-
Καλημέρα σε όλους,
Η οικογένεια έγινε τριμελής και η σκέψη για αγορά αυτοκινήτου που να εξυπηρετεί καλύτερα τις νέες ανάγκες γίνεται όλο και πιο έντονη. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα Kia Pro Ceed 1ης γενιάς 1600cc σαν βασικό αυτοκίνητο, και ένα Kia Picanto που χρησιμοποιεί η σύζυγος. Από τα αυτοκίνητα είμαι αρκετά ευχαριστημένος και ο κύριος λόγος που σκέφτομαι αλλαγή είναι ότι δυστυχώς το Ceed είναι 3θυρο (άλλα μυαλα πριν 8 χρονια που το αγόρασα και άλλες προτεραιότητες). Ηδη στις πρώτες μας βόλτες με το μωρό έχουμε μια δυσκολία στο βάλε-βγάλε κάθισμα κτλ (όχι ανυπέρβλητη, πάντως δυσκολία).
Η σκέψη επομένως είναι να κρατηθεί το Picanto και να αντικατασταθεί το Ceed με κάποιο 5θυρο μοντέλο, για ανάγκες οικογένειας, με καλούς χώρους. Οι προτεραιότητες μου σε γενικές γραμμές είναι:
- Αξιοπιστία
- Λογικό κόστος συντήρησης, είτε αυτό σημαίνει κατανάλωση, είτε κόστος ανταλλακτικών, τεκμηρίων και πάει λέγοντας
- Χώροι (Πορτμπαγκαζ 400λ και άνω)
- Συνδεσιμότητα (Μια τυπική οθόνη αφής με android auto είναι ό,τι πρέπει)
- Συγχρονες 'ανέσεις' όπως bluetooth, cruise control, υποβραχιόνιο κτλ
- Ένδιαφέρουσα εμφάνιση, πρώτα στο εσωτερικό (εκεί θα βρίσκομαι άλλωστε) και μετά εξωτερικά.
- Ένα μίνιμουμ καλής οδικής συμπεριφοράς. Μια αποδεκτή ποιότητα κύλισης δηλαδή και επιδόσεις, που θα επιτρέπουν μια ασφαλή προσπέραση. Επιθυμητό επίσης το 6άρι κιβώτιο
- Το υπάρχον αυτοκίνητο είναι αρκετά 'σφιχτό' θα ήθελα κάτι πιο άνετο στα μεγάλα ταξίδια, με καλύτερη ηχομόνωση.
Τα χιλιόμετρα που αναμένεται να κάνει το αυτοκίνητο είναι 12000-14000 το χρόνο. Μένω στην Παιανία Αττικής, η ημερήσια διαδρομή είναι περίπου 30χλμ πηγαινε ελα μέχρι το Μαρούσι, προς κέντρο πηγαίνω σπάνια. Συν κάποια ταξίδια το χρόνο 300-500χλμ. Ένα από τα πιθανα ταξίδια περιλαμβάνει ήπιο χωματόδρομο και χιόνι κάποιες φορές (Όρεινή Ναυπακτία). Δεν θα προτιμούσα το 4χ4 λόγω κόστους και αυξημένης κατανάλωσης, αλλά θα ήταν ευπρόσδεκτη κάποια επιπλέον απόσταση από το έδαφος για αυτή τη διαδρομή (βλ. crossover).
Τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω είναι βαριά μέχρι 20.000 για κάτι που θα μου αρέσει και θα είναι επαρκώς εξοπλισμένο. Θα μου άρεσε ένα SUV/Crossover αλλά στα λεφτά που διαθέτω οι επιλογές από όσο έψαξα είναι σχετικά περιορισμένες. Μιλάω αποκλειστικά για βενζίνη, το πετρέλαιο αφενός δεν το φτάνω οικονομικά και γενικώς δεν το προτιμώ. Να πω ότι το σχέδιο είναι το αυτοκίνητο να το 'παντρευτώ', να το κρατήσω δλδ 10ετία και βλέπουμε.
Στην αναζήτηση μέχρι τώρα σε αυτή την κατηγορία έχω ξεχωρίσει
-
Suzuki Scross & Suzuki Vitara (1.0 112hp, έκδοση GL+) καλός εξοπλισμός και στα δύο, σύγχρονος και οικονομικός κινητήρας, και καλές τιμές για αυτά που προσφέρουν. Θεωρητικά η Suzuki είναι αξιόπιστη, με λογικό κόστος συντήρησης, αλλά με χαλάνε λίγο τα εσωτερικά, και γενικώς λείπει το Wow factor. Μια παραπάνω προτίμηση στο SCross, μιας και το Vitara υπολείπεται μάλλον σε χώρους.
