-
Εντάξει να μη γελιόμαστε το αμάξι φτιάχτηκε από την αρχή σχεδιαστικά για να χτυπήσει τα υπόλοιπα χατς στις μικρές ηλικίες. Με είχε κερδίσει ώσπου είδα να το οδηγάει ένας 60+ για να πηγαίνει από καφενείο σε καφενείο για τσίπουρα. Και μετά πέτυχα ένα ζευγάρι με 2 πιτσιρίκια πίσω που έδειχναν από έξω σαν εγκλωβισμένοι όχι απλά στριμωγμένοι.
-
Είπαμε το ψυχολογικό για τον κάτοχο θα το εσωζε αν αντί για 4.37 ήταν 4.24μ εκεί θα έλεγες είναι κοντύτερο από τα αντίστοιχα c hatchback έχει πλεονέκτημα στο παρκάρισμα αλλά χάνει σε χώρους. Τώρα και μακρύ είναι και χωρίς χώρους.
-
Ναι lap, έχω 6 παιδιά. Έχω κάνει με clio και τρία παιδιά, με s3 και τρία παιδιά, με zafira και 5 παιδιά και τώρα αναγκαστικά multivan. Οπότε έχω μέτρο σύγκρισης το βανακι και τα υπόλοιπα είναι όλα ίδια για μένα σε χώρους.
-
Όσοι επιλέξαμε το corolla το το κάναμε για Χ λόγους. Προσωπικά κανένα ψυχολογικό δεν έχω ως προς τους χώρους. Το αμάξι για τις ανάγκες μου θεωρώ ότι θα είναι μια χαρά. Επίσης, οι περισσότεροι γράφουμε ότι δεν έχει τους χώρους του focus αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν post που το αμάξι το παρουσιάζουν λες και είναι aygo.
-
Μια χαρά είναι το αυτοκίνητο για την κατηγορία που απευθύνεται σε χωρους.Ο καθένας δοκιμάζει, κάνει test drive και κρινει εάν του κάνει.
-
Ο καθενας με τις αναγκες του, οπως ειπωθηκε! Ποσες φορες στη διαρκεια κατοχης ενος αυτοκινητου χρησιμοποισαμε ολους τους χωρους? Ποιους χωρους? μηπως τοτε ηταν αλλες οι συνθηκες και τωρα εχουν αλλαξει κατα πολυ? πχ τοτε ζευγαρι τωρα +3 παιδια!!! Εγω οταν ηταν να αλλαξω αυτοκινητο απο τη C κατηγορια κοιτουσα τη Β, γιατι στα 13 χρονια που το ειχα και στις 260 000 χιλ. μονο 3 φορες χρησιμοποισα ολους τους χωρους του! Τελικα πειστηκα απο τον περιγυρω ''που θα βαζεις το καροτσι, το ποδηλατο, τις βαλιτσες και ενα σωρο αλλα και πηγα παλι σε C με μεγαλους χωρους πισω...και? κυκλοφορουμε με το daihatsu cuore τις γυναικας!!! Ειναι και η πανδημια θα πει καποιος. Το θεμα για μενα ειναι οτι πηρα ενα αμαξι που μεχρι τωρα ουσιαστικα το χρειαστηκα 1 φορα που εκανα ταξιδι φορτωμενος! Ο καθενας με τις αναγκες του, λοιπον!
-
Ακριβως
Το ιδιο λεω για τις σακουλες σκουπιδιων Edit - σβήστηκε αναφορά σε χρήστη που δεν επiθυμεί την αναφορά του ονόματός του σε συζήτηση στην οποία δεν συμμετάσχει. [Admin]
Σιγα τα αυγα δηλαδη αν δεν χωρα θα παρω για μια δυο φορες ενα thule απο πανω να τελειωνουμε.
-
αναλωνομαστε στα ιδια και στα ιδια.
