-
Αυτο που πρεπει να διευκρινιστει στο κοσμο και να μην ( χαλιεται ) για το μικρο τεποζιτο βενζινης ειναι,,οσοι εχουμε αυτοκινητα με φυσικο αεριο ,εργοστασιακο η με μετατροπη,,αλλα και με υγραεριο..κανεις δεν εχει μεσα στο τεποζιτο 40 και 50 λιτρα βενζινη..ειναι απολυτως αχρηστη να κουβαλας τοσα λιτρα ..15 με 20 λιτρα το πολυ εχουμε για να υπαρχει λιγη βενζινη ωστε να παρει μπρος το αμαξι κι αυτο στις μετατροπες.
Στα εργοστασιακα αυτοκινητα με φυσικο αεριο που παιρνει μπροστα με φυσικο αεριο..δεν καιγεται σχεδον ποτε η βενζινη..
Επιπλεον αυτος που θα παρει αμαξι με φυσικο αεριο ,το θελει για να καψει φυσικο αεριο,,και οσο μεγαλυτερη ποσοτητα αεριου βαλει τοσο καλυτερο για αυτον..Αυτη ειναι η λογικη της vw και seat,,την ειχα διαβασει και δεν θυμαμαι που..
Επισης αυτα τα αυτοκινητα συμφωνα με τους ιταλους θα τα λενε μονοσθενη,(μονου καυσιμου,κατι τετοιο) και δεν θα χρειαστει σε αυτα να μπει φιλτρο σωματιδιων.
-
Οι λόγοι που τα ρεζερβουάρ βενζίνης στα ΙΧ υγραερίου είναι σχεδόν άδεια, είναι ότι το υγραέριο είναι πλέον πολύ συνηθισμένο στην αγορά, τα δε πρατήρια υγραερίου έχουν και βενζίνη, γεμίζεις και τα δύο με μία στάση αν θες. Το ακριβώς αντίθετο με το φ.α. δηλαδή, είναι σπανιότατο, άρα θες και εφεδρείες (εξαρτάτάι το πως και που κινείσαι φυσικά), και σε μερικές περιπτώσεις τα πρατήρια έχουν μόνο φ.α. και πρέπει να σταματήσεις και αλλού για την βενζίνη.
-
Δε συμφωνώ..τα πρατήρια Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Βόλου ,Λαμίας, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη Κηφισίας και δε ξέρω ποιο άλλο στην Αθήνα είναι κανονικά πρατήρια με βενζίνη.
Ένα με δύο πρατήρια στην Αθήνα είναι σκέτο φυσικό αέριο.Δεν χρειάζεται να κουβαλάς 40 με 50 λίτρα βενζίνη ιδίως στα εργοστασιακα αυτοκίνητα με φυσικο αεριο που δεν καίνε καθόλου βενζίνη για να πάρει μπροστά..
Τα 10 με 15 λιτρα φτάνουν και περισσεύουν..
2,5 χρόνια δουλεύω αμάξι με φυσικό αέριο μετατροπή..και αυτή είναι η εμπειρία μου.
Τώρα αν κάποιος το βλέπει αγγαρεία να σταματήσει συχνότερα σε περίπτωση που θα κινηθεί σε περιοχές που δεν υπάρχει πρατηριο φυσικού αερίου..ας ψάξει για άλλο αμάξι.. -
Το πόση βενζίνα θα έχεις μέσα στο ρεζερβουάρ σχετίζεται άμεσα με το προφίλ σου ως οδηγός και με τον τρόπο και τα μέρη που κνείσαι. Εγώ π.χ. σε αυτοκίνητο φ.α./βενζίνης δεν θα συζητούσα για τίποτα λιγότερο από πλήρες.
Κάποια πρατήρια έχουν μόνο φ.α., τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μάλιστα, όχι όλα. -
Μια φορά το γέμισα γιατί ήταν κέρασμα, 1ο γέμισμα..
