-
@Petran17 έχω Fiesta 1.4 Tdci 2012 (145.000 χλμ), της γυναίκας. Προχθές, στα 10.000 από το προηγούμενο σέρβις, της έκαψε 2L λάδι ύστερα από τυχαίο έλεγχο που ευτυχώς έκανα. Απο το συνεργείο που το πήγα για έλεγχο δεν προέκυψε από κάπου διαρροή, στεγνός ο κινητήρας και μου είπαν ότι δικαιολογεί να κάψει 1L ειδικά το diesel από σέρβις σε σέρβις. Προς το παρόν το έχω σε 'παρακολούθηση' για να το δούμε μετά αν χάνει από τουρμπίνες, ελατήρια κλπ
Επίσης σήμερα πήγα το δικό μου Octavia5 (2005, 112.000 χλμ) σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο να δω τι παίζει με κίτρινο λαμπάκι τιμονιού και μου βρήκε άλλο πρόβλημα (σασμάν συμπλέκτη, περιμένω αύριο κοστολογιο), πρόβλημα το οποίο έχω ξαναπάθει πριν 4 χρόνια και είχα κάνει επισκευή του σασμάν τότε.
Όπως κατανοείς δεν έχω καμία διάθεση να ανοίξω διάλογο για το πόσο καλός κατασκευαστής είναι η Ford και οι λοιποί Γερμανοί κατασκευαστές ή όχι. Προσωπικά είμαι καμμενος με πολλά προβλήματα από την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Αν θες ξεκινά τον αντίστοιχο διάλογο με τον φίλο ανωτέρω που παραθέτει τα πιο πρόσφατα θέματα της Ford. Επίσης στο νήμα του Focus θα βρεις αρκετές απογοητευτικές για το κύρος της Ford ιστορίες από παθόντες.
Το Fiesta σε λίγους μήνες θα το ξεφορτωθώ οριστικά (πήραμε καινούργιο 308 και θα το αφήσω στον πεθερό μου). Το Octavia θα το φτιάξω για να το ξεφορτωθώ μέσα στους επόμενους 12 μήνες ευελπιστώ. Διαβάζοντας εδώ διαφορά σχεδόν πείστηκα ότι όλα τα αυτοκίνητα έχουν παρόμοια (αν)αξιόπιστα. Οι προσωπικές μου εμπειρίες αλλά και του άμεσου περιβάλλοντος μου όμως με ωθούν μακριά από την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία οριστικά και αμετάκλητα.
Σέβομαι τα skills των Ford στον δρόμο. Έχετε τιμόνι και στρίβετε καλά. Το καταλάβαμε. Για εμένα δεν επαρκούν αυτά. Θέλω καλύτερο all-around. Και σίγουρα όχι της λογικής να κερδίζουν μόνιμα από ανταλλακτικά after sales. Φτάνει πια με τους Γερμανούς. Να δούμε και κάτι άλλο. Ίσως από Γαλλία (πρώτες εντυπώσεις εξαιρετικές από Peugeot) ή KIA/HYUNDAI όμιλο και ας χάσω image, με συγχωρείς χέστηκα για το τι θα πει ο γείτονας αν μου τρώει τα σωθικά το κάθε κ@λάμαξο...
Φιλικά Χρήστος...
-
@Petran17 έχω Fiesta 1.4 Tdci 2012 (145.000 χλμ), της γυναίκας. Προχθές, στα 10.000 από το προηγούμενο σέρβις, της έκαψε 2L λάδι ύστερα από τυχαίο έλεγχο που ευτυχώς έκανα. Απο το συνεργείο που το πήγα για έλεγχο δεν προέκυψε από κάπου διαρροή, στεγνός ο κινητήρας και μου είπαν ότι δικαιολογεί να κάψει 1L ειδικά το diesel από σέρβις σε σέρβις. Προς το παρόν το έχω σε 'παρακολούθηση' για να το δούμε μετά αν χάνει από τουρμπίνες, ελατήρια κλπ
Επίσης σήμερα πήγα το δικό μου Octavia5 (2005, 112.000 χλμ) σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο να δω τι παίζει με κίτρινο λαμπάκι τιμονιού και μου βρήκε άλλο πρόβλημα (σασμάν συμπλέκτη, περιμένω αύριο κοστολογιο), πρόβλημα το οποίο έχω ξαναπάθει πριν 4 χρόνια και είχα κάνει επισκευή του σασμάν τότε.
Όπως κατανοείς δεν έχω καμία διάθεση να ανοίξω διάλογο για το πόσο καλός κατασκευαστής είναι η Ford και οι λοιποί Γερμανοί κατασκευαστές ή όχι. Προσωπικά είμαι καμμενος με πολλά προβλήματα από την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Αν θες ξεκινά τον αντίστοιχο διάλογο με τον φίλο ανωτέρω που παραθέτει τα πιο πρόσφατα θέματα της Ford. Επίσης στο νήμα του Focus θα βρεις αρκετές απογοητευτικές για το κύρος της Ford ιστορίες από παθόντες.
