-
Η τιμή του sedan hybrid corolla έκδοση active είναι 22.500.Με το κλειδί στο χέρι συν κάποια δώρα που μου είπαν ότι θα έχω, χωρίς να τα κατανομασουν.Και η έκδοση style βγαίνει +1800 επιπλέον
-
file:///C:/Users/Aggelos/AppData/Local/Temp/Corolla-Hatchback_tcm-3030-2066136.pdf
H Τογιότα ανακοινώνει στο κορόλλα 67 db θορύβου...!!!! Και όλοι ξέρουμε κάτω από ποιες συνθήκες,ιδανικές όπως παράδειγμα τα 3,4 λίτρα στα 100 χλμ. καύσιμου...!!!
Υποθέτω ότι η Τογιότα μετράει τα 67 db στα 80-90-100 το πολύ χλμ. ταχύτητας όπου και γίνονται όλες οι μετρήσεις συνήθως εκτός από τα τεστ μετωπικών συγκρούσεων που από ότι ξέρω γίνονται στα 55-60 χλμ. για να δούνε την αντοχή των υλικών τη συμπεριφορά τους και το πόσο θα χτυπήσουν οι κούκλες με τους αισθητήρες που αντικαθιστούν τους ανθρώπους για να πάρουν τα αστέρια ασφάλειας..!!
Το κασκάι που έτυχε να έχω ήταν από τα πιο ήσυχα τζιποειδή ,ακόμα και από τα premium, με όριο τα 65 db...!!! Ήταν η νύχτα με τη μέρα με το κορόλλα ειδικά όταν ανέβαιναν τα χλμ. πάνω από τα 100 παρά τα 215Χ60Χ17 ελαστικά του...!!!
Χωρίς να έχω καμμία διάθεση για να υποστηρίξω το ένα ή το άλλο πράγμα,διαπίστωσα αυτά τα επίπεδα θορύβου που σας περιέγραψα και πιστεύω ότι στα 120 χλμ. μιλάμε για αρκετή φασαρία....!!!
Όπως είπε και ο Φάνης και το υποστηρίζω και εγώ,αν είστε fun του χαλαρού και της βόλτας,πάρτε το.Αν το μυαλό σας είναι πως θα προσπεράσετε και πως θα πάτε 10 λεπτά νωρίτερα από τη Θεσσαλονίκη στη Λάρισα...........μάλλον δεν σας κάνει. Ελπίζω να με καταλαβαίνετε πλήρως.Όσοι ψάχνετε οδηγικές συγκινήσεις και κάνετε συνειρμούς Πικέ Λάουντα κ.λ.π....λόγω του σχήματος του.,κατανοήστε ότι για λόγους οικονομίας καυσίμου και αεροδυναμικής το έχει και όχι γιατί είναι σούπερ σπορ αυτοκίνητο...!!!
-
[...]
H Τογιότα ανακοινώνει στο κορόλλα 67 db θορύβου...!!!! Και όλοι ξέρουμε κάτω από ποιες συνθήκες,ιδανικές όπως παράδειγμα τα 3,4 λίτρα στα 100 χλμ. καύσιμου...!!!
Υποθέτω ότι η Τογιότα μετράει τα 67 db στα 80-90-100 το πολύ χλμ. ταχύτητας όπου και γίνονται όλες οι μετρήσεις συνήθως εκτός από τα τεστ μετωπικών συγκρούσεων που από ότι ξέρω γίνονται στα 55-60 χλμ. για να δούνε την αντοχή των υλικών τη συμπεριφορά τους και το πόσο θα χτυπήσουν οι κούκλες με τους αισθητήρες που αντικαθιστούν τους ανθρώπους για να πάρουν τα αστέρια ασφάλειας..!!
[...]
