-
Το αυτοκίνητο έχει τόσο νεύρο ανάλογα με τις στροφές που κινείσαι. Στις υψηλές ακούς τον όμορφο ήχο του κινητήρα που σου δίνει το τράβηγμα που θες. Χαμηλά μην περιμένεις θαύματα από ατμοσφαιρικό κινητήρα με 16κιλά ροπή. Δεν είναι άλλωστε αυτός και ο στόχος του. Για προσπεράσεις κατεβάζεις σε 5η, ή και 4η ακόμα, για να βρεθείς σε υψηλά επίπεδα στροφών και να βρεις την δύναμη που θες. Αξιοπρεπής συμπεριφορά για τα λεφτά του. Εχω 4300km.. δεν το έχω ζορίσει ιδιαίτερα. Πρέπει να κάνεις τεστ ντραιβ..
-
coroneus wrote:
To 1.6 ατμοσφαιρικό βενζίνη.. Εκδοση Active, 20400 Ευρώ με συναγερμό και 2 δωρεάν σερβις..
Μεγάλο, ευρύχωρο, πατάει καλά στο δρόμο. Στα λεφτά του με καλύπτει πλήρως. Κατανάλωση εντός πόλης 9,5-11,5, εκτός πόλης έχω δει και 5,4. Η αξιοπιστία, οι χώροι και ο 1.6 ατμ.κινητήρας ήταν τα κριτήρια για να επιλέξω ένα οικογενειακό αυτοκίνητο που θα το κρατήσω τουλάχιστον μία δεκαετία.Φίλε επειδή το αμάξι σου είναι νο2 στην λίστα μου και η λίστα περιλαμβάνει δύο αυτοκίνητα μπορείς να μου πεις πως είναι οδηγικά γιατί δεν υπάρχει review πουθενά για το sedan valvematic; Το hybrib δεν με ενδιαφέρει. Δεν θέλω μπαταρίες, cvt και αυτοκίνητα που έχουν επιδόσεις 1.4 θα ξενερωσω τι ζωή μου. Το sedan έχει καθόλου νεύρο; Έχει το κλασσικό ελαφρύ σύστημα διεύθυνσης της Toyota η έφτιαξαν το πάτημα του; Γενικά κάθε πληροφορία καλοδεχούμενη..
Υπάρχει και το 1.2 Turbo πάντως στο hatchback: https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-toyota-corolla-hatchback-12-turbo
Ανταγωνιστής του Civic 1.0 όμως, το 1.5 μου κοιτάς είναι 'αλλού'... -
Επίσης και η διαφορά της τιμής μεταξύ corolla sedan και civic 1.5 είναι τεράστια..
-
Τι ατμοσφαιρικά οικογενειακά ρε παιδιά εν έτει 2019!
Παρτε αφοβα αν σας φτάνουν το υβριδικό να ευχαριστηθείτε !
-
Τι ατμοσφαιρικά οικογενειακά ρε παιδιά εν έτει 2019!
Παρτε αφοβα αν σας φτάνουν το υβριδικό να ευχαριστηθείτε !
Ότι το υβριδικό πετάει τώρα; Που παίζει ναναι πιο αργό σε όλα ακόμα και από το 1.6 .....
-
Υβριδικό κι ευχαρίστηση πάνε στην ίδια πρόταση μόνο σε καμιά LaFerrari και λοιπά της συνομοταξίας της. Σε Corolla το λες και αστείο...
-
Υβριδικό κι ευχαρίστηση πάνε στην ίδια πρόταση μόνο σε καμιά LaFerrari και λοιπά της συνομοταξίας της. Σε Corolla το λες και αστείο...
Πεστα γιατί θα χαζεψω στο τέλος...
Εδώ διάβασα άλλος πήγε με γυναίκα και το παιδί του testdrive το hybrid και για να προσπεράσει έκανε περισσότερο τον σταυρό του αποτι στην βάπτιση του παιδιού του...
Σαν ένα μέτριο 1.4 πάει παιδιά, απλά τα πράγματα μαγικά δεν γίνονται...
-
Πεστα γιατί θα χαζεψω στο τέλος...
Εδώ διάβασα άλλος πήγε με γυναίκα και το παιδί του testdrive το hybrid και για να προσπεράσει έκανε περισσότερο τον σταυρό του αποτι στην βάπτιση του παιδιού του...
Σαν ένα μέτριο 1.4 πάει παιδιά, απλά τα πράγματα μαγικά δεν γίνονται...
Είσαι υπερβολικός. Οι επιδόσεις του είναι αυτές που αναμένει κανείς από ένα αυτοκίνητο με την ιπποδύναμη (122 άλογα) και το βάρος του (περίπου 1300 κιλά). Στην πραγματικότητα είναι λίγο καλύτερες λόγω ηλεκτροκινητήρα και τρόπου λειτουργίας του κιβωτίου. Έχει επιδόσεις αντίστοιχες του focus mk2 1.6, αλλά είναι αφενός λιγότερο ευχάριστο και αφετέρου πολύ οικονομικότερο και ξεκούραστο.
-
Δεν μιλάμε για οδηγική ευχαρίστηση ρε συ Αλέξανδρε!
Αλλά από τα ψόφια τα μικρά ατμοσφαιρικά τα υβριδικά λόγω του συνδυασμού του ηλεκτροκινητήρα είναι πιο ασφαλή πέρα από πιο οικονομικά! Στα 60-100 και 60-120 εχει απίστευτο ξεπέταγμα το υβριδικό ...
