-
Όπως είπε και ο Sabas_Thess λευκό απλό ( super white το χρεώνει και 170 € η toyota) είναι κλασικό χρώμα και επειδή έχω βάψει κομμάτι στο αυτοκίνητο δεν φαίνεται διαφορά . Επίσης χωρίς ιδιαίτερη περιποίηση (πλύσιμο σε πλυντήρια με 2 €) δείχνει πολύ καλό .
Τώρα με την καραντίνα το έπλυνα μια μέρα στο χέρι και ανακάλυψα κάποια σημεία που είχαν άγρια υφή , κιτρινίσει . Πήρα λοιπόν ένα άσχετο προϊόν ( σφραγιστικό ζαντών 'νανοτεχνολογίας και έτσι ' της wurth ) έριξα λίγες σταγόνες έτριψα με μαλακό πανί και τα σημεία έγιναν σαν καινούργια και επειδή χάρηκα με το αποτέλεσμα το πέρασα όλο και με το quick wax της 3Μ ,προϊόντα των 20€ και το αμάξι έγινε καταπληκτικό . Το ίδιο σφραγιστικό το χρησιμοποίησα και καθάρισα πριν δίμηνο ένα μπροστινό φανάρι που άρχιζε να κιτρινίζει, έγινε τέλειο !
Το μόνο που έπρεπε να είχα κάνει όταν το είχα αγοράσει καινούργιο ήταν να περάσω διάφανη μεμβράνη τον εμπρός προφυλακτήρα, τα 120 000 χλμ στις εθνικές οδούς έχουν αφήσει αρκετά σημαδάκια τα οποία καλύπτω με το μικρό 'μανό ' που έχω αγοράσει από την αντιπροσωπεία. Είναι και το μόνο μέτρο προστασίας που θα έπαιρνα αν αγόραζα καινούργιο αυτοκίνητο .
-
Oπως ανεφερα αγοραστηκε παραπανω υλικο απο οτι χρειαζονταν. Εξοπλισμο προφανως χρειαζεται γιαυτο καποιος δεν ειναι ευκολο να το κανει μονος. Ομως υπαρχει κοσμος που εχει εξοπλισμο και ειναι προθυμος να βοηθησει.
Εσυ ζησε με την γνωμη σου και εγω με την δικη μου. Εχω γιαλυσει το προηγουμενο αμαξι μου, θελει καποια εμπηρεια και να καταλαβαινεις τι κανεις και εκανα λαθη αλλα αυτο προ εποχης youtube. Αν το ξανακανα τωρα θα το εκανα πολυ καλυτερα.
Κανένα πρόβλημα να έχει ο καθένας τη γνώμη του, αρκεί να μην παραπληροφορούμε. Τώρα γράφεις ότι χρειάζεται επιπλέον εξοπλισμός, ότι θέλει εμπειρία και κάποιον πρόθυμο να σε βοηθήσει. Και ότι το γυάλισμα θέλει **προσοχή **να μη κάνεις **λάθη **και ότι το youtube θα σε βοηθούσε αν το ξανάκανες σήμερα.. Εμμ, σε ευχαριστώ, με κάλυψες !
Και εγώ έχω γυαλίσει και έχω κάνει 'κεραμική' σε πρόθυμους να με βοηθήσουν έναντι αντιτίμου καλούς συμπολίτες/σαμαρείτες μας για να μη νομίζει κανείς ότι τα βγάζουμε από το κεφάλι μας όσα λέμε.
-
@monman2 λασπωτηρες εμπρός/πίσω και μεμβράνες για οποία εταιρεία διαθέτει είναι εύκολη και σταθερή λύση. Πλέον η Toyota συγκεκριμένα βγάζει μεμβράνες και για το εσωτερικό των εξωτερικών χειρολαβών. Από τον διαμορφωτή τους η προστασία καθισμάτων και ζαντών δεν ξέρω τι μπορεί να είναι. Επίσης το έχω απορία αν ξέρει κάποιος. Σε καινούργιο όχημα όταν ζητάς κεραμική λασπωτηρες κλπ σου χρεώνουν περαστικά;
Προσοχή μόνο με τους λασπωτηρες γιατί σε χαμηλό αμάξι με μαλακό set-up αναρτήσεων βρίσκεις εύκολα κάτω. Στο Octavia 15 δεν βρήκα ούτε κατεβαίνοντας σε παραλίες χίπιδων στην Χαλκιδική και το 308 βρίσκει στον περιφερειακό με 110....