Προσωπικα αν κατι με ενοχλει ειναι οι υπερβολες ορισμενων (προς οποιαδηποτε κατευθυνση). Ειναι εμφανες οτι η αντικειμενικοτητα απουσιαζει και οτι καποιοι δε ξερουν να εκφραστουν σε δημοσιο forum που θα τους διαβασει ο πασα ενας και οχι ομοιοι τους, οποτε δε τους προβληματιζει και να παρουν αλλους στο λαιμο τους.
-
Ναι lap, έχω 6 παιδιά. Έχω κάνει με clio και τρία παιδιά, με s3 και τρία παιδιά, με zafira και 5 παιδιά και τώρα αναγκαστικά multivan. Οπότε έχω μέτρο σύγκρισης το βανακι και τα υπόλοιπα είναι όλα ίδια για μένα σε χώρους.
Να σου ζησουν και να ειναι παντα ευτυχισμένα.
-
Σε ευχαριστώ πολυ! Να είσαι καλά σου εύχομαι ότι επιθυμείς!
-
Μια χαρά είναι το αυτοκίνητο για την κατηγορία που απευθύνεται σε χωρους.Ο καθένας δοκιμάζει, κάνει test drive και κρινει εάν του κάνει.
Μπράβο! Να σου ζήσουν! Ε εντάξει για εσένα όλα τα αμάξια που δεν είναι βανακια ίδια σου φαίνονται!
-
Τώρα σοβαρά συζητάτε τόσοι άνθρωποι για τους χώρους της Corolla εδώ και πάρα σελίδες; Οι μισοί επιχειρηματολογούν περί της στενότητας χώρου και οι άλλοι μισοί περί της επάρκειας του;
Όχι μόνο για την Corolla, αλλά και για οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο, οι διαθέσιμοι χώροι δεν μπορεί να είναι θέμα μακροσκελών συζητήσεων! Οι χώροι είναι αυτοί που είναι και η επάρκεια τους ή μη είναι αναγνωρίσιμη από τον καθένα μέσα στο πρώτο λεπτό που θα μπει στο αυτοκίνητο. Επίσης οι ανάγκες καθενός που καθορίζουν και την επάρκεια των χωρών σε προσωπικό επίπεδο, είναι διαφορετικές για όλους μας. Οπότε τι προσπαθείτε να πείσετε;
Ας συζητήσουμε καλύτερα για αυτά που δεν είναι προφανή και απαιτούν τριβή με το αυτοκίνητο: οδική συμπεριφορά, επιδόσεις, φρένα, κατανάλωση, αξιοπιστία κτλ. Αυτά έχουν νόημα!
-
Τkin 73 σε ευχαριστώ για τις ευχές, σου εύχομαι καλή χρονιά με υγεία σε σένα και την οικογένειά σου.
Τώρα όσον αφορά το corolla παιδιά.... τι να πω. Για μένα είναι top στην κατηγορία. Και αυτό γιατί ναι μεν δεν είναι η πιο ευρύχωρη δεν είναι η πιο σπορ σε συμπεριφορά αλλα με 22000€ η active+ με όλα τα συστήματα ασφαλείας, με εγγύηση, με αποδεδειγμένη αξιοπιστία στο υβριδικο σύστημα, με άψογη οδηγική συμπεριφορα, με κορυφαια κατανάλωση, με κορυφαίο κιβώτιο και μην ξεχνάμε ότι αυτή η τιμή είναι με 50% μειωμένο το τέλος ταξινόμησης.
-
Να μου ζήσεις harisma. Όντως ρε παιδιά όλα είναι θέμα γούστου και ανάγκης και κατά την άποψή μου πρώτα γούστου. Οπότε ας την αφήσουμε αυτήν την κόντρα ποιος την έχει ποιο μεγάλη και ποιος μικροτερη.
