-
Παιδια.....συγνωμη για την ασχετη ερωτηση αλλα γενικα ειμαι ασχετος ποτε μου δεν ασχοληθηκα με εταιριες και αμαξια και ο μονος λογος που μπηκα στο τρυπακι ειναι γιατι εψαχνα καινουργιο οικογενειακο με χωρους και αρχισα να επισκεφτομαι αντιπροσωπιες και μου αρεσαν αρκετα αμαξια και καλως η κακως η citroen εχει ομορφα αμαξακια εσωτερικα και εξωτερικα φτηνα με καλο επιτικιο και διευκολυνσεις....αλλα πεσανε ολοι επανω μου οτι θα το μετανιωσω και συγγενεις που ειναι και μηχανικοι και με παραπεμπανε σε χιουνται και σκοντα...
Στάλθηκε από το HUAWEI Y625-U51 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εντάξει φίλε τα χιουνται είναι τελείως αξιόπιστα με ελάχιστες βλάβες και απρόβληματιστα. Τα Σκόντα έχουν μόλις 2 χρόνια εγγύηση...
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης kdeligior έγραψε:
...το παραδοξο ειναι οτι με οσους κατοχους σιτροεν εχω μιλησει και μαλιστα παλιων c4 και c3 μου λενε οτι τους εχουν βγαλει ασπροπροσωπους χωρις προβληματα αρκει να κανεις τα σερβις τους οποτε σου υποδεικνυει ο κατασκευαστης....Η γνώμη των κατόχων μετράει πιο πολύ από κάθε άλλη γνώμη! Αφού όλοι οι κάτοχοι Citroen που μίλησες είναι ευχαριστημένοι δεν χρειάζεται να προβληματίζεσαι τόσο... Όσο για τους γνωστούς που σου λένε μην πάρεις Citroen γιατί παίρνουν φωτια... Τι να πω.. Γελάω... Σε όλες τις μάρκες έχουν συμβεί περιστατικά με φωτιές.. Δε νομίζω όμως τα Citroen να έχουν κάποιο τέτοιο πρόβλημα, πέρα από σπάνια μεμονωμένα παραδείγματα όπως μία ξένη που είχε νοικιάσει στο εξωτερικό ένα C4 και διένυσε απόσταση πάνω από 200 χιλιόμετρα με πρώτη ταχύτητα χωρίς να αλλάξει ποτέ επειδή νόμιζε ότι ήταν αυτόματο.. Ε λογικό μετά να πάρει φωτιά.. Αλλά αυτός που σου είπε μην πάρεις Citroen γιατί παίρνουν φωτιά ειναί εντελώς παράλογο για όποια μάρκα και αν το έλεγε.. Αν και υπήρξαν κατά καιρούς μάρκες που είχαν ακουστει περιστατικά και ανακλήσεις για φωτιες όπως Vw, Bmw και κυρίως Ford αλλά και πάλι δεν είναι λόγος να απορρίψεις μια μάρκα, γιατί όλες έχουν αστοχίες με πρώτη την Toyota με τα κολλημένα γκάζια και τους αερόσακους κ.α.. Εδώ παραθέτω θέματα με φωτιές: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/05/bmw.html https://www.theglobeandmail.com/report- ... e34471584/ https://www.autoblog.gr/2017/01/17/h-fo ... ou-fwtias/ http://www.thedrive.com/news/8759/ford- ... -fire-risk https://www.whatcar.com/news/vw-recalls ... fire-risk/ Οσό για τους γωνστούς σου που σου προτείνουν Hyundai και Skoda , εχώ να πω για τα Hyundai: Ναι είναι αξιόπιστα τα Hyundai αλλά για εμένα η κουβέντα σταματάει όταν έχουν ένα εσωτερικό 15 χρόνια πίσω και όταν μια ζωή οι κινητήρες τους είναι πίσω σε αρκετούς τομείς και κυρίως σε θέμα κατανάλωσης που πάντα καίνε 1-2 λίτρα παραπάνω από τον ανταγωνισμό και ακόμα και τα diesel της καινε όσο τα βενζινοκίνητα άλλων εταιρειών... Τώρα, σχετικά με την αξιοπιστία είναι πως το βλέπει κανείς.. Εγω, μάρκες όπως η Citroen και η Peugeot της θεωρώ αξιόπιστες γιατί είναι τίμιες μάρκες και δεν έχουν σκάνδαλα όπως οι περισσότερες μάρκες που η καθεμία έχει καμιά