-
Ότι λέει ο τίτλος
Το scirocco θα το έχω μέχρι την επόμενη βδομάδα και έπειτα (ήδη βασικά ) έχουμε μπει σε διαδικασία εύρεσης του επόμενου. Στεναχωριέμαι που θα το δώσω, αλλά η λογική πλέον υπερτερεί του 'ρομαντισμού'.
Μέχρι να έρθει το καινούριο θα βολευόμαστε με το corsa D της συζύγου, οπότε δεν είναι ότι βιαζόμαστε αλλά όχι και να πάρει αρκετό χρόνο.
Απαιτήσεις.. λόγω δουλειάς (ζευγάρι εκπαιδευτικών), χρειάζεται να μετακομίζουμε 2 φορές το χρόνο και να κάνουμε αρκετά χλμ για τη γενέτειρά μας (τώρα μένουμε Αιτ/νια και η βάση μας είναι Κομοτηνή). Οπότε θέλουμε χώρους, άνεση στα ταξίδια μας και κατά πάσα πιθανότητα diesel (κοντά στα 20k χλμ το χρόνο). Budget μέχρι στιγμής τα 23.000, ίσως καταφέρουμε να φτάσουμε μέχρι τα 25.000 αλλά πολύ οριακά (ούτε ευρώ παραπάνω).
Όλες οι απόψεις δεκτές, δεν έχουμε κάποιο περιορισμό σε τύπο αυτοκινήτου, εκτός από τις 'νεκροφόρες'. Ιδανικά θα θέλαμε κάποιες ανέσεις από αυτές που έχουμε στο υπάρχων: ηλεκτρονικές ευκολίες τύπου διζωνικός κλιματισμός, ευχάριστη και άμεση οδική συμπεριφορά.
-
Ότι λέει ο τίτλος
Το scirocco θα το έχω μέχρι την επόμενη βδομάδα και έπειτα (ήδη βασικά ) έχουμε μπει σε διαδικασία εύρεσης του επόμενου. Στεναχωριέμαι που θα το δώσω, αλλά η λογική πλέον υπερτερεί του 'ρομαντισμού'.
Μέχρι να έρθει το καινούριο θα βολευόμαστε με το corsa D της συζύγου, οπότε δεν είναι ότι βιαζόμαστε αλλά όχι και να πάρει αρκετό χρόνο.
Απαιτήσεις.. λόγω δουλειάς (ζευγάρι εκπαιδευτικών), χρειάζεται να μετακομίζουμε 2 φορές το χρόνο και να κάνουμε αρκετά χλμ για τη γενέτειρά μας (τώρα μένουμε Αιτ/νια και η βάση μας είναι Κομοτηνή). Οπότε θέλουμε χώρους, άνεση στα ταξίδια μας και κατά πάσα πιθανότητα diesel (κοντά στα 20k χλμ το χρόνο). Budget μέχρι στιγμής τα 23.000, ίσως καταφέρουμε να φτάσουμε μέχρι τα 25.000 αλλά πολύ οριακά (ούτε ευρώ παραπάνω).
Όλες οι απόψεις δεκτές, δεν έχουμε κάποιο περιορισμό σε τύπο αυτοκινήτου, εκτός από τις 'νεκροφόρες'. Ιδανικά θα θέλαμε κάποιες ανέσεις από αυτές που έχουμε στο υπάρχων: ηλεκτρονικές ευκολίες τύπου διζωνικός κλιματισμός, ευχάριστη και άμεση οδική συμπεριφορά.
-
Ότι λέει ο τίτλος
-
Τα station wagons γιατί τα απορρίπτετε;
-
Θα προλάβω τον @dimsabas που θα προτείνει το leon st tgi (φ.α) https://eco-gas.gr/seat-leon-st-1-4-tgi ... oikonomia/
'Βολεύει' λόγω πρατηρίου στη Λαμία και το μέχρι σήμερα τελευταίο στη διαδρομή σας , στη Θεσσαλονίκη (1 χλμ από την έξοδο της Εγνατίας οδού) , αναμένουμε εντός έτους 1 ακόμα πρατήριο στα Γιάννενα ...
