-
Yem wrote:
Λαδιών συνέχεια , πήρα σήμερα στην Teoren , εκεί όντως ένας ευγενέστατος κύριος μου εξήγησε ότι elf και castrol ανήκουν από καιρό στον ίδιο όμιλο και η Renault αποφάσισε να φοράει τα castrol , ακόμα στις αντιπροσωπείες βάζουν elf τα οποία έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τα castrol μέχρι να τελειώσουν τα αποθέματα , αφού στερέψουν από λάδι θα φέρουν τα Castrol . Δεν ξέρω αν είναι σωστά αυτά που λέει αλλά τουλάχιστον είχε την διάθεση να τα εξηγήσει !
Θα του πεις να στα δείξει. Και αν δεν γράφουν RN17 προδιαγραφή, να τα τρίψει στην κασίδα του...
Καλά μέχρι τον Νοέμβριο που έχω το ετήσιο θα έχουν Castrol .Ποιο πολύ το λέω για την νοοτροπία και την αντιμετώπιση των πελατών ! εγώ έδωσα παραγγελεία στο todos.gr που είπες τα λάδια και το φίλτρο και θα τα αλλάξω κοντά στις 2000χλμ
-
Εκτός αν μιλάει για ELF evolution RN17 (χλωμό), μάλλον ξεφορτώνονται τα παλιά Evolution 900, που είναι RN720 αν θυμάμαι καλά...
-
Georgemit wrote:
Yem wrote:
Ναι Φάνη , έχασε 10 άλογα και του έβαλαν εξάρι σασμάν , μόνο το lpg έμεινε με 100 και του έβαλαν εξάρι αλλά πήρε πάνω 830ε!
Αν έχει εξάρι πλέον χαλάλι τα 830.
Για να το λέτε όλοι σας έτσι πρέπει να είναι , εγώ μια ζωή μόνο 5άρι είχα οδηγήσει και το captur μου 5άρι έχει , φαντάζομαι αλλάζουν όλες οι σχέσεις και όχι απλά κονταίνει η 5 και βάζουν και μία ακόμα για ταξίδι?
Δεν είναι όλα τα 6άρια καλά ώστε να θεωρείται πάντα θετικό σε ένα αυτοκίνητο. Και πολλές φορές τα 5αρια είναι καλύτερα από τα 6άρια στα ίδια αυτοκίνητα.
Το ιδανικό είναι να οδηγήσει κάποιος το 6άρι πριν το αγοράσει και κυρίως να κουμπώσει όλες τις ταχύτητες.
Γιατί π.χ. τι να τις κάνεις τις 6 ταχύτητες αν το κιβώτιο έχει ασάφεια στα ανεβάσματα/κατεβάσματα και παίζεις στην τύχη την ταχύτητα που βάζεις; Και όμως συμβαίνει σε ολοκαίνουρια αυτοκίνητα.
-
Σκεπτόμενος ότι έχω 15-20 λίτρα βενζίνα στο ρεζερβουάρ από την μέρα που το πήρα (5 /11) μήπως θα έπρεπε να την κάψω? Μιας και κινούμε αποκλειστικά με το αέριο νόμιζα ότι έστω και 1λτρ βενζίνα /100χλμ θα τα κατανάλωνε αλλά μπα έχω κάνει τώρα 1600 και δεν έχει πέσει λαμπάκι! Κάθε πότε πρέπει να καταναλώνουμε την βενζίνα? Πρέπει να έχουμε γεμάτο το ντεπόζιτο βενζίνας , μισό ή σχεδόν άδειο? Κάποιος μαστρο Μήτσος μου είχε πει να μην αφήνω το ντεπόζιτο να 'πλατσουρίζει' γιατί χαλάει η βενζίνα !
-
Η θεωρεία λέει πως πρέπει να έχεις το ένα τέταρτο του ρεζερβουάρ με βενζίνη έτσι ώστε να ψύχεται η βενζιναντλία και να ανανεώνεις πρίν ανάψει λαμπάκι.
Στην πράξη θα σου πω με κοντά στα δέκα χρόνια υγραεροκίνητος και πάνω απο 100000 χλμ οτι βάζω 10 ευρώ μόλις ανάψει λαμπάκι,κινούμαι αποκλειστικά με υγραέριο και συμπληρώνω 10 ευρώ μόλις ανάψει πάλι.Αυτό γίνεται περίπου μια φορά το μήνα το χειμώνα και περίπου στους δυο και κάτι μήνες το καλοκαίρι.
Μέχρι στιγμής,δόξασι ο Θεός,δεν είχα κάποιο πρόβλημα με την αντλία,ίσως είναι και θέμα τύχης,φίλος με τα ίδια χλμ και περίπου ίδια διασικάσία έχει αλλάξει δυο.