Η μέτρηση στην οποία αναφέρεσαι είναι εξωτερικά του αυτοκινήτου. Οι οδηγίες για την μέτρηση θορύβου μπορούν να βρεθούν στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.ecolex.org/details/legislation/council-directive-70157eec-on-the-approximation-of-the-laws-of-the-member-states-relating-to-the-permissible-sound-level-and-the-exhaust-system-of-motor-vehicles-lex-faoc038218/edit:Το κείμενο είναι παλαιό. Θα ανεβάσω το επικαιροποιημένο μόλις το βρω.
edit2: Η επικαιροποιημένη είναι στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX%3A31996L0020
Εγώ μέτρησα την στάθμη θορύβου στο εσωτερικό και στα 120χλμ/ώρα, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία. Επαναλαμβάνω, αν και πρόκειται για αντικειμενικό μέγεθος, η αξιολόγηση του θορύβου είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενική. Π.χ. η άνοδος του θορύβου μπορεί να έχει εξίσου ή και μεγαλύτερη σημασία από το ίδιο το μέγεθος του θορύβου. Αν δηλαδή κινείσαι με τον ηλεκτροκινητήρα και έπειτα ανεβάσεις στροφές, θα σε ενοχλήσει. Επίσης, μετά από κάποια ώρα έκθεσης σε θόρυβο, παύεις να τον παρατηρείς. Η μουσική και η ένταση της, επίσης παίζουν ρόλο. Η μνήμη δεν νομίζω πως είναι ο ασφαλέστερος οδηγός για την εξαγωγή συμπερασμάτων επί του θορύβου.
Τέλος πάντων, εγώ ανέβασα φωτογραφία που φαίνεται και η μέτρηση θορύβου και τα χιλιόμετρα. Αν θες, δοκίμασε το και πες δείξε μας τι βρήκες.
-
Διαβάζω το θέμα (γιατί μου αρέσει η Corolla) και σκέφτομαι διάφορα. Δεν θα γράψω περισσότερα γιατί τελικά κατέληξα σε άλλο αυτοκίνητο και ίσως ήταν καλύτερη κίνηση για αυτά που αναζητούσα. Μάλλον η νέα Corolla δεν είναι όλα αυτά που δείχνει η εξωτερική της εμφάνιση.
-
Χωρίς να είμαι ειδικός νόμιζα ότι τα επίπεδα θορύβου που ανακοινώνονται από τα τεστ και τις εταιρείες αφορούν το εσωτερικό του αυτοκινήτου.Μάλιστα σε κάποια από αυτά τα τεστ έχω διαβάσει και που τοποθετούν το ντεσιμπελόμετρο,συνήθως στο κέντρο του αυτοκινήτου μεταξύ οδηγού και συνοδηγού...!!
Πρώτη φορά ακούω ότι μετράνε τον θόρυβο έξω από το αυτοκίνητο,δηλαδή προφανώς πόσο σαματά κάνει όταν περνάει..?? Δεν επιμένω ,δεν ξέρω,πάντως όταν διάλεγα αυτοκίνητα, το διάβαζα και αυτό νομίζοντας ότι αυτόν τον θόρυβο θα τον έχω στην καμπίνα,διαβάζοντας δε τα τεστ σε ιστοσελίδες κατά καιρούς ,όπως στο autotriti έβλεπα τα νούμερα αυτά που αναφερόταν ΣΙΓΟΥΡΑ στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διότι το διευκρίνιζαν, να συμφωνούν με αυτά που διάβαζα από τις εταιρείες,γιαυτό ίσως και οι λάθος εντυπώσεις.....Γερνάω μαθαίνοντας πάντως.
Η αίσθηση μου βέβαια περί θορύβου στην καμπίνα με 120 χλμ.του κορόλα, ήταν καθαρά εμπειρική χωρίς να μετρήσω εννοείται με κανένα ντεσιμπελόμετρο τη φασαρία και υποκειμενική, όχι μόνο γιατί βασιζόταν στην εμπειρία μου,αλλά και στο ποια είναι η ακουστική μου ικανότητα,κοινώς τι ακούνε τα αυτιά μου.Εγώ έδωσα το ερέθισμα,εσείς ο καθένας σας μπορεί να το δοκιμάσει και να δει αν τον ΕΝΟΧΛΕΙ ο θόρυβος στο εσωτερικό του κορόλλα με αυτά τα χλμ. ή όχι.