-
Opel Crossland (1.2 82hp, έκδοση Χ-plore) καλός εξοπλισμός, ενδιαφέρουσα εμφάνιση, ποιοτικό μέσα. Με ανησυχεί ότι ίσως είναι πολύ μικρό, και δεν έχω ιδέα για την αξιοπιστία της opel. Επίσης, στα λεφτά που διαθέτω μπορώ να το πάρω μόνο με 82 άλογα και πολύ φοβάμαι ότι θα σέρνεται...
-
Seat Arona (1.0 95hp, έκδηση Style) Mοιάζει φρέσκο και σύγχρονο, μου αρέσει το εσωτερικό του. Εξοπλισμό έχει μέτριο, φέρνει πολύ σε ibiza (μικρό) και για vag group δεν έχω ακούσει τα καλύτερα. Σκέφτηκα και την έκδοση που έρχεται με CNG, το οποίο θα ήταν εξαιρετικό από πλευράς οικονομίας, αλλά ο χωρος αποσκευών το αποκλείει...
Η άλλη λυση είναι να πάω σε κάποιο hatchback, όπου οι επιλογές αυξάνονται, και το κόστος πέφτει, με παραχώρηση την υψηλή θέση οδήγησης και την απόσταση από το έδαφος, και δευτερευόντως τους χώρους. Αν καταλήξω εδώ θα ήθελα ιδανικά να ξοδέψω λιγότερα (μέχρι 17.000 πάνω κάτω).
Η καλή μου εμπειρία με τον όμιλο Hyundai-Kia με ωθεί λίγο παραπάνω στις δικές της προτάσεις στην κατηγορία
-
Kia Ceed (1.4 100hp ή 1.0 120hp, έκδοση Uptown) Το καινούριο είναι πραγματικά πανέμορφο σε βίντεο που το είδα, μέσα-έξω. Οι κριτικές για την οδική συμπεριφορά είναι εξαιρετικές και οι χώροι του είναι καλοί. Μια χαρά εξοπλισμένο σε αυτή την έκδοση. Στα 17-18 χιλιάρικα που παίζει, δεν το λες φθηνό, αλλά μάλλον παραμένει VFM.
-
Hyundai i30 (1.0 120hp, έκδοση Style). Παρόμοια πλεονεκτήματα με το Ceed, πιο συντηρητικό σε εμφάνιση.
Και έρχομαι τώρα σε αυτό που με μπερδεύει περισσότερο. Αρχές 2011, αγόρασα το PrοCeed, 1.6 122hp έκδοση SC3 full extra, που σημαίνει δερμάτινα καθίσματα, 17αρες ζαντες αλουμινίου, αναδιπλούμενους καθρέφτες, κλιματισμό κλπ κλπ στα 13.700. Για την εποχή του ήταν πλήρως εξοπλισμένο και επιβλητικό σε εμφάνιση. Πλεόν δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να το δώσω πάνω από 6 με 6,5 χιλιάρικα. Βλέπω ότι στα χρήματα που θέλω να διαθέσω τώρα, τα οποία δεν μου φαίνονται κ λίγα, θα πάρω ένα αυτοκίνητο χωρίς δερμάτινο σαλόνι, μάλλον με χειρότερες επιδόσεις και πιθανόν πιο αδιάφορο εμφανισιακά/οδηγικά. Έχουν ακριβύνει τόσο τα αυτοκίνητα, ή εγώ κάτι χάνω; Μήπως τελικά είναι καλύτερη ιδέα να παραμείνω με το υπάρχον για καποια χρόνια ακόμα, με τις παραχωρήσεις του 3θυρου;
Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά για το μεγάλο ποστ. Όπως φαίνεται έχω μπερδευτεί αρκετά. Κάθε σας ιδέα γνώμη και συμβουλή είναι πολύτιμη και σας ευχαριστώ!
-
Καλημέρα σε όλους,
Η οικογένεια έγινε τριμελής και η σκέψη για αγορά αυτοκινήτου που να εξυπηρετεί καλύτερα τις νέες ανάγκες γίνεται όλο και πιο έντονη. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα Kia Pro Ceed 1ης γενιάς 1600cc σαν βασικό αυτοκίνητο, και ένα Kia Picanto που χρησιμοποιεί η σύζυγος. Από τα αυτοκίνητα είμαι αρκετά ευχαριστημένος και ο κύριος λόγος που σκέφτομαι αλλαγή είναι ότι δυστυχώς το Ceed είναι 3θυρο (άλλα μυαλα πριν 8 χρονια που το αγόρασα και άλλες προτεραιότητες). Ηδη στις πρώτες μας βόλτες με το μωρό έχουμε μια δυσκολία στο βάλε-βγάλε κάθισμα κτλ (όχι ανυπέρβλητη, πάντως δυσκολία).