-
Και εγώ αυτό είχα στο μυαλό μου να καίω και 1-1,5 λίτρο βενζίνας/100χλμ παράλληλα με το υγραέριο αλλά δεν βλέπω να καίει βενζίνα ! υπολόγιζα σε αυτά τα χιλιόμετρα να έχω κάψει αυτά τα 15 λίτρα ... Εσύ αν κατάλαβα καλά τα καις μαζί με το αέριο (παράλληλη καύση)?
-
Είχα βάλει 20€ όταν πήρα το Clio LPG, και όταν είδα ότι δεν καίει σχεδόν καθόλου βενζίνη (2 μήνες μετά είχε κατέβει 1 λαμπάκι), άρχισα να την καίω μόνος μου όποτε θυμόμουνα. Στόχος να καίω ένα 20ρικο κάθε 3 μήνες περίπου, για να ανανεώνεται...
Όταν ζεστάνει βέβαια ο καιρός, θα έχουμε θέμα, τον Οκτώβριο που έκανε ζέστη ακόμα, στα 5 δευτερόλεπτα έμπαινε κατευθείαν στο υγραέριο, δεν προλάβαινε να κάψει ούτε 5ml. Αναγκαστικά διαδρομές με βενζίνη κάθε τόσο.
-
Γιατί να καίει βενζίνη; Δεν συμφέρει καλύτερα να καίει το φθηνότερο καύσιμο;
Τι αντλία χαλάει και γιατί;
-
Στα aftermarket LPG, η αντλία βενζίνης συνεχίζει να δουλεύει στον βρόντο, συνεχώς επιστρέφει όλη την βενζίνη ξανά στο τεπόζιτο από την υπερπίεση. Δεν της κάνει καλό (δεν έχει σχεδιαστεί για τέτοια δουλειά, συνήθως το στόμιο της επιστροφής είναι μικρότερο από το πρωτεύων που στέλνει την βενζίνη προς το μοτέρ), την ζορίζει και την καίει.
Στα μαμά, νομίζω σταματάει η αντλία βενζίνης όταν γυρνάει στο αέριο και ξαναπαίρνει μπρος δευτερόλεπτα πριν ξαναγυρίσει στην βενζίνη, οπότε η αντλία δεν ταλαιπωριέται.
Παρόλα αυτά, βενζίνη που κάθεται πάνω από 2-3 μήνες, υποβαθμίζεται σε χαρακτηριστικά σιγά-σιγά, δημιουργεί υπεροξείδια που φθείρουν τα πάντα, κολλώδεις ενώσεις που μπουκώνουν φίλτρα-μπεκάκια, και θέλει να την καις κάθε τόσο. Τα aftermarket, συνήθως λόγω βλακωδών ρυθμίσεων, αργούν να γυρίσουν το πρωί σε υγραέριο και καιν αρκετή βενζίνη ώστε 10-15€ να τα τρώνε σε κάνα μήνα και η βενζίνη ανακυκλώνεται. Στα μαμά, πρέπει να γυρίζουν ούτε σε 30 βαθμούς του ψυκτικού, οπότε δεν καιν καθόλου βενζίνη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύεις να την έχεις στο τεπόζιτο για μήνες. Για αυτό λέμε ότι θέλει μικρή ποσότητα, ή να χρησιμοποιείς λίγη κάθε τόσο, να τελειώνει πριν μπαγιατέψει...
-
Ζηλευωωωω
Θελω lpg renault
-
Πάντως όπως τα περιγράφετε, για τη ψύξη είναι καλύτερα να είναι γεμάτο το ντεπόζιτο, για τους αφτερ-μαρκετ.
-
Και εγώ αυτό είχα στο μυαλό μου να καίω και 1-1,5 λίτρο βενζίνας/100χλμ παράλληλα με το υγραέριο αλλά δεν βλέπω να καίει βενζίνα ! υπολόγιζα σε αυτά τα χιλιόμετρα να έχω κάψει αυτά τα 15 λίτρα ... Εσύ αν κατάλαβα καλά τα καις μαζί με το αέριο (παράλληλη καύση)?
Οχι δεν κάνει παράλληλη καύση,απο τη στιγμή που γυριρίσει υγραέριο δεν καίει καθόλου βενζίνη.
Τη βενζίνη την καίει μέχρι να πιάσει το φυκτικό υγρό 30 βαθμούς και να γυρήσει υγραέριο.Το καλοκαίρι αυτό γίνεται σχεδόν μόλις βάλεις μπροστά τον κινητήρα,ενώ το χειμώνα θέλει περισσότερο χρόνο.
-
Ζηλευωωωω
Θελω lpg renault
Να πάμε να κάνουμε test drive το sandero stepway όταν έρθει!
@asteris τότε 10ευρα και τπτ άλλο και κάθε τρίμηνο μια βόλτα με βενζίνα να καεί!