Έκτοτε ποτέ δεν έχω βάλει πάνω από την μέση, πέρα ότι προσθέτει βάρος, όσο είναι αυτό, όταν χρειαστεί, όπως σήμερα, σταμάτησα σε ένα από τα πολλλλα πρατήρια και έβαλα 20€ και πήγε πάλι μέση.. Παραπάνω, για εμένα, είναι αχρείαστη, έχω ήδη καταναλώσει το φα και έχω διανύσει άλλα 210χλμ με βενζίνη που είχα γιατί είμαι διακοπές -
Και μια συνάδελφος που πήρε το Panda CNG, μία εκ των δύο 'πωλήσεών μου', αναγκάστηκε αυτές τις μέρες να πηγαίνει μόνο με βενζίνη για να την καταναλώσει γιατί ήταν μέσα από τον Μάιο.
Είχε κάνει το λάθος να φουλάρει και τα δύο ντεπόζιτα μόλις το αγόρασε πριν τέσσερις μήνες, επηρεασμένη από τη συνήθεια τόσων ετών. Τώρα δε θα την ξαναπατήσει. -
Καλησπέρα,
Γνωρίζουμε πότε έρχεται το επόμενο Polo CNG με τα νέα πρότυπα WLTP; Αυτή τη στιγμή έχει σταματήσει η παραγωγή στο εργοστάσιο μέχρι την οριστική πιστοποίηση.
Ακούγεται επίσης ότι θα έχει μεγαλύτερη δεξαμενή φυσικού αερίου.
-
Καλή χρονιά.. Ίσως και καλή Ανάσταση
-
Πάσχα του 2019, γιατί τόσο μακριά;
-
Θα πρέπει να βγουν τα νέα πρότυπα - μετρήσεις WLTP στα ήδη υπάρχοντα οχήματα/μοντέλα της εταιρίας και του ομίλου , αντικατάσταση των δεξαμενών,νέα βάρη άρα και νέες μετρήσεις ζύγισμα νέο στήσιμο του μοντέλου κτλ, μετα τα Χριστούγεννα η παραγωγή στη καλύτερη... Αντε Φεβρουάριο;
Πολλά γράφονται επίσης για κόντρα με την skoda λόγω αυξήσεων των πωλήσεων της... Και άλλα εσωτερικα προβλήματα -
Δεν είναι απίστευτο που ένας τόσο μαζικός κατασκευαστής,που θέλει να θεωρείται και πρίμιουμ,δεν έχει ετοιμαστεί για τη νέα μέθοδο μέτρησης?
-
Μού έχει κάνει εντύπωση κι εμένα πώς γίνεται ένα τόσο μεγάλο group έχει κάνει παύση παραγωγής και αδυνατεί ακόμα και να δώσει προσφορά σε πελάτες.
-
Προφανώς δεν έχουν άλλο τρόπο εκτός παράνομων λογισμικών για να παίρνανε στις μετρήσεις ρύπων.
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Μού έχει κάνει εντύπωση κι εμένα πώς γίνεται ένα τόσο μεγάλο group έχει κάνει παύση παραγωγής και αδυνατεί ακόμα και να δώσει προσφορά σε πελάτες.Έτσι είναι όταν πουλάς φύκια...
-
Fanis και barimagas, παραλογίζεστε...
Δεν γίνεσαι νούμερο ένα, αν είσαι ανίκανος τεχνικά ούτε αν πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες... -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Δεν γίνεσαι νούμερο ένα, αν είσαι ανίκανος τεχνικά ούτε αν πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες...Διαφωνώ, αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό (π.χ. να το παραλληλίσουμε με τις εκλογές?...Τσίπρας, Τραμπ...άνθρωποι που αγοράζουν αυτοκίνητα ψηφίζουν).
Το έγραψα με δόση υπερβολής αυτό που έγραψα, αλλά η αλήθεια αυτή είναι. Ολόκληρος κολοσσός και έχει νοικιάσει χώρο να βάλει 250.000 αυτοκίνητα για να εναρμονιστεί με τα νέα πρώτυπα...παγκόσμια πρωτοτυπία και σε αυτό...μην θυμηθούμε το σκάνδαλο με τους ρύπους και άλλα πολλά. Τα 'παραπτώματα' είναι συνεχόμενα και διαρκείας.
