-
@fentaginz said in Renault Captur II:
Ναι γιατι εμεις που επιλεγουμε το Captur II το πηραμε για την επιταχυνση και τα αλογα
Μερικοι εδω ειστε μεγαλα σπιρτα σας θαυμαζω. Τετοια τερατα ευφυιας πρωτη φορα βλεπω
@creative απορω γιατι απολογεισαι και εξηγεις κιολας αφου μυαλο αυτοι δεν εχουν δεν προκειται να αλλαξει κατι
Ατρομηταρα;!
-
@dublin said in Renault Captur II:
Ναι γιατι εμεις που επιλεγουμε το Captur II το πηραμε για την επιταχυνση και τα αλογα
Μερικοι εδω ειστε μεγαλα σπιρτα σας θαυμαζω. Τετοια τερατα ευφυιας πρωτη φορα βλεπω
@creative απορω γιατι απολογεισαι και εξηγεις κιολας αφου μυαλο αυτοι δεν εχουν δεν προκειται να αλλαξει κατι
Ατρομηταρα;!
παρων
-
Μα που να περισσέψει μυαλό για εμάς τους υπόλοιπους, αφού το πήρες όλο εσύ...
-
@harisma23 said in Renault Captur II:
@cirus said in Renault Captur II:
@creative said in Renault Captur II:
Για να αποσαφηνίσω κάποια πράγματα προκειμένου να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις:
Η αναφορά της εμπειρίας μου με το captur (100HP/999CC) έχει να κάνει αποκλειστικά με ό,τι καταλαβαίνω εγώ υποκειμενικά σε σύγκριση με το προηγούμενο όχημά μου, ένα clio του 2006, 100HP/1400CC.
Για εμένα λοιπόν η σύγκριση των δύο οχημάτων, στον τομέα της ταχύτητας και της επιτάχυνσης είναι μεγάλη (οκ σε όλα η σύγκριση είναι υπέρ του captur, αλλά τώρα εστιάζουμε σε ταχύτητα/επιτάχυνση).
Στο clio "με τέρμα το γκάζι" ΔΕΝ με κόλλαγε στο κάθισμα η επιτάχυνση και αργούσε να ανεβάσει ταχύτητα. Σε κάθε περίπτωση 170 χλμ με 5η θυμάμαι είχα πιάσει κάποτε στην Εθνική σε μια κατηφόρα και όχι "άμεσα".
Η "δοκιμή" που έκανα στο captur στην Αττική Οδό μου έδειξε εντελώς διαφορετική συμπεριφορά: στο eco "με τέρμα το γκάζι" είχε μεν επιτάχυνση αλλά η ταχύτητα ανέβαινε αργά και έφτασε τα 130χλμ με 6η με τον ίδιο ρυθμό όπως το clio.
Με την επιλογή sport "με τέρμα το γκάζι" η επιτάχυνση ήταν πολύ μεγαλύτερη και έφτασε στα 175χλμ με 6η πολύ πιό γρήγορα και χωρίς να ακουγόταν ότι η μηχανή ζορίζεται.
Σημειωτέον ότι με το clio όταν πέρναγα τα 130χλμ με 5η (σπάνιες φορές για να πάω στη μεσαία λωρίδα από την αριστερή όταν πίσω ερχόταν πιό γρήγορο όχημα) μέσα στο όχημα ακουγόταν το ζόρι που είχε ο κινητήρας.Όταν αναφέρω "με τέρμα το γκάζι" εννοώ ότι πατάω το γκάζι τέρμα κάτω, μετά από τη χαρακτηριστικη "αντίδραση" που έχει μετά από μια διαδρομή, σαν να κάνει ένα "κλακ" πατώντας το.
Όλα αυτά που αναφέρω είναι υποκειμενική παρατήρηση, όπως το "νιώθω" εγώ δηλαδή και πάντα συγκρίνοντας ένα clio του 2006 με ενα captur του 2023.
