-
[...]Το Ναβαρα μπορεί να είναι 3 τόνους φορτωμένο με επιβάτες και κυβικά φορτίου, ένα χατσμπακ Corolla hybrid είναι 2 τόνους μόνο με τον οδηγό, ενώ έχει κάτι λιγότερο χώρους -κι άρα φορτίο- από ένα Polo. (τα νούμερα τα γράφω μπακαλίστικα, μη βαράτε).
Είμαστε σε τελείως άλλο μήκος κύματος όλοι οι συνομιλητές, γι αυτό δεν βγαίνει άκρη...
Το βάρος του είναι 1285-1295 κιλά. Η δε διαφορά του από το 1,2Τ είναι περίπου 40 κιλά.
-
Να έχεις ξοδέψει 23, 25, 28 χιλιάρικα για αυτοκίνητο και να ψάχνεις το μισολιτρο στα 100km... είτε πρόκειται για ντίζελ είτε για υβριδικό.. Αξία ανεκτίμητη.
-
Ρε παιδιά ότι να ναι...λέω για πορεία 130 λέτε για για την Μουδανιών!
Λέω για πορεία 130 μου λετε δεν γίνεται γιατί έχει διόδια! Φυσικά δεν μιλάω για μο 130! Λέω πόσο θα κάψεις άμα πηγαίνεις πορεία από Αθήνα Τρίπολη από Αθήνα Λαμία ή από Θεσσαλονίκη Καβάλα ή Λάρισα με 130 , εννοείται σταματοντας και στα διόδια!
Δεν έχει κάνει κάποιος πορεία με το υβριδικό να μας πει; Τόσο μοσχοπουλημενο αμάξι και θα μιλάμε μια για το πριους και μία για το κλιο και δεν ξέρω πιο του κουμπάρου;
Εκτός αν όλοι το έχετε για μέσα στην πόλη και έχετε άλλο για τα ταξίδια. Τότε μαγκιά σας κάνετε την ορθή χρήση του αμαξιού.
Όσο για τις τρομερές βλάβες των ντίζελ αναφέρθηκε ακόμη και οι προθερμαντηρες ως επιχείρημα ότι αν σου βγει βλάβη την πάτησες!
Λοιπόν ακούτε μου καηκε ένας το καλοκαίρι τον άλλαξα ...τον Οκτώβριο με κόστος που με γονάτισε πραγματικά.... 12 ευρώ το υλικό και 25 αν θυμάμαι καλά τα περαστικά...μετά από αυτό πραγματικά ακόμα να συνελθω...
Αυτό που είπε ο φίλος πιο πάνω. Το ντίζελ μου είναι τεχνολογίας κινητήρα προ 10ετιας ως euro 5 . Και αποδεικνύεται το ίδιο οικονομικό συνολικά σε 50-50 χρήση με ένα υβριδικό τεχνολογίας του 2019 το οποίο είναι και το καλύτερο πραγματικά!
Ε δεν είναι και πολύ κολακευτικό για την υβριδική τεχνολογία.
Αν είσαι 80-20 στην πολη ναι η κορολα είναι φοβερή επιλογή γιατί αυτό το 4αρι που πετυχενει είναι τρομερό. Απλά ως εκεί για άνετο σβέλτο και οικονομικό ταξίδι θες άλλο αμάξι .
-
Εκτός από αυτούς που ψωνίζουν αμάξια αφήνοντας μια σακούλα λεφτά στον πωλητή υπάρχουν και αυτοί που δίνουν το παλιό αμάξι για προκαταβολή και βάζουν 84 δόσεις με 200 ευρώ. Σου φαίνονται τόσο απλες αυτοί που μπορούν να πληρώσουν 200 ευρώ δόση τον μήνα?
Και στο φινάλε γιατί όποιος ξοδεύει ένα σεβαστό ποσό για αγορά ενός αμαξιού πρέπει να αδιαφορει για την οικονομία καυσίμου ?
-
Να έχεις ξοδέψει 23, 25, 28 χιλιάρικα για αυτοκίνητο και να ψάχνεις το μισολιτρο στα 100km... είτε πρόκειται για ντίζελ είτε για υβριδικό.. Αξία ανεκτίμητη.