-
Δεν είναι φύκια τα Λαικά, αλλά δεν είναι και μεταξωτές κορδέλες. Κάτι στο ενδιάμεσο θα έλεγα για τα περισσότερα αυτοκίνητα που βγάζει και τα οποία έχει την ζηλευτή ικανότητα να τα πλασσάρει μισό με ένα κλικ παραπάνω απ΄ ότι είνκα πραγματικά, και να χρεώνει αντίστοιχα βέβαια.
-
Απλά έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν και φύκια αλλά και μεταξωτές κορδέλες (πχ νέο τιγκ) με τόσους πολλούς αλλά και διαφορετικούς θιασώτες.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Δεν γίνεσαι νούμερο ένα, αν είσαι ανίκανος τεχνικά ούτε αν πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες...Ψέματα πούλησαν σε όλη την Αμερική, έτρεχαν να αγοράσουν clean diesel. Όταν τους πήραν μυρωδιά, αναβάθμισαν τα λογισμικά ώστε να είναι δυσκολότερο να εντοπιστούν. Και πάλι όμως τους έπιασαν και πλήρωσαν πρόστιμα, πήραν τα αυτοκίνητα πίσω στην τιμή αγοράς και λιαζονται σε νεκροταφεία τα μοντέλα τους. Προεδροι παραιτήθηκαν άλλοι που ήταν αμερικη μπήκαν φυλακη. Στην Ευρώπη φυσικα την γλυτωσαν. Όμως ο στοχος επετεύχθη! Γίνανε ο μεγαλύτερος σε πωλήσεις κατασκευαστής στον κόσμο.
Check out 'Dirty Money' on Netflix
www.netflix.com/title/80118100?source=android -
Ο χρήστης barimagas έγραψε:
Δεν γίνεσαι νούμερο ένα, αν είσαι ανίκανος τεχνικά ούτε αν πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες...Ψέματα πούλησαν σε όλη την Αμερική, έτρεχαν να αγοράσουν clean diesel. Όταν τους πήραν μυρωδιά, αναβάθμισαν τα λογισμικά ώστε να είναι δυσκολότερο να εντοπιστούν. Και πάλι όμως τους έπιασαν και πλήρωσαν πρόστιμα, πήραν τα αυτοκίνητα πίσω στην τιμή αγοράς και λιαζονται σε νεκροταφεία τα μοντέλα τους. Προεδροι παραιτήθηκαν άλλοι που ήταν αμερικη μπήκαν φυλακη. Στην Ευρώπη φυσικα την γλυτωσαν. Όμως ο στοχος επετεύχθη! Γίνανε ο μεγαλύτερος σε πωλήσεις κατασκευαστής στον κόσμο.
Check out 'Dirty Money' on Netflix
http://www.netflix.com/title/80118100?source=androidΚαμία αντίρρηση σε αυτά που μόλις έγραψες.
Ή ένσταση μου ήταν σε αυτά που είχες γράψει πιο πάνω: 'Προφανώς δεν έχουν άλλο τρόπο εκτός παράνομων λογισμικών για να παίρνανε στις μετρήσεις ρύπων.' Πραγματικά θεωρείς ότι αυτό ισχύει;
Η τεχνολογία των ΜΕΚ είναι κοινή για όλους και ότι μπορεί να κάνει μια οποιαδήποτε αυτοκινητοβιομηχανία, σίγουρα μπορεί να το κάνει και η VAG. Το ότι δεν το έκανε, σίγουρα δεν είναι λόγω ανικανότητας (όπως ισχυρίζεσαι) αλλά γιατί κάποιοι επέλεξαν να μεγιστοποιήσουν το κέρδος της εταιρίας, 'μαγειρεύοντας' το λογισμικό αντί να δώσουν μια πιο δαπανηρή, τεχνικά σωστή λύση.
Αγορά νέου αυτοκινήτου φυσικού αερίου