Η σκέψη επομένως είναι να κρατηθεί το Picanto και να αντικατασταθεί το Ceed με κάποιο 5θυρο μοντέλο, για ανάγκες οικογένειας, με καλούς χώρους. Οι προτεραιότητες μου σε γενικές γραμμές είναι:
- Αξιοπιστία
- Λογικό κόστος συντήρησης, είτε αυτό σημαίνει κατανάλωση, είτε κόστος ανταλλακτικών, τεκμηρίων και πάει λέγοντας
- Ένδιαφέρουσα εμφάνιση, πρώτα στο εσωτερικό (εκεί θα βρίσκομαι άλλωστε) και μετά εξωτερικά.
- Ένα μίνιμουμ καλής οδικής συμπεριφοράς. Μια αποδεκτή ποιότητα κύλισης δηλαδή και επιδόσεις, που θα επιτρέπουν μια ασφαλή προσπέραση. Επιθυμητό επίσης το 6άρι κιβώτιο
- Το υπάρχον αυτοκίνητο είναι αρκετά 'σφιχτό' θα ήθελα κάτι πιο άνετο στα μεγάλα ταξίδια, με καλύτερη ηχομόνωση.
Τα χιλιόμετρα που αναμένεται να κάνει το αυτοκίνητο είναι 12000-14000 το χρόνο. Μένω στην Παιανία Αττικής, η ημερήσια διαδρομή είναι περίπου 30χλμ πηγαινε ελα μέχρι το Μαρούσι, προς κέντρο πηγαίνω σπάνια. Συν κάποια ταξίδια το χρόνο 300-500χλμ. Ένα από τα πιθανα ταξίδια περιλαμβάνει ήπιο χωματόδρομο και χιόνι κάποιες φορές (Όρεινή Ναυπακτία). Δεν θα προτιμούσα το 4χ4 λόγω κόστους και αυξημένης κατανάλωσης, αλλά θα ήταν ευπρόσδεκτη κάποια επιπλέον απόσταση από το έδαφος για αυτή τη διαδρομή (βλ. crossover).
Τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω είναι βαριά μέχρι 20.000 για κάτι που θα μου αρέσει και θα είναι επαρκώς εξοπλισμένο. Θα μου άρεσε ένα SUV/Crossover αλλά στα λεφτά που διαθέτω οι επιλογές από όσο έψαξα είναι σχετικά περιορισμένες. Μιλάω αποκλειστικά για βενζίνη, το πετρέλαιο αφενός δεν το φτάνω οικονομικά και γενικώς δεν το προτιμώ. Να πω ότι το σχέδιο είναι το αυτοκίνητο να το 'παντρευτώ', να το κρατήσω δλδ 10ετία και βλέπουμε.
-
Suzuki Scross & Suzuki Vitara (1.0 112hp, έκδοση GL+) καλός εξοπλισμός και στα δύο, σύγχρονος και οικονομικός κινητήρας, και καλές τιμές για αυτά που προσφέρουν. Θεωρητικά η Suzuki είναι αξιόπιστη, με λογικό κόστος συντήρησης, αλλά με χαλάνε λίγο τα εσωτερικά, και γενικώς λείπει το Wow factor. Μια παραπάνω προτίμηση στο SCross, μιας και το Vitara υπολείπεται μάλλον σε χώρους.
-
Opel Crossland (1.2 82hp, έκδοση Χ-plore) καλός εξοπλισμός, ενδιαφέρουσα εμφάνιση, ποιοτικό μέσα. Με ανησυχεί ότι ίσως είναι πολύ μικρό, και δεν έχω ιδέα για την αξιοπιστία της opel. Επίσης, στα λεφτά που διαθέτω μπορώ να το πάρω μόνο με 82 άλογα και πολύ φοβάμαι ότι θα σέρνεται...
-
Seat Arona (1.0 95hp, έκδηση Style) Mοιάζει φρέσκο και σύγχρονο, μου αρέσει το εσωτερικό του. Εξοπλισμό έχει μέτριο, φέρνει πολύ σε ibiza (μικρό) και για vag group δεν έχω ακούσει τα καλύτερα. Σκέφτηκα και την έκδοση που έρχεται με CNG, το οποίο θα ήταν εξαιρετικό από πλευράς οικονομίας, αλλά ο χωρος αποσκευών το αποκλείει...
