-
Δε ξέρω αν είναι πιο οικονομικό, ρωτάω και εγώ. Αλλά και πάλι και 8λίτρα να καις μεσα στη πόλη με LPG με μια τιμή στα 0.75 καις 6ε/100 ενώ αν υποθέσουμε ότι το υβριδικό καίει 4λίτρα με μια τιμή 1.85 καίει 7.4 ευρώ στα 100χλμ.
Οπότε το LPG είναι σίγουρα το πιο οικονομικό. Απλά δεν έχεις επιδόσεις + χειροκίνητο κιβώτιο. Και από ότι βλέπω στη renault το LPG δεν παίρνει την esprit Alpine έκδοση οπότε χάνεις και από εξοπλισμό
-
@jimkl-0 said in Renault Captur II:
Δε ξέρω εγώ σκέφτομαι από το clio LPG να πάω στο νέο Captur hybrid.
θα βαζεις βενζινη κ θα κλες με μαυρο δάκρυ, απλα για να εχεις μερικα άλογα παραπανω!
-
Δε ξέρω αν είναι πιο οικονομικό, ρωτάω και εγώ. Αλλά και πάλι και 8λίτρα να καις μεσα στη πόλη με LPG με μια τιμή στα 0.75 καις 6ε/100 ενώ αν υποθέσουμε ότι το υβριδικό καίει 4λίτρα με μια τιμή 1.85 καίει 7.4 ευρώ στα 100χλμ.
Οπότε το LPG είναι σίγουρα το πιο οικονομικό. Απλά δεν έχεις επιδόσεις + χειροκίνητο κιβώτιο. Και από ότι βλέπω στη renault το LPG δεν παίρνει την esprit Alpine έκδοση οπότε χάνεις και από εξοπλισμό
Το μόνο έξτρα στην alpine είναι ζάντες και κάποιες διακοσμητικες λεπτομέρειες.. Κλάιν δλδ άσε που 19αρα Ελλάδα είναι του ματσ. Την 10αρα οθόνη καντραν την βάζεις και στην τέκνο (δεν ξέρω πόσο). Κατά τα άλλα πολύ μικρές διαφορές. Αν μπεις στο car έχει ένας αντιπρόσωπος ανεβασμένο pdf με όλες τις διαφορές με εικόνες. Κάποια άλλα που έχει η alpine αφορούν το αυτόματο κομμάτι οπότε και να θελες δεν πάνε στο lpg λόγο manual κιβωτίου.
Τώρα επιδόσεις ναι είναι ένα θέμα με τα 100 άλογα. Είπαμε διλληματα. -
@fentaginz said in Renault Captur II:
θα βαζεις βενζινη κ θα κλες με μαυρο δάκρυ, απλα για να εχεις μερικα άλογα παραπανω!!
Βρε σατανά εσύ βραδιάτικα τι μας κάνεις... Hardcore ακαταλληλο δια ανήλικους..
-
θα βαζεις βενζινη κ θα κλες με μαυρο δάκρυ, απλα για να εχεις μερικα άλογα παραπανω!!
Το ξέρω φίλε μου αυτό σκέφτομαι, τώρα φουλάρω με 17 ευρώ, με βενζίνη όπως λες θα πέφτει κλάμα.
Αν έβγαινε το LPG με 120-130hp δεν θα υπήρχε ανταγωνισμός... -
Αν έβγαινε το LPG με 120-130hp δεν θα υπήρχε ανταγωνισμός...
Βασικά αν έβγαινε με αυτόματο κιβώτιο.
-
Εχει φερει καμια αντιπροσωπεια για να το χαζεψουμε (εστω και το αυτοματο) ...?
-
@ison said in Renault Captur II:
Αυτά τα κάνει ο @fentagin που το πάει βόλτα πάνω στην οδική βοήθεια , οι φυσιολογικοί σαν και εμάς με λίγο ρολάρισμα στον Κιφησό και αρκετή κίνηση στα πέριξ είμαστε στα 9λ , αν δεν ρολάρεις και φας στην μάπα όλη την κίνηση θα δεις και 10λ-11λ .
και πάλι κλάϊν με 0,66ε γεμίζω εδώ και ένα μήνα ! -
@yem said in Renault Captur II:
Αυτά τα κάνει ο @fentagin που το πάει βόλτα πάνω στην οδική βοήθεια , οι φυσιολογικοί σαν και εμάς με λίγο ρολάρισμα στον Κιφησό και αρκετή κίνηση στα πέριξ είμαστε στα 9λ , αν δεν ρολάρεις και φας στην μάπα όλη την κίνηση θα δεις και 10λ-11λ .
