-
Ναι απο οσο διαβασα και το νεο λεον θα εχει την νεα πλατφορμα. Βασικα την εισαγωγη της υποτιθεται οτι θα την κανει το λεον και επειτα το γκολφ.
-
*Μαζί με το σχέδιο που έδωσαν στην δημοσιότητα, οι Γερμανοί αποκάλυψαν και την ημερομηνία έναρξης της παραγωγής, η οποία ορίζεται στο καλοκαίρι του επόμενου έτους. Κάτι που σημαίνει πως η παρουσίαση θα γίνει αρκετά νωρίτερα μέσα στο 2019, ενδεχομένως στην επερχόμενη Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο. Από όσο μπορεί να διακριθεί από τις σχεδιαστικές γραμμές, το κλασικό περίγραμμα που διέπει το Golf εδώ και 43 χρόνια παραμένει, με την χαρακτηριστική πίσω κολόνα να αποτελεί για ακόμα μια φορά το σήμα-κατατεθέν. Τα φωτιστικά σώματα αναμένεται να έχουν πιο αιχμηρή σχεδίαση, κατά πάσα πιθανότητα ακολουθώντας το μοτίβο αυτών του νέου VW Touareg. Οι διαστάσεις θα μεγαλώσουν ελαφρώς, με το μήκος να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτό του σημερινού μοντέλου (4.268 χλστ.) και του Scala (4.362 χλστ.). Ομοίως και για το μήκος με το ύψος.
Κάτω από το ανασχεδιασμένο αμάξωμα, όμως, είναι που το γερμανικό χάτσμπακ φέρνει τα μεγάλα νέα. Καταρχάς θα συνεχίσει να βασίζεται στην πλατφόρμα MQB, αλλά σε αναθεωρημένη εκδοχή της. Πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα ενταχθεί στο πλαίσιο ανάπτυξης της οικογένειας των ηλεκτρικών μοντέλων I.D. Η plug-in υβριδική GTE δε θα σταματήσει να διατίθεται, ενώ θα παρουσιαστεί και ακόμα μία με ήπιο σύστημα 48 V.
Οι κινητήρες TSI και TDI θα κάνουν μία από τις τελευταίες εμφανίσεις τους πριν καταργηθούν οριστικά, με δυο νέα μοτέρ 1.5 λίτρου (τόσο βενζίνης όσο και πετρελαίου) να αποτελούν την εμπορική αιχμή του δόρατος. Σχεδόν όλα τα μοτέρ θα κερδίσουν σε απόδοση, με το πλέον ωφελημένο να είναι ο 2λιτρος TSI που χρησιμοποιείται στα Golf GTI και R. Στην πρώτη περίπτωση η ισχύς θα ανέβει στα 250 άλογα (από 230) ενώ στην δεύτερη θα ξεπεράσει τα 350 (από 300).*
Πηγή -
Δηλαδη μετα τα 5-6 χρονια που θα τελειωσει η καριερα και αυτου το γκολφ, θα σταματησουν να προσφερουν κινητηρες βενζινης;
Δεν το νομιζω.
-
Δεν νομιζω και εγώ, μάρκετιγκ μπούρδες είναι αυτές για να ακουστεί πως ή VW έχει κορυφαία οικολογική συνείδηση , γενικά προσπαθει με κάθε τροπο να εξιλεωθεί απο το πρόσφατο σκάνδαλο.
Εμένα πάντως κατάθλιψη μου προκαλεί...
Εξαντλησαμε και ποτέ τις δυνατότητες των υβριδικών και θα πάμε κατευθείαν σε ηλεκτρικά;Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Δεν είναι του γούστου μου, δεν είχα ποτέ Golf, αλλά αναγνωρίζω την αξία του και θεωρώ ότι το** μίσος ορισμένων για το Golf** και γενικά για τη VW είναι ακατανόητο. Πρόκειται για ένα προϊόν που στους περισσότερους τομείς είναι πάνω από τον ανταγωνισμό. Φυσικά έχει μειονεκτήματα αλλά ποιο αυτοκίνητο είναι τέλειο; Κανένα...