Η άλλη λυση είναι να πάω σε κάποιο hatchback, όπου οι επιλογές αυξάνονται, και το κόστος πέφτει, με παραχώρηση την υψηλή θέση οδήγησης και την απόσταση από το έδαφος, και δευτερευόντως τους χώρους. Αν καταλήξω εδώ θα ήθελα ιδανικά να ξοδέψω λιγότερα (μέχρι 17.000 πάνω κάτω).
Η καλή μου εμπειρία με τον όμιλο Hyundai-Kia με ωθεί λίγο παραπάνω στις δικές της προτάσεις στην κατηγορία
-
Kia Ceed (1.4 100hp ή 1.0 120hp, έκδοση Uptown) Το καινούριο είναι πραγματικά πανέμορφο σε βίντεο που το είδα, μέσα-έξω. Οι κριτικές για την οδική συμπεριφορά είναι εξαιρετικές και οι χώροι του είναι καλοί. Μια χαρά εξοπλισμένο σε αυτή την έκδοση. Στα 17-18 χιλιάρικα που παίζει, δεν το λες φθηνό, αλλά μάλλον παραμένει VFM.
-
Hyundai i30 (1.0 120hp, έκδοση Style). Παρόμοια πλεονεκτήματα με το Ceed, πιο συντηρητικό σε εμφάνιση.
Και έρχομαι τώρα σε αυτό που με μπερδεύει περισσότερο. Αρχές 2011, αγόρασα το PrοCeed, 1.6 122hp έκδοση SC3 full extra, που σημαίνει δερμάτινα καθίσματα, 17αρες ζαντες αλουμινίου, αναδιπλούμενους καθρέφτες, κλιματισμό κλπ κλπ στα 13.700. Για την εποχή του ήταν πλήρως εξοπλισμένο και επιβλητικό σε εμφάνιση. Πλεόν δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να το δώσω πάνω από 6 με 6,5 χιλιάρικα. Βλέπω ότι στα χρήματα που θέλω να διαθέσω τώρα, τα οποία δεν μου φαίνονται κ λίγα, θα πάρω ένα αυτοκίνητο χωρίς δερμάτινο σαλόνι, μάλλον με χειρότερες επιδόσεις και πιθανόν πιο αδιάφορο εμφανισιακά/οδηγικά. Έχουν ακριβύνει τόσο τα αυτοκίνητα, ή εγώ κάτι χάνω; Μήπως τελικά είναι καλύτερη ιδέα να παραμείνω με το υπάρχον για καποια χρόνια ακόμα, με τις παραχωρήσεις του 3θυρου;
Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά για το μεγάλο ποστ. Όπως φαίνεται έχω μπερδευτεί αρκετά. Κάθε σας ιδέα γνώμη και συμβουλή είναι πολύτιμη και σας ευχαριστώ!
-
Καλημέρα σε όλους,
- Αξιοπιστία
-
-
-
-
-
-
Καλησπέρα, εμάς πάντως το τρίθυρο Corsa-C μας βόλεψε περισσότερο με το μπες-βγες του παιδιού στο καρεκλάκι, επειδή το κάθισμα του συνοδηγού τραβιέται μπροστά με αποτέλεσμα να έχεις καλύτερη πρόσβαση.
Αν θέλεις τη γνώμη μου το Octavia είναι η πιο ισορροπημένη επιλογή. Χώρος αποσκευών εκτός συναγωνισμού, αξιοπρεπές εσωτερικό -εξοπλισμός, αν ξεπεράσεις και την εμφάνιση ταξί , δύσκολα θα επιλέξεις κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Από τις επιλογές σου ξεχώρισε μόνο ότι είναι πάνω από 100hp. Να έχεις τουλάχιστον αξιοπρεπεις επιδόσεις.
Οδηγικα όλες οι επιλογές σου διαφέρουν από το τωρινό σου. De facto ...
Στα αυτοκίνητα της αγοράς πλέον και οι βασικές εκδόσεις έχουν καλό εξοπλισμό που θα σε καλύψουν και μη κολλήσεις ιδίως στα δέρματα.
