-
Πρακτικά έχω παραλάβει, το αυτοκίνητο μου είναι στην αντιπροσωπεία εδώ και 2 εβδομάδες, το έχω δει και περιμένω να μπουν τα έξτρα για να το πάρω στα χέρια μου. Στο ενδιάμεσο πήρα το test drive το οποίο είναι ολοκαίνουργιο, μια εβδομάδα πριν το δικό μου έφτασε στην αντιπροσωπεία και το πήρα με 200 km στο καντράν.
Οι εντυπώσεις μου δεν ξέρω κατά πόσο έχουν σημασία καθώς πήγαινα καρφωτός για υβριδικό Toyota με μια μικρή πιθανότητα να πάρω το νεο Jazz Hybrid που ακόμα είναι άγνωστο πότε θα το φέρει ο Σαρακάκης. Προέρχομαι από το προηγούμενο Yaris Hybrid που σε καμία περίπτωση δεν ήταν κακό αυτοκίνητο, αλλά μέτριο σε όλους τους τομείς χωρίς να είναι τόσο οικονομικό όσο περίμενα. Τότε τσιγκουνεύτητα τα παραπάνω χρήματα για να πάω στο Chr ενώ το Auris μου ήταν αδιάφορο αισθητικά. Πιστεύω οτί παρά την ταλαιπωρία κι εφόσον είχα ασφάλεια κλοπής, η απώλεια του αυτοκινήτου ήταν δώρο, σίγουρα πήρα παραπάνω χρήματα από να το πούλαγα μόνος μου.
Το Corolla hatch είναι πανέμορφό αυτοκίνητο για τα γούστα μου, στην αρχή το απέρριψα γιατί όντας 1,92 δε ρύθμισα σωστά το κάθισμα με αποτέλεσμα να βρίσκω. Παρόλα αυτά είναι εξαιρετικό στο δρόμο. Το Chr με τον 1,8 μου φάνηκε τάφος στο δρόμο, πιο ενδιαφέρον εσωτερικά από το Corolla, αλλά ο λόγος που το απέρριψα ήταν επειδή ήθελα ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες και για να τους βάλω ήθελε 3 χιλιάρικα για το Tech Pack ( συν το κόστος 700-800 ευρώ για αλλαγή ελαστικών).
Γενικά είμαι ικανοποιημένος από την επιλογή μου, το μόνο που ίσως μου το χαλάσει είναι να βγάλει κανένα πρόβλημα το αυτοκίνητο αλλά για αυτό είναι η εγγύηση. Οδηγικά το αυτοκίνητο με εξαίρεση το γκάζι του μου θυμίζει πολύ μια Α180d 5ετίας που οδηγούσα για τη δουλειά, καθώς και σε ένα μεγάλο βαθμό το εσωτερικό του με εξαίρεση το multimedia. Αυτό είναι κλασικά μέτριο προς κακό, χαρακτηριστικό των Toyota, αλλά εφόσον υποστηρίζει CarPlay είναι ασήμαντο.
Είναι πολύ ξεκούραστο στην οδήγηση, πολύ καλό πάτημα και στρίψιμο, οικονομικό (έχω ανεβοκατέβει αρκετα την Αθήνα, Ν. Προάστια και κέντρο, μέση κατανάλωση παίζει 4,4-4,5), όταν θέλησα να προσπεράσω μια χαρά γκάζι είχε, οι πίσω χώροι μου φαίνονται χάλια, αλλά όπως είπα είμαι κι 1,92, επίσης είμαι μόνο εγώ και ο σκύλος μου επομένως μου είναι αδιάφοροι συν ότι όλοι οι φίλοι αν προκύψει εκδρομή είναι 1,80 και πιστεύω θα είναι μια χαρά. Για τα δικά μου δεδομένα και το δικό μου budget λοιπόν ήταν η καλύτερη επιλογή. Όμορφο, οικονομικό στη χρήση, ευχάριστο/ ξεκούραστο στην οδήγηση.
-
Πρακτικά έχω παραλάβει, το αυτοκίνητο μου είναι στην αντιπροσωπεία εδώ και 2 εβδομάδες, το έχω δει και περιμένω να μπουν τα έξτρα για να το πάρω στα χέρια μου. Στο ενδιάμεσο πήρα το test drive το οποίο είναι ολοκαίνουργιο, μια εβδομάδα πριν το δικό μου έφτασε στην αντιπροσωπεία και το πήρα με 200 km στο καντράν.
Οι εντυπώσεις μου δεν ξέρω κατά πόσο έχουν σημασία καθώς πήγαινα καρφωτός για υβριδικό Toyota με μια μικρή πιθανότητα να πάρω το νεο Jazz Hybrid που ακόμα είναι άγνωστο πότε θα το φέρει ο Σαρακάκης. Προέρχομαι από το προηγούμενο Yaris Hybrid που σε καμία περίπτωση δεν ήταν κακό αυτοκίνητο, αλλά μέτριο σε όλους τους τομείς χωρίς να είναι τόσο οικονομικό όσο περίμενα. Τότε τσιγκουνεύτητα τα παραπάνω χρήματα για να πάω στο Chr ενώ το Auris μου ήταν αδιάφορο αισθητικά. Πιστεύω οτί παρά την ταλαιπωρία κι εφόσον είχα ασφάλεια κλοπής, η απώλεια του αυτοκινήτου ήταν δώρο, σίγουρα πήρα παραπάνω χρήματα από να το πούλαγα μόνος μου.
