-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
24-25 πιστεύω η βασική ντίζελ η λάιβΣτάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Επισης παρατηρησα στο γαλλικο σαιτ οτι το c5 εχει μια τιμη γυρω στα 2 χιλιαρικα πιο κατω απο το c4 space tourer παροτι πιο καινουργιο αμαξι...δηλαδη η εταιρια προωθει περισσοτερο για καποιο λογο το δευτερο....ερωτηση: στην ελλαδα το c4 space tourer εχει 22 και κατι χιλιαρικα....παιζει να ακολουθησει η εταιρια ως αφετηρια το αμαξι τιμολογιακα πιο κατω απο το προαναφερθεν αμαξι και στην χωρα μας????
Στάλθηκε από το HUAWEI Y625-U51 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Έτσι όπως το λες στέκει! 22,2 έδειξε c4st μακάρι να έρθει στα 20 η τελειως απλή έκδοση! Και 30 η shine eat8 1.5! Και άσε τους άλλους μετα να σκάνε 37 με την έκπτωση για την βασική Χ1!!!! που δίπλα στο c5 θα δείχνει σαν τον φτωχό συγγενή!!!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
37 με την έκπτωση για την βασική Χ1!!!! που δίπλα στο c5 θα δείχνει σαν τον φτωχό συγγενή!!!Να σημειώσουμε ότι €37κ (δλδ. €35 με την έκπτωση) δεν έχει η βασική Χ1, αλλά η έκδοση με αρκετά πιο πλούσιο εξοπλισμό (ανάλογα εάν είναι diesel ή βενζίνη έχει αρκετά καλό εξοπλισμό) και σίγουρα δεν φαίνεται ως φτωχός συγγενής. Φυσικά δεν είναι vfm η Χ1, αλλά μην πάμε και στα άκρα.
-
Φανη σε εξωτερική εμφάνιση είναι σαν το καχεκτικό παιδάκι δίπλα του και η advance diesel ειδικά έχει 2 φύλλα με ελλείψεις σε σχέση με την shine....
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Φανη σε εξωτερική εμφάνιση είναι σαν το καχεκτικό παιδάκι δίπλα του και η advance diesel ειδικά έχει 2 φύλλα με ελλείψεις σε σχέση με την shine....Για τις ελλείψεις συμφωνώ (σχεδόν, γιατί ακόμα δεν ξέρουμε τον εξοπλισμό των αυτοκινήτων που θα έρθουν στην Ελλάδα)...για την εμφάνιση όχι, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό. Για εμένα η Χ1 είναι από τα ομορφότερα αυτοκίνητα της κατηγορίας της ακόμα και σήμερα, 3 χρόνια μετά την παρουσίασή της.
-
Σίγουρα είναι υποκειμενικό . Απλά εγώ δεν λέω ότι είναι άσχημο. Λέω ότι έχει ασθενική εμφάνιση! Σαν να μην τρώει το φαγητό του.
-
Έλα ρε παιδιά μη συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. ΒΜW, MERCEDES, AUDI, VOLVO = Premium κατηγορία.
Αυτό πληρώνεις, μην περιμένεις vaule for money σε αυτά τα λεφτά.
Όσο και να θέλει η PSA να βγάλει εφάμιλλα μοντέλα δεν μπορεί, για πολλούς λόγους. Μπορεί να έχει αναβαθμίσει αρκετά μοντέλα της (C5, 3008), αλλά δε μπορεί να φτάσει τις παραπάνω, απλά. Όλα τα άλλα είναι wishfull thinking. -
Για την κινεζοβόλβο , απλά γελάω . Αλλά επειδή οι Γάλλοι είδαν το σκηνικό που πέτυχε η βόλβο , έβγαλαν την ΝτιΕς και έτσι θα παίξει εκεί το θέμα .
Το είπε χτες και το αφεντικό .
Ειλικρινής για το πρόσφατο παρελθόν της μάρκας αλλά και πολύ αισιόδοξη για το παρόν και το μέλλον της μάρκας εμφανιστηκε σε δηλώσεις της η CEO της Citroen, κα. Linda Jackson.
Ενδιαφέρουσες δηλώσεις έκανε η CEO της Citroen Linda Jackson στο περιθώριο της Έκθεσης του Παρισιού για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της γαλλικής μάρκας.Αρχικά, η Jackson αναφέρθηκε στις ατυχείς επιλογές της μάρκας τα προηγούμενα χρόνια λέγοντας: «Aς είμαστε ειλικρινείς, χάσαμε τον δρόμο μας. Όταν προσπαθήσαμε να μοιάσουμε στους άλλους, ήταν η χειρότερη περίοδος μας. Όταν προσπαθούμε να είμαστε διαφορετικοί, όπως κάνουμε τώρα, θα είμαστε επιτυχημένοι και σύμφωνα με τα στατιστικά, είμαστε ήδη σε πολύ καλό δρόμο».
