-
Επειδή κοιτώ κάποια αυτοκινητάκια αν πάω σε Corolla θα πάρω το 1.2 Live, αν το φέρνουν.
Έχω μία υποψία ότι μπορεί να είναι μοντέλο κράχτης για να ωθούν τους πελάτες στις ακριβές εκδόσεις.
-
wantone wrote:
Δηλ αν δεν εχει start/stop ειναι θετικο? Εγω το βρισκω φοβερα καλη ιδεα που θελει ομως τεχνη στην χρηση της. Οταν περιμενω σε ενα φαναρι με τον κινητηρα ηδη ζεστο ειναι θετικο να εχεις σβηστο τον κινητηρα αν η σταση ειναι πανω απο 15 δευτερα.
Στορμ, αν παρεις Κορολλα μονο το υβριδικο.
Το πρόβλημα είναι ότι το κάνει και με κρύο κινητήρα.Δεν είναι τόσο έξυπνο για να περιμένει να ζεσταθεί η μηχανή.
Πολλά θεματάκια έχει αυτό το σύστημα. Αλλά αυτά δεν αφορούν το θέμα. Εγώ πάντα το έχω απενεργοποιημένο. Πάντα. Άρα, με ενδιαφέρει είτε το αυτοκίνητο να μην έχει καθόλου, είτε να απενεργοποιείται πολύ εύκολα. Πάρα πολύ εύκολα και όχι να θέλει μενού, υπομενού και ρυθμίσεις σε οθόνες αφής κάθε φορά που εκκινείται το αυτοκίνητο.
-
kyr80 wrote:
Ψάχνω να βρω ένα λόγο να προτιμήσει κάποιος τον 1.2 από το hybrid
4000 ευρώ διαφορά τιμής είναι ένας λόγος.
Με τον ίδιο εξοπλισμό. Δεν το έχω ψάξει καθόλου για αυτό ρωτάω. Δηλαδή αυτόματο; με όλες τις π@π@ριές ασφαλείας ACC,LDA κλπ;
-
wantone wrote:
Δηλ αν δεν εχει start/stop ειναι θετικο? Εγω το βρισκω φοβερα καλη ιδεα που θελει ομως τεχνη στην χρηση της. Οταν περιμενω σε ενα φαναρι με τον κινητηρα ηδη ζεστο ειναι θετικο να εχεις σβηστο τον κινητηρα αν η σταση ειναι πανω απο 15 δευτερα.
Το πρόβλημα είναι ότι το κάνει και με κρύο κινητήρα.Δεν είναι τόσο έξυπνο για να περιμένει να ζεσταθεί η μηχανή.
Eχει κουμπι που το βγαζεις μεχρι να ζεσταθει ο κινητηρας. Κανενα προβλημα δεν ειναι.
-
parikon wrote:
wantone wrote:
Πολλά θεματάκια έχει αυτό το σύστημα. Αλλά αυτά δεν αφορούν το θέμα. Εγώ πάντα το έχω απενεργοποιημένο. Πάντα. Άρα, με ενδιαφέρει είτε το αυτοκίνητο να μην έχει καθόλου, είτε να απενεργοποιείται πολύ εύκολα. Πάρα πολύ εύκολα και όχι να θέλει μενού, υπομενού και ρυθμίσεις σε οθόνες αφής κάθε φορά που εκκινείται το αυτοκίνητο.
Στο δικο μου εχει ενα κουμπι το πατας οταν ξεκινας και τελειωσε. Στο δικο σου εχει κακη υλοποιηση.
Τι χρηση θα κανεις στο αμαξι? Αν εχεις μονο χρηση στην Αθηνα παρε το Γιαρις υβριδικο. Μεγαλυτερο μονο αν κανεις παραπανω ταξιδια. Το 1.2τ με καμμια δεν βλεπω ακριβως τι να το κανεις. Αν θελεις ενα απλο αμαξι να βρισκεται γιατι οχι ενα Fiesta St-Line 1.0 mild hybrid? Λογικα σαν μικρο θα κρατησει καλυτερα αξια.
-
Συμφωνώ 100% (το έχω γράψει πολλές φορές, Toyota μόνο ως υβριδικά έχουν νόημα), αλλά ο Storm εχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. π.χ. δεν θέλει αυτόματο, δεν του αρέσουν τα πολλά τεχνολογικά συστήματα (τα οποία η corolla τα έχει όλα ακόμα και από την έκδοση Live) κλπ.
