-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Η είσοδος και η έξοδος σε σεντάν έχει ένα θέμα αν είσαι ψηλός , αλλά προφανώς δεν είναι θέμα ηλικίας . Γιατί οι άνθρωποι είναι νέοι .Σου εύχομαι όταν φτάσεις σε αυτή την ηλικία , να σου πει κάποιος πιτσιρικάς τα ίδια στην μούρη σου , για να καταλάβεις τι παπαριά είπες ....
Απλά με αυτά που ακούει από σένα ο άνθρωπος , πάλι καλά που δυσκολεύεται μόνο στο αμάξι...
Για Πάμε άλλη μια;
Τι ακούει απο μένα και γτ μακάρι να μου τα πει και μένα πιτσιρικάς στα μούτρα;Αναφορές του πατέρα μου είναι πως δυσκολεύονται αυτός και η μάνα μου να βγουν απ το αμάξι και φυσικά ρόλο παίζει και η ηλικία, ένα παράγοντα που δεν είχε υπολογίσει όταν αγόραζε μερσεντες.
Πρέπει να χεις την ηλικία του πατέρα μου ε; Για να διαστρεβλώνεις αυτά που γράφω πρέπει να τρως μπουλινγκ σωστά;
-
Απλά σου λέω ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται ...
Στο είπα με χιουμοριστικό τρόπο , αλλά δεν το κατάλαβες .
Θα το καταλάβεις όταν φτάσεις στην ηλικία αυτή ...
Α και πέστο και στον πατέρα σου αυτό . Θα σου απαντήσει καταλληλότερα από μένα....
-
Τα Volvo v70 και xc70 ειναι οντως καλα και φτηνα αυτοκινητα σαν μτχ, αλλα τελειως αχωνευτη εμφανιση ρε γμτ. Ξερουμε ολοι σαν τι μοιαζουν
Δια, σε ευχαριστω πολυ αλλα δε χρειαζεται να κανεις κοπο ακομα - πρεπει να το δω απο κοντα για να εχει νοημα να παζαρευουμε τιμη. Δεν εχω μπει μεσα σε 9-5 και πρεπει να δω πως θα μου φανει το εσωτερικο πριν το παμε παραπερα.
Για 3λιτρα Ι6 δεν ειμαστε κυριοι, αυτα ηταν για αλλες εποχες.. Μεχρι 2.5 λιτρο θα παμε κι αν.
Παρεπιμπτοντως εχω κι εγω προβλημα στη μεση κι ας μην ειμαι 50αρης Βρισκω προτιμοτερο να πιανομαι απ τις πορτες και τις κολωνες οταν η μεση ειναι στις μαυρες της παρα να σκαρφαλωνω στο suv ή να ρίχνω το leap of faith για να κατέβω. Χωρις πλακα η εισοδος-εξοδος ειναι απ τα σημαντικα πραγματα που θελω να δω, αλλα απο προσωπικη εμπειρια δεν εχω βρει το πισω καθισμα των suv καθολου ευκολο για ατομα με προβλημα κινησης.
-
To πρόβλημα στην είσοδο έξοδο αυτοκινήτου έχει κυρίως σχέση με τον σωματότυπο . Εγώ που είμαι 1,94 και με κιλά , δεν χωράω να περάσω στην πίσω πόρτα της Ε επειδή έχει την πίσω πόρτα στενή από την πίσω ρόδα . Μπροστά δεν έχω πρόβλημα , αλλά αυτό το έχω γενικά σε σεντάν και χάτς μπακ .
Αντίθετα σε σούβ μου είναι εύκολο να κάτσω πίσω , αφού δεν μου είναι πρόβλημα το σκαλοπάτι , μια και γενικά κάθομαι πρώτα και μετά βάζω τα πόδια μου μέσα στο αμάξι .
Αν ο άλλος είναι 1,60-1,70 θα έχει θέμα με το σκαλοπάτι και πιο εύκολα θα βολευτεί σε ένα σεντάν .Για αυτό στο πρώτο μου σχόλιο στο θέμα αυτό έθεσα το θέμα του σωματότυπου .
Αν οι τρείς πίσω είναι 2 γυναίκες του 1,60 και ένας άνδρας του 1,70 , τότε δεν έχουν πρακτικά πρόβλημα . -
+1>Ο χρήστης dstou έγραψε:
Mη σε απασχολεί πως θα το δώσεις μετά από 10 χρονάκια, όταν θα είναι 20-22 ετών και η τιμή του θα είναι ένα με το χώμα, αλλά πως θα βγάλεις αυτή τη δεκαετία από ανταλλακτικά μιας που δεν πρέπει εδώ να υπάρχει τίποτα σε επαρκές στοκ. Πόσα 6άρια πουλήθηκαν και είναι ακόμη σε κυκλοφορία στη χώρα μας? Και μάλιστα βε6 πετρέλαια?
