-
Γιατί ξεφύγανε τόσο οι τιμές στα αυτοκίνητα;
παλαιότερα με 30χιλ Έπαιρνες το σούπερ πολυτελείας πρημιουμ μπραντ
Τωρα θες 30χιλ για ρενο, πεζω κλπ .. όχι πως δεν είναι καλά αυτοκίνητα αλλά ξέφυγε το πράμα
-
Σας εχω νέα...... (great news) χωρις τα dacia.....
Εμεις καρμιροποιηθηκαμε.....
οι Ευρωπαιοι μια χαρα τα αγοραζουν.
-
Σε πρόσφατη επίσκεψη σε αντιπροσωπεία, ο πωλητής μου είπε ότι αναμένεται Φεβρουάριο και περίπου μια-δυο βδομάδες νωρίτερα η ανακοίνωση των τιμών (δηλαδή τέλη Ιανουαρίου).
Εν αναμονή λοιπόν...
-
Ολοσωστο σχόλιο , μας έφαγε η φούσκα και η κρίση... πλέον 30.000 για ενα αυτοκίνητο normal διαστάσεων που να είναι και οσο το δυνατό πιο πλήρες εξοπλισμένο και δεν μιλάμε και για τα λεγόμενα ''premium brands''....
Άντε να παρουσιαστεί και αυτό να έχουμε και τα πρώτα reviews απο θέμα οδηγικής συμπεριφοράς κλπ να το δούμε και απο κοντα και φυσικά να δούμε και τις τιμες , εξοπλισμούς , έξτρα χρεώσεις εξοπλισμού, για το Ελλαντα ...
-
Ολοσωστο σχόλιο , μας έφαγε η φούσκα και η κρίση... πλέον 30.000 για ενα αυτοκίνητο normal διαστάσεων που να είναι και οσο το δυνατό πιο πλήρες εξοπλισμένο και δεν μιλάμε και για τα λεγόμενα ''premium brands''....
Έχουμε οδηγηθεί σε υπερβολές, όσον αφορά τον εξοπλισμό, ειδικά μέσα σε αυτό το forum, όπου κυριαρχεί ένας ομαδικός παροξυσμός, μια ψύχωση σε σχέση με τα επίπεδα εξοπλισμού! Όλα αυτά τα αυτοκίνητα normal διαστάσεων που περιγράφεις, αγοράζονται με ένα αξιοπρεπέστατο επίπεδο εξοπλισμού στα 20-22 χιλιάρικα.
Όταν όμως φτάνουμε να θέλουμε το αυτοκίνητο με τικαρισμένα όλα τα κουτάκια του έξτρα εξοπλισμού, εκεί είναι που κατεβάζουμε το σώβρακο στην οποιαδήποτε εταιρία! Γιατί από εκεί βγάζει το παντεσπάνι της και γιατί όταν εμείς κατεβάσουμε το σώβρακο, θα μας ανασκολοπίσει κομματάκι... Όταν λοιπόν αγοράζεις το 98% της maximum εμπειρίας ενός αυτοκινήτου με 20-22 χιλιάρικα, δεν πρέπει να γκρινιάζεις για τα 30 χιλιάρικα που θα σκάσεις για το υπόλοιπο 2%. Τα θέλεις και τα παθαίνεις!
-
γκρινιαζω φιλε και θα γκρινιαζω οταν για καποια εξτρα θα αναγκαστω να πληρωσω κανα πενταχιλιαρο και που τα μισα θα ειναι φοροι και φτανουμε στις 30.000 ενω θα μπορουσαν να ηταν διαφορετικα τα πραγματα...το σωβρακο δυστυχως το κατεβαζουμε πλεον στο κρατος και οχι στις εταιρειες..στις εταιρειες κατεβασαμε δυστυχως το σωβρακο γιατι καναμε την ''κατηγορια SUV'' trendy και πλεον υπαρχει υπερτιμολογηση σε σχεση με τις υπολοιπες οποτε ναι μας εχουν βρει και μας βαρανε ..το θεμα του εξοπλισμου ειναι υποκειμενικο συμφωνω αλλα τι να κανουμε που οι εταιρειες καποια βασικα συστηματα ασφαλειας δεν τα εχουν standard...ισως σε μερικα χρονια θα εχουν standard ολα αυτα που τικαρουμε σημερα αλλα τοτε θα εχουν βγει παλι καποια καινουργια ή δεν ξερω και εγω τι αλλο που θα ειναι extra οποτε η γκρινια περι εξοπλισμου θα συνεχιζεται και ετσι ειναι οποτε θεωρω λιγο ακυρο το σχολιο περι παροξυσμου για το εξοπλισμο ...και εγω προσωπικα δεν μιλαω για διχρωμιες, ηλιοροφες, δερματινα καθισματα ,αυτοματες ρυθμισεις με μνημη και τα ρεστα αλλα μιλαω για περιμετρικους αισθητηρες , καμερα μπρος πισω , rear alert , blind spot , φωτα led που τα θεωρω βασικα για δικους μου λογους, ε δεν νομιζω οτι με 20-22.000 μπορω να τα βρω αυτα ....τι να κανω λοιπον αφου τα θελω οπως λες και εσυ θα τα παθω....
