-
Αφού χρεώνεται 'φτιάχνεις' μια θεωρία στο μυαλό σου και υποστηρίζεις τα υπέρ του μαύρου ουρανού και πορευεσαι με αυτήν !
Χωρίς να ειχα ποτέ αμάξι με ουρανό σε απόχρωση του μαύρου θεωρώ ότι συνολικά μάλλον περισσότερα μειονεκτικά έχει πάρα πλεονεκτήματα για καθημερινή χρήση. Το μόνο υπέρ που βρίσκω είναι αυτή vip αίσθηση που ίσως δίνει σε κάποιες περιπτώσεις λόγω ιδιαιτερότητας και ίσως ότι βρωμιζει λιγότερο στο μάτι με τον καιρό
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Θα είναι και η έκθεση 10-18/11 και πιστεύω ότι μπορεί να το καθυστερήσουν λίγο να ανοίξoυν την έκθεση της DS. Θα τραβήξει όλα τα βλέμματα στην έκθεση αυτοκινήτου και όχι αδίκως. Αν είναι και ανοιχτό θα παίρνεις νούμερο για να μπεις.
Σε άσπρο με μαύρα τα πίσω παράθυρα ετσι όπως το εχω φανταστεί θα είναι πολύ όμορφο....
Εκτός αν σκοτεινιάζει πολύ με το μαύρο ουρανό και πέσει άκυρο στα τζάμια. -
Τα μαύρα pillars και ουρανός, αν κλείσω το σκιαδιο της πανοραμικής το κάνουν πολύ σκοτεινό μέσα, όμως με το φως που μπαίνει κανονικά είναι αρκετά ισορροπημένο και σου δίνει μια αίσθηση σοβαρότητας.
-
Έχεις το πλεονέκτημα της ηλιοροφής αλλιώς 'σκούρα' πολύ τα πράγματα
-
Ο χρήστης islander έγραψε:
Έχεις το πλεονέκτημα της ηλιοροφής αλλιώς 'σκούρα' πολύ τα πράγματαΤο σκουρο το κανει και ποιο σπορ/
-
Παρατηρώντας τις τιμές βλέπω ότι οι διαφορές είναι μικρές, δεν υπολόγισα την βασική ΑCCESS στο 3008 γιατί είναι πολύ φτωχή και δεν νομίζω ότι υπάρχει σύγκριση.
Επίσης βλέπουμε οτι σε κάποιες περιπτώσεις η DS είναι πιο φθηνή απο το 3008, 1.2 Allure με 1.2 BE CHIC το ίδιο συμβαίνει και με τον 1.5 ντίζελ.
Εσεις τι θα διαλέγατε από τα δυο;Peugeot 3008
1.2 Active 27200€
1.2 Allure 32400€
1.2 GTLine 34400€1.5 BlueHDi Active 32200€
1.5 BlueHDi Αllure 34200€
1.5 BlueHDi GTLine 35800€1.5 BlueHDi Active EAT8 34200€
1.5 BlueHDi Allure EAT8 355800€DS 7 CROSSBACK CHIC BE CHIC SO CHIC
Κινητήρες Βενζίνης
1.2L PureTech 130 S&S BMV6 27.999€ 31.480€ 34.600€Κινητήρες Πετρελαίου
1.5L BlueHDi 130 S&S BMV6 32.100€ 33.600€ 36.300€
1.5L BlueHDi 130 S&S EAT8 -------- 35.665€ 40.810€ -
Όπως έχω ξαναγράψει από άποψη ποιότητας εσωτερικού το ds είναι σαφώς πιο ποιοτικό από το 3008. Μπαίνοντας διαδοχικά πρώτα στο ds και μετά στο 3008 η hitech εικόνα του δεύτερου ξεθωριάζει αισθητά παντού...
Το ds απλά λόγω ιδιαιτερότητας στην σχεδίαση απευθύνεται σε λιγότερο κοινό από το πεζω.