Η PSA έχει αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει τώρα τις Peugeot, Citroen, DS και Opel αλλά για την Jackson, η Citroen είναι η πιο «θαρραλέα» από όλες.«Από όλες τις άλλες η Citroen είναι η πιο καινοτόμος. Καμιά άλλη μάρκα δεν θα κατασκεύαζε το C5 Aircross με τόσες διαφορετικές επιλογές εξατομίκευσης. Η Citroen για μένα ήταν πάντα συνεπάγεται με την καινοτομία και την δημιουργικότητα. Η μάρκα πρέπει να είναι διαφορετική, να έχει μοναδική σχεδίαση και να ξεχωρίζει, πρέπει να είναι μοντέρνα, φρέσκα και να προκαλεί αναστάτωση».
Όσο για τον διαχωρισμό Citroen με DS, η Jackson δήλωσε: «Ήταν σκέτη σχιζοφρένεια πριν. Πώς γίνεται να είσαι μια mainstream μάρκα και την ίδια στιγμή να θες να είσαι premium. To μήνυμα που δίνεις είναι μπερδεμένο.»
-
Καλά τα λέει
-
Τόσο καιρό γίνεται λόγος για το C5 με τον 1.5 ντίζελ και 1.2 βένζίνης, μια καλή λύση είναι και ο 1.6 THP με τα 180 άλογα και αυτόματο Η Citroen δίνει μικτή 5,7 και ρύπους 129γρ. τιμή για το Feel περίπου 33000€ στην Γαλλία.
Πως σας φαίνεται σαν επιλογή αυτός ο κινητήρας για την Ελλάδα; -
Κατά 99.9% οι ρύποι είναι NEDC και όχι WLTP. Κατά τα άλλα είναι πολύ καλή επιλογή κινητήρα και κιβωτίου για αυτό το αυτοκίνητο ειδικά.
-
Πολύ καλή επιλογή o165 180 αλλά η μέση κατανάλωση θα είναι τουλάχιστον 2 λτ παραπάνω. Οπότε 8 λτ με 1,70 τιμή δεν το λες και οικονομικό.
-
Αυτό με τους ρύπους δεν το εχω καταλάβει, αυτοί που ανέφερα πιο πάνω εχεις δίκιο Fanis75 πρέπει να είναι με το παλιό σύστημα. Πότε θα ανακοινώσει τους νέους, δεν είναι υποχρεωμένη αφού το αυτοκίνητο κυκλοφόρησε πρώτη φορά μετα το Σεπτέμβριο του 2018 να δίνει καταναλώσεις και ρύπους με την νέα μέτρηση;
Τkin73 1.6 με 180 άλογα μια χαρά είναι η μέση κατανάλωση 8 λίτρων και μην ξεχνάς οτι το αυτόματο εχει κουμπάκι eco που θεωρώ μέσα στην πόλη θα το ενεργοποιήσεις ώστε να καταναλώνεις λιγότερο.Για την τιμή έχεις δίκιο αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε ολα δικά μας.
Μετά απο την συνέντευξη αυτή https://www.drive.gr/news/kosmos/h-peug ... ron-ntizel
το σκέπτομαι να πάρω βενζίνη αλλά κάτι δυνατό αφου θα το πάρω που θα το πάρω τουλάχιστον στο ταξίδι φορτωμένος να πηγαίνω με άνεση χωρίς να σκέπτομαι τον 1.2 και τα ζόρια του. Οι αστικές μετακινήσεις μου είναι λίγες και θα χρησιμοποιείται πιο πολύ σε ταξίδια. Σκεπτόμουν και το υβριδικό σε 1.6 με 225 άλογα αλλά θα πάει ψηλά σε τιμή και δεν εχω και πρίζα να το φορτίζω στην πόλη. -
Το δεν είναι πολύ για αυτό το αμάξι το 8 βενζίνης είναι γεγονός.
Το θέμα είναι τι έχεις μάθει να πληρώνεις για τις μετακινήσεις σου. Εγώ τώρα είμαι στο 5 Χ 1.25 (μο τα τελευταία 4.5 χρόνια) και 5Χ1.35 τον τελευταίο χρόνο . Από εκεί στο 8Χ1.70 είναι τεράστια η διαφορά. Για την ακρίβεια μιλάμε για διπλασιασμό του κόστους το οποίο δεν είμαι διατεθειμένος να αναλάβω.
Η περίοδος είναι μεταβατική λόγω εξηλεκτρισμού. Πιθανόν το το τοπίο σε 2 χρόνια να ξεκαθαρίσει.Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ετσι και αλλιώς θα ανέβεις σε κατανάλωση στα 7-8 λίτρα καυσίμου είτε αυτό είναι βενζίνη είτε πετρέλαιο.
Και εαν τα πράγματα ήταν ομαλά και εγώ το ντίζελ θα σκεπτόμουνα αλλά αν σταματήσει η εξέλιξη και η παραγωγή τους τότε θα χάσεις και από το κεφάλαιο αρκετά χρήματα. Όσο για την τιμή εχεις δίκιο από 1.40€ να πας σε 1.70€ είναι βαρύ αλλά τα futures δείχνουν υβριδικά ή σκέτη βενζίνη και η αγορά αυτοκινήτου είναι ένας γρίφος. -
Η κατανάλωση του ντίζελ σε ανοικτούς δρόμους με έως 130-135 θα είναι κάτω από 6.5 ίσως και στο 6.