δεκαριά σκάνδαλα με πρώτο και καλύρεο το Vw group... Και σε θέματα βλαβών τα προβλήματα των Peugeot Citroen είναι μικρο -χαζο- ηλεκρολογικά με λογικό κόστος και δεν παρουσιάζουν μηχανικά θέματα που είναι και τα πιο σοβαρά για εμένα .. Αυτό που θεωρώ χάλασε κάπως την εικόνα της Peugeot και της Citroen στον τομέα της αξιοπιστίας ήταν οι λεγόμενοι thp κινητήρες συνεργασίας με Bmw που αν δεν κάνω λάθος η υλοποίηση ήταν της Bmw και η Peugeot Citroen έκανε την παραγωγή
-
Παιδια σας ευχαριστω πολυ!!!!...... Μου ειπανε επισης οτι o 1.2 puretech 130ps ναι μεν ειναι εξαιρετικος σαν κινητηρας αλλα επειδη ειναι τρικιλινδρος υπαρχει πιθανοτητα ζημιας αφου μπορει να μην αντεξει βαρος κοντα στο μεγεθος του c5 aircross και για μεγαλες αποστασεις καθως μενω εξω απο αστικο κεντρο.... Αλλα καποιοι αλλοι μου λενε οτι αξιζει γιατι εχει χαμηλη καταναλωση χαμηλα τελη κυκλοφοριας δεν φοβασαι στο μελλος για 'euro'απαγορευσεις και προστιμα και φορολογεισαι ελαχιστα στο taxis λογω χαμηλων τεκμηριων....την γνωμη σας επανω σε αυτο το θεμα
-
Ο χρήστης kdeligior έγραψε:
Παιδια σας ευχαριστω πολυ!!!!...... Μου ειπανε επισης οτι o 1.2 puretech 130ps ναι μεν ειναι εξαιρετικος σαν κινητηρας αλλα επειδη ειναι τρικιλινδρος υπαρχει πιθανοτητα ζημιας αφου μπορει να μην αντεξει βαρος κοντα στο μεγεθος του c5 aircross και για μεγαλες αποστασεις καθως μενω εξω απο αστικο κεντρο.... Αλλα καποιοι αλλοι μου λενε οτι αξιζει γιατι εχει χαμηλη καταναλωση χαμηλα τελη κυκλοφοριας δεν φοβασαι στο μελλος για 'euro'απαγορευσεις και προστιμα και φορολογεισαι ελαχιστα στο taxis λογω χαμηλων τεκμηριων....την γνωμη σας επανω σε αυτο το θεμαΣτάλθηκε από το HUAWEI Y625-U51 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Όσον αφορά τον puretech, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Τα 130 άλογα θα κινούν μια χαρά το αμάξωμα. Το μόνο που με ενοχλεί εμένα είναι ο ήχος του, είναι 'φλωρικος'. Επί της ουσίας, δε βρίσκω μειονέκτημα. Πιο σοβαρό μειονέκτημα για μένα, για όλα τα air cross,είναι ότι δε μου νοιάζουν για τη Σιτροέν που αγάπησα παλιά. Αν αυτό δε σε απασχολεί, μηχανικά δε νομίζω να έχεις κάποιο θέμα.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Πολυ ωραια...... Μου ειπαν απο αντιπροσωπεια οτι τελη νοεμβρη με αρχες δεκεμβρη θα ερθει και απο οτι μου ειπε η βασικη εκδοση με τον βενζινοκινητηρα 1.2 130ps θα βγαινει 22 με 23 χιλιαρικα.....
-
Δεν ρωτάς να μας ενημερώσεις πόσο θα βγαίνει και ο ντίζελ 1.5 130?
24 βγαίνει το 1.2 3008 βασικό . Αν ισχύει το 22-23 μιλάμε για 1-2 χιλιάδες κάτω από το 3008. Ελπίζω να παίξει λίγο πιο κάτω αλλά χλωμό το βλέπωΑν έχει 22-23 βασικό με όλα τα καλουδια που βλέπουμε θα αγγίξει τα 30 για 1.2 πάντα. Το ντίζελ φουλ θα περάσει τα 35...
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
22-23000€ βασική είναι καλή τιμή και πιστεύω δεν θα είναι πολύ λιτή απο εξοπλισμό για να είναι ανταγωνιστική, το 1.2 σίγουρα θα είναι 1000-2000€ φθηνότερο απο το 3008 και στο ντίζελ πάλι το ίδιο.
Η Peugeot δεν εχει βγάλει και κατάλογο με τον 1.5 ακόμα οπότε κάτι θα μαγειρευτή εκει.