Πάντως στα πετρέλαια στα αυτόματα το ds ειδικά στην πλούσια έκδοση είναι αισθητά ακριβότερο
Ο χρήστης islander έγραψε:
Παρατηρώντας τις τιμές βλέπω ότι οι διαφορές είναι μικρές, δεν υπολόγισα την βασική ΑCCESS στο 3008 γιατί είναι πολύ φτωχή και δεν νομίζω ότι υπάρχει σύγκριση.
Επίσης βλέπουμε οτι σε κάποιες περιπτώσεις η DS είναι πιο φθηνή απο το 3008, 1.2 Allure με 1.2 BE CHIC το ίδιο συμβαίνει και με τον 1.5 ντίζελ.
Εσεις τι θα διαλέγατε από τα δυο;Καταρχάς έχουμε τις τιμές, αλλά δεν έχουμε την ακριβή ανάλυση εξοπλισμού.
Προσωπικά βρίσκω το 3008 πιο όμορφο και την DS7 πιο ξεχωριστή και εντυπωσιακή. Προσωπικά θα επέλεγα την DS7, εκτός εάν έχουνε μεγάλη διαφορά σε εξοπλισμό / τιμή με το 3008. Και τελείως προσωπικά, με χαλάει που δεν έχει ωραίο μπλε (και γενικά δεν έχει ωραία και πολλά χρώματα) η DS, ενώ το 3008 έχει. Γιατί η μεγάλη μου αδυναμία σε χρώμα αυτοκινήτου είναι το μπλέ και σιχαίνομαι τα γκρι και ασημένια.
-
Yπάρχει αναλυτικά ο εξοπλισμός του DS7 ανά έκδοση και στο παρόν thread με link και στο site τους.
Επειδή το κοιτάζει φίλος και το συζητούσαμε χθες:- το Peugeot έχει standard την ψηφιακή οθόνη 12,3' σε όλες τις εκδόσεις ενώ το DS από την Be Chic και πανω
- Το DS7 έχει standard xenon φώτα από την αρχική έκδοση ενώ το 3008 έχει αλογόνου και μόνο στην GT line Full Led μπροστά - το DS με τα εκπληκτικά 3D Full led μόνο σαν extra
- To 3008 έχει Navigation από την allure και πάνω ενώ το DS μόνο στην So Chic
- Το DS έχει standard 12'' οθόνη multimedia και camera οπισθοπορείας στην So Chic ενώ το 3008 δεν έχει ούτε στην GT Line τίποτα από τα 2
5)Grip Control από Αctive στο 3008 και από Be Chic στο DS7 - τα χρώματα αν και δεν αναφέρονται πουθενά ακόμα ως τιμές στο εξωτερικό έχουν 0€ το λευκό και γύρω στα 800-1000€ τα μεταλλικά για το DS ενώ στο 3008 από 270€ το λευκό και μέχρι τα 590 τα μεταλλικά (790 το περλα λευκό)...
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Όπως έχω ξαναγράψει από άποψη ποιότητας εσωτερικού το ds είναι σαφώς πιο ποιοτικό από το 3008. Μπαίνοντας διαδοχικά πρώτα στο ds και μετά στο 3008 η hitech εικόνα του δεύτερου ξεθωριάζει αισθητά παντού...
Το ds απλά λόγω ιδιαιτερότητας στην σχεδίαση απευθύνεται σε λιγότερο κοινό από το πεζω.
Πάντως στα πετρέλαια στα αυτόματα το ds ειδικά στην πλούσια έκδοση είναι αισθητά ακριβότερο
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας TapatalkΠροφανώς εχει άλλη φορολογική κλίμακα για να έχει τόση μεγάλη διαφορά, το VFM είναι το BE CHIC.
-
Ο χρήστης Sera2008 έγραψε:
Yπάρχει αναλυτικά ο εξοπλισμός του DS7 ανά έκδοση και στο παρόν thread με link και στο site τους.
