-
Επ, και Hyundai Kona Electric. Ξέχασες να το αναφέρεις.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Επ, και Hyundai Kona Electric. Ξέχασες να το αναφέρεις.Αυτό δεν έπαιξε σοβαρά δεν το οδήγησα.
Έχω υποσχεθεί όμως, ο διάδοχος του πεζω θα είναι 100% ηλεκτρικό -
Καλησπέρα παιδιά!
Σήμερα παρέλαβα ένα λευκό 5008 και έχω κάποιες ερωτήσεις αν μπορείτε να βοηθήσετεΕίναι η έκδοση Active 1.6 blueHDI 120hp EAT6. Το έκλεισα στα black Friday deals εξού και ο προηγούμενος κινητήρας, που να πω την αλήθεια δεν με ένοιαζε και πολύ γιατί έρχομαι από C4 Picasso 1.6 blueHDI 120hp EAT6 και ήμουν πολύ ευχαριστημένος.
Συζητώντας για τα αξεσουάρ κατά την αγορά, ζήτησα εγκατάσταση πίσω κάμερας -που απ' ότι μου είπανε πήγαινε μόνο μαζί με navigation 420€- την οποία και τους είπα να βάλουν.
Επίσης, (λανθασμένα) ο κύριος που με εξυπηρέτησε μου είπε πως έχει Android Auto και mirror link.Σήμερα κατά την παραλαβή διαπίστωσα πως η κάμερα και το navigation είναι after market και σίγουρα όχι της Peugeot.
Η ερώτηση εδώ είναι αν όντως η Peugeot έχει διαθέσιμο software και hardware για να παίξει το navigation, καθώς σε αυτό που μου έχουν εγκαταστήσει πρέπει να πατάω παρατεταμένα το κουμπί των app για να ενεργοποιηθεί..
Δεν ενεργοποιείται από το κουμπί navigation, δεν έχει αναπαραγωγή της πλοήγησης στο κεντρικό ταμπλό μπροστά απ' το τιμόνι και δεν μειώνεται η φωτεινότητα όταν ανάβουν τα φώτα (πολύ ενοχλητικό στη Βραδυνή οδήγηση..)Η camera απ' ότι είδα είναι μέρος της εφαρμογής αυτής που ναι μεν δουλεύει καλά, αλλά και πάλι η φωτεινότητα δεν αλλάζει σύμφωνα με την φωτεινότητα του ταμπλό με αποτέλεσμα το βράδυ να είναι πολύ φωτεινή.
Δεύτερη ερώτηση είναι αν σε αυτό το σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί Android Auto και mirror link που δυστυχώς δεν έχει..
Σκέφτομαι πως ίσως είναι προηγούμενης γενιάς infotainment και δυστυχώς δεν θα μπορεί να γίνει τίποτα άλλο αλλά και από την άλλη καινούργιο αμάξι με παλιό infotainment?
Ευχαριστώ για τις οποίες απαντήσεις..
Γιώργος
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
-
Με γεια και καλά χιλιόμετρα.
Δυστυχώς δε ξέρω να απαντήσω στα δύο αυτά θέματα. Η συμφωνία που είχατε κάνει ήταν να μπει κάποια κάμερα η η αυθεντική; -
Είχε αισθητήρες παρκαρίσματος στην έκδοση που το παρήγγειλα.
Ρώτησα αν υπάρχει κάμερα γιατί έχω δύσκολο εσωτερικό υπόγειο πάρκινγκ,
μου απάντησε πως υπάρχει σαν πακέτο μαζί με navigation και δέχτηκα να μπει.Δεν συζητήθηκε κάτι περί after market ή γνήσιας (αν υπάρχει γνήσια) καθώς ήμουν στην αντιπροσωπεία και θεώρησα πως η αντιπροσωπεία μόνο της Peugeot θα βάζει..
-
Ο χρήστης gts έγραψε:
Δεν συζητήθηκε κάτι περί after market ή γνήσιας (αν υπάρχει γνήσια) καθώς ήμουν στην αντιπροσωπεία και θεώρησα πως η αντιπροσωπεία μόνο της Peugeot θα βάζει..
Mε γειά και καλοτάξιδο!!