Από ποια τιμή και κάτω έχει σημασία η κατανάλωση; Υπάρχει κάποιος μαθηματικός τύπος;
-
Dacia sandero.....Να μ ακουτε.....
Και θα πηγαινω με 160 χλμ/ωρα με lpg και ας καψει 16 λιτρα/100 χλμ υγραεριο.
Θα σας κανω φωτα και θα τρωτε τη σκονη μου...
Μεχρι να το δωσω ως μεταχειρισμένο θα εχω να βαλω και προκαταβολη για το επομενο. ενω εσεις θα εχετε 10ετιας αυτοκίνητα
-
Αγαπητέ εσύ ειρωνεύεσαι και από επιχειρήματα μηδέν.Για να καταλάβω προσπαθείς να μας πείσεις όσοι εχουμε υβριδικά ότι δεν αξίζουν τα υβριδικά γιατι στο ταξίδι που θα κάνουμε οπότε ο καθένας θα κάψει στην εθνική στιγμιαία μισό η ένα λίτρο παραπάνω, αλλά στην συνολική κατανάλωση όταν θα γεμίσεις ρεζερβουάρ θα εχει κάψει λιγότερο. Εδώ που μένω η διαφορά στο λίτρο στα καύσιμα είναι 28 λεπτά και επειδή οι περισσότεροι γνωστοί μου θέλουν να προσέξουν το diesel τους βάζουν το ακριβό που είναι 10 με 12 λεπτά πιο ακριβό. Η τάση εν τω μεταξύ είναι να γίνουν ασυμφορα τα diesel καλώς ή κακώς. Ήδη μπήκε ένας φόρος 3 λεπτά και επειδή γκρινιάζουν οι επαγγελματίες ο επόμενος φόρος μπορεί να είναι στα τέλη η ποιος ξέρει που αλλού. Σε αρκετά κράτη η τιμή είναι εφάμιλλη όπως στην Αγγλία.
-
Λέω για πορεία 130 μου λετε δεν γίνεται γιατί έχει διόδια! Φυσικά δεν μιλάω για μο 130! Λέω πόσο θα κάψεις άμα πηγαίνεις πορεία από Αθήνα Τρίπολη από Αθήνα Λαμία ή από Θεσσαλονίκη Καβάλα ή Λάρισα με 130 , εννοείται σταματοντας και στα διόδια!
Δεν έχει κάνει κάποιος πορεία με το υβριδικό να μας πει; Τόσο μοσχοπουλημενο αμάξι και θα μιλάμε μια για το πριους και μία για το κλιο και δεν ξέρω πιο του κουμπάρου;
Εκτός αν όλοι το έχετε για μέσα στην πόλη και έχετε άλλο για τα ταξίδια. Τότε μαγκιά σας κάνετε την ορθή χρήση του αμαξιού.
Όσο για τις τρομερές βλάβες των ντίζελ αναφέρθηκε ακόμη και οι προθερμαντηρες ως επιχείρημα ότι αν σου βγει βλάβη την πάτησες!
Λοιπόν ακούτε μου καηκε ένας το καλοκαίρι τον άλλαξα ...τον Οκτώβριο με κόστος που με γονάτισε πραγματικά.... 12 ευρώ το υλικό και 25 αν θυμάμαι καλά τα περαστικά...μετά από αυτό πραγματικά ακόμα να συνελθω...
Αυτό που είπε ο φίλος πιο πάνω. Το ντίζελ μου είναι τεχνολογίας κινητήρα προ 10ετιας ως euro 5 . Και αποδεικνύεται το ίδιο οικονομικό συνολικά σε 50-50 χρήση με ένα υβριδικό τεχνολογίας του 2019 το οποίο είναι και το καλύτερο πραγματικά!
Αν είσαι 80-20 στην πολη ναι η κορολα είναι φοβερή επιλογή γιατί αυτό το 4αρι που πετυχενει είναι τρομερό. Απλά ως εκεί για άνετο σβέλτο και οικονομικό ταξίδι θες άλλο αμάξι .
Αδερφέ έχεις σοβαρό πρόβλημα στην κατανόηση των κειμένων. Έγραψα τι βλάβες μου έχουν βγάλει ΣΥΝΟΛΙΚΑ τα αυτοκίνητα. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έγραψα ότι ο προθερμαντήρας κοστίζει όσο ένα νεφρό.