Το Corolla hatch είναι πανέμορφό αυτοκίνητο για τα γούστα μου, στην αρχή το απέρριψα γιατί όντας 1,92 δε ρύθμισα σωστά το κάθισμα με αποτέλεσμα να βρίσκω. Παρόλα αυτά είναι εξαιρετικό στο δρόμο. Το Chr με τον 1,8 μου φάνηκε τάφος στο δρόμο, πιο ενδιαφέρον εσωτερικά από το Corolla, αλλά ο λόγος που το απέρριψα ήταν επειδή ήθελα ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες και για να τους βάλω ήθελε 3 χιλιάρικα για το Tech Pack ( συν το κόστος 700-800 ευρώ για αλλαγή ελαστικών).
Γενικά είμαι ικανοποιημένος από την επιλογή μου, το μόνο που ίσως μου το χαλάσει είναι να βγάλει κανένα πρόβλημα το αυτοκίνητο αλλά για αυτό είναι η εγγύηση. Οδηγικά το αυτοκίνητο με εξαίρεση το γκάζι του μου θυμίζει πολύ μια Α180d 5ετίας που οδηγούσα για τη δουλειά, καθώς και σε ένα μεγάλο βαθμό το εσωτερικό του με εξαίρεση το multimedia. Αυτό είναι κλασικά μέτριο προς κακό, χαρακτηριστικό των Toyota, αλλά εφόσον υποστηρίζει CarPlay είναι ασήμαντο.
Είναι πολύ ξεκούραστο στην οδήγηση, πολύ καλό πάτημα και στρίψιμο, οικονομικό (έχω ανεβοκατέβει αρκετα την Αθήνα, Ν. Προάστια και κέντρο, μέση κατανάλωση παίζει 4,4-4,5), όταν θέλησα να προσπεράσω μια χαρά γκάζι είχε, οι πίσω χώροι μου φαίνονται χάλια, αλλά όπως είπα είμαι κι 1,92, επίσης είμαι μόνο εγώ και ο σκύλος μου επομένως μου είναι αδιάφοροι συν ότι όλοι οι φίλοι αν προκύψει εκδρομή είναι 1,80 και πιστεύω θα είναι μια χαρά. Για τα δικά μου δεδομένα και το δικό μου budget λοιπόν ήταν η καλύτερη επιλογή. Όμορφο, οικονομικό στη χρήση, ευχάριστο/ ξεκούραστο στην οδήγηση.
Καλησπέρα σε όλους,
έχοντας παραγγείλει (τέλος Σεπτέμβρη) το hatcback στην active+ έκδοση ήθελα να σε ρωτήσω πόσο διάστημα έκαναν να σου τη φέρουν. Ο αντιπρόσωπος με είχε ενημερώσει ότι χρειάζεται 2 μήνες σίγουρα (προ lockdown - δεν ξέρω σε πόσο βαθμό επηρεάζει) -
Καλησπέρα σε όλους,
έχοντας παραγγείλει (τέλος Σεπτέμβρη) το hatcback στην active+ έκδοση ήθελα να σε ρωτήσω πόσο διάστημα έκαναν να σου τη φέρουν. Ο αντιπρόσωπος με είχε ενημερώσει ότι χρειάζεται 2 μήνες σίγουρα (προ lockdown - δεν ξέρω σε πόσο βαθμό επηρεάζει)
Καλησπέρα,
Δεν σου είπαν ημερομηνία που αναμένεται στο τελωνείο όταν έκανες την παραγγελία; Εγώ όταν την έκανα αρχές Σεπτέμβρη, μου είπαν πως αναμένεται τελωνείο στις 7 Νοέμβρη. Να έχεις υπόψη σου ότι παραγγέλουν στάνταρ κομμάτια και μπορουν να δωσουν μια πολύ καλή εκτίμηση. Αν στα μασάνε επειδή μου έτυχε σε Toyota στο παρελθόν μάλλον σε δουλεύουν. Απο εκεί και πέρα το αυτόκινητο έφτασε νωρίτερα στο τελωνείο από το προβλεπόμενο στις 27 Οκτώβρη. Κάτι λιγότερο απο 2 εβδομάδες εκτελωνισμός και πινακίδες και περίπου μια εβδομάδα για τα εξτρα. Τώρα με το lockdown ίσως να υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση. Πάντως εμένα 18 Νοέμβρη μου είπαν πως θα παραλάβω περίπου, μέχρι την Πέμπτη θα το έχω. Με το καλό να παραλάβεις.
