-
Χρωματάρα! Καλόταξιδο και σε σένα
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο!
-
Συγχαρητήρια καλορίζικο καλοτάξιδο κλπ κλπ. Ρε συ τι κούκλα είναι κόκκινη;!;! Προφανώς την πήρες Active + αν κρίνω από τις ζάντες. Στην Style με τις 17' και τα φιμε θα ήταν Η τρέλα! Μπράβο πολύ όμορφο το άτιμο, φτου φτου. Ως λάτρης των sedan δηλώνω ενθουσιασμένος και δεν την θεωρώ καθόλου 'γεροντιστικη'...
Αυτό το αμάξι με ένα turbo undersized μοτέρ των 130-150ps και 23-25 Nm ροπής θα ήταν όνειρο. Κρίμα ήρθε την λάθος εποχή της επίτευξης των στόχων των ρύπων...
-
Ευχαριστώ πολυ!! Ναι η κόκκινη πέρλα της πάει απίστευτα... Την πήρα Active με τις 16αρες ζάντες! Δεν είναι καθόλου γεροντίστικη, τη θεωρώ πιο όμορφη από τη hatch! Αν έβγαινε με το 2-λιτρο κινητήρα (που εντάξει εγώ πάλι τον 1.8 θα έπαιρνα) θα ήταν τρέλα...
Καταρχήν είμαι λάτρης των sedan. Το Corolla μόνο σε επιδόσεις υστερεί και αυτό θα το δούμε ξανά σύντομα όταν είναι σίγουρο ότι θα ψηφίσει η ΕΕ ρύθμιση για speed limiter σύμφωνα με τις πινακίδες κυκλοφορίας...
Τότε να δω τι θα έχουμε να λέμε που συμπληρωματικά στην γυναικεία γκρίνια θα έχουμε και το βάρος της ευρωπαϊκής νομοθεσίας! Θα πάνε περίπατο όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά που στερειτε η Corolla. Μια χαρά είναι το αμάξι σου και μην 'απολογήσε'. Άλλωστε εσύ σε 10 χρόνια από σήμερα θα έχεις ένα αμάξι που θα λειτουργεί ακριβώς όπως την πρώτη ημέρα. Long live Toyota. Και θα σου έχει κοστίσει κατά το ήμισυ η χρήση σου σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ανταγωνιστικό.
Με την λαίλαπα των mild hybrids (δεν τα χωνεύω καθόλου όπως και κάθε άλλο 'ημίμετρο') που προβλέπεται ακόμα και εγώ αρχίζω να το ζυγίζω σοβαρά. Άλλωστε με καλύπτει απόλυτα σε όλα τα άλλα εκτός των επιδόσεων το Corolla ενώ αν είναι να πάρει κάποιος hybrid γιατί να μην το πάρει από τους master του είδους; Το θεωρώ εξαιρετικό όχημα, αλμα εμπρός οδηγικά για τα δεδομένα της Toyota (παλιός ιδιοκτήτης) και ένιωθα βασιλιάς μέσα στο sedan πράγμα που δεν ένιωσα δε κανένα άλλο c_seg πλην του Civic. Με αυτά που βλέπω να έρχονται ως SUV και ένα Corolla cross αν ερχόταν Ευρώπη θα με ενδιέφερε, αλλά το βλέπω δύσκολο καθώς θα κανιβαλισει το CHR. Όπως φυσικά και το νέο Civic sedan θα ήταν εξαιρετική επιλογή όταν έρθει με το καλό. Γενικά μυρίζει έντονα Japanίλα η φάση μου. Έχω ψιλοξενερώσει με τους ευρωκατασκευαστές. Θέλω τίμιο αυτοκίνητο...
-
kegior wrote:
Ευχαριστώ πολυ!! Ναι η κόκκινη πέρλα της πάει απίστευτα... Την πήρα Active με τις 16αρες ζάντες! Δεν είναι καθόλου γεροντίστικη, τη θεωρώ πιο όμορφη από τη hatch! Αν έβγαινε με το 2-λιτρο κινητήρα (που εντάξει εγώ πάλι τον 1.8 θα έπαιρνα) θα ήταν τρέλα...