Εσύ σωστά σκέφτηκες, αλλά λανθασμένα θεώρησες ότι ο εξουσιοδοτημένος έμπορος θα έβαζε το original (το οποίο κοστίζει πάρα πολλά χρήματα για να μπει μετά, αφού δεν υπάρχει retrofit και μπαίνει ως ανταλλακτικά). Δυστυχώς το 99% βάζουν aftermarket (και όχι καλής ποιότητας και τα χρεώνουν και πολύ ακριβά) αλλά 'ξεχνάνε' να το πούν στον πελάτη.
-
Αυτό. Εννοείται πως όλοι οι αντιπρόσωποι δουλεύουν με aftermarket infotainment και λοιπά αξεσουάρ. Ποτέ δεν κατάλαβα προς τι η αλλεργία τους στα OEM retrofits αλλά δυστυχώς έτσι πάει. Πολύ κρίμα πάντως σε τόσο ωραίο ολοκαίνουριο αυτοκίνητο να έχεις κινεζιές να χαλάνε την εικόνα του.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ποτέ δεν κατάλαβα προς τι η αλλεργία τους στα OEM retrofits αλλά δυστυχώς έτσι πάει.- Κόστος (και άρα μικρότερο κέρδος)
- Διαθεσιμότητα (σε πολλά αυτοκίνητα το ΟΕΜ δεν είναι διαθέσιμο ως retrofit, οπότε πρέπει να τοποθετηθεί ως ανταλλακτικά με τεράστιο κόστος).
-
Ειδικά με το υπάρχον φορολογικό καθεστώς εγώ βλέπω πεδίο δόξης λαμπρό. Απλά βαριούνται να ασχοληθούν. Τι λόγο έχει o Γκάλλο, ο Καλλιαντάσης και όποιος άλλος αντιπρόσωπος να μη σου βάλει μαμίσια κάμερα? Ας σου δίνει τη δυνατότητα και ας έχει την τιμή στο θεό. Η επιλογή είναι του πελάτη από κει και πέρα και ας αποφασίσει εκείνος αν αξίζει ή όχι.
-
Μα αν δεν υπάρχει επίσημη επιλογή retrofit και το ανταλλακτικό θα είναι στο θεό και ενδεχόμενα να μην μπορεί να τοποθετηθεί σωστά.
Τα ίδια γραφω και εγώ για τη BMW που είναι πανάκριβο να φέρεις το αμάξι με ότι θα ήθελε κανεις απέξω.
Όποτε αναγκαστικα οι περισσότεροι πάνε σε aftermarket που τις περισσότερες φορές είναι αξιοπρεπέστατα και ας είναι κινεζιες. -
Τα πάντα γίνονται αρκεί να υπάρξει η σχετική διάθεση για ασχολία. Δε μπορώ να φανταστώ ότι μία επίσημη αντιπροσωπεία που έχει όλη την τεχνογνωσία και τα μέσα δε μπορεί να κάνει retrofit μία κάμερα όταν το κάνουν διάφοροι στο γκαράζ του σπιτιού τους.
Εξάλλου είναι πολλοί πλέον που το χουν πιάσει το νόημα και παίζουν μπάλα στα social media και έχουν στήσει σοβαρές business γύρω από το θέμα retrofit.
-
Μπορουν αν υπαρχει επισημο ρετροφιτ αλλα θα στοιχησει τιμη καταλογου. Το κοστος ανταλλακτικων ειναι δεδομενο και δεν θα μπορουν να κανουν πολλα. Ενω τα κινεζικα θα ειναι στο 1/3 του κοστους.
Τουλαχιστον στα BMW αυτο συμβαινει.
-
Ο χρήστης gts έγραψε:
Είχε αισθητήρες παρκαρίσματος στην έκδοση που το παρήγγειλα.Ρώτησα αν υπάρχει κάμερα γιατί έχω δύσκολο εσωτερικό υπόγειο πάρκινγκ,
μου απάντησε πως υπάρχει σαν πακέτο μαζί με navigation και δέχτηκα να μπει.Δεν συζητήθηκε κάτι περί after market ή γνήσιας (αν υπάρχει γνήσια) καθώς ήμουν στην αντιπροσωπεία και θεώρησα πως η αντιπροσωπεία μόνο της Peugeot θα βάζει..
Και εμένα μου είχαν πει πως κάμερα και Navigation πάει μαζί αλλά όχι ότι θα είναι aftermarket. Μου είχε κάνει εντύπωση όμως πως η τιμή ήταν τόσο χαμηλη. Τουλάχιστον η κάμερά σου έχει καλή ανάλυση? Έχει δυναμικές γραμμές ή απλά είναι στεθερές και δεν αλλάζουν με το στριψιμο του τιμονιού?
