-
Σκοπεύω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και είμαι ανάμεσα σε Audi TT 1.8 Quattro και Mazda RX-8 Challenge.
Ξέρω ότι το Mazda καίει πολύ, αλλά δεν με ενδιαφέρει τόσο η κατανάλωση γιατί είμαι πιο πολύ της μηχανής και το αμάξι θα το χρησιμοποιώ κυρίως όταν βρέχει, όταν θέλω να πάρω πάνω από ένα άτομο μαζί μου ή να πάω για ψώνια κλπ.Σε αγγελίες που βλέπω τα Audi TT έχουν γύρω στις 120.000 - 160.000 χλμ ενώ τα Mazda 30.000 - 50.000 χλμ σε παρόμοιες τιμές.
Γενικά τα προσέχω τα οχήματα μου και θα τους κάνω σωστή συντήρηση αλλά μένω και σε νησί και πολλές φορές τα ανταλλακτικά είναι πιο δύσκολο να βρεθούν εδώ οπότε θα προτιμούσα να αποφύγω πολλαπλές βλάβες κλπ.
Επίσης έχω ακούσει ότι πολλά από τα Mazda RX-8 βγάζουν προβλήμα κοντά στα 100.000 χλμ.Πείτε μου την γνώμη σας, πιο θα επιλέγατε από τα 2? Και με βάση τα χιλιόμετρα τους και χρονολογία ( Audi 03-04 / Mazda 08-09 ) πιο πιστεύετε ότι είναι πιο αξιόπιστο?
-
Σκοπεύω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και είμαι ανάμεσα σε Audi TT 1.8 Quattro και Mazda RX-8 Challenge.
Ξέρω ότι το Mazda καίει πολύ, αλλά δεν με ενδιαφέρει τόσο η κατανάλωση γιατί είμαι πιο πολύ της μηχανής και το αμάξι θα το χρησιμοποιώ κυρίως όταν βρέχει, όταν θέλω να πάρω πάνω από ένα άτομο μαζί μου ή να πάω για ψώνια κλπ.Σε αγγελίες που βλέπω τα Audi TT έχουν γύρω στις 120.000 - 160.000 χλμ ενώ τα Mazda 30.000 - 50.000 χλμ σε παρόμοιες τιμές.
Γενικά τα προσέχω τα οχήματα μου και θα τους κάνω σωστή συντήρηση αλλά μένω και σε νησί και πολλές φορές τα ανταλλακτικά είναι πιο δύσκολο να βρεθούν εδώ οπότε θα προτιμούσα να αποφύγω πολλαπλές βλάβες κλπ.
Επίσης έχω ακούσει ότι πολλά από τα Mazda RX-8 βγάζουν προβλήμα κοντά στα 100.000 χλμ.Πείτε μου την γνώμη σας, πιο θα επιλέγατε από τα 2? Και με βάση τα χιλιόμετρα τους και χρονολογία ( Audi 03-04 / Mazda 08-09 ) πιο πιστεύετε ότι είναι πιο αξιόπιστο?
-
-
Καλωσόρισες στο forum Χρήστο!
Κατά την άποψη μου και όντας κάτοχος rx8 για μια δεκαετία, όλα τα λεφτά σε αυτά τα αυτοκίνητα είναι η κατάσταση που θα τα βρεις και η χρήση αλλά κυρίως η συντήρηση που έχει γίνει από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες.
Ωστόσο τα συγκεκριμένα έχουν αρκετές διαφορές ως αυτοκίνητα, να ξέρεις.
Ρίξε μια ματιά και εδώ ή εδώ .
ΥΓ:CBR οδηγείς; -
Πέρα από την αξιοπιστία, έχουν μεγάλες διαφορές. Το ένα είναι πολύ πιο ευχάριστο στην οδήγηση, το άλλο πιο γρήγορο στην ευθεία.
-
Θες να πάρεις RX8 για όταν βρέχει ή για τα ψώνια;
-
Ευχαριστώ Λεωνίδα! Σίγουρα θα παίξει ρόλο η κατάσταση που θα είναι το αμάξι όταν το αγοράσω και φυσικά θα το τσεκάρω όσο πιο καλά γίνεται αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι να ξεμείνω από αμάξι για 2 βδομάδες ας πούμε ενώ θα το χρειάζομαι γι'αυτό ρωτάω για αξιοπιστία.
