όχι άλλο καρβουνοοοο
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Futurist σε βρίσκω και πάλι σωστό, να το κοιτάξεις αυτό, μη το αφήσεις να μεγαλώσει. -
Να σημειώσω ότι καθαρά για υποκειμενικούς λόγους, όταν μπαίνω σε Suzuki με πιάνει μια περίεργη ανατριχίλα που με κάνει να θέλω να βγω από το όχημα!
-
Είναι γιατι εχω μπει εγώ σε όλα τα suzuki νωριτερα και φοράω ένα απαίσιο άρωμα που μένει καιρό.
Σε καταλαβαίνω συμβαίνει συχνάΣτα μπαλόνια δε, που εχω και μία ιδιαίτερη αγάπη ανεβαίνουν όσο να'ναι και οι σφιγμοι και ιδρωνω και μένει περισσοτερο, δεν είναι λόγω Ινδιας η μυρωδια, εγώ είμαι.
Επιλογή SUV/Crossover με την καλύτερη οδηγική συμπεριφορά