-
Ρε παιδιά, εντάξει το αγοράσατε, μεγεια, καλό δρόμο, ζηλεύουμε και μεις οι υπόλοιποι που αναγκαστήκαμε να πάρουμε ντήζελ για οικονομία. Για ποιο λόγο όμως να υποστηρίζεται μια ανακρίβεια, κοινώς ψέμα για τους χώρους;
Δεν είναι όλα τα χατσμπακ το ίδιο και δεν δυσανασχετείς καθόλου όταν μπεις σε ένα φόκους, αν μπεις δε στους καινούριους Vagέληδες και σε κανα Σκόντα, παθαίνεις πλάκα με την άπλα στο σαλόνι, τόσο που όποιος είναι κάτω από 1.90 είναι ξάπλα. Επίσης αμάξια σαν το Σκάλα, χωράνε τις διπλάσιες αποσκευές, όχι μόνο λίγο παραπάνω... Το Corolla χάτσμπακ βρίσκεται πίσω απ' όλα της κατηγορίας του, είναι το τελευταίο σε άπλα. Υπάρχουν αμάξια με παρόμοια καμπίνα, όπως το απερχόμενο 308, που όμως έχει πολύ πιο ευρύχωρο πορτ-μπαγκαζ.
Η σεντάν έχει πολύ πιο βελτιωμένους χώρους και η βάγκον είναι όντως ένα πλήρες οικογενειακό αμάξι, ακόμη κι αν δεν είναι τόσο ευρύχωρο στα πίσω καθίσματα όσο οι ανταγωνιστές του. Αλλά όχι η χάτσμπακ, η οποία είναι μια χαρά για ένα ζευγάρι ή ως δεύτερο αμάξι για τις αστικές μετακινήσεις. Δεν είναι επαρκές όμως για μια οικογένεια και δεν έχει καμία σχέση με τους ανταγωνιστές του ως προς τον χώρο. Ακόμη και το CHR με το σκοτεινό πίσω κάθισμα και τα εμπρός προσκέφαλα που κρύβουν τον γύρω κόσμο, είναι αρκετά πιο ευρύχωρο και πιο κατάλληλο για 'οικογενειακό' απ' ότι είναι η χατσμπακ.
-
Το σενταν που μπήκα καθώς έχει και +6εκ μεγαλύτερο μεταξόνιο χωρουσα επαρκώς πίσω το πρόβλημα εκεί ήταν ότι η οροφή κατέβαινε πάρα πολύ με αποτέλεσμα να έβρισκα έντονα όχι λίγο αλλά πολύ το κεφάλι μου όπως και βγαίνοντας παρατι εσκιψα πάλι χτύπησα το κεφάλι στο άνοιγμα.
Αλλά όπως είπαν και οι φίλοι πιο πάνω οι χώροι είναι εκεί υπάρχει μετρήσιμη απόσταση για τα πόδια και τους ώμους και είναι η μικρότερη από τα υπόλοιπα της κατηγορίας. Κάποιος το ξεπερνά είτε γιατί αδιαφορεί για το πώς κάθονται οι πίσω ,είτε γιατί δεν μπαίνει κόσμος πίσω είτε γιατί έχει άλλο αμάξι ως οικογενειακό για τα ταξίδια.
-
Έχει χειρότερους χώρους στα πίσω καθίσματα και στις αποσκευές, ακόμη κι από παλιάς σχεδίασης μικρότερα αυτοκίνητα, όπως το προηγούμενο Γιάρις ή το τελευταίο Φάμπια και συγκρίνεται ως 'ίσο προς ίσο' στους χώρους μόνο με C3, Corsa κλπ. ενώ μου άφησε αίσθηση ως σχεδόν χειρότερο από Panda, Swift και άλλα μικρά (ενώ στα νούμερα μπορεί να μην είναι έτσι)... Δυστυχώς.
Αδερφέ... Το ξεφτύλισες.... Είπαμε οι χώροι του είναι γτπ για την κατηγορία. Αλλά αν σου φάνηκε χειρότερο από panda και swift άσε την οδήγηση και πιάσε το πλέξιμο.