Τώρα να μπω στη διαδικασία να βρω ένα ντεσιμπελόμετρο ΑΚΡΙΒΕΣ και να μετρήσω τον θόρυβο στο εσωτερικό του κορόλα..?? Μπα μάλλον δεν θα το κάνω,Δεν φθάνω σε τέτοια επίπεδα λεπτομέρειας,άλλωστε δεν πιστεύω ότι θα μου πρόσφερε και κάτι,ένα είναι σίγουρο,ότι η κορόλα μου είναι αρκετά πιο φασαριόζικη από το προηγούμενο μου κασκάι 1,2 βενζίνης μόλις περνάω τα 90-100 χλμ. ταχύτητας.Αυτό όσα ντεσιμπελόμετρα και να βάλω το λέω με απόλυτη σιγουριά,διότι 6 χρόνια το άκουγα το κασκάι και το κορόλα το έχω σχεδόν 10 μήνες,αρκετό διάστημα θεωρώ για να σχηματίσω άποψη.Τώρα να βελτιώθηκε η ακοή μου και να με ενοχλεί το κορόλα περισσότερο..?? Μακάρι αλλά δύσκολο το βλέπω,διότι υπάρχουν και οι νόμοι της φύσης,μεγαλώνω γερνάω και όλα χειροτερεύουν.......Πολύ θα τόθελα να τα κάνω όλα καλύτερα στα 65 που είμαι από τα 59 που πέρασαν ανεπιστρεπτί.......όμως ο χρόνος.
Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη, άμα γεράσει ο άνθρωπος.........όλα του φταίνε.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.
-
Καλημέρα!
Η μέτρηση που αναφέρεται στο φυλλάδιο είναι τυποποιημένη και στα ψιλά γράμματα αναφέρει ποιες νόρμες ακολουθεί. Αυτές βρήκα και παρέθεσα.
Τα περιοδικά στο παρελθόν έκαναν δικές τους μετρήσεις στο εσωτερικό. Αυτό προσπάθησα και εγώ να κάνω με πολύ μικρότερο βαθμό ακριβείας, αλλά σχετικά ικανοποιητικό χρησιμοποιώντας την εφαρμογή.
-
Καλημέρα και καλό μήνα.Τι εννοείς δηλαδή?
-
Μου κινήσατε την περιέργεια και έψαξα σε αγγλικά forum και review. Όντως πολλοί αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο δεν έχει αρκετή ηχομόνωση. Εικάζουν ότι είναι για λόγους βάρους και οικονομίας. Πέρα από αυτό, υπάρχει μια συζήτηση για μέγεθος ζάντας (16-17-18, κάποιος αναφέρει για 15αρα ζάντα με 'παχύ' λάστιχο που έδινε αθόρυβο ταξίδι). Κοινός παρονομαστής τα εργοστασιακά λάστιχα που είναι σκληρά και χαμηλής τριβής για οικονομία που κάνουν θόρυβο. Μεγάλη διαφορά επίσης ανάλογα την άσφαλτο. Προσοχή στη σωστή πίεση των ελαστικών, αν είναι πολυ υψηλή μεταφέρουν θόρυβο.
Δεν έχω προσωπική γνώμη απλά μεταφέρω τι διάβασα.
-
Μου κινήσατε την περιέργεια και έψαξα σε αγγλικά forum και review. Όντως πολλοί αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο δεν έχει αρκετή ηχομόνωση. Εικάζουν ότι είναι για λόγους βάρους και οικονομίας. Πέρα από αυτό, υπάρχει μια συζήτηση για μέγεθος ζάντας (16-17-18, κάποιος αναφέρει για 15αρα ζάντα με 'παχύ' λάστιχο που έδινε αθόρυβο ταξίδι). Κοινός παρονομαστής τα εργοστασιακά λάστιχα που είναι σκληρά και χαμηλής τριβής για οικονομία που κάνουν θόρυβο. Μεγάλη διαφορά επίσης ανάλογα την άσφαλτο. Προσοχή στη σωστή πίεση των ελαστικών, αν είναι πολυ υψηλή μεταφέρουν θόρυβο.
Δεν έχω προσωπική γνώμη απλά μεταφέρω τι διάβασα.