Υπόψη ότι άμα είμαστε σοβαροί, άσχετα αν δεν είμαστε, αυτό κανονικά είναι παλιό euro class και δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί σε ευρύτερη Αθήνα και Θεσ/νίκη, μπορεί να το αναγράφει και στην άδεια του όπως γινόταν παλιά.
Δεν ξέρω που κινείσαι βέβαια.
Από μένα,για τα παραπάνω, και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι στα αζήτητα για χρόνια, μείνε μακρυά (ΠΟΛΥ).Παρά το γεγονός ότι είναι κορυφαίο ταξιδιάρικο και με καλούς χώρους μέσα στην καμπίνα . -
Δεν θυμάμαι αν έχει απορριφθεί, αλλά η τελευταία γενιά οκτάβια είναι μια αξιόλογη και φτηνή επιλογή, που αφήνει χρήματα στον κουμπαρά για τη μελλοντική συντήρηση. Είναι αρκετά μεγάλο, αλλά όχι τεράστιο όπως το superb.
Π.Χ.
https://www.car.gr/13645315-skoda-octavia-tsi-style-dsghttps://www.car.gr/13549184-skoda-octav ... hp-led-xen
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αξιολογο το Octavia, αλλα η διαφορα του σε ανεση με τη μεγαλυτερη κατηγορια ειναι πολυ μεγαλη. Εφοσον βρισκεις Superb στα ιδια χρηματα, γιατι να μη το εκμεταλλευτεις;
Πηγα και ειδα αυτο https://www.car.gr/13717776-saab-9-5-auto-3-x-service
Αν και απεξω μ αρεσει και τελικα οι χωροι πισω ειναι καλοι, πολυ μαυριλα ρε γμτ μεσα. Μ επιασε η ψυχη μου. Ειναι παραλογα 'πολυ' αμαξι για 15 χιλιαρικα βεβαια, οποτε δεν το βγαζω εκτος, αλλα θελω να δω και τπτ αλλο.
-
-
Ευχαριστω για την προταση Στεφαν αλλα Πασατ με 18αρες καθε λακουβα ειναι λες και εχεις μπει σε γηπεδο ραγκμπυ και σε κοπανανε μαντραχαλαδες Γενικως η ανεση των VW ειναι καπως γτπ (εχω οδηγησει ενα σωρο VW, πχ η αναρτηση του Οπελ Αστρα ειναι σα μαγικο χαλι μπροστα στο Γκολφ κι ας γραφουν οι δημοσιογραφοι παπατζες) Το ζητουμενο για εμενα αυτο τον καιρο ειναι πιο πολυ ανεση-ηχομονωση-ποιοτητα κυλησης για να μην εχω γκρινιες 'σταματα να κανουμε διαλειμα' και καταληγω να κανω 200χλμ σε 6 ωρες
-
Νομίζω τότε ότι πρέπει να δεις κανένα γαλλικό την c6 που προτάθηκε παραπάνω, καμία c5 - 508 - Laguna η ακόμα και 607
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
H πετρελαιοκινητη C6 δεν κυκλοφορει Αττικη, για υδροπνευματικο C5 το σκεφτομαι αν και μικροτερη κατηγορια απ τα αλλα που εχουν συζητηθει. Ρενω με καμια μπαναγια 607 πολυ παλιο
Επισης μη ξεχναμε πρεπει να ειμαστε αυτοματο -
E τότε μάλλον πρέπει να πας γύρω στο 25αρι και να βρεις κάνα καλό E-Class W212 από κάνα μπαρμπαδέλι.
https://www.car.gr/13799566-mercedes-benz-e-200
https://www.car.gr/10797122-mercedes-benz-e-200-elegance-automatic -
Πολυ καλη η μερκεντε (ισως το καλυτερο απ ολα) αλλα τα 25Κ μου καθονται λιγο βαρια για τα λιγα 6-7000χλμ το χρονο, οταν υπαρχουν φτηνοτερες επιλογες πχ
https://www.car.gr/13164652-audi-a6-tfs ... todedousis
Βεβαια με τους εμπορους δεν εχω καλη προδιαθεση αλλα τετοια κατηγορια αυτοκινητων βρισκεις σχεδον αποκλειστικα σε εμπορο - ακατανοητο. Μαλλον οι μπαρμπαδες που τα χουν βαριουνται να ασχοληθουν με αγγελιες.
-
Ναι, εάν το μπάτζετ είναι ±15Κ είναι μεγάλη η διαφορά. Θα κοίταγα πάντως μοντέλα μετά το '10 για να γλιτώσεις τα τέλη.
-
Σ' αυτή την ηλικία κατηγορίας οδηγών (ας υποθέσουμε 55-60+), για την πλειονότητα η ενασχόληση με ιντερνετικές αγγελίες μοιάζει πιο δύσκολη κι από την λύση του κυπριακού....