Τα κακά ... το έλα από Κομοτηνή όπου θα καταναλώνει μια Α ποσότητα βενζίνης και το σκάφος για το ST ...
υπάρχει βέβαια και η νέα εναλλακτική για το Arona ... αν αποκλείσετε τα Leon και Golf που φτάνουν τα χρήματά σας
(αλλά εντός '19 αναμένονται τα νέα σκάφη τους...) -
Αν σε ενδιαφέρει κάτι σε crossover:
- Nissan Qashqai 15D Accenta. Τιμή λέει 22370. Βέβαια δεν ξέρω αν είναι οι καινούργιες τιμές. Ο 1.5 θα έρθει ανανεωμένος με σχεδόν τα πάντα επανασχεδιασμένα και νομίζω θα βγει λίγο πιο δυνατός. Γενικά πολύ καλός κινητήρας και σύνολο αυτοκινήτου.
- Skoda Karoq 1.6 TDI. 22000 η Ambition έκδοση. Δεν έχει τον φοβερό εξοπλισμό αλλά πραγματικά ποιοτικά είναι πάνω από τα λεφτά του σε όλους τους τομείς.
Αν θες κάτι πιο χαμηλό τότε το Octavia είναι πολύ value for money.
- 1.6 TDI στα 22000 στην έκδοση Ambition αλλά νομίζω έχει πιο πολλά από το Karoq σαν εξοπλισμό
Στα λεφτά αυτά που διαθέτεις νομίζω αξίζουν πολύ τα παραπάνω
-
Εγώ πάλι θα πρότεινα Renault Megane 1.5 dci στην φουλ έκδοση dynamic με 20.000!!Ανετο και ένα από τα πιο όμορφα κατ εμε εσωτερικά αυτοκινήτων..Κινητήρας καλός,αξιόπιστος και οικονομικός!Γαλλικη οδική συμπεριφορά και ποιότητα κυλισης(νομίζω καταλαβαινεις τι εννοώ μ αυτο)....
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Εγώ θα έβαζα στο παιχνίδι και το skoda octavia.
-
Τέρι, ούτε εγώ δε θα πρότεινα φυσικό αέριο στην προκειμένη περίπτωση. Καραμπινάτο πετρέλαιο σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα. Μακάρι σε τρία χρόνια να έχει πήξει η χώρα στα πρατήρια φυσικού αερίου και να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο. Αυτό όμως δεν μπορούμε να το εγγυηθούμε, οπότε πετρέλαιο και πάλι πετρέλαιο.
-
Κατά την άποψή μου, για 20.000 Km το χρόνο και με δεδομένη την έλλειψη υποδομών ( CNG και ταχυφορτιστών), το diesel είναι μονόδρομος.
Από εκεί και πέρα, ερχόμενος από το Sirocco το οποίο είναι καλοστημένο, θα κοιτούσα μόνο τα πλέον ενδιαφέροντα οδηγικά hatchback, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι τα Focus, Civic και 116d. -
Γεια σου συνάδελφε!
Κρατάω τα βασικά ζητούμενα...χώροι,άνεση και αρκετά χλμ ετησίως.Η παράμετρος των χώρων όμως είναι κάπως ρευστή...αν είστε μόνο δύο άτομα δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα τεράστιο όχημα.Αν όμως έχετε πιτσιρίκι(α), σίγουρα θα χρειαστείτε ένα sedan ή ένα μεγάλο ψηλό για τις συχνές μετακομίσεις.Για να μην αναφέρεις κάτι τέτοιο, εικάζω πως είστε οι δυο σας.
Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν, προσωπικά θα επέλεγα ένα crossover.Είναι ένα όχημα που μπορείς άνετα να βρεις στην τιμή που ζητάς, προσφέρει άνεση, χώρους και μια ικανοποιητική συμπεριφορά στο δρόμο.Και μεταπωλητική αξία σε περίπτωση που το μετανιώσετε σε 1-2 χρόνια.
