-
Αντιστοιχα υπαρχουν φωτεινες ή ηχητικές ενδειξεις οταν περνά καποιο αυτοκινητο διπλα σου ή οταν φευγει το αυτοκινητο απο την πορεια του.
Αντιστοιχη ηχητική ενημερωση όταν παιρνει ο υπνος τον οδηγο.Αυτο με τη λωριδα το εχω μονιμα απενεργοποιημενο σε ολα τα αυτοκινητα ,σπαστικο.
Χρησιμο για οσους κοιμουνται στο τιμονι,δεν ανηκω σε αυτη τη κατηγορια.Οτι εχει να κανει με συγκρουση δικαιως υπαρχει,ποτε δεν ξερεις.
Και βεβαια ολα αυτα τα συστημα καποια στιγμη σε βαθος χρονου μπορει να χαλασουν,ας ελπισουμε να γινουν φτηνοτερα εντωμεταξυ και να μην χρειαζονται να τα ξαναπληρωσεις με τα ιδια νουμερα
-
500 ανθρωποι πεθαινουν καθε εβδομαδα στην ΕΕ,δεν μιλαμε για τριτο κοσμο με δρομους και αυτοκινητα σε αθλια κατασταση αλλα για την ΕΕ.Ολοι εχουμε χασει συγγενεις,φιλους,συνεργατες,μου φαινεται αδυνατον καποιος να μην εχει καποια απωλεια.Ειναι λοιπον προφανες οτι σημερα η μετακινηση με αυτοκινητο ειναι απειρως πιο επικυνδυνη απο αλλα μεσα και πρεπει να γινουν πραγματα.
-
Το να κόψεις το κρέας έχει σχέση με την δική σου ζωή . Το να οδηγείς συνετά έχει σχέση με την ζωή των άλλων .
Εχουμε ακόμα δρόμους που είναι Εθνικοί Οδοί , στην Εύβοια για παράδειγμα , όπου εσύ πας ταξίδι και ο άλλος πάει για τσιγάρα με κρεμασμένο το χέρι και κοιτώντας τα χωράφια . Η στρίβει στο ξαφνικό αριστερά στον αγροτικό δρόμο .
Αυτά όλα είναι συναφή με τα παραπάνω...
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Δε διαφωνώ με κανένα, απλά θέτω ερωτήματα. Εμένα μου αρέσει η κουβέντα. Και από αυτήν την κουβέντα προκύπτουν τόσα πολλά και ενδιαφέροντα ερωτήματα. Όπως στα γρήγορα:
-Να κάνουμε τα αυτοκίνητα να πηγαίνουν ως τα όρια ταχύτητας. Δεν χρειάζεται παραπάνω. Ή όχι;;
-Όλα αυτά τα βοηθήματα απενεργοποιούνται με ένα κουμπί. Γιατί; Επίσης, γιατί τα αυτοκίνητα παίρνουν καν μπροστά εαν δε φοράμε ζώνη π.χ.;
-Από την άλλη, πολλά είναι τα επικίνδυνα πράγματα στη ζωή. Πολλοί οι εν δυνάμει δολοφόνοι στην καθημερινότητα μας. Π.χ. να κόψουμε το κρέας (Κάτι είχε ακουστεί κάποια στιγμή για επιβολή έξτρα φόρων στην Ε.Ε. για αποθάρρυνση κατανάλωσης του). Ή μπορούμε να απαγορεύσουμε κάποια βιβλία τα οποία δυνητικά θα μπορούσαν να καλλιεργήσουν 'επικίνδυνες ιδέες' (see what I did there?). Και η κουβέντα μπορεί να είναι ατελείωτη γιατί αγγίζει και (όχι μόνο αλλά και) χωράφια προσωπικής ελευθερίας και αυτοδιάθεσης.(τα έχω γράψει λίγο ασυνάρτητα αλλά you get the picture. Τέλος το οφτοπικ από εμένα γιατί το π@δήξαμε το θέμα!)