Και περιμένω να δω κάποια αποδειξη για το 7,5λτ/100 σε ταξίδι... Μέχρι τότε πάρε μερικές αποδείξεις του τι καίει.....
- πρακτικά no hybrid(7%) με κίνηση Αυγούστου για Χαλκιδική. Προσπεράσεις, τουρίστες φορτηγά κλπ ωραία που έχουμε....
- Επειδή το 3,9 σου φάνηκε υπερβολικό, πάρε και ένα 3,5.....
- οι επομενες 2 είναι αθροιστικά ο γύρος Σιθωνίας. Όποιος τον έχει κάνει γνωρίζει το συνεχόμενο ανέβα-κατεβα στροφές βουνό-θάλασσα κλπ. Βρες μου ένα diesel που να καίει τόσο....
Και τελειώνω εδώ και το κλείνω, γιατί πραγματικά δεν έχει καμιά ουσία από εδώ και πέρα. Το ξεφτυλίσαμε το θέμα..
-
Μεχρι να το δωσω ως μεταχειρισμένο θα εχω να βαλω και προκαταβολη για το επομενο. ενω εσεις θα εχετε 10ετιας αυτοκίνητα
Να ο φίλος ξέρει να κάνει οικονομία. Σωστός.
Τώρα να ψάχνω το 70λεπτο στα 100 όταν έχω σκάσει 25 και 28χιλιαρικοπουλα το βρίσκω υπερβολή και να προσπαθώ να πείσω και όλους τους άλλους με σεντόνια.
-
Lap ζεις εσύ μας οδηγεις
-
Tkin73 wrote:
Αδερφέ έχεις σοβαρό πρόβλημα στην κατανόηση των κειμένων. Έγραψα τι βλάβες μου έχουν βγάλει ΣΥΝΟΛΙΚΑ τα αυτοκίνητα. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έγραψα ότι ο προθερμαντήρας κοστίζει όσο ένα νεφρό.
Και περιμένω να δω κάποια αποδειξη για το 7,5λτ/100 σε ταξίδι... Μέχρι τότε πάρε μερικές αποδείξεις του τι καίει.....
- πρακτικά no hybrid(7%) με κίνηση Αυγούστου για Χαλκιδική. Προσπεράσεις, τουρίστες φορτηγά κλπ ωραία που έχουμε....
- Επειδή το 3,9 σου φάνηκε υπερβολικό, πάρε και ένα 3,5.....
- οι επομενες 2 είναι αθροιστικά ο γύρος Σιθωνίας. Όποιος τον έχει κάνει γνωρίζει το συνεχόμενο ανέβα-κατεβα στροφές βουνό-θάλασσα κλπ. Βρες μου ένα diesel που να καίει τόσο....
Και τελειώνω εδώ και το κλείνω, γιατί πραγματικά δεν έχει καμιά ουσία από εδώ και πέρα. Το ξεφτυλίσαμε το θέμα..
https://m.youtube.com/watch?v=v_Hi6-2c84Y&t=874s
Κανάλι με 100 χιλιάδες εγγεγραμμένους μετά το 13:00 οι καταναλωσεις 7.5 λτ στα 140.
Εγώ δεν είμαι κάτοχος για να έχω να αντιπαραθεσω προσωπική εμπειρία.
Ο άλλος μου είπε να δω το 1001 cars τις χαμηλές καταναλώσεις που έχει στην πορεία μπήκα είδα το 2.0 στα 140 8.1λτ! Μου λέει δες το 1.8! Λες και το 8.1 που θα γίνει 7.5 θα ελαφρύνει την τσέπη μας! Του είπα βάλε το 1.8 από το κανάλι που πρότεινε ακόμα τα βάζει.
Ακόμα περιμένω να μου απαντήσει κάποιος πόσο καίει με 130 στην εθνική και μου απαντάτε για τον γύρο ....της Σιθωνίας....
Κάτοχος που να το έχει βγάλει εθνική δεν υπάρχει;.... ή είδατε πόσο καίει καηκατε και κάνετε το γύρω της πλατείας για να είστε ευχαριστημένοι με την επιλογή σας; ...άντε να κατεβάσω και εγώ το επίπεδο....