Γιατί ακατανόητο; Το golf δεν υποτίθεται ότι ήταν ένα ποιοτικό αυτοκίνητο; Όταν πέφτανε οι γρύλοι και ξέφτιζαν τα πλαστικά έπρεπε να περάσει αμάσητο;
Όταν η VW πλήρωνε δημοσιογράφους για να αποσπά βραβεία τι αντίδραση θα έπρεπε να υπάρξει; Με το μεγάλο σκάνδαλο του dieselgate?
Είναι πολλές οι απατεωνιές της για να γεμίσει μίσος το οποίο μόνο ακατανόητο δεν είναι.Το golf ήταν, είναι και θα είναι ένα καλό αυτοκίνητο. Από εκεί και πέρα για αυτό έχουμε την κριτική ικανότητα να φιλτράρουμε αν είναι ποιοτικό όσο λένε,αν είναι ακριβό για αυτά που προσφέρει,αν η συντήρηση του παραπέμπει σε συντήρηση γιοτ,αν η αξιοπιστία του μας αρκεί κ.ο.κ
Για μένα που η αξιοπιστία είναι κορυφαίο κριτήριο........ απλά δεν κάνω τον κόπο ούτε να το δω!
Άλλωστε στη συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις για όλα τα γούστα και τα πορτοφόλια. -
Σιγουρα αυτοκίνητα του γκρουπ εμφάνιζαν θέματα σε οχηματα 2005-201κάτι παραπάνω από το φυσιολογικό. Ομως από την εμπειρια μου ως οδηγος μοντέλων ΦΒ/Αουντι από 1994 εως και σήμερα πέρα από μια αντλια βενζίνης σε Α4 '04, κανένα δεν έχει/ειχε παρουσιάσει τραγικό θέμα. Αντίστοιχό εβγαλε Ραβ4 του πατέρα μου. Ναι, ο γρίλος σε Α3 χαλασε στο μήνα αλλά το συγκεκριμένο όχημα δεν εκανε κιχ από τότε.
Βεβαια το dsg έδωσε ρέστα σε πολλούς κατόχους και ηταν ο βασικός λόγος που δε ψωνισα από το μαγαζί αυτόματο. Αν μιλούσαμε για χειροκίνητο, ενα Α1 ήταν η άμεση επιλογή (και ας υπάρχει ενα στην ευρύτερη οικογένεια, το δευτερο μάλιστα).
Το Γκολφ ειναι μια χαρα αυτοκίνητο για το 99% του κόσμου. Τυχαία κορεάτες αντέγραψαν μέχρι κεραίας το γερμανικό μοντέλο (γενικά), προσέλαβαν όλο το κόσμο από γερμανικές αυτ/μηχανίες, όπως το ίδιο έκαναν και οι Γάλλοι με οχήματα τους από ΖΧ και μετά όταν άφησαν τους ακροβατισμούς τους (τωρα βεβαια πάνε σε άλλες πίστες ... ας ειναι καλά η κίνα). -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
.....
Αν δε μας είχε βγάλει τόσες βλάβες το VW αγόραζα άνετα ξανά VW. Έχει τέτοια ποιότητα κατασκευής και προσοχή στην λεπτομέρεια, που το QQ που αγοράσαμε μοιάζει με το αυτοκίνητο των Flintstones!Καλησπέρα,
Δηλαδή αν το golf δεν έβγαζε προβλήματα είναι καλύτερο από το QQ ;
Προσωπικά νόμιζα πως το qq είναι αρκετά ποιοτικό και γενικά σαν αυτοκίνητο καλύτερο από το golf (και λόγω SUV ύψους)
.... δεν είναι ;
Η μετάβαση από hatch (GOLF) σε SUV (QQ) δεν αξίζει ;Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης Ioudas έγραψε:
Καλησπέρα,
Δηλαδή αν το golf δεν έβγαζε προβλήματα είναι καλύτερο από το QQ ;
Προσωπικά νόμιζα πως το qq είναι αρκετά ποιοτικό και γενικά σαν αυτοκίνητο καλύτερο από το golf (και λόγω SUV ύψους)
.... δεν είναι ;Σαφώς και είναι καλύτερο αυτοκίνητο το Golf από το QQ σχεδόν σε όλους τους τομείς, ειδικά αναφορικά με την ποιότητα και την οδική συμπεριφορά.