Καταρχήν είμαι λάτρης των sedan. Το Corolla μόνο σε επιδόσεις υστερεί και αυτό θα το δούμε ξανά σύντομα όταν είναι σίγουρο ότι θα ψηφίσει η ΕΕ ρύθμιση για speed limiter σύμφωνα με τις πινακίδες κυκλοφορίας...
Τότε να δω τι θα έχουμε να λέμε που συμπληρωματικά στην γυναικεία γκρίνια θα έχουμε και το βάρος της ευρωπαϊκής νομοθεσίας! Θα πάνε περίπατο όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά που στερειτε η Corolla. Μια χαρά είναι το αμάξι σου και μην 'απολογήσε'. Άλλωστε εσύ σε 10 χρόνια από σήμερα θα έχεις ένα αμάξι που θα λειτουργεί ακριβώς όπως την πρώτη ημέρα. Long live Toyota. Και θα σου έχει κοστίσει κατά το ήμισυ η χρήση σου σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ανταγωνιστικό.
Με την λαίλαπα των mild hybrids (δεν τα χωνεύω καθόλου όπως και κάθε άλλο 'ημίμετρο') που προβλέπεται ακόμα και εγώ αρχίζω να το ζυγίζω σοβαρά. Άλλωστε με καλύπτει απόλυτα σε όλα τα άλλα εκτός των επιδόσεων το Corolla ενώ αν είναι να πάρει κάποιος hybrid γιατί να μην το πάρει από τους master του είδους; Το θεωρώ εξαιρετικό όχημα, αλμα εμπρός οδηγικά για τα δεδομένα της Toyota (παλιός ιδιοκτήτης) και ένιωθα βασιλιάς μέσα στο sedan πράγμα που δεν ένιωσα δε κανένα άλλο c_seg πλην του Civic. Με αυτά που βλέπω να έρχονται ως SUV και ένα Corolla cross αν ερχόταν Ευρώπη θα με ενδιέφερε, αλλά το βλέπω δύσκολο καθώς θα κανιβαλισει το CHR. Όπως φυσικά και το νέο Civic sedan θα ήταν εξαιρετική επιλογή όταν έρθει με το καλό. Γενικά μυρίζει έντονα Japanίλα η φάση μου. Έχω ψιλοξενερώσει με τους ευρωκατασκευαστές. Θέλω τίμιο αυτοκίνητο...
kegior σου εύχομαι όμορφα και ασφαλή χλμ. Ωραίο χρώμα και θεωρώ θα σαι και από τους λίγους.
Χρήστο το χω ξαναπεί και γω το φέρνω από δω το φέρνω από κει και πάντα Ασία καταλειγω. Αυτή την στιγμή είμαι πάλι mazda 3 hatc diesel, corolla, civic, i30 fastback n line(εδώ με χαλάει λίγο η 18αρα ζάντα)
-
Εμένα η αξιοπιστία των Ασιατών με κέρδισε. Καμία σύγκριση με τα πολυδιαφημισμένα γερμανικά... Επίσης όσον αφορά την υβριδική τεχνολογία της Toyota τι να πω...είναι κορυφή. Λογικά η corolla σε αξιοπιστία θα είναι συγκρίσιμη με τα Prius που είναι σκυλιά, μιας και μοιράζονται πολλά μηχανικά μέρη.
Αν και θα ρωτήσω από βδομάδα στην αντιπροσωπία, γνωρίζει κανείς αν μπορώ να βάλω έξτρα τους αισθητήρες παρκαρίσματος ή τους αισθητήρες βροχής στην Active;
Όντως η corolla cross αν έρθει Ευρώπη θα κάνει τρελές πωλήσεις μιας και συνδυάζει τα θετικά της corolla και του CHR...
-
@Kegior Οι αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω είναι απλά 4 τρύπες στον προφυλακτήρα σου, φυσικά και γίνεται εύκολα καθώς το 'μπιμ' μπαίνει αυτόματα με το κούμπωμα της R. Το πρόβλημα είναι αν θές εμπρός πίσω γιατί εκεί θέλει παρέμβαση στο software καθώς στην Corolla το on/off είναι στο μενού του καντράν. Δεν ξέρω μήπως έχει προεγκατάσταση και αναγνωρίζει αυτόματα τους αισθητήρες εμπρός/πίσω. Καθόλου απίθανο γιατί η Toyota είναι ο κολοσσός της μαζικής παραγωγής (εξού και οι εκατομμύρια ανακλήσεις ανά έτος). Για τους αισθητήρες βροχής πολύ πιθανόν να ισχύει ότι και για τους αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός/πίσω.