-
Με το τελευταίο φορολογικό σύστημα δυστυχώς τα αυτοκίνητα με πλούσιο εξοπλισμό γίνονται πανάκριβα λόγω φορολογίας. Μπήκαν όλα στο ίδιο σακί χαρακτηρίσθηκαν εξτρά που τα πληρώνουν οι έχοντες και κατέχοντες και η κατάληξη είναι αυτά τα χάλια στην αγορά αυτοκινήτου.
Trogg έχεις δίκιο και εγω υποστηρίζω τα λεγομενά σου σε επίπεδο ασφαλείας, είπαν οτι απο τον νέο χρόνο θα αλλάξει το σύστημα για να δούμε θα είναι κάτι ουσιαστικό ή άλλη μια εξαγγελία φούσκα.
-
γκρινιαζω φιλε και θα γκρινιαζω οταν για καποια εξτρα θα αναγκαστω να πληρωσω κανα πενταχιλιαρο και που τα μισα θα ειναι φοροι και φτανουμε στις 30.000 ενω θα μπορουσαν να ηταν διαφορετικα τα πραγματα...το σωβρακο δυστυχως το κατεβαζουμε πλεον στο κρατος και οχι στις εταιρειες..
Πίστεψε με ότι ακόμη και με την παράλογη φορολόγηση του κράτους, στις εταιρίες κατεβάζεις το σώβρακο πολύ περισσότερο από ότι στο κράτος! Ειδικά αν υπολογίσεις ότι: α) κάποια από τα έξτρα είναι απλώς software, β) το μεταλλικό χρώμα κοστίζει στην εταιρία ένα ποσό της τάξεως των 2 Ευρώ παραπάνω, γ) το ίδιο ή κάτι παρόμοιο ισχύει και για τα led φώτα, τις κάμερες, τους αισθητήρες, τις οθόνες αφής, τα δέρματα, τα ζαντολάστιχα κτλ....
-
Trogg wrote:
γκρινιαζω φιλε και θα γκρινιαζω οταν για καποια εξτρα θα αναγκαστω να πληρωσω κανα πενταχιλιαρο και που τα μισα θα ειναι φοροι και φτανουμε στις 30.000 ενω θα μπορουσαν να ηταν διαφορετικα τα πραγματα...το σωβρακο δυστυχως το κατεβαζουμε πλεον στο κρατος και οχι στις εταιρειες..
Πίστεψε με ότι ακόμη και με την παράλογη φορολόγηση του κράτους, στις εταιρίες κατεβάζεις το σώβρακο πολύ περισσότερο από ότι στο κράτος! Ειδικά αν υπολογίσεις ότι: α) κάποια από τα έξτρα είναι απλώς software, β) το μεταλλικό χρώμα κοστίζει στην εταιρία ένα ποσό της τάξεως των 2 Ευρώ παραπάνω, γ) το ίδιο ή κάτι παρόμοιο ισχύει και για τα led φώτα, τα δέρματα, τα ζαντολάστιχα κτλ....
Έτσι όπως το γράφεις θα πρέπει να παίρνουμε τη βασική έκδοση με το χρώμα που δεν χρεώνουν γιατι τα υπόλοιπα μας τα χρεώνουν ακριβά ενω τους στοιχίζουν μηδαμινά.
-
Έτσι όπως το γράφεις θα πρέπει να παίρνουμε τη βασική έκδοση με το χρώμα που δεν χρεώνουν γιατι τα υπόλοιπα μας τα χρεώνουν ακριβά ενω τους στοιχίζουν μηδαμινά.
Εγώ δεν σου λέω τι πρέπει να κάνεις με τα λεφτά σου. Αυτό που σου λέω είναι ότι πληρώνεις πανάκριβα κάποια έξτρα τα οποία σου προσφέρουν ένα πολύ μικρό επιπλέον ποσοστό της εμπειρίας που θα πάρεις από τις στάνταρ (και ήδη αρκετά καλά εξοπλισμένες) εκδόσεις του αυτοκινήτου. Εδώ πετάω και μια πάσα στο Lap να σας εξηγήσει τα περί utility...
