-
Εχω κάνει μόνο 1500χλμ, κυρίως μέσα στη πόλη και όποτε βγω εκτός θα είναι μέσα και η οικογένεια, οπότε δεν κάνω τσακαλίκια .. Η λογική επιλογή για την περίπτωση μου, με βάση τις διαδρομές μου, θα ήταν το υβριδικό, αλλά δίνοντας 20κ ξεπέρασα ήδη το αρχικό μου μπατζετ κατά 2κ.. Στο δρόμο προς το παρόν μόνο την ανάρτηση μπορώ να αξιολογήσω, που πραγματικά είναι βελούδο! Πριν οδηγούσα ενα 20ετίας οπελ, οπότε όπως καταλαβαίνεις αυτό μοιάζει σαν τεχνολογική επανάσταση..
-
Επίσης με έχει εντυπωσιάσει στα λίγα ταξίδια που έχω κάνει το Adaptive cruise control, το οποίο με την μακριά 6η του αυτοκινήτου σε πάει στον προορισμό σου με τεράστια άνεση. Απλά θέλει προσοχή λόγω του χειροκίνητου κιβωτίου και της ατμόσφαιρας να μην είσαι χαμηλά σε στροφές άμα χρειαστεί να προσπεράσεις..
-
Η τουοτα επίσης σου δίνει μανουαλ του υβριδικού, είναι αυτό που μπορεις να κατεβάσεις και από την ιστοσελίδα της toyota-europe. Το ατμοσφαιρικό το έχει λίγο 'παραπεταμένο' μιας και προορίζεται κυρίως για τις ανατολικοευρωπαικές αγορές! Βέβαια όταν πήγα αντιπροσωπεία το είχαν διαθέσιμο για τεστ ντραιβ και μάλιστα το είχα ελεύθερα για σχεδόν μία ώρα να το κάνω βόλτα..
-
Ακόμα είναι λίγο ανοργάνωτοι. Εμένα μου έδωσαν το βιβλιαράκι του υβριδικού (σωστά), αλλά του sedan και όχι του hatchback. Η ανάρτηση εμένα μου φαίνεται λίγο σκληρή σε σχέση με του focus mk2. Ίσως βέβαια να κοπανά και επειδή έχω τα λάστιχα με τη μέγιστη προτεινόμενη πίεση. Θα αφαιρέσω λίγο αέρα και θα δούμε στη συνέχεια.
Η οικονομία καυσίμου με εντυπωσιάζει. Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια εντός πόλης είμαι κάτω από τα 4 λίτρα και με ταξίδι σε επαρχιακό δρόμο πάει στα 4. Το κιβώτιο είναι πολύ καλύτερο απ' ό,τι φοβόμουν (το εννοώ, περίμενα κάτι πολύ άσχημο με βάσει όσα διάβαζα), αλλά τα φρένα λόγω υβριδικού με ξενίζουν ακόμα. Εξακολουθώ να συγκρίνω τα φρένα και το τιμόνι με το focus που είχα για δώδεκα χρόνια. Δεν είναι το ίδιο άμεσα και ίσως εγώ δεν τα έχω συνηθίσει ακόμα. Σε κάθε περίπτωση το ταξίδι είναι πολύ καλό, ασφαλές, ξεκούραστο και οικονομικό. -
Ο χρήστης evilnanouk έγραψε:
Φοβάμαι πως στην Ελλάδα δεν το φέρνουν ούτε καν ως έξτρα
Έχω την έκδοση active plus και δεν το διαθέτει σίγουρα. Στην ιστοσελίδα της Toyota δεν τον εμφανίζει ούτε στα έξτρα για τις κορυφαίες εκδόσεις. Κρίμα, γιατί είναι χρήσιμο.Ωχ...δε το ηξερα, κριμα οντως. Ξερεις αν ειναι εφικτο να του αλλαξω ζαντες κατα την παραγγελια σαν μοναδικο επιπροσθετο στοιχειο?
Στην ιστοσελίδα τους βλέπω πως έχουν την επιλογή να διαλέξεις ζάντες. Νομίζω, όμως, πως το έχουν σχεδιάσει λάθος και δεν αξίζει τον κόπο. Έχουν μικρή γκάμα και υψηλές τιμές, ενώ θα έπρεπε να έχουν μεγάλη γκάμα και χαμηλές τιμές.
-
Σορρυ για το off topic. Αλλα μηπως ξερει κανεις αν οι μεταβιβασεις γινονται ακομα στο Υπουργειο μετσφορων στην Αγια Παρασκευη ? Γιστι κατι ακουσα οτι μετακομισε στο δαχτυλιδι στο Μαρουσι...
Εχετε υποψη σας!?
Ευχαριστω
-
Μεταβιβάσεις κάνει το εκάστοτε Υπουργείο ανάλογα με την περιοχή. Αλλά τα φορντίζει όαλ η αντιπροσωπεία ή ένα 'διεκπεραιωτής', χωρίς να χρειάζεται να σχοληθείς εσύ.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Μεταβιβάσεις κάνει το εκάστοτε Υπουργείο ανάλογα με την περιοχή. Αλλά τα φορντίζει όαλ η αντιπροσωπεία ή ένα 'διεκπεραιωτής', χωρίς να χρειάζεται να σχοληθείς εσύ.Να, ξερει κανεις διευθυνση για βορεια προαστεια?