-
Το QQ χάνει σχεδόν από όλους στο θέμα ποιότητας κατασκευής, πόσο δε περισσότερο από το Golf που είναι στο άλλο άκρο. Δε συζητάμε για προσοχή στην λεπτομέρεια που έχουν τα αυτοκίνητα του group σε σχέση με το QQ.
Από την άλλη βέβαια, το QQ είναι αρκετά μεγαλύτερο και εκ των πραγμάτων έχει αρκετά καλύτερους χώρους από το Golf. -
https://www.carscoops.com/2018/12/possi ... frica/amp/
Golf Mk8 Filmed In South Africa?Όσο και να λέμε για συντηρητικό design , και πως κατα την άποψη μου έτσι θα έπρεπε να ειναι απο την αρχή το VII , μιλάμε για Golfαρα.
Και για ποιό λόγο να ηταν έτσι το VII θα μου πει κάποιος όταν σαρώνει στις πωλήσεις , παίζει μπάλα μόνο του χωρίς ανταγωνισμό.
Και για ποιο ανταγωνισμό μιλάμε , νεο focus , νεο ceed , καλά σε επιμέρους τομείς δεν τα λες ολοκληρωμένες προτάσεις.
Το megane , 308 και civic;
Καλυτερο σε κάποια πραγματακια ίσως το civic , το 308 περιμένουμε το καινούργιο αν είναι μάγκες ας παίξουν πολύ δυνατά όπως με το 3008 , πολύ ευκολο είναι οι υπόλοιποι κοιμούνται όρθιοι.
Ακόμη και με τα premium παίζει άνετα μπάλα που σε αυτή την κατηγορία είναι ο ορισμός του φύκια για μεταξωτές κορδέλες, με την νέα Α γέλασαν και τα μπετα , με την επόμενη 1 τι να περιμένουμε , σαν μικρή φαλαινιτσα θα είναι σχεδιαστικά , αποκλείεται να είναι καλύτερο οδηγικά απο το focus αφού πλεον δεν είναι πισωκίνητη.
Αν ειναι και μέσα hitech όπως λένε , και με το κλασικό σχεδιο με σπορ πινελιες όπως φαίνεται στο βίντεο παλι μονο του θα παιζει , με λιγα λεφτά παραπάνω θα αξίζει απο τα αντίστοιχα , με λίγα έως αρκετά φθηνότερο απο τα premium θα είναι το απόλυτο VFM.Το έχω ξαναπει κάνα 10ρια φορες , τώρα ειναι ή ευκαιρία της Alfa μιας νεας αξίας διαδόχου της Giullieta , πίσωκινητης μάλιστα να τους πάρει τα σωβρακα
Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk
-
Μ αρεσει η δηλωση στο τελος ως ασφαλιστικη δικλειδα.
Λες κατσε να πεταξω και καμια αλφα και καλα πισωκινητη, που δεν προκειται ποτε αρα δεν θα αποτελεσει εξαιρεση απεναντι στην αγαπημενη γκολφω, για να μη μου την πεσουν ως φανμποϋ
Ωραιος
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Μ αρεσει η δηλωση στο τελος ως ασφαλιστικη δικλειδα.Λες κατσε να πεταξω και καμια αλφα και καλα πισωκινητη, που δεν προκειται ποτε αρα δεν θα χτυπησει την αγαπημενη γκολφω, για να μη μου την πεσουν ως φανμποϋ
Ωραιος [emoji106]
[emoji38]Όχι και fanboy βρε Lap , λατρεία ή Alfa , και μεγάλη εμπιστοσύνη στο οδηγικό DNA της peugeot που φαίνεται να ξαναβγήκε στην επιφάνεια με το 308 , και απέκτησε το περιτύλιγμα της κορυφαίας γαλλικής φινέτσας στο 3008.
Το Golf είναι το αναγκαίο κακό , είναι τοσο ολοκληρωμένο και ξεχειλίζει κοινη λογική που δυστυχώς δεν μπορείς να του γυρίσεις την πλάτη αν είσαι ορθολογικός και συντηριτικός χαρακτήρας όπως εγώ.
