-
Κι εσένα αν σε χαλάει το τζατζίκι, μάθε να το τρως. Fuck logic!!!
-
Μετά την πρώτη βόλτα με το Q2, θα εκτιμήσει την ορατότητα, το ανετότερο μπες-βγες και θα απολαύσει κάτι που (μετά από μια δεκαετία) θα είναι καινούριο.
Θα συνηθίσει κιόλας τη μικρή διαφορά που υπάρχει στο στρίψιμο κι όλα καλά.
Χαίρομαι να απαντώ με σαφή επιχειρήματα σε ειρωνείες τύπου f@ck logic. -
Fanis75, το ότι ανακοινώθηκε ο αντικαταστάτης σημαίνει άλλους 6 μήνες περίπου για να βγει στους δρόμους. Η ημερομηνία για τo fl που έγραψα ήταν τυχαία. Αν κ το group κάθε χρόνο-διχρονο (MY) αλλάζει κ κατιτις.
Θέλω να πω πως αν πηγαίνεις με το σκεπτικό 'θα περιμένω ένα χρόνο για να βγει το καινούριο', 'θα περιμένω να βγάλει τις παιδικές του ασθένειες κ μετά θα το πάρω', 'δεν μου αρέσει κ τόσο, ας περιμένω το fl σε 1 χρόνο να δω πως θα ναι', τότε το αμάξι δύσκολα το αλλάζεις. Αν σε παίρνει ο χρόνος κ το χρήμα κάντο. Διαφορετικά κοιτάζεις την αγορά κ παιρνεις, στο παρόν, αυτό που θέλεις.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Μετά την πρώτη βόλτα με το Q2, θα εκτιμήσει την ορατότητα, το ανετότερο μπες-βγες και θα απολαύσει κάτι που (μετά από μια δεκαετία) θα είναι καινούριο.
Θα συνηθίσει κιόλας τη μικρή διαφορά που υπάρχει στο στρίψιμο κι όλα καλά.
Χαίρομαι να απαντώ με σαφή επιχειρήματα σε ειρωνείες τύπου f@ck logic.'Ήμουν ευγενής, επειδή δεν είναι δικό μου το θέμα. Αν έμπαινα να ρωτήσω για sportscar και μου έλεγες για SUV ή για φυσικό αέριο (η αγάπη σου), θα έλεγα πιο πολλά...
ΥΓ: Κι εσύ θα συνηθίσεις την μικρή διαφορά στα μπινελίκια και όλα καλά.
-
Οταν διαβαζω για πιο ανετο μπες βγες προσπαθω να καταλαβω αν αυτοι που το προτεινουν ειναι 70+ χρονων με κηλες δισκων και αρθριτικα ή ως τωρα ταλαιπωρουνταν στο μπες βγες καμιας Elise ξερω γω.
Οσο για τον t.s ποιος να του πει αν χρειαζεται υπερυψωμενο οχημα ή οχι; εγω αυτο το κουτι το q2 δε θα το επαιρνα αλλα αν εκεινος ψηνεται για ψηλοτερο ας παρει ψηλοτερο.
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Όχι, ούτε ευγενής ήσουν ούτε είχες καμία λογική σε αυτά που γράφεις. Κι ας κατηγορείς εμένα ότι χορο-πηδάω τη λογική.
Γιατί:- ο άνθρωπος βάζει ένα δίλημμα. Αν είχε αποφασίσει ότι οι επιπλέον κλίσεις του Q2 είναι τόσο πρόβλημα, δε θα μας ρωτούσε. Δε θα υπήρχε θέμα επιλογής μεταξύ των δύο μοντέλων.
- 40+ χρόνων άνθρωπος που επικαλείται τη λογική, θα γνωρίζεις ότι σε ΟΛΑ στη ζωή (αυτοκίνητα, προϊόντα, ανθρώπινους χαρακτήρες, εργασιακά ζητήματα, επιλογή διαμονής, ΠΑΝΤΟΥ τέλος πάντων), κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις. Θα χαρείς κάτι παραπάνω (ορατότητα, μπες-βγες, την τζιποειδή αίσθηση που συνεχώς κερδίζει έδαφος, δες τις πωλήσεις αυτών των μοντέλων έναντι των 'κλασικών' κατηγοριών) αλλά κάπου θα χρειαστεί να κάνεις συμβιβασμούς.