Δειτε και πρόσφατο πινακα μετρήσεων στο γιαρις https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Poio-einai-to-best-toy-best_191117_41502.asp
-
Στέφανε μικρά ατμοσφαιρικά ελάχιστα υπάρχουν πλέον, σχεδόν όλα είναι τουρμπάκια. Τα λίγα ατμοσφαιρικά όμως, όπως η Corolla 1.6, έχουν ψυχούλα, αρκεί να ανεβάσεις στροφές.
Ο πίνακας όμως που παρέθεσες είναι εντελώς biased γιατί συγκρίνει από την μία ρεπρίζ με μια μεγάλη ταχύτητα για τα ατμοσφαιρικά με το αυτόματο kickdown του hybrid. To 0-100 είναι πολύ πιο αντιπροσωπευτικό, ή εναλλακτικά ένα 60-120 με αλλαγές ταχυτήτων, όχι να ξεκινάς κρεμασμένος με 4η...
-
Ενώ είχα καταλήξει σε M/T άρχισαν να μου βάζουν το μικρόβιο του CVT. Τα specs τα μελέτησα και είδα τις μικρές υπέρ του cvt διαφορές σε κατανάλωση/ρύπους και κατά σε 0-100/τελική. Αυτές από μόνες τους δεν είναι ικανές να κάνουν την διαφορά για εμένα. Θέλω τις απόψεις σας επι τούτου. Αξίζει CVT σε 1.6 μοτέρ; Η χρήση μου φυσικά ως υποψήφιος οικογενειάρχης θα είναι 80/20 urban. Φοβάμαι δύο πράγματα στο CVT. 1ον Μην επενδύσω στην αξιοπιστία της Toyota και την πατήσω από ένα πιθανώς επιρρεπές CVT. 2ον σε videos αλλά και σε κριτικές (μόνο το hybrid, δεν υπάρχει πουθενά γραμμένη μία γραμμή για το valvematic!) άκουσα να 'μουγκρίζει' παρά τις προσπάθειες τις Toyota να το κάνει smooth.
-
Biased ή μη είναι πάντως πραγματικότητα οτι η σβελτάδα που υβριδικού στα σημεια που δειχνουν και τα νούμερα! Νομιζεις οτι οδηγάς κατι πολυ ισχυρότερο! Το 0-100 ειναι μεν ενδεικτικό της δυναμης αλλά όχι για την προσπέραση εκει που το θες!
-
Ενώ είχα καταλήξει σε M/T άρχισαν να μου βάζουν το μικρόβιο του CVT. Τα specs τα μελέτησα και είδα τις μικρές υπέρ του cvt διαφορές σε κατανάλωση/ρύπους και κατά σε 0-100/τελική. Αυτές από μόνες τους δεν είναι ικανές να κάνουν την διαφορά για εμένα. Θέλω τις απόψεις σας επι τούτου. Αξίζει CVT σε 1.6 μοτέρ; Η χρήση μου φυσικά ως υποψήφιος οικογενειάρχης θα είναι 80/20 urban. Φοβάμαι δύο πράγματα στο CVT. 1ον Μην επενδύσω στην αξιοπιστία της Toyota και την πατήσω από ένα πιθανώς επιρρεπές CVT. 2ον σε videos αλλά και σε κριτικές (μόνο το hybrid, δεν υπάρχει πουθενά γραμμένη μία γραμμή για το valvematic!) άκουσα να 'μουγκρίζει' παρά τις προσπάθειες τις Toyota να το κάνει smooth.
Προφανώς και το CVT θα βουίζει και θα είναι πιο αργό από το χειροκίνητο και θα είναι εκνευριστικό με το συνεχές 'πατινάρισμα' υπό πίεση. Από την άλλη, αν θες αυτόματη Corolla (για την ευκολία μέσα στην πόλη), δεν έχεις άλλη επιλογή.
-
Ο γενικός κανόνας με τα κιβώτια σβτ όλων των κατηγοριών είναι ο εξής:
Οδηγάς νευρικά και με συνεχή ανεβοκατεβάσματα σαλ μεγάλου εύρους? Τσιτώνεις συχνά το αμάξι για να πάρεις και το τελευταίο γραμμάριο από γκάζι που έχει μείνει? Tραβάς συχνά με κοτσαδόρο, κάνεις συχνά πυκνά απαιτητικό off road? -> ΔΕΝ σου κάνουν.
Οδηγάς ήπια, με μεγάλη προβλεψιμότητα και σταθερότητα σε κανονικούς δρόμους? -> Σου κάνουν.
-
Να προσθέσω και άλλο ένα κανόνα για τα CVT;
Είσαι κουφός; Σου κάνει! Ακούς καλά; Θα σε εκνευρίζει το μουγκρητό του κινητήρα κάθε φορά που θα πατάς το γκάζι, οπότε δεν σου κάνει!
-
Συντάσσομαι με τον Χαρισμα!
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας κύριοι, με καλυψατε πλήρως! No CVT...
-
'Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης του Toyota Touch με προσθήκη Android Auto & Apple CarPlay στο Τoyota Corolla το 1ο εξάμηνο του 2020. Θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες. Φιλικά, η ομάδα της Toyota Hellas'
Απάντηση της Toyota στο Facebook.. -
Υπέροχα! Η μη υποστήριξη του ΑΑ ήταν πολύ ενοχλητική παράλειψη.
-
Αλήθεια, τι καταναλώσεις έχετε εσείς εντός πόλης ????
Toyota Corolla 2019