Ωστόσο, αν επιζητάς πιο καλό στήσιμο αλλά με ενδεχόμενους περιορισμούς στην άνεση ή και τους χώρους, κοιτάζεις και για κάποιο μικρομεσαίο ή μεσαίο αυτοκίνητο.Είναι καθαρά θέμα γούστου και προτεραιοτήτων!
Εδώ είναι πιθανό να ακούσεις απόψεις ή ενδιαφέρουσες προτάσεις αλλά εσύ θα το οδηγείς και οι δικές σου ανάγκες πρέπει να ικανοποιηθούν.Προτείνω να κάνεις μια λίστα με τα υποψήφια μοντέλα από κάθε κατηγορία που σ'ενδιαφέρουν και να επισκεφτείς μαζί με τη σύζυγο κάποιες εκθέσεις για να τα δείτε από κοντά ή και να τα οδηγήσετε.Για κάποια ζευγάρια ένα Focus ας πούμε είναι υπεραρκετό για αντίστοιχη χρήση με αυτή που περιγράφεις ενώ για κάποια άλλα ένα Qashqai μπορεί να φαίνεται μικρό -
Πιτσιρίκι ακόμα μπορεί να μην υπάρχει, αλλά θα έρθει κάποια στιγμή, οπότε βγαίνουν έξω τα hatchback.
Diesel standard.
SUV ή χαμηλό; Για να συνεχίσουμε και να μην κατέβει σεντόνι.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Ο χρήστης Jorge_greek έγραψε:
Τα station wagons γιατί τα απορρίπτετε;Δεν αρέσουν στη γυναίκα. Θα θέλαμε πάντως να δούμε το proceed, αλλά ξεφεύγει αρκετά σε τιμή.
Εγώ πάλι θα πρότεινα Renault Megane 1.5 dci
Το έχουμε στα υπόψιν. Στα 20k πολύ καλό vfm. Το έχει ο μπατζανάκης, καινούριο το καλοκαίρι το πήρε. Είναι λίγο στριμόκωλο στα πίσω καθίσματα. Όπως ρυθμίζω το κάθισμα του οδηγού, δύσκολα θα χωρέσει κάποιος από πίσω (κανονικός είμαι στα κιλά, απλά τα πεντάλ τα τερματίζω λίγο πριν τεντώσει το πόδι )
Θα προλάβω τον @dimsabas που θα προτείνει το leon st tgi (φ.α) https://eco-gas.gr/seat-leon-st-1-4-tgi ... oikonomia/
'Βολεύει' λόγω πρατηρίου στη Λαμία και το μέχρι σήμερα τελευταίο στη διαδρομή σας , στη Θεσσαλονίκη (1 χλμ από την έξοδο της Εγνατίας οδού) , αναμένουμε εντός έτους 1 ακόμα πρατήριο στα Γιάννενα ...
Τα κακά ... το έλα από Κομοτηνή όπου θα καταναλώνει μια Α ποσότητα βενζίνης και το σκάφος για το ST ...
υπάρχει βέβαια και η νέα εναλλακτική για το Arona ... αν αποκλείσετε τα Leon και Golf που φτάνουν τα χρήματά σας
(αλλά εντός '19 αναμένονται τα νέα σκάφη τους...)Δεν υπάρχουν πρατήρια εδώ στην περιοχή απ' ότι ξέρω και δεν μπορούμε να αγοράσουμε αυτοκίνητο με το 'αν' ανοίξει πρατήριο στα Γιάννενα ή να το φουλάρουμε κάθε Χριστούγεννα-Πάσχα-καλοκαίρι στη Σαλόνικα. Η Λαμία που γράφεις είναι λίγο εκ διαμέτρου αντίθετα από την Αιτ/νια.
Πολύ καλή επιλογή, μου αρέσει και το άνοιγμα της πίσω πόρτας, αλλά δεν μας αρέσει η καινούρια μούρη. To pre f/l αρκετά πιο όμορφο.
