-
Καλοτάξιδο!
Το 1ο νέο captur του φόρουμ, οπότε θα μας δίνεις feedback με τη χρήση.
@Admins: αν το δει κάποιος ας μεταφερθεί στη σωστή κατηγορία: Κατασκευαστές και μοντέλα
-
Είμαι ανάμεσα στο καινούργιο Captur πετρέλαιο 95hp έκδοση dynamic καί στο crossland βενζίνη 1.2 130hp στην xclusive, που βγαίνει 2 χιλιάρικα φτηνότερο.
Γνώμες/απόψεις;
Ευχαριστώ
-
Capture.
To είδα, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο ούτε σε συναρμολόγηση ούτε σε χώρους.
Αλλά είναι diesel με ουρία και πανέμορφο απ έξω.
-
Δοκιμή του Captur TCe 155 EDC από το Drive:
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-renault-captur-13-tce-155-edc-video
-
Καλές επιδόσεις, λογική κατανάλωση (έστω και για μέση κατανάλωση), υπερβολικά ακριβό όμως όταν το αντίστοιχο Puma (ΟΚ χωρίς αυτόματο αλλά με ήπια υβριδικό) είναι €7.000 κάτω.
-
Το συγκεκριμένο αποτελεί προφανώς ειδική έκδοση και ορίζει πρακτικά την κορυφή της γκάμας του Capture. Προσφέρεται μόνο στην κορυφαία έκδοση Initiale Paris η οποία πέρα από τα κλασσικά έχει δερμάτινα και θερμαινόμενα καθίσματα, 18άρες ζάντες αλουμινίου, φώτα Full LED Pure Vision, Infotainment με πλοήγηση και ηχεία της BOSE, Blind Spot Warning, σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος, κλπ.
Οπότε η διαφορά με το Puma δεν αφορά προφανώς μόνο την ύπαρξη αυτόματου κιβωτίου.
Τώρα, το αν θα υπάρξει κανείς που θα δώσει 33 χιλιάρικα για ένα Capture, αυτό είναι άλλο θέμα!
-
Οπότε η διαφορά με το Puma δεν αφορά προφανώς μόνο την ύπαρξη αυτόματου κιβωτίου.
Εκτός του δέρματος και του ηχοσυστήματος, το Puma περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω και συνεχίζει να είναι €7-8.000 φτηνότερο. Αν δε προσθέσεις όλα τα έξτρα στο Puma (δέρμα, ηλιοροφή, ηχοσύστημα Β&O, ηλεκτρικό άνοιγμα χώρου αποσκευών), πάλι θα είναι φτηνότερο κατά €4.000 περίπου.
-
Το εντυπωσιακό είναι πόσο διαφορετικό είναι το Initiale Paris από τις υπόλοιπες εκδόσεις.
Δεν το βλέπεις συχνά σε αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων και δεν μπορείς να κρίνεις το αυτοκίνητο από αυτή την έκδοση, που δυστυχώς είναι το πλήθος των ξένων review.
Τώρα με το Puma δεν υπάρχει άμεση σύγκριση. Το ενα είναι στο κάτω μέρος της κατηγορίας από χώρους το άλλο στην πάνω.
Το ένα έχει χιλιαρη τρικυλινδρο, το άλλο 1.33 τετρακυλινδρο, κ πετρέλαια..να δούμε κ άλλες εκδόσεις του Puma κ θα έχουμε ποιό εμπεριστατωμένη άποψη.
Ο 1.33 είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για το groupe Renault. Αν διάλεγα βενζίνη θα τον έβαζα ψηλά στα ατού ενός B suv. Χωρίς να ξέρουμε αν θα βγει καλός, τα specs του είναι εντυπωσιακά, κ χρυσή τομή ανάμεσα στους παλιούς μεγάλους 1.8-2.0 κ τους καινούργιους downsizing του χιλιαρικου.
-
Το ένα έχει χιλιαρη τρικυλινδρο, το άλλο 1.33 τετρακυλινδρο, κ πετρέλαια..να δούμε κ άλλες εκδόσεις του Puma κ θα έχουμε ποιό εμπεριστατωμένη άποψη.
Στην σημερινή εποχή λίγο μετράνε τα κυβικά, την ιπποδύναμη κοιτάμε. Και συνέκρινα το 150αρι Captur με τον 155αρι Puma (που έχει και το πλεονέκτημα της χαμηλότερης κατανάλωσης το mHEV). Σε άλλους κινητήρες δεν αναφέρθηκα γιατι δεν ξέρουμε λεπτομέρειες, συνέκρινα τις 2 κορυφαίες εκδόσεις σε ιπποδύναμη και εξοπλισμό 2 B SUV. Αναμένεται και το ST Line Vignale Puma με προφανώς παραπλήσια τιμή του Intiale Paris.