Επαναλαμβάνω το αμάξι για πόλη είναι γαμάτο γιατί καίει λίγα αν και δεν καταλαβαίνω γιατί να μην πάρεις το γιαρις με 4000 λιγότερα που καίει ακόμα λιγότερο παρκάρει ευκολότερα και κουβαλάς ομοίως εύκολα τις σακούλες του σούπερ μάρκετ.
Αλλά για πορεία και ταξίδι δεν κάνει και ξελιγωνεται το κιβώτιο μιας ταχύτητας και καίει υπερβολικά ( οκ μέχρι τα 120 κοντέρ 113 πραγματικά καίει υποφερτα) από εκεί και πάνω καίει υπερβολικά ενώ δεν έχει και ψυχή στις προσπεράσεις ο χώρος αποσκευών δε του χατς είναι κάτω από τον μέσο της κατηγορίας και μάλλον οι χώροι για τους πίσω ( χωρίς να έχω μπει όμως κρατάω επιφύλαξη, λογικά όμως από φοκους, γκολφ, Λεόν , i30 ) είναι χειρότερο
-
Για να συνοψίσουμε...
Υβριδικα και ντίζελ για την πρεσα.
Εκτός κι αν είσαι απλας και πάρεις corolla για τα ψώνια και ντίζελ για τον γύρο του κόσμου.
Αν δεν είσαι απλας sandero lpg και παίζεις φώτα σε όλους.
-
Δες σε παρακαλώ στο 1001 cars τη σύγκριση του rav 4 hybrid με αντίστοιχα diesel και βενζίνης και θα καταλάβεις. Είναι ένα άμεσο συγκριτικό υβριδικών με diesel. Ο τύπος στο 1001 cars εξηγεί ότι οι μετρήσεις είναι με GPS τα χιλιόμετρα και στην μανικα οι καταναλώσεις. Είσαι παντελος άσχετος με τον τρόπο λειτουργίας του υβριδικου και έχεις και άποψη. Άκου εκεί ξελιγωνεται η μία σχέση. Εκτίθεσαι φίλε.
-
Φίλε σχετικέ τελικά βίντεο από το 1001cars με το 1.8 που επικαλεισε θα μας δείξεις;
Είσαι κάτοχος του αμαξιού;
Αποθηκευμένα στοιχεία από ταξίδι δεν έχεις; Ή και εσύ τον γύρο της πλατείας κάνεις για να κρατάς χαμηλές καταναλώσεις;
-
Μη λες 'γυρο'...ταραζομαι και ξυπνω.
Χαλαρώστε,ξεκίνησαν και οι εμβολιασμοί..... μια καινουργια χρονια έρχεται.... Μονο αγάπη
-
Και η Ελλάδα αν δείτε θα παρατηρήσετε ότι έχει ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ στους δρόμους της σε σχέση με πάρα πολλές χώρες.Ένα απλό παράδειγμα..?? Οι ΗΠΑ με τους δρόμους των 16-20 λωρίδων έχουν 55 μίλια όριο ανώτατο...!!! 90 ΧΛΜ. ??? Και η Τογιότα βλέπετε όταν φτιάχνει υβριδικά δεν έχει στο μυαλό της αν θα τα διακοσαρίζουν οι Έλληνες,ή πόσο θα κάψουν το τρίλεπτο που θα πάνε με 160-200 ...!! Δεύτερο παράδειγμα, ολόκληρη η Σκανδιναβία, Νορβηγία,Φινλανδία,Δανία,Σουηδία κ.λ.π...κ.λ.π....
Συνεπώς τα 130 που τα κάνουμε εμείς 140 που έχουμε σε κάποια σημεία της Εθνικής είναι σούπερ για τη χώρα μας,οι πολλοί μας όμως δρόμοι έχουν όρια από 90 έως 110.Εκεί μια χαρά είναι το υβριδικό και κάνει τα 100 χλμ. με 5 ευρώ βενζίνη..!!!
υγ. Νομίζω ότι είναι πολύ κλισέ το να θεωρούμε ότι γράφοντας με κεφαλαία φωνάζουμε.Ας γράφει ο καθένας όπως θέλει,το περιεχόμενο είναι εκείνο που ενοχλεί και μετράει...!!! Προσωπικά βάζω κάποια κεφαλαία επειδή δεν έχω απέναντι το συνομιλητή μου όταν θέλω να τονίσω κάτι,να δώσω έμφαση,ας με συγχωρέσουν οι φίλοι,πάντως ένα είναι σίγουρο, ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΩ,διότι δεν πιστεύω ότι με τις φωνές έχεις δίκαιο ούτε και ότι πείθεις αυτόν που έχεις απέναντι σου.