Το να λέμε ότι ένα αμάξι 22-25Κ δεν είναι οικογενειακό στην Ελλάδα ακούγεται κάπως ελιτίστικο. Δλδ πόσα λεφτά πρέπει να δώσεις στην Τογιότα για να πάρεις οικογενειακό; 35 που κάνει το ραβ;
Δεν αγοράζεις σπίτι για πληρώνεις €/τ.μ.. Αμάξι αγοράζεις. Στην πρώτη μου νιότη είχα πάρει διθέσιο με 35κ€. Και στο λέω, γιατί ξαναέγραψες τότε για το επιτόκιο, ότι είναι υψηλό και ποιος αγοράζει με μετρητά μια corolla. Corolla είναι δεν είναι lambo ούτε ferrari. Πίστεψέ με, υπάρχει πολύς κόσμος που αγοράζει χωρίς δάνειο. Όχι απλά κουβαδάκια των 20-25κ€ αλλά και πολύ ακριβότερα.
-
Συμφωνώ με Harisma 100%!!! Και για να το λήξω για εμένα, όλα είναι σχετικά. Λέμε 'δεν κάνει για οικογένεια' το Corolla. Τι σημαίνει αυτό. Για εμένα (3μελής) μια χαρά κάνει και περισσεύει....άντε να το γεμίσω 1 φορά τον χρόνο (και εάν). Τώρα, εαν σε 10 χρόνια ο γιός μου είναι 1.95 και δεν χωράει πίσω από την μαμά του, εεε σε 10 χρόνια θα έχω αλλάξει ήδη! Οπότε έχει σημασία τι εννοούμε 'δεν κάνει για οικογένεια'....τι είδους οικογένεια, με πόσα μέλη, τι διαστάσεων κλπ.
Για εμένα σημαντικότερο είναι το πάτημά του, πως στρίβει, η ποιότητα κύλισης (πολύ σημαντική σε ένα ταξίδι αλλά και στους βομβαρδισμένους δρόμους μας), το εσωτερικό κλπ. Μεγάλο πλεονέκτημα επίσης το αυτόματο κιβώτιο για όποιον κάνει πολλά χιλιόμετρα μέσα στην πόλη.
-
Αδερφέ... Το ξεφτύλισες.... Είπαμε οι χώροι του είναι γτπ για την κατηγορία. Αλλά αν σου φάνηκε χειρότερο από panda και swift άσε την οδήγηση και πιάσε το πλέξιμο.
Πλέξιμο, κέντημα και κηπουρική, γιατί είπα πως το χειρότερο σε χώρους είναι το χειρότερο;
Άντε, άμα πω πως πήρατε το καλύτερο αμάξι με τους χειρότερους χώρους, θα μ' αφήσετε να οδηγώ και γω;
Πως να πάω εκδρομή με το ποδήλατο και το λεωφορείο!?
Δέκα φορές έχω επαναλάβει πως είναι άριστο και το πρώτο που κοίταξα για να αγοράσω, το Corolla...
(μπες σε ένα swift, ή Panda να δεις πως εκμεταλλεύονται τους χώρους τους όντας πάνω από μισό μέτρο μικρότερα, και μπορεί να κάτσουμε παρέα μετά να φτιάξουμε κανα πουλοβεράκι...)
-
Καλησπέρα σε όλους καλή χρονιά με υγεία και σωστή οδήγηση. Έχω διαβάσει τα πάντα καλά και άσχημα,εμένα μου κάνει σαν αμαξι, 4μελης οικογένεια με παραπάνω χώρους απ την toyota corolla hatchback του 2005 που είχα τόσα χρόνια. Το ερώτημα μου είναι αν πάρω βενζίνη θα δω διαφορά από το προηγούμενο αμάξι, η θα είμαι κοντά σε κατανάλωση;Η πρώτη μου επιλογή είναι η hybrid αλλά θα ήθελα την γνώμη σας και για βενζίνη. Έκδοση active plus.
Ευχαριστώ.
Toyota Corolla 2019