Εκεί λοιπόν εκφράζω τη γνώμη μου, ότι θα χάσει ελάχιστα για να κερδίσει κάτι διαφορετικό. Και ναι, αξίζει η θυσία. - ουδεμία σχέση με το να ζητάς άποψη για σπορτσκάρ και να σου προτείνω φυσικό αέριο. Ήμουν εντός διλήμματος του δημιουργού.
- δεν έχω καμία όρεξη να συνηθίζω μπινελίκια από ανθρώπους που δε γνωρίζω προσωπικά.
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Οταν διαβαζω για πιο ανετο μπες βγες προσπαθω να καταλαβω αν αυτοι που το προτεινουν ειναι 70+ χρονων με κηλες δισκων και αρθριτικα ή ως τωρα ταλαιπωρουνταν στο μπες βγες καμιας Elise ξερω γω.Συνήθως είναι άνθρωποι με παιδιά και δη μωρά. Και εγώ το κορόιδευα αυτό το επιχείρημα μέχρι που απέκτησα παιδί. Η διαφορά στην καθημερινότητα ειδικά εάν μπαινοβγαίνεις αρκετές φορές την ημέρα είναι αρκετά μεγάλη και σαφώς υπέρ του πιο ψηλού αυτοκινήτου. Μόνο το ότι δεν χρειάζεται να σκύψω για να δέσω την ζώνη πίσω, είναι μεγάλη διαφορά.
-
To A3 είναι ένα αυτοκίνητο στο απόγειό του. Στημένο να κινείται σαν σε ράγες, ποιοτικό με καλή μεταπωλητική αξία και αναφοράς σε θέματα ασφάλειας και τεχνολογίας. Το q2 είναι κάτι σαν το τροκ. Δίνει μια ιδέα του πως είναι να βρίσκεσαι σε ψηλό αυτοκίνητο και αυτό είναι όλο. Προσωπικά θα επέλεγα χαλαρά το Α3 ανάμεσα στα 2. Εμένα πιθανότατα θα με απασχολήσει την νέα χρονιά αφού συγκριθεί με μια GLA, 116 και 308 προορισμένο για μικρά ταξίδια αλλά και την πόλη. Αν δεν ήταν το έτερο ήμισυ η σύγκριση θα ήταν ανάμεσα σε αυτό και την Τζουλιέτα μόνο.
-
Ντάξει όχι και στημένο για να κινείται σε ράγες το A3.
Ένα υποστροφικό (όπως όλα) μικρομεσαίο είναι, στο τέλος της καριέρας του. Πολύ βελτιωμένο στο θέμα της οδικής συμπεριφοράς σε σχέση με τους άθλιους προκατόχους του, λόγω μειωμένου βάρους κυρίως, αλλά κατά τα άλλα δεν αριστεύει πουθενά. Σε s-line και με τον 1.8 του Leon θα ήταν αξιόλογη πρόταση αλλά στην τιμή που θα έφτανε υπάρχουν κανονικά hot hatch που είναι απείρως ανώτερα παντού.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Διαφωνώ φίλτατε Σπύρο, ένας αδιάφορος ανθρωπομεταφορέας είναι, με μέτριο τιμόνι και καθαρά υποστροφική συμπεριφορά ρυθμισμένη για τις κυρίες που γυρίζουν από το σουπερ μάρκετ. Καλό αυτοκίνητο (ένα Golf είναι βασικά), αλλά μην λέμε και πράγματα που δεν ισχύουν!Ελαφρυτερο απο Γκολφ με ποιο σπορ εσωτερικο. Αν η τιμη ειναι χαμηλη αξιζει. Ειναι και καλοφτιαγμενο. Το Q2 δεν μου αρεσει, αλλα κανενα Σεατ Αρονα ισως αξιζει.