Η Cross αν έρθει στην Ευρώπη πολύ φοβάμαι ότι θα έρθει με μεταξόνιο από το hatchback και αυτό είναι το μόνο αρνητικό που 'βλέπω'. Το μεταξόνιο των 2700 του sedan απαιτεί c_suv με μήκος κοντά στα 4,50m οπότε το θεωρώ απίθανο να έρθει με αυτό η Cross. Και το λέω αυτό γιατί οι χώροι που σου δίνει η Corolla και το Civic sedan αυτή την στιγμή είναι απλά μοναδικοί. Για ένα καλομαθημένο (όπως εγώ) σε χώρους Octavia άτομο των 'κυβικών' μου είναι μονόδρομος ώστε να μην κοπαναει στο μπες βγες αλλά και να βρίσκει άνετα/εύκολα την ιδανική θέση οδήγησης του.
@Alex κάνε υπομονή μέχρι καλοκαίρι του 2021, ειλικρινά αξίζει. Θα είναι η καθοριστική στιγμή. Πρώτον θα έρθει κάπου εκεί το f/l του Corolla με λίγες αλλά καθοριστικές αλλαγές (όπως πχ υλικά στις πόρτες, update πίνακας οργάνων ίσως και Infoteinment). Δεύτερον θα υπάρχει πλήρης πληροφόρηση για το νέο Civic (λογικά από άνοιξη του 2022) το οποίο πλέον θα είναι άμεσα ανταγωνιστικό στους Ευρωπαίους. Όσο για τους Κορεάτες άστους προς το παρόν στην άκρη γιατί είναι μισό βήμα πίσω απ'τους Ιάπωνες ακόμα ενώ τελευταία κάνουν τους πονηρούς, ξύπνησαν βλέπεις και αυτοί. Και όταν τα χρήματα είναι τόσο κοντά (αν όχι όμοια) είναι τρελό κατ'εμε να πάρεις το 'υποκατάστατο' (για εμένα αυτό είναι και σε όποιον αρέσει). Πλέον και με τον 1,5 στην γκάμα της Corolla έπεσε τόσο η τιμή του που δεν υφίσταται λόγος να πας πχ σε i30. Με την έννοια ότι ο 1,8 hybrid είναι λίγο ακριβότερος από τους Κορεάτες αλλά από την άλλη τι παίρνεις έτσι. Ένα άρτιο μηχανικό υβριδικό σύνολο το οποίο δεν τολμάει κανείς να επιχειρήσει. Τι να λέμε τώρα, 'the way of the future'...
-
Εχετε πληροφόρηση απο κανέναν πωλητή για τις αλλαγες στην corolla 21 και ποτε θα εισαχθούν?
Στη Βρετανια γενικώς ήταν τρίχες κατσαρές οι αλλαγές και απλά μετέφεραν στην βασική εκδοση accessories μεγαλύτερων εκδόσεων. Επισης αρκετες αλλαγές αφορούσαν το MyT app...Στην Αμερικανικη ας πουμε βαζουν περισσοτερους αεροσακους, blind spot monitor κτλπ
Θελω και εγω να τσιμπησω το hatchback, αλλα να ρυθμισω και το timing στο 21.
-
Περί εξοπλισμών. Μετά την προσθήκη του αερόσακου γονάτων οδηγού θέλουμε κάτι επιπλέον; Δεν νομίζω. Μάλλον είμαστε κομπλέ από αερόσακους για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό.
Πρόπερσυ το καλοκαίρι που μας τράκαρε ένα ζώον πλαγιομετωπικά και θα σκοτωνομασταν αν δεν φορούσαμε ζώνες δεν πάθαμε γρατζουνιά από τα πόδια και επάνω με μόνο δύο αερόσακους (οδηγού, συνοδηγού σε Corsa 2006). Πλέον υπάρχουν πέριξ παντού αερόσακοι. Πρόσθεσαν και στα πόδια που συνήθως έχει τραυματισμούς ο οδηγός από τα πεταλ και τον κορμό του τιμονιού. Στο ανωτέρω ατύχημα είχα μόνο εγώ τραυματισμό στα πόδια (από γόνατο και κάτω) απ' τα πεταλ καθώς στο Corsa ήμουν σαν σε καρτ. Άλλος ένας λόγος που πρέπει ο οδηγός ειδικά να έχει άνετη θέση οδήγησης...