Αν το μέλλον της αυτοκίνησης δεν είναι ο ντίζελ που δεν είναι σίγουρα δεν είναι και η βενζίνη. Περιμένοντας την εξέλιξη και το 1% σε ηλεκτρικά να γίνει 15% και να υπάρχει ηλεκτροκίνηση για Αθήνα Θεσσαλονίκη χωρίς να πηγαίνω με 100 και χωρίς να θέλω 3 ώρες στάση για να φορτισω αλλά και χωρίς να αμολαω καλούμπα από το σπίτι για την μπαλάντεζα κάθε βράδυ χειμώνα καλοκαίρι , η οποία αυτή εξέλιξη δεν θα έρθει στην Ελλάδα πριν από μία δεκαετία από τώρα ε προτιμώ ως τότε να κινούμαι όσο το δυνατόν φθηνότερα.
Στο συγκεκριμένο αμάξι ο 1.6 180 ΕΑΤ8 είναι καλή περίπτωση γιατί και ίδια τιμή με τον 1.5 130 ντίζελ είναι χωρίς εκπτώσεις σε εξοπλισμό και σαφώς θα κινεί πιο απαιτητικά το αμάξι. Η μονη ένσταση μου είναι το 8αρι στην κατανάλωση.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Ο χρήστης islander έγραψε:
Αυτό με τους ρύπους δεν το εχω καταλάβει, αυτοί που ανέφερα πιο πάνω εχεις δίκιο Fanis75 πρέπει να είναι με το παλιό σύστημα. Πότε θα ανακοινώσει τους νέους, δεν είναι υποχρεωμένη αφού το αυτοκίνητο κυκλοφόρησε πρώτη φορά μετα το Σεπτέμβριο του 2018 να δίνει καταναλώσεις και ρύπους με την νέα μέτρηση;Υπάρχει μια μεταβατική περίοδος, τουλάχιστον έως 31/12/2018 όπου η μέτρηση κατά NEDC προσαρμόζεται σύμφωνα με έναν αλγόριθμο που προσομοιάζει τα WLTP. Δηλαδή είναι τιμές ρύπων κατά NEDC μετρημένες αλλά προσαρμοσμένες.
-
Μείωση της ζήτησης για diesel στας Ευρωπας;
Στην Ελλάδα λόγω των αυξημένων τελών κυκλοφορίας προβλέπω εκτόξευση πωλήσεων λόγω ρύπων έως 110-120 CO2.
Το ίδιο και με τα χιλιαρια turbo .
Ξεχνάμε και ... τα 1.6 turbo πλέον μετά τα διλιτρα , καλά δεν το συζητώ για συνδυασμό με τετρακίνηση , πάει και αυτό.
Όνειρο θα παραμείνει σίγουρα και η απόκτηση ηλεκτροκίνητων επίσης λόγω πολύ υψηλής τιμής απόκτησης.Παίζουμε στις 3 πρώτες θέσεις στις τιμές καυσίμων, έχουμε αυτό το απίστευτο φορολογικό στα τέλη ταξινόμησης, υψηλότατα τέλη κυκλοφορίας πλέον , σε συνδυασμό όλα αυτά με το χαμηλότερο εισόδημα σε σχέση με τους εταίρους μας οδηγούν σε μια αγορά αυτοκινήτου επιπέδου η Ινδία της Ευρώπης ...
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Ακριβώς είμαστε οι ουραγοί της Ευρώπης και σου λέει το μέλλον είναι η ηλεκτροκίνηση! Κάτσε ρε φίλος να του εγκριθει το δάνειο πρώτα για να μπορέσει ο άλλος να ξεφορτωθεί το σαραβαλο του 2001 που καίει 10 Λίτρα βενζινης , βλέπει ανηφόρα και αλλάζει δρομολόγιο,βγάζει και εγώ δεν ξέρω τι από πίσω και μετά θα δούμε και την εξέλιξη που θα πάει...Αυτά αφορούν τους Βερολινεζους τους Παριζιάνους και τους Λονδρέζους ..
Εμείς στην οικοδομή μου σε 'καλή' περιοχή της Θεσσαλονίκης είμαστε 5 αμάξια το δικό μου είναι του 2014 το πιο νέο μαζί με ένα λιζινγκ α3 που κλείνει τετραετία και τα άλλα τρία το πιο φρέσκο είναι του 2005! Και ομοίως στον δρόμο το 60% είναι τουλάχιστον 12 ετιας....και φυσικά αν πας επαρχία τα πράγματα είναι χειρότερα. Αυτός που έχει αμάξι του 2008 ακόμα το αντιμετωπίζει σαν να το πήρε χθες!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Στενάχωρο post [emoji17]
NEO CITROEN C5 AIRCROSS