Βασικά θα επέλεγα το 1000αρι i30. Και αν μπορείς δες το fastback. Είναι υπέροχο! -
Ο χρήστης nickts1 έγραψε:
Και έρχομαι τώρα σε αυτό που με μπερδεύει περισσότερο. Αρχές 2011, αγόρασα το PrοCeed, 1.6 122hp έκδοση SC3 full extra, που σημαίνει δερμάτινα καθίσματα, 17αρες ζαντες αλουμινίου, αναδιπλούμενους καθρέφτες, κλιματισμό κλπ κλπ στα 13.700. Για την εποχή του ήταν πλήρως εξοπλισμένο και επιβλητικό σε εμφάνιση. Πλεόν δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να το δώσω πάνω από 6 με 6,5 χιλιάρικα. Βλέπω ότι στα χρήματα που θέλω να διαθέσω τώρα, τα οποία δεν μου φαίνονται κ λίγα, θα πάρω ένα αυτοκίνητο χωρίς δερμάτινο σαλόνι, μάλλον με χειρότερες επιδόσεις και πιθανόν πιο αδιάφορο εμφανισιακά/οδηγικά. Έχουν ακριβύνει τόσο τα αυτοκίνητα, ή εγώ κάτι χάνω; Μήπως τελικά είναι καλύτερη ιδέα να παραμείνω με το υπάρχον για καποια χρόνια ακόμα, με τις παραχωρήσεις του 3θυρου;Καινουριο το πηρες τοσο? Αν ναι , απ οτι θυμαμαι τοτε τα ΚΙΑ ηταν ακομα λιγο πιο κατω σε τιμες, απο τα υπολοιπα αντιστοιχα. Δηλαδη ηταν ακομα φθηνά τοτε. Τωρα ανεβηκαν κι αυτα. Ισως ειχε και καμια προσφορα τοτε
Παντως και τωρα υπαρχουν προσφορες σε μερικα μοντελα, κυριως οταν αλλαζει μοτερ ή εξ ολοκληρου το μοντελο -
Eνδελεχέστατο το ποστ του ερωτώντος, και πολύ ψαγμένο/κατασταλαγμένο, θαμπς απ.
Βλέπω ότι στα χρήματα που θέλω να διαθέσω τώρα, τα οποία δεν μου φαίνονται κ λίγα, θα πάρω ένα αυτοκίνητο χωρίς δερμάτινο σαλόνι, μάλλον με χειρότερες επιδόσεις και πιθανόν πιο αδιάφορο εμφανισιακά/οδηγικά. Έχουν ακριβύνει τόσο τα αυτοκίνητα, ή εγώ κάτι χάνω; Μήπως τελικά είναι καλύτερη ιδέα να παραμείνω με το υπάρχον για καποια χρόνια ακόμα, με τις παραχωρήσεις του 3θυρου;
α. Και τα αυτοκίνητα έχουν ακριβύνει λίγο, και η ΚΙΛ ακόμη περισσότερο, και παίζουν και προσφορές ανάλογα με τα φεγγάρια (το στοκ είναι αυτό)
β. Αν μπορείς να ανεχθείς το τρίπορτο, μείνε σε αυτό. Τώρα που έφαγες την περισσότερη απαξίωση είναι, ΜΑΚΡΑΝ, η οικονομικότερη επιλογή. Στο φινάλε ούτε τα ψωμιά του έφαγε, ούτε μη εξυπηρετικό στίς υπόλοιπες υποχρεώσεις του είναι. Είναι αντιφορουμίστικο αυτό που σου προτείνω διότι δε βγάζει κλικς, αλλά είναι απόλυτα ρεαλιστικό μέσα στην κρίση και στη ρευστότητα της αγοράς (το πετρέλαιο στοχοποιημένο, τα υβρίδια ακόμη στο ξεκίνημα, το φ.α. ακόμη σχεδόν ανύπαρκτο, τα ηλεκτρικά το ίδιο). Αυτοκίνητα πάντα βγαίνανε και πάντα θα βγαίνουν, όλο και πιο καλά μάλιστα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει ντε και καλά κάθε λίγο να τα αλλάζουμε. Εκτός αν τα λεφτά τρέχουν από τα μπατζάκια μας (ΟΧΙ).
-
Με μέγιστο 22000 για hatchback θα πάρεις καλύτερο αυτοκίνητο σε οδηγική συμπεριφορά, ποιότητα, στις περισσότερες περιπτώσεις και χώρους, αφού είναι μία κατηγορία μεγέθους πάνω, από τα αντίστοιχης τιμής ψηλωμένα δικίνητα και θυσιάζεις ψηλή (πολύ σχετικό αυτό και συζητήσιμο εάν είναι πλεονέκτημα) θέση οδήγησης και 3-4 πόντους παραπάνω απόσταση από το έδαφος.