ΟΡΕΣΤΗ, η Τογιότα στο φυλλάδιο της γράφει ότι οι μετρήσεις γίνονται κάτω από κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες,προφανώς θα εννοούν ταχύτητα,φόρτωμα κ.λ.π.Όμως δίνει τον ίδιο θόρυβο σε όλες τις εκδόσεις με όλες τις ζάντες.Έχω διαβάσει ότι η διάσταση των ζαντών έχει σχέση με την κατανάλωση και την γράφουν κιόλας στα προσπέκτους και φυσικά τους ρύπους.Για τον θόρυβο στο κορόλα μας δεν διάβασα κάτι.Σίγουρα πάντως εάν κάποιος πάει να τεστάρει ένα αυτοκίνητο πρέπει να λάβει υπ'όψιν του και την ποιότητα της ασφάλτου,η οποία όμως βγάζει πολύ χαρακτηριστικό θόρυβο,ο οποίος βέβαια το πόσο δυνατός φθάνει στα αυτιά μας έχει να κάνει και με την μόνωση του αυτοκινήτου που λέγαμε...!!! Όπως και την ποιότητα των ελαστικών τα οποία έχουν όλα γραμμένα τα db θορύβου που παράγουν κατά την κύλιση τους.Ίσως αν και όταν αλλάξω ελαστικά αυτό το κομμάτι να το βελτιώσω,όσο του αναλογεί,αλλά παίρνει κανείς καινούργιο αυτοκίνητο και αλλάζει ελαστικά για το λιγοστέψει το θόρυβο..??
Νομίζω πως αυτό είναι το κορόλα σε αυτό το θέμα και ήδη πολύ το ψάξαμε....Συνολικό συμπέρασμα για ΜΕΝΑ,δεν είναι ένα αυτοκίνητο για πολλούς λόγους να το πηγαίνεις πάνω από τα 120, οριακά τα 130,που δε χρειάζεται κιόλας,να ψάχνεις συνέχεια για περιπολικά και κάμερες....!!! Μέχρι τα 100-110 είσαι άρχοντας.....στο θέμα άνεση,θόρυβος. ΠΑΝΤΑ ΕΚΦΡΑΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ...
-
Συμφωνώ και εγώ για τις ταχύτητες, το ταξίδι είναι αξιοσημείωτα άνετο μέχρι τα χαμηλά τριψηφια. Επίσης, βλέπω μεγάλη διαφορά στον θόρυβο ανάλογα με την άσφαλτο. Πράγμα που με οδηγεί στην σκέψη πως ο θόρυβος είναι κυρίως από τους τροχούς και όχι από την μηχανή ή αεροδυναμικοί.
Βρίσκω το θέμα ενδιαφέρον και θα επανέλθω αργότερα. Terryp77, δεν υπάρχει αντιπαράθεση, ειλικρινά το λέω.
Καλημέρα!
-
Κι εγώ να πω ότι από περιέργεια τα γράφω και από διάθεση μάθησης, καμία αντιπαράθεση! Κάποιοι Άγγλοι ή Αμερικάνοι όντως αλλάζουν λάστιχα κατευθείαν και πουλάνε τα παλιά ως 'σχεδόν καινούργια'. Δε θα είχα διάθεση να το κάνω στην Ελλάδα, εκτός αν υπάρχει αγορά μεταχειρισμένου ελαστικού;
-
Εαν οδηγήσεις την Corolla αμέσως μετά το Γιάρις, θα σου φανέι bmw 7αρα!! Εμένα το Γιάρις με έκανε άσχημη εντύπωση στα 120 χαω, η Κορόλα καθόλου...ήταν μεγάλη η διαφορά υπέρ της Κορόλα. Τώρα σε σχέση π.χ. με ένα Golf, ναι υστερεί στον θόρυβο από τον δρόμο.
-
Εκεί είναι το θέμα που λέγαμε,ότι το Γιάρις είναι ΑΛΛΗ κατηγορία...!!! Και φαίνεται σε πολλά πράγματα.
Παιδιά για να είναι μόνο τόσα κιλά η κορόλα,ένα πλήρως υβριδικό αυτοκίνητο,από κάπου θα έπρεπε να το ελαφρώσουν για να πετύχουν και τις επιδόσεις σε καταναλώσεις κ.λ.π. Οπότε λογικό είναι να υπάρχουν κάποιοι θύρυβοι παραπάνω από άλλα αυτοκίνητα που δεν διαθέτουν το υβριδικό της σύστημα.