-
Στον διαμορφωτή της corolla πρόσεξα ότι υπάρχει ανεμοθραύστης για το καπό με 160€ περίπου πιστεύω ότι θα κάνει καλή δουλειά και θα προστατεύει το καπό και το παμπριζ από φθορές και ζημιές ,πολύ χρήσιμο αν κάποιος γράφει πολλά χλμ στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο.
Ανεμοθραύστες στα πλαϊνά παράθυρα 110 € , μαζί με τον παραπάνω ιδίως σε αντίθεση με το λευκό (γιατί είναι φυμέ) εμφανισιακά θα τα ..ΣΠΑΝΕ!!!
Το φιλμ για τα χερούλια έχουν 10€ θα τα έβαζα και αυτά .
Και σε μαγαζί με μεμβράνες θα έκανα διάφανη προστασία του μπροστινό προφυλακτήρα και στον πίσω (ίσως να έκανα και γυαλιστερό μαύρο το σημείο που φθείρεται στις φορτοεκφορτώσεις ) θα έκανα μαύρους γυαλιστερούς τους καθρέπτες και πιστεύω ότι με τις κατάλληλες σκουρόχρωμες 16άρες θα έδειχνε τέλειο.
ΕΝΝΟΕΙΤΕ super white χρώμα και φυμέ τα τζάμια
-
Προσοχή με τους ανεμοθραυστες γιατί όταν είχα βάλει στο Corolla μου το 2004 κούμπώνανε εντός άνωθεν εσοχής παραθύρου με αποτέλεσμα να σπρώχνουν προς τα έξω το παράθυρο και όταν κλείνει να βρίσκει και να κάνει θόρυβο ενώ με τον καιρό έβγαλε ανοχές στα λάστιχα και στην ημισια θέση συντόνιζε βγάζοντας θόρυβο...
-
...κούμπώνανε εντός άνωθεν εσοχής παραθύρου ...
Οι αυθεντικοί ανεμοθραύστες της Toyota είναι κολλητοί επάνω στο μεταλλικό πλαίσιο του παραθύρου , έχω στο yaris 6 χρόνια ...κανένα πρόβλημα !
-
Αν είχα συγγενείς στην Αυστραλία θα έλεγα να μου τα στείλουν οπωσδήποτε
Toyota Australia - Corolla Brochure (zone-secure.net)
-
Προσοχή με τους ανεμοθραυστες γιατί όταν είχα βάλει στο Corolla μου το 2004 κούμπώνανε εντός άνωθεν εσοχής παραθύρου με αποτέλεσμα να σπρώχνουν προς τα έξω το παράθυρο και όταν κλείνει να βρίσκει και να κάνει θόρυβο ενώ με τον καιρό έβγαλε ανοχές στα λάστιχα και στην ημισια θέση συντόνιζε βγάζοντας θόρυβο...
Έχω βάλει και εγώ τους αυθεντικούς. Νομίζω πως προκαλούν λίγο θόρυβο μετά τα 70χλμ/ώρα. Επιπλέον, επειδή είναι φυμέ, με ενοχλούν όταν πρέπει να κοιτάξω σε κάποια στροφή ή διασταύρωση. Μοιάζει σαν να προκαλούν διάθλαση ή τέλος πάντων με δυσκολεύουν λίγο στην εστίαση. Δεν νομίζω πως θα τους αγόραζα πάλι.