-
Φυσικά και δεν πρέπει να λέμε πράγματα που δεν ισχύουν. Το λοιπόν παραθέτω ενδεικτικά κάποια άρθρα δοκιμές για το αυτοκίνητο τόσο με τον 1.0 tsi όσο και με τον 1,6 tdi
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi ... i-s-tronic
https://www.autoblog.gr/2017/02/02/test ... 3-1-6-tdi/
https://www.gocar.gr/test-drives/test/1 ... SLine.htmlΤο αυτοκίνητο είναι απλά 'αναφοράς' στην κατηγορία του.
-
Υπερβολάρες γράφουν.Έχω συμβιώσει αρκετά και με 1000αρι μπετζίνα και με 1.6 ντίζελ. Οδηγικά είναι αυτοκίνητο της σειράς. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Το συγγενικό Leon FR πχ το βρίσκω πολύ καλύτερο στο δρόμο κι ας υπολείπεται (στα σημεία και μόνο) σε θέματα ποιότητας συναρμογής-υλικών.
Το Α3 το σώνει ότι τα άμεσα ανταγωνιστικά του (1-series & A-classe) στις βασικές τους εκδόσεις είναι εξίσου μέτρια.
-
Επιμένεις...
https://www.4troxoi.gr/odigoyme/sygkrit ... 6d-5d-auto -
Ναι, δεν πρόκειται να μου αλλάξει άποψη κανένα λινκ από τη στιγμή που έχω ίδια εμπειρία. Προσοχή! Δε λέω ότι το αυτοκίνητο είναι κακό ή κάτι τέτοιο. Απλά διαφωνώ κάθετα ότι πρόκειται για σημείο αναφοράς στην κατηγορία. Εκτός πια κι είναι τόσο μέτρια τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας και ισχύει το 'στους τυφλούς, ο μονόφθαλμός'.
(που δεν ισχύει γιατί υπάρχουν αξιόλογα αυτοκίνητα ενώ επίσης το να μετρήσω τη γνώμη των λινκ είναι σα να μετράω τη γνώμη του Κόλκα για τον μπαοκ πχ ή του κάθε οποδικού δημοσιοκάφρου για την ομάδα που τον ταϊζει )
-
Η ιστορία πάντως ξεκινά με την ερώτηση Α3 ή q2?
Θεωρώ πολύ δύσκολο το q2 να λάβει τόσα καλά σχόλια συγκριτικά με τους ανταγωνιστές του όσο το Α3 το οποίο όπως έγραψα στην αρχή θεωρώ πως έχει φτάσει στο απόγειό του.
Αν και η σύζυγος μου πχ. θα ήθελε ένα από τα άλλα δύο εντούτοις η σύγκριση του Α3 με τους άμεσους ανταγωνιστές του σχεδόν πάντα το φέρνει στην πρώτη θέση.
http://www.gazzetta.gr/in-motion/articl ... edes-class
Αυτό το γεγονός δεν μπορεί να αγνοηθεί όπως στην περίπτωση ενός άλλου μικρομεσαίου της κατηγορίας. Από Α μπορείς να πας σε audi, bmw και ότι άλλο όπως και από άλλο σοβαρό αυτοκίνητο της κατηγορίας. Από Α3 δυσκολάκι όταν ο άλλος έχει εισπράξει στην πράξη αυτό που γράφουν και λένε όλοι (εχθροί και φίλοι) για το αυτοκίνητο. -
Σπύρο και εδώ λέει διθυράμβους για το Q2: https://www.4troxoi.gr/odigoyme/dokimes ... luehdi-120
Επί προσωπικού (δικού μου), τα τεστ του ειδικού τύπου δεν μου λένε ΤΙΠΟΤΑ απολύτως, για 2 λόγους:
- Γράφουν ανάλογα με το ποιος πληρώνει καλύτερα
- Σε όσα αυτοκίνητα έχω προσωπική εμπειρία, 90% έχω τελείως διαφορετική άποψη από τα περιοδικά, σε βαθμό που να απορώ εάν οδήγησαν άλλο αυτοκίνητο!