Οπότε παρακαλώ μην παραποιείτε το τί γράφω, ότι πχ χαρακτηρίζω το captur "όχημα επιδόσεων για να λιώνει σε πίστες drift και στο Nürburgring."
Αυτό γράφτηκε ώστε να γίνει κατανοητό ότι η επιλογή έγινε όχι για τις επιδόσεις (που προφανώς ΔΕΝ έχει σε σχέση με άλλα οχήματα είτε ίδιας είτε άλλης κατηγορίας) αλλά " ως οικογενειακό όχημα, με μικρό κόστος χρήσης για να κάνουμε τη δουλειά μας και τις βόλτες μας".
Απομονώνοντας κάποιες λέξεις από το σύνολο της φράσης και της γενικότερης ανάρτησης, αλλάζει το νόημα σε κάτι που προφανώς και δεν ισχύει.
Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι.
Φίλε μου λογικά όλα αυτά που λες συγκριτικά με το κλειο
Η πλάκα είναι ότι ούτε αυτό ισχύει! Όπως είχα γράψει πιο πάνω, το 1400άρι Clio με τα 98 άλογα είναι πιο γρήγορο από το Captur με τα 100. Εξάλλου αυτό είναι λογικό, καθώς το Captur είναι και βαρύτερο και χειρότερο από αεροδυναμική αντίσταση:
https://zeperfs.com/en/duel6838-8745.htm
Πιθανολογώ ότι είτε λόγω ηλικίας κάποια άλογα του Clio είχαν πεθάνει, είτε (πιο πιθανό) λόγω του τρόπου οδήγησης του creative το Clio ήταν "μπουκωμένο" σε μεγάλο βαθμό. Και αυτό, πιστέψτε με, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις επιδόσεις. Θυμάμαι όταν είχα πάει στρατό και είχα αφήσει για ένα εξάμηνο το Clio Ι 1.4 να κάνει διαδρομές μόνο εντός πόλης, όταν το έβγαλα για το πρώτο ταξίδι, δεν πήγαινε πάνω από 175 κοντερίσια ούτε στη μεγαλύτερη κατηφόρα. Αφού το ξεκάπνισα, στο ταξίδι της επιστροφής έπιασε (σε κατηφόρα πάντα) 203 κοντερίσια!Η κύρια χρήση και του clio και του captur είναι στην πόλη, οπότε η σύγκριση που κάνω είναι με βάση την κύρια χρήση τους.
Στο clio δεν υπήρχε αυτή η "αίσθηση" της επιτάχυνσης που έχω με το captur, ακόμη και στο "eco" που το έχω.
Τα λίγα χλμ που έκανα στην Αττική Οδό, επίσης το captur είχε πιό "άμεση" απόκριση και μεγαλύτερη "αίσθηση' επιτάχυνσης σε σχέση με το clio και μάλιστα χωρίς να ακούγεται ενοχλητικά ο κινητήρας ή άλλοι αεροδυναμικοί θόρυβοι.
Σε κάθε περίπτωση είναι σαν να οδηγώ άλλο αυτοκίνητο!
-
Σε κάθε περίπτωση είναι σαν να οδηγώ άλλο αυτοκίνητο!
Σοφή παρατήρηση
-
Ήταν να μου έρθει το αυτοκίνητο στο τελωνείο στις 14/2 αλλά δυστυχώς είναι ακόμα στην Ισπανία στο εργοστάσιο. Τουλάχιστον επιβεβαίωσα ότι το αμάξι είναι έτοιμο για αναχώρηση. Είχε κανείς ίδια εμπειρία, δηλαδή να βλέπει με τον αριθμό πλαισίου το αυτοκίνητο ότι έχει παραχθεί και να του άργησε; Ο πωλητής μου είπε ότι θα έρθει σύντομα αλλά εγώ λέω ότι άλλον ένα μήνα θα τον φάμε!
