-
Mου κάνει τεράστια εντύπωση που σχεδόν κανένας δεν μιλάει για το πετρέλαιο.Εγώ μόνο σε τέτοιο θα το αγόραζα. 7-8 λίτρα κατανάλωση σε βενζίνα είναι πολλά τη σήμερον. Και στην πόλη θα είναι ακόμη παραπάνω.
-
Να σου πω την αμαρτία μου και εγώ αρχικά για πετρέλαιο το ήθελα. Όμως το δοκίμασα το μοτέρ σε QQ και δεν με ενθουσίασε. Για την ακρίβεια είναι η μέρα με την νύχτα σε σχέση με τον φοβερό blueHDI...
-
Ο φοβερός bluehdi, ας γελάσω. Έχεις δει προβλήματα με δοχεία ουρίας που στρεβλωνονταν προς τα μέσα επειδή όπως τελείωνε το υγρό δεν είχαν υπολογίσει να μπαίνει αέρας από κάπου;;; Με 1200€ κόστος που αν είσαι εκτός εγγύησης έπρεπε να πάρεις πίπ@ στον αντιπρόσωπο μήπως και σου καλύψει το ανταλλακτικο;;; Ήδη βγαίνουν αλλά θεματα με βλάβες και στην αντλία ψεκασμού πρόσθετου. Επίσης ο φοβερός και τρομερός puretech 1,2 110 και 130, ακόμα και από τις 45000 χμ, παρουσιάζονται θέματα με τον ιμάντα που πολυμερίζεται φεύγουν κομμάτια και βουλώνουν ότι βρουν αν φυσικά αν δεν κοπούν. Το κόστος πάνω από 1000€. .
(Πατήστε translate στα αγγλικά)
-
Έχει προλάβει ο blue-HDi 1.5 να βγάλει προβλήματα εκτός εγγύησης; Μήπως αναφέρεσαι στον παλαιότερο 1.6;
-
Ο 1,6 αυτά, ο 1,5 είναι φρέσκος ακόμα. Απλά επειδή σύγκρινες με τον dci, ο οποίος είναι χρόνια στην αγορά και δεν έχει ακουστεί κιχ. Και ας είναι πιο αργος, η αξιοπιστία του τον κάνει κορυφαίο.
-
Απάντησες μόνος σου για τον blueHDI. Όσο για τον Puretech ναι λέγε ότι θες είναι μακράν ο καλύτερος downsized. Εγώ αυτό που λες το ακούω πρώτη φορά παρά το ότι εκτός από εμένα που είμαι φρέσκος τοχουν δύο γνωστοί μου σε 3008 (που ζοριζει παραπάνω όπως και να το κάνεις) από όταν πρωτοβγήκε χωρίς κανένα θέμα. Είναι διαμάντι απόδοσης. Ο Tce θα δούμε τι θα βγει. Ο Dci είναι αξιόπιστο μεν αλλά μέτριο σε απόδοση μοτέρ δε....
-
Ο καλύτερος είναι ecoboost, όσο για τον psa αν ψαχτεις λίγο θα βρεις και άλλες αναφορές, μακάρι να ήταν μεμονωμένα περιστατικά δεν το εύχομαι σε κανένας μας. Ήδη ανέφερα ένα link από άπιστους θωμαδες πάμε καλά. Όσο για τα βραβεια, και ο thp είχε βραβευτεί στα νιατα του ο αποκαλώμενος και πρίγκηπς, και βγήκε ο πιο ελαττωματικός.
-
Ο καλύτερος είναι ecoboost, όσο για τον psa αν ψαχτεις λίγο θα βρεις και άλλες αναφορές, μακάρι να ήταν μεμονωμένα περιστατικά δεν το εύχομαι σε κανένας μας.
Σε ευχαριστώ πολύ είχα μεγάλη ανάγκη να γελάσω και το έκανα με την ψυχή μου!.Καλά όταν αντέδρασες ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι φοράς μπλε οβάλ γυαλιά. Κάτι τέτοια ανέκδοτα μόνο οι 'γνωστοί πιστοί στρατιώτες' τα λένε. Όλα τα αυτοκίνητα χαλάνε. ΟΛΑ ναι και τα γιαπωνέζικα, ας το αποδεχθούμε επιτέλους όλοι μας. Απλά οι Fordακηδες έχουν το παπικό αλάθητο, είπαμε...
Και εγώ VAG έχω για 1ο αμάξι και μπορεί να ξαναπάρω αλλά δεν εθελοτυφλώ για τα σφάλματα του ομίλου...