Πάντος αν η τιμή βενζίνης & ντίζελ είναι κοντά θα ανάψουν τα μολύβια απο τους υπολογισμούς τι συμφέρει περισσότερο για αγορά. -
Αρχικά να σας ξαναθυμίσω κάποια πράγματα .
Το αμάξι θα ξεκινήσει την καριέρα του με τον νέο 1.5 ντίζελ και το νέο 8τάχυτο αυτόματο και τον νέο βενζίνης με τα 180 άλογα και θα περιμένουμε και το υβριδικό με τα 300 αν έχει όσα το DS7 .
Οι τιμές του θα είναι κοντά στο γκράντλαντ , ίσως ελάχιστα πιο κάτω αν δούμε πόσο έχει η μικρότερη κατηγορία .
Από την άλλη θα έχουμε ένα καινούργιο και ποιοτικό μοντέλο με εξαιρετικούς κινητήρες και κιβώτια και εδώ θα πρέπει να σταθμιστούν πολλοί παράγοντες για τις εμπορικές πολιτικές στις διάφορες χώρες .
Δεν ξέρω αν θα θέλει εδώ η εταιρεία να παίξει στο γνωστό επίπεδο .
Ισως παίξει με σκαλιά μεγάλα . Δηλαδή ο 1.2 και ο 1.5 στον βασικό εξοπλισμό να βγαίνουν χαμηλά σαν κράχτες και μετά να ανεβαίνεις σε ψηλότερα επίπεδα .
-
Και μεγάλα σκαλιά να είναι που δεν το κάνει αυτο η Citroen σίγουρα θα είναι κάτω από το 3008. Μεγάλο σκαλί έκανε η Peugeot με το 5008 αν θυμάμαι καλά, η Citroen τουλάχιστον στην Ελλάδα είχε καλές τιμές,χρηματοδοτικά και προσφορές.
-
Εγώ θέλω να δω τις τιμές με τον νέο κινητήρα και στο μικρό αιρκρός . Γιατί μέχρι τώρα έτρωγε κριτικές για το 5τάχυτο κιβώτιο και αυτά καταργούνται και στον 110 και στον 100 . Ετσι το μοναδικό του μειονέκτημα , δεν μιλάω για το στήσιμο , γιατί είναι επιλογή του η άνεση , που ήταν το κιβώτιο μας τελειώνει .
Το 5άρι ξεκινάει χωρίς κανένα μειονέκτημα . Αντίθετα για παράδειγμα με το Τιγκουάν , θα έχει εμφάνιση , χώρους , ποιότητα , κινητήρες και κιβώτια . Γιατί να φοβηθεί ? Θα έχει και την άνεση με τα καθίσματα και τις αναρτήσεις .
Και αν ο κάκτος δεν μπορεί να πουλήσει έχοντας αυτά , ο λόγος είναι γνωστός . Μικροί χώροι , μικρό μήκος , πίσω παράθυρο , ποιότητα πλαστικών σε σχέση με γκόλφ , 308 , φόκους κλπ .
Το 5 αιρκρός δεν έχει κανένα μειονέκτημα , πέραν της ίσως προκλητικής μάσκας που μπορεί κάποιος να την πεί και μάτσο..
Ας περιμένουμε τα πρώτα τέστ στο εξωτερικό για να δούμε τι θα λένε .
-
Συμφωνώ τα πράγματα είναι ετσι όπως τα λες, κάποια τεστ στο εξωτερικό βγάζανε το 3008 1.2 καλύτερο απο το 1.6 ντίζελ για διάφορους λόγους(αστική μετακίνηση, κόστος αγοράς κ.α.) και απο συμπεριφορά και αισθηση το προτιμούσαν απο το ντίζελ. Το C5 δεν νομίζω να διαφέρει και βλέπω vfm το 1.2 απο το ντίζελ.
-
Να δούμε ομως και τις καταναλώσεις του 1.2 και πως θα κινεί το 4.5μ αμάξι. Γιατί αν πιάνουμε μεγάλα νούμερα με την τιμή στο 1.70 να δω ποιοι θα κάνουν τον ήρωα!
Όταν βγήκε το c4 πάντως το ντίζελ το είχαν πιο φθηνό από την βενζινα! Βέβαια άλλες εποχές θα μου πεις...Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Στη Γαλλική ιστοσελίδα αναφέρει οτι η παραγγελίες ανοίγουν το Σεπτέμβριο άρα τιμές από Αύγουστο θα γίνουν γνωστές.