-
@akis3 said in Renault Captur II:
Ήταν να μου έρθει το αυτοκίνητο στο τελωνείο στις 14/2 αλλά δυστυχώς είναι ακόμα στην Ισπανία στο εργοστάσιο. Τουλάχιστον επιβεβαίωσα ότι το αμάξι είναι έτοιμο για αναχώρηση. Είχε κανείς ίδια εμπειρία, δηλαδή να βλέπει με τον αριθμό πλαισίου το αυτοκίνητο ότι έχει παραχθεί και να του άργησε; Ο πωλητής μου είπε ότι θα έρθει σύντομα αλλά εγώ λέω ότι άλλον ένα μήνα θα τον φάμε!
ειναι αρκετοι που περιμενουμε τον φεβρουαριο να παραλαβουμε. Εμενα ειναι να ερθει 17/2/23 με παραγγελία 15/7/22
θα μιλησω αυριο και θα σε ενημερωσω
ποτε ειχες κανει παραγγελια?
-
Αρχές Οκτωβρίου η παραγγελία.
Αν πάρουμε υπόψιν την δική σου, χλωμός είμαι....εκτός κι αν μαζεύουν πολλές μαζί για να έρθουν. Το αμάξι με τον αριθμό πλαισίου από πότε το έβλεπες έτοιμο στην εφαρμογη;;;Εδώ και καιρό βλέπω κάτι βίντεο για το αυτοκίνητο και έχω παρατηρήσει ότι το χρώμα pearl White στο Captur φαίνεται διαφορετικό απ'οτι στο Arcana. Είναι η ιδέα μου ή το έχει διαπιστώσει και κάποιος άλλος; Βέβαια μιλάμε για εικόνα από video. Να πω την αμαρτία μου στο Arcana μου φαίνεται το χρώμα πιο εντυπωσιακό 🤨
-
Αρχές Οκτωβρίου η παραγγελία.
Αν πάρουμε υπόψιν την δική σου, χλωμός είμαι....εκτός κι αν μαζεύουν πολλές μαζί για να έρθουν. Το αμάξι με τον αριθμό πλαισίου από πότε το έβλεπες έτοιμο;;;απο δεκεμβριο 2022
παπαρια μεντολες και εμενα μου ειπε για τελη του μηνα παραλαβη. αυτες τις μετες φορτωνεται να ερθει
-
Έλα συνάδελφε!
Ακριβώς το ίδιο πέρασα και εγώ.
Η παραγγελία έγινε Μάιο 2022 με πιθανή ημερμηνία άφιξης, όπως έδειχνε το πρόγραμμα, αρχές - μέσα Σεπτεμβρίου.
Μετά έγινε μέσα Νοεμβρίου.
Μετά Δεκέμβριος.
Τελικά το παρέλαβα τέλη Ιανουαρίου.
Όπως καταλαβαίνω υπάρχει το κλασσικό πρόβλημα των εξαρτημάτων, κυρίως των ηλεκτρονικών και καθυστερούν όλες οι παραγγελίες.
Renault και Stellaris έχουν προχωρήσει είτε σε παύση εργασιών στα εργοστάσια που έχουν στην Ισπανία είτε σε περιορισμό των βαρδιών από 3 βάρδιες σε 2 ή 1, οπότε μοιραίως οι μελλοντικοί αγοραστές περιμένουν και χαίρονται βλέποντας το αυτοκίνητό τους στα διάφορα βίντεο δοκιμών.
Υπομονή και θα σας έρθει. -
Εσύ όντως πήγες πολύ πίσω. Νομίζω ότι η κατάσταση στα ηλεκτρονικά είναι λίγο καλύτερη τώρα, ευελπιστώ να μην φάω 4 μήνες καθυστέρηση όπως εσύ!
-
Εσύ όντως πήγες πολύ πίσω. Νομίζω ότι η κατάσταση στα ηλεκτρονικά είναι λίγο καλύτερη τώρα, ευελπιστώ να μην φάω 4 μήνες καθυστέρηση όπως εσύ!