Με τον πλανήτη Ford έχω χάσει κάθε επαφή, έχω αποσύρει τους διπλωμάτες μου και λοιπά. Οπότε φίλε μου με όλο τον σεβασμό (προς εσένα, κανένα σεβασμό στην μπλε οβάλ απάτη λέγε με #Fraud) δεν θα συνεχίσω αυτή την κουβέντα...
-
Τα βραβεία είναι και λίγο marketing, για αυτός που θα τσιμπήσουν τα τυρακια...
-
Ο thp ήταν άθλιος και απόλυτα αποτυχημένος. Τον πήρε ξαδέρφη μου σε 208cc μεταχειρισμένο, δεν με άκουγε, τις έβγαλε μεγάλο πρόβλημα και κόντεψε να κάνει αναδόμηση κινητήρα...
Τουλάχιστον το PSA είχε την τσίπα να τον κόψει και να τον αντικαταστήσει με πολύ καλύτερο. Η Ford αντί να κόψει τον 1000αρι της έκοψε τον 1500αρι που δεν είχε βγάλει θέμα όσο λίγο κυκλοφόρησε. Τον 1000αρι της τον 'διόρθωσε' ναι ξέρω. Άσε μας ρε Ford....
-
Ο 1,6 αυτά, ο 1,5 είναι φρέσκος ακόμα. Απλά επειδή σύγκρινες με τον dci, ο οποίος είναι χρόνια στην αγορά και δεν έχει ακουστεί κιχ. Και ας είναι πιο αργος, η αξιοπιστία του τον κάνει κορυφαίο.
Εγώ προσωπικά δεν σύγκρινα τίποτα. Είδα απλώς αυτό που έγραψες και μου φάνηκε ότι αναφέρθηκες σε άλλον κινητήρα από αυτόν για τον οποίο έγραφε ο Χρήστος. Το τι προβλήματα μπορεί να είχε ο 1.6, σε καμιά περίπτωση δεν προεξοφλεί την αξιοπιστία του 1.5 που ακόμα είναι πολύ νέος. Κακώς λοιπόν εισήγαγες τον 1.6 στη σύγκριση, αφού πλέον δεν παράγεται. Ο 1.5 dci πλέον πρέπει να συγκρίνεται με τον 1.5 BlueHDi, ο οποίος έχει καλύτερα χαρακτηριστικά λειτουργίας.
-
@harisma Ναι δεν αναφερωμουνα σε εσένα, νόμιζα ο sabasthess είχε απαντήσει. Οκ μέχρι στιγμής ο 1,5 είναι καλύτερος μενει να αποδειχτεί και η αξιοπιστία του.
@sabas Μπλε οβάλ γυαλιά δεν φοράω όμως, αφού psa αυτοκίνητο έχω, και μάλιστα puretech χαχα γελάω εγώ τώρα.
-
Και να φανταστείτε ο barimagas εξέφρασε την άποψη του έχοντας ο ίδιος puretech. Και ο άλλος τον βάφτισε φορντακια... οτι να ναι, πολλά απωθημενα. Όντως και οι δύο είναι εξαιρετικοί κινητήρες.
-
Σε ευχαριστώ πολύ είχα μεγάλη ανάγκη να γελάσω και το έκανα με την ψυχή μου!.Καλά όταν αντέδρασες ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι φοράς μπλε οβάλ γυαλιά. Κάτι τέτοια ανέκδοτα μόνο οι 'γνωστοί πιστοί στρατιώτες' τα λένε. Όλα τα αυτοκίνητα χαλάνε. ΟΛΑ ναι και τα γιαπωνέζικα, ας το αποδεχθούμε επιτέλους όλοι μας. Απλά οι Fordακηδες έχουν το παπικό αλάθητο, είπαμε...
Και εγώ VAG έχω για 1ο αμάξι και μπορεί να ξαναπάρω αλλά δεν εθελοτυφλώ για τα σφάλματα του ομίλου...
Με τον πλανήτη Ford έχω χάσει κάθε επαφή, έχω αποσύρει τους διπλωμάτες μου και λοιπά. Οπότε φίλε μου με όλο τον σεβασμό (προς εσένα, κανένα σεβασμό στην μπλε οβάλ απάτη λέγε με #Fraud) δεν θα συνεχίσω αυτή την κουβέντα...
