-
@npapanik said in Toyota Corolla 2019:
@s2000 said in Toyota Corolla 2019:
Εχεις κανεις αποψη για τα LIQUI MOLY Special Tec AA 0W-16?
μεχρι τωρα εβαζα Motul Hybrid 0W-16.
απο οτι βρισκω εχουν τις ιδιες προδιαγραφες....
Αναφερομαι για 2.0lt corollaΓια δες και τα Eneos: https://www.skroutz.gr/s/38136275/Eneos-Ultra-X-Synthetiko-Ladi-Aytokinitou-0W-16-1lt-EU0020401N.html#description
Αυτά υποτίθεται είναι τα πλέον ενδεδειγμένα για τογιοτα (είναι γιαπωνέζικο λάδι) αλλά μόνο το μονολιτρο στο σκρουτζ είναι 0-16 με 20€, τα 5ντολιτρα είναι 0W-20.
Θέλω κι εγώ να περάσω απ τον τοπικό αντιπρόσωπο να ρωτήσω αν υπάρχουν διαθέσιμα μπετονακι σε καλή τιμή. -
Ειπατε κατι για την Κορολλα?
-
@s2000 said in Toyota Corolla 2019:
Εχεις κανεις αποψη για τα LIQUI MOLY Special Tec AA 0W-16?
μεχρι τωρα εβαζα Motul Hybrid 0W-16.
απο οτι βρισκω εχουν τις ιδιες προδιαγραφες....
Αναφερομαι για 2.0lt corollaΚαι εγώ προς τα LIQUI MOLY πάω για το πρώτο service. Mobil1 δεν βρίσκω.
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla 2019:
@ambition said in Toyota Corolla 2019:
@bill_hsd Σ'ευχαριστω πολυ φιλε μου για τις ευχες και τη συμβουλη
Στην προσφορα που μου εβγαλε για το πρωτο σερβις γραφει 0-20
Δες τι γράφει το εγχειρίδιο.
Κανονικά πρέπει να φοράς 0-16 νομίζω.
Μη λυπηθείς τη διαφορά τιμής 0-16 με 0-20.
Τη ρεφάρεις από την κατανάλωση και την τιμή της 5λιτρης συσκευασίας.
Αν θες, να σου στείλω τον κωδικό ανταλλακτικού του 5λιτρου 0-16.0-16 γραφει στο manual ναι. Και μαλιστα λεει αν τυχον βαλετε μια φορα 0-20 γιατι δεν βρηκατε 0-16 την επομενη φορα αντικαταστηστε οπωσδηποτε με 0-16.
Αν θες εξηγησε μου αυτο με τα 5 λιτρα. Εχουν συσκευασιες με λιγοτερα λιτρα συνηθως? Το αμαξι παιρνει 4,2 λιτρα λεει με το φιλτρο. Τους ζηταω να μου αφησουν το υπολοιπο μηπως χρειαστει ε?
Tα γνήσια υπάρχουν σε μονόλιτρα και πεντάλιτρα.
Υπάρχει και η δυνατότητα για χύμα (βαρέλι), οπότε σε χρεώνει όση ποσότητα σου βάζει.
Η online εκτίμηση κόστους service (ίσως και η προσφορά που σου έδωσαν) είναι με βαρέλι, γι'αυτό γραφει ποσότητα 42 (Χ 100ml).
Αν πάρεις 5λιτρο, τα 800ml που θα περισσέψουν τα κρατάς για τις επόμενες αλλαγές, αφού αυτές θα είναι συχνές λόγω χρήσης ταξί.
Μην τον φοβάσαι τον κινητήρα. Ο 1.8 2ZR-FXE δεν καίει σταγόνα και στα 15000km το λάδι βγαίνει σχεδόν ξανθό, αφού τα μισά και πλέον km γίνονται αμιγώς ηλεκτρικά, χωρίς λειτουργία του βενζινοκινητήρα.Κοιτάω την on line εκτίμηση κόστους. Δεν βλέπω πουθενά να αλλάζουν φίλτρο καυσίμου ή εγώ δεν έψαξα καλά? Επίσης στο yaris 2023 hybrid της συζύγου παρόλη την επιμονή μου να ζητήσει να βάλουν 0w-16 της έβαλαν κλασσικά 0w-20 (βέβαια με 3000 χλμ τον χρόνο δεν έχουν και άδικο). Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω και εγώ toyota σου επιτρέπουν να πηγαίνεις τα δικά σου λάδια και αν ναι υπάρχει πρόβλημα με εγγύηση? Πάντως στο manual του yaris πουθενά δεν αναφέρει ιξώδες λαδιού.