-
Παιδιά λίγο ρέγουλο γενικά με αξεσουάρ ακόμα και εργοστασιακά.. Φιμέ,ανεμοθραύστες,λασπωτήρες(!),φιλμ προστασίας σε διάφορα μέρη κτλ, έ αν στολίσουμε εσωτερικό καθρέφτη και λεβιέ λίγο μένει να το κάνουμε πεμβε μιτριοδεκαξι σεμεδάκι gipsy edition ή σκοούντα ουκτάβια VRάστα Χαράλαμπε φτερούγα ντάμπλιγιουαρσι εντίσιο.
Less is more !
-
wantone wrote:
Oπως ανεφερα αγοραστηκε παραπανω υλικο απο οτι χρειαζονταν. Εξοπλισμο προφανως χρειαζεται γιαυτο καποιος δεν ειναι ευκολο να το κανει μονος. Ομως υπαρχει κοσμος που εχει εξοπλισμο και ειναι προθυμος να βοηθησει.
Εσυ ζησε με την γνωμη σου και εγω με την δικη μου. Εχω γιαλυσει το προηγουμενο αμαξι μου, θελει καποια εμπηρεια και να καταλαβαινεις τι κανεις και εκανα λαθη αλλα αυτο προ εποχης youtube. Αν το ξανακανα τωρα θα το εκανα πολυ καλυτερα.
Κανένα πρόβλημα να έχει ο καθένας τη γνώμη του, αρκεί να μην παραπληροφορούμε. Τώρα γράφεις ότι χρειάζεται επιπλέον εξοπλισμός, ότι θέλει εμπειρία και κάποιον πρόθυμο να σε βοηθήσει. Και ότι το γυάλισμα θέλει **προσοχή **να μη κάνεις **λάθη **και ότι το youtube θα σε βοηθούσε αν το ξανάκανες σήμερα.. Εμμ, σε ευχαριστώ, με κάλυψες !
Και εγώ έχω γυαλίσει και έχω κάνει 'κεραμική' σε πρόθυμους να με βοηθήσουν έναντι αντιτίμου καλούς συμπολίτες/σαμαρείτες μας για να μη νομίζει κανείς ότι τα βγάζουμε από το κεφάλι μας όσα λέμε.
Την 2ο φορα θα την κανεις καλυτερη απο την πρωτη λογικο ειναι. Εσυ πηγαινε στα μαστορια σου για γυαλισμα εγω θα το κανω μονος μου στο αμαξι μου και οτι υλικο/εξοπλισμο χρειαστω και δεν το εχω θα το αγορασω ή θα τον δανειστω απο φιλους. Αν χρειαστει (ειτε γιατι δεν εχω χωρο ειτε γιατι βαριεμαι να τριβω) να παω σε καποιον detailer και μπορω να πληρωσω για τις υπηρεσιες του θα το κανω.
Και τα 2 σωστα ειναι.
-
Τους λασπωτηρες είναι η αλήθεια ότι και εγώ τους θεωρώ γενικά 'ντεκ@υλέ' αλλά καλώς ή κακώς κάνουν δουλειά, όπως οι μεμβράνες. Δεν θα τους βάλω στο επόμενο μόνο αν η συνθήκη είναι σαν το 308. Κατά τα λοιπά ούτε Type R ούτε Huracan έχουμε να μας χαλάει τόσο πολύ.
Προσωπικά ότι έπαιζε Corolla sedan είχα και την μικρή αεροτομουλα πίσω στα υπόψιν. Τα φιμέ πέριξ πχ τα θεωρώ περισσότερο καγκουρια-καρακιτσαριό ειδικά οταν περιλαμβάνουν τα παράθυρα οδηγού συνοδηγού. Αποδέχομαι τα πίσω όπως τα δίνουν πλέον από mid range και επάνω. Καλά το εμπρός παρμπρίζ φιμέ εκτός από άσχημο είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνο τουλάχιστον με το δικό μου κριτήριο...