'Ωπα ρε Χρήστο, χαλάρωσε... Όλο αυτό το παραλήρημα για τη Ford και τους κατόχους Ford, μόνο και μόνο επειδή εξέφρασσε την άποψη ότι ο 1.0 Ecoboost είναι καλύτερος από τον 1.2 Puretech; Μάλλον τα δικα σου απωθημένα βγάζεις, παρά 'ξεμπροστιάζεις' τους φορντάκηδες κατ' αυτόν τον τρόπο...
Για την ιστορία, εγώ θεωρώ και τους δύο κινητήρες εξαιρετικούς, μαζί με όλη σχεδόν τη νέα γενιά downsized κινητήρων, χωρητικότητας ενός έως ενάμιση λίτρου.
-
Καλα, εδω οι μπεμπες των 50 κ 70 χιλιαδων παιρνουν φωτια κ λετε για τους PSA οτι εχουν θεματα αξιοπιστιας; η Toyota ακομη πληρωνει δισεκατομμύρια σε προστιμα για προκληση θανατων (ειχα βαλει το λινκ πριν μερικες μερες), General Motors/Fiat απειρα τετοια (κολλαγαν τα αυτοματα εν κινήσει, απεμπλεκονταν τα ηλεκτρικα χειροφρενα κ ειχαμε προκληση θανατων, κ.α), μην πιασουνε για VAG, και λεμε για το δοχειο ουριας που αλλαξε σχεδον αμεσα σε ολα οσα ειχε θεμα; δεν υπαρχει ΟΥΤΕ μια εταιρια χωρις καποιο θεμα, ουτε μια, αλλα αυτη τη στιγμη η PSA εχει απο τους καλυτερους της αγορας αναμφισβήτητα.
Εμεις εχουμε 4 PSA αυτη τη στιγμη στην οικογένεια απο τελη 90s και ακομη δεν εχει παρουσιαστεί ΚΑΝΕΝΑ προβλημα περα απο 2 μπαταριες στο Saxo που αλλαξαμε σε μια 6ετια. Μακαρι να συνεχιστεί αυτο βεβαια, δεν ειναι κανόνας ουτε περιμενω να ειναι ολα τελεια για παντα. Και ο παλιος 1.4 diesel παντως τερας αξιοπιστίας, κ το C3 σπιρτοζικο, ειναι απιστευτο οτι παταει το σημερινο Clio 2020 με τον 85dCi τοσα χρονια μετα.
Παντως δεν εχω να πω τιποτα για dCi, νομίζω ειναι πολυ αξιόπιστοι, πιστεύω οτι οι Γαλλοι ειναι μια χαρα στα πετρέλαια, δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος κοντρας και αντιζηλιας στις λεπτομέρειες. Απο προσωπικες εμπειρίες μεταξυ γνωστων κ φιλων θα εδινα ενα μικρο προβαδισμα σε PSA.
Ο 1.3 φαινεται εκπληκτικο συνολο, θα μάθουμε στο μελλον για αξιοπιστια, αλλα εγω θα εδινα ενα μικρο πλεονεκτημα στον τετρακυλινδρο κ λιγα περισσοτερα κυβικα (1.33 vs 1.2 vs 1.0).
Ο Blue της PSA αναμφισβήτητα ειναι ο ποιο μοντέρνος και ισως ο τελευταίος diesel.
O νεος 1.0 που μπηκε στο Juke παιρνει παντου κακες κριτικες κ ο 0.9..δεν..
-
Και ο παλιος 1.4 diesel παντως τερας αξιοπιστίας, κ το C3 σπιρτοζικο, ειναι απιστευτο οτι παταει το σημερινο Clio 2020 με τον 85dCi τοσα χρονια μετα.
Είσαι σίγουρος για αυτό το τελευταίο;
Τόσο διαφορά κάνει το μικρότερο βάρος, ώστε το C3 1.4 HDi με 68-70 άλογα και 16 κιλά ροπής **να πατάει **το Clio 1.5 dci με 85 άλογα και 22 κιλά ροπής;
Πολύ δύσκολο το βλέπω, έχοντας δει και τα εργοστασιακά νούμερα επιδόσεων. Και σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν συνέβαινε αυτό, μόνο στη διαφορά βάρους θα μπορούσαμε να το αποδώσουμε και όχι στην ανωτερότητα του 1.4 HDi, ο οποίος ακόμη κι όταν ήταν σε παραγωγή θεωρείτο (και ήταν) από τους πλέον αδύναμους ντίζελ.
-
Χαχαχα για τα psa μαλλον σας περναω ολους εκτος των 1,5 hdi, που ακομα δεν τους ξερω.
Οχι μονο βγαζουν βλαβες, αλλα βγαζουν χαζο βλαβες.