Σε χώρους πάντως δεν είδα τόσο μεγάλη διαφορά στα 2 αυτοκίνητα, μικρή διαφορά είχα στον χώρο για τα πόδια όταν κάθισα πίσω από την θέση οδήγησης ρυθμισμένη για εμένα. Δηλαδή προσωπικά, οι χώροι δεν θα ήταν λόγος επιλογής ενός εκ των 2. Εαν θέλω χώρους στην κατηγορία πάω σε Aircross ή 2008.
-
Dublin wrote:
Στην σημερινή εποχή λίγο μετράνε τα κυβικά, την ιπποδύναμη κοιτάμε. Και συνέκρινα το 150αρι Captur με τον 155αρι Puma (που έχει και το πλεονέκτημα της χαμηλότερης κατανάλωσης το mHEV). Σε άλλους κινητήρες δεν αναφέρθηκα γιατι δεν ξέρουμε λεπτομέρειες, συνέκρινα τις 2 κορυφαίες εκδόσεις σε ιπποδύναμη και εξοπλισμό 2 B SUV. Αναμένεται και το ST Line Vignale Puma με προφανώς παραπλήσια τιμή του Intiale Paris.
Σε χώρους πάντως δεν είδα τόσο μεγάλη διαφορά στα 2 αυτοκίνητα, μικρή διαφορά είχα στον χώρο για τα πόδια όταν κάθισα πίσω από την θέση οδήγησης ρυθμισμένη για εμένα. Δηλαδή προσωπικά, οι χώροι δεν θα ήταν λόγος επιλογής ενός εκ των 2. Εαν θέλω χώρους στην κατηγορία πάω σε Aircross ή 2008.
δεν το έχω δει από κοντά το Capture, οι χώροι πίσω του Puma μου φάνηκαν πολύ μικροί σε σχέση με τις ανάγκες μου, και επειδή το Capture 'διαφημίζεται' για πολύ άνετο - που μάλλον καταρρίπτεται σιγά σιγά αυτό, υπέθεσα ότι θα ήταν μεγάλη η διαφορά.
Καταλαβαίνω τι λες για τους ίππους, αλλά αν έχω 2 ίδια ολόιδια αυτοκίνητα, θα επιλέξω αυτό με τα περισσότερα κυβικά και κυλίνδρους, 10 στις 10 φορές.
Ίσως είναι απλά κόλλημα μου, ίσως δεν είναι τυχαίο που το PSA έβγαλε 1.2 τελικά - και όχι χιλιάρη, τα κανονικά υβριδικά πάνε σε μεγάλες σχετικά λύσεις - εξαίρεση ο νεός Yaris που θα είναι 3κύλινδρος, αλλά και 1.500 κυβικά, το groupe Renault/Νissan/Mercedes μετά από αρκετά χρόνια έβγαλε τελικά τον 1.3 4κύλινδρο, και σε μεγαλύτερα αυτοκίνητα, από C Και πάνω, προωθούνται λύσεις 1.5/1.6 κινητήρων ή ακόμη και 2λιτρων και βάλε (2.0 diesel/1.6 το PSA, Ford μέχρι και αρκετά παραπάνω, Ιάπωνες δεν 'κολλάνε' με τα 1.8 και 2.0 και βάλε κυβικά, VW με τον 1.5 το λιγότερο και 1.6D, και άλλα).
Απλά κόλλημά μου, αλλά νομίζω - αν αποδειχθεί, επαναλλαμβάνω, ανθεκτικός και όχι ζημιάρης - αυτός ο 1.33 μπορεί να μείνει σαν ο τελευταίος σπουδαίος θερμικός βενζίνης πριν την πλήρη ηλεκτροποίηση.
-
το groupe Renault/Νissan έχει και έναν χιλιάρι τρικύλινδρο turbo.
-
το groupe Renault/Νissan έχει και έναν χιλιάρι τρικύλινδρο turbo.
ναι, όπου έχω διαβάσει εξωτερικό παίρνει μικτές κριτικές (μικτές εννοώ κομψά ότι δεν παίρνει πολύ καλές).
Ένα από τα μεγάλα μείον του Juke.
Το μοντέλο έχει χαντακωθεί μέχρι στιγμής από την επιλογή μόνο αυτού του κινητήρα ενώ κατά τα άλλα έχει γίνει τεράστια βελτίωση από την Nissan.
-
Έκανα αρκετουτσικα χιλιόμετρα με το νέο juke.
Το αυτοκινητο είναι παρά πολύ καλό στην αίσθηση σταθερότητας άλλα και στις στροφές.
Το κιβώτιο ήταν αυτό το σπαστικό των γάλλων με το σκαλωμα σαν της PSA.