-
Όσοι έχετε κάνει το update στο lpg έχετε τσεκάρει το trip computer? Η κατανάλωση που γράφει είναι σωστή? Σε εμένα κυμαίνεται από 10-11 στο trip αλλά στο spritmonitor ή στο Drivvo μου βγάζει κατανάλωση 7.7λ/100χλμ (για το τελευταίο γέμισμα ) και 8.8λ/100χλμ για το συνολικό !
Γενικά νομίζω ότι πρέπει να έχει ακόμα πολλά 'κενά' κάπου πρέπει να σκαλώνει. Πχ με σταθερή πορεία 110χλμ και από 7λ/100χλμ η κατανάλωση πάει 16λ/100χλμ και μετά κατεβαίνει πάλι. Μάλλον θα έρθει και άλλο update σύντομα.
Να σημειωθεί ότι 450χλμ πριν είχα κάνει μηδενισμό στο trip...
-
Έχεις δίκιο δεν είναι ακριβές η κατανάλωση δείχνει αρκετά παραπάνω από ότι είναι στην πραγματικότητα και υπάρχει και ένα bug το οποίο Όταν το αυτοκίνητο Το αφήσουμε τρεις-τέσσερις μέρες σε ακινησία αυτό μπαίνει αυτόματα σε κατάσταση Safe για την μπαταρία και μετά μηδενίζουν όλα τα trip και βενζίνας και υγραερίου και το καντράν έρχεται στην αρχική του κατάσταση. Για άλλη μία φορά τα μυαλά της Renault μεγαλούργησαν....
Θα περιμένουμε το update για να διορθώσουμε το update χάχα.
-
Μπα? Αυτό με την ακινησία δεν το είχα προσέξει, δεν το έχω αφήσει ακινητοποιημένο για πάνω από 12 ώρες.δλδ χάνεις όλες τις ρυθμίσεις στην κεντρική οθόνη και στα όργανα (τρόπος εμφάνισης κτλ)?
-
Μπα? Αυτό με την ακινησία δεν το είχα προσέξει, δεν το έχω αφήσει ακινητοποιημένο για πάνω από 12 ώρες.δλδ χάνεις όλες τις ρυθμίσεις στην κεντρική οθόνη και στα όργανα (τρόπος εμφάνισης κτλ)?
Ναι μηδενίζουν όλα.
-
Έχεις δίκιο δεν είναι ακριβές η κατανάλωση δείχνει αρκετά παραπάνω από ότι είναι στην πραγματικότητα και υπάρχει και ένα bug το οποίο Όταν το αυτοκίνητο Το αφήσουμε τρεις-τέσσερις μέρες σε ακινησία αυτό μπαίνει αυτόματα σε κατάσταση Safe για την μπαταρία και μετά μηδενίζουν όλα τα trip και βενζίνας και υγραερίου και το καντράν έρχεται στην αρχική του κατάσταση. Για άλλη μία φορά τα μυαλά της Renault μεγαλούργησαν....
Θα περιμένουμε το update για να διορθώσουμε το update χάχα.
Λογικά έχουν ξεχάσει κάνα transport mode ON, στο Clio μου το έχω αφήσει τόσο και δεν έκανε κάτι τέτοιο. Επίσης το lpg δείχνει μιά χαρά, 6.9-7lt/100χλμ, λίγο παραπάνω από το 6.5 που είχα καταφέρει όταν πήγαινα παντού με τα όρια, στα πρώτα 1500χλμ για το στρώσιμο...
-
Πλέον είναι διαθέσιμο με κινητήρα 1.3 TCe 140 hp & κιβώτιο EDC.
Προστέθηκαν νέες εκδόσεις στο plug in hybrid: Expression Plus & Initiale Paris.
Προστέθηκε έκδοση Expression Plus στις εκδόσεις 1.0 TCe 90 hp και 1.0 ΤCe 100 hp GPL.
Έτσι οι διαθέσιμες εκδόσεις έχουν ως εξής:
**1.0 TCE 90 HP EXPRESSION** **19130** **1.0 TCE 90 HP EXPRESSION PLUS** **19980** **1.0 TCE 90 HP DYNAMIC** **21280** **1.3 TCE 140 HP EXPRESSION PLUS EDC** **26380** **1.3 TCE 140 HP DYNAMIC EDC** **27880** **1.0 TCE 100 HP EXPRESSION GPL** **1****9830** **1.0 TCE 100 HP EXPRESSION PLUS GPL** **20680** **1.0 TCE 100 HP DYNAMIC GPL** **21****980** **PLUG-IN HYBRID E-TECH 160 HP EXPRESSION PLUS** **34980** **PLUG-IN HYBRID E-TECH 160 HP DYNAMIC** **36480** **PLUG-IN HYBRID E-TECH 160 HP INITIALE PARIS** **38880**
-
Οι Diesel κινήτηρες?
Ευτυχώς έκοψαν την Authentic , η Expression plus είναι αυτή που θα παίξει πλέον , δεν έχει πολλά της dynamic αλλά πήγε αισθητά ποιο πάνω απο την απλή Expression με μόλις 800ε
Renault Captur II