Επειδή κοιτώ κάποια αυτοκινητάκια αν πάω σε Corolla θα πάρω το 1.2 Live, αν το φέρνουν.
Έχω μία υποψία ότι μπορεί να είναι μοντέλο κράχτης για να ωθούν τους πελάτες στις ακριβές εκδόσεις.
Την φέρνουν κανονικά, κυρίως για Leasing εταιρικά. Και ναι είναι πολύ όμορφο σαν αυτοκίνητο, και εμένα μου αρέσι πολύ. Έχε όμως υπόψη σου τα εξής:
- Μπορεί να μην είναι ετοιμοπαράδοτη, λόγω ζήτησης σε leasing.
- Έχει ΟΛΑ τα συστήματα ασφαλείας της Toyota, δλδ. αυτά που σε ενοχλούν και στο Aircross. Δεν ξέρω πόσο καλά δουλεύουν ή ποσο εύκολα απενεργοποιούνται.
- Έχει στάνταρ φώτα LED στην μεσαία σκάλα...για εμένα εξαιρετικά θετικό αυτό, αλλά ξέρω ότι εσένα (για κάποιο μυστήριο λόγο....αχαχα!!) δεν σου αρέσουν.
Κατά τα άλλα είναι πολύ καλό αυτοκίνητο και οδηγικά.
-
Αυτά για τα συστήματα ασφαλείας διάβαζα τώρα στο αγγλικό εγχειρίδιο χρήσης και χάθηκα...
Χάος.
-
'Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης του Toyota Touch με προσθήκη Android Auto & Apple CarPlay στο Τoyota Corolla το 1ο εξάμηνο του 2020. Θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες. Φιλικά, η ομάδα της Toyota Hellas'
Απάντηση της Toyota στο Facebook..Επανέρχομαι σε κάτι μετά από καιρό. Η αναβάθμιση σε Android auto άραγε μπορεί να γίνει και σε παλιότερα μοντέλα; Για παράδειγμα corolla του 2016;
-
Το πιο ενοχλητικό είναι το lane assist αλλά στο γιαρις τουλάχιστον απενεργοποιείται με ένα κουμπί.
Στη Χ1 - όπου υπάρχει - δεν απενεργοποιείται και μάλιστα δονεί το τιμόνι που είναι σούπερ σπαστικό.
Τουλάχιστον εκεί απενεργοποιείται το start/stop ενώ με απλο coding το ρυθμίζεις όπως θες (είτε μόνιμα off είτε με μνήμη στην τελευταία θέση κλπ)Γενικά στις bmw γίνεται πολύ customization πανεύκολα και ακίνδυνα.
-
Σκέφτηκα να βάλω στην μικρή λίστα αυτοκινήτων που έχω φτιάξει και την Corolla 1.2Live και τώρα διαβάζω για όλα αυτά τα 'έξυπνα' συστήματα ασφαλείας τύπου Ρόμποκοπ και ξενερώνω...
-
Ρε συ καταιγίδα, κομπιουτεράς άνθρωπος και σε ξενερώνουν όλες οι τεχνολογικές εξελίξεις στο αυτοκίνητο;
Ειδικά αυτό με τα LED είναι πραγματικά ανεξήγητο... Τι μπορεί να σε ενοχλεί σε ένα χαρακτηριστικό που δεν είναι καθόλου 'παρεμβατικό' (όπως αρκετά συστήματα ασφαλείας), αλλά προσφέρει μόνο μια καλύτερη εμπειρία οδήγησης, λόγω ποιότητας φωτισμού;
-
Ρε συ δεν έχω γράψει πουθενά ότι με ξενερώνουν τα LED. Έχω γράψει ότι αν ένα αυτοκίνητο δεν έχει LED δεν θα τρελαθώ κιόλας. Είναι κάποια στοιχεία του εξοπλισμού ενός αυτοκινήτου που και να μην τα έχει δεν θα το απορρίψω.
-
Κι εγώ και ο Φάνης (όπως μπορείς να δεις στο τελευταίο ποστ του πιο πάνω) και πιθανώς και αρκετοί άλλοι είχαμε καταλάβει ότι δεν σου αρέσουν και θες να τα αποφύγεις.
-
Όχι ρε συ φίλε. Είμαι περίεργος, αλλά όχι τόσο πολύ!!!