Γενικά για διαφορές στην οδηγική συμπεριφορά έχω κοιτάξει και έχω οδηγήσει και RX-8 στο παρελθόν. Τώρα από Audi μόνο S3.
Επέλεξα TT ή RX-8 γιατί θέλω το αμάξι μου να είναι όμορφο και να έχει και λίγο γκάζι τώρα που είμαι νέος ακόμα, να 'γουστάρω'. Άνεση κλπ δεν με ενδιαφέρουν τόσο πολύ προς το παρόν και όποιο και από τα 2 να πάρω δεν σκοπεύω να το κρατήσω για 'πάντα'.Μιας και έχεις Rx-8 να σε ρωτήσω τι προβλήματα σου έχει βγάλει μέσα στα χρόνια? Και τι 'ζητάει' περισσότερο το αυτοκίνητο? Έχεις ξεπεράσει τα 100.000χλμ χωρίς πρόβλημα? Επίσης θα εκτιμούσα καμιά συμβουλή για την σωστή συντήρηση του.
ΥΓ: Ναι τώρα έχω ένα CBR 600RR και ένα KTM EXC 350 για την endurάδα μου! Αλλά γενικότερα έχω αλλάξει 5 μηχανές μέχρι τώρα και έχω οδηγήσει πολλές περισσότερες αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι σχετικό!
-
Super@T Κυρίως τότε θα το χρησιμοποιώ , όχι μόνο τότε! Απλά έχω τρέλα με τις μηχανές και θα προτιμήσω να οδηγήσω μηχανή σε κάθε ευκαιρία! Αυτό που εννοούσα είναι ότι δεν το θέλω για καθημερινή χρήση.
-
Για βροχή το ΤΤ με την τετρακίνηση είναι προφανώς καλύτερη επιλογή. Το RX8 πρέπει να το δεις με την λογική της μοτοσυκλέτας, καθώς προσομοιάζει σε φιλοσοφία. Το ΤΤ είναι σαφώς πιο φιλικό-καθημερινό.
-
Ο χρήστης χρήστος_rr600 έγραψε:
Θα σε αποθαρρύνω όσον αφορά το RX8. To RX8 ΔΕΝ είναι αυτοκίνητο για μικρές διαδρομές. Για να στο εξηγήσω λίγο μπακάλικα, άπαξ και το βάλεις μπροστά πρέπει να ζεσταθεί το λάδι ώστε να το κάψει, έτσι είναι η λειτουργία του άρα θέλει μια βολτίσια χρήση σε υψηλές στροφές και μετά αναμονή 3-4 λεπτά πριν το σβησιμο και όχι απλά να σε μεταφέρει από το σημείο Α στο σημείο Β. Επίσης λες ότι το θες κυρίως όταν δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μοτοσυκλέτα δηλαδή στη βροχή. Μιλάμε για ένα πισωκίνητο περίπου 200 αλόγων με τάση να διώχνει εύκολα τον κώλο. Αν δεν ψήνεσαι για drifting δεν ξέρω πόσο ευχάριστο θα σου είναι. Τέλος λες ότι γουστάρεις περισσότερο τις μηχανές και δε χάνεις ευκαιρία να τις χρησιμοποιήσεις, ακριβώς έτσι είναι και το RX8, όταν βρεις ευκαιρία το παίρνεις για να γουστάρεις οδήγηση οπότε πρακτικά έχουν την ίδια λογική χρήσης.
Από κει και πέρα η ιδιαιτερότητα του RX8 είναι ότι έχει κινητήρα wankel με όλες τις αδυναμίες του. Έχει υψηλή κατανάλωση βενζίνης, έχει κατανάλωση λαδιού οπότε πρέπει να έχεις το νου σου στο να το ελέγχεις τακτικά ενώ επίσης έχει την ανάγκη ανακατασκευής μοτέρ ανά κάποια χιλιόμετρα(70-80.000χλμ, ανάλογα πότε θα πέσει η συμπίεση) με κόστος περίπου τα 2000€. Κατά 95% θα χρειαστεί να το κάνεις με το που το πάρεις.
Τέλος λες ότι είσαι σε νησί. Το θέμα δεν είναι τα ανταλλακτικά αλλά το αν ασχολείται κάποιος με wankel εκεί και όχι απλά να ασχολείται αλλά να έχει και εμπειρία/γνώση. Αυτοί που έχουν γνώσεις βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κυρίως. Μην δεν ξέρουν δηλαδή να κάνουν ούτε de flood, ξεμπούκωμα δηλαδή επειδή το κανες πολύ μικρή διαδρομή και μείνανε λάδια στο μοτέρ (και άρα δεν παίρνει καν μπρος).