-
Παιδιά λίγο ρέγουλο γενικά με αξεσουάρ ακόμα και εργοστασιακά.. Φιμέ,ανεμοθραύστες,λασπωτήρες(!),φιλμ προστασίας σε διάφορα μέρη κτλ, έ αν στολίσουμε εσωτερικό καθρέφτη και λεβιέ λίγο μένει να το κάνουμε πεμβε μιτριοδεκαξι σεμεδάκι gipsy edition ή σκοούντα ουκτάβια VRάστα Χαράλαμπε φτερούγα ντάμπλιγιουαρσι εντίσιο.
Less is more !
Σου φαίνεται υπερβολικοί; Καλά-καλά δεν φαίνονται. Προς αποφυγή παρανοήσεων, φυμέ είναι οι ανεμοθραύστες, όχι τα τζάμια. Τέλος πάντων, την προσωπική μου εμπειρία μετέφερα. Αν παράγγελνα τώρα, δεν θα τους έβαζα, γιατί τους βρήκα ελάχιστα χρήσιμους και με τα μειονεκτήματα που προανέφερα.
-
Μια χαρά είναι και όπως το λές ίσα που φαίνονται. Με παρεξήγησες όμως. Εννοούσα αν φορτώσουμε ένα αμάξι όλα μαζί τότε αρχίζει και ξεφεύγει το πράγμα αισθητικά.
-
Συμφωνώ απολύτως.
-
Σου φαίνεται υπερβολικοί; Καλά-καλά δεν φαίνονται. Προς αποφυγή παρανοήσεων, φυμέ είναι οι ανεμοθραύστες, όχι τα τζάμια. Τέλος πάντων, την προσωπική μου εμπειρία μετέφερα. Αν παράγγελνα τώρα, δεν θα τους έβαζα, γιατί τους βρήκα ελάχιστα χρήσιμους και με τα μειονεκτήματα που προανέφερα.
[/quote]άσχετο αλλά πολύ όμορφη η Corolla σου
-
Στα εξτρά βάζουν τζάμπα αισθητήρες μπρος πίσω? Βασικά με την καμερα είναι να αναριωτιέται κανείς, τι να τους κανει πίσω βέβαια...
-
Η νέα Corolla νομίζω ότι είναι το ποιο όμορφο hatchback σήμερα.
Εγώ πάντως όποτε την πετυχαίνω στο δρόμο την χαζεύω.
Όλοι οι χρωματισμοί ταιριάζουν σε αυτό το αυτοκίνητο. Λογικό με τέτοια σχεδίαση.
Ίσως μου αρέσει πολύ γιατί μου θυμίζει έντονα το 207GT.
Είχα βάλει στο μάτι την φτηνή έκδοση LIVE με τα 16800euro και είχα ζεσταθεί πολύ.
Αλλά μετά την απάντηση που πήρα σε email από την Toyota Hellas ξενέρωσα εντελώς. Οπότε το παράτησα το θέμα.
-
άσχετο αλλά πολύ όμορφη η Corolla σου
Σε ευχαριστώ! Το χρώμα είναι το blue jean και η έκδοση active plus. Ήμουν ανάμεσα σε αυτό το χρώμα και το κόκκινο- μαύρο στην bi-tone. Τελικά επέλεξα το πιο οικονομικό.
-
Η νέα Corolla νομίζω ότι είναι το ποιο όμορφο hatchback σήμερα.
Εγώ πάντως όποτε την πετυχαίνω στο δρόμο την χαζεύω.
Όλοι οι χρωματισμοί ταιριάζουν σε αυτό το αυτοκίνητο. Λογικό με τέτοια σχεδίαση.
Ίσως μου αρέσει πολύ γιατί μου θυμίζει έντονα το 207GT.
Είχα βάλει στο μάτι την φτηνή έκδοση LIVE με τα 16800euro και είχα ζεσταθεί πολύ.
Αλλά μετά την απάντηση που πήρα σε email από την Toyota Hellas ξενέρωσα εντελώς. Οπότε το παράτησα το θέμα.
Αν επιτρέπεται, τι σου είπαν;
-
'Καλημέρα!' Άκου εκεί καλημέρα στις 12:15...
Να φύγετε κύριε, να πάτε αλλού!
Toyota Corolla 2019