Focus, Civic και 116d
Στα υπόψιν focus και civic. Μπεμπούλα ξεφεύγει σε τιμή και θέλει κάποια έξτρα για να γίνει ενδιαφέρουσα.
Γεια σου συνάδελφε!
Γεια σου συνάδελφε και σένα! Πολύ σωστά αυτά που λες, η σύζυγος είναι με το τεφτέρι και τα σημειώνει όλα!!
Ιδανικά θέλουμε κάτι μεγαλύτερο από το ήδη υπάρχων. Δεν αποζητούμε μόνο την ύπαρξη 2 επιπλέον θυρών. Μέχρι στιγμής είμαστε οι 2 μας.SUV ή χαμηλό; Για να συνεχίσουμε και να μην κατέβει σεντόνι.
Το ψάχνουμε ακόμη Άφοβα μόλις έγραψα το πρώτο
Για να βοηθήσω, έχουμε και λέμε. Μέχρι στιγμής στη λίστα μας έχουμε τα παρακάτω:
Kia ceed
Hyundai i30 fastback
peugeot 308
audi a3 sportback/sportsedan (εφόσον βγαίνει το καινούριο και παιχτεί σοβαρή έκπτωση)
Nissan qashqai
Seat ateca
Skoda karoq
Citroen c5 aircross (αναμένουμε τιμή)Το αυτοκίνητο θα αγοραστεί καινούριο ή από κάποιο td σε προσφορά.
-
Το T-ROC το απορρίπτεις; Σε ρωτάω γιατί στην ουσία η VW, 'έκοψε' το Scirocco εξαιτίας του, σαν τον φυσικό του-μοδάτο-
συνεχιστή. Και είναι και ότι πρέπει σε μέγεθος, με την προοπτική να χωρέσει και πιθανά 'ατυχήματα' εντός του .
Επίσης είναι αρκετά ενδιαφέρον οδηγικά(ειδικά όταν πρόκειται να αντικαταστήσει ένα αμάξι σαν το Scirocco).
Απ'τα υπόλοιπα, το Karoq είναι πολύ αμάξι γι' αυτό που κοστίζει και αρκετά ποιοτικό(δεν θα πάθεις πολυτισμικό σοκ μετά το δικό σου). Ενώ το i30 fastback, είναι στα μάτια μου πολύ όμορφο και ιδιαίτερο, αν και ποιοτικά έχει κάποιες εκπτώσεις έτσι όπως το είδα. Πολύ όμορφο και το Megane σε GT-Line.
Γενικώς, προσωπικά δεν θα άλλαζα ένα τέτοιο αμάξι με κάποιο που δεν θα μου άρεσε πολύ εμφανισιακά και οδηγικά(στο μέτρο του δυνατού), γιατί θα το μετάνιωνα κάθε μέρα που θα το έβλεπα/οδηγούσα.
Happy hunting! -
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
.Εγώ πάλι θα πρότεινα Renault Megane
Το έχουμε στα υπόψιν. Στα 20k πολύ καλό vfm. Το έχει ο μπατζανάκης, καινούριο το καλοκαίρι το πήρε. Είναι λίγο στριμόκωλο στα πίσω καθίσματα. Όπως ρυθμίζω το κάθισμα του οδηγού, δύσκολα θα χωρέσει κάποιος από πίσω (κανονικός είμαι στα κιλά, απλά τα πεντάλ τα τερματίζω λίγο πριν τεντώσει το πόδι :
Λίγο off-topic,αλλά παίζει ο μπατζανάκης σου να το έχει σε μπλε σκούρο και να είναι από Ξάνθη;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
Πολύ καλή επιλογή, μου αρέσει και το άνοιγμα της πίσω πόρτας, αλλά δεν μας αρέσει η καινούρια μούρη. To pre f/l αρκετά πιο όμορφο.