Σε αλλα λογω κακης σχεδιασης και επιλογη των περιφερειακων , σε αλλα λογω καταναλωσης λαδιου, δηλ παλι κακης σχεδοασης κτλ.
Γενικα οταν ακουω για καποιον κινητηρα οτι ειναι βραβευμενος απορω ποιοι τον βαθμολογουν.
Να πω εδω πως και ο putrtech 1,2 ατμοσφαιρικος, οντας βραβευμενος ειχε θεματα με τον στροφαλοφορο και εγιναν και ανακλησεις.
Ειναι ανωτερα στην κυληση μετα απο τοσα αυτοκινητα που εχω οδηγησει. Ναι αυτο το γαλλικο και η φημη ισχυει ξεκαθαρα, αλλα οι χαζοβλαβες με εχουν οδηγησει προς ασια
-
Ναι έχω μένος απέναντι στους οπαδούς της Ford που δεν αποδέχονται ποτέ τα σφάλματα της πολυαγαπημένης. Είναι ικανοί να γράφουν βιβλία για τα λάθη των άλλων και για τα χάλια τους τσιμουδια!
Όσο για τον φίλο που γελάει γιατί έχει puretech και τον θάβει υπέρ του ecoboost πρόβλημα του. Ας πάει να τον ανταλλάξει με Ford. Ελεύθερη είναι η αγορά. Από εκεί και πέρα έχω αποδείξει με το κράξιμο στον VAG ότι εγώ δεν χαϊδεύω αυτακια. Ή θα τα λέμε όλα για όλους ή να το παρατήσουμε το Forum να μείνουν οι 50 που τα βρίσκουν μεταξύ τους να συμφωνούν απόλυτα...
Ε πώς θα γίνει δηλαδή ; Ολόκληρη βασίλισσα αξιοπιστίας Toyota έριξε τα μούτρα της με εκατομμύρια ανακλήσεις τα τελευταία χρόνια και δεν θα τολμάμε να μιλάμε για την Ford; Γιατί ποια είναι η Ford στην τελική;
Η νομίζεις με νοιάζει αν παίζουν καρπαζιες οι Fordακηδες με τους mod του Forum και θα με κόψουνε; Με κόψανε και στο Forum της Ford στο 2ο post όταν ακόμα ασχολιομουν με το Focus sw πριν αρχίσει το show. Μεγάλη απώλεια....
Όχι κάποιος πρέπει να λέει την αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος. Και τα Ford χαλάνε και μάλιστα συστηματικά. Θα το λέω μέχρι να με banαρει μέχρι και η ΔΕΗ...
-
Dublin wrote:
Και ο παλιος 1.4 diesel παντως τερας αξιοπιστίας, κ το C3 σπιρτοζικο, ειναι απιστευτο οτι παταει το σημερινο Clio 2020 με τον 85dCi τοσα χρονια μετα.
Είσαι σίγουρος για αυτό το τελευταίο;
Τόσο διαφορά κάνει το μικρότερο βάρος, ώστε το C3 1.4 HDi με 68-70 άλογα και 16 κιλά ροπής **να πατάει **το Clio 1.5 dci με 85 άλογα και 22 κιλά ροπής;
Πολύ δύσκολο το βλέπω, έχοντας δει και τα εργοστασιακά νούμερα επιδόσεων. Και σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν συνέβαινε αυτό, μόνο στη διαφορά βάρους θα μπορούσαμε να το αποδώσουμε και όχι στην ανωτερότητα του 1.4 HDi, ο οποίος ακόμη κι όταν ήταν σε παραγωγή θεωρείτο (και ήταν) από τους πλέον αδύναμους ντίζελ.
Citroen φιλε μου! Οταν διαλεγα μικρο το 2000 το Saxo ειχε σχεδον 6 δεπτερολεπτα καλυτερα 0-100 απο το Polo!
Με το C3 ειμαι σχεδον μονιμα αριστερα με 150-165 σταθερα σε εθνική. Κ εχουμε κ B-Max με 95 πετρέλαιο και οι διαφορες ειναι ελαχιστες υπερ του Ford.
13.7 το C3 2010 και 14.7 το Cliο 2020.
-
Ποια είναι η ford ρωτάει, έχει δεις την ταινία ford v ferrari???? Η ford είναι η εταιρία που τα βάζει με την ferrari. Από παλιά. Η psa ποια είναι; Φαντάσου να λέγανε citroen v ferrari ή peugeot v ferrari; Θα γελαγαν και οι πέτρες χαχαχ
Renault Captur II