Ας δούμε και τα υπέρ ,μη δημιουργήσουμε λάθος εντυπώσεις σε αυτούς που θέλουν να αγοράσουν.Έχει τόσα πλεονεκτήματα το αυτοκίνητο,είναι τόσο μπροστά τεχνολογικά που το αδικούμε όταν επικεντρωνόμαστε μόνο σε αυτό το θέμα...!!! Και όλα αυτά κατάφερε να τα δώσει η Τογιότα στην αγορά με ΣΟΥΠΕΡ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΙΜΗ..!! Δε μιλάμε για την αξιοπιστία του,που πας σε άλλον όμιλο, δίνεις 30000 ευρώ και προσεύχεσαι,ονόματα δε λέμε.....!!! Αυτόματο πήγαινα να δω και κατευθείαν άκουγα 2500-3000 επάνω ,μόνο για το αυτόματο...!! Με 22000 ευρώ τα πήρα σχεδόν όλα.......Υποθέτω και πως αν θελήσω να το πουλήσω θα το δώσω σε μία εβδομάδα,εννοείται στα 5-6 χρόνια,έχοντας την εγγύηση της υβριδικής μπαταρίας των 11 ετών...!!
Εντύπωση πάντως μου έκανε παρά την λιγοστή κίνηση,το ότι καθώς διέσχιζα την Εγνατία ίδίως μετά την Πτολεμαίδα με τις μεγάλες ευθείες,τα περισσότερα αυτοκίνητα κινούνταν με τα όρια των χλμ. που επιτρεπόταν..!! Και σκέφτηκα,όλοι οι Έλληνες φοβούνται μην κάψουν ένα δεκάρικο παραπάνω..?? ΟΧΙ ,μάλλον οι νέες γενιές είναι πιο πειθαρχημένες,πιο υπεύθυνες θα έλεγα.Εμείς οι παλαιότεροι ακόμα κουβαλάμε τη μαγκιά μέσα μας και την εκδηλώνουμε ποικιλοτρόπως...!!! Προσωπικά έχω κάνει νεότερος βέβαια, καγκουριές που αν έγραφα μία εδώ μέσα,θα αναποδογύριζαν τα πληκτρολόγια,ιδίως με μοτό ,hayabusa, ZZR, blackbird, όλο το ρεπερτόριο.Απωθημένα της γεννιάς μου του Πολυτεχνείου,έτσι τα λέμε και δικαιολογούμαστε.
Και κάτι τελευταίο,είμαι αρκετά μεγάλος για να μπαίνω σε αντιπαραθέσεις από το πληκτρολόγιο,ούτε είναι και το στυλ μου,γράφω τη γνώμη μου,διαβάζω και τη δική σας,μπορούμε να κουβεντιάζουμε έστω και αν διαφωνούμε,όλοι κάτι θάχουμε να μάθουμε σίγουρα.Εξάλλου αυτοί που είναι εριστικοί φαίνονται από μακρυά...!!! Κάπως έτσι μπήκα στο φόρουμ και άρχισα να διαβάζω πριν αγοράσω.....
-
Εχοντας οδηγησει και χρησιμοποιησει αρκετα μοντελα τα τλευταια χρονια οπότε κι επεστρεψα υστερα απο πολλα χρονια στο εξωτερικο, εχω καταληξει οτι υπαρχει ενα σκαλί στα 110-130 χλμ όσον αφορά την ηχομόνωση. Λογικο αφού πουθενα στον καπως πολιτισμενο κόσμο (πλην σημειων στην Γερμανία) δεν επιτρεπεται να κινηθείς ταχύτερα. Εχω πολλές κλήσεις από Ελβετία για 2 και 3 χλμ πάνω από το όριο, ενώ και στην Γερμανία όπου τύχαινε να νοικιάζω γρήγορα αυτοκίνητα για ΣΚ σε επαρχιακές πόλεις, με προειδοποιούσαν ότι οι τοπικές αρχές βγάζουν πολλά χρήματα από τις κλήσεις.
Σε κάποια μοντέλα είναι εντονότερο, στα ακριβότερα το σκαλί ανεβαίνει και υπάρχουν και διαφορές σε μοντέλα της ίδιας αξίας. Θεωρώ όμως ότι γενικά ισχύει, ειδικά σε εταιρείες με τόσο μαζική παραγωγή ώστε και σημαντικά savings να έχουν από τόσο μικρή διαφοροποίηση στα υλικά, αλλά και την δυνατότητα να το κάνουν.