Μέσα στο ‘19 που θα βγει η νέα γενιά C seg VAG είπαν ότι η Octi θα έχει νέα ενιαία μάσκα! Αν δεν βιάζεσαι την αγορά δες το
-
Πάρε κάτι παρόμοιο με το Scirocco αλλά 5θυρο γιατί σύντομα θα 'κλαις' που έδωσες την κουπεδιά.
Εγώ θα κοιτούσα για Civic που όπως και να το κάνουμε είναι ξεχωριστό.
-
Ο χρήστης emminad έγραψε:
Λίγο off-topic,αλλά παίζει ο μπατζανάκης σου να το έχει σε μπλε σκούρο και να είναι από Ξάνθη;Μέσα στο ‘19 που θα βγει η νέα γενιά C seg VAG είπαν ότι η Octi θα έχει νέα ενιαία μάσκα! Αν δεν βιάζεσαι την αγορά δες το
Έχω δει μερικές spy photos, ανάλογα με το πότε θα παρουσιαστεί.
Πάρε κάτι παρόμοιο με το Scirocco αλλά 5θυρο γιατί σύντομα θα 'κλαις' που έδωσες την κουπεδιά.
Εγώ θα κοιτούσα για Civic που όπως και να το κάνουμε είναι ξεχωριστό.
Απολύτως κατανοητό αυτό που λες, το διαπίστωσα μετά από μερικά td σε crossovers, το έχω βάλει στη λίστα και όποτε βολέψει θα κάνουμε μια βόλτα σε αντιπροσωπεία.
-
Θα σε 'κρατησω' στη VW.
Δες το Touran -
Ο χρήστης ** The flying dutchman* έγραψε:*
Το T-ROC το απορρίπτεις; Σε ρωτάω γιατί στην ουσία η VW, 'έκοψε' το Scirocco εξαιτίας του, σαν τον φυσικό του-μοδάτο-
συνεχιστή. Και είναι και ότι πρέπει σε μέγεθος, με την προοπτική να χωρέσει και πιθανά 'ατυχήματα' εντός του .
Επίσης είναι αρκετά ενδιαφέρον οδηγικά(ειδικά όταν πρόκειται να αντικαταστήσει ένα αμάξι σαν το Scirocco).
Απ'τα υπόλοιπα, το Karoq είναι πολύ αμάξι γι' αυτό που κοστίζει και αρκετά ποιοτικό(δεν θα πάθεις πολυτισμικό σοκ μετά το δικό σου). Ενώ το i30 fastback, είναι στα μάτια μου πολύ όμορφο και ιδιαίτερο, αν και ποιοτικά έχει κάποιες εκπτώσεις έτσι όπως το είδα. Πολύ όμορφο και το Megane σε GT-Line.
Γενικώς, προσωπικά δεν θα άλλαζα ένα τέτοιο αμάξι με κάποιο που δεν θα μου άρεσε πολύ εμφανισιακά και οδηγικά(στο μέτρο του δυνατού), γιατί θα το μετάνιωνα κάθε μέρα που θα το έβλεπα/οδηγούσα.
Happy hunting!Ολλανδέ, όσο πλησιάζει η μέρα που θα το δώσω άλλο τόσο το σκέφτομαι να ακυρώσω το deal...
Έκανα πρόσφατα test drive το 1.0 tsi και μου άφησε αρκετές θετικές εντυπώσεις, αλλά το diesel ξεφεύγει από το όριο των 23000. Πήρα προσφορά για το 1.6 diesel advance, με διχρωμία και 17 ζάντες κάπου στα 26.000 (δεν θυμάμαι ακριβώς, το χαρτί είναι 700χλμ μακριά). Δεν μπορώ να πω ότι δε το σκέφτομαι, αλλά μαγκώνω αρκετά στη τιμή. Άσε που μου είπαν ότι και να το κάνουμε παραγγελία δεν ξέρουμε πότε θα έρθει λόγω wltp
Θα σε 'κρατησω' στη VW.
Δες το TouranΕνδιαφέρουσα περίπτωση, αλλά ξεφεύγει αρκετά σε τιμή. Με +1000 περίπου παίρνεις tiguan
Μετά το scirocco..ΤΙ???