-
Για εμένα πάλι όλα αυτά τα άρθρα λένε πολλά πράγματα δίχως φυσικά να βγάζω έξω την δική μου αίσθηση. Όταν πήραμε την 146 σε συγκριτικά με το γκολφ όλοι έγραφαν για τα συν και τα πλην όμως μέσες άκρες δεν έγραφαν τα μάυρα άσπρα. Όταν με την 146 έπρεπε να την κρατώ ζωντανή και παιχνιδιάρα πάντα σε υψηλές στροφές το εταιρικό γκολφ έπαιρνε με 4η και 50 χλμ/ώρα στροφή πέταλο με 2500 στροφές. Πολύ πιο ουδέτερο και ταξιδιάρικο σαφώς ενώ και ποιοτικά ανώτερο. Για τον μέσο οδηγό πολύ καλύτερο από την Α. Για εμένα όμως 15 χρόνια πίσω αυτά δεν έλεγαν κάτι. Σε όσα αυτοκίνητα έχω προσωπική εμπειρία (μεταξύ αυτών και το 1,4 γκολφ των 170 ίππων) δεν γράφουν απαραίτητα ψέματα. Απλά στην συνέχεια μπορούν τονίζοντας τις αδυναμίες του ενός ή του άλλου αυτοκινήτου να ορίζουν τον νικητή τάχα μου στα σημεία. Μπράβο πάντως στην audi, γιατί πρέπει να ταϊζει πολύ κόσμο αφού 9 στους 10 βγάζουν το Α3 καλύτερο συνολικά σε σχέση με τους ανταγωνιστές του...
Εδώ τώρα να σου ζητήσω να με συγχωρέσεις και έστω και καθυστερημένα (μια εβδομάδα μετά) να σου πω χρόνια πολλά για την γιορτή σου.
-
Η όλοι φάση εξαρτάται από τα κριτήρια του καθενός, συμπεριλαμβανομένων και των δημοσιογράφων. Ακριβώς επειδή κι αυτοί κρίνουν αυτά που ενδιαφέρουν το μέσο οδηγό, προσωπικά δε μου λένε και πολλά οι γνώμες τους. Εξάλλου η όλη ένσταση η δική μου είχε να κάνει με το οδηγικό κομμάτι και το κατά πόσο πρόκειται για σημείο αναφοράς στην κατηγορία. Μπορεί overall όντως να είναι από τα κορυφαία της κατηγορίας, όντας αντίστοιχα κι από τα ακριβότερα βέβαια.
-
Όταν συζητάμε δεν μπορεί επειδή έχουμε μια δική μας ιεραρχία κριτηρίων να απορρίπτουμε την πλειοψηφία και να μοστράρουμε την δική μας αλήθεια ως να είναι το άγιο δισκοπότηρο. Στην κατηγορία του το Α3 δεν είναι το ακριβότερο αλλά μπορεί εδώ και χρόνια να στέκεται ως η αναφορά συνολικά. Τι σημαίνει όμως αναφορά? Είναι το επίπεδο ολοκλήρωσης πολλών θεμάτων - κριτηρίων μαζί και όχι ενός απομονωμένου. Για παράδειγμα μια τζουλιέτα μπορεί να έχει το στρίψιμο και την οδηγική ευχαρίστηση αναφοράς στην κατηγορία της αλλά δεν είναι επουδενί το αυτοκίνητο αναφοράς. Ενα αουρις ένα φόκους έχουν σημεία που μπορεί να πρωτεύουν, αυτό δεν τα κάνει αναφοράς. Το Α3 είναι αναφοράς, πως να το κάνουμε?
Το γράφω εγώ που όταν πήρα την Α ήξερα γιατί την πήρα και ας ήταν αυτοκίνητο αναφοράς το γκολφ τότε. -
Μα ακριβώς επειδή δεν εκφράζω προσωπική άποψη-θέσφατο, δέχομαι ότι δεν είναι κακό το αμάξι. Αν εξέφραζα την πραγματική μου άποψη, το Α3 θα ήταν στον πάτο για πολλούς και διάφορους λόγους. Το ίδιο ισχύει και για την Α-klasse που είναι ακόμα χειρότερη από το Α3 και κάπως λιγότερο για την 1-series. Πάντα αναφέρομαι σε ρεαλιστικές εκδόσεις έως νορμάλ ποσά τύπου ±30Κ.
Σταυρολεξο για δυνατους λυτες