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Έχουμε τα όρια που έχουν οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή 120-140 χ.α.ω. για τους αυτοκινητοδρόμους. Στις ΗΠΑ, το όριο εξαρτάται από Πολιτεία σε Πολιτεία. Το πρόβλημα στις ΗΠΑ είναι ότι δεν έχουν οδηγική παιδεία υψηλών ταχυτήτων και για αυτό όταν έρχονται στην Ευρώπη τα χάνουν!!! Πάντως το να είσαι ολομόναχος στον δρόμο, και με ένα καλό αυτοκίνητο, να πηγαίνεις με 200 δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Πιο επικίνδυνο εναι να πηγαίνεις με 100 σε δρόμο που άλλοι πηγαίνουν 50 και να κάνειος σφήνες ανάμεσά τους.
ΥΓ: Δεν είναι θέμα κλισέ τα κεφαλαία, Τα απαγορεύουν οι moderators του forum, εκτός αν όντως σε ένα σημείο θέλει κάποιος να φωνάξει. Απαγορεύεται όμως η συνεχής χρήση τους. Για; έμφαση μπορεί κάποιος να χρησιμοποιείσαι την υπογράμμιση ή τα bolds (έντονα) γράμματα.
-
Τελικά έχεις θέμα με την ανάγνωση των κειμένων. Αναφέρω πουθενά συγκεκριμένα τσέκαρε το 1.8hsd στο 1001 cars για καταναλώσεις στα 130.Σου γράφω τσέκαρε για καταναλώσεις υβριδικών vs diesel σε ίδιες ταχύτητες, με τον ίδιο οδηγό με GPS κλπ. Το πιο αξιόπιστο βίντεο για να συγκρίνεις λοιπόν καταναλώσεις είναι αυτό. Το prius λοιπόν είναι πιο κοντά στις καταναλώσεις του corolla 1.8 από του 2.0. Εχουν ίδια μέση κατάναλωση. Τι άλλο θες δηλαδή.
-
Και για να μην αδικούμε τα βενζίνης τουρμπάκια θες γκαζι και διακοσαρισματα αδιαφοροντας για το πορτοφόλι ; Είναι για εσένα! Θες και γρήγορες αλλαγές και να τους πατάς στα φανάρια; Πάρε και dsg!
Ά να γεια σου, γιατί νόμισα ότι είμαι χαζός που δεν αγοράζω πλέον αυτοκίνητο κάτω από 180-200 άλογα (εννοείται ότι δεν κοιτάω καν ντίζελ). Αν νιώσεις την δύναμη, δεν ξαναγυρνάς πίσω...
-
Η μόνη corolla που θα έπαιρνα θα ήταν η 1.2Τ ακόμη και στην πιο απλή της έκδοση έχει πολλαπλούς πίσω και imt στο σασμάν , οικονομική (και στην αγορά) και διακοσαρίζει για πλάκα στην ...αουτομπαν ...
αν ήμουν ταξιτζής και ήθελα να αγοράσω καινούργιο ταξί η βάγκον η υβριδική θα ήταν το μόνο αυτοκίνητο που θα κοιτούσα γιατί η άνεση και η ξεκούραση που προσφέρει αυτό το αυτοκινήτο είναι αξία ανεκτίμητη αγγίζει ζεν επίπεδα
στην πράξη το μόνο αυτοκίνητο που σκέφτομαι ποτέ για αντικαταστάτη του yaris diesel που έχω τώρα είναι το καινούργιο υβριδικό yaris μου αρέσει να είναι το αυτοκίνητο ευκίνητο και ζωηρό και αυτό το γιαράκι είναι παραπάνω από ζωηρό και συνάμα τρομερά οικονομικό
-
Πετώντας βγήκε Εθνική κι από εκεί αρχίσαμε να το μετράμε.Παρόλα αυτά στα 5/100 λίτρα έμεινε...!!!
Toyota Corolla 2019