-
Και εγώ θα πρότεινα μοντέλα μετά το 10 γιατί εκτός των τελών, αυτά τα μοντέλα και πιο πολλα συστήματα ασφαλείας έχουν και καλύτερη μεταπωλητική αξία.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Πολυ καλη η μερκεντε (ισως το καλυτερο απ ολα) αλλα τα 25Κ μου καθονται λιγο βαρια για τα λιγα 6-7000χλμ το χρονο, οταν υπαρχουν φτηνοτερες επιλογες πχhttps://www.car.gr/13164652-audi-a6-tfs ... todedousis
Βεβαια με τους εμπορους δεν εχω καλη προδιαθεση αλλα τετοια κατηγορια αυτοκινητων βρισκεις σχεδον αποκλειστικα σε εμπορο - ακατανοητο. Μαλλον οι μπαρμπαδες που τα χουν βαριουνται να ασχοληθουν με αγγελιες.
Κατοχος gs και εχω συγγενη με 525. Το λεξους το αποκλειεις εφοσον ζητας χωρους.
Η 5αρα ειναι εξαιρετικη αλλα τελευταια βγαζει πολλα θεματακια αν και γινεται σχολαστικη συντηρηση.
Παντως ειδα και μια xf diesel στο μπατζετ σου αλλα ειναι σε πολυ κακο χρωμα.
Εγω προσωπικα θα επαιρνα μια w211 fl που καλύπτει ολα τα κριτηρια σου και εχει και πληθωρα ανταλλακτικων.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Οι μπαρμπάδες δεν έχουν σχέση με τα αμάξια ? Ποιά αμάξια γουστάρουν οι ίδιοι ?
-
Οι μπαρμπαδες δεν εχουν ιδεα απο αυτοκινητα, αστερι και προπελα και τεσσερα κυκλακια αναγνωριζουν ως χλιδη να'ουμ αλλα μεχρι εκει, απο ουσια γιοκ.
Οκ κι εγω εκλεινα προς εγκαταλειψη της ιδεας του GS λογω πολυπλοκοτητας (υβριδικο γαρ) αν και με 350 αλογα εχει μολις 690 ευρω τελη και κατω απο 15Κ κοστος αγορας αλλα ας μιλησει η λογικη. Αντε βρες εξωτερικο συνεργειο να στο φτιαξει αυτο αν παθει κοκομπλοκο. Και για αντιπροσωπεια Λεξους ουτε συζητηση.
Μπεμβε δε κοιταζω καν. Μερκεντε E class κατι γινεται ναι, αλλα και παλι κρατανε αξια γιατι αποτελουν το ονειρο του συνελληνα μεσοαστου. Ισως θα ηταν προτιμοτερο κατι τετοιο https://www.car.gr/12785457-mercedes-be ... -automatic βεβαια αλλα ειναι 500 γενιες πισω
-
Ο χρήστης dr.angelo έγραψε:
Θα πρότεινα να πάρεις χαρτί και μολύβι και να δείς τα ετήσια έξοδα αρχικά: τελη κυκλοφορίας, καύσιμο, ασφάλεια, κι ένα ποσό για συντήρηση. Στη συνέχεια, κοιτάς να δεις πόσο πάνω σε παίρνει να ανεβεις σε κυβικά και διαλέγεις. Αυτό που εννοώ, είναι ότι λόγω της απαξίωσης, οι πιο μεγάλοι κινητήρες με πιο καλοεξοπλισμένα αυτοκίνητα θα έχουν τελικά χαμηλότερη τιμή αγοράς, και δεν θα ζορίζονται σε ταξίδι με βάρος και κλίμα στο φουλ για 5 άτομα. Επίσης, τι δρομολόγια θα κάνει, πχ άλλο είναι το αθήνα-κόρινθος κι άλλο το αθήνα-πήλιο (αν υπάρχει εξοχικό ή συγγενείς/φίλοι κλπ). Κι ένα ακόμα, θα μπλέκεις με στενά και παρκάρισμα στο δρόμο, ή έχεις αυλή/πυλωτή και μένεις στα προάστια?
Αν ναι, πάρε μια merc s-class κι είσαι πρωθυπουργός!
Όπως είχα γράψει και χθες-προχθες, αν βγαίνουν τα κουκιά για s-class πιστεύω θα είσαι αρχηγός! Απλετος χώρος, κύρος, η ποιότητα κατασκευής (θεωρητικά) είναι η καλύτερη δυνατή, οι δυνατοί κινητήρες (πολλά κυβικά όμως, βλεπε πάγια έξοδα) θα σε πηγαίνουν ατσαλάκωτο με 500+ κιλά βάρος φορτωμένο (5 ενήλικες + αποσκευές). Αν βρίσκεις το επόμενο μοντέλο, προσωπικά το θεωρώ από τις πιο κυριλέ και αρμονικά σχεδιασμένες λιμουζίνες [έχει ο παλιός μου γείτονας και τη χάζευα κάθε φορά που την έβγαζε βόλτα, αντίθετα το ML του γιού του δεν μου έκανε καμία αίσθηση].
Μεγαλο οικογενειακο