Ο χιλιαρης με το που ξεκινάς σου δίνει την αίσθηση σαν να έχει πρόβλημα στην τροφοδοσία. Δηλαδή σαν να μην πηγαίνει καύσιμο στον κίνητρα, μιλάω για τόσο έντονη αδράνεια, μετά και κοντά στις 2000 μπαίνει το τούρμπο και όλα είναι καλά.
Στην πόλη ειναι καπως σπαστική αυτή η έλλειψη δύναμης στα χαμηλά. Σαν την γραμμικοτητα των ατμοσφαιρικών απο το ρελαντι και δη του mild hybrid swift δεν έχει. Μπροστά στα σύγχρονα μικρά τουρμπακια το ατμοσφαιρικό μοιάζει με ηλεκτρικό.
Η ανάρτηση πολύ καλή αν και στα έντονα ακούγεται ένας γδουππς στον πίσω άξονα αλλά είναι πολύ μουντός, δηλαδή εχει καλή ηχομόνωση.
Το τιμόνι αρκετά καλό, κανένα παράπονο.
Στο ταξίδακι που του εκανα με 110 -120 χλμ/ώρα έκαψε 7,5 λίτρα/100 χλμ. Το μοτέρ όχι μονο άστρωτο άλλα δεν είχε ούτε 1000 χλμ.
Αν θα το αγόραζα ναι, και με ευκολία. Τα κανει ολα πάνω από τον μέσο όρο εκτός αυτής της αδράνειας στα χαμηλά.
Ξέρει κανείς αν θα το βγάλει η nissan με υγραέριο όπως τα Renault και dacia;
-
Δοκιμή του 1.3 TCe από το GoCar:
https://www.gocar.gr/test-drives/video-tests/31375,Video_Dokimh_Renault_Captur_13_TCe_vide.html
-
Eπειδή ήμουν στο service της Ford στον Κηφισό σήμερα το πρωί για αλλαγή κλειδαριάς στο Fiestaκι,πέρασα από τη Renault να ξαναδώ το Captur.
Tην προηγούμενη φορά είχε ένα 1.3 expression manual μπλε μεταλλ. (ωραίο χρώμα), που μου φάνηκε όμως -όπως είχα γράψει και προ 15θημέρου- κάπως φτωχό στο εσωτερικό του (και ως εξοπλισμός και ως ποιότητα).
Είπα στον πωλητή ότι ενδιαφέρομαι για dynamic 1.3 manual ή auto και μου είπε ότι τρέχει προσφορά ως τέλος του μήνα με δωρεάν τη διχρωμία και/ή μεταλλ. χρώμα, αλλά για ότι ήδη υπάρχει (μου ανέφερε 5-6 συνδυασμούς). 22.700 με το κλειδί το χειροκίνητο και ~27.000 (!) το αυτόματο (ανεβαίνει αμέσως κλίμακα και γίνεται της κολάσεως!).
Μου έδωσε την κάρτα του και είπε πως -κατ'όπιν ραντεβού μες στη βδομάδα- έχει για td και ακριβώς την έκδοση που ενδιαφέρθηκα (1.3 dynamic manual). Μάλιστα,βγαίνοντας έξω το είδα παρκαρισμένο στο πεζοδρόμιο (λευκό περλέ -νομίζω- με μαύρη οροφή) και ρίχνοντας μια ματιά μέσα,επιβεβαιώθηκα πως όντως φαίνεται σ'αυτή την έκδοση πιο πλούσιο (πλαϊνά καθισμάτων με λευκή δερματίνη,κλιματισμός,περισσότερα χρώμια στο ταμπλώ,δερμ. τιμόνι,πίσω αεραγωγοί,ηλεκτρ.χειρόφρενο κ.τ.λ.)
-
Eπειδή ήμουν στο service της Ford στον Κηφισό σήμερα το πρωί για αλλαγή κλειδαριάς στο Fiestaκι,πέρασα από τη Renault να ξαναδώ το Captur.
Tην προηγούμενη φορά είχε ένα 1.3 expression manual μπλε μεταλλ. (ωραίο χρώμα), που μου φάνηκε όμως -όπως είχα γράψει και προ 15θημέρου- κάπως φτωχό στο εσωτερικό του (και ως εξοπλισμός και ως ποιότητα).
Είπα στον πωλητή ότι ενδιαφέρομαι για dynamic 1.3 manual ή auto και μου είπε ότι τρέχει προσφορά ως τέλος του μήνα με δωρεάν τη διχρωμία και/ή μεταλλ. χρώμα, αλλά για ότι ήδη υπάρχει (μου ανέφερε 5-6 συνδυασμούς). 22.700 με το κλειδί το χειροκίνητο και ~27.000 (!) το αυτόματο (ανεβαίνει αμέσως κλίμακα και γίνεται της κολάσεως!).