Το Blind Spot τι να το κάνει το Corolla; Δεν έχει προβλήματα ορατότητας ούτε ως Hatchback ούτε φυσικά ως sedan/TS. Στο sedan μάλιστα θα έλεγα έχεις άριστη περιμετρική ορατότητα. Το CHR πχ ναι το χρειάζεται γιατί κυριολεκτικά από τον ώμο σου και πίσω 'μαντεύεις'...
Προσωπικά μου αρκούν οι αλλαγές που διαβάζω ότι έγιναν στο UK spec και μακάρι σύντομα να τις πάρει η υπόλοιπη Ευρώπη καθώς έχουν την κακή συνήθεια οι Έλληνες εισαγωγείς να αργούν (περίπου 6μηνο) να φέρουν τα f/l έως ότου τελειώσει το προηγούμενο 'απόθεμα'...
-
@Kegior Οι αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω είναι απλά 4 τρύπες στον προφυλακτήρα σου, φυσικά και γίνεται εύκολα καθώς το 'μπιμ' μπαίνει αυτόματα με το κούμπωμα της R. Το πρόβλημα είναι αν θές εμπρός πίσω γιατί εκεί θέλει παρέμβαση στο software καθώς στην Corolla το on/off είναι στο μενού του καντράν. Δεν ξέρω μήπως έχει προεγκατάσταση και αναγνωρίζει αυτόματα τους αισθητήρες εμπρός/πίσω. Καθόλου απίθανο γιατί η Toyota είναι ο κολοσσός της μαζικής παραγωγής (εξού και οι εκατομμύρια ανακλήσεις ανά έτος). Για τους αισθητήρες βροχής πολύ πιθανόν να ισχύει ότι και για τους αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός/πίσω.
Εννοούσα το parking assist που που έχει η Corolla στη lounge έκδοση που λογικά χρειάζεται και μπροστά και πίσω αισθητήρες.
-
Sabas_Thess wrote:
Εννοούσα το parking assist που που έχει η Corolla στη lounge έκδοση που λογικά χρειάζεται και μπροστά και πίσω αισθητήρες.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ,
Τα ρώτησα και τα δύο πριν από σένα,και η απάντηση ήταν αρνητική.Έβαλα αισθητήρες εμπορίου με κόστος 170 ευρώ μπρος πίσω με οθόνη μικρή κοντά στο λαμπάκι του συναγερμού πλάγια αριστερά στο πλαστικό πάνω από το ταμπλώ,που δίνει ηχητικό και οπτικό σήμα.το οποίο αν θέλεις απενεργοποιείται και βλέπεις την οθόνη μόνο να δείχνει και την απόσταση.Δουλεύουν αυτόματα και οι μπροστά αισθητήρες αν για 7-8 δεύτερα κάθε φορά περνάς από την όπισθεν στο κιβώτιο.Για όταν ταξιδεύεις έβαλα διακόπτη που απενεργοποιεί τους αισθητήρες για να μην ενοχλούν.Στην Τογιότα μου είπαν βάζουν μόνο πίσω ,αλλιώς το σύστημα που περιγράφει ο φίλος προφανώς δεν εγκαθίσταται στα δικά μας active+, αν και δεν ξέρω που υπάρχει έτσι που το έχω δει ,ίσως σε κάποιες πιο πλούσιες εκδόσεις...!!Δεν το φέρνουν..?? Δεν μπαίνει..?? Δεν ξεκαθάρισαν...!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ...?? Πάντως με απέφυγαν...!!! Και στο προηγούμενο αυτοκίνητο είχα κάτι παρόμοιο για 6 χρόνια, ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..!! Μην σε ανησυχεί,έτσι κι αλλιώς αφόσον δεν στήνεται στο εργοστάσιο,γιατί να πληρώσεις πολλαπλάσια χρήματα..?? Μπρος πίσω 700-800..?? Αν γινόταν..??