Το Fiesta σε λίγους μήνες θα το ξεφορτωθώ οριστικά (πήραμε καινούργιο 308 και θα το αφήσω στον πεθερό μου). Το Octavia θα το φτιάξω για να το ξεφορτωθώ μέσα στους επόμενους 12 μήνες ευελπιστώ. Διαβάζοντας εδώ διαφορά σχεδόν πείστηκα ότι όλα τα αυτοκίνητα έχουν παρόμοια (αν)αξιόπιστα. Οι προσωπικές μου εμπειρίες αλλά και του άμεσου περιβάλλοντος μου όμως με ωθούν μακριά από την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία οριστικά και αμετάκλητα.
Σέβομαι τα skills των Ford στον δρόμο. Έχετε τιμόνι και στρίβετε καλά. Το καταλάβαμε. Για εμένα δεν επαρκούν αυτά. Θέλω καλύτερο all-around. Και σίγουρα όχι της λογικής να κερδίζουν μόνιμα από ανταλλακτικά after sales. Φτάνει πια με τους Γερμανούς. Να δούμε και κάτι άλλο. Ίσως από Γαλλία (πρώτες εντυπώσεις εξαιρετικές από Peugeot) ή KIA/HYUNDAI όμιλο και ας χάσω image, με συγχωρείς χέστηκα για το τι θα πει ο γείτονας αν μου τρώει τα σωθικά το κάθε κ@λάμαξο...
Φιλικά Χρήστος...
Χρήστο να σε ενημερώσω οτι η μηχανή των Fiesta όπως και όλων των Ford είναι Peugeot και απο προσωπική εμπειρία απο Kuga 2λιτρο Mk1 και φυσικά με μηχανή Peugeot κανένα πρόβλημα μετα απο 110000 χλμ.
Για την απώλεια του λαδιού μπορεί να φταίει κάποια μηχανική ζημιά ή το ίδιο το λάδι αλλά σίγουρα οχι η Ford, καλύτερα να περιμένεις λίγο να δεις που οφείλεται το πρόβλημα με το λάδι.
Και βέβαια αυτο που σου είπαν οτι δικαιολογείται να κάψει 1 λίτρο λάδι ειδικά το ντίζελ δεν ισχύει, φίλος με το ίδιο Kuga 2λιτρο μετα απο 170000 χλμ δεν καίει καθόλου λάδι θα σου πρότεινα να προσέξεις στο συνεργείο που πηγαίνεις.
-
@islander έχεις δίκιο για το συνεργείο. Ήδη άλλαξα και πήγα σε άλλον για το Skoda (σασμάν, συμπλέκτη), εξειδικευμένο VAG. Όταν έρθει η ώρα και το Fiesta πάω αλλού, πιθανότατα σε καλό συνεργείο που μου συστησαν εδώ μέσα.
-
@islander έχεις δίκιο για το συνεργείο. Ήδη άλλαξα και πήγα σε άλλον για το Skoda (σασμάν, συμπλέκτη), εξειδικευμένο VAG. Όταν έρθει η ώρα και το Fiesta πάω αλλού, πιθανότατα σε καλό συνεργείο που μου συστησαν εδώ μέσα.
Δυστυχώς μας τριγυρίζουν πολλοί άσχετοι και τυχαίοι, εύχομαι να μην είναι τίποτα σοβαρό.
-
Παρεισαγωγή μάλλον...άλλα παίρνουμε μια ιδέα που θα παίξουν οι τιμές....
https://www.car.gr/26390977-renault-captur-new-captur-authentic-dci-95-hp
-
Αν ισχυουν οι τιμες αυτες...εχουμε την υψηλοτερη αρχικη τιμη στο συμπαν...δεν παιζει ραδιο αρβυλα...
-
Αν ισχυουν οι τιμες αυτες...εχουμε την υψηλοτερη αρχικη τιμη στο συμπαν...δεν παιζει ραδιο αρβυλα...
Ας υπολογίζουμε -1000 με -2000 από αυτές τις τιμές (σαν πρώτη αίσθηση). Αυτή την εβδομάδα δεν αναμένεται η πρώτη παραλαβή από τις αντιπροσωπείες-ανακοίνωση τιμών;
-
Μια χαρα μου φαινονται οι τιμες. Δεν νομιζω να εχουν μεγαλη διαφορά.
Επιτρέπεται αυτο το πραγμα; αν μπορει να το κανει εταιρια δεν μπορουμε κ εμεις σαν ιδιωτες να παμε Ιταλια και να φερουμε ενα αυτοκινητο;!
