-
Ο χρήστης opiou έγραψε:
Τι μεταπωλητική αξία θα έχει μια βενζίνη σε 5 χρόνια άραγε που θα κυκλοφορούν ηλεκτρικά με το κιλό...
Που στην Ελλάδα? Και πως θα τα φορτίζουμε, με την βιονική μας τσουτσου?
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Δε νομίζω ότι σε πέντε χρόνια θα έχει αλλάξει σημαντικά το ποσοστό ηλεκτροκίνητων , μικρή (αν καθόλου) επίπτωση θα έχει στην απαξίωση ενός μτχ. αυτοκινήτου.+1, ιδίως για εμάς. Αυτά που μπορεί να παρουσιάσουν μια αύξηση της κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα είναι πιθανόν τα υβριδικά.
Αλήθεια, πότε έρχεται το Kia Niro στην Ελλάδα; Είδα αρκετά καλές κριτικές στο εξωτερικό που κυκλοφορεί εδώ και 1μησι χρόνο περίπου.Έχω την εντύπωση πως θα είναι και στην έκθεση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο, την επόμενη βδομάδα. -
Ο χρήστης giannis3011 έγραψε:
Το ανουσιο των 2.0 diesel ειναι τα 440 ευρω του φορου πολυτελειας;;Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Με το wltp το αμάξι λογικά θα έχει τέλη 300 ευρώ μαζι με τα 440 πήγες σχεδόν 740 ευρώ...
Οταν με το tiguan diesel 1.6 115 να πληρώνεις κανα 140αρι....
Δεν λέω...έχεις περισσότερη δύναμη και καλύτερο αμάξι αλλά δεν είναι value for money... -
Ο χρήστης opiou έγραψε:
Από την βασική έκδοση το αμάξι έχει σχεδόν τα πάντα...με 35.000 δλδ το παίρνεις άψογο...
Το θέμα είναι αν αξίζει να δώσει κάποιος 35k την στιγμή που είμαστε σε μεταβατική πορεία στην αυτοκίνηση και πάμε σε εξηλεκτρισμό των οχημάτων την επόμενη 5ετία...
Τι μεταπωλητική αξία θα έχει μια βενζίνη σε 5 χρόνια άραγε που θα κυκλοφορούν ηλεκτρικά με το κιλό...
Επίσης δεν τον λες και οικονομικό κινητήρα τον 150αρι σε αυτό το αμάξι...7-8 σίγουρα θα καίει μικτά...
Για τους δίλητρους diesel ανούσιο να ασχοληθεί κάποιος με την παρούσα φορολογία...Η Ελλαδαρα μας της πήρε κοντά μια 20ετια μην πω παραπάνω να φέρει diesel στην Αθήνα Ι.Χ. πιστεύω κάπου τόσο θα μας πάρει για ηλεκτροκίνηση και εφόσον αυτή καθιερωθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Μιας και φαίνεται να γνωρίζεις, μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τι ΑΚΡΙΒΩΣ περιλαμβάνει ο πλούσιος εξοπλισμός της αρχικής έκδοσης στα 32k και τι αυτός των 35k ;
-
Η απάντηση είναι ότι με 32Κ και 35Κ μόνο φουλ έξτρα δε θα είναι όπως φυσικά συμβαίνει με κάθε βασική έκδοση premium κατασκευαστών.
Βέβαια στη χώρα είναι λίγο παρεξηγημένη έννοια το φουλ έξτρα. Με κουμπιά στο τιμόνι και ηλεκτρικά παράθυρα μπορεί εύκολα να χακτηριστεί φουλ έξτρα ένα αμάξι. Από κει και πέρα η τράκα με την πραγματικότητα θα είναι σφοδρή όταν πας εκεί και δεις μία λίστα options 4 σελίδες Α4 που θα αθροίζει την αξία ενός ακόμα αυτοκινήτου. Τώρα τι είναι αναγκαίο και τι όχι από αυτά για τον καθένα μας είναι καθαρά υποκειμενικό και έχει να κάνει κυρίως με τις παραστάσεις μας. Άλλο αμάξι θα στήσει κάποιος που θα προέρχεται από Almera 20ετιας άλλο αυτός που αλλάζει το leasing 4ετιας.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Η απάντηση είναι ότι με 32Κ και 35Κ μόνο φουλ έξτρα δε θα είναι όπως φυσικά συμβαίνει με κάθε βασική έκδοση premium κατασκευαστών.Βέβαια στη χώρα είναι λίγο παρεξηγημένη έννοια το φουλ έξτρα. Με κουμπιά στο τιμόνι και ηλεκτρικά παράθυρα μπορεί εύκολα να χακτηριστεί φουλ έξτρα ένα αμάξι. Από κει και πέρα η τράκα με την πραγματικότητα θα είναι σφοδρή όταν πας εκεί και δεις μία λίστα options 4 σελίδες Α4 που θα αθροίζει την αξία ενός ακόμα αυτοκινήτου.