-
Εγώ καθαρά επειδή είναι τρίπορτο, θα το έσπρωχνα όπου φύγει-φύγει, διότι έχει αρχίσει ταχύτατη πτώση σε αυτό το segment, και σε 3-4 χρόνια από σήμερα θα κοστίζουν ακόμα λιγότερο από την αξία που θα είχαν βάσει χρόνων.
Επίσης, έχοντας οικογενειακές ανάγκες πλέον, δεν θέλεις υποθέτω να έχεις επί της ουσίας «απενεργοποιημένο» το ένα όχημα για τις μετακινήσεις με το παιδί.
-
Κράτα το αυτοκίνητο σου αν δεν έχει μηχανικά ή άλλα προβλήματα. Το παιδί με το που θα γίνει 2 ετών θα μπαίνει και θα βγαίνει μόνο του. Μάζεψε χρήμα αν είναι για αργότερα...
-
Μιας και είστε ευχαριστημένοι με την KIA όπως μου φαίνεται και ίσως να μπορέσεις να δώσεις το ceed σαν 'προκαταβολή' , θα έλεγα να δείτε και το STONIC 352ltr αποσκευών λέει βέβαια .. , καθώς και το kona της Hyundai
Επειδή ανέφερες cng , στο μέγιστο των χρημάτων , αναμένεται με το νέο έτος περίπου, το Seat Leon ST με dsg κιβώτιο, με τον νέο κινητήρα φ.α. 1,500κ.εκ και 130hp , αλλά πας σε άλλη κατηγορία
-
Κι εγώ θα προτείνω στο φίλο να δει σοβαρά τα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο..
Να δεις αν σε βολεύουν τα υπάρχοντα πρατήρια φυσικού αερίου. Αν σε βολεύουν θα κάνεις 300-400 χλμ με 10-15 ευρώ.
Δες και στο car.gr ..υπάρχουν πολύ ελαφρώς μεταχειρισμένα Skoda octavia με μεγάλο πορτ παγκαζ..
Η μπορεί να υπάρχουν ακόμη ετοιμοπαραδοτα οκταβια αλλά με τον 1400 κυβικά και 110 άλογα..που πάει πολύ καλά στο δρόμο.
Ίσως να υπάρχουν και ετοιμοπαραδοτα Seat Leon tgi με τον 1400 κυβικά 110 άλογα που έχει κάτω από 20000 ευρώ.. -
Προσωπικά σου προτείνω Crossover / SUV, γιατί έχουν - συνήθως - μεγάλυτερους χώρους στο ίδιο μήκος και χώρο αποσκευών. Επίσης, είναι αρκετά πιο εύκολο όσο το παιδί είναι μικρό, να το βάζεις στο καθισματάκι, γιατί χρειάζεται να σκύβεις λιγότερο. Τέλος, έχει ελάχιστα μεγαλύτερη δυνατότητα κίνησης εκτός δρόμου και εαν έχει και 4κίνηση ή κάποιο σύστημα βελτίωσης της πρόσφυσης.
Με αυτά τα δεδομένα και με τα χρήματα που θές να διαθέσεις, προτείνω τα παρακάτω με τυχαία σειρά.
Suzuki Vitara ή (S Cross): Είναι οικονομικό, γρήγορο και αξιόπιστο. Το Βιτάρα είναι και πολύ όμορφο, ενώ υστερεί ελαφρώς σε χώρους έναντι του S cross. Επίσης, είναι καλοφτιαγμένα και μπορείς μέχρι και 4κίνητο να πάρεις σε αυτά τα χρήματα.
**Citroen C3 Aircross: **Ίσως τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία, όμορφο (ή ιδιαίτερο, εμένα μου αρέσει), πληθώρα επιλογής κινητήρων (110 ή 130 ίππους), οικονομικό και με σύστημα Grip Control ώστε να σου δώσει κάτι παραπάνω εκτός δρόμου. Είναι καλά εξοπλισμένο και σου μένουν και ρέστα από τα 20.000
Seat Arona: Επίσης έχει καλούς χώρους, καλό κινητήρα και είναι σε πολύ καλή τιμή. Μπορείς να πάρεις το Xcellence με έξτρα εξοπλισμό (σχεδόν τα πάντα) ή με Ναβι & LED φώτα και να σου μείνουν και ρέστα.