και πάλι κλάϊν με 0,66ε γεμίζω εδώ και ένα μήνα !Captur έχεις ή Clio? Και πάλι και 10 λίτρα Ν έχεις είναι 7-8 ευρώ τα 100.
-
και πάλι κλάϊν με 0,66ε γεμίζω εδώ και ένα μήνα !Captur έχεις ή Clio? Και πάλι και 10 λίτρα Ν έχεις είναι 7-8 ευρώ τα 100.
Captur εχει
-
Captur έχεις ή Clio? Και πάλι και 10 λίτρα Ν έχεις είναι 7-8 ευρώ τα 100.
Captur 2 αλλά με το 5αρι σασμάν και για αυτό ίσως έχω λίγο παραπάνω κατανάλωση από τον @fentagin.
Δεν έχω χάσει γέμισμα
Έχω βρει την ελαττωματική χαμηλότερη κατανάλωση έχει διορθωθεί αλλά εδώ μου την δείχνει ακόμα..
-
Captur 2 αλλά με το 5αρι σασμάν και για αυτό ίσως έχω λίγο παραπάνω κατανάλωση από τον @fentagin.
Δεν έχω χάσει γέμισμα
Έχω βρει την ελαττωματική χαμηλότερη κατανάλωση έχει διορθωθεί αλλά εδώ μου την δείχνει ακόμα..
Το fuelio είναι αυτό σωστά? Μπορείς να κάνεις track και την βενζίνη φαντάζομαι. Πόσο το δουλεύεις με βενζίνη? Λογικά δεν θα πρέπει να την ανακυκλώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Φαντάζομαι ότι θα τρώει και λίγο για λίπανση όταν είναι στο lpg.
-
οχι δεν τρωει βενζινη. στην αρχη ξεκιναει μεχρι να πιασει λιγο βαθμους μετα γυριζει σε υγραεριο.
εγω εχω το captur2 με 6 ταχυτητες οποτε ναι ειναι λιγο να ειναι πιο κατω η καταναλωση
χρησιμοποιω το spritmonitor και εχω
28.919 km
1978 λιτρα
1368 ευρω κοστος -
οχι δεν τρωει βενζινη. στην αρχη ξεκιναει μεχρι να πιασει λιγο βαθμους μετα γυριζει σε υγραεριο.
εγω εχω το captur2 με 6 ταχυτητες οποτε ναι ειναι λιγο να ειναι πιο κατω η καταναλωση
χρησιμοποιω το spritmonitor και εχω
28.919 km
1978 λιτρα
1368 ευρω κοστοςΈχω ψηθεί όσο δεν φαντάζεσαι για το facelift. Βενζίνη δεν το λειτουργείς καθόλου μόνο και μόνο για να μην μένει στο ντεπόζιτο? Ή πχ την αφήνεις στην μέση και συμπληρώνεις μια στο τόσο.
-
Το fuelio είναι αυτό σωστά? Μπορείς να κάνεις track και την βενζίνη φαντάζομαι. Πόσο το δουλεύεις με βενζίνη? Λογικά δεν θα πρέπει να την ανακυκλώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Φαντάζομαι ότι θα τρώει και λίγο για λίπανση όταν είναι στο lpg.
Σωστά.
Βενζίνη δεν καταγράφω γιατί δεν την καταναλώνω, εξατμίζεται.
Το χειμώνα παίρνει μπροστά με βενζίνη και πριν πιάσει 60'c γυρνάει στο υγραέριο. Το καλοκαίρι δεν προλαβαίνεις να κουμπώσεις ζώνη και γυρνάει στο lpg.
Δεν την καίω επίτηδες
Δεν έχω το ντεπόζιτο μισογεμάτοΓενικά πρέπει να βάζω 10€ πριν και μετά το καλοκαίρι και ίσως κάνα 10€ κοντά στα Χριστούγεννα.
Γενικά κάνω το αντίθετο από αυτό που κάνουν οι μετατροπές, τώρα αν κάψουμε βαλβίδες θα το μάθετε από εμένα...
-
Το τελικό συμπέρασμα ποιο είναι όμως στο δίλλημα LPG 100hp vs Full Hybrid 145hp?
Από τη μια έχεις όντως το πολύ φθηνό LPG που εγώ φουλάρω το Clio με 20 ευρώ και βγάζω 400χλμ από την άλλη έχεις μόνο 100hp, μέσα στη πόλη καίει αρκετά παραπάνω και βέβαια έχεις χειροκίνητο κιβώτιο.Από την άλλη με το υβριδικό έχεις και 145hp και εντός πόλης σίγουρα είναι πολύ πιο άνετο και πολύ χαμηλότερη κατανάλωση. Άρα η διαφορά είναι μόνο η οικονομία στο ταξίδι που γέρνει υπέρ του LPG. Αλλά και πάλι έχεις χειροκίνητο κιβώτιο και μόλις 100hp + τους περιορισμούς για τα ταξίδια με πλοία που περιλαμβάνουν και τα LPG οχήματα.