-
pvs7 wrote:
Καλησπέρα σε όλους,
έχοντας παραγγείλει (τέλος Σεπτέμβρη) το hatcback στην active+ έκδοση ήθελα να σε ρωτήσω πόσο διάστημα έκαναν να σου τη φέρουν. Ο αντιπρόσωπος με είχε ενημερώσει ότι χρειάζεται 2 μήνες σίγουρα (προ lockdown - δεν ξέρω σε πόσο βαθμό επηρεάζει)
Καλησπέρα,
Δεν σου είπαν ημερομηνία που αναμένεται στο τελωνείο όταν έκανες την παραγγελία; Εγώ όταν την έκανα αρχές Σεπτέμβρη, μου είπαν πως αναμένεται τελωνείο στις 7 Νοέμβρη. Να έχεις υπόψη σου ότι παραγγέλουν στάνταρ κομμάτια και μπορουν να δωσουν μια πολύ καλή εκτίμηση. Αν στα μασάνε επειδή μου έτυχε σε Toyota στο παρελθόν μάλλον σε δουλεύουν. Απο εκεί και πέρα το αυτόκινητο έφτασε νωρίτερα στο τελωνείο από το προβλεπόμενο στις 27 Οκτώβρη. Κάτι λιγότερο απο 2 εβδομάδες εκτελωνισμός και πινακίδες και περίπου μια εβδομάδα για τα εξτρα. Τώρα με το lockdown ίσως να υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση. Πάντως εμένα 18 Νοέμβρη μου είπαν πως θα παραλάβω περίπου, μέχρι την Πέμπτη θα το έχω. Με το καλό να παραλάβεις.
Ευχαριστώ και εύχομαι και σε σένα καλοτάξιδο!! Μπήκε στο σύστημα και μου είπε ότι αναμένεται στις 10/12. Απλά σε ρώτησα για το κατά πόσο στη δική σου περίπτωση έπεσαν μέσα στις ημερομηνίες
-
Ναι γενικά πέφτουν μέσα. Αν αναμένεται τελωνείο 10/12 πάντως λόγω γιορτών και lockdown είναι πολύ πιθανό να παραλάβεις καλό 21.
-
Φίλοι
Για να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους θα γράψω μερικά πράγματα.Κατ'αρχήν σίγουρα όταν γράφουμε χρησιμοποιούμε σχήματα λόγου όλοι μας, όπως αυτό που έγραψα για τις ζάντες με χαμηλό προφίλ.Αντικειμενικά όμως αν θέλει κάποιος να ταξιδεύει στους Ελληνικούς επαρχιακούς δρόμους σίγουρα το προφίλ 45 είναι πολύ χαμηλό για άνετη οδήγηση στους πολύ παλιούς και κακούς επαρχιακούς δρόμους μας.Δεν το λέω εγώ αλλά η απλή λογική,δε γίνεται να πηγαίνεις εκδρομή στα Ζαγοροχώρια,στο Καρπενήσι,στην ορεινή Πελοπόννησο και να είσαι άνετα με 45άρι προφίλ.Ότι θα πας θα πας είναι σίγουρο,αλλά πόσο ευχάριστα και άνετα..?? Δεν θα διαφωνήσω με κανέναν απλά θα γράψω και πάλι, περί ορέξεως........ας πάει και με ποδήλατο όποιος θέλει.Δυστυχώς αυτοί που παράγουν τα Τογιότα δεν νοιάζονται και πολύ για το πως θα ανταποκριθούν τα ασήμαντα αριθμητικώς κομμάτια που θα πουλήσουν, στην φανταστική Ελληνική άσφαλτο.Τέλος πάντων το θέμα μας είναι οι τιμές και ο εξοπλισμός των corolla.
Ξαναμπαίνοντας λοιπόν να δω τις τιμές μετά από τις 15 Σεπτεμβρίου που αγόρασα ΣΗΜΕΡΑ είδα τα εξής.
Το active plus που πήρα είχε 21.990 και η επόμενη έκδοση style 24430. Η διαφορά που προκύπτει είναι 2440 ευρώ προσθέστε και το μεταλλικό χρώμα +550 ευρώ το φθηνότερο διότι έχει και κάποια μεταλλικά με 680 ευρώ, μας κάνουν 2990...!!!! Δύο χιλιάδες πάντως ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ή διαφορά τους.
Ένα style corolla δηλαδή κοστίζει 24430+550+150 πινακίδες που πλήρωσα 25130 και αν πάμε σε πιο ακριβό μεταλλικό χρώμα......25260 ευρώ...!!! Ενώ ένα active plus 21990+150, μας κάνουν 22140 ευρώ..!! Δεν ξέρω εάν το style πουλιέται σε απλό χρώμα,εάν ναι η διαφορά τους είναι 2440,όμως τον Σεπτέμβριο μου είπαν ότι δεν θα την συνεχίσουν αυτή την έκδοση και αντικαθίσταται από την black edition η οποία λόγω υποχρεωτικής διχρωμίας πήγαινε κι αυτή λίγο πάνω από τα 25000 ευρώ έχοντας τον ίδιο εξοπλισμό με την style..!! ΚΟΛΠΑΚΙΑ των εισαγωγέων ....??Ίσως και να μην μου είπαν σωστά,δεν ξέρω.
Για να μη κουράζουμε, τις διαφορές τους τις έγραψε ο φίλος παραπάνω,το υποβραχιόνιο πάντως και του active + είναι συρόμενο από δερματίνη..!!
Οι τιμές σήμερα είναι αυτές, μπείτε...........
Έγραψα την άποψη μου για την διαφορά που προκύπτει,από εκεί και πέρα ο καθένας σύμφωνα με το πορτοφόλι του ή και τη διάθεση του να δώσει τόσα όσα θεωρεί ότι πρέπει κατά την άποψη του ,αποφασίζει.Εννοείται πως δεν προσβάλλω κανέναν για το τι θα επιλέξει και πόσα χρήματα μπορεί ή θέλει να δώσει.Η άποψη ότι το κοινωνικό σου στάτους φαίνεται από το εάν έχεις Μερσεντές ,είναι πλέον ξεπερασμένη.Βρωμάνε πια οι Μερσεντές με 10000 ευρώ.Γιαυτό εδώ μιλάμε καθαρά για το τι θέλει κάποιος και όχι εάν τον αναδεικνύει η Χ έκδοση που είναι ακριβότερη.