+1.000!!! Ακριβώς αυτά ήθελα να γράψω...βασική έκδοση και full extra (ειδικά σε premium κατασκευαστή) είναι απλά έννοιες ασύνδετες. Εκτός εαν (όπως είπε ο Στέφαν) κάποιος κρίνει με προσωπικά κριτήρια τι σημαίνει φουλ έξτρα. Το φουλ έξτρα σημαίνει ότι το 35Κ γίνεται εύκολα 50+.
-
Το ξέρω αλλά θέλω να του δώσω το benefit of doubt που λεν και στο χωριό. Μπορεί ρε παιδάκι μου να πήρε αμπάριζα η Audi και να θέλει να μας τρελάνει όλους με τα... full extra της. Προσωπικά η Audi είναι από τις αγαπημένες μου αλλά η ρημάδα θεωρείται και είναι premium οπότε πληρώνεις extra μέχρι και το μαύρο σήμα της Audi κυριολεκτικά.
-
Ο χρήστης louis k έγραψε:
Το ξέρω αλλά θέλω να του δώσω το benefit of doubt που λεν και στο χωριό. Μπορεί ρε παιδάκι μου να πήρε αμπάριζα η Audi και να θέλει να μας τρελάνει όλους με τα... full extra της. Προσωπικά η Audi είναι από τις αγαπημένες μου αλλά η ρημάδα θεωρείται και είναι premium οπότε πληρώνεις extra μέχρι και το μαύρο σήμα της Audi κυριολεκτικά.κρατα (πολυ) μικρο καλαθι.
-
Ειδικά σε φρέσκο αυτοκίνητο δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο. Αυτοί δε χαρίζουν του αγγέλου τους νερό. Εδώ πολύ βασικά (κατ' εμέ) έξτρα όπως αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα, cruise control, 2ζωνικός, smartphone connectivity, είναι έξτρα στα φθηνότερα αδερφάκια Karoq/Tiguan, θα είναι στάνταρ στο Audi?
Για ένα καλοεξοπλισμένο αυτόματο 1.5 δε θα υπολόγιζα με τίποτα κάτω από 45Κ και πάλι όντας φειδωλός και χωρίς πολλά συστήματα ασφαλείας, ηλιοροφές, δερματα κτλ.
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Το ξέρω αλλά θέλω να του δώσω το benefit of doubt που λεν και στο χωριό. Μπορεί ρε παιδάκι μου να πήρε αμπάριζα η Audi και να θέλει να μας τρελάνει όλους με τα... full extra της. Προσωπικά η Audi είναι από τις αγαπημένες μου αλλά η ρημάδα θεωρείται και είναι premium οπότε πληρώνεις extra μέχρι και το μαύρο σήμα της Audi κυριολεκτικά.
κρατα (πολυ) μικρο καλαθι.
+1 (για το μικρό καλάθι)
Ίσως κάποια από τα νεότερα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας να είναι στάνταρ,αλλά από εκεί και πέρα τα χιλιάρικα σε εξτρά θα γλιστράνε σα λαδάκι. -
Ο χρήστης dettol έγραψε:
κρατα (πολυ) μικρο καλαθι.
Απέξω περνάω και δεν κοιτάω καν βιτρίνα !
-
Το μονο που περιμενω να ειναι standard ειναι το ψηφιακο cockpit.