ΚIA Stonic / Hyundai Kona: Λίγο μικρότεροι χώροι, ελαφρώς πιο χαμηλά και 'σκληρά' αλλά με καλή τιμή και εξοπλισμό και μεγάλο συν τα 5 ή 7 χρόνια εγγύηση.
-
Μένεις στην Παιανία, δηλαδή είσαι ευλογημένος με πρατήριο φυσικού αερίου ΔΙΠΛΑ σου!!! Αυτό σημαίνει ότι (εφόσον έχεις ήδη αποκλείσει τα μοντέλα πετρελαίου) απορρίπτεις κατευθείαν όλα τα μοντέλα βενζίνης. Κατευθείαν! Οποιοδήποτε B segment crossover θα καίει τουλάχιστον 7 λίτρα, ήτοι 11,5 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα με τη σημερινή τιμή της βενζίνης. Το αντίστοιχο Arona CNG θα καίει 3,5 με 4. Μιλάμε ότι θα έχεις όφελος 1.100 ευρώ το χρόνο από τα καύσιμα κι αν συνυπολογίσουμε τη διαφορά στα τέλη κυκλοφορίας, πάμε ακόμα παραπάνω. Στη δεκαετία, θα έχεις 12-13 χιλιάρικα κέρδος σε σχέση με το αντίστοιχο βενζινοκίνητο.
Υπολόγισε ακόμα το πόσο υψηλή τιμή μεταπώλησης κρατάνε τα μοντέλα φυσικού αερίου (δες στο καρ τα Up τετραετίας να πωλούνται 9+ τη στιγμή που το καινούριο κοστίζει 13), θα είσαι κι από εκεί ωφελημένος. Τη στιγμή που τα βενζινοκίνητα θα έχουν απαξιωθεί πλήρως, με τόσα οικονομικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν τότε. Ήδη τα ηλεκτρικά επελαύνουν. Θεωρώ ότι σε βάθος δεκαετίας, τα σημερινά βενζίνης των 7 λίτρων θα αντιμετωπίζονται όπως σήμερα οι δεινόσαυροι των 3.000 κυβικών με τα 15 λίτρα κατανάλωση. Δε θα μου έκανε εντύπωση αν δύο Arona των 20 χιλιάδων σήμερα, βενζίνη και φυσικό αέριο, πωλούνταν με διαφορά 3-4.000 ευρώ μετά από 10 χρόνια.Επειδή είδα το Arona από κοντά, ο χώρος αποσκευών των 400 λίτρων διαμορφώνονταν όταν ο πωλητής κατέβαζε το δάπεδο στην τέρμα κάτω θέση. Όταν το έβαζε στην υψηλότερη, ο χώρος ήταν περί τα 300 λίτρα και (κατά δήλωσή του) αντίστοιχος με το μοντέλο του φυσικού αερίου. Αν είναι όντως τόσος, είναι πολύ εκμεταλλεύσιμος και διόλου ευκαταφρόνητος. Θα βγάλεις την εταζέρα και τα 300 θα γίνουν 500+. Έτσι έκανα κι εγώ όταν είχα το Grand Vitara και τώρα το Verso, εταζέρα δρόμο και πολύ περισσότερος χώρος αποσκευών. Είναι τελείως πλασματικό το να λέμε ότι έχει 300 λίτρα, άρα υστερεί σε σχέση με ένα σεντάν που έχει 400. Γιατί βγάζεις την εταζέρα και γίνονται 500, χώρια την ευκολότερη φόρτωση.
Στη χειρότερη, για τα 2-3 ταξίδια το χρόνο, βάζεις μια μπαγκαζιέρα από πάνω. Είναι μια θυσία που αξίζει να κάνεις, από τη στιγμή που στη δεκαετία θα εξοικονομήσεις σχεδόν όλο το κόστος αγοράς!!!Αν ο χώρος αποσκευών του Arona είναι τόσο τροχοπέδη, δες Octavia, Leon Estate και Octavia Estate, όλα με φυσικό αέριο και 130 ίππους. Πιο σωστό μοτέρ από το χιλιάρι του Arona, αλλά χάνεις το τζιποειδές του πράγματος.
Τέρι, μ' αγαπάς;
-
Η εταζερα ζηκο ειναι ομως για να μη σου ερθει καμια βαλιτσα η ρακετα παραλιας στο κεφαλι σε αποτομο φρεναρισμα.
Με το σηκωμα των πισω προσκεφαλων κατι γινεται αλλα και παλι, ειναι θεματακι. Τσπ.Αρονα ψηφιζω και εγω μια χαρα αυτοκινητακι ειναι για την ελληνικη πραγματικοτητα, αν και εχω ενστασεις με την μακροχρονια κατασταση των δεξαμενων.