Όταν λοιπόν κάνεις αυτή την επιλογή, μην γκρινιάζεις για την τιμή. Σε σκίζουν και το ξέρεις! Όπως ακριβώς ο hi-end-άς στη μουσική πληρώνει 100 χιλιάρικα για ηχοσύστημα που θα του δώσει το 95% της εμπειρίας της ζωντανής μουσικής, όταν με 10 χιλιάρικα μπορεί να πάρει το 90% και με 3 χιλιάρικα το 85%. Τα γούστα και τα βίτσια πληρώνονται...
-
Έτσι όπως το αναφέρεις με τα κάποια εξτρά είναι πολύ γενικό και αόριστο για αυτό και σχολίασα τον τρόπο που το έγραψες.
Όσο για την οδηγική εμπειρία που αναφέρεσαι υπάρχουν εξτρά(hardware ή software) που προσδίδουν σαφώς πολύ καλύτερη οδηγική εμπειρία(π.χ. led φώτα και συστήματα ασφαλείας) και κάποια της κατηγορίας 'πολυτέλεια' καθόλου. Σε ποσοστά δεν αναφέρομαι γιατί είναι αυθαίρετα και εντελώς υποκειμενικά.
Κάποια απο αυτά θα τα πληρώσεις εν γνώση σου οτι στα παίρνουν χοντρά αλλά μια φορά θα σου φανούν χρήσιμα και τα λεφτά τους θα τα βγάλουν, για αυτό φωνάζει ο Trogg και εχει απόλυτο δίκιο.
-
Για μενα harisma πρεπει να γινει ενα ξεδιάλυμα το τι ειναι γουστα και βιτσια που πληρωνονται και οπως λες καλα να παθουμε αφου τα θελουμε και το ανελυσα πιο πανω....προσωπικα οπως σου ειπα δεν θεωρω βιτσιο και γουστο τα οποια επιπλεον συστηματα ασφαλειας και ευκολιες σου παρεχει ενας επιπλεον απο το βασικο εξοπλισμο μερικα απο τα οποια παρεθεσα και στο πιο πανω σχολιο μου. Επειδη σκοπευω να παρω ενα καινουργιο αμαξι μετα απο καποια χρονια που εχω δωσει το golfaki μου γιατι μεγαλωσε αποτομα η οικογενεια, το οποιο θελοντας και μη θα το κρατησω τουλαχιστον 7-8 ισως και παραπανω χρονια καθως δεν εχω την δυνατοτητα οπως οι ευρωπαιοι να αλλαξω αυτοκινητο στα 4 χρονια οπως ναι πιστευω ειναι το σωστο καθως οι εξελιξεις και η τεχνολογια τρεχει και καλο ειναι να την ακολουθουμε και στα αυτοκινητα, θελω το αυτοκινητο που θα παρω να ειναι οσο το γινεται πιο συγχρονο με περισσοτερα συστηματα ασφαλειας γινεται που οπως σου ειπα σε λιγα χρονια ισως τα εχουν βασικα ,δε θελω το αυτοκινητο μου σε μια τετραετια να φανταζει σ αυτο το τομεα καμια δεκαπενταετια πισω ...ναι σιγουρα και με την βασικη εκδοση το ιδιο μηχανολογικα αυτοκινητο θα εχω , την ιδια αισθηση οδηγησης θα εχω αλλα ισως να μην εχω το ιδιο επιπεδο ασφαλειας που θα ηθελα σε καποια σημεια. Ναι οι εταιρειες μπορει να κοστολογουν παραπανω καποια εξτρα συμφωνω αλλα οταν ερχεται και το κρατος και σου ζηταει το 1/3 της συνολικης τιμης σε φορους-τελος νομιζω οτι δεν ειναι θεμα βιτσιου και γουστου. Τελος παντων αυτη η συζητηση δεν θα βγαλει πουθενα το τι θεωρει ο καθενας πληρη εξοπλισμο, τι θεωρει οτι πρεπει να ειναι χρησιμο ή οχι να εχει ενα αυτοκινητο ειναι υποκειμενικο μαλλον εχει ξανασυζητηθει εδω οποτε προσωπικα το σταματω εδω, το thread ειναι για το Renault Captur σε λιγες μερες αναμενουμε νεα απο την παρουσιαση του εδω.
-
Όταν λοιπόν αγοράζεις το 98% της maximum εμπειρίας ενός αυτοκινήτου με 20-22 χιλιάρικα, δεν πρέπει να γκρινιάζεις για τα 30 χιλιάρικα που θα σκάσεις για το υπόλοιπο 2%. Τα θέλεις και τα παθαίνεις!
Εδώ θα διαφωνήσω φίλε Χάρη, απο δικια μου εμπειρια ομως. Εχοντας οδηγησει 2 ιδιες bmw (530) η μια με βασικό εξοπλισμό και η αλλη φορτωμένη με σχεδόν τα πάντα, ηταν σαν να οδηγω αλλο αυτοκίνητο.