Την προηγούμενη φορά όταν αγόρασα το κασκάι 1,2 πριν 6 χρόνια θεώρησα ότι έπρεπε να δώσω 3000 ευρώ επιπλέον για κάποια αξεσουάρ τα οποία μετά είδα να βάζει κάποιος φίλος στο αυτοκίνητο του, κασκάι επίσης με 1000 ευρώ μόνο,τα ίδια και καλύτερα, after market...!! Μετάνοιωσα και προσπάθησα αυτή τη φορά να επιλέξω με γνώμονα το BEST VALLUE FOR MONEY: Έτσι πιστεύω τουλάχιστον ότι έκανα.Θέλοντας να βοηθήσω κάποιους να μην κάνουν το λάθος που έκανα κατά τη γνώμη μου την προηγούμενη φορά, έγραψα όσα διαβάζετε χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης με κανέναν.Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε που έμπαινα στα φόρουμ για να μαλώσω,να κάνω τον έξυπνο ή να ειρωνευτώ όπως και πολλοί άλλοι.Είμαι πλέον κοντά στα 65..βαρέθηκα τα τζιποειδή που έγιναν μόδα και πήρα το corolla που μου αρέσει πολύ,ευχαριστώ όλους σας για τις ευχές.
ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ.
-
Ελα ρε!!! 65 εισαι;;.. για 40 σε εκανα απο την γραφη.
Μπραβο
Να ζησεις και παντα με υγεια. Και πολλα χιλιομετρα με ασφαλεια.
Υ.γ καλα εδω η μονικα και η jlo ειναι 50 πλας και ο κλουνεϋ 60 και φρεσκο μπαμπας, δεν ειναι πλεον πολλα τα 65 αλλα οκ.
-
Πήρε Corolla και ξανάνοιωσε
Δεν ξέρω πως τα κατάφερε η ΤΟΥΟΤΑ να φτιάξει αυτή τη σειρά οχημάτων με πολύ όμορφη μοντέρνα σχεδίαση, πάτημα και τιμόνι που να διαφέρουν από τα πρόσφατα μέτρια αυτοκίνητα της και να μας θυμίζουν ότι κάποτε πρωταγωνιστούσε σε αγώνες, την πιο εξελιγμένη και οικονομική τεχνολογία σε τιμές για τον μεσο αγοραστή (ανταγωνιστικές και για χαμηλά εισοδήματα), αλλά να έχει οριακούς έως απαράδεκτους για 2020 χώρους... αν είχε κάνει τη διαφορά και στους χώρους, θα απολάμβανε τριπλάσιες πωλήσεις, τουλάχιστον στην Ελλάδα, κι όχι μόνο στο Yaris...
-
Αντικειμενικά όμως αν θέλει κάποιος να ταξιδεύει στους Ελληνικούς επαρχιακούς δρόμους σίγουρα το προφίλ 45 είναι πολύ χαμηλό για άνετη οδήγηση στους πολύ παλιούς και κακούς επαρχιακούς δρόμους μας.Δεν το λέω εγώ αλλά η απλή λογική,δε γίνεται να πηγαίνεις εκδρομή στα Ζαγοροχώρια,στο Καρπενήσι,στην ορεινή Πελοπόννησο και να είσαι άνετα με 45άρι προφίλ.Ότι θα πας θα πας είναι σίγουρο,αλλά πόσο ευχάριστα και άνετα..??
Δεν διαφωνώ σε αυτό. Αλλά το 45αρι έχει σχέση και με την διάσταση του ελαστικού (αφού είναι % επί του πλάτους), άρα άλλο το 45αρι σε 195, άλλο σε 205, άλλο σε 225 (που είναι το πιο διαδεδομένο) και άλλο σε 255. Αντίστοιχα έχουμε ύψος πλαϊνών: 88χιλ, 92χιλ, 101χιλ και 115 χιλ. Το αναφέρω γιατί το 45αρι από μόνο του δεν λέει και πολλά. Οπότε στην πιο διαδεδομένη διάσταση 225/45/17, το ύψος των πλαϊνών είναι αρκετά αποδεκτό για τους περισσότερους Ελληνικούς δρόμους (είναι αντίστοιχο με το 185/55 για παράδειγμα), αλλά σαφώς δεν είναι για όλους το ίδιο. Το γράφω με βάση την δικιά μου εμπειρία.
Να το χαρείς με Υγεία εύχομαι...έκανες εξαιρετική επιλογή και μπράβο! Και 2πλό μπράβο που ασχολείσαι με τα Φόρουμ και μας γράφεις τόσο αναλυτικά τις εντυπώσεις σου.
-
Αν θέλεις και χαμηλή οροφή για εντυπωσιακή και όμορφη εμφάνιση και χώρους πίσω για ψηλούς εύσωμους ...εε δεν γίνεται.