Τα οφέλη από την αυτόνομη οδήγηση είναι πολύ περισσότερα από το κομμάτι της ασφάλειας, πχ η αύξηση της χωρητικότητας των οδών όπως ανέφερε ο cruiser. Tα αυτοκίνητα μπορούν να πάνε κολλητά το ένα πίσω από το άλλο ή να μην χρειάζονται φανάρια στις διασταυρώσεις μιας και τα αυτόνομα οχήματα θα επικοινωνούν μεταξύ τους.
Τις προάλλες διάβαζα στο drive ότι πλέον έχει αυξηθεί κατά πολύ η ηλικία κατά την οποία ένας νέος παίρνει δίπλωμα και ο λόγος είναι ότι πλέον οι νέοι δεν ενδιαφέρονται τόσο για την οδήγηση. Η λογική είναι πως σε λίγα χρόνια θα έχεις ένα app στο κινητό όπου θα ζητάς να έρθει ένα αυτόνομο όχι να σε παραλάβει για να σε πάει στην δουλειά σου. Ή ότι δεν θα έχεις ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο άλλα ανάλογα με τις ανάγκες σου θα έρχεται και άλλο αυτοκίνητο (άλλο για τις διακοπές, άλλο για να κατέβεις στο κέντρο της πόλης, άλλο για το βουνό).
Το θέμα του ορίου ταχύτητας πιστεύω θα είναι ένας συμβιβασμός ανάμεσα στην ασφάλεια της μετακίνησης, τον χρόνο μετάβασης και την οικονομία. Αν μιλάμε για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όσο ανεβαίνει η ταχύτητα τόσο μειώνεται η αυτονομία τους.
Γενικά η αυτοκίνηση αλλάζει τα τελευταία χρόνια με τρελούς ρυθμούς. Παλιά βλέπαμε τον ΚΙΤ ως ταινία επιστημονικής φαντασίας και σήμερα γίνεται πραγματικότητα!
-
https://arstechnica-com.cdn.ampproject. ... ividers%2F
Ένα πολύ ωραίο άρθρο για τα συστήματα αυτά με αφορμή ένα θανατηφόρο ατύχημα με Tesla όπου έφταιγε και ο οδηγός τελικά αφού...για 6 !!!!!!!! δευτερόλεπτα το αυτοκίνητο κινούνταν σε πορεία σύγκρουσης και δεν ανιχνεύτηκε καμία κίνηση διόρθωσης από τον οδηγό ( Λογικά εμπιστευόταν τόσο πολύ το αυτόνομο σύστημα που...είχε πέσει για ύπνο στο πίσω κάθισμα;;; )
Αναφέρεται στις εγγενείς αδυναμίες σε σχέση με συγκεκριμένα εμπόδια τόσο των καμερών όσο και των ραντάρ , αισθητήρων κλπ.
Ακόμη είναι σχετικά νωρίς για να χρησιμοποιηθούν χωρίς το έλεγχο του οδηγού , αλλά σίγουρα στο μέλλον όπου και τα αυτοκίνητα θα επικοινωνούν μεταξύ τους θα είναι πλήρως αποτελεσματικά .
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Περιμένω πως και πως να πάρω αυτόνομο αυτοκίνητο με τούρμπο κινητήρα που να βάζει φωτιά στο δρόμο και να πατάει καλά.
Γουστάρω αυτόνομο αυτοκίνητο με 0-100 στα 9 δευτερόλεπτα, τρελές ρεπρίζ και τελική στα 200Km/h...Πώρωση...
Ευτυχώς που το σκούτερ μου δύσκολα θα γίνει αυτόνομο.
Αν αφήσω το τιμόνι θα καρφωθώ αυτόνομα στο 1ο δέντρο... -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Εγώ είμαι υπέρ της κατάργησης της οδήγησης και το περιμένω πώς και πώς. Ας παραμείνει η γρήγορη οδήγηση ένα ωραίο χόμπι για την πίστα, κάτι αντίστοιχο με τα σημερινά καρτ.Εγώ λέω να απαγορευτούν τα βρωμοποδήλατα από τους δημόσιους δρόμους και να απολαμβάνουμε οδήγηση!!!