Μου έδωσε την κάρτα του και είπε πως -κατ'όπιν ραντεβού μες στη βδομάδα- έχει για td και ακριβώς την έκδοση που ενδιαφέρθηκα (1.3 dynamic manual). Μάλιστα,βγαίνοντας έξω το είδα παρκαρισμένο στο πεζοδρόμιο (λευκό περλέ -νομίζω- με μαύρη οροφή) και ρίχνοντας μια ματιά μέσα,επιβεβαιώθηκα πως όντως φαίνεται σ'αυτή την έκδοση πιο πλούσιο (πλαϊνά καθισμάτων με λευκή δερματίνη,κλιματισμός,περισσότερα χρώμια στο ταμπλώ,δερμ. τιμόνι,πίσω αεραγωγοί,ηλεκτρ.χειρόφρενο κ.τ.λ.)
ε, ναι, είναι γνωστό ότι οι πρώτες 2 εκδόσεις είναι να' χαμε να λέγαμε..μπορεί κάποιον που κοιτάει το μικρότερο κόστος, π.χ θέλει ένα σε τιμή Arona, αλλά ποιο καινούργιο μοντέλο με τα συστήματα ασφαλείας στάνταρ, να τα κοιτάξει και αυτά, και σίγουρα θα κάνει κάποιες πωλήσεις, αλλά το αυτοκίνητο αυτό ξεκινάει ουσιαστικά από την Dynamic, και μάλλον και τελειώνει εκεί, γιατί δεν νομίζω να πουλήσει πάνω από 3 αυτοκίνητα η Initiale Paris Ελλάδα!
Πόσα άλογα αυτός ο κινητήρας που λες; αν με ενδιέφερε βενζίνη, θα έπαιρνα πολύ σοβαρά υπόψιν μου τα μοντέλα με αυτόν.
Το Juke με αυτόν τον κινητήρα θα ήταν φοβερή επιλογή, και το αναφέρω για όποιον δεν έχει προσέξει τα απίστευτα άλματα μπροστά που έχει κάνει σε σχέση με το προηγούμενο.
-
Πόσα άλογα αυτός ο κινητήρας που λες; αν με ενδιέφερε βενζίνη, θα έπαιρνα πολύ σοβαρά υπόψιν μου τα μοντέλα με αυτόν.
Το Juke με αυτόν τον κινητήρα θα ήταν φοβερή επιλογή, και το αναφέρω για όποιον δεν έχει προσέξει τα απίστευτα άλματα μπροστά που έχει κάνει σε σχέση με το προηγούμενο.
130 άλογα έχει.
Ναι,το Juke έχει κάνει άλματα -ιδίως στο εσωτερικό του- ,αλλά ο σχετικά αδύναμος κινητήρας (αν και υπάρχουν B-suv με λιγότερα από τα 117hp του juke), είναι ένα μείον. Ποιος ξέρει αν στο μέλλον πάρει και τον 1.3 ή υπάρξει κάποια επίσημη εργοστασιακή αναβάθμιση (όπως στον παλιό 1.2 του QQ που από ~115hp στο πήγαινε 130-135 ο Θεοχαράκης με ένα επιπλέον κόστος.Το ξέρω γιατί το είχα διαβάσει και μετά από 1-2 χρόνια που το πήρε ο γαμπρός μου, είχε έρθει ενημέρωση από την αντιπροσωπεία αν ήθελε την αναβάθμιση).
-
Δεν είναι μόνο οι ίπποι στου Juke, έχει και άλλα θεματάκια εκείνος ο κινητήρας, όλο κάποια παρατήρηση διαβάζω/ακούω σε διάφορα reviews, κάνει θόρυβο, έχει lag, τρέμει ολόκληρος πολύ έντονα, κ.λ.π τέσπα, ας τα λύσουν στην Nissan, τα έχουν μπερδέψει και εκεί λίγο.
Καλή τιμή είναι στα 22 με αυτόν τον κινητήρα για το Captur και δώρο μεταλλικό. Καλό value for money πιστεύω.
Η πρώτη η έκδοση, η Autentic, μάλλον δεν θα έπρεπε να υπάρχει το 2020 σαν εισαγωγική έκδοση! Ας την άφηνε για κάνα Dacia.
-
Καλή τιμή είναι στα 22 με αυτόν τον κινητήρα για το Captur και δώρο μεταλλικό. Καλό value for money πιστεύω.
Nαι,πολύ καλή τιμή κι έχει και φώτα Full Led vision. To μόνο σχετικά μείον στο Captur είναι τα ταμπούρα στα πίσω φρένα.
-
Αφού φρενάρει μια χαρά, εγώ δεν το βρίσκω μείον. Όπως έχω ξαναγράψει, ούτε καν ασχολούμαι με τέτοια θέματα, εφόσον το αυτοκίνητο είναι ΟΚ σε δυναμικά χαρακτηριστικά και δεν υπολείπεται του ανταγωνισμού.
Renault Captur II