Με τιποτα η 'απλη' δεν σου εδινε το 98% της 'φορτωμένης' σαν οδηγική εμπειρία, ισως να εδινε το 60%.
Μιλάμε για αλλη ανάρτηση, τιμόνι, καθίσματα και φυσικα πολυ πιο ωραιο και 'ευκολο' οδηγικό περιβάλλον.Σε όλα τ'άλλα συμφωνούμε 100%!!
-
Παίδες (πλην Φάνη) έχετε παρεξηγήσει το νόημα των τελευταίων ποστ μου. Δεν θα κρίνω εγώ που θα βάλετε τα λεφτά σας ούτε χρειάζεται να δικαιολογήσετε σε μένα ή σε οποιονδήποτε άλλο τις επιλογές σας σε έξτρα εξοπλισμό!
Εγώ αυτό που είπα είναι ότι το συντριπτικά μεγάλο (μην κολλάμε σε νούμερα - εκτός από το υπερβολικό 60% του Φάνη) ποσοστό της οδηγικής εμπειρίας θα το πάρεις π.χ. από μια ήδη αρκετά καλά εξοπλισμένη έκδοση ενός μικρομεσαίου στα 20-22 χιλιάρικα. Αν αποφασίσεις να δώσεις 30 χιλιάρικα για να το κάνεις τούμπανο, θα πάρεις ένα πολύ μικρό έξτρα ποσοστό, το οποίο θα ακριβοπληρώσεις!
Γι' αυτό το καπέλο μην γκρινιάζεις! Τα θες και τα πληρώνεις εν γνώσει σου, όπως σε πάρα πολλά καταναλωτικά αγαθά, όπου για να αποκτήσεις το τελευταίο 5-10% της απόδοσης χρειάζεται να δαπανήσεις ένα δυσανάλογα πολλαπλάσιο ποσό της αξίας κτήσης του πρώτου 90-95% της απόδοσης.
-
Παίδες.......Δεν θα κρίνω εγώ που θα βάλετε τα λεφτά σας ....
μόνο....
-
Παίδες (πλην Φάνη) έχετε παρεξηγήσει το νόημα των τελευταίων ποστ μου. Δεν θα κρίνω εγώ που θα βάλετε τα λεφτά σας ούτε χρειάζεται να δικαιολογήσετε σε μένα ή σε οποιονδήποτε άλλο τις επιλογές σας σε έξτρα εξοπλισμό!
Εγώ αυτό που είπα είναι ότι το συντριπτικά μεγάλο (μην κολλάμε σε νούμερα - εκτός από το υπερβολικό 60% του Φάνη) ποσοστό της οδηγικής εμπειρίας θα το πάρεις π.χ. από μια ήδη αρκετά καλά εξοπλισμένη έκδοση ενός μικρομεσαίου στα 20-22 χιλιάρικα. Αν αποφασίσεις να δώσεις 30 χιλιάρικα για να το κάνεις τούμπανο, θα πάρεις ένα πολύ μικρό έξτρα ποσοστό, το οποίο θα ακριβοπληρώσεις!
Γι' αυτό το καπέλο μην γκρινιάζεις! Τα θες και τα πληρώνεις εν γνώσει σου, όπως σε πάρα πολλά καταναλωτικά αγαθά, όπου για να αποκτήσεις το τελευταίο 5-10% της απόδοσης χρειάζεται να δαπανήσεις ένα δυσανάλογα πολλαπλάσιο ποσό της αξίας κτήσης του πρώτου 90-95% της απόδοσης.
Καμιά παρεξήγηση μην το σκέφτεσαι, την άποψή μας γράφουμε και τίποτα περισσότερο.
-
https://www.newsauto.gr/test-drive/odigoume-stin-attiki-to-neo-renault-captur/
Πρώτες εντυπώσεις από τη πανευρωπαική παρουσίαση του Captur.
-
Το είδα στο δρόμο . Ωραίο φαίνεται . Τιμή να δούμε .
-
Πάντως οι όποιες αναφορες στα ελληνικα sites μετα και την παρουσιαση που εγινε και την οποια δοκιμη οδηγικα εχουν κανει ειναι μεχρις στιγμης που διαβαζω πολυ θετικες για το συνολο του αυτοκινητου και μιλανε για ριζικη αλλαγη απο το προηγουμενο μοντελο σε ολους τους τομεις...Οι τιμες εχουμε καποια ενδειξη για το ποτε θα ανακοινωθουν ;
-
Όποιος βρει αρνητική κριτική για αυτοκίνητο στον ελληνικό τύπο κερδίζει καταιφι με δεξιοτεχνική χωριστρα στην μέση.
Renault Captur II