τουλάχιστον η corolla βγαίνει σε σεντάν (που οι άλλοι κατασκευαστές το σχήμα αυτό το έχουν ξεχάσει ) και σε όμορφο στέισον γιαυτούς που θέλουν χώρο επιβατών και αποσκευών
-
Πήρε Corolla και ξανάνοιωσε
Δεν ξέρω πως τα κατάφερε η ΤΟΥΟΤΑ να φτιάξει αυτή τη σειρά οχημάτων με πολύ όμορφη μοντέρνα σχεδίαση, πάτημα και τιμόνι που να διαφέρουν από τα πρόσφατα μέτρια αυτοκίνητα της και να μας θυμίζουν ότι κάποτε πρωταγωνιστούσε σε αγώνες, την πιο εξελιγμένη και οικονομική τεχνολογία σε τιμές για τον μεσο αγοραστή (ανταγωνιστικές και για χαμηλά εισοδήματα), αλλά να έχει οριακούς έως απαράδεκτους για 2020 χώρους... αν είχε κάνει τη διαφορά και στους χώρους, θα απολάμβανε τριπλάσιες πωλήσεις, τουλάχιστον στην Ελλάδα, κι όχι μόνο στο Yaris...
Με τόσους κουβάδες φίλε μου που βγαίνουν κάθε μέρα πλέον στην παραγωγή για να μπορέσει να αγοράσει το κάθε πορτοφόλι,η Τογιότα με το όνομα corolla που έδωσε αντί αυτό το αντισεξουαλικό και κρύο auris,πιστεύω ότι έκανε μια ΣΟΥΠΕΡ ΚΙΝΗΣΗ στην αγορά,συνεχίζοντας την παράδοση του υπ'αριθμόν νούμερο ένα σε πωλήσεις μοντέλου στον κόσμο..!! Παράλληλα τοποθετώντας το ότι καλύτερο , εξελιγμένο και αξιόπιστο υπάρχει σήμερα σε μοτέρ υβριδικό στο corolla,όπως και σε άλλα της μοντέλλα, ΞΕΥΤΕΛΙΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ..!! Το τελειωτικό δε χτύπημα ήρθε με την τιμή που πουλάει.Έψαξα πολύ πριν αγοράσω σαν αργόσχολος συνταξιούχος,πίστεψε με τέτοιον συνδυασμό αλλού δεν βρήκα σε ότι μοντέλο κυκλοφορεί στην αγορά μέχρι την τιμή των 30000 ευρώ.Τα corolla,chr,και yaris είναι ένα επίπεδο επάνω από όλα τα αντίστοιχα αυτοκίνητα, με κάποιον περιορισμό ως προς τους χώρους ειδικά για το chr που όντως είναι πληκτικό μέσα μπροστά και πίσω.Το corolla έχει και την επιλογή του σεντάν για όσους θέλουν χώρους.
Ο ενδοιασμός που είχα ως προς το πως ταξιδεύει σε μεγάλα ταξίδια στην Εθνική όσον αφορά τον θόρυβο και τις καταναλώσεις μου έφυγε όταν περπάτησα Εθνική οδό και πήγα Θεσσαλονίκη-Νάουσα μέσω Εθνικής.Μεικτή διαδρομή για όσους ξέρουν,περίπου μισή -μισή.Το μοτέρ βγάζει θόρυβο μόνο στις απότομες επιταχύνσεις,φυσικό αυτό,όλα σχεδόν το κάνουν,το αυτόματο είναι μεγάλη λύση,σε συνεργασία με τα συστήματα cruise κ.λ.π.μπορείς να πας από 10 χλμ.μέχρι τα 180 μόνο με τα χέρια παίζοντας χωρίς να πατάς ούτε το φρένο όταν χρειάζεται..!! Η Τογιότα έβαλε πολλά συστήματα ασφαλείας επάνω σε όλες τις εκδόσεις απ'ότι μου είπαν στην αντιπροσωπεία.Όταν το πίεσα κάπως, παρότι καινούργιο, η κατανάλωση δεν πήγε πάνω από τα 4,5 λίτρα.6 χρόνια εγγύηση,11 η μπαταρία, ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ..?? Υπόψιν ότι λείπουν αρκετά συστήματα μηχανικά αναλώσιμα που αυτό σημαίνει έξοδα συντήρησης,όπως συμπλέκτης,δίσκος, πλατώ,πράγματα που αλλάζονται με κάποιο σεβαστό κόστος.Μίζα..??,Φρένα που δεν καταπονούνται και δίσκοι φρένων λόγω ηλεκτρικού μοτέρ.Βέβαια μένει να σκεφτούμε μετά 11 χρόνια πόσο θα κοστίζει η μπαταρία αν χαλάσει..?? Νομίζω ότι μετά τόσα χρόνια κανείς δεν σκέφτεται το τι θα γίνει,αλλάζουν τόσο πολύ τα πάντα.Εννοείται πως κανείς δεν μου λέει ότι οι μπαταρίες του μπορεί να αντέξουν 15 χρόνια για παράδειγμα.Αν ήταν να χαλάει ότι βγαίνει εκτός εγγύησης τι να πούνε κάτι audi,wv,bmw,seat,skoda κ.λ.π. με 2 χρόνια εγγύησης..??
Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιους δεν απαιτούν την απόλυτα μαλακή και αφράτη συμπεριφορά που προσφέρουν μόνο τα σιτροέν με τα υπέρ τα κατά τους και την αντίστοιχη φιλοσοφία οδήγησης,αλλά και σε όσους δεν ζητάνε πολλούς χώρους και ψάχνουν σπορτίβικο στυλ, είναι σούπερ για 2-3 άτομα το πολύ,μετά γίνεται στενάχωρο και λάθος επιλογή.Ιδανικό για 2 άτομα,άριστο για κίνηση σε αστικούς χώρους,ευχάριστη έκπληξη για όσους ταξιδεύουν εντός νόμιμων ορίων ταχύτητας,παρά το ότι το είδα σε βιντεάκι να ξεπερνάει τα 180 χλμ.Αν κάποιος το επιλέξει για να ψάχνεται που υπάρχουν κάμερες παρότι το navi waze τις μαρτυράει, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ κάτι άλλο.
-
Επειδή αναφέρθηκαν οι τιμές, χωρίς μεταλλικό με το τρέχων προωθητικό είναι οι εξής (πάντα για υβριδικό):
Eco: 20.800
Active+: 21.990
Style: 23.920Αρα διαφορά μεταξύ Active+ & Style ειναι €1.970.
-
Ελα ρε!!! 65 εισαι;;.. για 40 σε εκανα απο την γραφη.
Μπραβο
Να ζησεις και παντα με υγεια. Και πολλα χιλιομετρα με ασφαλεια.
Υ.γ καλα εδω η μονικα και η jlo ειναι 50 πλας και ο κλουνεϋ 60 και φρεσκο μπαμπας, δεν ειναι πλεον πολλα τα 65 αλλα οκ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,
να απολαύσετε όλοι τα corolla σας.
-
terryp117 wrote:
Αντικειμενικά όμως αν θέλει κάποιος να ταξιδεύει στους Ελληνικούς επαρχιακούς δρόμους σίγουρα το προφίλ 45 είναι πολύ χαμηλό για άνετη οδήγηση στους πολύ παλιούς και κακούς επαρχιακούς δρόμους μας.Δεν το λέω εγώ αλλά η απλή λογική,δε γίνεται να πηγαίνεις εκδρομή στα Ζαγοροχώρια,στο Καρπενήσι,στην ορεινή Πελοπόννησο και να είσαι άνετα με 45άρι προφίλ.Ότι θα πας θα πας είναι σίγουρο,αλλά πόσο ευχάριστα και άνετα..??
Δεν διαφωνώ σε αυτό. Αλλά το 45αρι έχει σχέση και με την διάσταση του ελαστικού (αφού είναι % επί του πλάτους), άρα άλλο το 45αρι σε 195, άλλο σε 205, άλλο σε 225 (που είναι το πιο διαδεδομένο) και άλλο σε 255. Αντίστοιχα έχουμε ύψος πλαϊνών: 88χιλ, 92χιλ, 101χιλ και 115 χιλ. Το αναφέρω γιατί το 45αρι από μόνο του δεν λέει και πολλά. Οπότε στην πιο διαδεδομένη διάσταση 225/45/17, το ύψος των πλαϊνών είναι αρκετά αποδεκτό για τους περισσότερους Ελληνικούς δρόμους (είναι αντίστοιχο με το 185/55 για παράδειγμα), αλλά σαφώς δεν είναι για όλους το ίδιο. Το γράφω με βάση την δικιά μου εμπειρία.
Να το χαρείς με Υγεία εύχομαι...έκανες εξαιρετική επιλογή και μπράβο! Και 2πλό μπράβο που ασχολείσαι με τα Φόρουμ και μας γράφεις τόσο αναλυτικά τις εντυπώσεις σου.
Δεν το έχω μελετήσει τόσο λεπτομερώς το θέμα.Οπωσδήποτε συμφωνώ με το πλήρες της περιγραφής σου περί προφίλ ελαστικού.Απλά όσες φορές ανεβαίνω σε αυτοκίνητο με χαμηλό προφίλ στα ελαστικά, νοιώθω τη σκληράδα για τα δικά μου στάνταρ και γούστα,κάποιος άλλος μπορεί να το βρει διασκεδαστικό και ευχάριστο όσον αφορά τον έλεγχο του αυτοκινήτου.Μου αρέσουν τα βουνά και οι έξοδοι μου είναι προς αυτά,γιαυτό και η θέση μου αυτή.Με κούρασε το κασκάι παρότι πολλοί το βλέπουν ως άριστο για τέτοιες εξορμήσεις.Για μένα το 225Χ45Χ17 στο προφίλ ήταν απαγορευτικό νούμερο που με απέτρεψε να πάρω το kia X-ceed,και ευτυχώς που δεν το πήρα γιατί και 5000 ευρώ παραπάνω θα έδινα και δεν θα είχα πολλά πράγματα που έχει το υβριδικό,αλλά δεν ήταν και το best vallue.Πάντως μου έχουν σκάσει σε λακούβα και τα δύο λάστιχα της πλευράς του συνοδηγού με παρόμοιο προφίλ και μάλιστα σε ότι καλύτερο λάστιχο της εποχής, bridgestone potenza SO-3 σούπερ ενισχυμένο ελαστικό στα πλαινά, με κάποιο Honda civic vtec.
Όσο για το δεύτερο μπράβο που γράφεις,ένοιωσα ότι σας χρωστάω όλους εδώ μέσα γιατί πήρα γνώσεις διαβάζοντας σας και ένοιωσα την ανάγκη να προσφέρω κι εγώ.