Τέλος πάντων. Για να μην το σκίσουμε το θέμα του corolla, θα ανοίξω νέα θέμα για προτάσεις/ιδέες και για να γίνει και κουβέντα...
-
Μπορεί να μην του αρέσει το αυτόματο μπορεί ο άνθρωπος να μην έχει πρόβλημα με τα καύσιμα και να του αρέσει πολύ, όσο για την μάρκα μπορεί να θέλει toyota για την αξιοπιστία της και για το aftersales που θεωρώ είναι τοπ.
-
Ρε συ δεν έχω γράψει πουθενά ότι με ξενερώνουν τα LED. Έχω γράψει ότι αν ένα αυτοκίνητο δεν έχει LED δεν θα τρελαθώ κιόλας. Είναι κάποια στοιχεία του εξοπλισμού ενός αυτοκινήτου που και να μην τα έχει δεν θα το απορρίψω.
Συγνώμη, δικό μου λάθος! Έτσι κατάλαβα απο την παρακάτω κουβέντα μας, ότι δεν τα θές τε LED (αλλά μάλλον ήταν χιουμοριστικό το ποστ).
Φώτα LED;;;;;;;;;;;;;;;;;; Μπρρρρρρρρρρρρρ! Μακρυά από μένα!
-
Μακρυά από μένα... γιατί στις περισσότερες μάρκες θεωρείται εξοπλισμός πολυτελείας με τις ανάλογες χρεώσεις και στο presales και στο aftersales.
Με αφήνουν παγερά αδιάφορο τέτοιου τύπου εξοπλισμοί σε ένα αυτοκίνητο όπως και πολλά άλλα στοιχεία εξοπλισμού.
Τέλος πάντων. Λεπτομέρειες. Συνεχίζω την αναζήτησή μου...
-
Έχει όμως πολλαπλούς πίσω ανεξάρτητα έκδοσης και επίσης απενεργοποιείται το lane assist με κουμπί εύκολα.
Έχει επίσης acc όμως με air-condition αντί διζωνικού κλιματισμού.
Αν τώρα δε θέλεις το όχημα σου να έχει συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος κτλ.τότε πρέπει να δεις αμάξια που βγήκαν πριν το 2017-18.
-
Στο αγγλικό εγχειρίδιο αναφέρει ότι τα συστήματα ασφαλείας που έχει απενεργοποιούνται προσωρινά μέσα από ρυθμίσεις στην μικρή οθόνη. Προσωρινά όμως, γιατί κάθε φορά που εκκινείται ο κινητήρας τα ενεργοποιεί ξανά.
Επειδή δεν έχω απαιτήσεις για εξοπλισμό, το 1.2 Live ήταν υπερπλήρες για αυτά που θέλω. Αντίστοιχος εξοπλισμός του Tipo 1.4 Street.
Και έχεις δίκιο για τα αυτοκίνητα 'προηγούμενης γενιάς'. Για αυτό κοιτώ και το Peugeot 308. Δεν είναι φορτωμένο με πολλά ηλεκτρονικά.
-
kyr80 wrote:
Μπορεί να μην του αρέσει το αυτόματο μπορεί ο άνθρωπος να μην έχει πρόβλημα με τα καύσιμα και να του αρέσει πολύ, όσο για την μάρκα μπορεί να θέλει toyota για την αξιοπιστία της και για το aftersales που θεωρώ είναι τοπ.
Τι εννοείς δεν έχει πρόβλημα με τα καύσιμα; Δεν ξέρω κάποιον να θέλει να καίει παραπάνω καύσιμα στο ίδιο αυτοκίνητο. Δε μιλάμε για βενζίνη vs πετρέλαιο vs ρεύμα. Εδώ μιλάμε ότι και τα 2 καίνε βενζίνη, αλλά το ένα λόγο hybrid καίει λιγότερο.
Το αυτόματο(το έχω γράψει αρκετές φορές), θα έπρεπε να είναι standard το 2020 σε όλα τα αυτοκίνητα πλην ειδικών κατηγοριών. Αντίθετη άποψη να τη συζητήσω, μόνο με κάποιον που ΕΖΗΣΕ με αυτόματο. Όχι που οδήγησε περιστασιακά ή του μπατζανάκη του ή του κουμπάρου του. Δεν ξέρω κανέναν που να είχε αυτόματο και να γύρισε σε χειροκίνητο.
Toyota Corolla 2019