Επειδή το κοιτάζει φίλος και το συζητούσαμε χθες:- το Peugeot έχει standard την ψηφιακή οθόνη 12,3' σε όλες τις εκδόσεις ενώ το DS από την Be Chic και πανω
- Το DS7 έχει standard xenon φώτα από την αρχική έκδοση ενώ το 3008 έχει αλογόνου και μόνο στην GT line Full Led μπροστά - το DS με τα εκπληκτικά 3D Full led μόνο σαν extra
- To 3008 έχει Navigation από την allure και πάνω ενώ το DS μόνο στην So Chic
- Το DS έχει standard 12'' οθόνη multimedia και camera οπισθοπορείας στην So Chic ενώ το 3008 δεν έχει ούτε στην GT Line τίποτα από τα 2
5)Grip Control από Αctive στο 3008 και από Be Chic στο DS7 - τα χρώματα αν και δεν αναφέρονται πουθενά ακόμα ως τιμές στο εξωτερικό έχουν 0€ το λευκό και γύρω στα 800-1000€ τα μεταλλικά για το DS ενώ στο 3008 από 270€ το λευκό και μέχρι τα 590 τα μεταλλικά (790 το περλα λευκό)...
Για τα φώτα δεν αναφέρει πουθενά ότι έχει xenon, από που προκύπτει αυτό;
Επίσης με το Grip control εχουν διαφορετική διάσταση ελαστικού η DS 235/55/18 ενω το 3008 225/55/18 και τα λάστιχα είναι Michelin Latitude Tour HP(90/10) για την DS και Continental LX2(80/20) για το 3008. -
Ποιο μεγάλη ποικιλία βρίσκεις στο 235 από το 225 άρα και καλύτερες τιμές.
Αυτό πάντως που το 3008 δεν έχει σε καμία έκδοση στάνταρ την κάμερα οπισθοποριας τι να πω ...απλά τραγικό σύγχρονο αμάξι και δεν την βρίσκεις πουθενά στάνταρ. Πας να την προσθέσεις και αν είσαι στο όριο αλλαγής κλιμακας μπορεί από 180 να σου βγει 800!
Yπάρχει αναλυτικά ο εξοπλισμός του DS7 ανά έκδοση και στο παρόν thread με link και στο site τους.Ναι το ξέρω. Απλά λέω ότι δεν υπάρχει σε συγκριτικό πίνακα (όπως οι τιμές) για να δούμε ακριβώς τις διαφορές και το πως διαμορφώνονται οι τιμές με την προσθήκη του επιπλέον εξοπλισμού του ενός στο άλλο. είναι λίγο σπαζοκεφαλιά η άσκηση!
-
Σε όλα τα σοβαρά configurator του DS7 στις άλλες χώρες πχ Γαλλίας (πλην της Ελλάδας) όλες οι εκδόσεις από την Chic έχουν αυτόματα Xenon φώτα στον standard εξοπλισμό ( Projecteurs Xénon avec allumage automatique des feux) και απορώ που δεν τον γράφουν στον εδώ εξοπλισμό (εκτός και αν είναι ειδικές παραγωγές για την Ελλάδα με φώτα αλογόνου μέχρι την So Chic, αλλά δύσκολο το βλέπω....)
Επισης σε όλα τα video παρουσίασης/review/test που δεν υπάρχουν τα full 3LED active vision τα standard φωτα είναι xenon (ίσως δεν είναι bi-xenon, δηλαδή xenon και για την μεγάλη σκάλα, αλλά τα μεσαία φώτα είναι standard xenon αλλά μάλλον μη κατευθυνόμενα)... -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Ποιο μεγάλη ποικιλία βρίσκεις στο 235 από το 225 άρα και καλύτερες τιμές.
Αυτό πάντως που το 3008 δεν έχει σε καμία έκδοση στάνταρ την κάμερα οπισθοποριας τι να πω ...απλά τραγικό σύγχρονο αμάξι και δεν την βρίσκεις πουθενά στάνταρ. Πας να την προσθέσεις και αν είσαι στο όριο αλλαγής κλιμακας μπορεί από 180 να σου βγει 800!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας TapatalkΣε ασφάλτινα ναι είναι όπως το λές αλλά σε εκτός δρόμου αν δεν βάλεις τα Michelin ή τα Continental στο 3008 δεν εχεις άλλες επιλογές ή αυτά ή ασφάλτινα. Έτσι χάνεις το όποιο πλεονέκτημα έχεις με το Grip Control. H Μichelin εντωμεταξύ το Latitude HP το εχει βγάλει απο τους καταλόγους της και αν θυμάμαι καλά είχα διαβάσει ότι θα διακόψει την παραγωγή του.