-
Επειδή πέρυσι το κοιταζα για το leasing ειχα και εγώ καταλήξει ως την πλεόν VFM στην active+, αλλά οι ελλειψη του carplay και των αισθητήρων βροχής ξενιζε.
Νομίζω και τα δυο τα εχει διορθωσει στο ΜΥ 2021, σωστά;
Ακόμα και τώρα αν δεν ήταν τοσο μανιτζέβελο για καθημερινός εργατης το yaris θα είχαμε παει στο corolla παροτι στην οικογένεια (και εν μέρει σε εμενα) δεν μας αρέσει το πόσο χαμηλό είναι όχι μονο σε συγκριση με τα SUV που έχουμε τόσα χρονια όσο και με το yaris που είναι αρκετά ψηλότερο του!
Το να σκύβεις να μπεις στο αμάξι πρέπει να μας μείνει αναμνηση του παρελθόντος
-
Επειδή αναφέρθηκαν οι τιμές, χωρίς μεταλλικό με το τρέχων προωθητικό είναι οι εξής (πάντα για υβριδικό):
Eco: 20.800
Active+: 21.990
Style: 23.920Αρα διαφορά μεταξύ Active+ & Style ειναι €1.970.
ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙΣ ΦΑΝΗ, ή δεν είδα καλά ή σήμερα άλλαξαν οι τιμές,πάντως δεν βλέπω τις κόκκινες τιμές με τη διόρθωση σήμερα.Εκείνο που πρέπει να προσέξουν όσοι αγοράζουν πάντως είναι ότι κάποιες φορές οι εισαγωγείς αλλάζουν τις προδιαγραφές των εκδόσεων χωρίς προειδοποίηση.Σε κάποια παλαιότερη αγορά όταν ζήτησα να δώσω την προκαταβολή για κάποιο αυτοκίνητο που ήταν ήδη εδώ στο τελεωνείο αλλά να μου σημειώσουν τις πλήρεις προδιαγραφές και τον αριθμό πλαισίου του,δεν το έκαναν.Ειδικά όταν πρωτοέρχονται μοντέλα έχουν πάντα προωθητικές ενέργειες με κάποια μπόνους όπως μου είπαν για το audi A3 με δώρο τον διζωνικό κλιματισμό,αλλά είναι τα πρώτα με ότι αυτό συνεπάγεται.Στην επόμενη εισαγωγή μου είπαν ότι δεν θα υπάρχει αυτή η προσφορά στην ακριβώς ίδια έκδοση.
ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ, όπως και να προήλθε.
-
Ο καθένας αγοράζει αυτοκίνητο με διαφορετικά κριτήρια.
Η αλήθεια είναι ότι είχα πάρει απόφαση να κινηθώ σε φυσικό αέριο αλλά παρακολουθώντας ένα group στο fb με ιδιοκτήτες οχημάτων φυσικού αερίου άλλαξα απόφαση και κατέληξα στην Corolla hybrid απορρίπτοντας κάποια λύση mild hybrid.
Στο test drive που έκανα (ανοιχτό δρόμο και μέσα στην πόλη) έμεινα αρκετά ικανοποιημένος. Ωστόσο, συμφωνώ ότι μία τετραμελής οικογένεια θα βολευτεί με δυσκολία καθώς οι χώροι δεν είναι αρκετοί, όπως και ότι η έκδοση 1.8 σίγουρα δεν θα αποτελέσει επιλογή για κάποιον που θέλει ένα γρήγορο αυτοκίνητο.
Ένα σχόλιο για τις εκδόσεις, αν και είχα χρόνια να ασχοληθώ με την αγορά με αποτέλεσμα να κάνω και λάθος, έχω την εντύπωση ότι πρίν από 5 χρόνια για να πάρεις αυτοκίνητο με την τεχνολογία και τα 'extra' που δίνει σήμερα η κάθε toyota ήθελες γύρω στα 30.000€. -
Φίλοι
Για να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους θα γράψω μερικά πράγματα.Κατ'αρχήν σίγουρα όταν γράφουμε χρησιμοποιούμε σχήματα λόγου όλοι μας, όπως αυτό που έγραψα για τις ζάντες με χαμηλό προφίλ.Αντικειμενικά όμως αν θέλει κάποιος να ταξιδεύει στους Ελληνικούς επαρχιακούς δρόμους σίγουρα το προφίλ 45 είναι πολύ χαμηλό για άνετη οδήγηση στους πολύ παλιούς και κακούς επαρχιακούς δρόμους μας.Δεν το λέω εγώ αλλά η απλή λογική,δε γίνεται να πηγαίνεις εκδρομή στα Ζαγοροχώρια,στο Καρπενήσι,στην ορεινή Πελοπόννησο και να είσαι άνετα με 45άρι προφίλ.Ότι θα πας θα πας είναι σίγουρο,αλλά πόσο ευχάριστα και άνετα..?? Δεν θα διαφωνήσω με κανέναν απλά θα γράψω και πάλι, περί ορέξεως........ας πάει και με ποδήλατο όποιος θέλει.Δυστυχώς αυτοί που παράγουν τα Τογιότα δεν νοιάζονται και πολύ για το πως θα ανταποκριθούν τα ασήμαντα αριθμητικώς κομμάτια που θα πουλήσουν, στην φανταστική Ελληνική άσφαλτο.Τέλος πάντων το θέμα μας είναι οι τιμές και ο εξοπλισμός των corolla.