Γενικά αν κοιτάζεις το RX8 απλά και μόνο ως έναν πολύ όμορφο ανθρωπομεταφορέα και όχι ως ένα αυτοκίνητο με κατανομή βάρους 50-50, πισωκίνητο με εργοστασιακό μπλοκέ με περίπου 200 άλογα και εξαιρετική οδηγική αίσθηση μάλλον μπελά στο κεφάλι σου θα βάλεις. -
Panos2171 Πολύ χρήσιμες πληροφορίες! Ακριβώς ότι χρειαζόμουν για να αποφασίσω, ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης χρήστος_rr600 έγραψε:
Panos2171 Πολύ χρήσιμες πληροφορίες! Ακριβώς ότι χρειαζόμουν για να αποφασίσω, ευχαριστώ!Ο Πάνος πολύ σωστά έθεσε τον προσανατολισμό του κάθε αυτοκινήτου, οπως και τα θέματα που θα συναντήσεις.
Πες όμως και που προσανατολίζεσαι, αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι πας καρφί για ΤΤ.
Βέβαια και εγώ αν είχα μια cbr (που είναι το εργαλείο ξεκ@υλωματος) το ίδιο θα έκανα.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι θέλει ένα αυτοκίνητο για να καλύψει ότι δε μπορεί να καλύψει μια μοτοσυκλέτα. Δηλαδή μετακίνηση σε κακές καιρικές συνθήκες, μετακίνηση με άλλο άτομο (που και με μηχανή γίνεται αλλά θες επιπλέον κράνος και τη διάθεση του συνεπιβάτη να ανέβει σε μηχανή) και μεταφορά πραγμάτων (ψώνια). Όλα αυτά με ένα όμορφο αυτοκίνητο αν και προσωπικά το ΤΤ 1ης γενιάς το θεωρώ τραγικό.
-
Έχεις άλλα οχήματα για να βγάζεις γούστα. Μήπως να κοιτούσες κάτι πιο πρακτικό; Ή πιο ταξιδιάρικο; Ή πιο εκδρομικό, δηλαδή τζιπάκι;
-
Εγώ πάντως ως κάτοχος MX-5 NC για τα Mazda μόνο τα καλύτερα έχω να πω. Αλλά τώρα θα κρατήσω απόσταση. Τα δυο αμάξι που συγκρίνεις είναι εντελώς διαφορετικά . Το RX-8 είναι ένα πολύ ειδικό και δύστροπο, κυρίως από άποψη συντήρησης και κατανάλωσης αυτοκίνητο. Κατά συνέπεια αν η επιλογές σου είναι αυτές και δεν θες να μπλέξεις με rebuilds κινητήρων, floodings και καταναλώσεις 20 λίτρων προχωρά για το TT.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Και τα δύο είναι πολύ ευχάριστα στην οδήγηση αλλά το RX-8 είναι σε άλλο επίπεδο. Αν δεν σε νοιάζει και η κατανάλωση τότε RX-8. Είναι και πιο οικονομικό στα τέλη και τα ασφάλιστρα. Για το service δεν ξέρω αλλά στο audi λογικά θα είναι πιο ακριβά.
Απλά θέλει προσοχή τόσο κατά την αγορά όσο και κατά τη χρήση γιατί ο κινητήρας του είναι ιδιαίτερος. -
Ταξιδιάρικο κλπ δεν με ενδιαφέρει προς το παρόν dimsabas. Για τώρα τα ταξιδάκια μου στο δρόμο τα κάνω με το cbr και είμαι ευχαριστημένος!
Dasimo Ναι από τα 2 για TT θα πάω τελικά απλά μιας και σας έχω βρει και κάνουμε συζήτηση πείτε μου και γνώμες για MX-5 , MR2 πριν κάνω την αγορά!
Sorry για την καθυστερημένη απάντηση, έτρεχα αυτές τις μέρες. -
Panos2171 το πέτυχες ακριβώς! Και εκτός από το κράνος, εγώ μπορεί να μην έχω θέμα να οδηγώ μηχανή μέσα στο κρύο αλλά για τους περισσότερους δεν είναι και ευχάριστη εμπειρία.
Audi TT ή Mazda RX-8 ?