Όσο για τους αισθητήρες βροχής,δεν γίνεται τίποτε,απλά θα δεις ότι υπάρχουν πολλές σκάλες που θα σε εξυπηρετήσουν,μην στεναχωριέσαι γιαυτό, δεν είναι κάτι σημαντικό.Αν πιάσει βροχή ,δεν χάθηκε ο κόσμος ,ας πατήσουμε το κουμπί..!!! Ίσως ο αισθητήρας βροχής να είναι στο τζάμι ..?? Ας μας πει αν ξέρει κάποιος.Έχει τόσα συστήματα ηλεκτρονικά σχετικά με ασφάλεια και με την άνεση το αυτοκίνητο που είναι απόλαυση..!!! Αν λείπει και ένας αισθητήρας βροχής δεν θα μελαγχολήσω.......
Έναν συναγερμό can-bus των 150-200 ευρώ χρειάζεσαι για να σου προσφέρει επιπλέον ασφάλεια και βάλε στα τζάμια ζελατίνες παρά την προστασία που προσφέρουν από τις ακτίνες του ήλιου τα εργοστασιακά και είσαι σούπερ.
Αισθητήρες μπροστά πίσω και ζελατίνες πολύ καλές υπολόγισε 350-400 ευρώ,θα είσαι πλήρης,νομίζω έχεις και ρεζέρβα..?? ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ...!!!
-
Να συμπληρώσω μόνο ότι δεν είναι και απαραίτητοι οι αισθητήρες εμπρός για το παρκάρισμα. Όλο το ζήτημα είναι στα sedan/ TS μέχρι να μάθεις που 'τελειώνει' πίσω το αμάξι. Ούτε είναι ψηλό ή/και με περίεργα εξογκωμενους προφυλακτήρες (πχ 2008, Kuga, Corolla hatchback) να χρειάζεσαι απαραίτητα την κάμερα οπισθοπορείας.
Άλλωστε μπροστά αν έχεις σωστή θέση οδήγησης θα έχεις και σωστή ορατότητα. Πίσω σου βάζουν οπότε είσαι κομπλέ. After sales δεν θέλω τίποτα στο εσωτερικό του οχήματος. Κουμπωμενα, βιδωμενα, κρεμασμένα, κολλημένα μου θυμίζουν παλιό ταξί ή παλιό Nissan Sunny γύφτου! Ακόμα και αρωματικό σε σπρέι παίρνω. Βάλε μόνο αισθητήρες πάρκιν πίσω και είσαι μια χαρά.
-
@terryp117 Ευχαριστώ φίλε μου, να είσαι καλά! Για το αν έχει ρεζέρβα δε γνωρίζω καθώς δε μπορούσαμε να ανοίξουμε το πορτμπαγκαζ για να δω. Ο πωλητής μου είπε ότι μάλλον έχει το kit επισκευής, αλλά δεν ήταν και σίγουρος. Αν πάντως η MY21 έχει ρεζέρβα θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη.
@Sebas_Thess Προφανώς και δε πρόκειται να βάλω τίποτα after-market. Λογικά για το παρκάρισμα η κάμερα είναι αρκετή, το μόνο που προσφέρει ο αισθητήρας φαντάζομαι είναι η ηχητική προειδοποίηση.
Η κεραμική προστασία χρώματος της Toyota πιστεύετε αξίζει ή είναι πεταμένα λεφτά;
-
έβλεπα χθες ένα βίντεο με έναν detailer από Αμερική που έλεγε ότι το coating αξίζει μόνο αν σαν ιδιοκτήτης είσαι ψείρας και πλένεις - περιποιήσε τακτικότατα το αυτοκίνητο αλλιώς δεν θα χαρείς - επωφεληθείς στο 100% αυτά που σου δίνει η κεραμική , αν δεν τα κάνεις αυτά ένα απλό κέρωμα με υγρό κερί ή κάποια άλλα καθαριστικά - γυαλιστικά (εύκολα στην χρήση) ! Τώρα στην toyota πόσα χρεώνουν και ποιος το κάνει? Φέρνουν εξωτερικό συνεργάτη ?Εγώ έχω βρει από 500ε+ , νομίζω πολλά λεφτά !