[...]
Θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω πως δεν είχα στο μυαλό μου εσένα, όταν έγραφα. Είχα στο νου μου λεκτικές υπερβολές χάριν στυλ και ύφους, που έφταναν σε σημείο να μην έχουν σχέση με την πραγματικότητα. 'Ηθελά απλώς να ξεκαθαρίσω την τοποθέτησή μου, γιατί όντως έμοιαζε σαν να αναφερόμουν σε εσένα προσωπικά.
Πολλά (μετά την καραντίνα), καλά και ασφαλή χιλιόμετρα εύχομαι!
-
Θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω πως δεν είχα στο μυαλό μου εσένα, όταν έγραφα. Είχα στο νου μου λεκτικές υπερβολές χάριν στυλ και ύφους, που έφταναν σε σημείο να μην έχουν σχέση με την πραγματικότητα. 'Ηθελά απλώς να ξεκαθαρίσω την τοποθέτησή μου, γιατί όντως έμοιαζε σαν να αναφερόμουν σε εσένα προσωπικά.
Πολλά (μετά την καραντίνα), καλά και ασφαλή χιλιόμετρα εύχομαι!
[/quote]
ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ, απόψεις και γνώμες γράφουμε φίλε μου.
Ψάχνοντας το αυτοκίνητο μας μέσα στην Τογιότα και βλέποντας τις διαφορές από την επόμενη οικονομικά έκδοση του active+ την style που όπως αντιλαμβάνομαι είναι και οι δύο πιο επίκαιρες για τον μέσο Έλληνα για αγορά σε corolla πάντα μιλάμε,είδα και τα εξής,αφού μας επιβεβαίωσε και ο φίλος Φάνης για τη διαφορά τους των 2000 ευρώ μεταξύ τους.
Υπάρχουν κάποιες μικρές αισθητικές διαφορές που στο μεν φθηνότερο active+ είναι σε μαύρο όπως τα πλαίσια των παραθύρων εξωτερικά ,η μεγαλύτερη διαφορά ,και το style σε χρώμιο.Όπως και κάποιες διαφορές στα χερούλια και στο σαλόνι που έχει τα ίδια τύπου μπάκετ καθίσματα.
Πίσω τζάμια φιμέ το style αλλά και έλλειψη στο πίσω τζάμι κρύσταλλα προστασίας κατά της υπεριώδους ακτινοβολίας UV, ίσως λόγω ηλεκτροχρωματικού καθρέφτη του οδηγού..?? Δεν το ξέρω αυτό,ενώ το active+ έχει,αλλά έχει και χειροκίνητο καθρέφτη ,πράγμα που δεν χρειάζεται αν βάλει κάποιος ζελατίνα στο πίσω τζάμι για προστασία από τον ήλιο.Γίνεται σκούρο και δεν σε τυφλώνουν τα φώτα του πίσω, εάν είναι απρόσεκτος.Έτσι κι αλλιώς σίγουρα θα χρειαστείτε και ζελατίνες νόμιμες φυσικά στα μπροστινά παράθυρα,οπότε τον μάστορα δεν τον γλυτώνετε.
Αισθητήρες βροχής,εδώ ναι αυτό είναι καλό, λείπουν από το active+. Για ζάντες είπαμε ήδη αρκετά.Τώρα τι είναι τα Bi led και σε τι υπερέχουν από τα απλά led,δεν το ξέρω είναι κι αυτό στις διαφορές.Το ένα γράφει Bi -led και το άλλο προβολείς led.
Tελευταίο που είδα είναι πως πίσω στο πορτ-μπαγκάζ το active+ δέχεται οptional δίχτυ κάθετο,μη με ρωτάτε τι είναι ενώ το style όχι.
Αυτά συγκέντρωσα για τις δύο πιο δημοφιλείς εκδόσεις του corolla στην Ελλάδα από αυτά που βλέπω και διαβάζω.Όποιος νομίζει ότι αξίζουν τα 2000 ευρώ οι διαφορές τα δίνει.Το μόνο που δεν ξέρω είναι εάν το style διατίθεται σε απλό άσπρο χρώμα χωρίς επιβάρυνση,αλλιώς ανεβαίνει η διαφορά.
-
Τώρα τι είναι τα Bi led και σε τι υπερέχουν από τα απλά led,δεν το ξέρω είναι κι αυτό στις διαφορές.Το ένα γράφει Bi -led και το άλλο προβολείς led.
Είαι όπως παλαιότερα τα Bi-Xenon, δηλαδή LED και για τα μεσαία φώτα και τους προβολείς (μεγάλη σκάλα). Ενώ το το Active+ έχει LED μόνο στην μεσία σκάλα και αλογόνου στην μεγάλη. Πρακτικά κατά 90% τα LED (δλδ. τον καλύτερο φωτισμό που προσφέρουν) τον χρειάζεσαι στην μεσαία σκάλα κυρίως. Οπότε μικρόό το 'κακό' μικρή διαφορά δηλαδή. Το μόνο που δεν γνωρίζω εαν ισχύε στην Corolla (σε άλλα αυτοκίνητα ισχύει) είναι εαν τα Bi-LED εχουν και καλύτερο φωτισμό στην μεσαία σκάλα ή όχι.
Toyota Corolla 2019