(Χρήστης εταιρικού CHR)
-
Ψάχνω να βρω σταθμισμένες μετρήσεις και με μεγάλο δείγμα, αλλά δεν βρίσκω. Ξεχώρισα μία ιστοσελίδα, αλλά δεν παρέχει στοιχεία ούτε για την μεθοδολογία ούτε για το ποιος μετρά. Βρίσκεται στην εξαιρετικά πρωτότυπη διεύθυνση https://www.auto-decibel-db.com/
Δεν έχει το νέο υβριδικό corolla, αλλά έχει μετρήσεις από το corolla του 14 (https://www.auto-decibel-db.com/Toyota_Corolla_2014.html) και από το hybrid auris του 18 (https://www.auto-decibel-db.com/Toyota_Auris_2018.html), που έχουν την ίδια μέτρηση με το Qashqai 1.2 του 17 (https://www.auto-decibel-db.com/Nissan_Qashqai_2017 1.2.html). Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε πως το νεώτερο corolla hybrid είναι πολύ χειρότερο. Οι μετρήσεις δεν απέχουν πολύ από αυτές του ADAC (https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/car-interior-noise-measurements-german-automobile-club.14775/).
Μερικές σκέψεις τώρα για ποιο λόγο ο terryp117 έχει τόσο διαφορετική εντύπωση. Είμαι απολύτως βέβαιος πως είναι ειλικρινής. Γράφει ακριβώς αυτό που νιώθει, μολονότι δεν επιβεβαιώνεται από αντικειμενικές μετρήσεις. Μπορώ να σκεφτώ μερικούς παράγοντες, αντικειμενικούς και υποκειμενικούς, που θα μπορούσαν να εξηγούν αυτή την διάσταση μετρήσεων και εμπειρίας.
-
Εγώ εντοπίζω στο αυτοκίνητο μου επιπλέον θόρυβο περίπου στα 80-90χλμ από τους ανεμοθραύστες. Είμαι μάλιστα στο όριο να τους ξηλώσω. Μήπως, terryp117, έχεις ανεμοθραύστες; Μήπως δεν είναι σωστά τοποθετημένοι ή έχουν κάποιο κατασκευαστικό ελάττωμα; Μήπως υπάρχει κάποιο μικρό κατασκευαστικό ελάττωμα (π.χ. κάποιο πλαστικό που δεν έχει κουμπώσει καλά) και κάνει θόρυβο;
-
Αντιλαμβανόμαστε όχι απλώς τον θόρυβο, αλλά την μεταβολή. Σκεφτείτε την στιγμή που μπαίνετε σε ένα μπαρ ή ένα μαγαζί με πολύ θόρυβο. Στην αρχή ενοχλείστε, αλλά έπειτα το συνηθίζετε. Έτσι, σε ένα αυτοκίνητο που έχει υψηλότερη στάθμη θορύβου, η μεταβολή και η ενόχληση είναι μικρότερη στα, ας πούμε, 120χλμ/ανά ώρα απ' ό,τι σε ένα υβριδικό ή ηλεκτρικό που έχουν χαμηλότερη στάθμη θορύβου στις χαμηλότερες ταχύτητες. Να το πω διαφορετικά, πλέον ακούω ήχους που σε προηγούμενα αυτοκίνητα μου περνούσαν απαρατήρητοι, ακριβώς γιατί στις χαμηλές ταχύτητες είναι αθόρυβο.
-
Δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι ούτε ο ίδιος άνθρωπος σε διαφορετική ηλικία την ίδια ευαισθησία σε όλες τις συχνότητες. Μπορεί ο θόρυβος στο νέο σου αυτοκίνητο να εκπέμπεται σε συχνότητες στις οποίες είσαι πιο ευαίσθητος.
-
Μήπως είχες αντικείμενα στο αυτοκίνητο τα οποία χτυπούσαν;
Για να πω την γνώμη μου, το αυτοκίνητο από άποψη θορύβου δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο. Ούτε το πιο ήσυχο (μολονότι είναι το πιο ήσυχο απ'όσα έχω οδηγήσει) και σε καμμία περίπτωση το πιο θορυβώδες.
Συγγνώμη για το σεντόνι!
-
-
Ψάχνω να βρω σταθμισμένες μετρήσεις και με μεγάλο δείγμα, αλλά δεν βρίσκω. Ξεχώρισα μία ιστοσελίδα, αλλά δεν παρέχει στοιχεία ούτε για την μεθοδολογία ούτε για το ποιος μετρά. Βρίσκεται στην εξαιρετικά πρωτότυπη διεύθυνση https://www.auto-decibel-db.com/
Δεν έχει το νέο υβριδικό corolla, αλλά έχει μετρήσεις από το corolla του 14 (https://www.auto-decibel-db.com/Toyota_Corolla_2014.html) και από το hybrid auris του 18 (https://www.auto-decibel-db.com/Toyota_Auris_2018.html), που έχουν την ίδια μέτρηση με το Qashqai 1.2 του 17 (https://www.auto-decibel-db.com/Nissan_Qashqai_2017%201.2.html). Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε πως το νεώτερο corolla hybrid είναι πολύ χειρότερο. Οι μετρήσεις δεν απέχουν πολύ από αυτές του ADAC (https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/car-interior-noise-measurements-german-automobile-club.14775/).