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Μπορουν αν υπαρχει επισημο ρετροφιτ αλλα θα στοιχησει τιμη καταλογου. Το κοστος ανταλλακτικων ειναι δεδομενο και δεν θα μπορουν να κανουν πολλα. Ενω τα κινεζικα θα ειναι στο 1/3 του κοστους.Τουλαχιστον στα BMW αυτο συμβαινει.
Προφανώς. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει κόσμος διατεθειμένος να πληρώσει αυτό το premium όταν έτσι θα γλίτωνε τρελά ποσά φόρων και θα είχε OEM ποιότητα και όχι κινεζιά.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Προφανώς. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει κόσμος διατεθειμένος να πληρώσει αυτό το premium όταν έτσι θα γλίτωνε τρελά ποσά φόρων και θα είχε OEM ποιότητα και όχι κινεζιά.Αυτό είναι ένα θέμα προς συζήτηση / διερεύνηση, γιατί πολλές φορές το κόστος retrofit με ανταλλακτικά και όχι επίσημο retrofit kit ξεπνερνάει το κόστος του να γινόταν εργοστασιακή παραγγελία και να πληρωνόντουσαν και οι φόροι! Μπορεί σε PSA να είναι πιο νορμάλ τα νούμερα, αλλά σε BMW τα ποσά είναι υπέρογκα!
-
Υπάρχουν συγκεκριμένα retrofits που έτσι όπως είναι στρεβλό το φορολογικό συμφέρουν φουλ στις περισσότερες εταιρίες. Πχ ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέφτες, εσωτερικός φωτισμός, κάμερα και αισθητήρες παρκαρίσματος και άλλα πολλά που πολύ συχνά είναι απλά coding ή άντε και προσθήκη ενός κουμπιού. Είναι και άλλες περιπτώσεις βέβαια που είναι σούπερ ασύμφορες πχ μαμίσια xenon-LED φανάρια.
-
Ως άσχετος ρωτάω το εξής: Πάω στην αντιπροσωπία και κάνω παραγγελία μία συγκεκριμένη έκδοση και ζητάω ως extra το navi και την camera οπισθοπορείας που υπάρχει στην επόμενη έκδοση εξοπλισμού αλλά που εγώ δεν παράγγειλα γιατί ας πούμε ότι έχει και άλλα πράγματα που δε με ενδιαφέρουν. Δε θα μου βάλουν τα συστήματα που μπαίνουν στην παραπάνω έκδοση;;; θα βάλουν ότι τους καπνίσει;;; Αυτό στα μάτια μου είναι στα όρια της απάτης...
-
Εμάς ρωτάς? Δεν ξέρεις τι παρήγγειλες? Εάν επέλεξες ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕΣ προαιρετικό εργοστασιακό εξοπλισμό τότε πράγματι θα πάρεις στοιχεία εξοπλισμού της επόμενης έκδοσης. Εάν επέλεξες (κατόπιν συνεννόησης γιατί αλλιώς μιλάμε για απάτη) τοποθέτηση aftermarket εξοπλισμού τότε νομίζω είναι αυτονόητο το τι θα συμβεί.
-
Αυτο παντως με τις κλιμακες που για 5 ευρω τασακι θα σου κοστιζαν κανα 3 χιλιαρικα μονο στο ελλαδισταν πρεπει να γινεται...
Navi στο δικο μου xc40 κοστιζε 1000 (συν φπα συν κατι φοροι ) με τη παραγγελια και μ αλλαζε κλιμακα φορου κ τρεχα γυρευε..
Το εβαλα τελικα με 900 μετα τον εκτελωνισμο του αυτοκινητου στην αντιπροσωπεια...
Εννοειται ομως ρωτησα απο πριν αν ειναι της βολβο η κανα αλλο...
Το αλλο λοιπον εκτος αντιπροσωπειας θα μ βγαινε κανα 400 500 και θα ηταν μια android εφαρμογη με google maps χωρις απεικονιση στο πινακα οργανων και με σκαλισμα αρκετο στα πλαστικα του αυτοκινητου για να μπει...Προφανως και ηταν ευκολη η αποφαση...Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για τα σχόλιά σας !
Το αυτοκίνητο είναι εταιρική αγορά.