-
περιμενε να ανοιξει το configuration στο γερμανικο site για να παρεις μια ιδεα του τι θα παιζει με τιμες και επιπεδα εξοπλισμου και τιμες αυτων. Απο οτι διαβαζα, περιμενουν να ανοιξει μεσα στις επομενες μερες.
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Το μονο που περιμενω να ειναι standard ειναι το ψηφιακο cockpit.μπα, ηλεκτρονικό κλείδωμα και πολύ του είναι ! Δεν θα κάνω τον κόπο να μπω στο γερμανικό configurator εκτός αν είμαι πολύ στις μαύρες μου ! Μου αρέσει ως εταιρία αλλά κοπανάει, αλλά ακόμα κι αν είχα την οικονομική δυνατότητα μάλλον προς BMW θα κοιτούσα.
-
Ο χρήστης louis k έγραψε:
Το μονο που περιμενω να ειναι standard ειναι το ψηφιακο cockpit.
μπα, ηλεκτρονικό κλείδωμα και πολύ του είναι ! Δεν θα κάνω τον κόπο να μπω στο γερμανικό configurator εκτός αν είμαι πολύ στις μαύρες μου ! Μου αρέσει ως εταιρία αλλά κοπανάει, αλλά ακόμα κι αν είχα την οικονομική δυνατότητα μάλλον προς BMW θα κοιτούσα.
μεσα στο καλοκαιρι ειχα ρωτησει ποτε περιμενουν να ερθει το q3 και αν θα ηταν στην ιδια τιμη με το παλιο. Τοτε μου ειχανπει οτι θα ειναι σε υψηλοτερη τιμη εν μερει και λογω του standard ψηφιακου cockpit. Βεβαιως τοτε ετρεχαν κατι προσφορες για να ξεπουλησουν το αποθεμα των 'παλιων' q3 που ειχαν, οποτε ηταν 100% σιγουρο οτι το καινουριο θα ερχοταν σε υψηλοτερη τιμη. Απλα δεν ηξερα ποσο υψηλοτερη.
-
Περι τετρακινησης των Bmw/Audi (γενικως)..
Στην ουσια, τα λαστιχα παιζουν σημαντικοτερο λογο...με τα δρομισια των περισσοτερων SUV δεν πας πουθενα...
Οσον αφορα τον εξοπλισμο, οι περισσοτεροι καταφευγουν σε διαφορα τρικ κοβωντας πραγματα που πολλοι δεν θα αντιληφθουν ωστε να προσφερουν οθονες, λεντ κ.α. που 'χτυπανε' περισσοτερο στο ματι του αγοραστη, ωστε να κρατησουν την τιμη σε 'λογικα' επιπεδα. Σε καθε περιπτωση οι βασικες εκδοσεις των αυτοκινητων της κατηγοριας δεν εχουν ουτε τα βασικα..ηλ παραθυρα κτλ δεν ειναι τα βασικα σημερα.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Περι τετρακινησης των Bmw/Audi (γενικως)..Στην ουσια, τα λαστιχα παιζουν σημαντικοτερο λογο...με τα δρομισια των περισσοτερων SUV δεν πας πουθενα...
Οσον αφορα τον εξοπλισμο, οι περισσοτεροι καταφευγουν σε διαφορα τρικ κοβωντας πραγματα που πολλοι δεν θα αντιληφθουν ωστε να προσφερουν οθονες, λεντ κ.α. που 'χτυπανε' περισσοτερο στο ματι του αγοραστη, ωστε να κρατησουν την τιμη σε 'λογικα' επιπεδα. Σε καθε περιπτωση οι βασικες εκδοσεις των αυτοκινητων της κατηγοριας δεν εχουν ουτε τα βασικα..ηλ παραθυρα κτλ δεν ειναι τα βασικα σημερα.
+10000
Και ενα παραδειγμα του μεσου ελληνα οδηγου τετρακινητου bmw η μη που νομιζει με ασφαλτινα λαστιχα γαμ.. κ δερνει...