Μερικές σκέψεις τώρα για ποιο λόγο ο terryp117 έχει τόσο διαφορετική εντύπωση. Είμαι απολύτως βέβαιος πως είναι ειλικρινής. Γράφει ακριβώς αυτό που νιώθει, μολονότι δεν επιβεβαιώνεται από αντικειμενικές μετρήσεις. Μπορώ να σκεφτώ μερικούς παράγοντες, αντικειμενικούς και υποκειμενικούς, που θα μπορούσαν να εξηγούν αυτή την διάσταση μετρήσεων και εμπειρίας.
- Εγώ εντοπίζω στο αυτοκίνητο μου επιπλέον θόρυβο περίπου στα 80-90χλμ από τους ανεμοθραύστες. Είμαι μάλιστα στο όριο να τους ξηλώσω. Μήπως, terryp117, έχεις ανεμοθραύστες; Μήπως δεν είναι σωστά τοποθετημένοι ή έχουν κάποιο κατασκευαστικό ελάττωμα; Μήπως υπάρχει κάποιο μικρό κατασκευαστικό ελάττωμα (π.χ. κάποιο πλαστικό που δεν έχει κουμπώσει καλά) και κάνει θόρυβο;
- Αντιλαμβανόμαστε όχι απλώς τον θόρυβο, αλλά την μεταβολή. Σκεφτείτε την στιγμή που μπαίνετε σε ένα μπαρ ή ένα μαγαζί με πολύ θόρυβο. Στην αρχή ενοχλείστε, αλλά έπειτα το συνηθίζετε. Έτσι, σε ένα αυτοκίνητο που έχει υψηλότερη στάθμη θορύβου, η μεταβολή και η ενόχληση είναι μικρότερη στα, ας πούμε, 120χλμ/ανά ώρα απ' ό,τι σε ένα υβριδικό ή ηλεκτρικό που έχουν χαμηλότερη στάθμη θορύβου στις χαμηλότερες ταχύτητες. Να το πω διαφορετικά, πλέον ακούω ήχους που σε προηγούμενα αυτοκίνητα μου περνούσαν απαρατήρητοι, ακριβώς γιατί στις χαμηλές ταχύτητες είναι αθόρυβο.
- Δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι ούτε ο ίδιος άνθρωπος σε διαφορετική ηλικία την ίδια ευαισθησία σε όλες τις συχνότητες. Μπορεί ο θόρυβος στο νέο σου αυτοκίνητο να εκπέμπεται σε συχνότητες στις οποίες είσαι πιο ευαίσθητος.
- Μήπως είχες αντικείμενα στο αυτοκίνητο τα οποία χτυπούσαν;
Για να πω την γνώμη μου, το αυτοκίνητο από άποψη θορύβου δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο. Ούτε το πιο ήσυχο (μολονότι είναι το πιο ήσυχο απ'όσα έχω οδηγήσει) και σε καμμία περίπτωση το πιο θορυβώδες.
Συγγνώμη για το σεντόνι!
ΔΕΝ ΕΧΩ ανεμοθραύστες και δεν έβαλα όχι μόνο για το θόρυβο που όντως παράγουν μετά από κάποια χλμ.όσο καλοί και να είναι,κατά τη γνώμη μου δε διότι εξυπηρετούν μόνο όταν κινείσαι στην πόλη ,στη βροχή κ.λ.π.. με ανοιχτά παράθυρα.
Αεροδυναμικούς θορύβους έβγαζε το κασκάι μόλις περνούσα τα 100-110 από τους τεράστιους καθρέφτες που το δοκίμασα και όταν τους έκλεισα κινούμενος με πάνω από 100 άλλαξε αμέσως ο ήχος που άκουγα.