Στην εταιρεία που εργάζομαι δεν τα νοικιάζουμε αλλά τα αγοράζουμε και το Budget που είχα ήταν 31.220€ (υποχρεωτικά πετρέλαιο ή υβριδικό)
Σε αυτά τα χρήματα προσπάθησα να βρω το καλύτερο απο θέμα χώρων και εμφάνισης και έτσι με την προσφορά που είχαν στο black Friday το συγκεριμένο αυτοκίνητο με 30.800 θεώρησα πως ειναι μια πολύ καλή αγορά απο θέμα εμφάνισης και χώρων καθώς έχω και ενα πιτσιρικάκι.Απο τα 30.800€ και καθώς χρειάζομαι την κάμερα πίσω λόγω δυσκολίας στο parking, ρώτησα αν μπορεί να εγκατασταθεί εκ των υστέρων. Δεν έγινε κουβέντα για aftermarket και ούτε με ενημερώσανε οτι θα είναι κάτι aftermarket.
Η μόνη διευκρίνηση που μου δόθηκε ειναι πως γινεται, κοστίζει 420€ και πως πάει υποχρεωτικά με σύστημα navigation.
Ημουν μέσα στο budget μου, είπα οκ και τέλος.
Ούτως ή άλλως μόνο την κάμερα ήθελα.. είχα στο μυαλό μου οτι θα χρησιμοποιιήσω το Android auto που μου είχαν πει πως θα έχει (αλλά τελικά δεν έχει..).Τώρα,
Camera
Ποιότητα κάμερας, μέτρια προς καλή. Δεν έχω ιδιαίτερο θέμα.
Στο C4 Picasso θεωρώ πως ήταν ενα κλικ καλύτερη ειδικά το βράδυ σε σκοτεινές συνθήκες
Οι γραμμές είναι δυναμικές και αλλάζουν στρίβοντας το τιμόνι, δείχνοντας σου προς τα που θα πας.
Εχει και ηχητική προειδοποίηση αντίστοιχη με τη γνήσια του αυτοκινήτου.
Μεγάλο μειονέκτημα η φωτεινότητα και το contrast που δεν συμβαδίζει με του αυτοκινήτου. Μπορείς να τη ρυθμίσεις απο τα settings του software αλλά είναι μόνιμη. Αν δεν σου αρέσει ή το βράδυ τη θες μειωμένη και το πρωί αυξημένη .. φτού κι απ την αρχή..Navigation:
Εξαιρετικό software απο Ελληνική εταιρεία απ ότι διαπίστωσα με ανενωμένους χάρτες .
( https://giniusdriver.geointelligence.gr/ΟGIniusDriver.aspx )
Πάλι δεν θα είχα θέμα αν δεν έπρεπε κάθε φορά να περιμένω για φόρτωση και αν συνεργαζόταν με το υπόλοιπο σύστημα του αυτοκινήτου σωστά, καθώς δεν αλλάζει φωτεινότητα πρωί και βράδυ, απλά κρατάει την οθόνη σε αρκετά δυνατό brightness και αλλάζει μόνο χρώμα στο background. Το πρωί είναι ανοιχτό χρώμα και το βράδυ γκρι σκούρο, αλλά και πάλι το βράδυ χθες που το δοκίμασα είναι εξαιρετικά φωτεινό στα πλαίσια του ενοχλητικού και τέλος δεν έχει απεικόνιση στον πίνακα οργάνων..Για την κάμερα και το navigation θα τους ενοχλήσω για πιθανότητα OEM ή αλλαγή με προοπτική την καλύτερη συνεργασία με το υπόλοιπο Infotainment (φωτισμός κλπ..) αλλά κι εκεί μου φάινεται πως απο τώρα ξέρω την απάντηση.
Android Auto και mirror Link
Εδω είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση καθώς δεν σκόπευα να χρησιμοποιήσω το navi που θα μου βάλουνε αλλά το τηλέφωνο με όλες τις αποθηκευμένες τοποθεσίες μου (εσωτερικό και εξωτερικό καθώς κάνω πολλά ταξίδια)..
Εδω περιμένω τηλέφωνό τους μήπως μπαίνει.
Αν δεν μπαίνει πιστεύω μιας και έχει πληρωθεί το αυτοκίνητο απλά το χωνεύω.Θα ασχοληθώ αύριο μεθάυριο και θα βάλω και φωτό.
Προς το παρόν κυκλοφωρώ ακόμη με το πολυαγαπημένο μου Picasso γιατί περιμένω να ασφαλιστεί το Peugeot..Φιλικά
Γιώργος
Peugeot 5008 (SUV)