-
Ο χρήστης coroneus έγραψε:
Επίσης με έχει εντυπωσιάσει στα λίγα ταξίδια που έχω κάνει το Adaptive cruise control, το οποίο με την μακριά 6η του αυτοκινήτου σε πάει στον προορισμό σου με τεράστια άνεση. Απλά θέλει προσοχή λόγω του χειροκίνητου κιβωτίου και της ατμόσφαιρας να μην είσαι χαμηλά σε στροφές άμα χρειαστεί να προσπεράσεις..Δεν μενει σταθερο χωρις να απενεργοποιηται αν αλλαξεις εσυ ταχυτητα;
-
Ναι.. κατεβάζεις ταχύτητα, ενώ αυτό μένει σταθερό και έτσι καταλήγεις σε υψηλότερες στροφές.. απλά η χρήση των αυτοματισμών θεωρώ ότι λίγο 'κοιμίζουν' και εφησυχάζουν τον οδηγό με κίνδυνο να μην αντιδράσει σωστά όταν χρειαστεί.
-
Και εγω το ιδιο πιστευα, αλλα τωρα αναθεωρω. Το αναποδο πλεον πιστευω. Σου προσφερουν μια ηρεμια και καθαρισμό του μυαλου απο συνεχεις σκέψεις και υποσυνειδητους αυτοματισμους στις κινησεις σου, και ετσι εισαι ξεκουραστος για περισσοτερη προσοχη και αντοχη.
-
Παιδια ενα τετοιο αυτοκινητο σαν το υβριδκο corolla σε βαθος καποιων ετων θα αρχισει να καιει πειρσσοτερο οπως ενα συμβατικο αυτοκινητο η οχι ?
-
Ο χρήστης evilnanouk έγραψε:
Παιδια ενα τετοιο αυτοκινητο σαν το υβριδκο corolla σε βαθος καποιων ετων θα αρχισει να καιει πειρσσοτερο οπως ενα συμβατικο αυτοκινητο η οχι ?Ισχύει αυτό, όσο πέφτει η χωριτικότητα της μπαταρίας, αλλά πάντα θα είναι πιο οικονομικό από ένα αμιγώς βενζινοκίνητο.
-
επειδή είμαι στη φάση αναζήτησης αυτοκινήτου (μάλλον SUV) αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω την υβριδική τεχνολογία της Toyota, αξίζει να δώ το corolla touring. ¨Εχει χώρους σε σχέση με ένα μεσσαίο SUV? Αν έχει πλεονέκτημα ποιά έκδοση θα πέρνατε?
-
Καλησπέρα παιδιά, έριξα μια ματιά στην τουοτα ιρλανδίας που έχει ανεβάσει εκπομπες ρύπων και με τις 2 μετρήσεις.
1.8 Hybrid (122 HP)
Electronically controlled Continuously Variable Transmission (2WD)
€26,995NEDC2 Fuel Consumption Combined (l/100km): 3.3 litres/100 km NEDC2 CO2 Combined (g/km): 76 g/km Fuel Combined WLTP (l/100 km): 4.5 litres/100 km
** CO2 Combined WLTP (g/km): 102 g/km **
Οπότε αν δεν αλλάξει κάτι στον τρόπο πληρωμής στην Ελλάδα,λογικα θα έχει τέλη.
-
Και να μη ξεχνάμε ότι τα «ατελή» γραμμάρια εκπομπών, πέφτουν με τα χρόνια.
-
Ο χρήστης matista13 έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά, έριξα μια ματιά στην τουοτα ιρλανδίας που έχει ανεβάσει εκπομπες ρύπων και με τις 2 μετρήσεις.
1.8 Hybrid (122 HP)
Electronically controlled Continuously Variable Transmission (2WD)
€26,995NEDC2 Fuel Consumption Combined (l/100km): 3.3 litres/100 km
NEDC2 CO2 Combined (g/km): 76 g/km
Fuel Combined WLTP (l/100 km): 4.5 litres/100 km
** CO2 Combined WLTP (g/km): 102 g/km **https://www.toyota.ie/models/corolla-ha ... ption=cash
Οπότε αν δεν αλλάξει κάτι στον τρόπο πληρωμής στην Ελλάδα,λογικα θα έχει τέλη.
τι ποσο πιστευεις πως θα εχει ??
-
Σημερα εκανα το πρωτο μου ταξιδι * με σκοπο το κλασσικο «στρωσιμο» ( αν και δε χρειαζεται ) του κινητηρα * με την υβριδικη corolla που απεκτησα πριν λιγες μερες.
Ταξιδι περιπου 400 χιλιομετρα με ταχυτητα 110 με 130 χιλιομετρα μεση καταναλωση εδειξε.... 4! Και τα πρωτα 200 χιλιομετρα περιπου ειχα καπου 3,6 λιτρα.
Εκπληκτικο!
Επιπλεον με ενα γεμισμα μου εδειξε αυτονομια 1100 χιλιομετρα και αυτη τη στιγμη εχω αποθεμα καπου 600+ χιλιομετρα ακομα πτσγμα π σημαινει οτι υπαρχει μια μικρη αποκλιση πχ 100 χιλιομετρων κατω.
Παρα ταυτα η οικονομια που παρεχει παραμενει μοναδικη.
Θορυβο στο κιβωτιο δε καταλαβα
Μοναδικη εμπειρια. Να ειστε καλα
-
Ωραιοοοοοοος και μαγκας
-
Πρώτα απ' όλα καλοταξιδο!
Έχουν ειπωθεί τα καλύτερα για αυτό το αυτοκίνητο. Ο υβριδικός κινητήρας των 2000κυβικων είναι;
Από αυτήν την κατανάλωση διορθώνεται η άποψη που είχα ότι τα υβριδικά δεν προσφέρουν εξοικονόμηση σε ταξίδια και 'μεγάλες' ταχύτητες. Από περιέργεια, είχες AC ανοιχτό;
Toyota Corolla 2019