-
Αυτός εισάγει καινούρια Renault και dacia. Δεν είναι επίσημος αντιπρόσωπος, οποτε έχει αλλες τιμες
-
Ναι παιδια αυτες ειναι τιμες αυτοκινητων αγορασμενων απο εξωτερικο...βαλε και τον αερα το εμπορα...δεν μπορει η πρωτη ξεβρακωτη εκδοση να ξεκιναει στα 21κ...ουτε καν...ουτε μια περιπτωση να ειμαστε πιο ακριβοι πχ απο τους ιταλους που ξεκινανε στα 17700... Τσαμπα αναστατωση... Το αμαξι σαν αρχικη δεν θα παιξει πανω απο 16,5-17Κ... Και οι τιμες του κυριου δεν ειναι καν ιταλικες, το τσεκαρα... Ειναι πολυ φουσκωμενες... 21Κ για το authentic με ραδιο ροδελα..
-
dgrgtc wrote:
Επιτρέπεται αυτο το πραγμα; αν μπορει να το κανει εταιρια δεν μπορουμε κ εμεις σαν ιδιωτες να παμε Ιταλια και να φερουμε ενα αυτοκινητο;!
Ναι εννοείται και μπορούμε πληρώνοντας τα ανάλογα τελη ταξινόμησης.Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και να συμφέρει οταν έχουμε φουσκωμένες τιμες εδω
-
Φυσικά και επιτρέπεται, δεν υπάρχει πλέον αποκλειστικός εισαγωγέας, το εμπόριο είναι ελεύθερο.
Και εννοείται ότι μπορείς να το κάνεις και ως ιδιώτης, είστε σε καινούργιο (σπάνια συμφέρει) είτε σε μεταχειρισμένο (μπορεί να κερδίσεις αρκετές χιλιάδες Ευρώ). Τα περισσότερα μεταχειρισμένα εμπόρων είναι εισαγωγής που έχουν αγοραστεί σε τιμή χώμα και με πάρα πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα (γυρισμένα φυσικά).
-
dgrgtc wrote:
28 χιλ για αυτοματο Καπτουρ? Εισαι με τα καλα σου? Οι τιμες αυτες ειναι στην στρατοσφαιρα.
-
Dublin wrote:
dgrgtc wrote:
ΛΕπιτρέπεται αυτο το πραγμα; αν μπορει να το κανει εταιρια δεν μπορουμε κ εμεις σαν ιδιωτες να παμε Ιταλια και να φερουμε ενα αυτοκινητο;!
28 χιλ για αυτοματο Καπτουρ? Εισαι με τα καλα σου? Οι τιμες αυτες ειναι στην στρατοσφαιρα.
Κορυφαια εκδοση πετρελαιου-αυτοματο με μεταλλικο-διχρωμια και επιπλεον εξτρα, με 27.700 κ 28.000;
Ξερω εγω..ποσο να κανει δηλαδη; κ το Kamiq τοσα φθάνει ας πούμε, κ το Puma λογικα τοσα (diesel - auto, που δεν εχει ερθει ακομη).
Τεσπα, θα δούμε.
Ισως η πρωτες εκδοσεις ειναι λιγο ακριβες, οι τελευταιες μου φαίνονται πολυ καλά.
-
3 Ιουλίου 2019 παρουσιάστηκε το νέο captur. Ας ελπίσουμε την ερχόμενη Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 (8 μηνες μετα) να ανακοινωθούν τιμές, ημερομηνίες άφιξης εκθεσιακων, test drive, οχημάτων και πρώτων παραλαβών!
Προσωπικά αν έχει 20 τιμη καταλογου το χειροκίνητο 1.3 intens, θα το σκεφτώ σοβαρά να το ανταλλαξω με το duster μου
-
Υποτίθεται τέλος Φεβρουαρίου θα ήταν στις εκθέσεις και θα είχαν ανακοινωθεί οι τιμές. Υποτίθεται....
Η ελληνική αντιπροσωπεία έχει χάσει τη μπάλα
-
3 Ιουλίου 2019 παρουσιάστηκε το νέο captur. Ας ελπίσουμε την ερχόμενη Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 (8 μηνες μετα) να ανακοινωθούν τιμές, ημερομηνίες άφιξης εκθεσιακων, test drive, οχημάτων και πρώτων παραλαβών!
Προσωπικά αν έχει 20 τιμη καταλογου το χειροκίνητο 1.3 intens, θα το σκεφτώ σοβαρά να το ανταλλαξω με το duster μου
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά χειροκίνητο 1,3 δεν θα υπάρχει και αυτός είναι ο κυρίως λόγος που εγώ δεν έχω ασχοληθεί με το συγκεκριμένο μοντέλο. Χιλιάρι είναι ανεπαρκές και 1,3 αυτόματο πάνω από το budget μου.
-
1.3 155 βγαίνει μόνο αυτόματο.
1.3 130 βγαινει κανονικα και χειροκίνητο και αυτόματο.
-
Είσαι σίγουρος? γιατί το Clio με τον 1,3 έχει μόνο αυτόματο ενώ κοιτάζοντας τον τιμοκατάλογο του captur στην Ιταλία ο 1,3 επίσης βγαίνει μόνο με αυτόματο.
-
Αυτές τις πληροφορίες έδωσε η επίσημη renault, και στη Γερμανία εμφανίζεται και πωλείται κανονικά.
Renault Captur II