μεσα στην πολη γιατι ειναι πιο οικονομικο το hybrid? τι καταναλωση βγαζει?
Αναλογως τις ταχυτητες και την κλιση της διαδρομης..με ολα ιδανικα πιστευω 2,1-2,2..με ολα αναποδα 4,5+..συνηθως 3,6-3,7...παντα μιλαμε για διαδρομες μεσα στη πολη και οδηγηση ταξιτζη..2,3- 2,4 βλεπουμε σε φιλου yaris που πηγαινει καθημερινα απο περιστερι-ιλιον στο κεντρο(περιοχη χιλτον) εδω και 8 μηνες
-
@dimsabas said in Renault Captur II:
Αν έβγαινε το LPG με 120-130hp δεν θα υπήρχε ανταγωνισμός...
Βασικά αν έβγαινε με αυτόματο κιβώτιο.
Και τα δύο θα ανεβάζανε ρύπους.
-
Δεν έχω χάσει γέμισμα
Α, γειά σου!
Όταν έβλεπα κατανάλωση υγραέριο 11-12λτ στο δικό μου (6 ταχύτητες) και το έγραφα εδώ που διάβαζα για κατανάλωση 6-7λτ νόμιζα ότι κάνω κάτι λάθος.
Με eco και αλλαγές στις ταχύτητες σχεδόν αμέσως όταν βγάζει την ένδειξη έχω 11,5-10,9λτ κατανάλωση στην κίνηση (μιλάμε για συνεχές 1η-2α-3η και λίγο 4η), ενώ όταν βγάινω αττική οδό ή λεωφόρο μαραθώνος που μπορώ και βάζω μέχρι κ 6η η κατανάλωση πάει μέχρι και 9,5λτ.
Αλλά ακόμη δεν έχω καταλάβει αν το eco (χωρίς start-stop γιατί "κολλάει" το αυτοκίνητο και μου σβήνει με μήνυμα λάθους) μου κάνει οικονομία ή και με το mysense θα μου είχε το ίδιο αποτέλεσμα.... όσες φορές το προσπάθησα μια μου έδειχνε περισσότερο μια λιγότερο.
Είμαι καλά γιατρέ μου;
-
Εγώ γύρω στα 9.3λ είμαι με το clio στο eco εντός πόλης. Μέσο όρο παίζω από 8.7 - 9.8λ. Και εγώ διάβαζα για 7αρια κ 6αρια καταναλώσεις εδώ μέσα και έσκιζα τα πτυχία μου.
Χθες φούλαρα από μηδενικό ντεπόζιτο με 25ευρώ με τιμή 0.67e/l. Αυτονομία γύρω στα 400χλμ με βγάζει.
Ωστόσο έχω παρατηρήσει όταν βάζω CoralGas και όχι autogas πέφτει η κατανάλωση 0.1-0.3l. Αξίζει λέτε για τον κινητήρα; Σαν κόστος στο τέλος περίπου ίδιο βγαίνει -
@JimKL-0 για clio έχεις λίγο τσιμπημένη κατανάλωση, ίσως κάνεις ένα κοινό λάθος : στο eco που ξεκινάει νωχελικά δεν χρειάζεται βαθύ πάτημα του γκαζιού, πρέπει να πατάς όσο όσο αλλιώς δεν έχει νόημα.
Coral gas Δεν 3χω βάλει ποτέ για 2 λογους
Α) Δεν έχω κοντά μου
Β) Η διαφορά τιμής είναι τόσο μεγάλη από τα απλά υγραέρια που δεν νομίζω να την δω στην κατανάλωση.@creative Εσύ είσαι ακόμα τσιμπημένος, πρέπει να πέσεις κάνα λίτρο.
Γενικά δεν οδηγώ με το eco δεν έχω ούτε mysence και δεκαριά και εντεκαρια βλέπω όταν δεν βγω καθόλου σε ανοικτό δρόμο και είμαι 1η-2η νέκρα..Τώρα έκανα ένα μικρό ταξίδι 400χλμ.
Έφτασα και γέμισα και είχα κατανάλωση 8,5 σε εθνική, βέβαια με μπάρες οροφής και σχάρες ποδηλάτων, 4 άτομα με 4 βαλίτσες και εξοπλισμό παραλίας, 120-140χαω, με προσπεράσεις και τα πάντα όλα... Πόσο να εχια δλδ σε βενζίνα?
Εδωσα 32€ διόδια και 25€ αέριο
Renault Captur II