Με δυο πραγματακια εμφανισιακά απο δω και απο εκεί , και μικρές βελτιώσεις στην οδηγική συμπεριφορά σε κάθε νέα γενιά εχει βρει την χρυσή συνταγή .Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk
-
Αιλουρος κανονικος λεμε
Μωρε γουσταρεις γκολφω, σιγα μη δωσεις και εξηγησεις
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Αιλουρος κανονικος λεμε [emoji38]Δεν κρύβεται ε;
Παραφράζοντας την παροιμιώδης φράση παρουσιάστριας του Mega πριν λιγα χρόνια: 'Ε τι να κάνουμε αφού όλες οι κοινωνικές ομάδες έχουν εκφράσει την προτίμηση τους στο Golf'Χωρίς πλάκα όμως υπάρχει κρυφός πόθος για την alfa , και έρωτας παντοτινός για την Peugeot . Ή VW είναι η πίστη σύντροφος που μεγαλώνει τα παιδιά σου.
-
Χοντα ή μαζντα οδηγησες;
-
Mazda ποτέ , μου αρέσει πολύ το design του νέου 3 τώρα που το θυμήθηκα.
Honda μονο ενα παμπάλαιο civic και είχα πάθει σοκ με το ποσο καλό ηταν σε στροφιλικι , ζουζουνι αληθινό!
Και αναφέρομαι στην παρακάτω αρχαιολογία!
-
Κανε ενα τεστ για παραδειγμα στο τζαζ ή στο τουρμπατο σιβικ.
Μπορει να κολλησεις τζαπανιλα.Για να ειμαι ον τοπικ, μονο την κορυφη περιμενω απο το νεο γκολφ.
-
Παρόλο που είμαι συμπαθών όσον αφορά το Golf από την πέμπτη του γενιά και μετά, δεν αντέχω άλλο να διαβάζω VAGKIRK να το θεοποιεί, μηδενίζοντας ταυτόχρονα τον ανταγωνισμό. Έλεος!
Σίγουρα πολύ καλό αυτοκίνητο το Golf mk7, αλλά για μένα ήταν μια απογοήτευση η στασιμότητα του (για να μην πω οπισθοχώρηση καθώς ο ανταγωνισμός προοδευε) σε σχέση με τις δύο προηγούμενες γενιές του. Νομίζω ότι η VW στην προσπάθεια της να μην ρισκάρει και να μην δυσαρεστήσει κανένα πιθανό αγοραστή, έδωσε ένα ποιοτικό μεν αλλά άχρωμο δε προϊόν. Έχοντας οδηγήσει τόσο το 1.4 TDi με τα 140 όσο και το 1.6 TDi, σε καλές εκδόσεις (Highline) δεν μπορώ με τίποτα να τα θεωρήσω τα καλύτερα της κατηγορίας τους! Το μεν 1.4 TSi ενώ είχε ένα πολύ καλό κινητήρα ήταν απογοητευτικό όσον αφορά τις ρυθμίσεις της ανάρτησης, η οποία δεν μπορούσε να υποστηρίξει σωστά τον δυνατό κινητήρα. Το δε 1.6 TDi ήταν εξίσου αδιάφορο από ανάρτηση, αλλά εδώ ο κινητήρας έχει αρχίσει να δείχνει τα χρόνια του...
Όσο για τον ανταγωνισμό; Σειρά 1 (από premium) και Focus mk3.5 (από γενικούς κατασκευαστές) σίγουρα προσφέρουν πολύ καλύτερη οδηγική εμπειρία!
Από Giulietta δυστυχώς δεν έχω εμπειρία και αναμένω προσεχώς εκτεταμένο test drive του νέου Civic. -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Παρόλο που είμαι συμπαθών όσον αφορά το Golf από την πέμπτη του γενιά και μετά, δεν αντέχω άλλο να διαβάζω VAGKIRK να το θεοποιεί, μηδενίζοντας ταυτόχρονα τον ανταγωνισμό. Έλεος!Mιλάμε για διθυράμβους!!
-
Εγώ πάλι ειμαι fangirl ή όπως άλλως θέλετε πείτε το. Για μένα στην κατηγορία υπάρχουν το golf και τα υπόλοιπα.
Ποιος ο λόγος να κρυβόμαστε ?Και ως κάτοχος mk7 χαίρομαι που, τουλάχιστον εξωτερικά, δεν έχει τεράστιες αλλαγές. Το σίγουρο ειναι οτι με το εσωτερικό θα κλάψω... ας ειναι !
Sent from my iPad using Tapatalk
VW Golf MK 8