Αν φοβασαι τη διαβρωση των δεξαμενων οπως και εγω τοτε παρε το γκολφ σε φυσικο αεριο. Εχει δεξαμενες που δεν σκουριαζουν και δεν προσθετουν στο συνολικο βαρος του αυτοκινητου. Ειναι το τελειο πακετο σε φυσικο αεριο με 130 αλογα.Αν θες βενζινη και χωρο αλλο ενα εξαιρετικα τιμιο αυτοκινητο ειναι το σουζουκι μπαλενο στην πλουσια εκδοση και με τον τουρμπο κινητηρα. Θα σου μηνουν στην τσεπη 5 με 7000 ευρω
Αν δεν θες τιποτα απο αυτα, ( ε τι θετε; αλα κιτρινα γαντια) τοτε το νεο φοκους που ειναι πληρεστατο σε ολα του. -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
..
Τέρι, μ' αγαπάς;Με κάτι τέτοια post φυσικά και ναι!
Συμφώνω απόλυτα, ειδικά με τη 1η πρόταση ... κάποιοι είναι τυχεροί - προνομιούχοι και δεν το εκμεταλευονται δυστυχώς
Ίσως μια μικρή ένσταση ως προς τη εταζιερα αλλα δε πειράζει.. -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Αν φοβασαι τη διαβρωση των δεξαμενων οπως και εγω τοτε παρε το γκολφ σε φυσικο αεριο. Εχει δεξαμενες που δεν σκουριαζουν και δεν προσθετουν στο συνολικο βαρος του αυτοκινητου. Ειναι το τελειο πακετο σε φυσικο αεριο με 130 αλογα..
Οι υπόλοιπες δεξαμενές του ομίλου, στα μοντέλα που θα έρθουν θα σκουριαζουν; θα είναι διαφορετικού υλικού;
Σε πόσα χρόνια θθθα διαβρωθουν; πάνω από 15 που κρατάμε κατά μέσο όρο τα οχήματα μας; ειδικά σε περιοχές όπως η Αθήνα; ούτε υγρασίες ούτε αλάτια στο δρόμο κτλ, να ήταν κανένα νησί να πω ίσως οκ...
Το golf είναι το ακριβότερο...
Τα χρήματα της €€ διαφοράς θα είναι τα €€ σε καύσιμα 2ετιας..
Octavia χωράει και διπλό στρώμα, πράγματα ακόμα και για 2 παιδιά και γυναίκα αλλά δεν είναι 'όμορφο'..
Leon st δεν αρέσει λόγω του σκάφους.. άσχετα αν μερικοί όπως ο dimsabas κι ένας συνάδελφος το έχουν -
Ε δε νομίζω να είναι τόσο πρόβλημα να βγάλει την εταζέρα τις λίγες φορές το χρόνο που θέλει να κουβαλήσει κάτι παραπάνω. Κι αν κουβαλάει τόσο συχνά, μπορεί να βάλει κι ένα πλέγμα. Δε χάλασε κι ο κόσμος.
-
Συμφωνώ και επαυξάνω..αν έχει ο φίλος πρατηριο με φυσικό αέριο στη γειτονιά του..θα κάνει έγκλημα αν πάρει αμάξι μόνο με βενζίνη.
-
Δεν ξερω ποσο θα κρατησουν, στο εξωτερικο στα 5 με 7 ετη αρχισαν τις διαβρωσεις. Εδω, παντως μην το εχετε οτι δεν χιονιζει. Καθε χρονο το στρωνει πλεον λογω αλλαγης του κλιματος και στην ελλαδα και οι δημοι πετανε αλατι στους δρομους. Αν κυκλοφορεις παραθαλασσσια ακομα και μεσω του ανεμου οι δρομοι γεμιζουν αλμυρα.
Σκεφτητε στα εξοχικα ακομα και οποιος δεν ειναι φατσα καρτα στην θαλασσα οτι μεταλλικο εχει λογω των ανεμων σκουριαζει μεσα σε 2 ετη απο την αλμυρα
Πλεον οι δεξαμενες εχουν οντως καλλυτερη επιστρωση απο παλια αλλα και παλι εμφανιζεται η σκουρια. Μια μικρη ερευνα στο γκουγκλ το αναδικνυει αυτο.
Εστω το οκταβια που εχει μια χαλυβδινη και 2 συνθετικες ειναι και αυτο καλη επιλογη.
Καινούριο οικογενειακό - Crossover ή Hatchback