8 μήνες μέχρι να το πάρω!
Μακάρι να το έχεις πολύ νωρίτερα!
-
Καλά τα πάει ο Diesel στην βάθος χρόνου, να δω το γκαζακι μου αν αντέξει...
-
Γνωρίζετε, αν υπάρχει, την ιδανική/οικονομική cruising speed του Captur LPG;
Έχω να πάω ένα ταξιδι αυτές τις ημέρες, το αυτοκίνητο θα είναι φορτωμένο με τα οικογενειακά βάρη (οδηγός, συνοδηγός, 2 παιδικά καθίσματα πίσω με παιδιά 6 και 1,5 έτους, 3-4 μεσαιοι σάκοι ταξιδιού/σάκοι πλάτης) χωρίς να του έχω βάλει επάνω μπαγκαζιέρα, ενώ από καύσιμα θα έχει τη συνήθη πλήρωση της δεξαμενης υγραερίου στο 80% (περίπου 32 λίτρα) και περίπου το μισό ντεπόζιτο βενζίνη (περίπου 24 λίτρα).
-
Νομίζω ιδανικά είναι τα 105-115.
Δεν έχω καταφέρει να πάω έτσι ταξίδι όμως.
Συνήθως πάω 120-140 και είμαι περίπου στα 8,5-9 λίτρα.
Captur 2 lpg 5αρι σασμάν.
Τώρα αν μπορείς να πας με αυτά τα χιλιόμετρα γράψε να ξέρουμε. -
@yem said in Renault Captur II:
Νομίζω ιδανικά είναι τα 105-115.
Δεν έχω καταφέρει να πάω έτσι ταξίδι όμως.
Συνήθως πάω 120-140 και είμαι περίπου στα 8,5-9 λίτρα.
Captur 2 lpg 5αρι σασμάν.
Τώρα αν μπορείς να πας με αυτά τα χιλιόμετρα γράψε να ξέρουμε.Χρήσιμη πληροφορία, ευχαριστώ!
Το δικό μου είναι Captur 2 LPG με 6 ταχύτητες και η μικρότερη μέση κατανάλωση υγραερίου που έχω καταφέρει, με κίνηση μέσα στην πόλη, χωρίς start-stop, σε eco mode, με αλλαγές ταχυτήτων σχεδόν τη στιγμή που μου δείχνει να αλλάξω και με την ένδειξη του "πράσινου φύλλου" στο πλήρες πράσινο φύλλο είναι τα 11,9λτ/100χλμ και η μέγιστη 12,5λτ/100χλμ.
Κάνω κάτι λάθος ή αυτό να περιμένω με κίνηση μέσα σε πόλη;
Υποθέτω στην Εθνική οδό η κατανάλωση θα μειωθεί, έτσι δεν είναι;
-
Έχω να πάω ένα ταξιδι αυτές τις ημέρες, το αυτοκίνητο θα είναι φορτωμένο με τα οικογενειακά βάρη (οδηγός, συνοδηγός, 2 παιδικά καθίσματα πίσω με παιδιά 6 και 1,5 έτους, 3-4 μεσαιοι σάκοι ταξιδιού/σάκοι πλάτης) χωρίς να του έχω βάλει επάνω μπαγκαζιέρα, ενώ από καύσιμα θα έχει τη συνήθη πλήρωση της δεξαμενης υγραερίου στο 80% (περίπου 32 λίτρα) και περίπου το μισό ντεπόζιτο βενζίνη (περίπου 24 λίτρα).
Απέφυγε μπαγκαζιερα με κάθε κόστος αφού είσαι τόσο cost conscious...θα πάνε περίπατο τα excelακια σου! Γενικά το λέω και ειδικά για τον κινητήρα που δεν είναι και τέρας δύναμης..