-
@terryp117 Ευχαριστώ φίλε μου, να είσαι καλά! Για το αν έχει ρεζέρβα δε γνωρίζω καθώς δε μπορούσαμε να ανοίξουμε το πορτμπαγκαζ για να δω. Ο πωλητής μου είπε ότι μάλλον έχει το kit επισκευής, αλλά δεν ήταν και σίγουρος. Αν πάντως η MY21 έχει ρεζέρβα θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη.
Φίλε σε ποια πόλη είσαι; έχω αρχίσει να πιστεύω πως το πορτμπαγκάζ της χατσμπακ είναι τόσο απογοητευτικά μικρό, που επίτηδες το κρατάνε κλειστό σε όλες τις εκθέσεις, για να μην τρομάζουν οι πελάτες...
-
έβλεπα χθες ένα βίντεο με έναν detailer από Αμερική που έλεγε ότι το coating αξίζει μόνο αν σαν ιδιοκτήτης είσαι ψείρας και πλένεις - περιποιήσε τακτικότατα το αυτοκίνητο αλλιώς δεν θα χαρείς - επωφεληθείς στο 100% αυτά που σου δίνει η κεραμική , αν δεν τα κάνεις αυτά ένα απλό κέρωμα με υγρό κερί ή κάποια άλλα καθαριστικά - γυαλιστικά (εύκολα στην χρήση) ! Τώρα στην toyota πόσα χρεώνουν και ποιος το κάνει? Φέρνουν εξωτερικό συνεργάτη ?Εγώ έχω βρει από 500ε+ , νομίζω πολλά λεφτά !
Εννοείται ότι το αμάξι θα το περιποιούμαι μόνος μου μιας και είμαι αρκετά σχολαστικός με το καθάρισμα και δε θέλω ούτε κατά διάνοια να έρθει σε επαφή με βούρτσες. Στο σαιτ της Toyota είδα ότι κοστίζει 125 Ευρώ χωρίς τα έξοδα τοποθέτησης που μου φαίνεται λογική τιμή, οπότε το σκέφτομαι...
-
kegior wrote:
Φίλε σε ποια πόλη είσαι; έχω αρχίσει να πιστεύω πως το πορτμπαγκάζ της χατσμπακ είναι τόσο απογοητευτικά μικρό, που επίτηδες το κρατάνε κλειστό σε όλες τις εκθέσεις, για να μην τρομάζουν οι πελάτες...
Είμαι στα Γιάννενα. Ωστόσο αναφέρομαι στη Sedan έκδοση και στην περίπτωσή μου δε τίθεται τέτοιο θέμα. Απλώς έπρεπε να συνδέσουν τις ασφάλειες ώστε να μπορέσει να ανοίξει το πορτμπαγκάζ, μιας και το αμάξι μόλις είχε φτάσει. Αναφέρομαι στο δικό μου και όχι σε αυτοκίνητα που είχαν στην έκθεση, στα οποία το πορτμπαγκάζ ανοιγε κανονικά.
-
Καλησπέρα!
Πιστεύω ότι το sedan 1,5 είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο. Με βάση την τιμή & αυτά που προσφέρει.
Έχω όμως μία απορία.
Φτιάχνεται στην Τουρκία. Είχα διαβάσει ότι κάποια μοντέλα της mercedes & κάποιας άλλης εταιρείας τα οποία κατασκευάζονταν εκεί παρουσίαζαν σκουριές στο σασί τους & γενικότερα είχαν κάποια θέματα ως προς την ποιότητα, όχι την αξιοπιστία.
Επειδή οι Τούρκοι φτιάχνουν πολλά είδη από σκραπ μετάλλων & όχι από πρωτογενή υλικά, όπως τα σώματα θέρμανσης, ξέρετε αν τα μοντέλα που δοκιμάζονται στα crash test προέρχονται από την Τουρκία ή από άλλη χώρα; Στο sedan αναφέρομαι, όπως & στο sedan civic, στο clio & σε άλλα που κατασκευάζονται από δαύτους.
Επίσης τα μέταλλα είναι δικά τους;
Το χαμηλό κόστος ίσως κρύβει πράγματα που δε φαίνονται με την πρώτη ματιά.
Όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει.
Ευχαριστώ.
-
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-toyota-corolla-sedan-18-hybrid
4η παράγραφος (κάτω από την οπίσθια φώτο του οχήματος) εδάφιο β'. Λέει ξεκάθαρα ότι στο sedan (made in Turkey όπως και όλα τα CHR) σε αντίθεση με τα hatchback/5Θ (made in UK/Belgium όπως και τα TS) τα πλαστικά στις θύρες είναι σκληρά ενώ η συναρμογή δεν είναι 'ευλαβική'. Ίσως αυτό να είναι μια ένδειξη προς επιβεβαίωση των λεγόμενων σου. Προφανώς και για αυτούς τους λόγους είναι φτηνότερο. Ίσως μάλιστα γι'αυτό να μην του δίνουν και το 2,0L hybrid μοτέρ (προσωπική εκτίμηση).
Επί προσωπικού το made in Turkey είναι ο δεύτερος σημαντικότερος λόγος για τον οποίο θεωρώ 'ιδανική' επιλογή (αλλά φυσικά ασύμφορη πολύπλευρα, δεν αναλύω το σκεπτικό μου για να καταλήξει άλλο τόσο το post) μόνο την Corolla TS 2,0L hybrid.
Σε άλλο ελληνικό άρθρο το οποίο αν μου ζητηθεί μπορώ να δώσω εδώ αποδείχθηκε μέσω test ότι το clima δεν επιρρεαζει την απόδοση του 1,8 hybrid όσο άλλων οχημάτων καθώς οι τεχνικοί της Toyota βρήκαν λύση που σχεδόν το παρακάμπτουν (οι τεχνικοί όροι μου διαφεύγουν). Όμως έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο (30-40%) το βάρος/workload του οχήματος (άρα το πόσοι επιβάτες/αποσκευές υπάρχουν εντός και το κατά πόσο κινείται στην ευθεία ή ανωφέρεια). Και αυτός είναι ο νο1 λόγος προβληματισμού μου για τον 1,8 hybrid.
Το ίδιο με στατιστικά έχω δει και σε Σλοβάκικο video συγκριτικό του Corolla sedan 1,8 hybrid έναντι Mazda 3 Skyactive G αμφότερα με 122ps. Σλοβάκικα δεν γνωρίζω προφανώς αλλά οι στατιστικοί πίνακες που παραθέτει είναι αδιαμφισβήτητοι καθώς όπως μας δίδαξε και το 'Independence Day' τα μαθηματικά είναι universal language...
Κλείνοντας λοιπόν τα δικά μου συμπεράσματα για το Corolla είναι ότι πραγματικά αξίζει ως hatcback 1,8 hybrid για χρήση εντός πόλης από ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για χώρους και TS 2,0 hybrid για γενική χρήση κυρίως από φανατικούς του brand καθώς είναι αρκετοί οι ανασταλτικοί παράγοντες για την 2η επιλογή. Η επιλογή του 1,5 που πρόσφατα έβαλαν θεωρώ που είναι μόνο για όσους είναι ανάμεσα σε Corolla και i30/Ceed. Έναντι του υπόλοιπου ανταγωνισμού υστερεί σε αρκετούς τομείς και χάνει το ουσιαστικό πλεονέκτημα του πραγματικού hybrid, μηδέν ΤΚ κλπ κλπ...
-
Yem wrote:
Εννοείται ότι το αμάξι θα το περιποιούμαι μόνος μου μιας και είμαι αρκετά σχολαστικός με το καθάρισμα και δε θέλω ούτε κατά διάνοια να έρθει σε επαφή με βούρτσες. Στο σαιτ της Toyota είδα ότι κοστίζει 125 Ευρώ χωρίς τα έξοδα τοποθέτησης που μου φαίνεται λογική τιμή, οπότε το σκέφτομαι...
Βούρτσες και παλιό σφουγγάρια με τπτ! Καλά κάνεις και το κάνεις μόνος σου!
Αν μιλάς για κάτι που τοποθετείται μάλλον μιλάς για κάποιο είδος διαφανής μεμβράνης που μπαίνει σε γωνίες προφυλακτιρα και σε καθρέπτες!
Toyota Corolla 2019