Ξεστοκάρισμα μου ακούγεται αυτό ή ειδική παραγωγή γι λίγο και μετά ποιος ξέρει τι αντικατάσταση θα βγει. -
Σε όλα τα σοβαρά configurator του DS7 στις άλλες χώρες πχ Γαλλίας (πλην της Ελλάδας) όλες οι εκδόσεις από την Chic έχουν αυτόματα Xenon φώτα στον standard εξοπλισμό ( Projecteurs Xénon avec allumage automatique des feux) και απορώ που δεν τον γράφουν στον εδώ εξοπλισμό (εκτός και αν είναι ειδικές παραγωγές για την Ελλάδα με φώτα αλογόνου μέχρι την So Chic, αλλά δύσκολο το βλέπω....)
Επισης σε όλα τα video παρουσίασης/review/test που δεν υπάρχουν τα full 3LED active vision τα standard φωτα είναι xenon (ίσως δεν είναι bi-xenon, δηλαδή xenon και για την μεγάλη σκάλα, αλλά τα μεσαία φώτα είναι standard xenon αλλά μάλλον μη κατευθυνόμενα)...Δίκιο έχεις αλλά που να το βρεις....
-
Σε όλα τα σοβαρά configurator του DS7 στις άλλες χώρες πχ Γαλλίας (πλην της Ελλάδας) όλες οι εκδόσεις από την Chic έχουν αυτόματα Xenon φώτα στον standard εξοπλισμό ( Projecteurs Xénon avec allumage automatique des feux) και απορώ που δεν τον γράφουν στον εδώ εξοπλισμό (εκτός και αν είναι ειδικές παραγωγές για την Ελλάδα με φώτα αλογόνου μέχρι την So Chic, αλλά δύσκολο το βλέπω....)Φαίνεται κάθε χώρα έχει τα δικά της specs. Αγγλία πχ:
Υπάρχουν κλασσικά άλλα ονόματα και η βασική έκδοση (elegance) είναι με 18' ζάντες και φώτα αλογόνου.
Οι υπόλοιπες εκδόσεις (performance line & prestige) είναι με 19' και (ultra prestige) 20 ζάντες (!!!) και 3D Led φώτα. Xenon δεν φαίνονται πουθενά και μου κάνει εντύπωση που τα αναφέρει στην Γαλλία...ίσως να είναι λάθος.
-
Μπορεί να είναι και λάθος Φάνη όμως σε ό,τι video έχει δει ο ενδιαφερόμενος φίλος μου στο youtube που δεν έχει τα 3d led active vision εχει πάντα τα φώτα της έκδοσης chic που είναι με xenon όπως αυτά στο 14:30 του link
Youtube VideoAυτα εννοώ xenon και μαλλον είναι τα standard και στην Ελλάδα, θα ρωτησει ο φιλος που ενδιαφερεται και θα σας πω....
-
Μπορεί να είναι και λάθος Φάνη όμως σε ό,τι video έχει δει ο ενδιαφερόμενος φίλος μου στο youtube που δεν έχει τα 3d led active vision εχει πάντα τα φώτα της έκδοσης chic που είναι με xenon όπως αυτά στο 14:30 του link
Youtube VideoAυτα εννοώ xenon και μαλλον είναι τα standard και στην Ελλάδα, θα ρωτησει ο φιλος που ενδιαφερεται και θα σας πω....
Κατέβασα τα spec sheets από Γαλλία και Αγγλία και όντως στην Αγγλία γράφει αλογόνου η βασική έκδοση ενώ στην Γαλλία γράφει όντως Ξένον για την βασική έκδοση. Στην Ελλάδα δεν αναφέρουν τίποτα! Μπέρδεμα...
-
Εγω αν το ψαξω απο το ταμπλετ με το ιστορικο των κουκυς που εχει, ολο σε προσφορες απο σουπερμαρκετ, οχι τον εξοπλισμο του ds7, αλλα το c1 βασικη εκδοση feel θα μου βγαζει οτι και αν παταω
ΝΕΟ DS7-CROSSBACK