-
Νομίζω τα ξαναείπαμε , τις καταναλώσεις που λες δεν τις έχω δει ποτέ . Βέβαια δεν μπλέκω κέντρο με ατελείωτο μποτιλιάρισμα κτλ , το ανώτερο που έχω δει είναι 10,5 σε κίνηση μέσα σε στενά με πολλά σταμάτα-ξεκίνα .
Για αρχή άλλαξε βενζινάδικο , ίσως το μείγμα που έχει είναι χάλια , επίσης μέτρα την κατανάλωση σε εφαρμογή στο κινητό ( Drivvo - spritmonitor) έχω παρατηρήσει μια μικρή απόκλιση με το trip του αυτοκινήτου.
Αν σε ταξίδι δεν γράψεις κάτω από 9 τότε κάτι κάνεις λάθος .υγ: Έχεις μηδενίσει ποτέ το τριπ?
υγ: Πόσο να κόψει απο την ιπποδύναμη η μπαγκαζιέρα? Οκ κατανάλωση λόγο αεροδυναμικής θα έχει λίγο παραπάνω αλλά σιγά μην κάνει πιο νωχελικό το αμάξι
EDIT: Επίσημα η κατανάλωση μου μετά απο 2,5 χρόνια είναι στο 8,9λ/100χλμ , εδώ και ένα 1,5 χρόνο χωρίς eco και σκέψου ότι στο spritmonitor με βγάζει κόκκινο γιατί υπάρχουν άλλα 15 Captur2 5-6mt που βγάζουν κατανάλωση 6,7-7,7 -
@yem said in Renault Captur II:
Νομίζω τα ξαναείπαμε , τις καταναλώσεις που λες δεν τις έχω δει ποτέ . Βέβαια δεν μπλέκω κέντρο με ατελείωτο μποτιλιάρισμα κτλ , το ανώτερο που έχω δει είναι 10,5 σε κίνηση μέσα σε στενά με πολλά σταμάτα-ξεκίνα .
Για αρχή άλλαξε βενζινάδικο , ίσως το μείγμα που έχει είναι χάλια , επίσης μέτρα την κατανάλωση σε εφαρμογή στο κινητό ( Drivvo - spritmonitor) έχω παρατηρήσει μια μικρή απόκλιση με το trip του αυτοκινήτου.
Αν σε ταξίδι δεν γράψεις κάτω από 9 τότε κάτι κάνεις λάθος .υγ: Έχεις μηδενίσει ποτέ το τριπ?
υγ: Πόσο να κόψει απο την ιπποδύναμη η μπαγκαζιέρα? Οκ κατανάλωση λόγο αεροδυναμικής θα έχει λίγο παραπάνω αλλά σιγά μην κάνει πιο νωχελικό το αμάξιΈχεις βάλει; Βάλε για πλάκα μία φορά και έλα πες μου.. μία ένδειξη θα σου δώσω, οι μπαγκαζιερες δίνουν μέγιστη ταχύτητα που σου λένε ΜΗΝ ξεπερνάς.. φαντάσου τι δυνάμεις ασκούνται εκεί πάνω.. ανάλογα το μέγεθός της σαν άγκυρα θα είναι σε 100αλογα αυτοκίνητο..
-
@dublin said in Renault Captur II:
Απέφυγε μπαγκαζιερα με κάθε κόστος αφού είσαι τόσο cost conscious...θα πάνε περίπατο τα excelακια σου! Γενικά το λέω και ειδικά για τον κινητήρα που δεν είναι και τέρας δύναμης..
Το clio που είχα δεν χώραγε τα βάρη της οικογένειας και είχα αγοράσει μια μπαγκαζιέρα 420λτ (ακόμη πονάω με τόσα χρήματα που έδωσα) ώστε να είμαι οκ.
Το captur έχει τουλάχιστον τον 2πλάσιο χώρο για να βάλουμε πράγματα οπότε μάλλον θα μου μείνει η μπαγκαζιέρα ως ντεκόρ στην αποθήκη.
Renault Captur II