σουιφτ
μπαλενο
Εσύ έχεις πάθει... Σουζούκι πάντως τον τελευταίο καιρό.
δεν είναι όλες οι διαδρομές 'διασκεδαστικές' (π.χ. αυτοκινητόδρομος)
Με τις σωστές ταχύτητες, μια χαρά διασκεδαστικός είναι ο αυτοκινητόδρομος.
Πάντως τα αυτόνομα όντως προσφέρουν σε περιπτώσεις που κάποιος δεν μπορεί να οδηγήσει (κούραση, ποτό, αναπηρία κλπ), αλλά απέχουμε πολύ ακόμα από αυτό το σημείο. Και σίγουρα πρέπει να έχουμε την επιλογή.
Νομίζω όμως ότι πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την συζήτηση γιατί το ξεσκίσαμε το θεματάκι του nass στο ...
-
Μακάρι να ήταν τα ποδήλατα το πρόβλημα. Ακόμα κι αν καταργηθούν, ούτε οδήγηση θα απολαύσεις ούτε ασφαλής θα είσαι.
Αντιθέτως, αν καταργηθεί η οδήγηση, θα την απολαμβάνεις εκεί που πραγματικά έχει νόημα (στην πίστα, ενδεχομένως και σε κάποιες στροφοδιαδρομές που θα είναι κλειστές για αυτόνομη οδήγηση) και θα είμαστε όλοι ασφαλείς στις υπόλοιπες περιπτώσεις. -
Εδώ ειδικά δημιουργούν σοβαρά θέματα. Βγαίνουν σε Επαρχιακές οδούς, ακόμα και Σε Εθνικές τους έχω δει, πηγαίνουν κομβόι, κλείνουν μια ολόκληρη λωρίδα, καθυστερούν την κίνηση, περνάνε με κόκκινο και πολλά άλλα!!! Επειδή την είδαν Lance Armstrong ξαφνικά στα γεροντάματα. Και φυσικά έχουμε συχνά-πυκνά παρασύρσεις...
Ούτε ασφαλείς θα είμαστε με την αυτόνομη, τουλάχιστον όχι με την τωρινή τεχνολογία.
-
Σχεδόν κάθε μέρα τους πετυχαίνω στον δρόμο του Τριλόφου,ειδικά εκεί που έχει τα στροφιλίκια....ομολογώ ότι κάποιες φορες μπήκα στον πειρασμό να μην πατήσω φρένο....
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
δεν είναι όλες οι διαδρομές 'διασκεδαστικές' (π.χ. αυτοκινητόδρομος)
Με τις **σωστές **ταχύτητες, μια χαρά διασκεδαστικός είναι ο αυτοκινητόδρομος.
...Επειδή την είδαν Lance Armstrong ξαφνικά.
Όταν πιστεύω ότι ως οδηγός είμαι ο Schumacher, αλλά κατηγορώ τους ποδηλάτες ότι την είδαν Lance Armstrong
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Όταν πιστεύω ότι ως οδηγός είμαι ο Schumacher, αλλά κατηγορώ τους ποδηλάτες ότι την είδαν Lance ArmstrongΜπορείς να καταλάβεις την διαφορά του 'ότι πηγαίνω σβέλτα, χωρίς να ενοχλώ κανέναν', με το 'να βγαίνω με αγωνιστικό ποδήλατο και αμφίεση Tour de France στον δρόμο του αεροδρομίου και να σπάω τις μπάλες όλων των άλλων'. Τι; Όχι; Αν την είχα δει Σουμάχερ θα έβγαινα με αγωνιστικό, κράνος και φόρμες...