Ένα τρελλό σφύργμα άκουγα κάποτε πριν χρόνια από ένα Χόντα σιβίκ κουπέ του 1996 με μοτέρ V-tec 1,5 και το πρόβλημα ήταν στην τσιμούχα για τα νερά την εξωτερική των θυρών.Τις γέμισαν σιλικόνη και ησύχασε.Όμως εδώ αισθάνομαι γενικούς θυρύβους να έρχονται στην καμπίνα λόγω ελλειπούς μόνωσης,Ελαστικά,αέρας,θόρυβος μηχανής κ.λ.π...
Η μόνη εξήγηση που δίνω βλέποντας τα νούμερα που μας παρέθεσες παρότι δεν ήταν του κορόλα μας,είναι ότι επειδή ξεκινάει ο θόρυβος μετά τα 80-90 και εκεί πολλές φορές πάμε και με σβηστό το μοτέρ βενζίνης,ίσως τον ακούω να αυξάνεται απότομα σε συνδυασμό με τους άλλους θορύβους,όταν ανάβει το μοτέρ.Πάντως το μοτέρ της κορόλα,ειδικά όταν επιταχύνει το ακούω πολύ περισσότερο.Όποιοι ανέβηκαν σε κασκάι 1,2 θα ξέρουν ότι πρέπει να στήσουν αυτί για να ακούσουν το μοτέρ πάνω από τα 140.Όποιος αντιλαμβάνεται βέβαια από οδήγηση λεπτομέρειες κ.λ.π..θα νοιώσει ότι το κασκάι πλέει μετά τα 140-150, ενώ η κορόλα είναι κολλημένη στο δρόμο.Αυτό δεν αλλάζεται με τίποτε , ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ....
-
Προσωπικά, όταν έρθει η ώρα, θα βάλω πιο ήσυχα λάστιχα. Αν καταλαβαίνω καλά, αυτή είναι μια από τις κύριες (ή η κυριότερη) πηγή θορύβου. Στα αυτιά μου τουλάχιστον είναι η πιο ενοχλητική.
-
Μια άλλη παρατήρηση για το θόρυβο είναι και το πως διαχέεται και φτάνει στα αφτια μας! Οδηγο ενα cuore του 2007 αναμφιβολα στα 100 ειναι θορυβώδες, αλλα με ενοχλει λιγοτερο ο θορυβος του, απο τον θορυβου του pulsar μεσα στην καμπινα, ειδικά σε τραχυ οδοστρομα! Γιατι; Επειδη το θορυβο του pulsar τον νιωθω σε ολοι την καμπινα, λες και ειμαι μεσα σε καμπανα, ενω στο μικρο τον νιώθω κατω απο τα ποδια μου!
-
Τσεκάρετε και τι ηχομόνωση έχει εργοστασιακά. Επένδυση στο καπό, ποιότητα τζαμιών κτλ. Μερικές φορές οι πιο ακριβές εκδόσεις ενός μοντέλου έχουν καλύτερα υλικά/ηχομόνωση από τις οικονομικότερες.
-
@Mastoras78, σωστό είναι αυτό που λες. Νομίζω πως έχουμε την ίδια έκδοση (active plus).
Μια και κουβεντιάζουμε, στο τελευταίο σέρβις μου έβαλαν επιτέλους w0-20 (στο προηγούμενο είχαν κάνει %^$* και είχαν βάλει ποιος ξέρει τι!). Μετά από κάτι λιγότερο από 800χλμ είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω την αρχική μου εντύπωση (ξέρω, είναι περίεργο να επιβεβαιώνει κανείς τον εαυτό του), δηλαδή:
-
η λειτουργία του κινητήρα είναι πιο απαλή
-
η κατανάλωση μειώθηκε ακόμα περισότερο
Έχοντας κάνει δύο μονοήμερες εκδρομές με την οικογένεια σε Τσούτσουρα και Μάταλα η μέση κατανάλωση ήταν 3,6lt/100km. Τα υπόλοιπα χιλιόμετρα (σύνολο σχεδόν 800) ήταν μεταξύ Ηρακλείου και δήμου Χερσονήσου. Σε χαλαρή βόλτα στα όρια του δήμου Χερσονήσου διένυσα 23χλμ με μέση ταχύτητα 43χλμ/ώρα και κατανάλωση 2,6lt/100km (ναι, δύο).
Συμπέρασμα, το λάδι έχει σημασία
-
Toyota Corolla 2019