Τέλος μια πιο ειδική ερώτηση. Έχετε στήριξη μέσης? Από ποια έκδοση εξοπλισμού και πάνω υπάρχει? Σε παλιότερη corolla (του 2016) αναγκάστικα να πουλήσω το αμαξι γιατί απλά πονούσε η μέση μου και τρέμω στην ιδέα μην έχω τα ίδια προβλήματα... Με το κάθισμα του focus δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ τέτοιο πρόβλημα...
-
@nascar1 said in Toyota Corolla 2019:
@bill_hsd Σ'ευχαριστω πολυ φιλε μου για τις ευχες και τη συμβουλη
Στην προσφορα που μου εβγαλε για το πρωτο σερβις γραφει 0-20
Δες τι γράφει το εγχειρίδιο.
Κανονικά πρέπει να φοράς 0-16 νομίζω.
Μη λυπηθείς τη διαφορά τιμής 0-16 με 0-20.
Τη ρεφάρεις από την κατανάλωση και την τιμή της 5λιτρης συσκευασίας.
Αν θες, να σου στείλω τον κωδικό ανταλλακτικού του 5λιτρου 0-16.0-16 γραφει στο manual ναι. Και μαλιστα λεει αν τυχον βαλετε μια φορα 0-20 γιατι δεν βρηκατε 0-16 την επομενη φορα αντικαταστηστε οπωσδηποτε με 0-16.
Αν θες εξηγησε μου αυτο με τα 5 λιτρα. Εχουν συσκευασιες με λιγοτερα λιτρα συνηθως? Το αμαξι παιρνει 4,2 λιτρα λεει με το φιλτρο. Τους ζηταω να μου αφησουν το υπολοιπο μηπως χρειαστει ε?
Tα γνήσια υπάρχουν σε μονόλιτρα και πεντάλιτρα.
Υπάρχει και η δυνατότητα για χύμα (βαρέλι), οπότε σε χρεώνει όση ποσότητα σου βάζει.
Η online εκτίμηση κόστους service (ίσως και η προσφορά που σου έδωσαν) είναι με βαρέλι, γι'αυτό γραφει ποσότητα 42 (Χ 100ml).
Αν πάρεις 5λιτρο, τα 800ml που θα περισσέψουν τα κρατάς για τις επόμενες αλλαγές, αφού αυτές θα είναι συχνές λόγω χρήσης ταξί.
Μην τον φοβάσαι τον κινητήρα. Ο 1.8 2ZR-FXE δεν καίει σταγόνα και στα 15000km το λάδι βγαίνει σχεδόν ξανθό, αφού τα μισά και πλέον km γίνονται αμιγώς ηλεκτρικά, χωρίς λειτουργία του βενζινοκινητήρα.Κοιτάω την on line εκτίμηση κόστους. Δεν βλέπω πουθενά να αλλάζουν φίλτρο καυσίμου ή εγώ δεν έψαξα καλά? Επίσης στο yaris 2023 hybrid της συζύγου παρόλη την επιμονή μου να ζητήσει να βάλουν 0w-16 της έβαλαν κλασσικά 0w-20 (βέβαια με 3000 χλμ τον χρόνο δεν έχουν και άδικο). Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω και εγώ toyota σου επιτρέπουν να πηγαίνεις τα δικά σου λάδια και αν ναι υπάρχει πρόβλημα με εγγύηση? Πάντως στο manual του yaris πουθενά δεν αναφέρει ιξώδες λαδιού.
Τέλος μια πιο ειδική ερώτηση. Έχετε στήριξη μέσης? Από ποια έκδοση εξοπλισμού και πάνω υπάρχει? Σε παλιότερη corolla (του 2016) αναγκάστικα να πουλήσω το αμαξι γιατί απλά πονούσε η μέση μου και τρέμω στην ιδέα μην έχω τα ίδια προβλήματα... Με το κάθισμα του focus δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ τέτοιο πρόβλημα...
Το φιλτρο καυσίμου δεν νομίζω να αλλάζεται γενικά σαν αναλώσιμο, γι'αυτο και δεν είναι στο πρόγραμμα συντήρησης.
Δεν έχω μπει ποτέ στη διαδικασία να πάω δικά μου λάδια. Συνήθως, αν πας με τα δικά σου, δέχονται να κανουν την αλλαγή, αλλά γράφουν "λάδια πελάτη" στην απόδειξη. Διευκρινισέ το με τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο που θα επιλέξεις.
Κανονικά στο manual πρέπει να αναφέρει το προτεινόμενο ιξώδες, μου κάνει εντύπωση αν δεν το γραφει.
Στήριξή οσφυϊκής χώρας έχει το C-HR από ψιλοβασικές εκδόσεις (C-LUB και πάνω αν δεν κανω λάθος).Για Corolla δεν γνωρίζω.
Πάντως, Corolla (Cross) και C-HR εχω την εντύπωση ότι έχουν ίδια καθίσματα, τα οποία είναι πολύ άνετα γενικά.
Toyota Corolla 2019