-
τωρα με πιο χαμηλες θερμοκρασιες - στο καιρο αναφερομαι - παρατηρω αυξηση καταναλωσης...Το εχετε εντοπισει και εσεις ? Βασικα η υβριδικη μπαταρια δε προλαβαινει με τπ να γεμισει με αποτελεσμα να τη γεμιζει ο κινητηρας και να αυξαναεται η καταναλωση.
1.8 hybrid
Με τις θερμοκρασίες που επικρατούν πλέον βλέπω και εγώ αυξημένη κατανάλωση. Καθυστερεί περισσότερο να ζεσταθεί ο κινητήρας και δουλεύει στην αρχή περισσότερο. Είμαι λίγο πάνω από τα 4λτ. πλέον.
-
Καλησπέρα..Ενδιαφέρομαι για την υβριδική έκδοση 1.8,και το μόνο που με ' κρατάει' είναι το νέο νομοσχέδιο που αναμένεται μέσα στο Φλεβάρη,αφου 1 Μάρτη λήγει η παράταση που έχει δωθεί στη χώρα για την εναρμονιση των ρύπων..Γραφεται ότι θα ακολουθήσουν το μοντέλο που ισχύει και.σε άλλες χώρες όπου υπάρχει έκπτωση έως και πάνω από 5000 ευρώ,είτε στα τέλη ταξινόμησης είτε με επιδότηση...Για εδώ ακούγεται έως 3000 ευρώ,τώρα αν είναι με επιδότηση,με τα τέλη ταξινόμησης η με απόσυρση δεν ξέρει κανείς...Έχει κάποιος κάποια πληροφορία πιο συγκεκριμενη?
-
Καλησπέρα..Ενδιαφέρομαι για την υβριδική έκδοση 1.8,και το μόνο που με ' κρατάει' είναι το νέο νομοσχέδιο που αναμένεται μέσα στο Φλεβάρη,αφου 1 Μάρτη λήγει η παράταση που έχει δωθεί στη χώρα για την εναρμονιση των ρύπων..Γραφεται ότι θα ακολουθήσουν το μοντέλο που ισχύει και.σε άλλες χώρες όπου υπάρχει έκπτωση έως και πάνω από 5000 ευρώ,είτε στα τέλη ταξινόμησης είτε με επιδότηση...Για εδώ ακούγεται έως 3000 ευρώ,τώρα αν είναι με επιδότηση,με τα τέλη ταξινόμησης η με απόσυρση δεν ξέρει κανείς...Έχει κάποιος κάποια πληροφορία πιο συγκεκριμενη?
Απο τι βλεπω ειναι απολυτα σαφες με βαση οτι αναφερεται:
Το corolla εχει 76 ρυπους απο οσο θυμαμαι....δε βλεπω καποιο προβλημα
-
Ο Nasos007 ρωτά για τα τέλη ταξινόμησης, όχι για τα τέλη κυκλοφορίας. Νομίζω πως ούτε αυτοί που θα αποφασίσουν δεν έχουν κατασταλάξει ακόμα.
-
Καλησπέρα, κάποιος που έχει την corolla 1.2T ή την 1.8 Hybrid μπορεί να μου πει την πραγματική μέση κατανάλωση σε πόλη και εθνική? Τα διάφορα sites την δίνουν αρκετά ψηλά, στην 1.2 γυρω στα 7λίτρα/100Χιλ. Ευχαριστώ!!!
Σε 1,2Τ εδώ και 2000χμ περίπου έχω κατανάλωση 6,5-7,5 εντός πόλης και περίπου 5,5-6,5 εκτός πόλης. Ενδεικτικά στα 120 με 6η καίει περίπου 6,2-6,3. Κινούμαι περισσότερο σε sport και λιγότερο σε normal πρόγραμμα. Στο eco έχω την εντύπωση ότι πέφτει η κατανάλωση αλλά πέφτει πολύ και η απόκριση στο γκάζι οπότε νομίζω μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με κάποια σταθερή ταχύτητα και cruise control.
-
Ηλια που ησουν 45 και ειχες οπελ κανε τον κοπο και γραψε μεση ταχυτητα ανα ωρα μαζι με την καταναλωση.
-
Ηλια που ησουν 45 και ειχες οπελ κανε τον κοπο και γραψε μεση ταχυτητα ανα ωρα μαζι με την καταναλωση.