Youtube VideoΥγ η μεγαλυτερη βλακεια π εχω δει ειναι τυπος που εχει προσπαθησει να μπει μεσα σχεδον στο χκ καιμακτσαλαν (μπροστα στο σαλε για οσους ξερουν ) με bmw 3 τετρακινητη και απλα λαστιχα και αφου κολλησε ο πανηλιθιος ειχε την απορια:
Μα γιατι εμεινα αφου ειναι τετρακινητη...10 ατομα σπρωχναν για να βγει ο βλακας και αφου δε καταφεραν και πολλα ηρθε το ρατρακ του χκ να τον τραβηξει...
Αν ημουν εγω υπευθυνος θα τον αφηνα εκει...
Πολλες φορες εχω συναντησει τυπους με τζιπαρες κολλημενους η συο χαντακι ενω αλλοι με χιονολαστιχο και απλα αμαξακια περνουσαν αερα αλλα αυτο τον βλακα δε θα τον ξεχασω ποτε...Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης opiou έγραψε:
Από την βασική έκδοση το αμάξι έχει σχεδόν τα πάντα...με 35.000 δλδ το παίρνεις άψογο...
Το θέμα είναι αν αξίζει να δώσει κάποιος 35k την στιγμή που είμαστε σε μεταβατική πορεία στην αυτοκίνηση και πάμε σε εξηλεκτρισμό των οχημάτων την επόμενη 5ετία...
Επίσης δεν τον λες και οικονομικό κινητήρα τον 150αρι σε αυτό το αμάξι...7-8 σίγουρα θα καίει μικτά...
Για τους δίλητρους diesel ανούσιο να ασχοληθεί κάποιος με την παρούσα φορολογία...Εγώ πάλι βλέπω ότι με τα 35 μόνο τα πάντα δεν θα έχει , το προηγούμενο μοντέλο που μπορείς ακόμα να διαμορφώσεις το πας 43 και ακόμα του λείπουν πολλά. Τώρα αν στο νέο με 35 βάλανε σχεδόν τα πάντα μπράβο τους γιατί θα σημαίνει ότι μείωσαν αισθητά την τιμή!
Επειδή όμως αυτό δύσκολα να συμβαίνει σε νέο αμάξι θεωρώ ότι με τα 35 δεν θα έχεις καν αναδιπλουμενους καθρέφτες και θα λείπουν σχεδόν όλα τα συστήματα ασφαλείας .
Τα ηλεκτρικά για την ώρα έχουν το 0.03% της αγοράς. Ε σε 5 χρόνια άντε να έχουν το 1% της αγοράς στην Ελλάδα πάντα.
Το 7-8 θα το έχει στάνταρ το 150 αρι και άμα το ζορισεις θα πιάνει και 10! Ναι αυτά τα νούμερα το 2023 θα φαίνονται όπως φαίνονται τώρα τα 13-14 από τα 2λιτρα.Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Θα πάω μάλλον αύριο να ρωτήσω λεπτομερώς τους εξοπλισμούς. Στα γρήγορα έμαθα πως το S line θα έχει 5Κ πιο πολύ. Αυτό με ενόχλησε ιδιαίτερα. Το S Line έχει 2ζωνικό, ζάντες και τα διάφορα γύρω γύρω να το δείχνει πιο επιθετικό. Δεν έμαθα για κάτι παραπάνω. Οπότε αν πας αυτόματο S Line πάει 40Κ.
Κάπου είχα διαβάσει επίσης πως από τη μάνα του θα έχει 8΄΄ στο καντράν και για να πάρει τις 10΄΄ πρέπει να δώσεις. Τέσπα, λέω να πάω αύριο (αφού σήμερα λογικά θα είναι κλειστά το απόγευμα).
Το άλλο που μου πε στο τηλ ειναι πως έχει αρχίσει κόσμο να το προπαραγγέλνει (χωρίς να το έχει δει από κοντα!!) δίνοντας ενα 500αρικο. Έλεος. Και οταν τον ρώτησα 'αν το δει απο κοντά και δεν του αρέσει;' μου είπε 'το δίνουμε πίσω'.... 16/11 θα πάω να το οδηγήσω.
-
Συγνώμη για τα typos αλλά δεν έχω τρόπο να το κάνω edit το post μου και να τα διορθώσω (αν το διαβάζει κάποιος admin αυτό).
Audi Q3 2018