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Ρε παιδιά, όλοι εσείς εδώ που είστε τόσο ένθερμοι υποστηρικτές των καινούργιων συστημάτων για χάρη της ασφάλειας και -κυρίως- λοιδωρείτε κάποιον που έχει αντίθετη άποψη, λύστε μου την εξής απορία:
Είστε κατ' αντιστοιχία υπέρ του να καταργηθεί εντελώς η οδήγηση αργά ή γρήγορα, έτσι; Να γίνει πλήρως αυτόματη/ρομποτοποιημένη ή να κυκλοφορούμε όλοι με μέσα μαζικής μεταφοράς ή κάτι τέτοιο; Φυσικά για την εξάλειψη ατυχημάτων. Γιατί εκεί πάει το πράγμα. Δε νομίζω να υπάρχουν τίποτε διαφωνίες τότε από μέλη σε αυτοκινητιστικά φόρουμ...θα είναι πολύ 'ντεμοντέ' να οδηγείς ο ίδιος!Αν είναι να επιλέξω ανάμεσα στην διασκέδαση μου και στο να γλιτώσουν ανθρώπινες ζωές από την εφαρμογή μιας τεχνολογίας, σαφέστατα θα επιλέξω το δεύτερο.
Οι πλειοψηφία αυτών που οδηγούν το κάνουν από ανάγκη, επειδή απλά πρέπει να μετακινηθούν, ενώ και αρκετοί από αυτούς που διασκεδάζουν πίσω από το τιμόνι, θα ήθελαν να είναι Σουμάχερ, αλλά δυστυχώς απέχουν πάρα πολύ.
Ακόμη και αν σου αρέσει η οδήγηση, δεν είναι όλες οι διαδρομές 'διασκεδαστικές' (π.χ. αυτοκινητόδρομος) και δεν έχεις πάντα διάθεση να οδηγήσεις (π.χ. άρρωστος, κουρασμένος, νυσταγμένος). Μακάρι σε αυτές τις περιπτώσεις να μπορούσα να βάλω τον προορισμό στο gps και να με πάει το αυτοκίνητο στον προορισμό μου.
Όταν είδα το βίντεο που ένας έμπειρος σε υπολογιστές κατάφερε να πάρει τον έλεγχο ενός jeep αν δεν κάνω λάθος και ο οδηγός να έχει 'αυτόνομη' οδήγηση, άρχισα να σκέπτομαι κατά πόσο αυτά τα συστήματα βοηθούν στην ασφάλεια του οδηγού, ή βοηθούν τους λεγόμενους κυβερνοτρομοκράτες, να μπαίνουν σε βάσεις δεδομένων εταιριών και να στέλνουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα όπου αυτοί θέλουν.
Οπότε κοιτώ και την άλλη όψη του νομίσματος, που κατά τη γνώμη μου, τον έλεγχο του αυτοκινήτου μπορεί να το πάρει ένας κακόβουλος και να πέσεις θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, ή ψυχοπαθούς, ή κακός πληρωμένου υπαλλήλου κλπ.
Τραβηγμένο σενάριο; Ίσως.... -
Κρατιέμαι παρά πολύ να μην μπω σε oftopic mode!!!
Κόβω το πουλί ότι υπάρχει σωστό topic για αυτή την κουβέντα.
Βέβαια ο θεματοθέτης δεν μας έχει βάλει στη θέση μας, ούτε έχει κάνει κάποια νύξη για συγκεκριμένο αμάξι.
Εγώ τι σκ@τ@ να κάνω;;;
Να μπω σε offtopic mode ή να αρχίσω να ψάχνω αμάξια για να προτείνω;;;Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Να μην προτείνεις τίποτα .
Οι συγγενείς του θεματοθέτη , διάλεξαν τελικά το Κόνα .Ει-Κόνα τον κάναμε να πάρει κάτι άλλο , δεν τσίμπησε...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Να μην προτείνεις τίποτα .
Οι συγγενείς του θεματοθέτη , διάλεξαν τελικά το Κόνα .Ει-Κόνα τον κάναμε να πάρει κάτι άλλο , δεν τσίμπησε... [emoji38]
Είχα προτείνει στην αρχή κάποια hatchback, μετά πλάκωσαν οι SUVαδες και υπερίσχυσαν
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Οικογενειακό στα €17500