ακριβώς τώρα δεν τα θυμάμαι. Θα επανέλθω με νέο ποστ στο επόμενο ταξείδι. Αθήνα Θεσσαλονίκη είχα μικτή κατανάλωση 6,1 με ταχύτητες από 100-130. Τις τελευταίες μέρες που κινούμαι εντός Αττικής έχω 7 αλλά με αρκετή Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος.
-
Θ εχει ενδιαφερον....μου φαινονται πολυ καλες καταναλωσεις για τα αλογα του.
-
Να κάνω μια ερώτηση...
Με ποιο κριτήριο αγοράζει κάποιος τον 1.2Τ αντί του hybrid; Δηλαδή με παραπλήσια τιμή αγοράς, για ποιο λόγο δεν θέλει κάποιος την οικονομία στην κατανάλωση;
-
Το CVT είναι ο καλύτερος λόγος που μπορώ να σκεφτώ.
-
Εφόσον τα modes πρακτικά παίζουν με την απόκριση του γκαζιού και μόνο, δε νομίζω ότι θα έχει διαφορετικό αποτέλεσμα το ECO Mode με σταθερή ταχύτητα και cruise control σε σχέση με τα Normal και Sport.
-
Να κάνω μια ερώτηση...
Με ποιο κριτήριο αγοράζει κάποιος τον 1.2Τ αντί του hybrid; Δηλαδή με παραπλήσια τιμή αγοράς, για ποιο λόγο δεν θέλει κάποιος την οικονομία στην κατανάλωση;
cvt, επιδόσεις και τα χιλιόμετρα που κανείς. Όταν λέω χιλιόμετρα εννοώ και ποσοτικά αλλά και αν είναι εντός η εκτός πόλης. Η τιμή δεν είναι παραπλήσια. Ανάλογα με την έκδοση έχει διαφορά από 2500-3000. Για κάποιον που κινείται κυρίως εντός πόλης εννοείτε ότι το υβριδικό είναι η ιδανική λύση. Επίσης το 1,2 έχει έναν εξαιρετικό σε αίσθηση επιλογέα ταχυτήτων
-
Καλά άμα θέλαμε δελτίο τύπου μπαίναμε και στο site. :lol:
Ότι και να είναι, είναι συγκλονιστικά υποδεέστερο από ένα καλό με μετατροπέα ροπής ή ένα διπλοσύμπλεκτο. Αυτό βεβαίως αφορά εκείνους που τους ενδιαφέρει στο ελάχιστο η εμπειρία της οδήγησης άρα κατά πάσα πιθανότητα όχι τους οδηγούς ενός Toyota.
-
Δεν ειναι cvt αλλα e cvt, με πλανητικο συσυημα γραναζιων χωρις ιμαντα συμπλεκτες για την κυρια κινηση, selenoids και βαλβιδες. Δεν χαλαει αρκει να εχει φυσικα το λαδακι του. Δεν εχει και κατι περιπλοκο για να χαλασει.
Ολα γινονται απο τον ηλεκτρονικο εγκεφαλο που δινει ρυθμο στις δυο κυριες στεφανες γραναζιων του κιβωτιου.
Επισης δεν τερματιζει τις στροφες με το καλημερα μολις καρφωσεις το πενταλ στο πατωμα. Πιο πολυ θυμιζει ηλεκτρικο συτοκινητο θα μπορουσα να πω.
Εδω για παραδειγμα μεχρι τα 100 χλμ/ωρα δεν εχει πιασει κοφτες. Αλλαζει συνεχως το βημα των γραναζιων.
Στην πραξη παρα πολυ σπανια θα κινησε με το βουητο αλα πραγματικο cvt, διοτι το βημα αλλαζει με τετοιο τροπο ωστε να φτανεις την ταχυτητα που επιθυμεις νωριτερα απο τον τερματισμο τοτων σ.α.λ μεσω του λογου των γραναζιων.
Υποψιν, στο βιντεο εχει επιλεχθει το sport προγραμμα στο normal οι στροφες ειναι ακομα πιο κατω κατα την επιταγχυνση.
Εαν κανεις ολη μερα 0-160 οκ θα εχεις και κοφτες αλλα σε φυσιολογικη χρηση παρα πολυ σπανια.
Υ.γ αναφερομαι στην νεοτερη γενια του συστηματος. Το προηγουμενο ειχε οντως πιο πολυ μουγκρισμα.
-
Εσυ τα ξερεις ρε στεφαν τα αναφερω για ολους εδω .....αλλωστε σε αλλα ποστς αν θυμασαι ακομα υπαρχουν συμφορουμιτες που τα μπερδευουν.