-
Εγω παντως ηλπιζα να ειναι κοντα στα 21 χιλιαρικα για να μπορει να χτυπηθει καλητερη δοση..... να δωσεις δηλαδη μια καλη προκαταβολη κανα 5χιλιαρο και να χτυπησεις αξιοπρεπη δοση πανω-κατω κοντα στα 250 ευρω.....τωρα θα πρεπει να μαζεψεις κανα 2 χιλιαρικα ακομη προκαταβολη....επισης ο 1.2 puretech συμφωνα με δοκιμες και αναλυσεις θεωρειται απο τους καλυτερους και οικονομικοτερους κινητηρες με καταναλωση γυρω στα 6,5 με 7,5 λιτρα μικτη... Καθολου ασχημα για εναν κινητηρα βενζινης την στιγμη που βενζινη και πετρελαιο δεν εχουν στην πραξη και μεγαλη διαφορα ( αμολυβδη 1,570 και ντιζελ1,345 ).... σκεψου κερδιζεις χαμηλη καταναλωση, γλυτωνεις euro και σαχλαμαρες, χαμηλα τεκμηρια για φορολογικη δηλωση και κερδιζεις χωρους και αμαξωμα, χαμηλα τελη και απο οτι ειπωθηκε παραπανω και φτηνη συντηρηση σαν τα χιουνται... Οποτε γιατι να μπεις στην διαδικασια ντιζελ οταν σε καλυπτει και η βενζινη... Ετσι και αλλιως λενε οτι μελλοντικαι σε βαθος τετραετιας οι σοφοι του κρατους μας προκειται να βαλουν πρασινο φορο στο ντιζελ και να το εξισωσουν με βενζινα...αστα βραστα!!!!
-
Επισης ξεχασα να πω οτι στο βασικο εξοπλισμο θα εχει το 'grip control' και αυτονομο φρεναρισμα στανταρ
-
Οσοι κάνουν ταξίδια πολλών χιλιομέτρων και φορτωμένοι θα προτιμήσουν το ντίζελ, άλλο 30 κιλά ροπή και άλλο 23 της βενζίνης. Οσοι κάνουν αστικές μετακινήσεις και φεύγουν μια φορά το χρόνο για διακοπές(οσοι κάνουν πια) θα προτιμήσουν βενζίνη. Παρατηρώντας τον κατάλογο της Citroen στην Ελλάδα η διαφορά ντίζελ και βενζίνης είναι περίπου 1500€(ίδια επίπεδα εξοπλισμού γαι C3 AC & C4 CACTUS) αν αυτο ισχύει και στο C5 AC τότε βλέπω το ντίζελ να πουλάει καλύτερα γιατι θα γίνεται και πιο γρήγορα απόσβεση της διαφοράς.
-
[quote='kdeligior']Επισης ξεχασα να πω οτι στο βασικο εξοπλισμο θα εχει το 'grip control' και αυτονομο φρεναρισμα στανταρ
Πιθανά και άλλα που για τους άλλους είναι έξτρα και έτσι θα το κάνουν ανταγωνιστικό πολύ ακόμα και στη βασική.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Να δούμε ομως και τις καταναλώσεις του 1.2 και πως θα κινεί το 4.5μ αμάξι. Γιατί αν πιάνουμε μεγάλα νούμερα με την τιμή στο 1.70 να δω ποιοι θα κάνουν τον ήρωα!
Όταν βγήκε το c4 πάντως το ντίζελ το είχαν πιο φθηνό από την βενζινα! Βέβαια άλλες εποχές θα μου πεις...Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Έχει και βενζίνη 1.6 άμα σε ενδιαφέρει
-
Οι διαφορές σε κατανάλωση και τιμές ντίζελ και βενζινας για 18.000 είναι 770 ευρώ το χρόνο. Εννοείται όσο ταξιδεύεις οι διαφορές μεγαλώνουν και αντίστροφα. Με 1500 ευρώ διαφορά τιμής αποσβένει σε 2 μόλις χρονια
Στα 6.5 χρόνια του κύκλου ζωής ενός αμαξιού έχεις όφελος 5000! Δεν είναι μικρό ποσό. Και όπως έχω καλομαθει να έχω τραβήγματα με χαμηλή κατανάλωση σχετικά φορτωμένος δύσκολα γυρνάς σε βενζινα τέτοιων κυβικών. Το 6.5 της βενζινας φορτωμένος αν το ζορισεις εύκολα γίνεται 8.5. Το 5.5 αντίστοιχα να πάει 6.5 βαριά στο ντίζελ.Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
NEO CITROEN C5 AIRCROSS