Χαχα, δεν δουλευω στην τογιοτα....ειπαμε πριν με εβαζαν στην suzuki...τωρα που μ αρεσει το leon...μαλλον στη seat.
Μςγαλο λαθος της toyota που το ονομασε ecvt.
Παντως στο νεο εχει βελτιβθει αρκετα λογω και του δυνατοτερου ηλεκτροκινητηρα και ετσι πλεον εχει καποια ασανς σπορτιφ αιαθησης μαζι με το καλο στησιμο του σασι.
Αλλωστε εχει πλεον και χειροκινητη αλλαγη με αυτακι στο τιμονι...
Δεν ειναι prius προηγουμενων δεκαετιων. Φυσικα δεν ειναι και αγωνιαρικο
Οχι σε αιαθηση εχω την αισθηση πως εινα πιο απαλο και μαλακο ακομα και απο τους μετατροπεις ροπης και φυσικα πολυ πιο αξιοπιστο
-
Επειδή μιλάμε πρακτικά για ανθρωπομεταφορέα, το πλεονέκτημα οποιουδήποτε αυτόματου σε σχέση με το καλύτερο χειροκίνητο του κόσμου, δεν συγκρίνεται. Και δε μιλάμε για κανένα cupra. 130 άλογα έχει ο 1.2Τ.
Θεωρώ ότι κανένας petrolhead δεν θα αγόραζε κάποιο από τα 2. Δηλαδή εγώ το πήρα για τη γυναίκα μου, να πηγαίνει πρακτικά τα παιδιά σχολείο. Για δική μου χρήση δε θα έπαιρνα κανένα. Αλλά με το μαχαίρι στο λαιμό, θα αγόραζα το hybrid. Ή να το πω και αλλιώς, έχει πολλά μη υβριδικά χειροκίνητα να επιλέξεις αντί του corolla.
-
Αυτοί που ψωνίζουν Toyota το κάνουν με τη λογική σούπερ μάρκετ. Αυτό ξέρουν, αυτό εμπιστεύονται. Άρα για τον οποιοδήποτε λόγο τύπου 'τους τρομάζει το υβριδικό, δε θέλουν αυτόματο γενικά, δε θέλουν CVT αυτόματο ειδικά, δε θέλουν να μπλέξουν με μάρκες που δεν ξέρουν', γιατί να μην πάρουν 1.2Τ?
-
Καλά άμα θέλαμε δελτίο τύπου μπαίναμε και στο site. :lol:
Ότι και να είναι, είναι συγκλονιστικά υποδεέστερο από ένα καλό με μετατροπέα ροπής ή ένα διπλοσύμπλεκτο. Αυτό βεβαίως αφορά εκείνους που τους ενδιαφέρει στο ελάχιστο η εμπειρία της οδήγησης άρα κατά πάσα πιθανότητα όχι τους οδηγούς ενός Toyota.
Ποιο απλο τεχνολογικα, ποιο αξιοπιστο απο διπλο συμπλεκτη. Με την σημερινη τιμη της βενζινης για αμαξι πολης ειναι προφανως μονοδρομος σε σχεση με το 1.2τ.
Τογιοτα εχει 10-11 εκατ πωλησεις τον χρονο.
-
Επειδή μιλάμε πρακτικά για ανθρωπομεταφορέα, το πλεονέκτημα οποιουδήποτε αυτόματου σε σχέση με το καλύτερο χειροκίνητο του κόσμου, δεν συγκρίνεται. Και δε μιλάμε για κανένα cupra. 130 άλογα έχει ο 1.2Τ.
Θεωρώ ότι κανένας petrolhead δεν θα αγόραζε κάποιο από τα 2. Δηλαδή εγώ το πήρα για τη γυναίκα μου, να πηγαίνει πρακτικά τα παιδιά σχολείο. Για δική μου χρήση δε θα έπαιρνα κανένα. Αλλά με το μαχαίρι στο λαιμό, θα αγόραζα το hybrid. Ή να το πω και αλλιώς, έχει πολλά μη υβριδικά χειροκίνητα να επιλέξεις αντί του corolla.
O 1.2T νομίζω είναι 116hp. Στα υπόλοιπα, συμφωνώ.
-
O 1.2T νομίζω είναι 116hp. Στα υπόλοιπα, συμφωνώ.
Τώρα το είδα.... 116 ίπποι και μιλάμε για οδηγική εμπειρία;;;; Όχι ότι και οι 130 θα ήταν κάτι σήμερα. Μεγάλη Παρασκευή βγαίνει για περιφορά;;;;
Toyota Corolla 2019